Gość: TM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 20:01 Poszukuje informacji na temat nowej inwestycji Ronsona na Bemowie. ul.Lazurowa. Czy ktos sie juz zdecydowal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Donna Re: Ronson Lazurowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:16 ja sie mocno interesuje ą inwestycją. Na razie sprzedaż nie ruszyła, można co najwyzej podpisac umowy rezerwacyjne. chca miec załatwione wszystkie formalnosci wiec chyba dobrze o nich swiadczy. Koleżanka mieszka w ich innej inwestycji na Słonecznym i jast bardzo zadowolona. Dodatkowo uwazam że cena jest całkiem przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Ronson Lazurowa IP: 5.6R* / *.nokia.com 30.08.04, 13:56 Cena przystępna bo 200 metrów od łącznika autostradowego ;-)))) Którego budowa jest pewna w ciągu najbliższych 5ciu lat. Ciekawe ilu naiwnych się na to skusi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donna Re: Ronson Lazurowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:40 wcale nie 200 metrów lecz wiecej około 500 sprawdzalam w gminie a na dodatek pomędzy tą działką a tym łącznikiem sa inne budynki. błam i sprawdzałam. w duzo goszej sytuacji beda mieszkancy Korporesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Ronson Lazurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 13:07 rozwazam kupno mieszkania na tym osiedlu, martwi mnie tylko fakt czy bliskosc ulicy Lazurowej nie wpłynie na poziom halasu w mieszkaniu? czy ktos cos wie ktoredy dokladnie ma przebiegac przyłacze do autostrady, o ktorym wspominali uczestnicy forum? bede wdzieczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: Ronson Lazurowa 31.08.04, 20:33 Gość portalu: Mat napisał(a): > Cena przystępna bo 200 metrów od łącznika autostradowego ;-)))) Którego budowa jest pewna w ciągu najbliższych 5ciu lat. > Ciekawe ilu naiwnych się na to skusi... Człowieku, skoro ta inwestycja Cię nie interesuje to po co się udzielasz i obrzydzasz ją innym? Zauważyłem, że w wielu wątkach pojawiają się takie cwaniakowate jadnostki zastanawiające się ilu naiwnych kupi mieszkanie tu czy tam albo wymądrzające się na temat zalet i wad (najczęściej!) poszczególnych lokalizacji... Czytać się odechciewa... Mat, sądzisz, że osoby, które rozpatrują możliwość zakupu tam mieszkania są mniej inteligentne od Ciebie i nie będą w stanie podjąć słusznej decyzji bez Twoich komentarzy? Ocenę lokalizacji pozostawiam zainteresowanym, od siebie dodam tylko, że kupiłem mieszkanie od Ronsona - w innej inwestycji - i mogę z czystym sumieniem polecić tego developera. Pozdrawiam (tych lepiej wiedzących mimo wszystko również) J. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudekk1 Re: Ronson Lazurowa 31.08.04, 21:04 Popieram przedmówcę... kupiłem również mieszkanie w Ronsonie - inwestycja "sloneczny skwer" i przyznam ze jest to jednen z lepszych i co wazne najuczciwszych developerów na warszawskim rynku nieruchomości. Dlatego z czystym sumieniem polecam...a co do autostrady, to biorąc pod uwagę szybkość budowania nowych dróg w Polsce - mieszkańcy tamtej okolicy mogą spać spokojnie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Ronson Lazurowa IP: 5.6R* / *.nokia.com 01.09.04, 12:34 Śmiałem się odezwać bo tak sie składa że w najbliższej okolicy tej waszej cudnej inwestycji przemieszkałem ponad 20 lat i nadal mieszkają tam moi rodzice. W związku z tym temat łącznika autostradowego nie jest mi obcy. Z ronsonem też miałem do czynienia bo miałem przez chwilę pomysł na kupno mieszkania na Korotyńskiego ale zrezygnowałem (i jestem z tego bardzo zadowolony). Z podejścia dewelopera do negocjacji z klientem, szczególnie po późniejszych doświadczeniach z kilkoma innymi deweloperami, nie mogę powiedzieć bym był w stanie powiedzieć o ronsonie cokolwiek dobrego. Dodam że na Korotyńskiego zamierzałem się na mieszkanie ponad 100 metrowe więc wydawałoby się że olewanie klienta gotowego zapłacić dobrze ponad 100k euro to coś nieprawdopodobnego. A jednak... Poza tym to jest otwarte i wolne forum każdy ma prawo pisać co chce. Jak ci się odechciewa czytać to nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donna Re: Ronson Lazurowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 17:07 Ja zamierzam wydac duzo mniej, a traktują mnie naprawde rewelacynie. Myslisz że traktowanie klienta ma zależeć od grubosci jego portfela??? Panie sa miłe, i zawsze chetnie ze mna rozmawiają , a nękam je czesto telefonami :) Więc może problem jest w tobie bo wymyslasz sobie jakies problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudekk1 Re: Ronson Lazurowa 01.09.04, 18:58 jestem przekonany, ze lacznik autostradowy jeszcze przez najblizszych pare lat nie bedzie niepokoił mieszkańców okolicy...tak przynajmniej twierdzą, moim zdaniem pewne źródła...Co do Ronsona i obsługi - to zaledwie kilka godzin temu miałem przyjemność wizyty na Korotyńskiego i coż kolejny raz powtorze: fachowa i bardzo miła obsługa...i tak jest od ponad 6 miesięcy mojej współpracy z tym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notatnik Re: Ronson Lazurowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:48 czy oni juz to sprzedają?bo podobno na razie tylko rezerwowac mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbmarcin Re: Ronson Lazurowa IP: *.SILWEB.PL 21.09.04, 01:17 Czy ktoś może dokładnie wie gdzie będzie przebiegał łacznik do autostrady (mam na myśli z której strony osiedla) oraz czy są jakieś plany co dalszych losów fortu blize? Odpowiedz Link Zgłoś