Dodaj do ulubionych

PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo

IP: *.nepentes.com.pl 25.04.05, 15:44
poszukuję osób, które planują zakup mieszkania w nowej inwestycji PSM-IM
Zielone Bemowo oraz tych, które mieszkają na osiedlach wybudowanych przez PSM-
IM (np. osiedle "Wełniana" na Ursynowie czy "Hoża 43/49" w Śródmieściu).
bardzo zależy mi na Waszej opinii o współpracy z tą spółdzielnią.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pati_waw Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 195.187.51.* 02.08.05, 09:52
      Ja również jestem zainteresowana kupnem mieszkania w PSM. Niestety nie wiem nic
      na temat tej spółdzielni. Może ktoś by mnie oświecił? :)\
      Czy wogóle warto się interesować zakupem mieszkania w tej inwestycji?
      Pozdrawiam
      • Gość: kaya Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.ssmb.com 22.08.05, 15:41
        podoba mi sie oferta PSMu tyle, ze nie jestem w stanie znaleźć żadnych
        informacji o tym developerze :( może jest na formu ktoś kto mieszka, w którymś
        z wybudowanych przez nich osiedli???
        pls o info, bo nie wiem czy ryzykować kupienie czegoś co narazie jest dziurą w
        ziemi i to nie do końca wykopaną..
        • Gość: M.J. Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 80.72.37.* 22.08.05, 21:43
          Witam!

Przez trzy lata mieszkałem na Kabatach. Mój blok (inna spółdzielnia) został
          ukończony przed blokiem IM, na budowę którego miałem widok z okna przez jakiś
          rok. I chyba właśnie takie opóźnienie miała spółdzielnia IM przy oddaniu tego
          bloku. Podobno (śledziłem forum przyszłych sąsiadów ;) problemem był wykonawca.

Z innych wad, które wtedy znalazłem, była stosunkowo wysoka cena po ostatecznym
          rozliczeniu oraz duża akustyczność mieszkań.

Co do inwestycji na Bemowie (teraz wykańczam mieszkanie na Olszynach II :),
          sugeruję sprawdzić lokalizację bloku w kontekście planowanej trasy S7 (a raczej
          planowanego węzła S7 - S8, którego nie da się zakopać pod ziemię). Plany te (na
          całe szczęście) odsuwają się w czasie (ustawa o ochronie środowiska) ale
          niestety, nie można wykluczyć, że prędzej czy później, GDDKiA zafunduje na
          Bemowie S7 czyli drugą już (po S8, która chyba niestety powstanie) ekspresówkę
          przez środek osiedla mieszkaniowego...

Na koniec - wg mnie inwestycja w IM jest obarczona ryzykiem. Ja bym się w to
          nie pchał. Ale - kto nie ryzykuje...

Pozdrawiam... M.
          Mariusz J.
          • Gość: kaya Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.ssmb.com 24.08.05, 11:41
            bardzo dziekuje za info -utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie warto
            inwestować w to osiedle. Poszukam sensowniejszej spółdzielni budującej w tym
            rejonie :)
            co do trasy to mniej więcej znam jej przebieg i szukam takich bloków, które
            będą stosunkowo daleko od węzła. A co do samej trasy to no comments...
          • Gość: milka Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 217.79.151.* 08.11.05, 13:15
            myslę że widok z onka to nie wszystko - końcowe rozliczenie wyszło bardzo
            sensownie bo 3380 to bardzo mało. Spółdzielnia budowała dwa budynki prawie
            jednoczesnie jeden sie opóźnił 3 miesiące a drugi oddany na kwartał wcześniej.
            mysle że dobrze popytac mieszkańców a nie obserwatorów z okna. Ta Spółdzielnia
            działa 20 lat a to jak na taką formę (już z lekka zapomniana) bardzo długo. To
            stabilna firma a zasday spółdzielni sa inne niz deweloperskie stąd koniecznośc
            ostatecznego rozliczenia. Proponuję dowiedzieć sie szczegółow
            Pozdrawiam
    • Gość: bob.budowniczy Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:29
      Ja mieszkam na Ursynowie. Mój budynek został oddany 4 miesiące przed terminem
      (ale obok był inny wykonawca i tam roboty się opóźniły). Końcowego rozliczenia
      jeszcze nie było. Narazie nie ma problemów.
      p.s.PSM IM to spółdzielnia, a nie deweloper.
      • Gość: M.J. Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.skynet.net.pl 27.08.05, 01:00
        Hejka!

A to czasem nie osiedle IM zlokalizowane "wewnątrz" osiedla SAM-81?
        Po przeciwnej co Tesco stronie KEN?

Pzdr... M.
        Mariusz J.
        • Gość: kkk Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:07
          • Re: Dom Development - Fort Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: mark 16.07.2005 12:07 + odpowiedz

PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: mark 11.03.2005 21:40 + odpowiedz

Czy ktos zdecydowal sie na zakup mieszkania w PSM Idealne Mieszkanie pt
          Zielone Bemowo?
          Wydaje sie, ze ta inwestycja ma spore opoznienie, mam katalog mieszkan (z
          targow tabeli ofert 2004), gdzie pisano o rozpoczeciu I etapu w IV kw 2004.
          Wiem, ze ta SM sporo wybudowala min. Vilardczyków, czy ktos moze sie
          podzielic doswiadczeniami jak wygladaly rozliczenia po zakonczeniu inwestycji?
          Niestety to tylko spoldzielnia, wiec nigdy nie wiadomo ile trzeba bedzie
          ostatecznie zaplacic za 1 m2. Ich cena za 1 m2 na dzien dzisiejszy poze byc
          tylko podpucha, nigdy nie wiadomo jaka bedzie cena po rozliczeniu
          inwestycji.

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl
          Gość: . 14.03.2005 08:49 + odpowiedz

Były prezes upadłej spółdzielni tam obecnie sobie pracuje... o kłopotach się
          dowiesz przeszukując archiwum gazety - jeden tekst całkiem bezpłatny. Lub
          poniższą stronę - tam gdzieś jest link do PSM "IM"

www.geocities.com/kondratowicza18/

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: Mark 14.03.2005 23:27 + odpowiedz

Dzieki za to informacje. Czulem, ze cos jest nie tak, teraz juz jestem pewien.
          Mysle, ze dzieki temu przynajmniej kilka osob nie straci kasy.

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.anon-online.org
          Gość: nieidealny 15.03.2005 01:17 + odpowiedz

dom.gazeta.pl/dom/1,50837,934554.html
          dom.gazeta.pl/dom/1,50837,934545.html
          dom.gazeta.pl/dom/1,50837,1907270.html

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: asa 15.03.2005 19:00 + odpowiedz

I co dalej buduja?

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: 212.160.211.*
          Gość: Aletka 16.03.2005 14:25 + odpowiedz

Witam,
          W warszawie istnieje spóldzielnia mieszkaniowa Idealne Mieszkanie i firma o
          nazwie PIB Idealne Mieszkanie. To ta druga ma klopoty.
          A zielone bemowo budje spoldzielnia a nie firma.

Zamieszkalam na osiedlu spoldzielni na Kabatach (kabacki dukt) i jak do tej
          pory jest ok.
          Pozdrawiam

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
          Gość: gosc 16.03.2005 21:03 + odpowiedz

Zastanówcie się dobrze przed podjęciem decyzji o zakupie mieszkania w tej
          inwestycji. Praktycznie zapadła już decyzja o budowie przez Bemowo trasy
          ekspresowej S-7, to dosłownie kilkadziesiąt metrów od terenu tej budowy. To
          bardzo duże zagrożenie, trasa ma mieć 6 pasów ruchu, przewidywane natężenie
          100.000 samochodów na dobę. GDDKiA wspomina coś o tunelu ale według mnie to
          mało prawdopodobne. W przypadku tunelu spaliny i tak będą usuwane na zewnątrz
          poprzez kominy wentylacyjne. Plan zagospodarowania przestrzennego jest dostępny
          w Urzędzie Dzielnicy Bemowo.

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.eranet.pl
          Gość: nie dla trasy! 17.03.2005 07:34 + odpowiedz

Co do tras..żadna decyzja jeszcze nie zapadła!!!!!!!!!!!!1
          Wszelkich szczegółów dowiecie się na www.olszyny.info

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: 217.11.152.*
          Gość: gosc 17.03.2005 11:14 + odpowiedz

Napisałem że "praktycznie" zapadła. Zresztą, jesli chcecie to kupujcie tu
          mieszkania i czekajcie na decyzje wojewody, dodam że Kaczyński i GDDKiA są za
          wariantem 2.

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.aster.pl / *.aster.pl
          Gość: Pysiek 05.04.2005 22:44 + odpowiedz

Czy ktoś z Was zetknął się może ostatnio z tą spółdzielnią? Chyba budowali coś
          ostatnio na Ursynowie?
          Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Bemowie... Z widmem autostrady/tunelu
          już się pogodziłam, ale nie wiem jak się ma ich wiarygodność i rzetelność...

Serdecznie dziękuję.

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: *.aster.pl
          Gość: taaak 13.06.2005 20:54 + odpowiedz

Nie ma problemów w stylu "deweloper coś schrzanił, nie chce poprawić" - nawet
          jeśli coś jest jednak źle, przyjdą poprawić. Sama konstrukcja jest, z tego co
          wiem, bardzo porządna - bez maksymalnego oszczędzania na materiałach i w
          konsekwencji sypania się budynków, tudzież płacenia za ciągłe remonty.
          Opóźnienia - prawdopodobnie bywają, ale np. w przypadku ostatniej inwestycji
          przy Kabackim Dukcie się nie pojawiły. Opłaty - zwykle każą dopłacać, nie za
          dużo, ale też lepiej się nie wdawać w budowę z bardzo, bardzo napiętymi
          funduszami, no i szykuj się na stosunkowo duży czynsz... Cóż, za dobre się
          płaci. Chociaż nie są to budynki (ani opłaty) w stylu "basen dla mieszkańców,
          portiernia, śliczne korytarze, blablabla".

• Re: PSM Idealne Mieszkanie, Zielone Bemowo? IP: 7.2.* / *.selmar.com.pl
          Gość: M.J. 15.06.2005 14:23 + odpowiedz

Hejka!

Spółdzielnia IM budowała mi blok za oknem (na Kabatach; ja mam w innej
          spółdzielni). Raczej odradzam:
          - mieli duże (rok?) opóźnienie (podobno z powodu problemów z generalnym
          wykonawcą, no ale to są koszty dla przyszłych mieszkańców),
          - podobno bardzo akustyczne mieszkania (z silnym akcentem na to "bardzo"),
          - podobno w IM trzeba bardzo dużo dopłacać po ostatecznym rozliczeniu
          inwestycji.

Ja (osobiście) nie ryzykowałbym.

Inna sprawa: ja również będę miał mieszkanie dokładnie w tej okolicy na
          Bemowie. No ale ja zdążyłem i kupiłem mieszkanie w Pekao Development. :)

Co do S7 - tez wydaje mi się, że wszystko wskazuje na to, że będzie w tej
          okolicy (czyli tzw. wariant 2). Ale:
          - od mojego osiedla to jest minimum 300 metrów,
          - GDDKiA publicznie (i nawet na pismie) obiecuje tunel; w tej chwili już
          praktycznie nie mają szans tego odwołać.

Nie wiem dokładnie, gdzie ma być osiedle IM, ale uważaj, bo w tamtej okolicy
          (chyba też w okolicy jednej z dwóch nowych inwestycji DD na tym terenie) nie
          tylko będzie S7 ale i wielopoziomowy węzeł z S8. O ile S7 nie "śmierdzi" mi za
          bardzo ("mocna" obietnica tunelu), o tyle S8 i ten węzeł może zmienić życie
          wielu ludzi w tej okolicy w koszmar...

Aczkolwiek (już na koniec) dzisiejsza wiadomość z gazety o zmianie prawa
          dotyczącego inwestycji drogowych jakoś tak (moim zdaniem) znakomicie odsuwa
          perspektywę wybudowania jakichkolwiek dróg ekspresowych, powodujących aż taki
          protest społeczny, jaki powodują S7, S8 czy POW.

I całe szczęście.

No i pamiętajcie: mamy rok wyborczy.

Pzdr... M.
          Mariusz J.

• Gość: współpracownik Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:30
            chciałam się zapytać gościa z 14.03.2005 który polecał stronę
            www.geocities.com/kondratowicza 18 czy zna tego prezesa który pracował w
            upadłej spółdzielni. Tak się składa że pracuję z tą spółdzielnią od 6 lat (
            inna firma ) i zmian istotnych w zarządzie nie było. Zarząd jest stabilny a
            tworzą go pracownicy naukowi Politechniki Warszawskiej, którzy są jednocześnie
            tam wykładowcami. Będę czekać na informację od tego gościa aby podał tę stronę
            bo na tej stronie takich nazwisk nie znalazłam. Jest tam tylko PIB Idealne
            Mieszkanie zupełnie nie związane z PSM Idealne Mieszkanie.
    • Gość: marcjanna Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:53
      Ja również szukam informacji o tej spóldzielni i jej inwestycjach. Czy warto
      interesować się zakupem budowanych przez nią mieszkań?
      • Gość: dominos Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:20
        witka. Ja również bardzo jestem zainteresowany tą inwestycją, przeraza mnie
        jednak wizja dopłaty po oddaniu bloku. tzn. cyt: rozliczenie końcowe następuje
        po zakończeniu budowy. Wstępnie 3850 za metr + podobno około 5%
        dopłaty.Ale !!!!! czy to będzie 5 czy 10 % nikt nie wie. może ktoś coś doradzi?
        • Gość: marcjanna Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:03
          to prawda, to końcowe rozliczenie nie wygląda zbyt ciekawie... martwi mnie
          również, że nigdzie nie można znaleźć żadnych informacji o tej spółdzielni i jej
          inwestycjach (oprócz oczywiście oficjalnej strony) ani opinii mieszkańców
          budowanych przez nią mieszkań.

no i jeszcze jedno - jak daleko od budynków Zielonego Bemowa będzie przebiegać
          planowana trasa szybkiego ruchu i węzęł komunikacyjny planowany w tamtym rejonie?
          • ciecciu Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 18.10.05, 21:36
            a jest ktos kto juz sie zdecydowal na kupno mieszkania na bemowie?
        • Gość: Dominik Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 217.153.224.* 27.10.05, 11:23
          Nie wiem skad masz informacje o cenie 3850. Obecnie jest 4100-4200 zl.Do tego
          mowia, ze cena nie wzrosnie wiecej niz 2-3 proc. Nie powinna dziwic taka cena w
          kontekscie tego co robia sasiedzi (ceny od 4500 -5000(PBM)
          Maja ciekawe mieszkania (rozklady) a firma wykonawcza Tynk-Bud jest solidna i
          szybka (juz budowala dla nich wczesniej). Oczywiscie zawsze istniej ryzyko
          podwyzki ceny, ale developerzy robia to "jawnie" podwyzszajac ceny z inwestycji
          na inwestycje i wtedy jest ok. Ja sklaniam sie na doplate 100-200 zl. Wcale
          mnie nie zdziwi,Pozdrawiam. Juz mam jedno mieszkano zarezerowane. Piszcie jak
          cos wiecie wiecej
          • Gość: Wiki Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:28
            Witam,

W tamtych okolicach bardzo blisko maja budowac expresówke
            www.siskom.waw.pl/mapy.htm
            zbadajcie to dokladnie czy nie pod waszymi oknami.

pzdr.
            Wiki
            • Gość: dominos111 Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 22:01
              tez mialem tam kupic , nawet mialem rezerwacje. jak zaczalem dopytywac, to
              zaczely sie schody. dodam , ze zrezygnowalem z innej inwestycji:(. pozwolenie
              na budowe : dzwonilem i pytalem przez 3y miesiace. Nie dostali, tylko ciagle
              ktos byl na urlopie. no i to rozliczenie koncowe po odebraniu lokalu.Dla mnie
              nie do przyjecia. Teraz piszecie ze 4200, wtedy bylo 3850 + okolo 4-5% na
              koniec inwestycji. jezeli jest teraz 4200+ np 5%=4400. a jak bedzie 10%? juz
              gdzies o tym czytalem. sam kupilem w JWC. wiem ze to nie najlepszy pomysl, ale
              coz. bilans ogólny wzial góre. zobaczymy a no i ta obwodnica. ale chyba PSM
              jest w lepszej sytuacji od DD.
              pozdrawiam
          • tisen Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 24.02.06, 14:28
            niektóre z mieszkań mają cenę 3840za metr (np na parterze)
      • funtomas2004 Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 05.02.06, 14:22
        Kupno od spoldzielni to chyba gorsze wyjscie niz od Developera. W PSM Zielone
        Bemowo np. chcieli 30% wkladu wlasnego w pierwszej racie - czyli nie dalo sie
        skredytowc calosci inwestycji z kredytu- BEZ SENSU! Umowa napisana bardzo na
        korzysc SM - to widac od razu nawet dla laika. Czynasz ok 8 PLN za metr. Czyli
        jak sie pozbiera wszystkie dodatkowe koszty i ryzyka to wcale juz nie wychodzi
        taniej. Ja juz mialem tam kupic 94m i w rezultacie kupilem ale w innej
        inwestycji- od dewelopera.
    • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 21.11.05, 12:43
      Gość portalu: Marti-nka napisał(a):

> poszukuję osób, które planują zakup mieszkania w nowej inwestycji PSM-IM
      > Zielone Bemowo oraz tych, które mieszkają na osiedlach wybudowanych przez PSM-
      > IM (np. osiedle "Wełniana" na Ursynowie czy "Hoża 43/49" w Śródmieściu).
      > bardzo zależy mi na Waszej opinii o współpracy z tą spółdzielnią.

Odświeżam wątek, czy ktoś ma aktualne informacje o przebiegu trasy S7 (kontekst
      lokacji Zielone Bemowo).
      • mag-ia1 Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 01.12.05, 15:57
        podnoszę,bo podobają mi się te mieszkania
        • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 05.12.05, 09:19
          Witam,

zapraszam do wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=32703129

wkrótce będzie też strona z fotkami z budowy.

Priboi.
          • Gość: Pablo Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:20
            Wlasnie sie zastanawiam, kupic tam czy nie kupic, bardzo nie podoba mi sie ich
            umowa - nie spelnia zbyt wielu zalecene UOKiK :) poczawszy od braku uzaleznienia
            wplat od postepu prac, poprzez brak kar dla spoldzielni za obsuwe terminu
            oddania mieszkania, brak okreslenia samego terminu oddania mieszkania (IV
            kwartal to nie jest szczyt precyzji - rozumiem, ze z gory trzeba zakladac koniec
            roku), po koncowe rozliczenie po uplywie 6 miesiecy od daty zakonczenia
            inwestycji - to ile to mieszkanie bedzie kosztowac? Spoldzielnia zastrzega sobie
            rowniez prawo zmiany kosztow ! W sumie wiec ceny konkurencyjne w stosunku do
            okolicznych developerow po zakonczeniu budowy moga okazac sie mniej wesole. Nie
            bede juz wspominal o tym, ze jesli zazycze sobie przesuniecia chocby jednego
            gniazdka elektrycznego (co podpada pod paragraf "indywidualizacja") a pozniej
            odstapie od umowy to kase zwroca mi dopiero jak znajde nastepce ! Plus obciaza
            kosztami przywrocenia mieszkania do pierwotnego stanu ! Forum niestety nie jest
            zbyt zywe i trudno sie czegos o tej spoldzielni konkretnego dowiedziec :( Pzdr.
            • Gość: huba Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:45
              ta spółdzielnia to też nie jest zbyt żywa, w budowaniu to ciągle ma kłopoty
              • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 12.12.05, 09:21
                Można prosić o rozwinięcie wątku, argumenty, przykłady itp.?
              • Gość: Pablo_1977 Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.devs.futuro.pl 13.12.05, 09:50
                Co do moich zarzutow post wczesniej, to musze powiedziec, ze sie wyedukowalem i
                takie zapisy w umowie wynikaja ze specyfiki dzialalnosci spoldzielni, ktora z
                zasady nie ma wlasnych kapitalow (w przeciwienstwie do developera) i buduje ze
                srodkow swoich czlonkow. Czyli musza oni pokryc pelne koszty budowy - jesli
                okazalyby sie mniejsze niz planowane dostaja zwrot - co sie czasem w
                spoldzielniach warszawskich zdarza, ale nie nalezy na to liczyc. Tak czy tak
                ryzyko doplaty jesli na etapie budowy cos pojdzie nie halo - nawet nie z winy
                spoldzielni - caly czas pozostaje. Gorsza sprawa jest to, ze w odleglosci 30-
                50m od zachodniej sciany budynku bedzie przebieg planowana autostrada przez
                Bemowo, a dokladnie trasa ekspresowa s7, pelniaca funkcje lacznika pomiedzy
                austradami.
                • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 19.12.05, 09:03
                  Co do trasy ekspresowej s7 - zgadza się, ale ma biec ona w tunelu. Zapraszam do
                  rzucenia okiem na zdjęcia z budowy www.republika.pl/zielonebemowo - strona na
                  razie bardzo skromna, ale na początku stycznia zostanie wprowadzona szata
                  graficzna oraz kolejne fotki. Pozdrawiam!
                  • Gość: Emi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 20.12.05, 09:09
                    Witam!
                    Czy kupiles tam mieszkanie? Ja sie zastanwiam bardzo powaznie nad ta
                    inwestycja. Chetnie bym cos sie dowiedziala wiecej.
                  • Gość: gosc Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 217.11.152.* 20.12.05, 09:40
                    Tunel nie ochroni Was przed spalinami, bedą mechanicznie wypychane na zewnątrz.
                    Moim skromnym zdaniem ten rejon nie nadaje się do zamieszkania. Pomyślcie o
                    dzieciakach!
                    • Gość: Dominik Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 217.153.224.* 27.12.05, 09:47
                      Zgadza, sie jakies ryzyko istnieje, ale to dotyczy wszytkich inwestycji w
                      tamtym rejonie, a juz chyba najgorzej pod tym wzgledem ma DD, ale jakos na ich
                      forach az tak strasznie nie narzekaja. Spoldzielnia, jak spoldzielnia wszystkie
                      sa do tyłu w porównaniu z Deweloperami. Ich aktywnosc jest niska, a wynika to z
                      ich statusu(nie moga nakupic ziemi jak deweloperzy, a pozniej latami budowac na
                      kupionym terenie, bo buduja za pieniadze czlonkow- no chyba ze potencjalni
                      czlonkowie zrzuca sie na budowe kilku osiedli do przodu :) )Prawda jest taka,ze
                      gdyby budowali wiecej ceny bylyby duzo nizsze na rynku, a tak ich oferta ginie
                      wsrod ofert deweloperow. Jezeli macie jakies uwagi, komentarze to prosze
                      wpisujcie sie, im nas wiecej tym lepiej bedziemy zorientowani.Moze forum
                      jeszcze odzyje :) Pozdrawiam
                      • Gość: enja Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 27.12.05, 14:46
                        Witam!
                        Niech forum odżyje! Dominik czy kupiles juz tam mieszkanie?
                        Osobiscie uwazam ze to dobra inwestycja, a cena w porownaniu z innymi nie jest
                        wygorowana. Za mieszkanie w Warszawie trzeba zaplacic!
                        A co do trasy to albo sie mieszka w miescie gdzie sa ulice i halas albo sie
                        mieszka na wsi. Kazdy ma prawo wyboru!
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Dominik Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.devs.futuro.pl 02.01.06, 00:51
                          Hej Enja, Mozna by tak powiedziec, umowa juz podpisana.sporo analizowalem
                          okolice i doszedlem do podobnych wnioskow jak TY. Okolica jest fajna,(forty
                          Bema) a oferta konkurecji to jak narazie PBM z cena 5 tys (tyle chcieli pare
                          miesiecy temu). NO zobaczymy, trzeba byc czujmym jak Indianin,:). A co z TOba,
                          juz zdecydowana, czy rozwazasz zakup?. Jak masz (macie) jakies krytyczne uwagi-
                          piszcie, Pozdrawiam.
                          • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 02.01.06, 09:06
                            Witam po Świętach. Jedyna moja obawa to przepustowość Obrońców Tobruku. 2 pasy
                            oraz "garby", przed którymi trzeba zwolnić, inaczej można uszkodzić zawieszenie
                            samochodu. Boję się pomyśleć co się będzie działo kiedy wprowadzą się nowi
                            mieszkańcy bloków, które są obecnie w budowie - około godziny 7 rano możemy
                            spodziewać się kolejki o długości całej ulicy. Kolejna sprawa to komunikacja
                            miejska. Nieoficjalnie dowiedziałem się, że istnieją plany poszerzenia Obrońców
                            Tobruku do 4 pasów oraz wprowadzenia przez MZA linii mikrobusów, następnie
                            autobusów.
                            My podpisaliśmy już umowę na I etap, teraz już odliczamy dni i planujemy
                            urządzenie naszego M.
                            Kto jeszcze wprowadzi się w I etapie, wpisujcie się, może odnajdą się przyszli
                            sąsiedzi?
                            Pozdrawiam, Maciej.
                          • Gość: Enja Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.01.06, 22:35
                            Czesc Dominik! Ja rozwazam zakup. Troche przerazily mnie ostatnie info nt.
                            niewyplacalnosci spoldzielni.
                            Czekam poza tym az cos ruszy. Kupowanie dolu jest roche ryzykowne. Mam nadzieje
                            ze ceny nie wzrosna do wiosny. Pozdrawiam
                            • Gość: Dominik Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.devs.futuro.pl 11.01.06, 21:31
                              Hej, A skąd wiesz o tym, ze Spoldzielnia jest niewyplacalna? Ja nic takiego nie
                              slyszalem...Co do autostrady, odpowiadam na innych pytania, to jak wyobrazacie
                              sobie ta droge na powierzchni?... ja tam nie widze miejsca na cos
                              takiego...Jezeli chodzi o odleglosci do najblizszych autobusow, czy tramwajow,
                              oczywiscie sa spore, to mi sie tez nie podoba, ale z drugiej strony forty Bema
                              sa rewelacyjne.Widze,ze forum troche odzylo... Cos kolega od zdjec nie updatuje
                              swojej strony... szkoda , mozna bylo by zobaczyc postep. :(
                    • Gość: szopka Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.06, 23:26
                      mam zamiar kupic w PSM mieszkanie o pow 28,9 z przeznczeniem do wynajmu, dzis
                      zarezerowalem ale jeszcze nie bylem na budowie:) Napiszcie jak tam jest z
                      komunikacją. Poza tym wiele postow dotyczy rozlieczenia po oddaniu, tez mnie to
                      niepokoi tzn. ciekaw jestem jak to bylo przy poprzednich inwestycjach. Nie
                      martwie sie natomiat o to czy budynek stanie, czy beda w nim okna drzwi itp bo
                      przeciez ta Spoldzielnie zrealizowala juz 13 duzych inwestycji wiec jakos im to
                      idzie. Jedna z dziwnych rzeczy jest baaaardzo skromne biuro sprzedazy, a ze
                      spraw dot. umowy to brak jakichkolwiek kar za niedotrzymanie terminow co nawet
                      przy spoldzielni jest dziwne OO i jeszcze jedno moze ktos wie jak ksztaltuje
                      sie sprawa czynszu bo z tego co mowili to bedzie ok 8zl.
                      • Gość: szopka Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 00:04
                        no i oczywiscie obligatoryjny zakup miejsca parkingowego tez do d... a co do
                        palnowanej trasy to wybrlaem mieskzanie w I etapie wiec wydaje sie ze bedzie
                        spokoj. Jeszcze mala uwaga na koniec, czytajac tematy dotyczace dev. i spol.
                        dochodze do wniosku ze w zasadzie kazda jest gorsza od poprzedniej i chyba
                        jedyna sensowna inwestycja to Marina.
                    • Gość: rafi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:37
                      To przeprowadz sie na mazury :). Zyjac w Warszawie beda spaliny czy 50 czy 500
                      metrow od drogi. Przykry los...
    • ja-wiedzma Forum Zielone Bemowo 03.01.06, 10:04
      Dla zainteresowanych - istnieje forum osiedla:
      Forum > Prywatne > Społeczeństwo > Osiedla, wspólnoty > Mazowieckie
      > Zielone Bemowo

Ktoś ma już wykupione mieszkanie? Ja planuję zakup na początek lutego...
    • Gość: Pawel Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 05.01.06, 17:02
      Witam

Też sie zastanawiam nad kupnem tam mieszkania

Plusy
      -Blisko Fort Bema i zamknięty park dla mieszkańców osiedli przy tobruku (na
      mapce oznaczone jako "Park Leśny"
      -Blisko Centrum
      -W zachodniej części Obrońców Tobruku Dzielnica podobno planuje zbudować jekieś
      centrum sportowo rekreacyjne, hala, basen itp. co uatrakcyjni okolicę.

Minusy
      -spółdzielnia
      -niepewność ceny
      -autostrada pod nosem
      -brak komunikacji miejskiej
      -dziwna umowa

Niepewność ceny jest w jakimś sensie "zmitygowana" przez to, że działka już
      jest kupiona i podpisana umowa z wykonawcą (Polnord SA, 29 MM PLN), więc nie
      sądzę, żeby dział finansowy był na tyle debilny, ze mając doświadczenie z
      innymi budowani nie potraifł dodać kosztów i podzielić przez łączną
      powierzchnie użytkową. Nie sądzę, żeby chcieli złapać ludzi na tani numerek
      typu - zaniżamy cene za metr z góry wiedząc, że koszty będą wyższe, a w
      ostatecznym rozliczeniu się im podniesie.

Robiłem dość dokładne wylicznie odległości miedzy oknami mieszkani, którym
      jestem zainteresowany, a autostradą i wyszło ok. 150 metrów. Jeśli autostrada
      będzie w wykopie albo jeszcze lepiej w tynelu to mnie to nie przeraża. Tylko
      ciekaw jestem czy znajdą się chętni na zakup mieszkań na zachodnim skraju
      osiedla. Ja bym tam mieszkańnie kupił, ale może jak za rok ceny wyjściopwe u
      deweloperów w Warszawie będą 6 tyś, to 4.300 wyda się na tyle akrakcyjne, że
      pójdzie wszystko.

Najbardziej mnie prześladuje zapis w umowie, w którym zgadzam się na obciążenie
      hipoteki. Co będzie jeśli spółdzielnia zbankrutuje? Nie chcę płacić 4300/m2 i
      mieć obciążonej hipoteki na dokładkę.

Perspektywa spacerów aż do Wrocławskiej do autobusu jak bedę chciał po pracy
      napić się alkoholu nie jest najlepsza. Autobus pod domem dla mnie to cenna
      rzecz.

Czytam to co napisałem i widzę, że więcej jest minusów jest więcej niż plusów,
      a jednak nie porzucam myśli zakupu mieszkania na tym osiedlu.

Gdybym się dowiedział, że na tym odinku autostrada będzie szła w tunelu to
      kupuję bez zmróżenia oka.

Uwaga na temat spalin - olewam to zagrożenie - będę mieszkał na 5 piętrze 150
      metrów od potencjalnego wylotu wentylacyjnego. Wiatry co prawda przeważają
      zachodnie, ale blisko jest Fort Bema. Co mają powiedzieć o spalinach ludzie,
      których okna są 30m od rór wydechowych stojących w korkach samochodów. Tak żyją
      w Warszawie setki tysięcy ludzi.
      • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 09.01.06, 08:27
        Witam,

Autostrada, a raczej trasa szybkiego ruchu, koło osiedla ma być wpuszczona w
        tunel, pozostaje więc kwestia spalin. Akurat to mnie nie dotyczy ze względu na
        usytuowaniu okien.

Na razie brak komunikacji. Wiem, że na początku ruszą mikrobusy MZA, potem, po
        poszerzeniu ulic dojazdowych mają być uruchomione regularne linie autobusowe.

Nie obawiam się bankructwa spółdzielni, budują już od dawna, nie mają problemów
        finansowych, nie są zadłużeni.

Pozdrawiam,
        Priboi
        • Gość: Pawel Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 192.193.245.* 09.01.06, 11:43
          skad pewność, że ta trasa będzie szła w tunelu? O ile mi wiadomo, to nawet jej
          przebieg nie jest pewien jeszcze. Deklaracje jakiegoś urzędnika, że on widzi tą
          trasę na tym odcinku w tunelu to wg. mnie mało. Czy jeśli wybudują na
          powierzchni i tylko otoczą ekranami to co? Może jestem minimalistą, ale wolę
          nie brać za pewnik niezobowiązujących deklaracji jakiegoś urzędnika niskiego
          szczebla.

Inne pytanie. Czy wiecie kiedy Mostostal ma zamiar zacząć sprzedaż mieszkań na
          działkach bliżej Fortu Bema?
          • Gość: Dominik Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.devs.futuro.pl 11.01.06, 21:36
            Narazie bedzie budowal w czesci blizej Spoldzielni, a dopiero pozniej przy
            Fortach Bema. JAk do tej pory nie mieli pozowlenia nawet na pierwsza czesc.
            Czekaja tez z cenami, ktore zakladam, ze wzrosna przynajmniej 10-15 proc, wobec
            tego co deklarowali pol roku temu...Koniunktura rosnie, wiec czemu maja nie
            zarobic...
            • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 12.01.06, 11:21
              Po ostatnich zawirowaniach powodowanych przez Mostostal - wybryki w stylu
              budowy Tesco przy balkonach bloków (Gocław, Warszawa) chyba bym się nie
              interesował inwestycjami tej firmy.
    • Gość: alfa Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.acn.waw.pl 20.01.06, 02:14
      Również jestem zainteresowana kupnem mieszkania w tym osiedlu. Ale na forum
      regionalnym Bemowo znalazlam informacje:
      "Ta spółdzielnia jest niewypłacalna.Firma Tynkbud która pierwotnie miała budować
      osiedle bezskutecznie domaga sie zwrotu 8 mln zł wpłaconych jako zabezpieczenie.
      Sprawa jest w sądzie ,który najprawdopodobniej orzeknie bankructwo.
      Podobno rzeczywiście toczy się sprawa w sądzie, ale
      wszystko wyjaśni się za rok albo i lepiej; i sprawa dot. rzeczywiście
      spółdzielni, ale innej inwestycji, a nie zielonego bemowa; więc informacje
      połowicznie są dobre."
      Inna opinia:
      "Nie ma obawy bo dług wobec Tyunkbud-1 nie dotyczy inwestycji Zielone Bemowo i
      osób które tam kupią mieszkanie,a obciąża Spłdzielnie.
      Czyba że nie zdąży wybudować- dlatego należy pilnowac zapisów umów i sprawdzić
      ksiegę wieczystą aby Sp-nia nie obciązyła gruntu."
      Czy ktoś może ma jakieś pewne informacje na ten temat?
      • Gość: Madi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.hrk.pl 02.02.06, 17:26
        PSM nie ma wlasnych srodkow na budowe, a jeszcze nie otrzymal kredytutego
        osiedla od swojego banku. Aktualnie czeka na decyzje kredytowa. Nie bedzie tez z
        nia latwo bo na hipotece tej dzialki siedzi PZL LOT, ktoremu PSM nie splacil rat
        naleznych za zakup dzialki od nich. PSM zada pierwzsej wplaty w wysokosci 30%,
        poniewaz nie ma na splate swoich dlugow, a wie ze zaden bank w tej chwili nie
        udzieli klientowi kredytu na ta inwestycje. A nie wiadomo, czy w ogole
        kiedykolwiek udzieli.
        Obciazona hipoteka dzialki, brak pieniedzy na inwestycje oraz 8 mln dlugu u
        Tynkbudu, ktory wystapil do sadu - Jak dla mnie to zbyt wiele, zeby ryzykowac
        tak duze finanse.
        Ale moze wszystko bedzie dobrze...
        • Gość: Pawel Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 05.02.06, 12:34
          to co napisał Madi brzmi groteskowo.

A czym sprzedawca miał zabezpieczyć należności ze sprzedaży działki jak nie
          hipoteką na niej?

Skąd spółdzielnia miała wziąć kilka milionów złotych na zakup działki?

Wydaje mi się to całkiem rozsądne, że spółdzielnia kupuje działkę, obiecuje za
          nią zapłacić z pierwszych wpływów ze sprzedaży mieszkań, a hipoteka jest
          zwalniana po zapłacie.

A bank udziela kredytu na finansowanie budowy po sprzedaży powiedzmy 30% mieszkań.

Mam nadzieję, że spółdzienia potrafi liczyć i w koszcie mieszkań jest zawarty
          koszt nabycia działki i koszt budowy osiedla. Ufam, ze tak jest, a przemawia za
          tym historia - spółdzielnia bez afer wybudowała parę osiedli w Warszawie.

Co do Tynkbudu to się nie wypowiadam. Nie znam sprawy. Przeczytałem tylko
          gdzieś, że roszczenie nie dotyczy tej spółdzielni. Ale sprawdzę.
          • Gość: zainteresowany Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:14
            to co madi pisze to chyba jest prawda sprawdziłem w sądzie księgi wieczyste
            tego gruntu. Spółdzielnia jest właścicielem gruntu tylko w 1/2 części, a druga
            połowa zawiaduję PZL LoT, jest też obciążenie hipoteki na 4 mln na rzecz jakieś
            innej firmy. Kto tak naprawdę jest właścicielem gruntu i kto buduje. W
            spółdzielni nic się nie dowiedziłem żadnych wyjaśnień. wynika nato że proponuje
            mi się kupno mieszkania z obcymi zobowiązaniami. czy ktoś ma informację co to
            są za firmy. Chyba zabezpieczne to nie jest. Co wy na to.
            • Gość: Pawel Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 11.02.06, 14:07
              Otrzymalem dzisiaj pismo ze spółdzielni pismo z informacją, że w związku z
              mrozami w styczniu nastąpiło opóźnienie w inwestycji w związku z tym przesuwają
              termin wplaty kolejnej raty o 20 dni.

Prywatnie interpretuje to tak:
              -mily ale w gruncie rzeczy nieistotny gest
              -gdyby spoldzielnia byla w klopotach finansowych to nie zdecydowalaby sie na
              przesunięcie o 20 dni dochodu, ktory szacuję na 3.5 miliona złotych (śr. 50 tyś
              zł razy 70 podpisanych umów sprzedaży mieszkań)
              • Gość: Asd Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.derbynet.pl 14.02.06, 13:50
                A tam na "budowie" ciagle dziura i nic sie nie dzieje. Powstaja
                bloki 'Widmo". Jak po tych wszystkich informacjach mozna jeszcze zastanawiac
                sie wogole nad kupnem mieszkania? Naiwnosc i glupota ludzka nie zna granic.
                • kasia1641 Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 15.02.06, 11:39
                  A my prawdopodobnie też staramy się tam o mieszkanko. Liczę na to ze wraz z
                  topnieniem śniegu prace w końcu rusza.
                • priboi Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 17.02.06, 09:24
                  Proponuję najpierw skonsultować swe wątpliwości w spółdzielni i wybrać się na
                  budowę aby zobaczyć co się tam dzieje a potem wygłaszać opinie powstałe po
                  przeczytaniu kilku postów.
                  • zielonebemowo Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 24.02.06, 14:34
                    Witam,

sasiadka z II etapu sie klania. Troche mnie martwi brak nowych fotek z budowy -
                    wiem, ze zima troche pokrzyzowala plany, w zwiazku z tym sama Spoldzielnia
                    przyslala pismo z info o przesunieciu terminu kolejnej wplaty...ale wolalabym
                    zamaist tego zobaczyc, ze troche wiecej sie dzieje na placu budowy... Jutro sie
                    wybieram na rekonesans.

Pozdrawiam
                    B
                • Gość: Dominik Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 217.153.224.* 22.02.06, 15:03
                  A co Ty chciales zeby blok powstal w jeden miesiac.? Jak tak chcesz proponuje
                  JW Construction, 8 grzybków na Tarchominie pobudowali w rok, jechali caly czas
                  niewazne jaka temperatura. W "Idelanym Mieszkaniu" podejscie jest zupełnie
                  inne, ponizej 5 stopni nie buduja. Co do postaepow prac, mnie jak narazie
                  zadawala. Polnord, zdobywajac rynke, tez chce cos udowodnic.Najwazniejsze w
                  spoldzielni na obecna chwile to kwestia hipotek, podpisane sa umowy co do splat
                  wierzycieli zobaczymy jak sie wywiążą z tego.Ludzie zrozumcie ze Spoldzielnia,
                  to Spoldzielnia nie ma wlasnej kasy, buduje za kase czlonkow i to co pozyczy w
                  banku. Tynkbud wplacil zabezpiecznie wiec wszedl na hipoteki, po splaceniu ma z
                  nich zejsc. Jedynie co moze martwic to kwestia czasu, wszystko rozwiazuje sie
                  doscyc wolno jak narazie, ale ja wierze ze sie uda.Mieszkania im schodza, wiec
                  to powinno tez cieszyc (kazdy wplaca 30 proc, wiec to spowoduje zaciagniecie
                  mniejszych kredytow i de facto mniejsze koszty calkowicie).Pozdrawiam
                  • Gość: zainteresowany Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:52
                    To nie Tynkbud wszedł na hipoteki tylko Radex i Wojskowe Zakłady Lotnicze,
                    oglądałam Kw w sądzie.
                    • Gość: Ewelina Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 23:14
                      Witam,
                      mam zakupione mieszkanie w pierwszym etapie na czwartym pietrze-narozne
                      (najdalej od planowanej trasy).
                      Bylam na budowie kilka dni temu i rzeczywiscie tam buduja i widac ze duzo sie
                      dzieje. Rozmawialam z kierownikiem budowy i rzeczywiscie w harmonogramie prac
                      maja ukonczenie pirwszego etapu w I kw. 2007.
                      Bylam chyba jedna z pierwszych osob ktore zaczely interesowac sie ta
                      inwestycja. Moja przygoda z ta spoldzielnia zaczela sie juz prawie rok temu
                      (bez dwoch miesiecy). Wtedy to termin rozpoczecia budowy i zakonczenia byl
                      nieco inny, mialo na to wplyw opoznienie pozwolenia na budowe. W tym czasie
                      cena za m2 wzrosla z 3900 w umowie przedwstepnej na 4200. Oczywiscie bylam
                      bliska rezygnacji, ale zorientowalam sie ze w tym czasie u deweloperow doodkola
                      ceny wzrosly do 4500- postanowilam wiec czekac. Potem doszly problemy z
                      zaciagnieciem przez spoldzielnie kredytu na zakup gruntu na ktorym buduja. Nie
                      dostali tego kredytu (wytlumaczono mi ze nie z ich winy tylko z powodu
                      nowowprowadzonych zarzadzen ktore mmowia o tym ze banki nie moga udzielac
                      kredytow na zakup ziemi pod inwestycje a jedynie na budowe-[nie wiem czy to
                      prawda!?]. Splacaja to wiec ze srodkow zebranych od ludzi (stad chca az 30%).
                      Ja mam jednak inny problem: zalezalo mi na zalapaniu sie na starsza promocje
                      bankowa (bede brala kredyt) i w zwiazku z tym musialam dostarczyc komplet
                      dokumentow, aby moj wniosek zostal szybko rozpatrzony. Poki co dostalam odmowna
                      odpowiedz z Millennium, nie zezwolil na udzielenie kredytu (powiedziano mi ze
                      wplynelo do nich kilkanascie wnioskow z tejze inwestycji).
                      Na moja prosbe dostalam ze Spoldzielni pismo z wyjasnieniem:(fragment-
                      21.02.2006)
                      "Jednocześnie informujemy, że hipoteka umowna łączna kaucyjna, ujawniona w
                      księgach wieczystych, w wysokości 4.100.000,00 zł na zakupionej nieruchomości
                      na budowę osiedla "Zielone Bemowo" ustanowiona na rzecz Korporacji Radex S.A.
                      zostanie wykreślona w momencie całkowitej spłaty zobowiązania Spółdzielni z
                      tytułu zakupu gruntu na rzecz Korporacji Radex S.A.
                      W ciągu najbliższego miesiąca Spółdzielnia planuje przenieść własność drugiej
                      części działki nr 53/26, zakupionej od Wojskowych Zakładów Lotniczych WZL-4.
                      Wówczas Dział N KW nr W AIM/00435192/4 zostanie dodatkowo obciążony hipoteką
                      umowną łączną kaucyjną do wysokości pozostałej do zapłaty należności za grunt.
                      Nabywcy lokali usytuowanych w inwestycji "Zielone Bemowo", finansujący budowę
                      lokali kredytem będą wówczas mogli wystąpić do Spółdzielni z prośbą o wyrażenie
                      zgody przez wierzycieli hipotecznych na bezobciążeniowe urządzenie księgi
                      wieczystej dla swojego lokalu mieszkalnego.
                      Wierzyciele hipoteczni na prośbę Spółdzielni wystawią zainteresowanym stosowne
                      zaświadczenie w terminie ok. 14 dni od dnia złożenia pisemnego wniosku w
                      Spółdzielni."

Czy ktos to rozumie i moze mi wyjasnic o co tu chodzi? Dowiadywalam sie kilka
                      dni temu i powiedziano mi ze najdalej za mies. beda mieli wszystko splacone i
                      wtedy juz bez przeszkod zaciagne kredyt. Natomiast w tym pismie jest mowa o
                      splaceniu, ale dalej znowu mowa o jakims dodatkowym obciazeniu hipoteka... i co
                      to jest ta "zgoda na bezobciazeniowe urzadzenie ksiegi wieczystej"?- czy ta
                      zgoda ma moc prawna i jak sie cos potem wydarzy z tamta hipoteka to mnie to juz
                      nie dotyczy????

Prosze o madry komentarz i wyjasnienie kogos kto wie o co chodzi lub moze ma to
                      za soba.
                      P.S. komentarze w stylu "ja tam nie wiem o co chodzi, ale bym sie w to nie
                      pakowal" sa nie na miejcu.
                      • Gość: sasiadka Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 194.178.102.* 24.02.06, 14:11
                        Witam,
                        niestety nie pomoge w rozwiazaniu tej zagadki, ale bardzo dziekuje za takie
                        info. Rowniez kupuje mieszkanie w tej inwestycji - II etap - wybralam akurat
                        wariant z ryzykiem okien na trase (przeciez bedzie w tunelu) zamiast zagladania
                        sasiadom w okna - ale to juz indywidualna decyzja kazdego, a o gustach jak
                        wiadomo sie nie dyskutuje :-)
                        Jezeli chodzi o kredyt - ja zalatwilam przez GE Money Bank - mam do
                        dostarczenia KW na ktora wszyscy czekamy - chodzilo tylko o aktualnosc tej
                        ksiegi, bo decyzja banku jest juz na tak!
                        Z info od Spoldzielni to sa one dokladnie takie jak Twoje, czyli kredyt maja
                        juz ponoc przyznany, a teraz czekaja tylko na wpis do KW - podobnie jak wszyscy
                        wypowiadajacy sie na tym forum, tez mialam mieszane uczucia i wiele obaw, ale
                        uspokaja mnie jedna rzecz - do tej pory pisalam 2 razy pismo z prosba o
                        przesuniecie terminu wplaty w zwiazku z brakiem dokumentow ze Spoldzielni i
                        niemoznoscia zaciagniecia kredytu - 2 razy dostalam pozytywna odpowiedz! A
                        ostatnio mialam wplacic kase do 28.02, ale w zwiazku z brakiem dokow
                        Spoldzielnia sama przesunela termin wplaty do 20.03! Wiec nie wydaje mi sie
                        zeby mogly wyniknac z tego jakiekolwiek przekrety. Na budowie wiem, ze cos sie
                        ruszylo i pewnie jutro sie tam przejade.
                        Postaram sie zdobyc madry komentarz od madrego czlowieka z banku i wowczas
                        przekaze ich stanowisko w tej sprawie. Pozdrawiam
                      • Gość: Pawel Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 25.02.06, 13:38
                        Moim zdaniem nie ma przesłanek wskazujących na jakiś przekręt.

Hipoteka na nieruchomości jest rzeczą naturalną. Gdybym był na miejscu
                        sprzedającego czyli tego Radexu i PZL to też chciałbym żeby moje należności od
                        spółdzielni zostały zabezpieczone na nieruchomości - stąd wpis hipotek.
                        Oczywiście mam nadzieję, że spółdzielnia przeznaczy środki z zaliczek na wkład
                        budowlany na spłatę Radexu i PZL (a nie zostaną przelane na prywatne konta
                        członków zarządu), a wtedy hipoteki zostaną wykreślone. To bezobciążeniowe
                        utworzenie ksiąg wieczystych to trik, który daje komfort bankom udzialającym
                        ludziom kredyt, że ich kredyty będzie można kiedyś zabezpieczyć na "czystych"
                        księgach wieczystych mieszkań. Banki są ostrożne - chcą ograniczyć ryzyko i nie
                        chcą na przykład znaleźć się w sytuacji, że istniejące hipoteki nie zostaną
                        wykreślone, a księgi do mieszkań będą już obciążone, bo wtedy bank w takiej
                        księdze byłby na drugim miejscu po Radexie i PZL.

Budowa rzeczywiście ruszyła. Należy teraz liczyć, że rzeczywiście autostrada
                        pójdzie w tunelu i na Obrońców Tobruku zagości jakaś komunikacja publiczna.

Czy wiecie coś na temat planów Mostostal Invest zabudowy pozostałych działek?
                      • Gość: Ewelina Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo i Kredyt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 20:27
                        Czesc.
                        Czy naprawde nikt juz tego forum nie odwiedza?
                        Interesuje mnie czy dostaliscie kredyt na mieszkanie w Sp "IdMieszk" i w jakim
                        banku.
                        Ja w Multibanku czekam juz dwa tygodnie i caly czas nie mam decyzji mimo iz
                        codziennie do nich dzwonie... czy ktos dostal pozytywne w Multibanku?... a moze
                        komus udalo sie szybko zalatwic gdzie indziej kredyt?
                        ... no i jaka jest reakcja spoldzielni na Wasze propozycje odroczenia wplaty
                        kolejnej raty? (bo ja sie niestety nie wyrobie do 20 maja- taki mam deadline).
                        • Gość: milopm Re: Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo i Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.06, 20:43
                          Witam!

DOMBANK odmawia udzielenia kredytu na mieszkanie w tej spóldzielni
                          pomimo "czystej księgi wieczystej".
                          Twierdzą, że inwestycja nie ma szans realizacji!!!

Multibank i Millenium też blokują kredyty na tę inwestycje.
                          Co pozostaje..????
    • Gość: kora Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.chello.pl 26.02.06, 16:22
      Słuchajcie , oni na razie budują z waszej kasy dlatego chcą 30% przy
      podpisaniu umowy a jak kasa im się skończy przecież oni planują też sobie
      spłacić długi z waszych pieniędzy i co wtedy????????????????????
      Ja zrezygnowałam z tej inwestycji .
      • Gość: zainteresowany Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:34
        zabezpieczając mój kredyt na hipotece bank który mi udzieli kredytu będzie
        dopiero na 4 miejscu bo jak sie Radex z WZL i bankiem nie zgodzą na
        bezobciążeniowy wpis to będe musiał jeszcvze spłacać jakie mityczne
        zobowiązania. Atak naprawdę ciekaw jestem co to za bank udzielił na budowe
        kredyt. Czy może ktoś wie ?
      • Gość: Dom Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 217.153.224.* 06.03.06, 13:21
        Co masz na mysli piszac "dlug" ?. Dlug to zobowiazanie wobec Tynkbudu, ktory
        wplacil jakies wadium i za ktore to SPoldzielnia kupila czesc gruntow. Wiec
        teraz spoldzielnia oddaje kase Tynkbudowi z pieniazkow czlonkow, ale to nie
        oznacza ze sa splacane jakies dlugi spoldzielni z poprzednich-(nie)rozliczonych
        inwestycji. Moim zdaniem to dobrze ze chca po 30 proc na poczatek, szybciej
        rozwiaza pewne sprawy i koszt budowy (mniejszy kredyt) bedzie nizszy. Jedyna
        rzecz, ktroa martwi to brak rozwiazania sprawy z Radexem przez co klienci nie
        moga wziac kredytu,. MAm nadzieje ze i to sie niedlugo rozwiaze. bo jak nie to
        sie dopiero pojawia problemy( wycofywanie klientow, panika itp...)Pozdrawiam
        • Gość: PAwel Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 10.03.06, 18:04
          Wątpliwości, wątpliwościami, ale nabywców znalazło już 100 mieszkań. Proponuję
          malkontentom porzucić swoje obawy, bo za chwilę nie będzie już dostępnych
          mieszkań. Rozpoczynająca obok budowę Acciona oferuje mieszkania tylko duże, więc
          jak ktoś chce mieszkać w parku obok fortu Bema to już ostatni dzwonek.
          • Gość: SebeQ Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.acn.waw.pl 10.03.06, 23:11
            Czy wiadomo już, kiedy działka będzie spłacona? Chodzi mi o zamianę Hipoteki z
            przymusowej na zwykłą...
            • Gość: Zielu Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 11.03.06, 08:28
              ...
            • Gość: Zielu Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 11.03.06, 08:35
              Słuchajcie, mieszkam na "osiedlu leśnym" 200 metrów od "Zielonego Bemowa". Moim
              zdaniem nie powinniście zupełnie się przejmować Radexem, Mostostal Invest też
              miał z nimi doczynienia i dogadał się bez problemu. Radex wydaje mi się ma/miał
              udziały chyba we wszystkich działkach wokół Fortu Bema i jak na razie wszystkie
              budowy idą jak najlepiej. Większy problem z tego co czytam to przyszły czynsz,
              8 zł, to spora sumka którą trzeba będzie płacić co miesiąc. Ciekawe w jakim
              stopniu przyszły czynsz będzie zależny od mieszkańców. Tu gdzie mieszkam sprawa
              została załatwiona doskonale, czego i Wam życzę. Pozdrawiam.
              • Gość: zielu...? Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:45
                Hej

Wlasnie kupilismy mieszkanie w III etapie OL. Jeśli mozesz napisac jak sie
                dogadaliscie z czynszem i jaki macie teraz?
                • Gość: Zielu Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 11.03.06, 12:32
                  Nie mam pod ręką kwitów dot. opłat za mieszkanie, ale powiem Ci tak. Za 40m
                  płacę czynsz 264 zł i opłaty są proporcjonalne do metrażu. Więc możesz sobie
                  policzyć, jeżeli ktoś ma 80 m placi X2 itd. Do tego dochodzi tylko prąd,
                  kablówka itp oraz ewentualna opłata za miejsce postojowe około 50zł
                  miesięcznie. Naprawdę nie jest drogo, a teraz zmienilismy jako wspolnota
                  administratora którego wczesniej narzucił nam mostostal i będzie jeszcze
                  taniej. Moja rada, jeżeli zamieszkacie tam, byc moze i ja to zrobie :), to
                  pierwsza rzecz, trzeba zmienic administratora Mostostalu. To są zwyczajne
                  pijawki. Pewnie są na jakimś układzie z MI. Pozdrawiam.
    • priboi Strona www o budowie Zielonego Bemowa... 11.03.06, 22:58
      Uaktualniłem dziś stronę, również o zdjęcia, które popełniłem po południu.
      Rośnie garaż, wychylają się z ziemi nieśmiało pierwsze ściany... Czekamy więc
      co dalej. Pozdrawiam. A wszystko można zobaczyć tutaj:
      republika.pl/zielonebemowo/
      • Gość: Scherm Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.aster.pl 12.03.06, 00:13
        Powiem szczerze, że mam mega problem, albo PSM-IM, albo mostostal invest III
        etap. Sam nie wiem, PSM ma atrakcyjne ceny, ale nie gwarantuje, a nawet
        ostrzega, że przed 2007 rokiem nie bedzie aktu notarialnego, dlatego boję się,
        że zgodnie z unijnym prawem koszty mogą wzrosnąć o 15% do całkowitego poziomu
        22%podatku. Poza tym te rozliczenia po zakończeniu budowy. No i koś wie jaki
        będzie czynsz po wybudowaniu. I czy PSM będzie administrował, czy zawiąze się
        wspolnota mieszkaniowa ktora wybierze administratora?. Za pomoc w wyjasnieniu
        moich watpliwosci z gory dziekuje.
        • Gość: SebeQ Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.acn.waw.pl 12.03.06, 12:35
          Czy mógł byś napisać coś więcej na temat tego prawa unijnego? Musze do wtorku się zdecydować na kupno lokalu w PSM-IM, i szczerze powiem mam sporo wątpliwości:
          1) Problemy z hipoteką gruntu
          2) O ile wzrośnie cena mieszkania
          3) Czy te trzy działki z parkami leśnymi będą też dostępne dla mieszkańców Zielonego Bemowa?
          4) Czy będzie ustanowiona wspólnota(na targach przedstawiciel PSM-IM coś wspominał że nie będzie z tym problemu)
          • Gość: Scherm Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.aster.pl 12.03.06, 19:47
            Powiem Ci tak, ja mam te same wątpliwości co Ty. Jezeli chodzi o te prawo, to
            sprawa wygląda mniej więcej tak. W unii podatek wynosi 22% u nas aktualnie 7%,
            ale my musimy sie dostosowac i od 2007 roku jest wielce prawdopodobne ze u nas
            tez bedzie 22%. PSM nie ukrywa, ze akty notarialne napewno nie beda podpisane
            wczesniej niz w 2008 roku. Wiec istenieje niebezpieczenstwo, ze trzeba bedzie
            doplacic te 15%. Ale nikt nie wie jakie beda rozwiazania w przyszlosci. Np.
            ostatnio byla mowa, ze 22% beda placic ci ktorych wartosc mieszkan bedzie
            przekraczac 100 tys euro. Inny pomysl, to taki, ze jezeli przed koncem 2007
            roku, zaplacisz pelna kwote wartosci mieszkania to tez nic nie bedziesz
            doplaca. No ale dzis nikt Ci niczego nie zagwaranruje. Wiec jest drapanie w
            glowe co bedzie. Osobiscie uwazam, ze chyba nie wytna takiego numeru, ze
            pozniej bedziesz musial doplacic 15%. Poprostu wszystkie umowy zawarte po
            2007roku beda mialy 22%. Ale to moje osobiste zdanie. A jak wiadomo zyjemy w
            polsce i tu nigdy nic nie jest jasne. raczej nie rozwialem twoich watpliwosci,
            ale sam jestem ich pelen. Mnie zastanawia jaki bedzie czynsz, bo nie wiem jak
            to jest wspoldzielniach. Pozdrawiam.
            • Gość: SebeQ Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.aster.pl 12.03.06, 20:09
              Dzięki za wyjaśnienia:) Nie wiem czy nie jestem w błędzie ale na pow. mieszkalną w tej inwestycji jest podatek 0% (tak przynajmniej jest w umowie) "Zgodnie z ustawą z dnia 11.03.2004r o podatku od towarów i usług (Dz.U. z 2004r. nr 54, poz 53) stosuje się stawkę podatku 0% do przeniesienia na rzecz członka spółdzielni własności lokalu mieszkalnego do dnia 31.12.2007r. i stakę 22% - do przeniesienia na rzecz cżłonka spółdzielni własności ułamkowego udziału w parkingu podziemnym."

Co do czynszu, to wszędzie słyszę o kwocie 8pln za m2 w co wliczona jest już opłata za ochronę i utrzymanie parków leśnych...

Do wszystkich którzy mają problem z kredytem, jedynym bankiem który skredytuje inwestycję (a przynajmniej jedynym który udało mi się znaleźć) jest PKO BP oddział XV który to kredytuje inwestycję dla spółdzielni IM. Wiem że nie ma najlepszych warunków, ale później można się przenieść :)

• Gość: Dominik Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.devs.futuro.pl 13.03.06, 00:11
            Witam,
            Odpowiadam na twoje pytania, choc czesc wydaje mi sie dziwnych skoro kupujesz
            mieszkanie we wtorek i nie dopytales tego w Spoldzielni?
            1) W fazie rozwiazywania -narazie na hipotece jest Radex i WZL
            2)Tego Ci nikt nie powie. Spoldzielnia deklaruje plus minus 2 proc. Lepiej
            zawsze zalozyc wiecej, zeby pozniej sie nie rozczarowac.
            3)Beda dostepne dla MI, PSM oraz PBMu.
            4) Wspolnota zalezy tylko od mieszkancow, jak wszyscy sie zgodza nie ma z tym
            zadnego problemu. Znajac jednak nasza polska sklonnosc do ugody zapewne bedzie
            to bardzo trudne. Swoja droga czy wspolnota bedzie lepsza niz zarzadzanie przez
            Spoldzilenie?, Watpie...
            proponuje wizyte w Spoldzielni, a najlepiej umowic sei z prezesem na rozmowy,
            powinni wytlumaczyc i odpiowiedziec na wiekszosc nurtujacych pytac.
            PS. 100 mieszkan sprzedanych, to chyab dobra oznaka.

Pozdrawiam,
            Dominik
            • Gość: SebeQ Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.acn.waw.pl 13.03.06, 19:13
              Dzięki za info

Może i dziwne, ale po prostu nie mam czasu wyjść z pracy przed 18:00, a jak już raz mi się udało to trafiłem na jakiegoś dziwnego cżłowieka który robił same problemy i nie chciał udzielić informacji...
              CO do tego PKO BP to niestety, dopatrzyli się jednak problemów i kredytu nie udzielą. Jako że nie mam kasy ani kredytu wiec odpadam z tej inwestycji...
              Powodzenia wszystkim:)
              • priboi Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... 23.03.06, 08:57
                Ha ha ha. Ja też na niego trafiłem 2 razy, za pierwszym stał się moim
                ulubieńcem. Próbował nam wmówić, że w pokojach będzie ogrzewanie podłogowe,
                ponieważ... w podłodze będą biegły rury do grzejników. ROTFL!
      • Gość: Gość Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.u.mcnet.pl 21.03.06, 18:33
        Czy któs wie jak się posuwają sprawy w Spółdzielni w tej inwestycji
      • Gość: Gość Re: Strona www o budowie Zielonego Bemowa... IP: *.u.mcnet.pl 23.03.06, 07:14
        Czyżby nić ciekawego się nie działo w tej inwestycji, jakoś ten wątek zamilkł???
    • Gość: ? Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:45
      sprawdz trase autostrady
      • adibar1 Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo 28.03.06, 16:36
        Polecam forum Zielonego Bemowa
        zielonebemowo.hox.pl/
        • Gość: Ewelina Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 16:39
          Witam, Odnosnie kredytu na mieszkanie w spoldzielni IM: poki co wiem na razie
          tyle, ze w Millennium juz nie chca ze mna rozmawiac i o ile wszystko z
          dokumentami nie bedzie w 100 jasne, to nie wiem gdzie dostane kredyt.
          Z tego co mowili mi ostatnio w spoldzielni 4 kwietnia ma byc podpisywany akt
          notarialny na ten grunt i w ciagu tygodnia powinnam dostac komplet dokumentow
          do banku.
          Wplate kolejnej raty w zwiazku z opoznieniami w akcie notarialnym mam odroczona
          do 20 kwietnia. Poki co watpie czy uda sie to tak szybko zorganizowac, ze do
          tego czasu zalatwie kredyt - lacznie z decyzja kredytowa, uruchomieniem i
          przelewem.
          Prosze o jakikolwiek znak i odpowiedz jezeli komus uda sie pozytywnie przebrnac
          przez decyzje kredytowa w jakims banku (bo mimo wszystko podejrzewam ze moga
          byc z tym jakies problemy).
          • Gość: zainteresowany Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:20
            czy ktoś wie czy ta spóldzielnia dostała kredyt na budowę i wjakim banku bo od
            tego uzależniają mi udzielenie kredytu , Kredyt Bank twierdzi że pod
            nieuregulowany stan gruntu w tej spóldzielni nie mam szans
    • Gość: Ruta Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 23:29
      Podobno Polnord generalny wykonawca ZB ma powazne problemy finansowe,może byc
      tak,jak z Radexem na Kabackim Dukcie-zbankrutował i spółdzielnia konczyła
      inwestycje własnymi siłami. Czy ktoś wie cokolwiek na ten temat?
      • Gość: hjkdjh Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl 26.05.06, 18:42
        wybacz, ale popatrz na notowania Polnordu na giełdzie. Chyba tylko ty wiesz o
        zbliżającej się upadłości Polnordu, a wszyscy inni są debilami bo trzymają akcje
        tej spółki.
        • Gość: Ruta Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.06, 23:22
          Obyś Waść miał rację !!! Nie napisałam że wiem o upadłości Polnordu.
          Inwestuję w to osiedle sporą kasę i chciałabym potwierdzenia lub zaprzeczenia
          informacji która do mnie dotarła.Ponoć dobrym sprawdzianem kondycji generalnego
          wykonawcy jest regulowanie na bieżąco zobowiązań wobec podwykonawców.Pozdrawiam
    • Gość: ela Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: 217.153.205.* 29.05.06, 14:36
      kupiłam w tej spóldzielni dwa mieszkania na Ursynowie
      inwestycja się powiodła- ze spółdzielnia nie miałam zadnych problemow
      mieszkania oddane były w terminie
      a nawet przed planowanym terminem
      umowa jest bardzo jednostronna- to fakt
      ale dopóki inwestycja przebiega prawidłowo nie ma to znaczenia
      jedyne do czego mam zastrzeżenia to proces przewłaszczania tych mieszkań
      jedno z 2000roku a aktu notarialnego nie widać drugie z 2004 i podobnie
    • Gość: new_D Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 22:16
      Ja zakupilam mieszkanie w I etapie.Moj narzeczony jest podwykonawca Polnordu na
      innej budowie i zaciagnelismy jezyka w sprawie inwestycji na Bemowie.Nie mamy
      zadnych zastrzezen.Umowa sprawdzona przez prawnika-nie ma zastrzezen.Cena
      zapewne wzrosnie,ale nie powinno to byc wiecej jak 2-3%.Pochwalcie sie,jakie
      macie numery mieszkan to sie szybciej poznamy i moze zawiazujac wspolnote
      oderwiemy sie od spoldzielni i tym samym troche obnizymy czynsz:)
    • Gość: new_D Re: PSM-Idealne Mieszkanie Zielone Bemowo IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 01.06.06, 13:53
      i hop do gory,bo nam watek ucieka:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka