Dodaj do ulubionych

Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten temat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 22:53
na ich stronie jest wszystko tak zawile wyjasnione ze wyglada to na jakis
przekret - niby budowa jest finansowana z krajowego funduszu budownictwa

moze wiecie cos na temat tej spoldzielni? i tej inwestycji?

dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: XXXX Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 07.06.04, 08:53
      Ja mogę dużo powiedzieć Ci o tej spółdzielni, wolałabym jednak skontaktować się
      z tobą mailowo, napisz swój adres mailowy.
      • Gość: jaru Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.k2.pl / *.crowley.pl 07.06.04, 14:21
        oto moj email crayfish@iname.com
      • Gość: finanse Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 09:25
        Czesc,
        ja rowniez chetnie dowiedzialbym sie wiecej o tej spoldzielni i inwestycji. Tym
        bardziej ze mam juz z nimi podpisana umowe, no i w dodatku zostala mi 1 rata
        wkladu. Moj email finanse@tlen.pl
        Bardzo prosze o info i z gory dziekuje za wszelkie informacje.
        Lucas
        • aga991 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 17.02.05, 10:54
          Ja też mam podpisaną z nimi umowę i mam ciągle jakies problemy. Czy możemy się
          skontaktować na adres mailowy: aga991@gazeta.pl. Prosze o pilny kontakt
      • aga991 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 17.02.05, 10:53
        Proszę o informację również dla mnie,dlatego że mam też dużo do powiedzenia nt
        tej spółdzielni, może wymienimy wspólne doświadczenia. Mój adres mailowy:
        aga991@gazeta.pl.Mogę również do ciebie zadwonić jeśli chcesz.Bardzo mi zależy
        na szybkiej odpowiedzi od Ciebie. pozdrawiam,
    • Gość: garcio Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 217.153.90.* 08.06.04, 09:02
      podzielcie się swoją wiedzą!
      • Gość: XXXX Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 08.06.04, 09:29
        Co chciałbyś wiedzieć o tej spółdzielni? Mam nadzieję, że nie podpisałeś z nimi
        umowy. Oszuści, jestem byłym członkiem spółdzielni DOM 2000, naszczęście
        wycofałam się. Pytajcie o co chceciecie, postaram sie na bieżąco odpowiadać na
        wasze pytania. Mam bardzo przykre doświadczenia z w/w spółdzielnią!
        • Gość: garcio Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 217.153.90.* 08.06.04, 10:21
          Na forum nie mogę znaleźć na ich temat nic konkretnego. Spóźniają się z
          oddaniem mieszkań? Każą sobie coś ekstra płacić? Czynsze są jakieś strasznie
          wysokie? Oddane mieszkania są lewe? Na co jeszcze trzeba z nimi uważać?
          • Gość: XXXX Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 08.06.04, 13:24
            Uważać trzeba na wszystko, pierwszy krok:
            1. iść z umową do prawnika, który specjalizuje się w prawie spółdzielczym (ja
            zrobiłam błąd i poszłam do pierwszego lepszego, który nie wyłapał pułapek,
            dopiero jak zaczęły się pierwsze problemy, zapłaciliśmy odpowiedniemu
            prawnikowi; po przeczytaniu umowy złapał się za głowę!!!
            2. Nasz blok (kolonia II na Bekasów), miał być oddany w IV kwartale 2003, jeśli
            oddadzą go w III 2004 to będzie dobrze
            3. jeśli chodzi o płacenie extra to oczywiście, płatności rozkładają na 10
            miesięcy, każdą ratę płaciliśmy w terminie (łącznie z garażem około 95
            tysięcy), po wpłaceniu wszystkich pieniedzy w przeciągu dwóch miesięcy
            przysłali pismo, że mamy niedopłatę na około 13.000.
            Umówiliśmy sie na spotkanie z Prezesem (kalendarz Pana Prezesa bardzo napięty,
            przyjmuje petentów tylko w poniedziałki), na spotkaniu Pan Prezes nie mógł
            zagwarantować, że będzie to ostatnia nota odsetkowa (więc sam sobie odpowiedz
            na pytanie ile bedzie trzeba jeszcze dopłacić? Chciałabym zaznaczyć, że to o
            czym teraz piszę miało sie nijak do postępów budowy, ponieważ nie było jeszcze
            nawet fundamentów!!!
            Bierzci pod uwagę, że płacicie za mieszkanie lokatorskie z garażem około 95 tyś
            (60m), później dosyłaję, ;przypuszczam, że conajmniej 3 noty odsetkowe; bo
            przecież ostateczne rozliczenie kosztów budowy też trzeba zrobić, to wychodzi
            bardzo dużo pieniędzy. A po oddaniu budynku spłacasz do końca życia! Ja na
            spokojnie sobie przekalkulowałam, wycofalismy się (to jest następna historia, o
            której mogłabym napisać pracę magisterską!)
            Jeśli chodzi o oddanie mieszkania to nie mam na szczęście doświadczeń, jestem
            szczęśliwa, że udało mi się od nich uwolnić. Obiecałam sobie, że moją misją
            będzie uchronić każdego przed wstapieniem w progi spółdzielni. Nie wiem może
            ktoś miał lepsze i milsze doświadczenia, ale z tego co widziałam, będąc częstym
            gościem siedziby zacnej spółdzielni to nie sądzę. Mam nadzieję, że choć troszkę
            otworzyłam wam oczka. W razie co pytajcie dalej. Pozdrawiam
            • Gość: finanse Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 09:31
              Witam
              Bardzo prosze o info o SM Dom 2000 Brzeziny. Mam juz podpisana z nimi umowe a i
              wklad wplacony prawie w calosci - zostala mi ostatnia rata... jak na razie oczy
              szeroko otwieram ze zdumienia po tym co czytam
              Moj mail finanse@tlen.pl
              Z gory serdeczne dzieki,
              pozdrawiam
              Lucas
              • Gość: sąsiad Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 194.235.127.* 09.07.04, 10:48
                Witam,

Rozumiem, że jesteś świadom tego że to jest TBS, której to nazwy DOM 2000 tak
                bardzo się wstydzi subtelnie omijając ten temat w informacjach na ich stronie
                www.dom2000.waw.pl/index.php?t=ofirmie&n=O%20firmie.
                Wizualizacja jest piękna, tylko co z realizacją?. Mieli ponoć rozpocząć i
                zakończyć wraz z Merkurym, który stawia obok. Merkury ma juz część parteru a
                Dom 2000 nawet płotu nie postawił.
                Z tym prawem własności mieszkań to też jakoś dziwnie wygląda
                www.dom2000.waw.pl/index.php?t=prawo&n=Prawo%20odrębnej%20własności%
                20lokalu
                W TBS-sie z tego co wiem co do zasady nie możesz być właścicielem mieszkania i
                z tego co piszą do zakonczenia budowy wpłacasz tylko 20% i co, to wystarczy aby
                stać się włąścicielem mieszkania?.
                Cena też jakaś niska jak na Kabaty, oby przy rozliczneia nie okazło się że
                realne koszty są znacznie wyższe, a w spółdzielni niestety trzeba dziurę pokryć.
                W ich poprzednich inwestycjach też bylo chyba trochę "nespodzianek". Sugeruję
                zachować czujność

poz sąsiad
                • Gość: XXXX Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 12.07.04, 12:34
                  Wczoraj z ciekawości przejechałam koło III kolonii przy ul. Bekasów (termin
                  oddania miał być w IV kwartale 2003! Jak się wyrobią w tym roku to bedzie
                  dobrze. Obstawiam, że na inwestycję na Kabatach nie maja nawet pozwolenia na
                  budowę.
              • Gość: XXXX Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 11.08.04, 08:49
                Napisałam na twój prywatny mail, dlaczego sie nie odzywasz?
        • yoasia5 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 10.01.05, 00:34
          proszę o informacje jak sie wycofać cz y to w ogóle możliwe??? podpisałam
          umowę, wpłaciłam cały wkładd i jestem ciężko przerażona, będę wdzięczna za
          maila na adres yoasia5@gazeta.pl
          wielkie dzięki
          asia
    • Gość: eee Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 16:19
      jesli to to samo co DOM 2000 BRZEZINY to polecam przeczytac:
      www.nik.gov.pl/wyniki_kontroli/dokumenty/2001191.pdf
      • Gość: eee wyniki kontroli NIK - TBSy IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 16:24
        dodam ze wyniki kontroli dotycza TBS'ow
      • Gość: XXXX Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 09.06.04, 10:48
        Kiepski argument, wszystko ładnie opisane. Przeczytałam fragmenty dot. DOM 2000
        Brzeziny i co z tego? Dla Was jedyna wiarygodność i coś czym możecie się
        szczycić to jest KFM, "przykrywka"! Przez całe półtoraroku współpracy z wami
        ani razu nie dotrzymaliście słowa. Każdy kto chce podpisać umowę z DOM 2000
        Brzeziny powinien pojechać do lokatorów, którzy zamieszkują już oddane
        inwestycje. Dopiero oni otwierają oczy! Wszystko jest ładnie pięknie do
        podpisania umowy, dopiero później wszystko wychodzi. Na sama myśl wszystko mi
        się podnosi!
        • Gość: eee Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.acn.waw.pl 16.06.04, 11:47
          ale o to wlasnie chodzi, ze to jest jedna wielka sciema. Nawet w nazwie nie maja
          TBS, dopiero w tym dokumencie, do ktorego sie odnosze jest wyraznie okreslone,
          ze DOM 2000 BRZEZINY to TBS czyli wynajmujesz mieszkanie, a placisz jakbys kupowal.
          • Gość: XXXX Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 17.06.04, 14:38
            Masz rację, to jest TBS!!
    • Gość: mmmmmmmmm Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 23.06.04, 09:50
      mmmmmmmmmmmm
      • Gość: garcio Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 217.153.90.* 24.06.04, 12:54
        Co ty jest to mmmmmm?
    • Gość: kbo Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.itpp.pl 08.08.04, 18:28
      już w 2002 r. ostrzegałem przed tą spółdzielnią
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=1534151&a=2270708
      kbo
    • Gość: Ania Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 12.08.04, 13:24
      LUCAS odezwij się!!
      • Gość: lucas Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:19
        Witaj Aniu,
        Chetnie sie odezwe ale nie moge znalezc maila od Ciebie...
        Jesli mozesz go przeslac jeszcze raz to bede wdzieczny: finanse@tlen.pl

Moje przejscia z DOM2000 Brzeziny dopiero sie zaczynaja... probuje odzyskac od
        nich kase... sciemniaja i mowia raz ze na koniec pazdiernika raz ze na koniec
        roku a teraz ze na koniec marca...

Pozdrawiam i ostrzegam przed ta spoldzielnia
        Lucas
        • Gość: Ania Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 22.09.04, 10:26
          Wysłałam już do Ciebie maila
          • j.danilowicz Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 10.01.05, 00:08
            witam,

znalazłam Was przez przypadek, mam podpisaną umowę, wpłacone wszystkie raty i
            jestem ciężko przerażona, prosze o radę jak udało się odzyskać od nich
            pieniądze????????
            proszę o info na adres j.danilowicz@gazeta.pl

Asia
        • Gość: Ania Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 22.09.04, 11:07
          Lucas, no i co z Tobą? Jak zobaczyłam wątek o DOM 2000 to znów podniosło mi się
          ciśnienie! Dostałeś mojego maila? Odezwij sie w końcu!
          • kingaiola Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 23.09.04, 16:23
            Dawno na to forum nie zaglądałam. Ale tego tematu sobie nie odpuszczę. Jeżeli
            ktoś chce to mogę opowiedzieć o moich przejściach. Sprawa skończyła się w
            sądzie ok. rok temu a do tej pory nie oddali wszystkiego - pocieszam się tylko,
            ze to lepiej oprocentowane niż lokata.
            A haki tkwią w umowie i prawie spółdzielczym - nie ma nigdzie zagwarantowanej
            ceny za metr i ona rooooośnie - a ten metr wciąż nie będzie Wasz.
            Jak by co piszcie na maila gazetowego.
            Pozdrawiam
            Kinga
            • Gość: Ania Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 23.09.04, 17:01
              Witaj Kingo,
              mam nadzieję, ze mnie jeszcze pamietasz. Miałyśmy okazję się spotkać i
              porozmawiać o spółdzielni w zeszłym roku, w sierpniu. Mnie chyba w miare szybko
              udało się odebrać 100% w kwietniu tego roku. Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Ja
              również nie odpuszczem wątku spółdzielni DOM 2000
              • kingaiola Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 24.09.04, 13:16
                Witam
                Pamiętam i bardzo się cieszę, że udało sie Wam szybko.
                Ja już nie mam takich nerwów bo i suma już naprawde niewielka - ale nie
                odpuszczę.

My juz zainwestowaliśmy znowu i mieszkamy.
                Pozdrawiam
                Kinga
              • Gość: Robert R Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 212.160.211.* 06.10.04, 16:08
                plisss pomocy. znalazłem was na forum. też walcze z tą spóldzielnią. Dzisiaj
                jade wepchnąc się bez zaproszenia na posiedzenie Rady Nadzorczej obawiam się ze
                bez rezultatu. Objecuje jutro przeczytać wszystko na forum i opisać dokładnie
                moją story i prosić was o złączenie szyków, pomoc i dokopanie im.
                • Gość: Ania Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 06.10.04, 16:12
                  Opisz swoją historię, może bedę mogła ci troszke pomóc. Podaj swój adres
                  mailowy.
                  • Gość: RobertR Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 212.160.211.* 06.10.04, 16:19
                    dzisiaj jade ale czuje ze może być jakaś niezła ściema.. rozmawiałem z niejaką
                    Kowalczyk Barbarą która nawet nie bardzo chciała się przedstawić a na moje
                    pytanie o godzine spotkania rady nadzorczej odpowiedziała ze i tak nie zostałem
                    zaproszony i ze jest juz 16:02 i ona juz jest po pracy..
                    ale nie będe się już rozpisywał. mój adres R.Rozek@urtip.gov.pl. czekam na rady?
                    • Gość: Ania Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 06.10.04, 16:21
                      Odczytaj maila
                    • Gość: finanse Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 20:25
                      Witam,
                      Na wstepie chce podziekowac Ani i jej mezowi za cenne rady.

Prosze wszystkich walczacych z ta spoldzielnia o kontakt, mysle ze lepiej bysmy
                      polaczyli sily i dobrali sie tym zlodziejom nie tylko do portfelow ale takze do
                      skory. Czas ich udupic raz a dobrze!!!

Jesli Prezes Stachowiak nie zwroci nam pieniedzy POJDZIE SIEDZIEC, juz ja WIEM
                      jak sie o to postarac.

Tak, wiec oglaszam powstanie:
                      NIEFORMALNEJ GRUPY POSZKODOWANYCH PRZEZ DOM 2000 BRZEZINY
                      PILNIE
                      PROSZE WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH O KONTAKT NA ADRES MAILOWY:

finanse@tlen.pl

Pozdrawiam, 3majcie sie!
                      Lukasz R.

• Gość: do ANI Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.elle.com.pl 07.10.04, 12:50
                Czesc
                Mam tylko jedno pytanie. Jak udalo Ci sie odzyskac pieniadze? Ja na sowje
                czekam od konca marca. Wyplacili mi tylko czesc, na szczescie wieksza. Ale nie
                odpuszcze im!!! Czy mozesz do mnie napisac? Bede bardzo wdzieczna. moj e-mail:
                okass@elle.com.pl Dziekuje za pomoc
                • Gość: olga do ANI IP: *.elle.com.pl 07.10.04, 12:55
                  > Czesc
                  > Mam tylko jedno pytanie. Jak udalo Ci sie odzyskac pieniadze? Ja na sowje
                  > czekam od konca marca. Wyplacili mi tylko czesc, na szczescie wieksza. Ale
                  nie
                  > odpuszcze im!!! Czy mozesz do mnie napisac? Bede bardzo wdzieczna. moj e-
                  mail:
                  > okass@elle.com.pl Dziekuje za pomoc

• yoasia5 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - Do Ani 10.01.05, 00:18
                  witam

z postów wynika że mam przed sobą drogę przez mękę, mam podpisana umowę,
                  wpłacony wkład i nie wiem co mam robić, jak mogę odzyskać swoje pieniądze???
                  jak Ci sie to udało??? będę wdzięczna za kontakt na adres
                  yoasia5@gazeta.pl
    • Gość: finanse powstanie GRUPY POSZKODOWANYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 20:26
      Witam,
      Na wstepie chce podziekowac Ani i jej mezowi za cenne rady.

Prosze wszystkich walczacych z ta spoldzielnia o kontakt, mysle ze lepiej bysmy
      polaczyli sily i dobrali sie tym zlodziejom nie tylko do portfelow ale takze do
      skory. Czas ich udupic raz a dobrze!!!

Jesli Prezes Stachowiak nie zwroci nam pieniedzy POJDZIE SIEDZIEC, juz ja WIEM
      jak sie o to postarac.

Tak, wiec oglaszam powstanie:
      NIEFORMALNEJ GRUPY POSZKODOWANYCH PRZEZ DOM 2000 BRZEZINY
      PILNIE
      PROSZE WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH O KONTAKT NA ADRES MAILOWY:

finanse@tlen.pl

Pozdrawiam, 3majcie sie!
      Lukasz R.

• Gość: dom2000 po 1 SPOTKANIU :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:29
        Witam,
        Dzieki za dzisiejsze spotkanie wiem ze RAZEM osiagniemy nasz CEL ;)
        Wszystkich zainteresowanych tematyka proszę PILNIE kontakt na maila
        dom2000@gazeta.pl

Pozdrawiam
        Łukasz Rogowski
      • Gość: zmikkf@zmik.com.pl Re: powstanie GRUPY POSZKODOWANYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 13:50
        Właśnie rozważałam ofertę S.M.DOM 2000
        Ponieważ przypoadkiem natknęłam się na Państwa negatywne opinie.
        będę wdzięczna za podanie szczegółów tych przykrych doświadczeń
        celem ich uniknięcia.

Polecam się o szeroką informację w tym temacie.
        Bożena B.
    • dom2000 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 29.10.04, 22:59
      Witam,
      Następne spotkanie Grupy Pokrzywdzonych przez SM DOM2000 Brzeziny odbedzie sie -
      wstepnie - w piatek (05.10) o godzinie 20:30. Prosze o potwierdzenie terminu,
      miejsca oraz uczestnictwa w spotkaniu na maila: dom2000@gazeta.pl
      Pozdrawiam
      Lukasz Rogowski
      • Gość: zmikkf@zmik.com.pl Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 13:58
        Witam

Ponieważ nie mogę trafić na bliższe szczegóły / jedynie pytania/ Państwa
        przykrych doświadczeń dotyczących S.M.DOM 2000, a poważnie rozważałam
        ich ofertę bardzo proszę o bliższe informacje , będę Panu wdzięczna
        za kontakt i wyjaśnienia.

Bożena B.
        • Gość: garcio doświadczenie IP: 217.153.90.* 05.11.04, 08:03
          Zawarłem umowę na mieszkanie w czerwcu. We wrześniu okazało się, że w projekcie
          budowlanym mojego mieszkania nie było. Zamiast niego był jakiś potworek
          (zupełnie inny, dużo mniej korzystny rozkład pomieszczeń i inne poważne wady).
          Projekt był znany prezesowi - oszustowi już w maju. To zmienione mieszkanie
          miało kosztować dokładnie tyle, co poprzednie (negocjacje wykluczone).
          Zarządałem zwrotu kasy. Do dziś nie dostałem zwrotu 66 tys. zł. Sprawa jest w
          prokuraturze.
    • yoasia5 HALO JEST TAM KTO? - POSZKODOWANI PRZEZ SM2000 10.01.05, 11:44
      czyzbym została sama na placu boju, wprawdzie oświecilo mnie dopiero wczoraj i
      to jakieś 6 miesięcy za późno, ale prosze o informację, pomoc i jakąś odpowiedź
      od Łukasza Rogowskiego, jestem członkiem tej spółdzielni.
      Asia
      • Gość: dom2000 Re: HALO JEST TAM KTO? - POSZKODOWANI PRZEZ SM200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:25
        Asiu

Bardzo Cie prosze o kontakt na mojj nr kom 889 322 595. Chce bysmy wszyscy sie
        spotkali w tym miesiacu. Niestety przez prace jestem bardzo malo czasowy.
        Dlatego z gory proponuje spotkanie w te niedziele o godzinie 12:00 szczegoly na
        telefon.
    • Gość: alek Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.tvp.pl 31.01.05, 15:30
      Mam jedno pytanie, czy ktoś z Państwa mógłby w paru punktach napisać w czym
      jest tak naprawdę problem z tą spółdzielnią, generalnie wszyscy chcą odzyskac
      pieniądze ale dlaczego??
      • yoasia5 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 31.01.05, 17:28
        Witaj alek,

z tego co zdązyłam sie zorientować jest kilka przyczyn:
        1. ludzie podpisywali umowy ze spółdzielnią od 2002 r. i od tyego czasu uległy
        zmianie:
        - metraże;
        - rozkład mieszkań;
        -czas zakończenia inwestycji;
        - a nawet umowy
        sam widzisz to rochę dużo jak na jedną inwestycję, a dodać nalezy że zmiany
        były znaczne, ale tym mniejsze im się później podpisywało umowę.
        2. spółdzielnia buduje ze środków KFM (budżetowe środki) a więc powstał problem
        co tak naprawdę można u nich kupić, część osób myslała, że kupuje na własność,
        a tak naprawdę były to mieszkania lokatorskie - to chyba wynika z
        niedoinformowania, strona www spółdzielni była przez długi czas myląca
        (nawiasem mówiąc Spółdzielnia dostała karę nałożoną przez Prezesa Urzędu
        Konkurencji i Konsumentów za wprowadzanie klientów w błąd),
        3. kolejny problem to własność - niektórzy tweirdzą, że w budynku powstającym
        ze środków KFM nie może być mieszkań własnościowych - tylko lokatorskie -
        ustawa nie precyzuje tego jak zwykle dokładnie :(, ale taka sytuacja jest jak
        najbardziej możliwa - informacja potwierdzona ze źródła z Banku Gospodarstwa
        Krajowego, który udziela Spółdzielni kredytu.
        chyba stąd to całe zamieszanie, swoją drogą nie dziwię się tym ludziom. Ja sama
        przystąpiłam do nich na ostatnim - można powiedzieć etapie więc mnie te zmiany
        nie dotyczą, a jednak z niepokojem patrzę co będzie dalej. Pozdrawiam
        • qqryq77 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 31.01.05, 18:19
          Czesc.
          jestem sasiadem ze spoldzielni budujacej obok czyli Merkurego. sam kiedys
          dowiadywalem sie w waszej spoldzielni o mieszkanie ale gdy bylem na ulicy
          Przasnyskiej nie bylo nikogo kompetentnego kto moglby mi udzielic informacji.
          budowa rzeczywiscie ciagnie sie dlugo ale nie tylko ta inwestycja bo
          wczesniejsza przy Pulawskiej tez byla chyba opozniona. Jak widac na obecnym
          etapie wasz blok bedzie doklejany do naszego i powoli juz wychodzi z ziemi.
          tak wiec mysle ze wasz blok powstanie tylko jest kwestia jakie beda tego koszty
          i co dostaniecie za wydane pieniadze.
          • yoasia5 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 31.01.05, 18:27
            hej,

no niestety, mam nadzieje że nie będzie aż tak źle jak na Puławskiej, tam był
            problem ze zmianą wykonawcy, Mitex, który kończył to budować, zaczynał od
            pewnego momentu. Ja na razie nie doświadczyłam nma własnej skórze wszystkich
            tych problemów, całe szczęście, ale czuję jakbym siedziała na bombie z
            opóźnionym zapłonem :/
            ale pocieszający jest fakt, że budowa musi się posuwać naprzód bo inaczej nie
            będzie wypłat z kredytu, bank płaci transzami za każdy kolejny wykonany etap! a
            to jakaś gawrancja.
            • Gość: KASIA Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 01.02.05, 11:25
              Joasiu dlaczego nie pojedziesz i nie porozmawiasz z mieszkańcami oddanych już
              inwestycji? Z Kabat nie masz daleko na ul. Bekasów. Łukaszu dlaczego nie
              odzywasz się na forum????
              • yoasia5 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 01.02.05, 13:35
                Kasiu,
                niestety nie ma mnie na co dzień w Warszawie, mam trochę daleko:( ale żałuję że
                nie zrobiłam tego parę miesięcy temu.
                • Gość: Kasia Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 81.210.49.* 02.02.05, 09:50
                  Chciałabym z tobą porozmawiać, czy możesz podać jakiś adres mailowy?
                  • yoasia5 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 02.02.05, 10:10
                    adres: yoasia5@gazeta.pl

czekam na maila
                    pozdrawiam
              • Gość: dom2000 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:28
                Witam

Przepraszam wszystkich za brak aktywnosci na forum.
                Niestety praca w nadgodzinach chyba nigdy sie nie skonczy.
                Proponuje spotkanie w te niedziele o godzinie 12:00
                Szczegoly na telefon 889 322 595
                Pozdrawiam
                Lukasz Rogowski
        • Gość: Garcio Do yoasi IP: 217.153.90.* 02.02.05, 10:26
          Te zmiany Ciebie też dotyczą. Nie masz żadnej gwarancji, że chamki nie zmienią
          Ci całkowicie rozkładu mieszkania, terminu odbioru (np. rok później) i ceny
          (np. +20%). Umowa Cie przed tym absolutnie nie broni.
          • yoasia5 Re: Do yoasi 02.02.05, 10:39
            zawsze pozostaje droda sądowa, w końcu w umowie nie ma też mowy o tym, że plan
            mieszkania z metrażem jest tylko przykładowy, to jest dokładnie zdefiniowane
            mieszkanie o konkretnych parametrach, więc w razie zmiany można zarzucić im
            nienależyte wykonanie umowy na przykład, wkład mieszkaniowy też nie może
            zgodnie z moją umowa wzrosnąć o więcej niż 2%, bo wtedy jest to powód do
            rozwiązania umowy...no cóż tyle umowa, ale w praktyce i tak rządzi ten kto ma
            Twoją kasę, a droga przez sąd jest długa i męcząca, no i koszty...więc muszę
            się z Tobą zgodzić niestety.
          • Gość: yoasia Re: Do yoasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:06
            Garcio,

na jakim teraz jesteś etapie? jeśli można spytać oczywiście, rozumiem że nie
            podpisałeś nowej umowy i zażądałeś pieniędzy z powrotem? i co?
            pozdrawiam
          • Gość: yoasia Re: Do yoasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:17
            garcio,
            przeczytałam sobie uważnie Twoje posty, no tak sprawa w prokuraturze, a swoją
            drogą dlaczego to forum tak zamarło, w październiku był duży ruch a teraz...w
            każdym razie wyciągam wątek na początek :))
            aha no i może warto być w kontakcie w razie czego przecież te wszystkie sprawy
            będą sie jakiś czas ciągnąć, poza tym są jeszcze ludzie, którzy z różnych
            względów są w to zaangażowani.
            pozdrawiam i czekam na głosy
            • Gość: Garcio Czekanie IP: 217.153.90.* 04.02.05, 13:29
              Witam, w tej chwili jestem na etapie oczekiwania. Dostałem w styczniu pismo, że
              do końca marca oddadzą mi pieniądze. Podobno różnie z tym bywa, parę osób na
              tym forum dostało po tym piśmie część kasy, resztę nieraz duuużo później. A sąd
              na Żoliborzu to jeden z najdłużej działających w Polsce, więc taka sprawa to
              ponoć jakieś 2 lata. Prokuratura też jest tu niczego sobie (patrz minister
              Unger, to ci sami). Ale jeśli mi Stachowiak czegoś do końca marca nie zapłaci,
              to złożę pozew o kasę + odsetki i koszt procesu. Na konie do wszystkich szarych
              członków Dom2000: zmieńcie sobie jak najprędzej prezesa i radę nadzorczą, bo
              takich procesów może niedługo być więcej, spółdzielnia ich raczej nie wygra, a
              to z Waszej kasy będzie płacone.
      • Gość: Garcio Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: 217.153.90.* 02.02.05, 10:23
        Przeczytaj moje wcześniejsze głosy. Zawarłem z chamidłami umowę na konkretne
        mieszkanie, a po 3 miesiącach parszywe chamidła (konkretnie Stachowiak) piszą,
        że moje mieszkanie będzie zupełnie inne. Oczywiście nie chcę takiego g.wna,
        jakie było w tej zmienionej propozycji. Chcę zwrot mojej kasy. Dodam jeszcze,
        że o zmianie planów chamidła wiedziały PRZED podpisaniem umowy ze mną.
        • aga991 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 17.02.05, 11:45
          Witaj
          Jestem obecnie członkiem tej SM.Mam z nimi mnóstwo problemów od podpisania
          umowy w październiku 2004.Czy moglibyśmy sie jakoś skontaktować np. przez
          maila: aga991@gazeta.pl lub telefonicznie.Mogę bez problemu do Ciebie
          zadzwonić.Chciałabym wymienić bys może wpspólne dośwaidczenia.Pozdrawiam, Aga
          • kingaiola Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten 17.02.05, 13:40
            Ja byłam członkiem tej spóldzielni. I dla ostrzeżeia chce tylko napisać, że
            umowa umową ale stając sie członkiem spółdzielni zaczynacie podlegać prawu
            spódzielczemu i jakież było moje zdziwienie kiedy dowiedziałm się, ze noge
            rozwiązać umowę wobec czego oni mi juz mieszkania budować nie będą, ale jestem
            członkiem spółdzielni i mogą sobie trzymać moja kasę. Aż mnie nie wykreślą, a
            wykreslaja tylko z końcem roku osoby które złozyły taki wniosek do końca
            września.

Taki stan prawny obowiązywał dwa lata temu - może do dziś coś sie zmieniało
            (oby) ale miejcie to na uwadze.
            A o jakosci pracy SM 2000 to już sie nawet pisac nie chce.

Pozdrawiam
            Kinga

• Gość: aga991 Re: Osiedle DOM 2000 URSYNÓW - wiecie cos na ten IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 17.02.05, 15:38
              Zawarłam umowę w tej SM, w której jest wyraźny zapis, że w momencie rozwiązania
              umowy o budowę lokalu, zwracają pełny wkład członka SM, na koniec kwartału w
              którym została rozwiązana umowa.
              Zgadzam sie z tym że szkoda pisać nt jakości pracy pracowników.To jest poprostu
              żenujące... a najgorsze jest w tym to że nie można złożyć ani skargi (bo do
              kogo i co to da?!) ani się odwoływać.Poprostu NIC!!! albo przyjmujesz sytuację
              taka jaka jest albo "do widzenia".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka