tygrys_zielony 13.02.04, 11:35 Witam, czy ktoś z Was może podzielić się doświadczeniami z tą firmą? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czesiu Re: Inved- Bud Modra IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.02.04, 12:10 Rzucalem już kilka razy temat tej firmy na forum, gdyż również interesuję się tą inwestycją, ale bez jakiegokolwiek odzewu. Wiemy więc jedno - wybudowane juz domy Inved-Budu nie są podlączone do internetu. Może więc już teraz dobrze się zastanowić? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_zielony Re: Inved- Bud Modra 13.02.04, 12:28 Oj, Czesiu, Czesiu Może masz i rację :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 13.02.04, 13:29 A może wszyscy klienci tej firmy są zadowoleni w związku z czym nie wypowiadają się na "forum" - wiadomo - dopiero jak jest problem to się robi szum ? Pozdrawiam ewentualnych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Inved- Bud Modra IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.02.04, 14:27 Tak, ale ja poza próbą stworzenia nowego wątku o Inved-Budzie, szukalem info zarówno w postach o najlepszych, jak i najgorszych deweloperach. A może ludzie mieszkający w budynkach wybudowanych przez Inved-Bud jeszcze nie slyszeli o internecie? Jeszcze dziś na świecie tacy się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_zielony Re: Inved- Bud Modra 13.02.04, 14:56 Gość portalu: caracas napisał(a): > Pozdrawiam ewentualnych sąsiadów :) Aha! Czyli masz doświadczenia z Inved- Bud? Mieszkanie już zaklepane, czy dopiero w fazie rozmyślań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 13.02.04, 15:31 Zdecydowałem się i podpisałem umowę na zakup mieszkanka na Modrej. Oczywiście mam obawy jak każdy kto inwestuje cały swój i część dorobku rodziców w inwestycję co do której prawo własności będę miał za 2 lata - ale niestety tak wygląda nasz chory rynek mieszkaniwy. Dewelopper wydał mi się rzetelny, obsługa miła - jak będzie dalej zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Inved- Bud Modra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 01:20 A nie martwi cię obciązona hipoteka - blisko cztery miliony ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 16.02.04, 08:09 Oczywiście że mnie martwi obciążony hipoteką grunt. Hipoteka moim zdaniem jest wysoka choć z drugiej strony - jest to mała część wartości całej inwestycji. Martwi mnie jak napisałem wyżej życie w niepewności przez 2 lata - zdecydowałem się jednak bo co mam w alternatywie - mieszkanie z rynku wtórnego ? Budowę domu ? Analizowałem takie opcje - na dom jeszcze za wcześnie (poza tym chcę mieszkać w miarę blisko centrum) a ładne mieszkania na rynku wtórnym są droższe od tych na pierwotnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Inved- Bud Modra IP: *.energis.pl 16.02.04, 10:43 Mała częśc to może jest ale kluczowa dla całej inwestycji. Mnie obiecano u developera oświadczenie z banku o wydzieleniu hipoteki. Ciągle sie zastanawiam nad mieszkaniem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Inved- Bud Modra IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 18:08 Czesc Tez sie zastanawiam nad ta inwestycja. Mozesz mi przyblizayc co daje takie oswiadczenie "o wydzieleniu hipoteki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymo Re: Inved- Bud Modra IP: *.energis.pl 20.02.04, 10:10 Czy udalo Ci sie cos wynegocjowac? jesli chodzi o cenę? Bo co do umowy są dość elastyczni, to się im chwali;-)) Tymo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 20.02.04, 12:14 Potwierdzam Twoje zdanie o elastyczności firmy jeśli chodzi o poprawki klientów do umowy. Natomiast co do ceny nie wynegocjowałem żadnej obniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubka1 Re: Inved- Bud Modra 17.02.04, 12:18 ja mieszkam w domu wybudowanym przez Inved-bud. To, że są mili, to fakt. Z rzetenością nienajgorzej. Trzeba jednak uważać co się podpisuje (umowa, protokół wstępnego odbioru, protokół odbioru itp.) bo lubią podsuwać (pod róznymi pretekstami) niekorzystne rozwiązania. Juz po odbiorze mieszkania nie są skorzy do naprawiania usterek, których jednak na szczęście nie ma dużo. Ogólna ocena: mogło być gorzej :-))) Jak macie pytania, to pytajcie. Odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Inved- Bud Modra IP: 57.66.193.* 17.02.04, 12:29 A gdzie mieszkasz w budynku Inved-Bud i po ile płaciłas? Byl obowiazkowy garaz, jesli tak to za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubka1 Re: Inved- Bud Modra 17.02.04, 12:47 garaż był obowiązkowy za (jeżeli dobrze pamiętam)24000 PLN. Mieszkam na Zamienieckiej. Cena za metr mieszkania 2990 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 17.02.04, 13:32 Jak długo czekałaś na akt notarialny od czasu odbioru mieszkania ? Czy działka również była obciążona hipoteką w czasie realizacji inwestycji? Czy odbiór mieszkań nastąpił w terminie? Kto był wykonawcą obiektu (generalny wykonawca?)? Jakie są (były) czynsze w okresie zarządzania przez wskazanego przez deweloppera administratora? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubka1 Re: Inved- Bud Modra 17.02.04, 15:21 Generalnym wykonawcą wg umowy był Energomontaż Płn. Tenże jednak szybko zlecił wykonanie inwestycji podwykonawcy z Lublina. Na początku budowa szła jak "burza" (wyglądało na to, że zdążą przed umownym terminem), aż w którymś momencie wszystko stanęło. Z nieoficjalnych doniesień wynikało, że Energomontaż ma poważne kłopoty finansowe i nie płaci podwykonawcy, więc ten zaprzestał działań. IB wydawał się być bezsilny, tłumacząc się, że cały czas trwają negocjacje. W rezultacie oddanie mieszkań "nieco" się opóźniło. Termin oddania budynku to był czerwiec 2002. Wstępne odbiory zaczęły się w sierpniu 2002, z tym że mimo iż dawali klucze do mieszkań, klatki schodowe były "w lesie", winda nie działała jeszcze z 3 miesiące i cały czas trwały prace wykończeniowe. (Jeżeli będziecie mieli taką sytuację, czytajcie dokładnie co jest napisane w protokole wstępnego odbioru, bo różnie z tym bywa). Po zakończeniu przez wykonawcę wszystkich prac (grudzień 2002) podpisywało się faktyczny protokół odbioru (i tu należy zwrócić uwagę na datę z jaką podpisuje się ten protokół. Nie może być wsteczna). Akty notarialne podpisywaliśmy od lutego 2003, czyli pół roku po wstępnym i dwa miesiące po ostatecznym odbiorze. Działka była (i chyba nadal jest, tego nie wiem) obciążona hipoteką, ale to nie miało znaczenia. Nie było żadnego problemu, bo oprócz tego, że IB dawał zaświadczenie o tym, że konkretne mieszkanie jest zwolnione z obciążenia (co mimo wszystko mogło budzić jakiś niepokój), to (ważniejsze) w księgach wieczystych nie ma żadnych wpisów. Czyli ok. Jeżeli chodzi o czynsze, to były i są bardzo różne, w zależności - wiadomo - od metrażu, liczby mieszkańców itp. Ale nie było wielkiej różnicy między tymi z czasów zarządzania przez dewelopera od tych które płacimy obecnie na konto powołanej (w sierpniu, albo we wrześniu 2003 - nie pamiętam dokładnie) wspólnoty mieszkaniowej. Administratorem od początku jest firma Arenda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 17.02.04, 16:23 Wielkie dzięki jakubko1 za Twoje wyczerpujące i cenne odpowiedzi na moje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: do jakubki IP: 57.66.193.* 17.02.04, 16:35 Dzieki za podanie cen. Mam jeszcze jedno pytanie: Na ile przed zakonczeniem inwestycji-otrzymaniem mieszkania podpisałas umowe i wpłaciłas pierwsze pieniadze na mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubka1 Re: do jakubki 18.02.04, 08:35 proszę bardzo :-))). Umowę podpisywałam tak mniej więcej rok przed otrzymaniem kluczy. Wtedy tez wpłacałam pierwsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
bambolin1 Inved-Bud Modra 24.02.04, 12:02 Witam, Melduję się na forum, ponieważ zatanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji i aktualnie rozważam wszystkie za i przeciw. Pozdrawiam wszystkich Rena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved-Bud Modra IP: 157.25.177.* 01.03.04, 09:12 Cześć Rena, Jak wyszła analiza za i przeciw angażowaniu się w tę inwestycję? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agcia Re: do jakubki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.04, 10:22 Witaj Jakubie! ciagle analizuje umowe z inved budem moze pamietasz co u Ciebie w umowie bylo nie fair? z gory dzieki aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: do jakubki IP: *.energis.pl 05.03.04, 13:09 Mnie sie udalo wynegocjowac umowe zobowiazującą z aktem notarialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: do jakubki IP: 157.25.177.* 05.03.04, 13:18 Ja również będę podpisywał notarialnie umowę zobowiązującą :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: do jakubki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 19:35 Przepraszam, ja tak z ciekawości: Co to jest umowa zobowiązująca? Czy dobrze myślę, ze zobowiazuje ona Ciebie do zakupu i zapłaty a Devlopera do wybudowania? Czy mogłabym prosic o opis ogolny acz wyjasniajacy? Serdecznie dziekuje i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: do jakubki IP: 157.25.177.* 08.03.04, 08:32 Zajrzyj na wątek pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10001607&a=10001607 trochę tam opisano tę formę umowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakubka1 Re: do agaci 16.03.04, 09:32 przepraszam, że tak późno (rzadko tu zaglądam. Umowa była w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Inved- Bud IP: 195.94.193.* 18.03.04, 13:24 Kupilam mieszkanie od tej firmy, oto pare przestrog - opoznienie bylo 8-9-miesieczne - pomimo to invedbud nie uznaje praw nabywcow do kar umownych, zaslania sie powykonawcami - zatrudnino jakiegos podwykonawce niewiadomo skad, ktory pozawalal terminy bo nie byl nalezycie nadzorowany przez inved-bud, na koniec invedbud go przegonil i wzial innych do wykanczania - usuwanie usterek bradzo sie przeciagalo - wiem o osobach ktorym kopii protokolu odbioru nawet nie dali - czynsz wysoki a administratora wybral invedbud samowolnie Moze sie nauczyli na bledach, ale trzeba bardzo uwazac... Jak z kazdym developerem zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farciarz Re: Inved- Bud IP: *.chello.pl 19.03.04, 00:14 Ja tez kupiłem mieszkanie w Invedbud, odebrałem pod koniec zeszlego roku, ale oddanie bylo przed zaplanowanym terminem (ok. miesiąc wcześniej). Usterki owszem były niewielkie - np. nierówności na ścianie, gwiżdżący kaloryfer itp., ale już poprawili niemal wszystko - zostało jeszcze tylko jedno okno do regulacji. Ale firma wykonawcza była chyba dobra. Administratora mamy wybranego przez firme, drogi nie jest. Teraz mamy już wspólnotę i sami sobie ustaliliśmy wysokość opłat. Tego administratora nie zmieniliśmy bo jest niezły. Ale przecież wspólnota zawsze może zmienić firmę która administruje. Jak wam za drogo to zmieniajcie i to szybko! Też się bałem tej firmy, ale wyszło dobrze. Mamy akty notarialne, księgi wieczyste i możemy się chyba uważać za farciarzy, bo jak się poczyta co tu ludzie wypisują o developerach to strach pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: Inved- Bud IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 09:04 Jestem zainteresowana inwestycja na Modrej. Poradzcie o co pytac i co mozna negocjowac. Podobno parking nie jest obowiazkowy? Cena stala. Czy mozna wynegocjowac splate z postepem robot? Ile moze wynosic czynsz? Prosze o wszelkie przydatne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas do annny IP: 157.25.177.* 24.03.04, 12:25 Rzeczywiście garaż nie jest obowiązkowy ale ponieważ nie ma na powierzchni terenu miejsc postojowych projektowanych może być kłopot z zaparkowaniem samochodu :( Po podpisaniu umowy jest cena stała :) Oczywiście negocjuj wpłaty zgodnie z postępem robót - poproś o dołączenie do umowy załącznika z harmonogramem budowy. Np - 1 wpłata za grunt 2 rata - fundamenty itd.... O wysokości czynszów już na forum ktoś pisał w tym wątku (chyba jakubka) Przydatnych informacji też już tu jest trochę opisane. Najlepiej jednak sprawdzać wszystko samemu zgodnie z poradami choćby z Gazety Wyborczej: dom.gazeta.pl/dom/0,50836.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaa Re: do annny IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 13:18 Dziekuje za odpowiedz :) Mam jeszcze jedno pytanko.. gdzies wyczytalam ze sa tez tzw. pomieszczenia gospodarcze.. Czy wiesz cos wiecej o tym? A tak przy okazji to czy moge wiedziec czy masz juz tam wykupione mieszkanko? Ja sie sklaniam ku temu coraz bardziej.. Musze sie tam przejechac zobaczyc gdzie powstanie byc moze moj przyszly domek :) Wiem ze w kolo jest duzo wysokich budynkow i to mnie troszke odstrasza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: do annny IP: 157.25.177.* 24.03.04, 13:50 Tak, mam już podpisaną umowę. Co do komórek to jak wyczytałem na stronie www: "Dodatkowo, istnieje możliwość dokupienia pomieszczenia gospodarczego". Nie interesowałem się pom. gospodarczym gdyż jestem minimalistą jeśli chodzi o posiadanie rzeczy zatem takie pomieszczenie nie jest mi potrzebne :) Oczywiście jedź obejrzeć lokalizację bo to moim zdaniem jedna z podstawowych rzeczy na jaką się powinno zwracać uwagę. Rzeczywiście wzdłuż ul Modzelewskiego stoją długie i wysokie bloki. Od południa przylega do działki teren Wyższej Szkoły Prawa i czegoś-tam-jeszcze, od północy domki jednorodzinne więc jest pewność że nic pod oknami nie wyrośnie nowego i obrzydliwego. Szkoda że nie ma w koło parku :( ale pewnie wtedy inna byłaby cena. A co do aktywności to monitoruje rzeczywiście forum dość regularnie - wiesz w końcu kupno mieszkanka to poważne wydarzenie a forum jest świetnym medium do wymiany ew. informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: do annny IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 14:43 Oj wiem.... Baaaardzo powazne.... Ja juz jakis czas szukam czegos dla siebie i nie moge sie zdecydowac :( Tutaj duzym atutem jest lokalizacja. Pracuje niedaleko wiec w koncu nie bede tracic dwoch godzin na dojazd. Co do parku.. z wilanowskiej jedzie autobus do Konstancina i chyba do parku w powsinie.. Polecam zarowno na popoludniowy spacerek jak i caloniedzielny wypad polaczony np z grilem.. mozna zabrac psa, dzieci, rower co tam pod reka sie znajdzie ;) Powiedz mi jeszcze czy wiesz co dokladnie oznacza "bezplatny projekt zaminny" - info ze stronki? Czy Ty masz zamiar cos zminniac w swoim mieszkanku? Nie ma z tym problemu? Ja mam upatrzone juz jedno z mieszkan ale coz bym tam poprzestawiala jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: do annny IP: 157.25.177.* 24.03.04, 16:53 Nie mam pojęcia co się kryje pod hasłem "bezpłatny projekt zamienny". Ja się tym nie interesowałem. Mam zamiar zmienić układ ścianek ale poradzę sobie jakoś z tym samodzielnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: do annny IP: *.b.dial.de.ignite.net 26.03.04, 09:55 Byłem na miejscu jakiś miesiąc temu. Nie przyjrzałeś się jednak samemu śąsiedztwu przyszłego budynku. A wygląda na to, ze mieszkania od strony północno/wschodniej bedą miały pod oknami parking profesorów szkoly śp. Falandysza / już tam jest/, a dalej wielki znak zapytania pt. ogrodzona niezabudowana działka przy Świeradowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: do annny IP: 155.208.255.* 26.03.04, 12:52 Moze uda mi sie tam dzisiaj wybrac. Zdam relacje w poniedzialek :) Nie wiecie czy sa jakies szanse na uzyskanie z jakiegos zrodla informacji o tej dzialce? Czesiu czy Ty juz podpisales umowe? czy jestes na etepie rozwazania za i przeciw? Masz jeszcze jakies spostrzezenia? A moze wiesz cos wiecej o "pomieszczeniach gospodarczych" albo "bezplatny projekt zaminny". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: do annny IP: *.arcor-ip.net 26.03.04, 21:22 Nie, jak narazie nadal się zastanawiamy. Interesuje nas bowiem nieco większe mieszkanko, za którego równowartośc można już mieć jakiś mały segmencik - czyli namiastkę własnego domu. Jeżeli zdecydujemy się na mieszkanie, będzie to chyba "Modra", choć już jak pisałem, obok oczywistych wątpliwości związanych z "ładowaniem kasy w dziurę w ziemi" (jak mawia mój sceptyczny kumpel}trochę obawiam się parkingu profesorów pod oknami i wielkiej niewiadomej w postaci ogrodzonej działki na Świeradowskiej. Poza tym - niech w końcu zaczną kopać! Ws. pomieszczeń gospodarczych dowiadywałem się, mają kosztować, zdaje sie 1200 PLN/1m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: do annny IP: *.acn.waw.pl 27.03.04, 14:23 Dowiedzialem sie, ze wzrosla cena mieszkan od poniedzialku o ponad 200zl za metr :-(. W tej chwili jest to 4127. Wzrost cen tlumaczli wzrostem cen stali. Bylem bliski podjecia decyzji o kupnie a tu kolejna niespodzianka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: do Czesia IP: 157.25.177.* 26.03.04, 15:06 Szanowny Panie Czesiu :) Przyjrzałem się dokładnie działce i wiem o uwarunkowaniu o którym Pan napisał. Rzeczywiście z jednej strony (działka ma cztery strony) istnieje parking i możliwość zabudowy pustej działki. Jednak moje okna nie będą wychodzić na tę stronę :) więc jakoś mnie to nie boli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: do annny IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 13:23 Wiem, wiem... wystarczylo spojrzec troszke wyzej -jestes jednym z berdziej aktywnych "sasiadow" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna do caracasa IP: *.net.external.hp.com 07.04.04, 08:45 Drogi (mam nadzieje przyszly) sasiedzie. Czy moglabym prosic o kontakt mailowy na adres Luie@poczta.onet.pl Chcialabym podpytac Cie o szczegoly zwiazane z wynegocjowaniem i zawarciem umowy. Chce sie przygotowac jak najlepiej do spotkania. Czekam niecierpliwie. Z gory dziekuje i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: do Emmy IP: 157.25.177.* 19.03.04, 15:24 A dawno odbierałaś mieszkanko ? Bo kolejny po Twoim post od klienta tej firmy jest bardziej pozytywny a mieszkanie było odbierane stosunkowo niedawno. Może rzeczywiście się Inved-bud "poprawił" ? Mnie bardzo zależy aby "Modra" była oddana w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: do Emmy IP: 195.94.193.* 22.03.04, 08:15 > A dawno odbierałaś mieszkanko ? 2 lata temu. Polecil mi te firme ktos kto byl zadowolony a okazalo sie troche inaczej... > Mnie bardzo zależy aby "Modra" była oddana w terminie. w takim razie umow sie ze placisz pieniadze dopiero wtedy gdy roboty sa faktycznie wykonane. W moim budynku doszlo do tego ze raty poplacone a mieszkania nie ma. E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:00 Zalety i wady lokalizacji - komunikacja / dojazd: - tramwaj blisko, ale linii coraz mniej - metro - ok. 10 min - autobusy - nieco dalej - samochód - zapchana Wita Stwosza + Irysowa + Świeradowska + Niedżwiedzia: studenci parkują wszędzie (zwłaszcza zaoczni) - po prostu ciasno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agcia uliczka do wilanowskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.04, 17:18 bedzie bezposrednia ulica do wilanowskiej wiec co nas obchodzi stwosza;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: uliczka do wilanowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 20:01 Ma być od wielu lat i na razie jest tylko w planach, bo i protestów trochę i pieniędzy mało. Zapewne długo jej jeszcze nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sukdub Re: Inved- Bud Modra 16.04.04, 14:55 Inwestycja wygląda interesująco, ale zastanowił mnie zapis umowy o tym, że zarząd będzie sprawował przez 3 lata inwestor, a koszty zarządu i eksploatacji ustala się w wysokości maksymalnej 10 zł za każdy m2 pow. uzytkowej lokalu ( bez opłaty za ochronę budynku i monitoring). To oznacza, że czynsz za mieszkanie 70-80 m2 będzie gigantyczny (a jeszcze spłata kredytu...). Co mogą powiedzieć mieszkańcy już wybudowanych inwestycji Inved-budu, czy płacą takie duże czynsze? Czy ktoś ma optymistyczne wyjaśnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 16.04.04, 15:24 Mam taki zapis w umowie: "Przy czym strony ustalają, że przez okres trwania gwarancji i rękojmi, administrowanie nieruchomością zostanie powierzone zarządcy wskazanemu przez Inwestora. Warunki współpracy oraz wysokość zaliczek na utrzymanie nieruchomości wspólnej zostaną ustalone odrębną umową, po ukonstytuowaniu się Wspólnoty Mieszkańców budynku przy ulicy Modrej 88". Jak widać nie ma tu mowy o opłatach w wysokości 10 zł za każdy m2. Możesz powiedzieć skąd masz takie informacje ? Odnośnie czynszu w budynkach Inved-budu odpowiadał(a) już "jakubka": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10737996&a=10820915 Odpowiedz Link Zgłoś
sukdub Re: Inved- Bud Modra 16.04.04, 15:55 Zapis ten wyczytałam w tekście umowy realizacyjnej, zamieszczonej na stronie www Inved-budu. Taką chyba podpisują przyszli lokatorzy? A ty piszesz o innych zapisach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 16.04.04, 16:12 Zacytowałem Ci zapis z podpisanej już przeze mnie umowy. Na pewno taki sam zapis w umowie może mieć każdy chętny na kupno mieszkania w "Modrej". Dodaję że takie brzmienie umowy dostałem już jako materiał wyjściowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Inved- Bud Modra IP: *.arcor-ip.net 22.04.04, 23:50 Wy tu o umowach, a tymczasem na miejscu Waszych przyszłych mieszkanek nic a nic się nie dzieje. Zapewniali mnie w biurze, że zaczynają kopać wraz z nadejściem wiosny. Mamy tymczasem koniec kwietnia i nic - do wyburzenia nadal pozostają szklarnie i mały domek. Do budowy "Modrej" jeszcze daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Inved- Bud Modra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 12:30 Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem mieszkania w tej investycji. To było w listopadzie i cena była ok 3690 zł za m2. Miałam nawet rezerwację, ale zrezygnowałam, bo nie mieli pozwolenia na budowę. W styczniu też nie mieli. Teraz cena jest powyżej 4000. Czy to oznacza, że już mają wszystkie pozwolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 26.04.04, 08:07 Pewnie cena jeszcze podskoczy jak rozpoczną budowę :) Pozwolenie na budowę mają od 9 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Inved- Bud Modra IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.04.04, 20:58 Dzięki za odpowiedź. Życzę, żeby wszystko w tej inwestycji poszło gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koyo Re: Inved- Bud Modra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 20:46 sprawa jest w sądzie, z tego co wiem, oprotestowane przez sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znienacek Re: Inved- Bud Modra IP: *.w3cache.pl / *.pl 21.05.04, 14:32 no i coś wiadomo? wyszło z kolejnych urzędów? budują czy nie budują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 21.05.04, 15:50 Rzeczywiście to trochę niepokojące że nic się nie dzieje na budowie. Dzwoniłem do Inved-budu w tym tygodniu popytać co w trawie piszczy i dowiedziałem się że papierek na budowę drogi-łącznika z Wilanowską będzie w przyszłym tygodniu i wtedy "ruszą z kopyta". Chyba należy życzyć sobie cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tymcio Re: Inved- Bud Modra 28.05.04, 15:46 Rozbiórka ma ruszyć 7.06, a budowa drogi - łšcznika 15.06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Inved- Bud Modra IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 28.05.04, 15:56 hmmmmmmm pożyjemy zobaczymy. Mnie wczesną wiosną zapewniali że już wchodzą na budowę i jakoś do tej pory nic się nie zaczęło. Na szczęście znalazłam inwestycję gdzie budowa jest w toku i widać postępy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benchmark Re: Inved- Bud Modra IP: *.era.pl 07.06.04, 14:28 czy juz zaczeli cos robic??? Odpowiedz Link Zgłoś
tymcio Re: Inved- Bud Modra 09.06.04, 08:47 ktos się zaczšl kręcić po terenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M28 Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 62.233.140.* 20.06.04, 23:18 Witam potencjalnych sąsiadów. Szukałem tej inwestycji ale chyba ze względu na późną porę jakoś nie znalazłem. Czy tam są dźwigi? Widać jakieś maszyny? Gdzie to dokładnie jest? Czy ktoś kto tam był może mi powiedzieć czy okolica jest spokojna? Czy słychać odgłosy Puławskiej i Wialnowskiej? Czy przypadkiem nie latają tam samoloty (na służewcu jak oglądałem budowane bloki to był taki hałas jak by ktoś rozrywał niebo - koszmar). Pozdrawiam przyszłe samotne sasiądki ;)... Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.net.external.hp.com 21.06.04, 08:28 Witam potencjalnego sasiada :) Dzwigow nie ma co szukac.. :( W tej chwili trwaja prace przy rozbiorce szklarni. Niestety maja troszke opoznienia.. :(( Miejce jest oddalone od ulic (od Pulawskiej znacznie) wiec mysle ze nie bedze glosne. Co do samolotow.. coz.. ja nie widzialam ale dokladnego rozkladu nie znam wiec za to nie recze ;) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M28 Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 217.153.119.* 21.06.04, 10:53 Dziękuję Aniu. Przejadę się tam w ciągu dnia i popatrze w niebo. Czy mają tam rachunek powierniczy, który rozwiązałby wszystkie problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M28 Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 217.153.119.* 21.06.04, 11:16 Niestety nie ma rachunku powierniczego a szkoda. Bo już myślałem, że się zdecyduje i będę sąsiadem sympatycznej Ani. W dzisiejszych czasach to duże ryzyko wpłacać pieniążki bez żadnych zabezpieczeń typu ESCROW. Kolega w ten sposób stracił całe swoje oszczędności (patrz inwestycj WAR INWEST'u a inny spłaca mieszkanie, którego nie ma. Dziekuję i pozdrawiam. Pa Aniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.net.external.hp.com 21.06.04, 13:52 Z togo co wiem to nie maja nic przeciwko.. na "dogodnych warunkach".. :/ Umowe i warunki mozna negocjowac- to plus IB (slyszalam ze nie u wszystkich develop. jest to mozliwe) Masz racje ze to duze ryzyko.. no coz.. ja je podjelam i pozostaje mi trzymac kciuki ze wszystko bedzie ok.. Pozdrawiam cieplutko i zycze owocnych poszukiwan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M28 Re: Ania (poszukiwanie dźwigów) IP: 217.153.119.* 21.06.04, 14:42 a na którym piętrze będziesz mieszkać Aniu? Hmmm skoro Ty się zdecydowałaś to i ja pomyślę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: Ania (poszukiwanie dźwigów) IP: 155.208.255.* 28.06.04, 15:58 a pozniej Cie bede miala na sumieniu..? ;) wybieram sie niebawem na "budowe" Dam znac czy cos sie ruszylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M28 Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 62.233.140.* 23.06.04, 00:37 Znalazłem plac przyszłej budowy. Faktycznie nie ma dźwigów. Z tego co zauważyłem to szklarnia została rozebrana. Zaniepokoił mnie jednak dosyć intensywny (przykry) zapach w okolicy przyszłej budowy. Mam nadzieję, że jest to sprawa przejściowa związana z tymi zburzonymi budynkami.... Czy ktoś wie kiedy przyjadą dźwigi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.malnet.pl 26.06.04, 18:28 A czemu piarowcy z Inved Budu przestali się udzielać? halo halo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas polowanie na czarownice IP: 157.25.177.* 28.06.04, 13:57 Po przeanalizowaniu wszystkich postów dochodzę do wniosku że to ja muszę być pracownikiem Inved-Budu :) To dla mnie zupełna nowość. Myślałem że zdobywam sukcesy w innej dziedzinie :) Muszę się chyba upomnieć o umowę z nimi i gratyfikacje jakieś bo przecież nie będę "pracował" za darmo :) Pozdrawiam podejrzliwego i polecam wizytę u psychologa pod kątem wyzbycia się natrętnych myśli o zagrożeniu ze strony internetowych oszustów-deweloperów podszywających się pod swoich własnych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: polowanie na czarownice IP: 155.208.255.* 28.06.04, 15:50 qrcze.. dobrze ze sie przyznales bo juz sie zaczelam obawiac ze to ja ;) Ale swoja droga to w dzisiejszych czasach nie ma sie co dziwic bo na 100% developerzy tak robia.... czasem nawet JWC jest godnym polecenia developerem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania-poli caracas sciemnia - polowanie na czarownice 28.06.04, 20:07 ostatnio odbylo sie spotkanie przyszlych mieszkancow w galerii mokotow i na 10 osob 8 wskazalo na twoje dziwne - tendencyjne komentarze. Dobrze, ze miales odwage cywilna i sie przyznales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas polowanie na czarownice IP: 157.25.177.* 29.06.04, 08:41 Do pani Ani i 8 sąsiadów: 1. ze swoją podejrzliwością nadaje się Pani na przewodniczącą wspólnoty mieszkańców (naprawdę) - przyszły administrator Modrej będzie musiał mieć się przed Panią na baczności - wszystko Pani wyśledzi :) Polecam także karierę w CIA Leppera (centrum informacji aferalnej) i LPR (tu polują na: Żydokomunę i masonów) oraz słuchanie o. Rydzyka. 2. Aby w dalszym śledztwie co do mojej osoby nie musiała Pani zbyt mocno intelektualnie się wysilać aby odkryć dalsze demaskujące mnie informacje podaje kilka faktów: - imię i nazwisko: Piotr Żabicki - praca: APA Kuryłowicz & Associates (tel. 616-37-98 wew. 114) - w grudniu podpisałem umowę na mieszkanie nr 45 (56 m2, 6 piętro) 3. Wątpię by Pani miała odwagę się przedstawić (łatwo rzucać oskarżenia anonimowo).Jeśli tak - będę wdzięczny - dobrze wiedzieć z kim się będzie mieszkało w niewielkim przecież domu. 4. Przepraszam wszystkich którzy błędnie odczytali moje "dziwne - tendencyjne komentarze" (doprawdy nie mogę się czegoś szczególnie podejrzanego w nich doszukać) jako zachętę do kupowania mieszkań. P.S. w dniu imienin życzę sobie normalnych i niegłupich ludzi wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-poli Re: polowanie na czarownice 29.06.04, 10:29 Następne zebranie (20 osób) odbędzie się 2 lipca. Przedyskutujemy powyzsze wyjasnienia. Zobaczymy czy pozostale osoby uznaja je za wiarygodne. Na tematy polityczne się nie wypowiadam. Skupiam się teraz głównie na tej inwestycji. Pozdrawiam Ania. P.S. Adresu i pełnego nazwiska nie podam bo boję się zboczeńców. Teraz już nie wiadomo komu można ufać (sprawa Andrzeja S. przeraziła mnie i moje otoczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: polowanie na czarownice IP: 217.153.119.* 29.06.04, 11:56 Panie Piotrze nikt nie miał Pana na myśli? Skąd takie podejrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Drodzy Sasiedzi IP: *.net.external.hp.com 29.06.04, 10:28 Widze ze kolega "on" wywolal tu mala burze.. Czy jako przyszla wspolnota nie powinnismy sie poznawac i zaprzyjazniac a nie klocic..? :( Jesli ktos tu nie jest kims za kogo sie podaje to predzej czy pozniej to wyjdzie. Chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o spotkaniu ktore mialo miejsce.. Czy ono bylo tylko dla wybranych mieszkancow..? Bo nie widzialam informacji na forum :( Mam nadzieje ze co jakis czas beda organizowane takie spotkania i ze grono uczestnikow bedzie sie powiekszac.. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-poli Re: Drodzy Sasiedzi 29.06.04, 10:34 dokladny adres i miejsce spotkania zostanie podane o godzinie 15.15 Odpowiedz Link Zgłoś
ania-poli Re: Drodzy Sasiedzi 29.06.04, 11:36 Aniu masz racje nie powinniśmy się kłócić szczególnie, że nie ma powodu. Odnośnie pierwszego spotkania to pragnę wyjaśnić, że faktycznie miało ono charakter wewnętrzny, uczestniczyły w nim wyłącznie osoby należące do naszego związku wyznaniowego. Od kilkunastu lat stanowimy dużą rodzinę ale z uwagi na logistyczne problemy mamy problemy z naszymi regularnymi spotkaniami. Sądzimy że nasze problemy znikną gdy wszyscy zamieszkamy w tym samym budynku. Jeżeli pozostałe osoby z naszego związku wyrażą zgodę to podamy dokładne miejsce spotkania z zaprosimy przyszłych sasiądów. Pozdrawiam Ania "Poli" P.S. Przeraziła mnie trochę napastliwość przyszłego sąsiada ale sądzę że jakoś dojdziemy do porozumienia. Dziękujemy za telefon. Jesteśmy tolerancyjni i tego też wymagamy od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrewx Re: Drodzy Sasiedzi 29.06.04, 11:45 Witaj Poli, właśnie podpisaliśmy z bratem Wojciechem umowe. Z naszej strony spotkanie jest akutalne. Pozdriawmy. P.S. Nie przejmuj sie Piotrem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caracas do pani anonim IP: 157.25.177.* 29.06.04, 12:18 Szanowna anonimowa sąsiadko, To nie ja jestem napastliwy lecz na mnie napadnięto zarzucając mi ("caracas ściemnia") bezpodstawnie pracę na rzecz dewelopera. Jeśli moje posty były kiedykolwiek w sposób nieuzasadniony entuzjastyczne to mój błąd - polecam wszystkim od dziś jedynie narzekanie na łamach forum. Rozwianie wątpliwości co do bezstronności moich wypowiedzi na forum mogło przebiec w inny, kulturalny sposób - można było się do mnie zwrócić z prośbą o kontakt - choćby e-mailowy. Rozumiem że anonimowość internetu jako forum przekazywania informacji wywołuje pokusę bezskrępowanego "publikowania" nawet największych bzdur. A co do mojej nietolerancji to jedyna nietolerancja jaką wyznaję to ta wobec głupoty. Uważam że dalsza dyskusja w tej kwesti na forum jest bezprzedmiotowa ponieważ nie dotyczy meritum sprawy czyli budowy, zatem proponuję dalszą ewentualną dyskusję prowadzić poza forum. Tym bardziej, iż skoro ja się przedstawiłem, mogę oczekiwać tego również od osoby z którą prowadzę ten dyskurs. Proszę o kontakt mailowy na mój prywatny adres: piotr_zabicki@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.era.pl 29.06.04, 12:44 Skoro dyskusja czarownicach się zakonczyła to czy ktos widział jak postępuej budowa?? Zcy juz zbudowali drogę (łącznik), a moze stoi juz dzwig? Odpowiedz Link Zgłoś
kaprysia poor caracas 29.06.04, 14:11 Biedaczysko:( Współczuje, sekta za sąsiadów, BRRRRRRRR Odpowiedz Link Zgłoś
ania-poli Re: poor caracas 29.06.04, 14:37 ...jeszcze do nas dolaczysz. Wszystko jest kwestia czasu, zobaczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 16:29 Dźwigu nie ma, a o łączniku też nie można napisać że jest lub jest budowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Brak drogi - brak dźwigów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:34 Stan na 2.7.04: ilość dźwigów: 0 ilość metrów bieżących "łącznika" z Wilanowską: 0 Odpowiedz Link Zgłoś
ania-poli Re: Brak drogi - brak dźwigów 03.07.04, 11:53 Potwierdzamy, wybraliśmy się z małą grupką aby obejrzeć inwestycje, którą nazwaliśmy siedzibą przyjaźni ale faktycznie jeszcze nie ma tam dźwigów. Mamy jednak nadzieje, ze niedlugo wszystko ruszy a inwestor nie bedzie gral naszymi pieniedzmi na gieldzie bo rynek jest teraz malo stabilny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbra Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: 217.11.142.* 05.07.04, 11:47 Witam serdecznie. Od niedawna również interesuję sie inwestycją na Modrej, w sobotę byłam nawet u developera. Dowiedziałam się, że: łącznik mają zacząć budować DZIŚ (tj. 5 lipca). Termin oddania budynku jest przewidziany na I kwartał 2006 (na stronie jest grudzien 2005). Oczywiście nie wiem ile w tym prawdy, ale mieszkam niedaleko od miejsca budowy, więc będę to sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: *.era.pl 16.07.04, 08:21 Jeszcze nic sie nie dzieje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:33 Teren pozostaje nieogrodzony, a budowa tzw. łącznika z Wilanowską pozostaje chyba tylko pobożnym życzeniem. Od dawna jest planowany i od dawna nie jest to realizowane. Plan zagospodarowania przestrzennego dla okolic Dworca Południowego był do niedawna oprotestowywany itd. i może dlatego nie buduje się jeszcze niczego, co na tym planie się znajduje - m.in. łącznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: *.era.pl 21.07.04, 08:21 jak wrażenia z wczorajszego spotkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Spotkanie IP: *.net.external.hp.com 21.07.04, 16:49 Troszke nieciekawie to wyglada :( poczekamy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Spotkanie IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 27.07.04, 13:04 Po spotkaniu tydzień i dalej cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
bambolin1 O mało nie "kupilismy" tam mieszkania 22.08.04, 00:32 Pierwsze podejscie bylo jeszcze w zeszlym roku. Sprawdzalismy przez wywiadownie itp. wszystko bylo ok. Jednak jako z natury nieufni nie chcielismy wplacac kasy przed prawomocnym pozwoleniem na budowe i niejako firma z nas zrezygnowala teraz jestesmy u innego dewelopera a budowa idzie bardzo szybko ale często jexdzimy na byle "nasze budowy" i na modrej mowimy sobie uff co za szczescie mielismy bo nie przesadzajac dalszego rozwoju wypadkow do napewno wiele nerwow zaoszczedzilismy a i mieszkanko bedzie minimum rok wczesniej. Zycze jednak szczesliwego konca i pozdrawiam Bambolin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: O mało nie "kupilismy" tam mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 14:44 Szanowna Bambolin... Zaciekawilo mnie to miejsce w ktorym zakupilas mieszkanie... Ja tez o malo nie kupilem Modrej ale Bog mial nade mna piecze - niemniej jednak wziaz szukam dachu nad glowa... Czy zdradzisz gdzie niedoszli kupcy Modrej znalezli swe lokum??? Odpowiedz Link Zgłoś
bambolin1 Re: O mało nie "kupilismy" tam mieszkania 07.09.04, 14:46 My zdecydowalismy się na inwestycję Ronsona na Kabatach obie mialy wystartować w kietniu i na Modrej i ta www.bialy-dom.vis.pl - chyba musze podziekowac Pani z Invedbudu ktora z udawaną satysfakcją powiedziała to ja pana skreślam kiedy nie chcieliśmy płacić kasy przed pozwoleniem na budowe. pozdtawiam Bambolin PS Bambolin to ona ale czasami dorwie sie tez brzydsza połowa czyli ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: O mało nie "kupilismy" tam mieszkania IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 07.09.04, 14:58 Ja też się zaliczam do tych co wstępnie byli zainteresowani tą inwestycją, na szczęście nie mieli mieszkań do 45 metrów ;-)) a takie nas interesowało. W lutym na targach pani z tej firmy zapewniała że już "wchodzą na budowę" jakoś do tej pory się nie udało. Mieszkam w okolicy i jak już ktoś wcześniej pisał odwiedzam te budowy gdzie byłam zainteresowana, dochodzę do wniosku że rozebrali te szklarnie żeby ludziom pokazać że coś niby zaczyna się dziać. Zauważyłam że od wielu tygodni Inved-Bud nie reklamuje tej inwestycj w środowym dodatku do GW. Współczuję wszystkim którzy zainteresowali się tą budową bardziej niż ja. bs Odpowiedz Link Zgłoś
rafakora Dzisiaj odwiedziłem inw. Modra firmy Inved Bud 19.09.04, 22:26 Byłem zszokowany! Tam nic się nie dzieje. Interesuje się tą inwestycją od kilku miesięcy (chyba nawet niedługo minie rok) i muszę przyznać, że nieźle mnie zadziwia ten inwestor(który bez pozwolenia na budowę próbował mi sprzedać mieszkanie). Dzisiaj postanowiłem zobaczyć jak wygląda budowa.... i okazało się, że tam nie ma żadnego dźwigu. Stare budynki jak stały tak stoją, śmieci jak leżały tak leżą, a maszyn budowlanych jak nie było , szok!!! A byłem tak blisko od podpisania umowy, ufff. Ale uwaga, będąc tam dowiedziałem się bardzo interesujących rzeczy od jednej bardzo sympatycznej pani(która jak się okazało ok. rok temu też interesowała się mieszkankiem przy Modrej), z jej relacji wynika, że inwestycja została oprotestowana przez jednego z właścicieli sąsiadujących domów i podobno sprawa załatwiana jest polubownie. Martwi mnie jednak fakt,ze developer aby rozpocząć inwestychje musi kupic dom tego przykrego sasiada. Przeciez to sa gigantyczne pieniadze ... a przy takim opóźnieniu pojawia się nastepne pytanie z jakich pieniędzy firma opłacała pracowników, zarząd, prawników, iżnynierów podczas tych przepychanek. Zastanawiam się jak duze jest ryzko, ze przy tak dlugiej przerwie czy opoznieniu plynnosc ulegla pogorszeniu. Czy środki wpłacone nie zostały skonsumowane na sprawy administracyjno prawne ew. na obługę jakiś kredytów... Lokalizacja jest fajna ale czy to wypali? Może macie jakieś newsy, które rzucą dodatkowe światło na te sprawy? P.S. pozdrowienia dla sympatycznej przyszłej sąsiadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafakora Modra InvedBud - dzisiaj tam byłem i... 19.09.04, 22:34 ...byłem zszokowany! Tam nic się nie dzieje. Interesuje się tą inwestycją od kilku miesięcy (chyba nawet niedługo minie rok) i muszę przyznać, że nieźle mnie zadziwia ten inwestor(który bez pozwolenia na budowę próbował mi sprzedać mieszkanie). Dzisiaj postanowiłem zobaczyć jak wygląda budowa.... i okazało się, że tam nie ma żadnego dźwigu. Stare budynki jak stały tak stoją, śmieci jak leżały tak leżą, a maszyn budowlanych jak nie było , szok!!! A byłem tak blisko od podpisania umowy, ufff. Ale uwaga, będąc tam dowiedziałem się bardzo interesujących rzeczy od jednej bardzo sympatycznej pani(która jak się okazało ok. rok temu też interesowała się mieszkankiem przy Modrej), z jej relacji wynika, że inwestycja została oprotestowana przez jednego z właścicieli sąsiadujących domów i podobno sprawa załatwiana jest polubownie. Martwi mnie jednak fakt,ze developer aby rozpocząć inwestychje musi kupic dom tego przykrego sasiada. Przeciez to sa gigantyczne pieniadze ... a przy takim opóźnieniu pojawia się nastepne pytanie z jakich pieniędzy firma opłacała pracowników, zarząd, prawników, iżnynierów podczas tych przepychanek. Zastanawiam się jak duze jest ryzko, ze przy tak dlugiej przerwie czy opoznieniu plynnosc ulegla pogorszeniu. Czy środki wpłacone nie zostały skonsumowane na sprawy administracyjno prawne ew. na obługę jakiś kredytów... Lokalizacja jest fajna ale czy to wypali? Może macie jakieś newsy, które rzucą dodatkowe światło na te sprawy? P.S. pozdrowienia dla sympatycznej przyszłej sąsiadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Modra InvedBud - dzisiaj tam byłem i... IP: 195.85.249.* 24.09.04, 11:18 Podejrzewam że jescze jakiś czas nic nie zacznie się tam dziać - byłam u developera i ciągle brakuje jakiejś pieczątki i czyjegoś podpisu - a bez tego ciężki sprzęt nie może wjechać na budowę. Patrząc wstecz to właśnie podobno biurokracja mocno przyczyniła się do opóźnień, więc.... W poniedziałek (19tego) wykonawca podobno przejął plac budowy i ma organizować "zaplecze" ale zaplecze również może stać nieużywane przez następne kilka m-cy - jak tak dalej pójdzie przed mrozami nie zdążą wbić się w ziemię! Raczej pesymistycznie zapatruję się na marzec 2006 jako termin oddania. Co do przejętych nieruchomości na działce obok - dowiedziałam się że chodzi o dwa a nie jeden budynek (łącznie podobno kilkanaście pokoi więc nie takie najmniejsze), które mają zostać odremontowane i następnie sprzedane. Podobno nie powinno to mieć wpływu na koszty samej budowy (jakoś w to nie wierzę - pewnie oszczędzą na jakości materiałów). Czy ktoś z Was próbował może zapoznać się ze sprawozdaniami spółki za ostatnie półrocze - właśnie przyszło mi do głowy że mogłoby to trochę rozjaśnić sprawę. Ja ciągle czekam - "chciałabym i boję się" P.S. Co do bieżących kosztów to pamiętajmy że hipoteka obciążona jest kredytem na prawo wieczystego użytkowania terenu... Mam wrażenie że nie pomylę się jeżeli podziękuję za pozdrowienia i również pozdrowię przyszłego sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
rafakora Re: Modra InvedBud - dzisiaj tam byłem i... 24.09.04, 14:50 Witam Koleżankę. Ja dwa dni temu odpuściłem tą inwestycję tak więc chyba nie zostaniemy sąsiadami :( Generalnie rzecz ujmując myślę, że firma ma dużego pecha. Badałem trochę tą spółkę i nic nie wskazuje na celowe opóźnianie inwestycji. Według osoby, którą ostatnio tam spotkalem InvedBudmocno się starał aby kupić tą działkę (podobno zapłacili nawet więcej niż była warta). Myślę że zaskoczyła ich sytuacja (sasiąd, który chciał wyciągnąć kasę oraz bałagan w urzędach). Przykro bo czytając akta tej Spółki miałem wrażenie, że wszystko jest clear. Ale te wszystkie okoliczności powodują, że ryzyko jest zbyt duże. Dziękuję za miłą rozmowę przy "inwestycji" Pozdrawiam Rafał;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafakora CZEMU NIKT KTO WPŁACIŁ NIC NIE PISZE???? 23.09.04, 16:19 Od roku firma sprzedaje mieszkania, budowy jak nie było tak nie ma a Tu nikt nic nie pisze ... dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: CZEMU NIKT KTO WPŁACIŁ NIC NIE PISZE???? IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 21:50 Ludzie mają inne sprawy na głowie. W swojej błogiej nieświadomości myślą, że się buduje a w czerwcu przyszłego roku (zgodnie z pierwszym terminem oddania budynku) przyjdą do firmy po odbiór kluczy i przeżyją szok. Dobrze, że wraz z rodzinką w porę się rozmyśleliśmy. A już wybieraliśmy mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Inved- Bud Modra IP: 217.17.46.* 24.09.04, 08:21 CO TU SIE DZIEWIC, ZE NIE BUDUJA. PROPONUJE ZWROCIC UWAGE NA TO KTO TA FIRME PROWADZI. PRZECIEZ TO JEST JAKS RODZINKA BEZ ODPOWIEDNIEGO WYKSZTALCENIA. JAK MOZNA TAKIM LUDZIOM WLASNE CIEZKO ZAROBIONE PIENIADZE POWIERZYC. LUDZIE TROCHE MYSLCIE Z KIM CHCECIE ROBIC INTERESY. POZNIEJ WLASNIE NA TAKIM FORUM JAK TO JEST TYLU SFRUSTROWANYCH.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafakora Re: Inved- Bud Modra 24.09.04, 15:00 Gdyby kolega czytał komentarze to by nie pisał takich głupot. Po pierwsze ostatnie wpisy zrobione sa przez osoby, ktore zastanawiaja sie nad ta inwestycja (mysle, ze Ci ktorzy podpisali i zaplacili jakies pieniadze teraz siedza cicho i modla sie aby to wszystko wypalilo. W ich interesie jest nie nakrecac negatywnej spirali aby nie zaszkodzic firmie, ktore bank moze w kazdej chwili wypowiedziec umowe kredytową. Po drugie sam fakt, ze firme prowadzi jakas rodzina nie jest negatywnym argumentem - wrecz przeciwnie. Uwazam, ze tego typu fora sa swietnym zrodlem informacji o potencjalnych niebezpieczenstwach wiec po co te glupie komentarze. Pozdrawiam i zycze milego dnia. Rafał P.S. Skad wiesz jakie oni maja wyksztalcenie? Gość portalu: TOM napisał(a): > CO TU SIE DZIEWIC, ZE NIE BUDUJA. PROPONUJE ZWROCIC UWAGE NA TO KTO TA FIRME > PROWADZI. PRZECIEZ TO JEST JAKS RODZINKA BEZ ODPOWIEDNIEGO WYKSZTALCENIA. JAK > MOZNA TAKIM LUDZIOM WLASNE CIEZKO ZAROBIONE PIENIADZE POWIERZYC. LUDZIE TROCHE > MYSLCIE Z KIM CHCECIE ROBIC INTERESY. POZNIEJ WLASNIE NA TAKIM FORUM JAK TO > JEST TYLU SFRUSTROWANYCH.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Inved- Bud Modra IP: 217.8.186.* 24.09.04, 15:37 CZLOWIEKU CO TU BIC PIANE. JAK KTOS MA WATPLIWOSCI CO DO DANEJ INWESTYCJI TO PRZECIEZ TE GATKI NA FORUM DLA KOGOS NORMALNEGO NIE MAJA ZADNEGO SENSU. PRZECIEZ TU KAZDY MOZE SWOJ PIARD WPISAC. A JEZELI CHODZI O P.S. TO WYSTARCZY SPOJRZEC W DOKUMENTY DROGI INWESTORZE. Odpowiedz Link Zgłoś
rafakora Re: Inved- Bud Modra 24.09.04, 15:43 skoro nie mają żadnego sensu to po co tu jesteś? ;) Poza tym nikt nie bije piany no chyba, że ty czlowieku:) Na forum widac co ma sens a co nie, ja latwo odrozniam pierdoly od faktow, ktore czesto sa bardzo istotone. Mysle, ze ludzie, ktorzy tutaj wymieniaja sie pogladami nie traktuja forum jako jedynego zrodla informacji do podejmowania decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś