Dodaj do ulubionych

WANDALIZM!!!!

15.08.04, 13:57
Witam!
Po raz kolejny chce poruszyc temat spuszczania powietrza z kół i kradnięcia
wentyli itd.Ostatnio stało sie coś co juz przekroczyło wszelkie granice,któs
zapchał rury wydechowe morelami!!!JEST TO WANDALIZM I TERRORYZOWANIE
MIESZKAŃCÓW BLOKU!!!!CZŁOWIEKU SKORO JESTES TAKI ODWAŻNY POKAZ NAM SIE NA
OCZY I PRZEDSTAW SIE A NIE ROBISZ PO KRYJOMU TAKIE IDIOTYCZNE RZECZY!!!!
JESTES ZWYKŁYM TCHORZEM I BRAK CI ODWAGI ABY WPROST LOKATOROM TEGO BLOKU
POWIEDZIEC CO CI NIE PASUJE!!!!ROBISZ TAKIE RZECZY TCHÓRZYSZ I TYLE!!!!JESTEŚ
ŻAŁOSNY!!!!
Obserwuj wątek
    • pink-gazeta Re: WANDALIZM!!!! 17.08.04, 09:56
      ...dzisiaj morele w rurach i koła na kapciach, jutro porysowany lakier,
      pojutrze przecięte przewody hamulcowe... !. Tyle czasu burak to robi, że
      jeszcze nie wpadł...

Pozdrawiam
      • mucha222 Re: WANDALIZM!!!! 18.10.04, 11:48
        Szanowni Sąsiedzi!!!
        W dniu dzisiejszym jednemu z sąsiadów przecięto oponę. Myślę, że trzeba panu
        Chmielewskiemu (lok. 102) skasować tę samowolkę! Nie jest to jego osiedle a
        swoje rządy niech wprowadza w swoim własnym domu. Niejednokrotnie był widziany
        przez sąsiadów jak spuszczał powietrze z kół. Kiedy jedna z sąsiadek zagroziła
        mu wytoczeniem sprawy cywilnej o niszczenie mienia na trochę się uspokoił.
        Szanowni sąsiedzi, nie jestem zwolennikiem odpowiadania chamstwem na chamstwo,
        ale skoro nie będzie innej możliwości to bardzo proszę. Można wykopać topór
        wojenny.
        Wprawdzie posiadam miejsce w garażu, więc teoretycznie sprawa nie powinna mnie
        dotyczyć, ale moim gościom również spuszczono powietrze. A o ile się nie mylę
        to p. Chmielewski WALCZY o to aby były to miejsca dla gości. Ale chyba tylko
        dla jego gości!!!
        Drodzy Państwo! Za te miejsca postojowe płaciliśmy wszyscy i wszyscy mamy prawo
        tam parkować. A jeżeli P. Chmielewskiemu to się nie podoba to niech swoim
        gościom ustępuje miejsca w garażu.
        Pozdrowienia i życzę wytrwałości. Nie pozwalajcie aby jedna, jakaś tam osoba,
        terroryzowała Was. Na to są sposoby i paragrafy. Was jest więcej!!!
        • pink-gazeta Re: WANDALIZM!!!! 19.10.04, 09:43
          Gdybym te łajzę niszczacą koła złapał na goracym uczynku..., ale mi nie dane
          jakoś. Jeżeli to prawda, że juz kilka osób go przyłapało to dlaczego u licha
          nic sie nie dzieje ??? !!!!!. Już nawet nie myslę o wymierzaniu sprawiedliwości
          przez sąsiadów, ale To należy przynajmniej zgłosić policji !!!. Łajzę
          chronicie, pochwalacie uszkodzanie kół i samochodów czy po prostu najlepiej
          machnąc reką i sobie odpuścić ????. Kto widział rzeczonego osobnika w "akcji"
          niech chociaż tu napisze o tym fakcie. Przynajmniej wielu osobom sie rozjaśni
          kto im niszczy mienie...
          Pozdrawiam
          • mucha222 Re: WANDALIZM!!!! 19.10.04, 11:00
            Witam pink-gazeta!
            Przeczytaj moją poprzednią notkę.
            Jestem na forum od niedawna i dziwię się, że nie dotarło do Was nazwisko tego
            gościa! Wydawało mi się, że ktoś już zrobił z nim porządek, aż do wczoraj. Od
            mniej więcej miesiąca znam to nazwisko. Jest to przykre, że mamy taki wrzód w
            bloku!!
            Pozdrawiam
            • pink-gazeta Re: WANDALIZM!!!! 19.10.04, 13:02
              mucha222 napisała:

> Witam pink-gazeta!
              > Przeczytaj moją poprzednią notkę.
              > Jestem na forum od niedawna i dziwię się, że nie dotarło do Was nazwisko tego
              > gościa! Wydawało mi się, że ktoś już zrobił z nim porządek, aż do wczoraj. Od
              > mniej więcej miesiąca znam to nazwisko. Jest to przykre, że mamy taki wrzód w
              > bloku!!

Może daj informację osobom, które gościa przyłapały aby sie tu wypowiedziały.
              Aby potem nie było, że pomówienia...
              Trzeba to zakończyć krótko raz na zawsze !!!
              numer 102 to zdaje sie 8 pietro III klatki. Czy to mieszkanie z oknami na bloki
              czy na fort ?.
              ... też się dziwię, że ludzie którzy widzieli nic z tym nie robią...
              Pozdrawiam
              • mucha222 Re: WANDALIZM!!!! 19.10.04, 13:32
                Jest to ostatni numer w naszym bloku więc chyba z widokiem na blok.
                Spróbuję dotrzeć do kobiety, która go namierzyła. Mam nadzieję, że będzie
                chciała ?współpracować?.
                Pozdrowionka i ew. do jutra.
                • pink-gazeta Re: WANDALIZM!!!! 19.10.04, 15:42
                  mucha222 napisała:

> Jest to ostatni numer w naszym bloku więc chyba z widokiem na blok.
                  > Spróbuję dotrzeć do kobiety, która go namierzyła. Mam nadzieję, że będzie
                  > chciała ?współpracować?.
                  > Pozdrowionka i ew. do jutra.
                  OK, czekamy i liczymy na współpracę ;).
                  • gradufka I co dotarliscie? 19.11.04, 11:52
                    • mucha222 Re: I co dotarliscie? 24.11.04, 17:57
                      Jestem od dwóch tygodni poza Wa-wą (spr rodz). To jest kobieta z 1. klatki,
                      wysoka blondynka, wychodzi na spacery z yorkiem.
                      Może ktoś do niej dotrze, ja wracam dopiero w połowie grudnia.
        • bezkompromisu Re: WANDALIZM!!!! 11.02.05, 22:14
          Szanowna mucho i inni uczestnicy dyskusji,

Piszę w imieniu Pana, którego nazwisko bezprawnie zostało tutaj użyte, a jego
          osoba osobiście nie zwykła zniżać się do poziomu niektórych wypowiedzi na tym
          forum:

1. Wydział Przestępczości Internetowej został powiadomiony o popełnieniu co
          najmniej kilku przestępstw na tym forum, m.in.:
          - naruszenie ustawy o danych osobowych
          - pomówienie

W związku z powyższym, dalszy ciąg powyższych spraw nastąpi w niedługim zapewne
          czasie, a osoby używające tajemniczo brzmiących nicków będą miały okazję
          ujawnić swoją twarz.

2. Szanowny Pan o którego osobie tak zacne forum rozpisuje się na łamach
          internetowych, serdecznie zaprasza do siebie w celu umożliwienia postawienia
          pytań osobiście, a już w szczególności Pana o dźwiecznym nicku mucha, który to
          będzie być może miał okazję na ucięcie sobie krótkiej pogawędki, zanim jego
          osoba zostanie zaproszona na roszerzenie swojej wypowiedzi na nieco innym
          forum - forum Prokuratury a następnie Sądu. Jeśli ma natomiast jakiekoliwek
          dowody na poparcie swoich tez (może choć przytoczy nazwisko owej Pani, która
          podobno zagroziła wytoczeniem sprawy cywilnej ?). A być moze mucha lubi po
          prostu pisać bajki, ale wówczas minął się z powołaniem, gdyż dzieci raczej
          (podobnie jak wymieniony Pan z nazwiska) nie zniżają się do poziomu, który
          zaserwował mucha. Pan ten chętnie również wyjaśni, na którą stronę wychodzą
          jego okna (notabene chyba na wszystkie cztery...).

3. Pan o którym tutaj mowa, zrobił jak dotąd wiele dobrego dla mieszkańców
          bloku Widawska 27, wielokrotnie spotykając się czy to z Przedstawicielami
          Corporesu, jak również Działu Przygotowania Inwestycji i Administracji S.M.
          Wola. Było i jest wiele spraw o których uczestnicy tego forum nie wiedzą lub
          wiedzieć po prostu nie chcą (np. doprowadzenie po wielu interwencjach do
          zorganiozowania - prawie już zapomnianego - przez Corpores placu zabaw, gdyż
          zdecydowanie łatwiej jest napisać anonimowego paszkwila, niż spróbować lub
          wręcz rzeczywiście coś zrobić w tzw. "realu". Czy ktoś z uczestników forum
          zainteresował się np. faktem, iż w standardzie wykończenia lokali którzy
          wszyscy mieszkańcy otrzymali przy podpisaniu Umowy z Corporesem była informacja
          o drewnianych nakładach na poręcze klatek schodowych ? Wymieniony wcześniej z
          nazwiska jest bliski uzyskania (bezpłatnie) w ramach rekompensaty innych
          działań o podobnej wartości (np. dostosowanie do potrzeb ewentualnej ochrony
          części wózkarni znajdującej się w kl.I włącznie z montażem okna oraz
          dostowaniem zaplecza sanitarnego...).

4. Pan o którym mowa powyżej, jest znanym działaczem samorządowym i przy tej
          okazji wyraża swoje zaniepokojenie niektórymi nieprzemyślnymi i nie popartymi
          jakimikolwiek dowodami wypowiedziami. Jak na wstępie, ma również nadzieję, iż
          osoby uczestniczące w tym forum oficjalnie wycofają swoje bezpodstawne zarzuty
          oraz dokonają przeprosin, co może mieć potencjalny wpływ na charakter
          prowadzonych spraw przez WPI.

PS.

Ja natomiast osobiście seredcznie pozdrawiam wszystkich mieszkańców naszego
          bloku, a w szczególności wysoką blondynkę z I klatki która wychodzi na spacery
          z Yorkiem. Może w końcu przestanie spuszczać to powietrze w kołach (kimkolwiek
          jest gdyż jej nie znam).

Pozdrawiam,

Bezkompromisu dla jajogłowych.
          • pink-gazeta Re: WANDALIZM!!!! 14.02.05, 10:39
            bezkompromisu napisała:

> 1. Wydział Przestępczości Internetowej został powiadomiony o popełnieniu co
            > najmniej kilku przestępstw na tym forum, m.in.:
            > - naruszenie ustawy o danych osobowych
            > - pomówienie

a oprócz tych jeszcze jakie ?.

> czasie, a osoby używające tajemniczo brzmiących nicków będą miały okazję
            > ujawnić swoją twarz.

nicki jak nicki, jaka w nich tajemnica... ? :).

Co do pojawienia się na tym forum pewnego nazwiska wraz z zarzutami...
            Oczywiście jeżeli to bzdura to wiadomo, że nie powinno mieć to miejsca. „Mucha”
            powinien to wyjaśnić (nawet więcej jak powinien) lub przedstawić dowody
            (rzekoma osoba, która widziała i rozmawiała z wandalem). A jeżeli takowych nie
            ma lub słowa kobiety to mitomańskie wymysły przekazane „musze” to „mucha”
            powinien przeprosić i wyjaśnić aby nie było wątpliwości.
            Panie/Pani „mucha” twój ruch...

> PS.
            >
            > Ja natomiast osobiście seredcznie pozdrawiam wszystkich mieszkańców naszego
            > bloku, a w szczególności wysoką blondynkę z I klatki która wychodzi na
            spacery
            > z Yorkiem. Może w końcu przestanie spuszczać to powietrze w kołach
            (kimkolwiek
            > jest gdyż jej nie znam).

a jeżeli taka Pani istnieje a zdaje mi sie iż tak :) (wysoka blondynka z I
            klatki która wychodzi na spacery z Yorkiem) i nic nie ma wspólnego ze sprawą to
            nie uważasz, że może jednoznacznie na Nią wskazujesz jako sprawcę... ?
            Jak wiele mamych takich Pań w budynku...?.

Pozdrawiam
            • niebezpieka Re: WANDALIZM!!!! 15.02.05, 21:13
              gorzej jak WPI zgubi ślad w internet cafe :) bo wtedy cały misterny plan w....
          • al2222 Re: WANDALIZM!!!! 23.02.05, 16:10
            Bardzo piękny tekst. Po lekturze postać Pana, którego nazwisko pojawiło się w
            kontekście aktów wandalizmu stała się mi bliższa.
            Cóż nie można nie zgodzić się z tym, że dopóki nie zostaną przedstawione dowody
            potwierdzające przypisywane ww. Panu czyny, wszystko co zostało
            powiedziane/napisnane podpada pod pomówienie.

Chwali się Panu o którym mowa, że dochodzi należytego wykonania umowy przez
            Corpores, że działa zarazzem w interesie własnym i pozostałych mieszkańców.
            Jest znanym działaczem samorządowy........ dobrze że mamy takich sąsiadów.

Wszystko pięknie, ale są rzeczy które kładą się jednak cieniem na przedstawiany
            wizerunek ww. Pana.
            Otóż zdarzają się sytuacje w których Pan niejako zapomina o obowiązywaniu
            pewnych zasad i praw. Skoro w trosce o dobre imię ww. Pana następuje odwołanie
            się do reguł prawa, to można byłoby pozostawać w przekonaniu, że postępowanie
            ww. Pana zawsze mieści się w ramach nakreślonych przez prawo. Niestety tak nie
            jest.

Z przykrością muszę stwierdzić, że ww. Pan - znany działacz samorządowy - ma za
            nic przepisy regulujące porządek domowy, w szczególności ciszę nocną. Co
            najmniej dwukrotnie po godzinie 22:00 [i nie był to akademicki kwadrans] w
            mieszkaniu zajmowanym przez ww. Pana słuchano bardzo głośno muzyki różnego
            gatunku. Oczywiście nie posiadam materialnych dowodów - co może skutkować
            zarzutem pomówienia. Kolejnym razem dowód potwierdzający zaistniały powtórnie
            fakt zostanie utrwalony we właściwej formie. Nie wykluczam również, że ww. Pan
            nie ma żadnego związku z tymi zdarzeniami, bo np. ktoś wtargnął do mieszkania
            bez jego wiedzy i pod jego nieobecność. Tak też mogło być.

Znajduję wyrozumienie dla każdego kto ma swojego "przysłowiowego konika". Nie
            jestem również przeciwnikiem nieszkodliwych przyzwyczajeń - każdy z nas zapewne
            lubi coś bardziej robić, ale jestem przeciwny jakiemukolwiek przymusowi, w
            szczególności przymusowi słuchania utworów Papa Dance po 22:00. Jak
            najbardziej muzyka Papa Dance jest mi bliska i czuję do niej sentyment, ale nie
            zgadzam się na to by ktokolwiek katował mnie nią po 22:00.

Niestety ww. Pan - działacz samorządowy - może być pewien, że poza zwykłym
            zwróceniem mu uwagi ex post [skuteczność żadna], nie jest możliwym wyrażenie
            swoje sprzeciwu bezpośrednio w chwili zakłocania ciszy nocnej. Dlaczego tak
            jest? Otóż dlatego, że dostanie się pod drzwi wejsciowe do mieszkania ww. Pana
            nie jest rzeczą łatwą. W zasadzie jest niewykonalne ponieważ 8 piętro to
            niejako wyspa odizolowana od reszty budynku. Aby wjechać na 8 piętro trzeba
            znać kod dostępu - bez niego winda nie dotrze na 8 piętro. Podobnie ma się
            sprawa ze schodami - schody zaprowadzą nas pod szklane drzwi oddzielające
            znaczną powierzchnię korytarza, która w ten sposób stała się wyłącznie do
            uzytku ww. Pana i jego sąsiada.
            W takim stanie rzeczy nic nie można zrobić.

Cóż każdy ma prawo do poczucia bezpieczeństwa i prywatności, ale skoro jest to
            prawem każdego, to dlaczego korzystają z niego wyłacznie jednostki, naruszajac
            przy tym prawa pozostałych.
            Może warto w ten sam sposób oddizolować pozostałe piętra. Skoro na 8 piętro
            mogą dostać się tylko mieszkańcy 8 piętra i osoby przez nich zaproszone, to
            może również mieszkańcy 1,2,3,4 itd do 7 piętra powinni mieć wyłącznie dostęp
            na swoje piętra.

Poza tym na usta ciśnie się pytanie o to czy utrudniając dostęp do 8 piętra ww.
            Pan i jego sąsiad nie naruszają pozostałych mieskańców [właścicieli lokali
            mieszkalnych] w prawie do korzystania z częsci wspólnych budynku. Pytanie
            mogłoby okazać się bezprzedmiotowe w sytuacji gdyby prawo do korytarza na
            piętrze przysługiwało wyłacznie ww. Panu i jego sąsiadowi, w co należy jednak
            wątpić. Oczywiście nabywając mieszkanie od Corporesu płaciłem cenę w w
            zależnosci od mkw mieszkania, ale cena ta była skalkulowana w ten sposób, że
            uwzględniała koszt wybudowania całego budynku powiększony o marżę Corporesu, a
            więc także powierzchnię korytarza na 8 piętrze. Skoro ww. Pan może korzystać z
            wszystkich pięter III klatki, to dlaczego ja nie mogę tego uczynić, czy jestem
            gorszy bo np. nie jestem znanym działaczem samorządowym.

Uprzedzając jakikolwiek atak pragnę wyjaśnić, że moim celem nie jest branie w
            obronę osoby która pomawia ww. Pana, jeżeli rzeczywiście mamy do czynienia z
            pomowieniem. Chcę jedynie zwrócić uwagę na to, że niektóre działania ww. Pana
            mają się nijak do prezentowanego przez osobę stawającą w obronie jego dobrego
            imienia, wizerunku wzorowego obywatela. No cóż niestety rzeczywsistość jest
            trochę inna.

Mam świadomość,że moja wypowiedź może spotkać się z "ciętą" ripostą, ale mimo
            to wyrażam swoją opinię.

Na koniec jeszcze jedno, pomijając sposoby z zastosowaniem jakich bliżej
            nieznana osoba walczy z kierowcami parkującymi w miejscach do tego nie
            wyznaczonych, jestem jak najbardziej za skutecznym weliminowaniem tego
            procederu. Parkowanie na ciągu komunikacyjnym do klatki III i w kierunku kosza
            na śmieci nie tylko utrudnia komunikację, ale stanowi wyraz zupełnego
            lekceważenia podstawowych zasad bezpieczeństwa. Celuje w tym w szczególności
            posiadacza Toyoty Avensis, Mercedesa i VW Polo. Czas zacząć myśleć o innych,
            alternatywnie czas zwrócić się do administracji o zamontowanie skutecznych
            blokad, bo kosz na śmieci jak widać nie wystarcza.
            pzdr

• saad4 Re: WANDALIZM!!!! 27.02.05, 16:25
      Parkowanie samochodów pod filarami to dziadostwo i cwaniactwo. Nie raz widzę
      jak pieski sąsiadów sikają na te auta i nie zwracam uwagi, bo jak dziady
      parkują po cichaczu na dziedzińcu to się muszą z tym liczyć. Można było wykupić
      miejsce w garażu i nie żerować jak hieny na to co za darmo. Jak idę na zakupy
      albo spacer to się muszę między tymi autami obijać - nie szanuje się osób
      starszych w tym bloku. Natomiast spuszczania powietrza z kół nie pochwalam.
      Dziwię się tylko, że po tylu tego typu przypadkach właściciele tych aut
      stawiają je tam nadal (masochiści jacyś chyba, albo pochodzący ze wsi - tacy
      uparci, zawzięci). Ponadto ktoś ciągle psuje windy - przytrzymywanie drzwi
      windy nogą czy też np. siatkami z zakupami sprawia, że winda się blokuje. Jak
      komuś się to raz zdarzyło, to czemu nadal tak robi? To kolejna "akcja" przeciw
      osobom starszym. Niestety to nie ludzie, to wilki.
      • pink-gazeta Re: WANDALIZM!!!! 28.02.05, 10:19
        saad4 napisała:

> Parkowanie samochodów pod filarami to dziadostwo i cwaniactwo.

Tak ,tak - święta racja !. Dziady jedne !!!. Jak nie stać na parking podziemny
        to było nie kupować mieszkania w naszym przepięknym bloku !. Nasze miejsca przy
        filarach są dla Gości i nie byle jakiś gości. Goście ze wsi wypier...ć- nie dla
        psa kiełbasa !.

> Nie raz widzę
        ...nie wątpimy. Trzeba mieć czujność na każdym kroku, oj trzeba...Cwaniactwo
        czai się wszędzie. A kto ja nie MY- sól tej ziemi będziemy z tym walczyć ?!.

> jak pieski sąsiadów sikają na te auta i nie zwracam uwagi, bo jak dziady
        > parkują po cichaczu na dziedzińcu to się muszą z tym liczyć.

Z ust mi Pan/Pani wyjął/eła. Powtarzam Dziady !. Nasze ukochane pieski muszą
        załatwić się na Naszym dziedzińcu. W sumie to dobrze, że Wasze wsiowe samochody
        są tutaj. Piesek przynamniej ma gdzie się skryć celem załatwienia. Kurcze ja
        nie rozumiem, jak można jeździć takim zaszczanym samochodem...-powtarzam -
        chyba tylko ludzie ze wsi mogą być TACY.

>Można było wykupić
        > miejsce w garażu i nie żerować jak hieny na to co za darmo.

Święte słowa... Tacy to pewnie na promocje i wyprzedaże jeźdzą...

> Jak idę na zakupy
        ... oby nie do supermarketu... wiadomo dlaczego...

> albo spacer to się muszę między tymi autami obijać

hmmmm- to pewni stąd ta rysa na boku samochodu u mojego znajomego/gościa. Ale
        co tam - wieśniak jeden jak nie zna zasad to teraz wie... Zrywam znajomość z
        tym osobnikiem.

> nie szanuje się osób
        > starszych w tym bloku.

oj nie...

> Dziwię się tylko, że po tylu tego typu przypadkach właściciele tych aut
        > stawiają je tam nadal (masochiści jacyś chyba, albo pochodzący ze wsi - tacy
        > uparci, zawzięci).

pewnie myślą, że z miastowymi wygrają... Szkoła, rozum, wychowanie to nie
        wszystko, trzeba mieć jeszcze coś... Pochodzenie - ot co !

> Ponadto ktoś ciągle psuje windy - przytrzymywanie drzwi
        > windy nogą czy też np. siatkami z zakupami sprawia, że winda się blokuje. Jak
        > komuś się to raz zdarzyło, to czemu nadal tak robi?

proponuje wypisać z imienia i nazwiska kto i kiedy tak zrobił. Wietrzę tu
        proceder a nawet spisek, przeciw komu, wiadomo...

>To kolejna "akcja" przeciw
        > osobom starszym.

Teraz już wszystko rozumiem... Coraz spotykam małe grupy ludzi z naszego bloku
        spiskujących pokątnie... Niby to 2 matki z dziećmi z wózkami na spacerze a to
        jednak mała zakonspirowana Organizacja- pewnie oddziały wywiadowcze... Dzieci
        to ich szpica a zarazem jakże wysublimowany kamuflaż. To nie mogą być ludzie ze
        wsi - oj nie... ich poziom intelektualny (tych ze wsi...) nie osiągnął jeszcze
        takiego rozwoju. Wniosek jest tylko jeden- zdrajcy są już wśród nas !.

> Niestety to nie ludzie, to wilki.

Nie dajmy się !!!. Teraz my jesteśmy pierwsi w łańcuchu pokarmowym. Ale nasz
        brak czujności może doprowadzić do chwili kiedy zostaniemy wyprzedzeni a w
        końcu.. rozszarpani !.
        Wszyscy już chyba wiemy iż wokół nas pełno jest spisków. 100 rodzin w bloku a
        jak wiele już "akcji" zostało zorganizowanych...
        Wszędzie masoneria, Żydzi, wieś zabierająca nam pracę. Nie o taką Polskę
        walczyliśmy, nie o taką...

;)
        Z wyrazami szacunku
        pink-gazeta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka