Dodaj do ulubionych

Inved- Bud Modra

13.02.04, 11:35
Witam,
czy ktoś z Was może podzielić się doświadczeniami z tą firmą?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Czesiu Re: Inved- Bud Modra IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.02.04, 12:10
      Rzucalem już kilka razy temat tej firmy na forum, gdyż również interesuję się
      tą inwestycją, ale bez jakiegokolwiek odzewu. Wiemy więc jedno - wybudowane juz
      domy Inved-Budu nie są podlączone do internetu. Może więc już teraz dobrze się
      zastanowić?
      • tygrys_zielony Re: Inved- Bud Modra 13.02.04, 12:28
        Oj, Czesiu, Czesiu
        Może masz i rację :-))
    • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 13.02.04, 13:29
      A może wszyscy klienci tej firmy są zadowoleni w związku z czym nie wypowiadają
      się na "forum" - wiadomo - dopiero jak jest problem to się robi szum ?
      Pozdrawiam ewentualnych sąsiadów :)
      • Gość: Czesiu Re: Inved- Bud Modra IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.02.04, 14:27
        Tak, ale ja poza próbą stworzenia nowego wątku o Inved-Budzie, szukalem info
        zarówno w postach o najlepszych, jak i najgorszych deweloperach. A może ludzie
        mieszkający w budynkach wybudowanych przez Inved-Bud jeszcze nie slyszeli o
        internecie? Jeszcze dziś na świecie tacy się zdarzają.
      • tygrys_zielony Re: Inved- Bud Modra 13.02.04, 14:56
        Gość portalu: caracas napisał(a):

> Pozdrawiam ewentualnych sąsiadów :)

Aha! Czyli masz doświadczenia z Inved- Bud? Mieszkanie już zaklepane, czy
        dopiero w fazie rozmyślań?
        • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 13.02.04, 15:31
          Zdecydowałem się i podpisałem umowę na zakup mieszkanka na Modrej.
          Oczywiście mam obawy jak każdy kto inwestuje cały swój i część dorobku rodziców
          w inwestycję co do której prawo własności będę miał za 2 lata - ale niestety
          tak wygląda nasz chory rynek mieszkaniwy. Dewelopper wydał mi się rzetelny,
          obsługa miła - jak będzie dalej zobaczymy.
          • Gość: abc Re: Inved- Bud Modra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 01:20
            A nie martwi cię obciązona hipoteka - blisko cztery miliony ...
            • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 16.02.04, 08:09
              Oczywiście że mnie martwi obciążony hipoteką grunt. Hipoteka moim zdaniem jest
              wysoka choć z drugiej strony - jest to mała część wartości całej inwestycji.
              Martwi mnie jak napisałem wyżej życie w niepewności przez 2 lata - zdecydowałem
              się jednak bo co mam w alternatywie - mieszkanie z rynku wtórnego ? Budowę
              domu ? Analizowałem takie opcje - na dom jeszcze za wcześnie (poza tym chcę
              mieszkać w miarę blisko centrum) a ładne mieszkania na rynku wtórnym są droższe
              od tych na pierwotnym.
              • Gość: tym Re: Inved- Bud Modra IP: *.energis.pl 16.02.04, 10:43
                Mała częśc to może jest ale kluczowa dla całej inwestycji.
                Mnie obiecano u developera oświadczenie z banku o wydzieleniu hipoteki.
                Ciągle sie zastanawiam nad mieszkaniem...

Pozdrawiam
                • Gość: Konrad Re: Inved- Bud Modra IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 18:08
                  Czesc
                  Tez sie zastanawiam nad ta inwestycja.
                  Mozesz mi przyblizayc co daje takie oswiadczenie "o wydzieleniu hipoteki"?
          • Gość: Tymo Re: Inved- Bud Modra IP: *.energis.pl 20.02.04, 10:10
            Czy udalo Ci sie cos wynegocjowac? jesli chodzi o cenę? Bo co do umowy są dość
            elastyczni, to się im chwali;-))

Tymo
            • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 20.02.04, 12:14
              Potwierdzam Twoje zdanie o elastyczności firmy jeśli chodzi o poprawki klientów
              do umowy. Natomiast co do ceny nie wynegocjowałem żadnej obniżki.
    • jakubka1 Re: Inved- Bud Modra 17.02.04, 12:18
      ja mieszkam w domu wybudowanym przez Inved-bud. To, że są mili, to fakt. Z
      rzetenością nienajgorzej. Trzeba jednak uważać co się podpisuje (umowa,
      protokół wstępnego odbioru, protokół odbioru itp.) bo lubią podsuwać (pod
      róznymi pretekstami) niekorzystne rozwiązania. Juz po odbiorze mieszkania nie
      są skorzy do naprawiania usterek, których jednak na szczęście nie ma dużo.
      Ogólna ocena: mogło być gorzej :-)))
      Jak macie pytania, to pytajcie. Odpowiem.
      • Gość: warszawianka Re: Inved- Bud Modra IP: 57.66.193.* 17.02.04, 12:29
        A gdzie mieszkasz w budynku Inved-Bud i po ile płaciłas? Byl obowiazkowy garaz,
        jesli tak to za ile?
        • jakubka1 Re: Inved- Bud Modra 17.02.04, 12:47
          garaż był obowiązkowy za (jeżeli dobrze pamiętam)24000 PLN. Mieszkam na
          Zamienieckiej. Cena za metr mieszkania 2990 PLN.
      • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 17.02.04, 13:32
        Jak długo czekałaś na akt notarialny od czasu odbioru mieszkania ?
        Czy działka również była obciążona hipoteką w czasie realizacji inwestycji?
        Czy odbiór mieszkań nastąpił w terminie?
        Kto był wykonawcą obiektu (generalny wykonawca?)?
        Jakie są (były) czynsze w okresie zarządzania przez wskazanego przez
        deweloppera administratora?
        • jakubka1 Re: Inved- Bud Modra 17.02.04, 15:21
           Generalnym wykonawcą wg umowy był Energomontaż Płn. Tenże jednak szybko
          zlecił wykonanie inwestycji podwykonawcy z Lublina. Na początku budowa szła jak
          "burza" (wyglądało na to, że zdążą przed umownym terminem), aż w którymś
          momencie wszystko stanęło. Z nieoficjalnych doniesień wynikało, że Energomontaż
          ma poważne kłopoty finansowe i nie płaci podwykonawcy, więc ten zaprzestał
          działań. IB wydawał się być bezsilny, tłumacząc się, że cały czas trwają
          negocjacje. W rezultacie oddanie mieszkań "nieco" się opóźniło.
           Termin oddania budynku to był czerwiec 2002. Wstępne odbiory zaczęły się w
          sierpniu 2002, z tym że mimo iż dawali klucze do mieszkań, klatki schodowe były
          "w lesie", winda nie działała jeszcze z 3 miesiące i cały czas trwały prace
          wykończeniowe. (Jeżeli będziecie mieli taką sytuację, czytajcie dokładnie co
          jest napisane w protokole wstępnego odbioru, bo różnie z tym bywa). Po
          zakończeniu przez wykonawcę wszystkich prac (grudzień 2002) podpisywało się
          faktyczny protokół odbioru (i tu należy zwrócić uwagę na datę z jaką podpisuje
          się ten protokół. Nie może być wsteczna).
           Akty notarialne podpisywaliśmy od lutego 2003, czyli pół roku po wstępnym i
          dwa miesiące po ostatecznym odbiorze.
           Działka była (i chyba nadal jest, tego nie wiem) obciążona hipoteką, ale to
          nie miało znaczenia. Nie było żadnego problemu, bo oprócz tego, że IB dawał
          zaświadczenie o tym, że konkretne mieszkanie jest zwolnione z obciążenia (co
          mimo wszystko mogło budzić jakiś niepokój), to (ważniejsze) w księgach
          wieczystych nie ma żadnych wpisów. Czyli ok.
           Jeżeli chodzi o czynsze, to były i są bardzo różne, w zależności - wiadomo -
          od metrażu, liczby mieszkańców itp. Ale nie było wielkiej różnicy między tymi z
          czasów zarządzania przez dewelopera od tych które płacimy obecnie na konto
          powołanej (w sierpniu, albo we wrześniu 2003 - nie pamiętam dokładnie)
          wspólnoty mieszkaniowej. Administratorem od początku jest firma Arenda.
          • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 17.02.04, 16:23
            Wielkie dzięki jakubko1 za Twoje wyczerpujące i cenne odpowiedzi na moje
            pytania.
          • Gość: warszawianka Re: do jakubki IP: 57.66.193.* 17.02.04, 16:35

Dzieki za podanie cen. Mam jeszcze jedno pytanie:
            Na ile przed zakonczeniem inwestycji-otrzymaniem mieszkania podpisałas umowe
            i wpłaciłas pierwsze pieniadze na mieszkanie?
            • jakubka1 Re: do jakubki 18.02.04, 08:35
              proszę bardzo :-))). Umowę podpisywałam tak mniej więcej rok przed otrzymaniem
              kluczy. Wtedy tez wpłacałam pierwsze pieniądze.
              • bambolin1 Inved-Bud Modra 24.02.04, 12:02
                Witam,

Melduję się na forum, ponieważ zatanawiam się nad zakupem mieszkania w tej
                inwestycji i aktualnie rozważam wszystkie za i przeciw.

Pozdrawiam wszystkich

Rena
                • Gość: caracas Re: Inved-Bud Modra IP: 157.25.177.* 01.03.04, 09:12
                  Cześć Rena,
                  Jak wyszła analiza za i przeciw angażowaniu się w tę inwestycję?
                  Pozdrowienia
              • Gość: agcia Re: do jakubki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.04, 10:22
                Witaj Jakubie!
                ciagle analizuje umowe z inved budem moze pamietasz co u Ciebie w umowie bylo
                nie fair?
                z gory dzieki
                aga
                • Gość: TT Re: do jakubki IP: *.energis.pl 05.03.04, 13:09
                  Mnie sie udalo wynegocjowac umowe zobowiazującą z aktem notarialnym.
                  • Gość: caracas Re: do jakubki IP: 157.25.177.* 05.03.04, 13:18
                    Ja również będę podpisywał notarialnie umowę zobowiązującą :)
                    Pozdrawiam
                    • Gość: luna Re: do jakubki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 19:35
                      Przepraszam, ja tak z ciekawości: Co to jest umowa zobowiązująca? Czy dobrze
                      myślę, ze zobowiazuje ona Ciebie do zakupu i zapłaty a Devlopera do
                      wybudowania? Czy mogłabym prosic o opis ogolny acz wyjasniajacy?
                      Serdecznie dziekuje i pozdrawiam :-)
                      • Gość: caracas Re: do jakubki IP: 157.25.177.* 08.03.04, 08:32
                        Zajrzyj na wątek pod adresem:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10001607&a=10001607
                        trochę tam opisano tę formę umowy :)
                        • Gość: luna Re: do jakubki IP: 213.134.130.* 09.03.04, 17:36
                          dziekuję :)
                • jakubka1 Re: do agaci 16.03.04, 09:32
                  przepraszam, że tak późno (rzadko tu zaglądam. Umowa była w porządku.
    • Gość: emma Inved- Bud IP: 195.94.193.* 18.03.04, 13:24
      Kupilam mieszkanie od tej firmy, oto pare przestrog
      - opoznienie bylo 8-9-miesieczne
      - pomimo to invedbud nie uznaje praw nabywcow do kar umownych, zaslania sie
      powykonawcami
      - zatrudnino jakiegos podwykonawce niewiadomo skad, ktory pozawalal terminy bo
      nie byl nalezycie nadzorowany przez inved-bud, na koniec invedbud go przegonil
      i wzial innych do wykanczania
      - usuwanie usterek bradzo sie przeciagalo
      - wiem o osobach ktorym kopii protokolu odbioru nawet nie dali
      - czynsz wysoki a administratora wybral invedbud samowolnie

Moze sie nauczyli na bledach, ale trzeba bardzo uwazac...
      Jak z kazdym developerem zreszta.

• Gość: Farciarz Re: Inved- Bud IP: *.chello.pl 19.03.04, 00:14
        Ja tez kupiłem mieszkanie w Invedbud, odebrałem pod koniec zeszlego roku, ale
        oddanie bylo przed zaplanowanym terminem (ok. miesiąc wcześniej).
        Usterki owszem były niewielkie - np. nierówności na ścianie, gwiżdżący
        kaloryfer itp., ale już poprawili niemal wszystko - zostało jeszcze tylko jedno
        okno do regulacji. Ale firma wykonawcza była chyba dobra.
        Administratora mamy wybranego przez firme, drogi nie jest. Teraz mamy już
        wspólnotę i sami sobie ustaliliśmy wysokość opłat. Tego administratora nie
        zmieniliśmy bo jest niezły. Ale przecież wspólnota zawsze może zmienić firmę
        która administruje. Jak wam za drogo to zmieniajcie i to szybko!
        Też się bałem tej firmy, ale wyszło dobrze. Mamy akty notarialne, księgi
        wieczyste i możemy się chyba uważać za farciarzy, bo jak się poczyta co tu
        ludzie wypisują o developerach to strach pomyśleć.
        • Gość: annna Re: Inved- Bud IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 09:04
          Jestem zainteresowana inwestycja na Modrej. Poradzcie o co pytac i co mozna
          negocjowac. Podobno parking nie jest obowiazkowy? Cena stala. Czy mozna
          wynegocjowac splate z postepem robot? Ile moze wynosic czynsz? Prosze o
          wszelkie przydatne informacje.
          • Gość: caracas do annny IP: 157.25.177.* 24.03.04, 12:25
            Rzeczywiście garaż nie jest obowiązkowy ale ponieważ nie ma na powierzchni
            terenu miejsc postojowych projektowanych może być kłopot z zaparkowaniem
            samochodu :(
            Po podpisaniu umowy jest cena stała :)
            Oczywiście negocjuj wpłaty zgodnie z postępem robót - poproś o dołączenie do
            umowy załącznika z harmonogramem budowy.
            Np - 1 wpłata za grunt
            2 rata - fundamenty itd....
            O wysokości czynszów już na forum ktoś pisał w tym wątku (chyba jakubka)
            Przydatnych informacji też już tu jest trochę opisane.
            Najlepiej jednak sprawdzać wszystko samemu zgodnie z poradami choćby z Gazety
            Wyborczej:
            dom.gazeta.pl/dom/0,50836.html
            Pozdrawiam
            • Gość: annaa Re: do annny IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 13:18
              Dziekuje za odpowiedz :) Mam jeszcze jedno pytanko.. gdzies wyczytalam ze sa
              tez tzw. pomieszczenia gospodarcze.. Czy wiesz cos wiecej o tym? A tak przy
              okazji to czy moge wiedziec czy masz juz tam wykupione mieszkanko? Ja sie
              sklaniam ku temu coraz bardziej.. Musze sie tam przejechac zobaczyc gdzie
              powstanie byc moze moj przyszly domek :) Wiem ze w kolo jest duzo wysokich
              budynkow i to mnie troszke odstrasza..
              • Gość: caracas Re: do annny IP: 157.25.177.* 24.03.04, 13:50
                Tak, mam już podpisaną umowę.
                Co do komórek to jak wyczytałem na stronie www: "Dodatkowo, istnieje możliwość
                dokupienia pomieszczenia gospodarczego". Nie interesowałem się pom.
                gospodarczym gdyż jestem minimalistą jeśli chodzi o posiadanie rzeczy zatem
                takie pomieszczenie nie jest mi potrzebne :)
                Oczywiście jedź obejrzeć lokalizację bo to moim zdaniem jedna z podstawowych
                rzeczy na jaką się powinno zwracać uwagę. Rzeczywiście wzdłuż ul Modzelewskiego
                stoją długie i wysokie bloki. Od południa przylega do działki teren Wyższej
                Szkoły Prawa i czegoś-tam-jeszcze, od północy domki jednorodzinne więc jest
                pewność że nic pod oknami nie wyrośnie nowego i obrzydliwego. Szkoda że nie ma
                w koło parku :( ale pewnie wtedy inna byłaby cena.
                A co do aktywności to monitoruje rzeczywiście forum dość regularnie - wiesz w
                końcu kupno mieszkanka to poważne wydarzenie a forum jest świetnym medium do
                wymiany ew. informacji.
                • Gość: annna Re: do annny IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 14:43
                  Oj wiem.... Baaaardzo powazne.... Ja juz jakis czas szukam czegos dla siebie i
                  nie moge sie zdecydowac :( Tutaj duzym atutem jest lokalizacja. Pracuje
                  niedaleko wiec w koncu nie bede tracic dwoch godzin na dojazd.
                  Co do parku.. z wilanowskiej jedzie autobus do Konstancina i chyba do parku w
                  powsinie.. Polecam zarowno na popoludniowy spacerek jak i caloniedzielny wypad
                  polaczony np z grilem.. mozna zabrac psa, dzieci, rower co tam pod reka sie
                  znajdzie ;)
                  Powiedz mi jeszcze czy wiesz co dokladnie oznacza "bezplatny projekt zaminny" -
                  info ze stronki?
                  Czy Ty masz zamiar cos zminniac w swoim mieszkanku? Nie ma z tym problemu?
                  Ja mam upatrzone juz jedno z mieszkan ale coz bym tam poprzestawiala jeszcze :)
                  • Gość: caracas Re: do annny IP: 157.25.177.* 24.03.04, 16:53
                    Nie mam pojęcia co się kryje pod hasłem "bezpłatny projekt zamienny".
                    Ja się tym nie interesowałem.
                    Mam zamiar zmienić układ ścianek ale poradzę sobie jakoś z tym samodzielnie :)
                • Gość: Czesiu Re: do annny IP: *.b.dial.de.ignite.net 26.03.04, 09:55
                  Byłem na miejscu jakiś miesiąc temu. Nie przyjrzałeś się jednak samemu
                  śąsiedztwu przyszłego budynku. A wygląda na to, ze mieszkania od strony
                  północno/wschodniej bedą miały pod oknami parking profesorów szkoly śp.
                  Falandysza / już tam jest/, a dalej wielki znak zapytania pt. ogrodzona
                  niezabudowana działka przy Świeradowskiej.
                  • Gość: annna Re: do annny IP: 155.208.255.* 26.03.04, 12:52
                    Moze uda mi sie tam dzisiaj wybrac. Zdam relacje w poniedzialek :) Nie wiecie
                    czy sa jakies szanse na uzyskanie z jakiegos zrodla informacji o tej dzialce?
                    Czesiu czy Ty juz podpisales umowe? czy jestes na etepie rozwazania za i
                    przeciw? Masz jeszcze jakies spostrzezenia? A moze wiesz cos wiecej
                    o "pomieszczeniach gospodarczych" albo "bezplatny projekt zaminny".
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Czesiu Re: do annny IP: *.arcor-ip.net 26.03.04, 21:22
                      Nie, jak narazie nadal się zastanawiamy. Interesuje nas bowiem nieco większe
                      mieszkanko, za którego równowartośc można już mieć jakiś mały segmencik - czyli
                      namiastkę własnego domu. Jeżeli zdecydujemy się na mieszkanie, będzie to
                      chyba "Modra", choć już jak pisałem, obok oczywistych wątpliwości związanych
                      z "ładowaniem kasy w dziurę w ziemi" (jak mawia mój sceptyczny kumpel}trochę
                      obawiam się parkingu profesorów pod oknami i wielkiej niewiadomej w postaci
                      ogrodzonej działki na Świeradowskiej. Poza tym - niech w końcu zaczną kopać!
                      Ws. pomieszczeń gospodarczych dowiadywałem się, mają kosztować, zdaje sie 1200
                      PLN/1m2
                      • Gość: Konrad Re: do annny IP: *.acn.waw.pl 27.03.04, 14:23
                        Dowiedzialem sie, ze wzrosla cena mieszkan od poniedzialku o ponad 200zl za metr
                        :-(.
                        W tej chwili jest to 4127. Wzrost cen tlumaczli wzrostem cen stali.
                        Bylem bliski podjecia decyzji o kupnie a tu kolejna niespodzianka :(
                  • Gość: caracas Re: do Czesia IP: 157.25.177.* 26.03.04, 15:06
                    Szanowny Panie Czesiu :)
                    Przyjrzałem się dokładnie działce i wiem o uwarunkowaniu o którym Pan napisał.
                    Rzeczywiście z jednej strony (działka ma cztery strony) istnieje parking i
                    możliwość zabudowy pustej działki. Jednak moje okna nie będą wychodzić na tę
                    stronę :) więc jakoś mnie to nie boli.
                    Pozdrawiam
            • Gość: annna Re: do annny IP: *.net.external.hp.com 24.03.04, 13:23
              Wiem, wiem... wystarczylo spojrzec troszke wyzej -jestes jednym z berdziej
              aktywnych "sasiadow" ;)
            • Gość: annna do caracasa IP: *.net.external.hp.com 07.04.04, 08:45
              Drogi (mam nadzieje przyszly) sasiedzie. Czy moglabym prosic o kontakt mailowy
              na adres Luie@poczta.onet.pl Chcialabym podpytac Cie o szczegoly zwiazane z
              wynegocjowaniem i zawarciem umowy. Chce sie przygotowac jak najlepiej do
              spotkania.
              Czekam niecierpliwie.
              Z gory dziekuje i pozdrawiam :)
      • Gość: caracas Re: do Emmy IP: 157.25.177.* 19.03.04, 15:24
        A dawno odbierałaś mieszkanko ?
        Bo kolejny po Twoim post od klienta tej firmy jest bardziej pozytywny a
        mieszkanie było odbierane stosunkowo niedawno.
        Może rzeczywiście się Inved-bud "poprawił" ?
        Mnie bardzo zależy aby "Modra" była oddana w terminie.
        • Gość: Emma Re: do Emmy IP: 195.94.193.* 22.03.04, 08:15
          > A dawno odbierałaś mieszkanko ?
          2 lata temu.
          Polecil mi te firme ktos kto byl zadowolony a okazalo sie troche inaczej...

> Mnie bardzo zależy aby "Modra" była oddana w terminie.
          w takim razie umow sie ze placisz pieniadze dopiero wtedy gdy roboty sa
          faktycznie wykonane. W moim budynku doszlo do tego ze raty poplacone a
          mieszkania nie ma.
          E.
          • Gość: WS Lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:00
            Zalety i wady lokalizacji - komunikacja / dojazd:
            - tramwaj blisko, ale linii coraz mniej
            - metro - ok. 10 min
            - autobusy - nieco dalej
            - samochód - zapchana Wita Stwosza + Irysowa + Świeradowska + Niedżwiedzia:
            studenci parkują wszędzie (zwłaszcza zaoczni) - po prostu ciasno
            • Gość: agcia uliczka do wilanowskiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.04, 17:18
              bedzie bezposrednia ulica do wilanowskiej wiec co nas obchodzi stwosza;)
              Pozdrawiam
              • Gość: WS Re: uliczka do wilanowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 20:01
                Ma być od wielu lat i na razie jest tylko w planach, bo i protestów trochę i
                pieniędzy mało. Zapewne długo jej jeszcze nie będzie.
    • sukdub Re: Inved- Bud Modra 16.04.04, 14:55
      Inwestycja wygląda interesująco, ale zastanowił mnie zapis umowy o tym, że
      zarząd będzie sprawował przez 3 lata inwestor, a koszty zarządu i eksploatacji
      ustala się w wysokości maksymalnej 10 zł za każdy m2 pow. uzytkowej lokalu (
      bez opłaty za ochronę budynku i monitoring). To oznacza, że czynsz za
      mieszkanie 70-80 m2 będzie gigantyczny (a jeszcze spłata kredytu...). Co mogą
      powiedzieć mieszkańcy już wybudowanych inwestycji Inved-budu, czy płacą takie
      duże czynsze? Czy ktoś ma optymistyczne wyjaśnienie?
      • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 16.04.04, 15:24
        Mam taki zapis w umowie: "Przy czym strony ustalają, że przez okres trwania
        gwarancji i rękojmi, administrowanie nieruchomością zostanie powierzone
        zarządcy wskazanemu przez Inwestora. Warunki współpracy oraz wysokość zaliczek
        na utrzymanie nieruchomości wspólnej zostaną ustalone odrębną umową, po
        ukonstytuowaniu się Wspólnoty Mieszkańców budynku przy ulicy Modrej 88".
        Jak widać nie ma tu mowy o opłatach w wysokości 10 zł za każdy m2.
        Możesz powiedzieć skąd masz takie informacje ?
        Odnośnie czynszu w budynkach Inved-budu odpowiadał(a) już "jakubka":
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10737996&a=10820915
        • sukdub Re: Inved- Bud Modra 16.04.04, 15:55
          Zapis ten wyczytałam w tekście umowy realizacyjnej, zamieszczonej na stronie
          www Inved-budu. Taką chyba podpisują przyszli lokatorzy? A ty piszesz o innych
          zapisach...
          • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 16.04.04, 16:12
            Zacytowałem Ci zapis z podpisanej już przeze mnie umowy.
            Na pewno taki sam zapis w umowie może mieć każdy chętny na kupno mieszkania
            w "Modrej". Dodaję że takie brzmienie umowy dostałem już jako materiał
            wyjściowy.
            Pozdrawiam
            • Gość: Czesiu Re: Inved- Bud Modra IP: *.arcor-ip.net 22.04.04, 23:50
              Wy tu o umowach, a tymczasem na miejscu Waszych przyszłych mieszkanek nic a nic
              się nie dzieje. Zapewniali mnie w biurze, że zaczynają kopać wraz z nadejściem
              wiosny. Mamy tymczasem koniec kwietnia i nic - do wyburzenia nadal pozostają
              szklarnie i mały domek. Do budowy "Modrej" jeszcze daleko...
              • Gość: Kika Re: Inved- Bud Modra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 12:30
                Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem mieszkania w tej investycji. To było w
                listopadzie i cena była ok 3690 zł za m2. Miałam nawet rezerwację, ale
                zrezygnowałam, bo nie mieli pozwolenia na budowę. W styczniu też nie mieli.
                Teraz cena jest powyżej 4000. Czy to oznacza, że już mają wszystkie pozwolenia?
                • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 26.04.04, 08:07
                  Pewnie cena jeszcze podskoczy jak rozpoczną budowę :)
                  Pozwolenie na budowę mają od 9 stycznia.
                  • Gość: Kika Re: Inved- Bud Modra IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.04.04, 20:58
                    Dzięki za odpowiedź.
                    Życzę, żeby wszystko w tej inwestycji poszło gładko.
                    • Gość: koyo Re: Inved- Bud Modra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 20:46
                      sprawa jest w sądzie, z tego co wiem, oprotestowane przez sąsiadów.
                      • Gość: znienacek Re: Inved- Bud Modra IP: *.w3cache.pl / *.pl 21.05.04, 14:32
                        no i coś wiadomo? wyszło z kolejnych urzędów? budują czy nie budują?
                        • Gość: caracas Re: Inved- Bud Modra IP: 157.25.177.* 21.05.04, 15:50
                          Rzeczywiście to trochę niepokojące że nic się nie dzieje na budowie.
                          Dzwoniłem do Inved-budu w tym tygodniu popytać co w trawie piszczy i
                          dowiedziałem się że papierek na budowę drogi-łącznika z Wilanowską będzie w
                          przyszłym tygodniu i wtedy "ruszą z kopyta". Chyba należy życzyć sobie
                          cierpliwości.
                          • tymcio Re: Inved- Bud Modra 28.05.04, 15:46
                            Rozbiórka ma ruszyć 7.06, a budowa drogi - łšcznika 15.06
                            • Gość: kosa Re: Inved- Bud Modra IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 28.05.04, 15:56
                              hmmmmmmm pożyjemy zobaczymy. Mnie wczesną wiosną zapewniali że już wchodzą na
                              budowę i jakoś do tej pory nic się nie zaczęło. Na szczęście znalazłam
                              inwestycję gdzie budowa jest w toku i widać postępy.
                            • Gość: benchmark Re: Inved- Bud Modra IP: *.era.pl 07.06.04, 14:28
                              czy juz zaczeli cos robic???
                              • tymcio Re: Inved- Bud Modra 09.06.04, 08:47
                                ktos się zaczšl kręcić po terenie....
                                • Gość: M28 Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 62.233.140.* 20.06.04, 23:18
                                  Witam potencjalnych sąsiadów. Szukałem tej inwestycji ale chyba ze względu na
                                  późną porę jakoś nie znalazłem. Czy tam są dźwigi? Widać jakieś maszyny? Gdzie
                                  to dokładnie jest? Czy ktoś kto tam był może mi powiedzieć czy okolica jest
                                  spokojna? Czy słychać odgłosy Puławskiej i Wialnowskiej? Czy przypadkiem nie
                                  latają tam samoloty (na służewcu jak oglądałem budowane bloki to był taki hałas
                                  jak by ktoś rozrywał niebo - koszmar). Pozdrawiam przyszłe samotne
                                  sasiądki ;)... Michał
                                  • Gość: annna Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.net.external.hp.com 21.06.04, 08:28
                                    Witam potencjalnego sasiada :) Dzwigow nie ma co szukac.. :( W tej chwili
                                    trwaja prace przy rozbiorce szklarni. Niestety maja troszke opoznienia.. :((
                                    Miejce jest oddalone od ulic (od Pulawskiej znacznie) wiec mysle ze nie bedze
                                    glosne. Co do samolotow.. coz.. ja nie widzialam ale dokladnego rozkladu nie
                                    znam wiec za to nie recze ;)
                                    pozdrawiam :)
                                    • Gość: M28 Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 217.153.119.* 21.06.04, 10:53
                                      Dziękuję Aniu. Przejadę się tam w ciągu dnia i popatrze w niebo. Czy mają tam
                                      rachunek powierniczy, który rozwiązałby wszystkie problemy?
                                      • Gość: M28 Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 217.153.119.* 21.06.04, 11:16
                                        Niestety nie ma rachunku powierniczego a szkoda. Bo już myślałem, że się
                                        zdecyduje i będę sąsiadem sympatycznej Ani. W dzisiejszych czasach to duże
                                        ryzyko wpłacać pieniążki bez żadnych zabezpieczeń typu ESCROW. Kolega w ten
                                        sposób stracił całe swoje oszczędności (patrz inwestycj WAR INWEST'u a inny
                                        spłaca mieszkanie, którego nie ma. Dziekuję i pozdrawiam. Pa Aniu
                                        • Gość: annna Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.net.external.hp.com 21.06.04, 13:52
                                          Z togo co wiem to nie maja nic przeciwko.. na "dogodnych warunkach".. :/ Umowe
                                          i warunki mozna negocjowac- to plus IB (slyszalam ze nie u wszystkich develop.
                                          jest to mozliwe) Masz racje ze to duze ryzyko.. no coz.. ja je podjelam i
                                          pozostaje mi trzymac kciuki ze wszystko bedzie ok.. Pozdrawiam cieplutko i
                                          zycze owocnych poszukiwan :)
                                          • Gość: M28 Re: Ania (poszukiwanie dźwigów) IP: 217.153.119.* 21.06.04, 14:42
                                            a na którym piętrze będziesz mieszkać Aniu? Hmmm skoro Ty się zdecydowałaś to i
                                            ja pomyślę ;)
                                            • Gość: annna Re: Ania (poszukiwanie dźwigów) IP: 155.208.255.* 28.06.04, 15:58
                                              a pozniej Cie bede miala na sumieniu..? ;)
                                              wybieram sie niebawem na "budowe" Dam znac czy cos sie ruszylo :)
                                          • Gość: M28 Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: 62.233.140.* 23.06.04, 00:37
                                            Znalazłem plac przyszłej budowy. Faktycznie nie ma dźwigów. Z tego co
                                            zauważyłem to szklarnia została rozebrana. Zaniepokoił mnie jednak dosyć
                                            intensywny (przykry) zapach w okolicy przyszłej budowy. Mam nadzieję, że jest
                                            to sprawa przejściowa związana z tymi zburzonymi budynkami....
                                            Czy ktoś wie kiedy przyjadą dźwigi? ;)
                                            • Gość: on Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.malnet.pl 26.06.04, 18:28
                                              A czemu piarowcy z Inved Budu przestali się
                                              udzielać? halo halo
                                              • Gość: caracas polowanie na czarownice IP: 157.25.177.* 28.06.04, 13:57
                                                Po przeanalizowaniu wszystkich postów dochodzę do wniosku że to ja muszę być
                                                pracownikiem Inved-Budu :) To dla mnie zupełna nowość. Myślałem że zdobywam
                                                sukcesy w innej dziedzinie :) Muszę się chyba upomnieć o umowę z nimi i
                                                gratyfikacje jakieś bo przecież nie będę "pracował" za darmo :) Pozdrawiam
                                                podejrzliwego i polecam wizytę u psychologa pod kątem wyzbycia się natrętnych
                                                myśli o zagrożeniu ze strony internetowych oszustów-deweloperów podszywających
                                                się pod swoich własnych klientów.
                                                • Gość: annna Re: polowanie na czarownice IP: 155.208.255.* 28.06.04, 15:50
                                                  qrcze.. dobrze ze sie przyznales bo juz sie zaczelam obawiac ze to ja ;)
                                                  Ale swoja droga to w dzisiejszych czasach nie ma sie co dziwic bo na 100%
                                                  developerzy tak robia.... czasem nawet JWC jest godnym polecenia developerem ;)
                                                • ania-poli caracas sciemnia - polowanie na czarownice 28.06.04, 20:07
                                                  ostatnio odbylo sie spotkanie przyszlych mieszkancow w galerii mokotow i na 10
                                                  osob 8 wskazalo na twoje dziwne - tendencyjne komentarze. Dobrze, ze miales
                                                  odwage cywilna i sie przyznales.
                                                  • Gość: caracas polowanie na czarownice IP: 157.25.177.* 29.06.04, 08:41
                                                    Do pani Ani i 8 sąsiadów:
                                                    1. ze swoją podejrzliwością nadaje się Pani na przewodniczącą wspólnoty
                                                    mieszkańców (naprawdę) - przyszły administrator Modrej będzie musiał mieć
                                                    się przed Panią na baczności - wszystko Pani wyśledzi :)
                                                    Polecam także karierę w CIA Leppera (centrum informacji aferalnej) i LPR
                                                    (tu polują na: Żydokomunę i masonów) oraz słuchanie o. Rydzyka.
                                                    2. Aby w dalszym śledztwie co do mojej osoby nie musiała Pani zbyt mocno
                                                    intelektualnie się wysilać aby odkryć dalsze demaskujące mnie informacje
                                                    podaje kilka faktów:
                                                    - imię i nazwisko: Piotr Żabicki
                                                    - praca: APA Kuryłowicz & Associates (tel. 616-37-98 wew. 114)
                                                    - w grudniu podpisałem umowę na mieszkanie nr 45 (56 m2, 6 piętro)
                                                    3. Wątpię by Pani miała odwagę się przedstawić (łatwo rzucać oskarżenia
                                                    anonimowo).Jeśli tak - będę wdzięczny - dobrze wiedzieć z kim się będzie
                                                    mieszkało w niewielkim przecież domu.
                                                    4. Przepraszam wszystkich którzy błędnie odczytali moje "dziwne - tendencyjne
                                                    komentarze" (doprawdy nie mogę się czegoś szczególnie podejrzanego w nich
                                                    doszukać) jako zachętę do kupowania mieszkań.

P.S. w dniu imienin życzę sobie normalnych i niegłupich ludzi wokół.

• ania-poli Re: polowanie na czarownice 29.06.04, 10:29
                                                    Następne zebranie (20 osób) odbędzie się 2 lipca. Przedyskutujemy powyzsze
                                                    wyjasnienia. Zobaczymy czy pozostale osoby uznaja je za wiarygodne.
                                                    Na tematy polityczne się nie wypowiadam. Skupiam się teraz głównie na tej
                                                    inwestycji.
                                                    Pozdrawiam Ania.

P.S.
                                                    Adresu i pełnego nazwiska nie podam bo boję się zboczeńców. Teraz już nie
                                                    wiadomo komu można ufać (sprawa Andrzeja S. przeraziła mnie i moje otoczenie)
                                                  • Gość: on Re: polowanie na czarownice IP: 217.153.119.* 29.06.04, 11:56
                                                    Panie Piotrze nikt nie miał Pana na myśli? Skąd takie podejrzenia?
                                              • Gość: annna Drodzy Sasiedzi IP: *.net.external.hp.com 29.06.04, 10:28
                                                Widze ze kolega "on" wywolal tu mala burze..
                                                Czy jako przyszla wspolnota nie powinnismy sie poznawac i zaprzyjazniac a nie
                                                klocic..? :(
                                                Jesli ktos tu nie jest kims za kogo sie podaje to predzej czy pozniej to
                                                wyjdzie.
                                                Chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o spotkaniu ktore mialo miejsce.. Czy
                                                ono bylo tylko dla wybranych mieszkancow..? Bo nie widzialam informacji na
                                                forum :(
                                                Mam nadzieje ze co jakis czas beda organizowane takie spotkania i ze grono
                                                uczestnikow bedzie sie powiekszac..
                                                • ania-poli Re: Drodzy Sasiedzi 29.06.04, 10:34
                                                  dokladny adres i miejsce spotkania zostanie podane o godzinie 15.15
                                                • ania-poli Re: Drodzy Sasiedzi 29.06.04, 11:36
                                                  Aniu masz racje nie powinniśmy się kłócić szczególnie, że nie ma powodu.
                                                  Odnośnie pierwszego spotkania to pragnę wyjaśnić, że faktycznie miało ono
                                                  charakter wewnętrzny, uczestniczyły w nim wyłącznie osoby należące do naszego
                                                  związku wyznaniowego. Od kilkunastu lat stanowimy dużą rodzinę ale z uwagi na
                                                  logistyczne problemy mamy problemy z naszymi regularnymi spotkaniami. Sądzimy
                                                  że nasze problemy znikną gdy wszyscy zamieszkamy w tym samym budynku. Jeżeli
                                                  pozostałe osoby z naszego związku wyrażą zgodę to podamy dokładne miejsce
                                                  spotkania z zaprosimy przyszłych sasiądów.

Pozdrawiam Ania "Poli"

P.S.
                                                  Przeraziła mnie trochę napastliwość przyszłego sąsiada ale sądzę że jakoś
                                                  dojdziemy do porozumienia. Dziękujemy za telefon.
                                                  Jesteśmy tolerancyjni i tego też wymagamy od innych.

• andrewx Re: Drodzy Sasiedzi 29.06.04, 11:45
                                                    Witaj Poli, właśnie podpisaliśmy z bratem Wojciechem umowe. Z naszej strony
                                                    spotkanie jest akutalne. Pozdriawmy.

P.S.
                                                    Nie przejmuj sie Piotrem ...
                                                  • Gość: caracas do pani anonim IP: 157.25.177.* 29.06.04, 12:18
                                                    Szanowna anonimowa sąsiadko,
                                                    To nie ja jestem napastliwy lecz na mnie napadnięto zarzucając mi ("caracas
                                                    ściemnia") bezpodstawnie pracę na rzecz dewelopera. Jeśli moje posty były
                                                    kiedykolwiek w sposób nieuzasadniony entuzjastyczne to mój błąd - polecam
                                                    wszystkim od dziś jedynie narzekanie na łamach forum.
                                                    Rozwianie wątpliwości co do bezstronności moich wypowiedzi na forum mogło
                                                    przebiec w inny, kulturalny sposób - można było się do mnie zwrócić z prośbą o
                                                    kontakt - choćby e-mailowy. Rozumiem że anonimowość internetu jako forum
                                                    przekazywania informacji wywołuje pokusę bezskrępowanego "publikowania" nawet
                                                    największych bzdur.
                                                    A co do mojej nietolerancji to jedyna nietolerancja jaką wyznaję to ta wobec
                                                    głupoty.
                                                    Uważam że dalsza dyskusja w tej kwesti na forum jest bezprzedmiotowa ponieważ
                                                    nie dotyczy meritum sprawy czyli budowy, zatem proponuję dalszą ewentualną
                                                    dyskusję prowadzić poza forum. Tym bardziej, iż skoro ja się przedstawiłem,
                                                    mogę oczekiwać tego również od osoby z którą prowadzę ten dyskurs.
                                                    Proszę o kontakt mailowy na mój prywatny adres: piotr_zabicki@poczta.onet.pl
                                  • Gość: tym Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.era.pl 29.06.04, 12:44
                                    Skoro dyskusja czarownicach się zakonczyła to czy ktos widział jak postępuej
                                    budowa?? Zcy juz zbudowali drogę (łącznik), a moze stoi juz dzwig?

• kaprysia poor caracas 29.06.04, 14:11
                                      Biedaczysko:( Współczuje, sekta za sąsiadów, BRRRRRRRR
                                      • ania-poli Re: poor caracas 29.06.04, 14:37
                                        ...jeszcze do nas dolaczysz. Wszystko jest kwestia czasu, zobaczysz...
                                    • Gość: WS Re: Inved- Bud Modra - poszukiwanie dźwigów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 16:29
                                      Dźwigu nie ma, a o łączniku też nie można napisać że jest lub jest budowany.
    • Gość: WS Brak drogi - brak dźwigów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:34
      Stan na 2.7.04:

ilość dźwigów: 0

ilość metrów bieżących "łącznika" z Wilanowską: 0
      • ania-poli Re: Brak drogi - brak dźwigów 03.07.04, 11:53
        Potwierdzamy, wybraliśmy się z małą grupką aby obejrzeć inwestycje, którą
        nazwaliśmy siedzibą przyjaźni ale faktycznie jeszcze nie ma tam dźwigów.
        Mamy jednak nadzieje, ze niedlugo wszystko ruszy a inwestor nie bedzie gral
        naszymi pieniedzmi na gieldzie bo rynek jest teraz malo stabilny.

• Gość: Barbra Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: 217.11.142.* 05.07.04, 11:47
          Witam serdecznie.
          Od niedawna również interesuję sie inwestycją na Modrej, w sobotę byłam nawet u
          developera. Dowiedziałam się, że: łącznik mają zacząć budować DZIŚ (tj. 5
          lipca). Termin oddania budynku jest przewidziany na I kwartał 2006 (na stronie
          jest grudzien 2005). Oczywiście nie wiem ile w tym prawdy, ale mieszkam
          niedaleko od miejsca budowy, więc będę to sprawdzać.
          • Gość: aaaa Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: *.era.pl 16.07.04, 08:21
            Jeszcze nic sie nie dzieje.....
            • Gość: WS Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:33
              Teren pozostaje nieogrodzony, a budowa tzw. łącznika z Wilanowską pozostaje
              chyba tylko pobożnym życzeniem. Od dawna jest planowany i od dawna nie jest to
              realizowane. Plan zagospodarowania przestrzennego dla okolic Dworca
              Południowego był do niedawna oprotestowywany itd. i może dlatego nie buduje się
              jeszcze niczego, co na tym planie się znajduje - m.in. łącznika.
              • Gość: aaaa Re: Brak drogi - brak dźwigów IP: *.era.pl 21.07.04, 08:21
                jak wrażenia z wczorajszego spotkania?
                • Gość: annna Spotkanie IP: *.net.external.hp.com 21.07.04, 16:49
                  Troszke nieciekawie to wyglada :( poczekamy zobaczymy...
                  • Gość: someone Re: Spotkanie IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 27.07.04, 13:04
                    Po spotkaniu tydzień i dalej cisza.
                    • bambolin1 O mało nie "kupilismy" tam mieszkania 22.08.04, 00:32
                      Pierwsze podejscie bylo jeszcze w zeszlym roku. Sprawdzalismy przez wywiadownie
                      itp. wszystko bylo ok. Jednak jako z natury nieufni nie chcielismy wplacac kasy
                      przed prawomocnym pozwoleniem na budowe i niejako firma z nas zrezygnowala
                      teraz jestesmy u innego dewelopera a budowa idzie bardzo szybko ale często
                      jexdzimy na byle "nasze budowy" i na modrej mowimy sobie uff co za szczescie
                      mielismy bo nie przesadzajac dalszego rozwoju wypadkow do napewno wiele nerwow
                      zaoszczedzilismy a i mieszkanko bedzie minimum rok wczesniej. Zycze jednak
                      szczesliwego konca i pozdrawiam
                      Bambolin
                      • Gość: misza Re: O mało nie "kupilismy" tam mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 14:44
                        Szanowna Bambolin... Zaciekawilo mnie to miejsce w ktorym zakupilas mieszkanie... Ja tez o malo nie
                        kupilem Modrej ale Bog mial nade mna piecze - niemniej jednak wziaz szukam dachu nad glowa... Czy
                        zdradzisz gdzie niedoszli kupcy Modrej znalezli swe lokum???
                        • bambolin1 Re: O mało nie "kupilismy" tam mieszkania 07.09.04, 14:46
                          My zdecydowalismy się na inwestycję Ronsona na Kabatach obie mialy wystartować
                          w kietniu i na Modrej i ta www.bialy-dom.vis.pl - chyba musze
                          podziekowac Pani z Invedbudu ktora z udawaną satysfakcją powiedziała to ja pana
                          skreślam kiedy nie chcieliśmy płacić kasy przed pozwoleniem na budowe.

pozdtawiam
                          Bambolin
                          PS
                          Bambolin to ona ale czasami dorwie sie tez brzydsza połowa czyli ja ;)
                          • Gość: west Re: O mało nie "kupilismy" tam mieszkania IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 07.09.04, 14:58
                            Ja też się zaliczam do tych co wstępnie byli zainteresowani tą inwestycją, na
                            szczęście nie mieli mieszkań do 45 metrów ;-)) a takie nas interesowało. W
                            lutym na targach pani z tej firmy zapewniała że już "wchodzą na budowę" jakoś
                            do tej pory się nie udało. Mieszkam w okolicy i jak już ktoś wcześniej pisał
                            odwiedzam te budowy gdzie byłam zainteresowana, dochodzę do wniosku że
                            rozebrali te szklarnie żeby ludziom pokazać że coś niby zaczyna się dziać.
                            Zauważyłam że od wielu tygodni Inved-Bud nie reklamuje tej inwestycj w środowym
                            dodatku do GW.
                            Współczuję wszystkim którzy zainteresowali się tą budową bardziej niż ja.
                            bs
                          • rafakora Dzisiaj odwiedziłem inw. Modra firmy Inved Bud 19.09.04, 22:26
                            Byłem zszokowany! Tam nic się nie dzieje. Interesuje się tą inwestycją od kilku
                            miesięcy (chyba nawet niedługo minie rok) i muszę przyznać, że nieźle mnie
                            zadziwia ten inwestor(który bez pozwolenia na budowę próbował mi sprzedać
                            mieszkanie). Dzisiaj postanowiłem zobaczyć jak wygląda budowa.... i okazało
                            się, że tam nie ma żadnego dźwigu. Stare budynki jak stały tak stoją, śmieci
                            jak leżały tak leżą, a maszyn budowlanych jak nie było , szok!!!
                            A byłem tak blisko od podpisania umowy, ufff.
                            Ale uwaga, będąc tam dowiedziałem się bardzo interesujących rzeczy od jednej
                            bardzo sympatycznej pani(która jak się okazało ok. rok temu też interesowała
                            się mieszkankiem przy Modrej), z jej relacji wynika, że inwestycja została
                            oprotestowana przez jednego z właścicieli sąsiadujących domów i podobno sprawa
                            załatwiana jest polubownie. Martwi mnie jednak fakt,ze developer aby rozpocząć
                            inwestychje musi kupic dom tego przykrego sasiada. Przeciez to sa gigantyczne
                            pieniadze ... a przy takim opóźnieniu pojawia się nastepne pytanie z jakich
                            pieniędzy firma opłacała pracowników, zarząd, prawników, iżnynierów podczas
                            tych przepychanek. Zastanawiam się jak duze jest ryzko, ze przy tak dlugiej
                            przerwie czy opoznieniu plynnosc ulegla pogorszeniu. Czy środki wpłacone nie
                            zostały skonsumowane na sprawy administracyjno prawne ew. na obługę jakiś
                            kredytów... Lokalizacja jest fajna ale czy to wypali? Może macie jakieś newsy,
                            które rzucą dodatkowe światło na te sprawy?
                            P.S.
                            pozdrowienia dla sympatycznej przyszłej sąsiadki ;)
                          • rafakora Modra InvedBud - dzisiaj tam byłem i... 19.09.04, 22:34
                            ...byłem zszokowany! Tam nic się nie dzieje. Interesuje się tą inwestycją od
                            kilku miesięcy (chyba nawet niedługo minie rok) i muszę przyznać, że nieźle
                            mnie zadziwia ten inwestor(który bez pozwolenia na budowę próbował mi sprzedać
                            mieszkanie). Dzisiaj postanowiłem zobaczyć jak wygląda budowa.... i okazało
                            się, że tam nie ma żadnego dźwigu. Stare budynki jak stały tak stoją, śmieci
                            jak leżały tak leżą, a maszyn budowlanych jak nie było , szok!!!
                            A byłem tak blisko od podpisania umowy, ufff.
                            Ale uwaga, będąc tam dowiedziałem się bardzo interesujących rzeczy od jednej
                            bardzo sympatycznej pani(która jak się okazało ok. rok temu też interesowała
                            się mieszkankiem przy Modrej), z jej relacji wynika, że inwestycja została
                            oprotestowana przez jednego z właścicieli sąsiadujących domów i podobno sprawa
                            załatwiana jest polubownie. Martwi mnie jednak fakt,ze developer aby rozpocząć
                            inwestychje musi kupic dom tego przykrego sasiada. Przeciez to sa gigantyczne
                            pieniadze ... a przy takim opóźnieniu pojawia się nastepne pytanie z jakich
                            pieniędzy firma opłacała pracowników, zarząd, prawników, iżnynierów podczas
                            tych przepychanek. Zastanawiam się jak duze jest ryzko, ze przy tak dlugiej
                            przerwie czy opoznieniu plynnosc ulegla pogorszeniu. Czy środki wpłacone nie
                            zostały skonsumowane na sprawy administracyjno prawne ew. na obługę jakiś
                            kredytów... Lokalizacja jest fajna ale czy to wypali? Może macie jakieś newsy,
                            które rzucą dodatkowe światło na te sprawy?
                            P.S.
                            pozdrowienia dla sympatycznej przyszłej sąsiadki ;)
                            • Gość: kama Re: Modra InvedBud - dzisiaj tam byłem i... IP: 195.85.249.* 24.09.04, 11:18
                              Podejrzewam że jescze jakiś czas nic nie zacznie się tam dziać - byłam u developera i ciągle brakuje jakiejś pieczątki i czyjegoś podpisu - a bez tego ciężki sprzęt nie może wjechać na budowę. Patrząc wstecz to właśnie podobno biurokracja mocno przyczyniła się do opóźnień, więc.... W poniedziałek (19tego) wykonawca podobno przejął plac budowy i ma organizować "zaplecze" ale zaplecze również może stać nieużywane przez następne kilka m-cy - jak tak dalej pójdzie przed mrozami nie zdążą wbić się w ziemię! Raczej pesymistycznie zapatruję się na marzec 2006 jako termin oddania.
                              Co do przejętych nieruchomości na działce obok - dowiedziałam się że chodzi o dwa a nie jeden budynek (łącznie podobno kilkanaście pokoi więc nie takie najmniejsze), które mają zostać odremontowane i następnie sprzedane. Podobno nie powinno to mieć wpływu na koszty samej budowy (jakoś w to nie wierzę - pewnie oszczędzą na jakości materiałów). Czy ktoś z Was próbował może zapoznać się ze sprawozdaniami spółki za ostatnie półrocze - właśnie przyszło mi do głowy że mogłoby to trochę rozjaśnić sprawę.
                              Ja ciągle czekam - "chciałabym i boję się"
                              P.S. Co do bieżących kosztów to pamiętajmy że hipoteka obciążona jest kredytem na prawo wieczystego użytkowania terenu...
                              Mam wrażenie że nie pomylę się jeżeli podziękuję za pozdrowienia i również pozdrowię przyszłego sąsiada
                              • rafakora Re: Modra InvedBud - dzisiaj tam byłem i... 24.09.04, 14:50
                                Witam Koleżankę. Ja dwa dni temu odpuściłem tą inwestycję tak więc chyba nie
                                zostaniemy sąsiadami :( Generalnie rzecz ujmując myślę, że firma ma dużego
                                pecha. Badałem trochę tą spółkę i nic nie wskazuje na celowe opóźnianie
                                inwestycji. Według osoby, którą ostatnio tam spotkalem InvedBudmocno się starał
                                aby kupić tą działkę (podobno zapłacili nawet więcej niż była warta). Myślę że
                                zaskoczyła ich sytuacja (sasiąd, który chciał wyciągnąć kasę oraz bałagan w
                                urzędach). Przykro bo czytając akta tej Spółki miałem wrażenie, że wszystko
                                jest clear. Ale te wszystkie okoliczności powodują, że ryzyko jest zbyt duże.
                                Dziękuję za miłą rozmowę przy "inwestycji" Pozdrawiam Rafał;)
    • rafakora CZEMU NIKT KTO WPŁACIŁ NIC NIE PISZE???? 23.09.04, 16:19
      Od roku firma sprzedaje mieszkania, budowy jak nie było tak nie ma a Tu nikt
      nic nie pisze ... dziwne
      • Gość: Czesiu Re: CZEMU NIKT KTO WPŁACIŁ NIC NIE PISZE???? IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 21:50
        Ludzie mają inne sprawy na głowie. W swojej błogiej nieświadomości myślą, że
        się buduje a w czerwcu przyszłego roku (zgodnie z pierwszym terminem oddania
        budynku) przyjdą do firmy po odbiór kluczy i przeżyją szok.
        Dobrze, że wraz z rodzinką w porę się rozmyśleliśmy. A już wybieraliśmy
        mieszkanie...
    • Gość: TOM Re: Inved- Bud Modra IP: 217.17.46.* 24.09.04, 08:21
      CO TU SIE DZIEWIC, ZE NIE BUDUJA. PROPONUJE ZWROCIC UWAGE NA TO KTO TA FIRME
      PROWADZI. PRZECIEZ TO JEST JAKS RODZINKA BEZ ODPOWIEDNIEGO WYKSZTALCENIA. JAK
      MOZNA TAKIM LUDZIOM WLASNE CIEZKO ZAROBIONE PIENIADZE POWIERZYC. LUDZIE TROCHE
      MYSLCIE Z KIM CHCECIE ROBIC INTERESY. POZNIEJ WLASNIE NA TAKIM FORUM JAK TO
      JEST TYLU SFRUSTROWANYCH....
      • rafakora Re: Inved- Bud Modra 24.09.04, 15:00
        Gdyby kolega czytał komentarze to by nie pisał takich głupot.
        Po pierwsze ostatnie wpisy zrobione sa przez osoby, ktore zastanawiaja sie nad
        ta inwestycja (mysle, ze Ci ktorzy podpisali i zaplacili jakies pieniadze teraz
        siedza cicho i modla sie aby to wszystko wypalilo. W ich interesie jest nie
        nakrecac negatywnej spirali aby nie zaszkodzic firmie, ktore bank moze w kazdej
        chwili wypowiedziec umowe kredytową.
        Po drugie sam fakt, ze firme prowadzi jakas rodzina nie jest negatywnym
        argumentem - wrecz przeciwnie.
        Uwazam, ze tego typu fora sa swietnym zrodlem informacji o potencjalnych
        niebezpieczenstwach wiec po co te glupie komentarze.
        Pozdrawiam i zycze milego dnia.
        Rafał
        P.S.
        Skad wiesz jakie oni maja wyksztalcenie?

Gość portalu: TOM napisał(a):
        > CO TU SIE DZIEWIC, ZE NIE BUDUJA. PROPONUJE ZWROCIC UWAGE NA TO KTO TA FIRME
        > PROWADZI. PRZECIEZ TO JEST JAKS RODZINKA BEZ ODPOWIEDNIEGO WYKSZTALCENIA. JAK
        > MOZNA TAKIM LUDZIOM WLASNE CIEZKO ZAROBIONE PIENIADZE POWIERZYC. LUDZIE
        TROCHE
        > MYSLCIE Z KIM CHCECIE ROBIC INTERESY. POZNIEJ WLASNIE NA TAKIM FORUM JAK TO
        > JEST TYLU SFRUSTROWANYCH....
        • Gość: TOM Re: Inved- Bud Modra IP: 217.8.186.* 24.09.04, 15:37
          CZLOWIEKU CO TU BIC PIANE. JAK KTOS MA WATPLIWOSCI CO DO DANEJ INWESTYCJI TO
          PRZECIEZ TE GATKI NA FORUM DLA KOGOS NORMALNEGO NIE MAJA ZADNEGO SENSU.
          PRZECIEZ TU KAZDY MOZE SWOJ PIARD WPISAC.
          A JEZELI CHODZI O P.S. TO WYSTARCZY SPOJRZEC W DOKUMENTY DROGI INWESTORZE.
          • rafakora Re: Inved- Bud Modra 24.09.04, 15:43
            skoro nie mają żadnego sensu to po co tu jesteś? ;)
            Poza tym nikt nie bije piany no chyba, że ty czlowieku:)

Na forum widac co ma sens a co nie, ja latwo odrozniam pierdoly od faktow,
            ktore czesto sa bardzo istotone. Mysle, ze ludzie, ktorzy tutaj wymieniaja sie
            pogladami nie traktuja forum jako jedynego zrodla informacji do podejmowania
            decyzji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka