Dodaj do ulubionych

Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!!

06.03.02, 10:45
Jestem członkiem spółdzielni mieszkaniowej PAX z Warszawy. Od prawie roku
czekam na przydział mieszkania. Data zasiedlenia inwestycji przy ul.
Stryjeńskich, bo o niej mowa, planowana była na wrzesień 2001. Później
przełożono ja na grudzień 2001, później na marzec 2002. Marzec się zaczął a
końca budowy nie widać. Ja natomiast tułam się po wynajmowanych mieszkaniach,
tracąc na to mnóstwo pieniędzy, włosy siwieją mi na myśl o rządowych pomysłach
podwyżki VAT na materiały budowlane czy zakup mieszkań (na szczęście już nie
aktualne). Podczas gdy budowa stoi z powodu braku pieniędzy, a spdzielnia
kupuje sobie certyfikat developera…
Właśnie w dzisiejszym dodatku DOM przeczytałam, ze SM PAX została ponownie
wyróżniona (bo to chyba wyróżnienie?) certyfikatem developera, przyznawanym
rzetelnym i fachowym firmom z branży.
Chciałam zapytać, czy certyfikat ten nabywa się po prostu droga kupna, czy
przed jego kupnem jest jednak jakaś weryfikacja tej "rzetelności"?!!??!!
Proszę szanowna Krajową Izbę Budownictwa oraz autora artykułu "Pierwsza Liga
Mieszkaniowa" o zbadanie tej sprawy. A moze Wy cos o tym wiecie????
Osobiście nie zależy mi na tym, żeby być członkiem spółdzielni, która ma
rzeczony certyfikat, ale bardziej na tym by mieć właśnie własne mieszkanie, za
które zapłaciłam już zresztą dwa lata temu.
Obserwuj wątek
    • Gość: olga Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! IP: 193.0.68.* 06.03.02, 11:08
      Majac na uwadze Pax to dochodze do wniosku ze certyfikat dewelopera kupuje
      sie...
      • 34juf Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! 06.03.02, 11:42
        Jeszcze chcialam coś dodać: W dzisiejszej Gazecie po raz pierwszy od dłuższego
        czasu ukazały się ogłoszenia PAXU o nowych inwestycjach. Dla nas, którzy juz
        sidzimy w tym po uszy, to dobra wiadomość, bo będą nowi i zaczną wpłacać
        pieniądze do kasy spółdzielni... Gosia
        • Gość: olga Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! IP: 193.0.68.* 06.03.02, 12:54
          zaczynaja nowe inwestycje powaznie, a jakie i gdzie napisz jesli mozesz, ja
          jeszcze nie zadazylam kupic gazrty !!! Moim zdaniem to nalezaloby oglosic w
          gazecie ludzie Pax to oszusci nie dajcie sie nabrac tak jak my.
          • Gość: gosia Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! IP: 157.25.178.* 06.03.02, 13:11
            Te nowe inwestycje to ul. Wiktorska na Mokotowie i domy jednorodzinne na ul.
            Pląsy (Grabów).
            A jezeli chodzi o ul. Stryjenskich to podobno klatka D będzie na przełomie
            marca i kwietnia udostępniona do wykańczania... To najświeższe info od majstra.
            Osobiście wątpię... byłam w zeszłym tygodniu na budowie: środek dnia, środek
            tygodnia, a tam czterech gości babrze się bezefektywnie w cemencie na klatce....
            • Gość: olga Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! IP: 193.0.68.* 06.03.02, 13:25
              Jesli chodzi o klatke D to moze jakos ja skoncza choc pewnie nie w takim
              terminie jak deklaruja, ja mam mieszkanie w pozniejszej klatce i jak bedzie rok
              opoznienia jesli w ogole skoncza to bedzie dobrze. Pozdrawiam, Magda.
      • Gość: Michal Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????! IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.02, 07:49
        Jak wiekszosc rzeczy w naszym kraju pewnie ten certyfikat jest nieprawdziwy lub
        nie do konca prawdziwy, czyli polprawdziwy.
        (w sumie dobrze sie nazywa, bo na tym forum stwierdzilismy, ze DEVELOPER
        to z definicji jest podejrzany o zlo...stw..o.).
        Jest to kolejna parodia.

Pozdrawiam i wspolczuje.
    • Gość: Luck Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! IP: 217.153.60.* 06.03.02, 12:45
      Tak, to skandal.
      Właśnie takie instytucje jak KIB powinni rozwiązać w pierwszej kolejności. Na
      rynku i tak jest wolna amerykanka.
      W końcu zeszłego roku czytałem wypowiedź prezesa tej insytucji, który szczycił
      sie tym, że wśród 10 firm, którym przyznany został ten Certyfikat, upadła tylko
      jedna.
      Ja dziękuję za udział w grze, w której z prawdpodobieństwem 10% można stracić
      wszystkie swoje pieniądze i nic nie można wygrać.
      Mieli fuksa, że nie dali (sprzedali) tego certyfikatu War-Inwestowi.

• Gość: I Wiktorska i Pląsy już stoją!!! IP: 193.0.117.* 06.03.02, 14:42
        Budynek przy Wiktorskiej i domy na Pląsach już dawno stoją, ale są drogie i
        naprawdę to dobre inwestycje.
        Też jestem członkiem SM PAX i dziwi mnie, że inni członkowie nie wiedzą???
        To rozsiewanie nieprawdziwych informacji.
        Członkom - mącicielom radzę zasięgnąć informacji w spółdzielni lub zobaczyć te
        inwestycje, uczestniczyć w zebraniach.
        Spółdzielnia robi wszystko, aby nie stracić dobrego imienia, wypracowanego
        przez lata.
        Powodzenia !
        • Gość: gosia Re: Wiktorska i Pląsy już stoją!!! IP: 157.25.178.* 06.03.02, 14:56
          Nie wiem czy stoi, nie bywam w tamtych rejonach. moją odpowiedz oparłam na
          ogłoszeniu w Gazecie z 6.03.2002, cytuję: SM PAX oferuje do sprzedaży lokale
          mieszkalne w rozpoczynającej się w II kwartale 2002 inwestycji przy ul.
          Wiktorskiej 8...
          Drugi kwartał zwykle rozpoczyna się w kwietniu...
          Nie jestemśmy mącicielami, tylko po prostu niezadowolonymi klientami
          spółdzielni, którzy uważają, że certyfikat developera sięjej nie należy bo
          wcale nie jest solidna.
          • Gość: Luck Re: Wiktorska i Pląsy już stoją!!! IP: 217.153.60.* 06.03.02, 15:01
            Chciałem tylko dodać, że ze spółdzilnią PAX nie mam nic wspólnego i ich nie
            krytykuję. Mam natomiast swoje zdanie na temat instytucji zwanej KIB, w której
            ktoś zapomniał chyba dodać -EL.

To jest interest: koszą kasę, wprowadzają wszystkich w błąd i nic im za to nie
            grozi.
            Pozdrawiam.
        • Gość: gosia Re: Wiktorska i Pląsy już stoją!!! IP: 157.25.178.* 06.03.02, 15:03
          A propos zebrania: raz w życiu miałam przyjemność uczestniczyć w zebraniu SM
          PAX. Przyszli na nie zaciekawieni nowi członkowie (w tym ja) i grupa, zdaje
          się, stałych bywalców. Zebranie okazało się kółkiem towarzystwa wzajemnej
          adoracji między tymi drugimi, którzy przez pierwsze półtorej godziny wybierali
          się wzajemnie do rady prezydium zebrania, wymieniając między sobą nikomu nie
          zrozumiałe sarkastyczne żarciki. Odsiedziałam swoje w oczekiwaniu, że będzie
          mowa o interesującym mnie osiedlu. Nie doczekałam się. Wyszłam.
        • magda0 Re: Wiktorska i Pląsy już stoją!!! 06.03.02, 22:10
          Masz w pewnym stopniu racje ze stoja, bo Plasy ciagle sa niesprzedane ale na
          Wiktorskiej chodzi o inna inwestycje tu ma byc Wiktorska 8 , stoi budynek przy
          Wiktorskliej 18. A czlonkowie sa zorientowani, a czy inwestycje sa dobre bo
          drogie mialabym watopliwosci, w Plasach pospisuje sie umowe trojstronna z Paxem
          i wykonawca. I niewiele bylo tu zamacenia jesli ktokolwiek maci to glownie Pax.
          a ty gdzie masz mieszkanie w Paxie stojace czy ciagle czekasz na ukonczenie
          budowy.
        • Gość: lokator Re: Wiktorska i Pląsy już stoją!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.09.02, 17:05
          Chyba, że PAX ma dbre imie i ze jest w dobrej kondycji finansowej.
          Nie płacenie ZUS-u za pracownikóe to tylko drobna sprawa.
          Zabieranie premii do też drobnostka.
          Złe odnoszenie się nowego z-cy prezesa do pracowników to też drobnostka.
          Wielomilionowe długi to trochę większy problem, ale nie dla PAX-u tylko dla
          mieszkańców, którzy nie dostaną mieszkań.
    • pax1 Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! 06.03.02, 22:38
      Jak nie wiadomo o co chodzi to może chodzi o pieniądze. Certyfikat dewelopera
      nadaje KIB. KIB mieści się w budynku Budimexu. Budimex jest największą firmą
      budowlaną, więc ma najwięcej do powiedzenia w Krajowej Izbie
      Budownictwa ,pewnie to kólko wzajemnej adoracji Budimexu, exbudu i paru innych
      firm.
      Unibud - obecnie część Budimexu sprzedaje (chyba za wierzytelność wobec PAX-u)
      i chyba budowała domki PAX-u na ul. Pląsy, które mimo upływu pół roku od
      skończenia się jeszcze nie sprzedały. Niby kupuje się od PAX-u ale płaci
      Unibudowi. A więc Budimexowi zależy na dobrej renomie PAX-u - więc przyznają mu
      certyfikaty dewelopera.
      • Gość: olga Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! IP: 157.25.99.* 07.03.02, 11:41
        przeczytalam co pisze p. Zielinska na pierwszej stronie dodatku Dom, sadze ze
        takich bzdur nie napisalaby gdyby choc zajrzala na forum nie daj sie
        deweloperowi, ale przeciez ona tam tylko pracuje i dalej wprowadza w blad
        przyszlych potencjalnych klientow.
    • pax1 Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????!!!!!! 07.03.02, 19:29
      Poziom dziennikrstwa Gazety Wyborczej jest niski - pisząc o spółdzielni
      opierają się wyłącznie na informacjach uzyskanych od zarządu. W dodatku pisząc
      o ich inwestycjach przedstawiają tylko starsze inwestycjach "rekomendowanych"
      przez Sp-nie, nie piszą o nowych, na których sp-nie ma problemy - Stryjeńskich,
      Pileckiego, Wiatraczna - chociaz aby się o nich dowiedzieć wystarczyło
      zaglądnąć na to forum - będącym w dodatku forum organizowanym przez "Gazetę
      Wyborczą" !
    • Gość: optymista Re: Certyfikat developera dla PAX !!!!!!???????! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.09.02, 17:27
      Jak się ma dojścia to się wszystko załatwi.
      Też bym chciał mieć takie kontakty.
      Nie jest to prawidłowe, ale teraz w Polsce niczego normalną drogą się nie
      załatwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka