Gość: Zbych IP: *.chello.pl 06.05.04, 11:07 Rozumiem, że AArdom to teraz Developer House? Jeżeli tak to czy DH odpowiada za szkody wyrządzone przez AArdom, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EMKA Re: AArdom IP: 217.8.164.* 06.05.04, 18:23 A po co byłby Developer House'em, gdyby miał odpowiadać ? I na tym sztuka polega. To są spółki z ograniczoną odpowiedzialnością i odpowiadają do wysokości kapitału założycielskiego. Tam zresztą pączkowanie trwa nieustające, jak się lekko wysypał towarzysko- mafijno-rodzinny układ w Wawrze, to parę rzeczy wypłyneło na wierzch więc i działalności zaczynają się od nowa. Szkoda, bo miejsce ładne i "perspektywiczne" a cała okolica w rękach szemranego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: AArdom IP: *.chello.pl 06.05.04, 19:38 Tylko pytanie teraz kogo pozywac do sądu, jestem dopiero na początku drogi i chcę odzyskać od AArdomu kasę i może to głupie co napiszę ale teraz nie wiem czy mam się kontaktować w tej sprawie z DH? Bo Aardom zwinął żagle, to znaczy, że straciłem kasę? Nie było tego dużo ale zawsze coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMKA Re: AArdom IP: 217.8.164.* 08.05.04, 16:59 No generalnie to jest tak, że rozumiem, iż wycyganili od Ciebie jakąś kasę, może na przykład z tytułu zaliczki na konto rezerwacji lokalu albo coś takiego, podobno był moment, że nie gardzili żadną kwotą. Jeżeli coś im płaciłeś to masz na to jakiś kwit. Tu ( to znaczy na Forum ) są spore zasoby na temat około- Aardomowych przypadków, są ludzie którzy boksują się z Aardomem od dłuższego czasu, i myślę że wśród nich powinieneś szukać info. Search na tym Forum powinien Ci objawić ogólny zarys sytuacji. W rejestrze handlowym ( kiedy w naszym bantustanie będzie można zajrzeć do czegoś takiego przez Internet ?? ) możesz sobie zobaczyć jaki jest ich status prawny, adres siedziby i takie tam. Jedno jest pewne, DH bez wątpienia nie odpowiada za żadne zobowiązania Aardomu. Ja tam kiedyś ( to znaczy w zeszłym roku ) trafiłem rozglądając się za miejscem na resztę życia i oni robili wtedy w Wale którymś tam, żona obejrzała lokal i zamówiła u Pani Aardomowej rezerwację na kilka dni w celu zastanowienia się ( było łagodnie wspominane o jakiejś kaucji za rezerwacje czy podobnej bzdurze ale ofuknięcie Pani Aardomowej natychmiast zamknęło temat). Podejrzane były niezwykle "superowe" warunki i ogólny "no probleming". Potem się zorientowaliśmy buszując między innymi w nieocenionych zasobach Forum co to za ekipa i czemu jest taki żaden problem ze wszystkim. Zadzwoniliśmy i grzecznie podziękowaliśmy, potem jeszcze było wydzwaniane ( w końcu było im coraz trudniej znaleźć "Łosia" na tą inwestycję ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: AArdom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 18:30 Aardom nadal istnieje pod zmienioną nazwą Dom Construction z siedzibą na Wale Miedzeszyńskim 414.i póki istnieje, pozew musisz kierować przeciwko tej firmie. Jest to ta sama osoba prawna o zmienionej nazwie. Natomiast jeżeli już szukać jakiegoś następcy Aardomu to raczej należy zwrócić się w stronę Era Development, gdyż była to spółka córka Aardomu, którą Aardom w końcu sprzedał, jednak po tych wszystkich przepoczwarzeniach zarówno w Aardomie (obecnie Dom Construction) jak i w Erze Development główne funkcje sprawują dalej ci sami ludzie, to znaczy prezes i pełnomocnik zarządu , pracuje również ta sama wierna załoga. Na razie dwie firmy funkcjonują równolegle i próbują jak to ktoś napisał bezstresowo naciągać ludzi w dwóch różnych siedzibach przy Wale Miedzeszyńskim 414 i na św Barbary 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: AArdom IP: *.wladyslawow.linpac / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:45 Ja byłam w zeszłym tygodniu na "odebraniu" mieszkania przy Wale. Mieszkanie miało być do odebrania w październiku. Nawet się nie wysilili żeby sprzątnąć gruz ze środka pokoju. Wszystko wymaga poprawek.... Pani Prezes AArdomu, czy czegoś tam, jak by się to-to nie nazywało, patrzyła na moją matkę z politowaniem, nie mogła zrozumieć, O CO mamy pretensje... Bardzo serdecznie współczuję wszystkim, którzy się dadzą wkopać, tak jak my....Że też ja nie zajrzałam na to forum rok wcześniej!! Ale zrobiłam dobry uczynek ostatnio - jak byłam na Wale oglądać to pobojowisko, za które już dawno zapłaciłam, trafiłam na jakiś ludzi co szukali mieszkania, myślę, że aardom ma ich z głowy... :\\\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaskaW. Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 11:22 Ja ucieklam z Ardomu wlasnie po roznych informacjach na forum i po tym co zobaczylam i czego sie dowiedzialam z innych zrodel,poniewaz interesuje mnie ta dzielnic, jest fantastycznie polozona,ale ma male mankamenty, ja zdecydowalam sie tutaj kupic dom i znalazlam firme, ktora buduje segmenty.Jestem w trakcie blizszego zapoznania sie z budowa i firma, moj maz juz sie zdecydowal, ze chce mieszkac wlasnie tu niedaleko Goclawia, nie bede reklamowac firmy,chyba ze ktos bardzo chce ,pozdrawiam szukajacuch swojego gniazdka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: AArdom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.04, 18:46 co to za firma budujaca segmenty, ktora znalazlas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaskaW Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:39 Nie jest to duza firma,buduja na seczkowej, nazywa sie Brandt, jeszcze nie podpisalam zadnej umowy,ale rozmawialam z ludzmi ktorzy mieszkaja w ich segmentach i opinie sa bardzo pozytywne,a budowa idzie pelna para.Mam nadzieje ze wreszcie uda mi sie podpisac z nimi umowe na segment, tylko pozostaje kwestia kredytu, nad ktorym z mezem sie zastanawiamy,z ktorej strony nie patrzec jest to duzy wydatek, ale chyba sie oplaca.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oring9 Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:34 Ja w Brandt-cie zarezerwowałem juz segment, i chetnie poznam ewentualnych sąsiadów. Warto zmiejszyc ryzyko posiadania obok np.: agencji towarzyskiej. Jeżeli chcesz, skontaktuj sie ze mną oring9@yahoo.com Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwa Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:13 Ludzie kochani wy z tym AArdomem czy innym złomem do TV idźcie!!!! To teraz najskuteczneijsza droga dojścia swoich racji!!!! Pragramów, które skutecznie rozgrzebią ten temat jest teraz bardzo dużo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: AArdom IP: *.wiadw.pl 16.06.04, 09:27 czy wy wszyscy piszecie o tych segmentach na Wale? takich troszke oddalonych od ulicy, za dachowkami i czyms tam jeszcze?! jesli tak to Bog nade mna czuwal - ok. rok temu bylam bardzo zainteresowana ta inwestycja - bylo to niemal spelnienie moich marzen! mialam kupic to wieksze mieszkanie z poddaszem - cena byla wyjatkowo atrakcyjna, do tego garaz, kawalek ogrodka - super! z tym, ze postanowilam najpierw sie upewnic, ze nie zainwestuje w cos co spowoduje moje bankructwo.... no i teraz mieszkam na tarchominie, w mniejszym mieszkaniu ale za to w cudnej okolicy, w super bloku i co najwazniejsze juz tam mieszkam! developer okazal sie byc najlepszy na swiecie, jakosc materialow, wykonczenie - no slowa zlego nie da sie powiedziec! poczatkowo z aardomu rezygnowalam ze lzami w oczach a teraz czytajac Wasze wypowiedzi mam placze ze szczescia!!! tzn. bardzo wspolczuje wszystkim poszkodowanym ale sami troche jestescie sobie winni - przepraszam ale taka jest prawda. mi wystarczyla rozmowa z mieszkancem osiedla, , na ktorym (przynajmniej wtedy) miescila sie siedziba firmy - nowe osiedle a wieczorem (pojechalam tam po pracy, zobaczyc wlasnie jak sie mieszka tym szczesliwcom, ktorzy juz odebrali klucze) ciemno strasznie! to bylo dziwne, pozniej spotkalam chlopaka, ktory przywiozl wlasnie kanape - i BARDZO mu dziekuje za to co mi powiedzial!!!!! jego slowa spowodowaly, ze przeprowadzilam jeszcze (dla pewnosci) wywiad gospodarczy i.... ucieklam gdzie pieprz rosnie!!! i tym wszystkim, ktorzy jeszcze szukaja polecam ogromnie taka forme sprawdzenia inwestora - wystrczy rozmowa z kims kto juz u niego cos kupil... zycze powodzenia, szczescia i duzo zdrowia - pewnie sie przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bentzy Re: AArdom IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 13:35 możesz podać jakieś namiary na tę firme? Czy jeszcze coś mają wolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: AArdom IP: *.wiadw.pl 23.07.04, 12:53 oczywiscie. developer nazywa sie Terenix, ma siedzibe na Tarchominie, przy ul. Liczydlo 3, tel. 811 95 33. wiem, ze obecnie cos buduja, w naszym bloku nie ma juz chyba nic wolnego. zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś