Gość: t.z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:09 Szukam sasiadow z II Etapu Park Mokotow. Sa tu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:43 hmm, ciagle cisza. Czyzbym byl jedynym ktory kupil mieszkanie w tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.ssmb.com 31.05.05, 11:11 Ja też kupiłem więc na pewno nie jesteś juz na pewno jedyny (ani ja) pozdrawaim a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 193.111.166.* 04.08.05, 15:05 Ja tez kupilam, wiec jest juz nas trojka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecV Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 195.94.212.* 04.08.05, 15:30 Ja tez kupilem, V pietro, tak wiec jest juz jedna osoba wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:16 No to sie ciesze! Razem razniej. Odpowiedz Link Zgłoś
strombus Re: BRE LOCUM - sasiedzi 05.08.05, 18:19 Ja też kupiłem jest nas więc piątka. Odpowiedz Link Zgłoś
strombusgigas Re: BRE LOCUM - sasiedzi 06.08.05, 00:23 Strombus! Będzie akt – będzie kupione! Uprzejmie przypominam, że ciągle nie masz barierki na balkonie. Zrób coś z tym, bo panowie robotnicy pospadają! Mało Was. Co to jest 5 sztuk. W jednym mieszkaniu byście się zmieścili, a cały blok Wam budują :) W każdym razie szczerze gratuluję nowej "muszli mieszkalnej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:46 Pocieszam sie ze male zainteresowanie tym watkiem wynika z wysokiego poziomu zadowolenia z BRE. Generalnie forum skupia Niezadowolonych a u nas - cisza... mam nadzieje ze sie nie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmacpl Re: BRE LOCUM - sasiedzi 10.08.05, 11:38 Kupowałem od nich mieszkanie we Wrocławiu. Podobnie mój znajomy. Mogę potwierdzić 100% wywiązywanie się z umowy. Bez problemu idą na rękę kupującemu. Po końcowych pomiarach mieszkania (przy których nie byłem) okazało się, że jest o 0,08m2 mniejsze niż w umowie, więc zwrócono mi 200zł :-) Jedyna usterka w mieszkaniu (mieszkam już 2,5 roku) to brak gniazdka antenowego tv, które mi doniesiono później. Generalnie, wszystkie makabryczne historie przedstawiane w internecie czytam jak powieści sensacyjne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_00 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 09.08.05, 17:09 Zapraszam na forum (przyszłych) mieszkańców www.parkmokotow2.fora.pl/ leszek (prawdopodobnie przyszły sąsiad) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegoorz1 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 15.09.05, 11:26 Witam. Może wiecie jak bedzie wyglądać ogrodzenie wewnętrznego dziedzińca między budynkiem C a D, lub jak będą ogrodzone tarasy na parterze? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:38 O ile mi wiadomo to nie bedzie ogrodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaphel Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 212.189.1.* 21.09.05, 11:46 czy ktos juz odbieral mieszkanie? jakie wrazenia? na co nalezy zwrocic uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.pg.com 21.09.05, 15:11 A czy juz dostales zaproszenie na odbior mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 13.10.05, 16:45 hej... ja tez kupiłem na parterze od strony dziedzińca... tarasy bedą ogrodzone, podobnie jak cały dziedziniec... ale fajnie, ze znalazłem to forum!!! :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegoorz1 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 14.10.05, 09:04 Czy jesteś pewny, że dziedziniec w II etapie będzie ogrodzony? Z planu zagospodarowania terenu to nie wynika. Ja słyszałem, że ogrodzenia dziedzińca nie będzie a ogrodzenie tarasów ma być niskie ok. 80 cm. Sądząc po planach (załącznik do umowy) ukształtowanie powierzchni dziedzińca nie będzie podobne terenu bliźniaczego bloku Eko-Parku. Tu mają być szerokie, proste chodniki i trawa, żadnego placu zabaw, żadnych krzewów. Wygląda to trochę jak lotnisko. Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 09:22 O ile mi wiadomo to placu zabaw rzeczywiscie ma nie byc a teren bedzie bez ogrodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 14.10.05, 10:31 ogrodzenie będzie od strony wjazdu do garażu, to pewne, rozmawiałem o tym w biurze. :):) a jeśli chodzi o sam dziedziniec, to rzeczywiście, placu zabaw ni ebędzie i bardzo dobrze! :):) będzie zieleń zaprojektowana przez specjalistyczną firmę, która się tym zajmuje, będą krzewy i trawa plus chodniki :):) ogordzenie tarasów będzie niskie - to powtwierdzam! :):) Odpowiedz Link Zgłoś
absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 14.10.05, 10:33 i mówimy oczywiście o DRUGIM etapie :> :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:00 w sumie moze lepiej bedzie zabrac dzieciaki na Pole Mokotowskie niz trzymac je w betonowym podworku... czy mowili Ci moze cos o terminach odbioru? budynek wyglada tak jakby mieli skonczyc nie w maju lecz za dwa miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 14.10.05, 11:06 hehe, masz rację... z tym placem zabaw to nie byłoby fajnie, takie jest moje zdanie... wiadomo, dzieci jak to dzieci, bawią się, rozrabiają czasami, krzyczą... ;) a ludziom mieszkającym na parterze spokój się czasami przyda... ;) a pole mokotowskie tuż tuż, wiec to jest idealne miejsce na niedzielne spacery z dziećmi... prawda? :) oczywiście rozmawiałem na temat terminu odbioru, bo osiedle wygląda na "prawie skończone", a termin maj 2006... :) jesli wszystko się uda, to być może uda nam się odbierać klucze już marcu :):) bardzo by mnie to ucieszyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 13.10.05, 16:56 czy ktoś z WAS kupił mieszkanie w II etapie Parku Mokotów? :):):) dajcie znać!! :):) Odpowiedz Link Zgłoś
rest77 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 22.09.05, 10:33 Witam moich przyszłych sąsiadów, będę mieszkała w budynku B. Czy ktoś z was sprawdzał już obmiary mieszkań zrobione przez BRE? Czy ktoś będzie brał do tego geodetę? Jeśli tak to proszę o kontakt, właśnie się nad tym zastanawiam, bo okazało się, że moje mieszkanie jest w cudowny sposób większe o ponad o metr w stosunku do umowy przedwstępnej (nie zmieniałam nic w projekcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 14:34 Witam, Ja bede mieszkal w budynku C ale jeszcze nie dostalem informacji ani o odbiorze ani o wielkosci mieszkania. Co do obmiarów to 1m to nie jest tak duza roznica. Teoretycznie roznice moga siegac 3%. Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 26.09.05, 10:41 Brak Twoich zmian w projekcie nie oznacza niestety, ze nie zmienil sie plan mieszkania. Ja podpisywalem umowe w lutym i plan, ktory wtedy dostalem rozni sie od (mam nadzieje) ostatecznego, ktory dostalem kilka tygodni temu o polozenie dwoch pionow (niby niewiele, ale "zniknela" mi wneka na pralke w lazience). A tak w ogole - mam mieszkanie w budynku B etap I i nie dostalem jeszcze zadnej informacji o terminie odbioru czy planowanym czynszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 57.66.76.* 26.09.05, 11:00 Witam ! Ja tez kupilem mieszkanie w pierwszym etapie w bud B, co do odbiorów to dzwoniłem w poprzednim tygodniu do Bre Locum, poinformowano mnie, że odbiory bedą najprawdopodobniej trwać cały październik, póki co nie wysłano jeszcze zaproszeń do nikogo, uczynią to niedługo (tak mnie poinformowano). Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rest77 Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:39 Dziasiaj otrzymałam informację od BRE, że w kwocie 8 zł, która ma byc pobierana jako czynsz za metr kwadratowy ma się znależć opłata za miejsce na parkingu podziemnym. Poza tym odbiory techniczne mieszkań mają sie rozpocząć już w pierwszym tygodniu października. Na razie zgodnie z planem!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegoorz1 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 27.09.05, 11:02 Czynsz będzie taki jak ustalą mieszkańcy, a nie BRE.locum. Właścicieciele lokali na zebraniu, podejmą stosowną uchwałę. Te kwestie reguluje Ustawa o własności lokali z dnia 24 czerwca 1994 r. Powinniśmy się tą sprawą zająć jak tylko większość osób podpisze akty notarialne. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryw Re: BRE LOCUM - sasiedzi 27.09.05, 11:47 Na poczatku naszym osiedlem bedzie zarzadzac BRE wiec wtedy oni beda ustalac czynsz. Oczywiscie ten stan bedzie tylko do czasu kiedy zbierze sie wspolnota mieszkancow i wybierze zarzad ktory bedzie mogl zmienic zarzadce. Na osiedlu gdzie teraz mieszkam czynsz wynosi okolo 6 zl za metr w tym administracja (firma zewnetrzna), ochorna, wywoz smieci , sprzatanie, fundusz remontowy i zaliczki na wode i ogrzewanie. Dla osob ktore maja miejsce postojowe w garazu dochodza dodatkowe 50 zl. Mysle ze takie kwoty sa OK i pewnie u nas uda sie osiagnac podobny poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 06.10.05, 10:25 ok Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 11.10.05, 19:09 Czy ktos z Was odbieral juz mieszkanie w I etapie? Mam juz wyznaczony termin odbioru i chcialbym wiedziec, czy byly jakies usterki lub rzeczy na ktore warto dokladniej zwrocic uwage przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 193.192.170.* 12.10.05, 08:22 Ja też mam termin na przyszły tydzień. Czy ktoś weryfikował/będzie weryfikował obmiary mieszkania (moje juz dwa razy zmieniło wielkośś - niedużo ale cały czas w górę a przy małym metrażu i tej cenie m2 to zawsze jakaś kasa) Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 12.10.05, 09:14 Ja planuje weryfikowac obmiary mieszkania. Chociaz nie oczekuje jakis niespodzianek. U mnie tez zmieniala sie powierzchnia - w umowie bylo mniejsze niz na oryginalnych planach, potem w trakcie budowy zmienily sie plany, a po obmiarze okazalo sie, ze jest prawie metr wieksze niz oryginalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinl Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 57.66.76.* 12.10.05, 16:48 Ja odbieram we wtorek, planuje sprawdzic m.in wymiary oraz poziomy. Jak cos znajde to sie podziele spostrzezeniami. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 17:07 Jak to wszystko wyglada czasowo? Ile trwa okres od odbioru do podpisania aktu? Jakie terminy na te czynnosci mieliscie w umowach z BRE? Bede wdzieczny za info. Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 12.10.05, 17:25 Odbiory i akty "ida niezaleznie" - akty maja sie zaczac za tydzien - np. w moim przypadku bedzie to kolejnosc: odbior, wplata ostatniej transzy, akt. Przekazanie mieszkania (klucze) nastepuje po podpisaniu aktu a nie po odbiorze (wg deklaracji dzien lub dwa po akcie) Termin na odbior mialem w umowie: 30.09.2005 z mozliwoscia opoznienia o 2 mies. - potem odsetki. Termin na akt w umowie: 31.01.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 17:30 Dzieki za info. Czyli, jak rozumiem, masz szanse odebrac klucze znacznie szybciej niz do 30.01.2006. Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 12.10.05, 17:42 zakladam, ze jezeli nie bedzie problemow z odbiorem technicznym ani kolejki u notariusza, to odbiore klucze na poczatku listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 193.192.170.* 17.10.05, 08:19 Czy to znaczy,że budynki mają już wszystkie pozwolenia od naszych wszechwładnych monopolistów (STOEN, SPEC itp.itd.)? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryw Re: BRE LOCUM - sasiedzi 17.10.05, 13:29 Witam, czy ktos jest juz po odbiorze mieszkania. A jesli tak to jak to wygladalo i czy byly jakies powazne usterki ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryw Re: BRE LOCUM - sasiedzi 18.10.05, 10:53 POnawiam pytanie, czy ktos jest moze juz po odbiorze. Jak wyglada jakosc mieszkan i czy byly jakies powazne usterki ? Odpowiedz Link Zgłoś
absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 18.10.05, 11:48 oj, chyba niewielu naszych sąsiadów tutaj zagląda.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 18.10.05, 12:24 Ja dopiero za tydzien, ale "Marcin" odbiera(l) dzisiaj i obiecal sie tutaj podzielic uwagami, wiec pozostaje poczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinl Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 57.66.76.* 19.10.05, 16:24 Witam, obiecalem wiec dotrzymuje obietnicym, moj krotki opis znajduje sie pod tym adresem: parkmokotow2.fora.pl/viewtopic.php?t=4 W razie pytan z przyjemnosci odpowiem. BTW Na akty zapisuja od 9.11, ale dowiedzialem sie, ze chca wszytskich zalatwic do konca roku. (pamietajcie o uldze ;) ) Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latawiec Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.noname.net.icm.edu.pl 18.10.05, 15:32 Witam, Ja odbieram w piatek(w budynku A),dam znac na forum co i jak. Nie wiem jaka jest kolejnosc - budynkami czy wg kolejnosci zakupu. W kazdym razie ja podpisywalem umowe w pazdzierniku 2004 ( za kilka dni minie rok). Pozdrawiam sasiadow latawiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:11 Ja kupilem w II Etapie. Jakie byly ceny w I? Odpowiedz Link Zgłoś
amel7 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 05.12.05, 14:54 Witam! w pierwszym etapie ceny były sporo niższe, a zrobiono ogrodzenie i plac zabaw, oraz jak mi sie wydaje standart wykończenia jest wyższy, BRE oszczędza naszym kosztem, nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinl Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 57.66.76.* 13.10.05, 10:36 dokladnie, dodam jeszcze ze w BRE dowiedzialem sie, ze umawianie sie na podpisanie aktu u notariusza mozna dokonac podczas odbioru lub po odbiorze ale nie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 19.10.05, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:21 Jak ida odbiory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:11 A, jeszcze jedna sprawa. Czy ktos wie gdzie sa smietniki w II Etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 20.10.05, 12:17 wiem :):) śmietniki są na na rogu w budynku C od strony północnej, czyli od budynku eko-parku... aaa, mam też dobrą wiadomosć!!! :):) rozmawiałem wczoraj z bre locum i prawdopodobnie już wczesną wiosną będzimy odbierać mieszkania, bo budowa idzie w tempie ekspresowym :):) to chyba dobra wiadomośc? tylko zastanawiam się, dlaczego nas tutaj tak mało i wykazujemy tak znikomą aktywność... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:19 malo nas bo , tfu tfu, wszystko idzie ok.... dzieki za info o smietnikach i odbiorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:20 Hej hej! No i jak poszly odbiory? Duzo usterek? Jakie terminy aktow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:30 Halo halo! Gdzie sa Ci ktorzy odebrali swoje locum? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryw Re: BRE LOCUM - sasiedzi 25.10.05, 13:41 parkmokotow2.fora.pl/viewforum.php?f=1 to forum gdzie mozna znalezc pare informacji na temat odbiorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 193.192.170.* 08.11.05, 08:37 Wiecie coś na temat stawek za zarządzanie? Podpisanie aktów lada dzień a sekretariat BRE udziela dość mętnych odpowiedzi na ten temat......... Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 08.11.05, 11:15 Wedlug mojej wiedzy BRE.locum juz wybralo zarzadce I etapu i urzeduje on w tym samym lokalu co kierownictwo budowy. Wiec prawdopodobnie sekretariat sprzedazowy BRE nie ma z tym juz nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 12:07 A czy moze wiadomo kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 08.11.05, 23:26 Cytuje czlowieka z szefostwa budowy "[...] pani, ktora wygrala przetarg/konkurs na zarzadzanie". Wiecej szczegolow nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 193.192.170.* 09.11.05, 08:28 czyli o stawkach nic nie wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:26 Jeszcze jedno pytanie do mieszkancow I Etapu. Jak u Was jest rozwiazana sprawa wyciagow kuchennych. W drugim etapie jest tylko jeden pion wentylacji mechanicznej i nie mozna do niego podlaczyc okapow kuchennych. A u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryw Re: BRE LOCUM - sasiedzi 09.11.05, 10:05 W I etapie jest tez tylko jeden pion i tez jest mechaniczny co wyklucza podlaczenie wyciagu kuchenego (trzeba bedzie uzywac filtrów). Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 14.11.05, 20:56 Widzialem dzisiaj umowe pomiedzy BRE a zarzadca. Stawka za zarzadzanie - 0,95 PLN za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.pg.com 15.11.05, 16:33 Za garaz chca 100zł. To jakis koszmar. Dodatkowo caly wyliczony przez BRE i zarzadce koszt na metr razem z zaliczkami wynosi okolo 7 zl przy zalozeniu ze w mieszkaniu mieszka 1 osoba i zuzywa 2.7 m3 wody. Czyli w praktyce stawki te jeszcze wzrosna. Dodatkow nie ma uwzglednionego funduszu remontowego. Ogolnie jak porownam to do osiedla gdzie teraz mieszkam (takze nowe osiedle na okolo 150 mieszkan) to koszty sa znacznie wyzsze w BRE. Obecnie przy 2 osobach place okolo 6zl za metr lacznie z funudszem remontowym i zaliczkami na media na takim poziomie ze nie trzeba potem doplacac w rozliczeniu koncowym. Odpowiedz Link Zgłoś
luchris Re: BRE LOCUM - sasiedzi 15.11.05, 17:09 Zawsze można chyba zmienić zarządcę, gdy się zbierze wspólnota mieszkańców i będzie w stanie się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 15.11.05, 20:31 Dokladnie - zawsze mozna zmienic zarzadce. Tylko sama zmiana zarzadcy moze obnizyc czynsz tylko w pozycji "zarzadzanie" czyli o jakies max. 0,2-0,3 PLN/m2. Wazniejsze jest zapewnienie, ze umowy ktore zarzadca podpisuje w imieniu wspolnoty (ochrona, sprzatania, konserwacja, itp.) sa korzystne dla wspolnoty a nie dla uslugodawcy i/lub zarzadcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:56 Te stawki rzeczywiscie wydaja sie wysokie... a ile placiliscie za akt notarialny? Tez takie zdzierstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 16.11.05, 17:04 70% stawki jezeli tylko umowa sprzedazy po 50% stawki za umowe przedwstepna i sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 193.192.170.* 25.11.05, 15:47 Czy ktoś z Was próbował przesunąć termin podpisania aktu na marzec'06 (chodzi oczywiście o kolosalną różnicę w kosztach wpisów sądowych i aktu not.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.bph.pl 17.11.05, 14:16 a jak mozna to zrobic , w tej chwili ? czy mozemy miec wglad do tych dokumentow , i kiedy - czy dopiero po aktach notarialnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.acn.waw.pl 17.11.05, 00:41 dokladnie, tez uwazam ze szczegolnie w przypadku garazu to lekko przegieli z ta cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 199.67.140.* 17.11.05, 08:45 w innym miejscu na forum parę tygodni temu również pojawiła się informacja że w BRE locum stawka za garaż wynosi 100zł/m. po czym okazało się że to nieprawda. Sam zresztą pytałem o to w BRE i tak też mi odpowiedziano. Czy tym razem jest to informacja powierdzona? tzn. ktoś posiada już takie wylicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryw Re: BRE LOCUM - sasiedzi 17.11.05, 10:06 W trakcie odbioru kluczy i wyliczeń czynszu od pani która z ramienia BRE zarządza naszym osiedlem (notabene pani inspektor nadzoru naszej budowy) dowiedziałem się, że czynsz za garaż wynosi około 100 zł. Kiedy zauważyłem, że to trochę wysoka cena usłyszałem tylko mętne tłumaczenia i informacje ze miejsce pod chmurka kosztuje 150 zł wiec czemu się dziwię. Uważa, że 100zł to dużo. Dziś płacę 150zl za garaż który wynajmuję a czynsz jaki płaci właściciel to 60 zł wiec prawie dwa razy mniej niż planowany w BRE. Odpowiedz Link Zgłoś
vedziaa Re: BRE LOCUM - sasiedzi 17.11.05, 11:24 w takim razie jeśli płacisz 100 zł za garaż to przeprasza że pytam ale jaka jest cena za czynsz w BRELocum??? czy równie wysoka? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryw Re: BRE LOCUM - sasiedzi 17.11.05, 11:43 Oplaty za zarzadzanie i utrzymanie budynku to 3.97zl za metr plus zaliczki na media. W przypadku mojego mieszkania wyszlo oklo 7zl za metr. Nie uwzglednia to funduszu remontowego ktory na razie nie jest pobierany. Odpowiedz Link Zgłoś
luchris Re: BRE LOCUM - sasiedzi 21.11.05, 15:38 Dokładnie tak to wygląda i takie ceny są zapisane w proponowanym akcie notarialnym. Jeżeli będziemy mieli wspólnotę mieszkańców, która będzie potrafiła się dogadać, to z pewnością będziemy mogli przenegocjować te stawki. Natomiast w akcie notarialnym nie ma mowy o opłatach za garaż, więc to jest kwestia zupełnie otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 193.192.170.* 18.11.05, 08:47 Tej Pani się coś pomieszało. Może i miejsce pod chmurką kosztuje 150zł tylko że to jest opłata za dzierżawę a my za nasze miejsca zapłaciliśmy (i to niemało). Obecna opłata ma być za utrzymanie tych miejsc parkingowych. Ciekawe co w ramach tych 100zł zarządca będzie robił z moim miejscem parkingowym, czyścił je szczoteczką do zębów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:28 Czy moglbym prosic kogos kto ma to juz za soba o podanie kosztow podpisania aktu not. jakich moge sie spodziewac w przypadku mieszkania i garazu o lacznej wartosci ok. 500 tys.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.crowley.pl 26.11.05, 10:47 tz, zadzwon do kancelarii na Cynamonowa(numer maja w BRE),to podaza Ci opplate. Powinno to byc mniej niz 8 tysiecy zlotych,ale wiecej niz 7. latawiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:31 UWAGA! W BRE powiedziano mi ostatnio ze zrezygnowali z montazu ogrodzenia zarowno od strony budynkow C i D jak rowniez w "przeswitach" pomiedzy budynkiem A i B. W ten sposob nasze klatki schodowe i podworka beda dostepne dla kazdego chetnego! Poprzednio BRE zapewnialo ze w prawdzie calosci nie beda grodzic ale dostep do klatek bedzie ograniczony. Co my na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.whb.pl / *.whb.pl 28.11.05, 13:34 właśnie rozmawiałem z BRE i uzyskałem zapewnienie, że dziedziniec BĘDZIE ogrodzony! między budynkiem A i B ogrodzenia ma jednak nie byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:04 No to troche zrobili nas w trabe! Ja kupujac mieszkanie mialem zapewnienie ze bedzie ten plot. Grodzenie tylko od podworka nie rozwiazuje problemu bo tam sa tylko 4 klatki. Pozostale 6 jest w przeswicie pomiedzy A i B. Ciekaw jestem gdzie jeszcze zaoszczedza naszym kosztem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 199.67.140.* 28.11.05, 17:43 no to niezłe oszustwo mi tez mówiono że tam ma byc ogrodzenie... czy tłumaczą jakoś powód i czy mamy szansę to wywalczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:08 No i jak z tym ogrodzeniem? Ktos cos juz wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.whb.pl / *.whb.pl 01.12.05, 15:21 o ogrodzeniach już pisałem tyle, ile wiem, a tutaj najnowsze zdjecia z placu budowy :):) www.brelocum.pl/inwestycje/mieszkania/mokotow2/zbudowy.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.sbi.com 01.12.05, 15:38 ogrodzenia faktycznie ma nie być - wytłumaczenie jest takie ze architekt uwaza ze jest zbedne bo beda budki z ochrona i kamery. Pan sprzedawca zaproponowal aby wyslac pismo do kierownictwa bre locum z żądaniem/prośbą zamontowania jednak ogrodzenia (wbrew opinii architekta, ktorą szczerze mówiąc mam gdzies) - co mozna byloby uczynic. problem jest taki czy lepiej zrobic to razem (trudno sie bedzie zebrac) czy moze kazdy z osobna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:43 pismo to dobry pomysl pod warunkiem ze Bre jeszcze zalezy na dobrej opinii wsrod klientow ktorzy i tak juz nie maja wyjscia i zaplaca... wizja architekta w tym przypadku tez nieszczegolnie mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
amel7 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 05.12.05, 15:05 Myślę że jakiś sposób sie znajdzie, zgodziliśmy sie na ustanowienie służebności przejścia i przechodu przez nasza nieruchomośc, ale mowa była o fragmnecie działki pod ulicą, w przypadku braku ogrodzenia, o którym zapewniono mnie że będzie (przed kupnem oczywiście)sytuacja wygląda zgoła odmiennie, może spróbopwać uchylic sie od skutków złożonego po wpływem błędu oświadczenia woli i wycofać zgodę na ustanowienie służebności, mogłoby to skomplikować sytuację inwestora, może więc zdecyduje się jednak na ogrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegoorz1 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 14.12.05, 14:35 wysłanie pism to dobry pomysł. Ogrodzenie to nie tylko kwestia bezpieczeństwa, kwestia komfortu, ale także czynnik wpływający na wartość rynkową mieszkań. Może wspólnie opracujemy jego treść a każdy się podpisze i wyśle. Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:47 Pisanie pism to zwykle dobra metoda na zmuszenie dewelopera do dzialania. Ciagle jednak licze ze akurat w tym przypadku deweloper sam sie ocknie i zrobi obiecane ogrodzenie dla podtrzymania swojego dotychczasowego dobrego image'u. Koszt przeciez jest znikomy w stosunku do wartosci inwestycji, o cenach sprzedazy nie wspominajac... Odpowiedz Link Zgłoś
amel7 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 15.12.05, 12:19 Myślę że warto jednak o swoje powalczyć, wysłać pismo czy umówić się na rozmowę,dzwonić, na tym etapie ważne by inwestor wiedział, że dużo soób jest niezadowolonych z rezygnacji z ogrodzenia, powiedziano mi że kwestia ta nie jest jeszcze przesadzona i trwaja rozmowy w tej sprawie z projektantami. Jeśli nic nie zdziałamy w ten sposób, trzeba będzie pomysle o barzdiej profesjonalnych formach nacisku, mam nadzieję jednak że ogrodzenie będzie, bo w końcu tylko u nas by nie było. Oglądałam okna te aluminiowe i jestem zawiedziona, brzydkie i nie można ich uchylić, jest tylko jedna opcja otwierania do środka.Co o ty sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:28 Czy info ze okna ALu nie maja mozliwosci uchylania jest pewna? Jesli tak to zaczynam sie zastanawiac czy nie przesadzilem piszac o tym pozytywnym image'u... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:34 Sprawa okien jest wyjaśniana. U mnie sie nie uchylają, a widziałam zdjęcia że niektóre sie uchylają, zobaczymy co z tego wyniknie?! Może to niedoróbka wykonawcy, którą można usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novak Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: 199.67.203.* 20.12.05, 12:02 Część okien na pewno uchyla się. Pan, który sprzedawał mi mieszkanie podał, że okna wymagają drobnego "tuningu" - przwdopodobnie na czas transportu funkcja uchylania nie jest standardowo włączana. Może chodzi tylko o regulację, może o dołożenie jakichś elementów - bliżej nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Negocjacje? IP: *.pg.com 20.12.05, 16:56 Witam, zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w BRE. Pytanie do forum - czy komus z Was udalo sie wynegocjowac cene? Czy raczej z tym developerem nie ma takich zabaw? dzieki z gory pozdro MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Negocjacje? IP: *.chello.pl 21.12.05, 00:01 Zostały już raczej tylko mniej atrakcyjne lokale (np. takie sobie kawalerki na parterze, duże 2 pok. oraz duże 4 pok z widokiem z salonu na drugi blok), tak więc można próbować... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegoorz1 Re: Negocjacje? 23.01.06, 14:28 Przed kupnem lokalu radzę wziąć pod uwagę, że nie ma pewności czy osiedle będzie ogrodzone ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Negocjacje? IP: *.chello.pl 23.01.06, 20:27 To fakt, przynajmniej jeśli chodzi o bud. A to nie ma takiej pewności, że będzie ogrodzony. Z drugiej strony właśnie w tym budynku będzie ochrona (pomieszczenie w środkowej klatce). Oprócz tego kamery. Co do dziedzińca budynków B, C i D - ogrodzenie już jest :) A co do negocjacji - zostało ok. 10% mieszkań (stan na zeszły tydzień). Poza tym chyba jeszcze ostatnie z I etapu - zatem życzę powodzenia w negocjacjach :) przyszły mieszkaniec bloku A, na razie nieogrodzony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ql Re: Negocjacje? IP: *.ssmb.com 24.01.06, 09:32 chciałbym zauważyc ze pomimo ze dziedziniec jest ogrodzony to klatki do budynku B również sa poza ogr0dzeniem przedstawiciel BRE powiedział że prawdopodobnie zamontuja ogrodzenie juz po oddaniu osiedla - ciężko powiedzieć na ile to stwierdzenie jest wiarygodne - na pewno dalsze naciski ze strony przyszłych mieszkańców troche pomogły w delikatnej zmianie stanowiska i mogą pomóc w przyszłości aby ogordzenie jednak stało się faktem a nie czynnikiem "prawdopodobnym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Forum Park Mokotów I IP: *.pg.com 06.04.06, 13:28 Witam, Zapraszam wszystkich mieszkańców Prak Mokotów I na forum: www.parkmokotow.fora.pl Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:34 Czy moze ktos z Was uzyskal jakies informacje na temat planowanego przez BRE Locum terminu podpisywania z nami ostatecznych aktow notarialnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolut26 Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.whb.pl / *.whb.pl 30.03.06, 16:11 niestety nie, a Ty już odebrałeś mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 17:14 Tak, odbyl sie odbior tzw "techniczny". Generalnie ok choc elewacje i "powierzchnie wspolne" wymagaja jeszcze poprawek. O terminie aktu nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.chello.pl 30.03.06, 17:53 Prawdopodobnie od początku maja - nieoficjalna wiadomość sprzed chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: BRE LOCUM - sasiedzi IP: *.pg.com 06.04.06, 13:03 Witam, Zapraszam wszystkich mieszkańców Prak Mokotów I na forum: www.parkmokotow.fora.pl Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Forum Park Mokotów IP: *.pg.com 06.04.06, 13:30 Witam, Zapraszam wszystkich mieszkańców Prak Mokotów I na forum: www.parkmokotow.fora.pl Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
grzegoorz1 Re: BRE LOCUM - sasiedzi 10.05.06, 15:00 czy coś wiadomo w sprawie ogrodzeń budynku i tarasów mieszkań na parterze? Odpowiedz Link Zgłoś