IP: *.pol.pl 23.04.01, 12:34
Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym wykonawcą.
Budują szeregowce w okolicy Wału Miedzeszyńskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tadeusz Re: AARDOM IP: *.dialup.medianet.pl 25.05.01, 11:55
      Gość portalu: Grzegorz napisał(a):

&#62 Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym wykonawcą.
      &#62 Budują szeregowce w okolicy Wału Miedzeszyńskiego.

Ciekawe czy już czegoś się dowiedziałeś? Też jestem
      zainteresowany.
    • Gość: Jola Re: AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 12:14
      Ja niestety "budowałam" z Aardomem . Podkreslam niestety , bo piekna fasada
      biura i przeurocza pania prokurent to jedyne mile doswiadczenia jakie wynioslam
      z tej transakcji . Nieuregulowany stan prawny , niepooplacani podwykonawcy ,
      pijani gorale szalejacy na osiedlu , deveolper nie ma zezwolenia na budowe ,
      ziemia jest wlasnoscia osoby prywatnej ( np. dzialki mieszkancow osiedla , ale
      droga osiedlowa nie ! ) , korowody zwiazane z przepisywaniem zezwolenia na
      budowe ( a takze zezwolenia na rozprowadzenie gazu w domu ) indywidualnie na
      mnie , koszty opinii geodezyjnej , koszty opinii kominiarskiej , koszty
      przylacza wodkan , pradu , projektu gazowego itp. wyszly "przy okazji" proby
      odbioru domu przez architekture . Ostrzegam wszystkie potencjalne ofiary . Na
      moim osiedlu panuje wieczna budowa , wykopy , rozkopy , rury , kable , nie
      funkcjonuje przepompownia sciekow , instalacja kanalizacyjna jest nieszczelna .
      Kierownik budowy Aardom nie reaguje . W ogole dopracowali do perfekcji sposob
      "na przetrzymanie" klienta , ktory , poniewaz w koncu musi mieszkac , to i
      zaplaci sam . Okna do wymiany , drzwi wejsciowe mialy byc typu gerda , a le na
      tym , ze mialy byc sie skonczylo , drzwi garazowe groza urwaniem glowy
      uzytkownikowi . Horror . A jak widze do dnia dzisiejszego ogloszenia firmy
      Aardom w gazecie wyborczej , reklamujace piekne nadwislanskie tereny i
      developera - z tradycjami budowlanymi , ktory prawie za darmo kredytuje , to
      jasny szlag mnie trafia . Nie probujcei budowac z Aardomem !
      • Gość: Pejot Re: AARDOM IP: 217.99.0.* 11.06.01, 21:26
        Ja też buduję z Aardomem (osiedle Przy Wale IV - segmenty). Jak dotąd nie było problemów, ale to dość
        wczesny etap budowy. Budowa idzie szybko (pomimo, że ekipa istotnie wygląda podejrzanie). Firma ma
        pozwoleniana budowę, przyłącza i prawo własności do gruntu (zgodnie z papierami, które pokazali i
        zdaniem urzędników z gminy, gdzie firma ma dość dobrą opinię).
        Z którą budową miałaś takie problemy?
        • Gość: Jola Re: AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 10:08
          Drogi Pejot-cie ! Ja niestety jestem prekursorem - wał I . Jeśli dla Wał IV
          Aardom ma zezwolenie na budowę i jest właścicielem ziemi to cudnie dla ciebie .
          Nie wiem jak sprawnie postępuje budowa na twoim osiedlu , natmoniast np. dla
          twojej wiadomości Wał II żyje i mieszka na prądzie budowlanym ( fajnie mieli w
          zimie- jak się włączał piec co , to siadał prąd - więc albo grzanie i siedzenie
          po ciemku , albo światełko , ale bez grzania , bo AArdom ma zadłużenia nawet w
          STOEN . Zapraszam , przejdź się na wycieczkę i porozmawiaj z mieszkańcami .
          Dobrze sprawdź pod względem merytorycznym swoją umowę . Jak wygląda w niej
          kwestia płatości . Kiedy płacisz ostatnią ratę . Czy jest to uzaleznione od
          stanu budowy ? Ja nawet miałam w umowie zapis , że ostatnia płatność ma być
          dokonana po protokolarnym odbiorze domu i zakończeniu inwestycji ( jako "kaucja
          należytego wykonania" ) . I wiesz co ? Po prostu nie wpuścili na teren osiedla
          ekip wykańczających dom , żądając natychmiastowej zapłaty - która notabene
          wzięli "do ręki" u siebie w biurze .
          Życzę Ci dużo szczęścia , ponieważ jesteś na szarym końcu tego łańcuszka Św.
          Antoniego ( tzn. wpłaty na Wał II pozwoliły jako tako zakończyć Wał I , wpłaty
          na Wał III nie wystarczyły by zakończyć Wał II - do dziś niewykończony , itd
          ... )
          Jeśli będzie Wał V i VI to jest szansa , że będziesz miał gdzie mieszkać .
          A tak na marginesie , masz akt notarialny na działkę ? Jeśli tak to czy kupiłes
          ją od osoby prywatnej czy od AArdom-u ? Jaśli od osoby prywatnej , to życze ci
          dużo szczęścia w urzędach ! Jeśli jeszcze nie masz aktu notarialnego , to na
          prawdę dwa razy się zastanów ! Przy okazji sprawdź , czy notariusz w akcie
          wpisał nr posesji którą kupiłeś . Ja mam , że kupiłam dom nr XXX przy ul. Wał
          Miedzeszyńki . Akt notarialny też jest skopsany ( tu ukłon również w stronę
          fachowości notariusza ) . Nie sugeruj się pozytywną opinią urzędników , bo na
          prawdę , nie rozmumiem i nie mam zamiaru zastanawiać się nad ich rolą w tym
          biznesie . Lepiej przejdź się do STOEN-u , MPWiK , Gazowni i zapytaj .
          SPRWADZAJ !!! . Zarządaj od Aardomu wyciągu z rejestru handlowego ( aktualnego
          !) , projektu domu !!! ze stemplem Wydziału Architektury , oryginału
          zezwolenia na budowę ( do wglądu ) , ustaleń ze STOEN , gazownią , MPWiK ,
          operatywu geodezyjnego , bo potem bedziesz za wszystko płacił aż miło . Ja już
          zapłaciłam za własną naiwność .
          • Gość: Mala Re: AARDOM IP: *.pg.com 21.06.01, 10:07
            Drogi Pejocie, chyba zostaniemy sasiadami :-) Ja rowniez mam nadzieje, ze zamieszkam na Wale IV. Po
            sprawdzeniu podstawowych spraw typu: pozwolenie na budowe, przylacza, wlasnosc dzialki, itp. nie mozna
            miec zastrzezen do AARDOMu.
            Rozumiem po czesci problemy Joli, kazdy by sie zdenerwowal, ale przeciez nie trzeba podpisywac umowy, zeby
            wiedziec jaki jest stan wykonczenia domkow przy Wale I i co sie kupuje: www.aardom.com.pl: 1) Media
            doprowadzone do budynku - bez wprowadzenia do budynku i rozprowadzenia po budynku, wiec oczywistym
            jest fakt, ze reszte kosztow poniesie kupujacy, 2) Drzwi wejściowe antywłamaniowe typ Gerda lub tej samej
            klasy z jednym zamkiem bez wizjera - OK, jest to denerwujace jezeli Gerdy w koncu nie ma, ale... ciagle zgodnie
            z umowa.
            Nie rozumiem, stwierdzenia, ze Wal II jest jeszcze nie skonczony - przeciez Wal III (blizniaki obok szeregowcow)
            juz stoi, a Wal IV jest w trakcie budowy. To widac golym okiem, ze domki juz sprzedane sa na biezaco
            wykanczane.
            Poza tym z tego, co wiem, mieszkania w szeregowcach sprzedaja sie bardzo dobrze, z cala pewnoscia lepiej niz
            domki, a wiec nie widze problemu dlaczego nie mialyby sie budowac.
            Pozdrawiam, Mala
            • Gość: dzidzia Re: AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 17:26
              ja również kupiłam mieszkanie "przy wale IV" i jestem bardzo zadowolona z
              budowy. Dokumenty sa bez zastrzezeń a obsługa rewelacyjna. Właśnie miałam
              mozliwośc zrobienia indywidualnej aranżacji wnętrz. Jestem zdziwiona
              wypowiedziami Joli co do stanu technicznego, bo przecież dokonała odbioru stanu
              surowego zamknietego gdzie miała możliwość złożenia zastrzeżeń.
              Mala, mam nadzieję,że zostaniemy sasiadkami.
              Pozdrawiam wszystkich klientów aardomu,
              Dzidzia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka