Dodaj do ulubionych

Zawady - Syta - Inart

IP: 62.89.77.* 11.06.02, 10:49
Witam wszystkich,

CZy ktos z Was rozgaladl sie po wialnowie, Zawadch? Czy znacie te okolice?
Zastanawiam sie nad inwestycja firmy Inart przy ulicy Sytej? Mam jednak
watpliwosci - czy te tereny nie sa przypadkiem podmokle? Jak tam z komarami,
robactwem, wilgocia? Czy sa jakiekolwiek inne probelmy o ktorych powinnam
wiedziec zanim zdecyduje sie na zakup (zarowno jeli chodzi o lokalizacje jak i
developera? Jak sie tam mieszka - o ile znajdzie sie jakis mieszkaniec?
Dziekuje

Ania

Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Zawady - Syta - Inart IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 15:28
      Gość portalu: ania napisał(a):

> Witam wszystkich,
      >
      > CZy ktos z Was rozgaladl sie po wialnowie, Zawadch? Czy znacie te okolice?
      > Zastanawiam sie nad inwestycja firmy Inart przy ulicy Sytej? Mam jednak
      > watpliwosci - czy te tereny nie sa przypadkiem podmokle? Jak tam z komarami,
      > robactwem, wilgocia? Czy sa jakiekolwiek inne probelmy o ktorych powinnam
      > wiedziec zanim zdecyduje sie na zakup (zarowno jeli chodzi o lokalizacje jak i
      > developera? Jak sie tam mieszka - o ile znajdzie sie jakis mieszkaniec?
      > Dziekuje
      >
      > Ania
      >

czesc Aniu,

ja tez sie od dawna rozgladalam za Zawadami, poniewaz mieszkalam niedaleko i
      podczas wycieczek rowerowych bardzo spodobala mi sie ta okolica. razem z mezem
      kupujemy tam dom, wlasnie na sytej i budowany przez inart. oczywiscie to powazna
      decyzja wiec dlugo rozwazalismy ten krok. ze swojej strony moge ci powiedziec, ze
      za tym miejscem przemawia fakt, ze jest to bardzo malownicza okolica i stosunkowo
      niedaleko centrum, nie mowiac o tym, ze miejsce to powoli staje sie elitarne. co
      do podmoklosci to sprawdzalismy to podczas ostatnich ulew i wcale nie jest to
      prawda, a komary sa wszedzie. jezeli chodzi o inart to wydaja mi sie bardzo
      solidni i szybcy, aczkolwiek cen nie maja najnizszych - ale za miejsce i jakosc
      sie placi.
      a gdzie planujesz mieszkac? w domu czy domu wielorodzinnym? moze to bedzie
      niedaleko mnie i zostaniemy sasiadkami!

pozdrawiam, monika
      • Gość: ania Re: Zawady - Syta - Inart IP: *.waw.cdp.pl 28.06.02, 09:29
        Czesc Monika,

Wczoraj bylam obejrzec to mieszknaie jeszcze raz. Jestem coraz bardziej
        zachwycona... syta 111 (chyba) - taki budynek pieciorodzinny, wlasnei go koncza
        budowac. mieszknie jest przepiekne - widok na park i rzeczke, ogromny taras,
        mieszkanie tez - 140 m, jest winda wbudynku. PO prostu super. Ale tak sie
        podsumowalismy, porownalismy oferty i w sumie za te same pieniadze mamy troche
        mniejsze mieszkanie (nowoursynowska) 112 m, tez nowe budownictwo (zeszly rok) ale
        prawie w pelni urzadzone. Wiec mamy trudny orzech do zgryzienia... :)
        A wy sie zdecydowaliscie juz? I ktora inwestycja inartu - podobno wybudowali tam
        ponad 100 domow - tak nam wczoraj mowili (neizle).

Pozdrawiam,

Ania

>
        • Gość: monika Re: Zawady - Syta - Inart IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 16:51
          Gość portalu: ania napisał(a):

> Czesc Monika,
          >
          > Wczoraj bylam obejrzec to mieszknaie jeszcze raz. Jestem coraz bardziej
          > zachwycona... syta 111 (chyba) - taki budynek pieciorodzinny, wlasnei go koncza
          >
          > budowac. mieszknie jest przepiekne - widok na park i rzeczke, ogromny taras,
          > mieszkanie tez - 140 m, jest winda wbudynku. PO prostu super. Ale tak sie
          > podsumowalismy, porownalismy oferty i w sumie za te same pieniadze mamy troche
          > mniejsze mieszkanie (nowoursynowska) 112 m, tez nowe budownictwo (zeszly rok) a
          > le
          > prawie w pelni urzadzone. Wiec mamy trudny orzech do zgryzienia... :)
          > A wy sie zdecydowaliscie juz? I ktora inwestycja inartu - podobno wybudowali ta
          > m
          > ponad 100 domow - tak nam wczoraj mowili (neizle).
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > Ania
          >
          >
          no wiec Aniu, my jestesmy zapisani na dom przy Sytej 121 - chcielismy bardzo przy
          samej rzeczce ale tam ida domy jak woda, wiec bedziemy mieli drugi od ulicy.
          powiem ci, ze jak na mnie to ten dom wychodzi dosc drogo (dlatego ze jest duzy),
          ale moj maz sie uparl, zreszta to ja wynalazlam te oferte i juz podpisalismy
          wstepna umowe. moje jedyne zastrzezenie co do naszego domu to takie czy nie
          bedzie za duzy (ok. 300 m, mniejsze buduja tylko szeregowe a takiego nie chcemy).
          my tez dlugo zastanawialismy sie gdzie, ale zawsze jak tam pojedziemy (byl czas
          ze jezdzilam tam codziennie po pracy) to to miejsce nas urzeka - moim zdaniem nie
          ma drugiego tak pieknego w warszawie i okolicach - ta rzeczka, ten las (ktorego
          nie moga wyciac), ta droga w drzewach (obok pola golfowego)i laki to wszystko
          robi na mnie wspaniale wrazenie. poza tym dla mnie to taka sielska okolica, no i
          wcale nie odlegla od centrum. nowourysnowska tez sie interesowalam (segmentami)
          ale to zupelnie nie ten sam klimat - tam jest miasto, a tu jest dla nas wash &
          go - czujesz sie jak na wsi, a blisko centrum. poza tym jest duzo miejsca dla
          spacerow i wycieczek rowerowych i jestem pewna ze tak okolica sie bedzie
          rozrastac w sympatyczne osiedla domow jedno i wielorodzinnych, czyli bedzie sie
          mialo kulturalnych ludzi pod nosem (a wszedzie indziej jest pomieszanie starych
          blokow z nowymi i masz po nosem towarzystwo blokersow, czego nikomu nie polecam).
          powiem ci ze my tez bylismy zainteresowani tym mieszkaniem na sytej 111, ale moj
          maz jest fanatykiem mieszkania w domu, wiec bedziemy miec dom. decyzja oczywiscie
          jest wasza - trzeba wybrac to gdzie sie czlowiek dobrze czuje, ale ja polecam wam
          zawady, mysle ze nie ma innego takiego miejsca, a czuje ze niedlugo moga tam
          wzrosnac ceny i wtedy okolica ta sie stanie mniej dostepna.

to tyle, zycze udanej decyzji, monika
      • g.adler Re: Zawady - Syta - Inart 11.10.14, 19:47
        Zawady to tereny zalewowe. Ponadto zwane są zatoką czerwonych świń .Jakie elity taka nazwa.
        • xpert Re: Zawady - Syta - Inart 14.10.14, 19:36
          Trzy zdania, trzy bzdury. Juz myslalem, ze Inart sprzedaja nowa inwestycje a tutaj tylko troll
          • g.adler Re: Zawady - Syta - Inart 29.04.15, 17:43
            Zawady to niestety tereny zalewowe. Można i trzeba to sprawdzić. To część Wilanowa w której chętnie osiedlają się politycy lewicy i można to sprawdzić.(Szmajdzińscy, Oleksy...., osiedle Iwonka...) To ludzie z awansu społecznego , politycznego , dobrze sytuowani. Czyli TRZY ZDANIA I TRZY PRAWDY.
    • tanitazaitceva Re: Zawady - Syta - Inart 26.11.18, 14:09
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka