Gość: GrzesieK IP: *.stacje.agora.pl 23.09.02, 16:46 Witam, czy ktoś coś mógłby napisać więcej o inwestycji Aleja Kasztanowa prowadzonej przez Mostostal Siedle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boogie5 Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.acn.waw.pl 23.09.02, 23:03 AFAIK termin to V.2003, chyba nierealny. Ostatni nie patrzyłem, ale jakieś 1- 1,5 miesiaca temu na budowie niewiele się działo. dość wysoki standard, budnynek 6-8 pieter. Niestety bardzo drogo za m2 (z garażem to wychodzi 4600-4700) za metr:(( Mieszkam niedaleko i IMO lokalizacja świetna , choć moze lepiej nie kupowac mieszkań przy samym KEN-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najder Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 24.09.02, 09:20 Myślę, że to bardzo fajna lokalizacja jeśli ktoś chce mieszkać na Kabatach. Też tam kupiłem mieszkanie i już nie mogę się doczekać odbioru. Co do ceny, to zawsze można negocjować, są bardzo elastyczni, myślę że w dzisiejszych czasach nie powinno z tym być problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzesieK Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.stacje.agora.pl 25.09.02, 17:54 Szczerze mówiąc chyba kupię tam mieszkanie, czy mógłbyś zdradzić nieco szczegółów, na jakie ustępstwa są skłonni, ile można wynegocjować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.polkomtel.com.pl 24.09.02, 17:56 Do końca roku mają oddać stan surowy budynku, a potem do maja będą wykańczać. Byłam na budowie dwa tygodnie temu i prace trwają, na stronie internetowej są zdjęcia postępu prac (www.mostostal.siedlce.pl), więc nie wygląda to źle. Lokalizacja b. fajna. Schematy mieszkań są ciekawe (kuchnie oddzielne w większości mieszkań). Developer jest elastyczny i można z nim negocjować pod warunkiem, że procent znizki nie jest zbyt duży. Mozna też negocjować spłaty poszczególnych rat. Nie robią problemu, jeżeli poprosisz ich o dokumenty, a sam developer jest znany na rynku i wydaje sie byc b.stabilny. To tyle, co mogę o nich powiedzieć. Te mieszkania im dość szybko schodzą, z tego co zauwazyłam.A i jeszcze jedno - nie ma przymusu wykupu garażu, cena za metr kwadratowy + 7% VAT to ok. 3900. Liczę na to, że też w maju odbiorę klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzesieK Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.stacje.agora.pl 25.09.02, 17:48 Od kilku dni jadąc do pracy przejeżdżam KEN-em obok. Na budowie tłumy pracujących robotników - robi to wrażenie. Jeżeli mają oddać do końca roku w stanie surowym to muszą się pospieszyć. Po ciepłym lecie jesień jest nieciekawa - zimno, leje, więc pewnie się sprężają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.assi.pl 04.10.02, 16:56 Witam, Też kupiłam mieszkanie w tym miejscu. Wcześniej trochę się obawiałam, że nie zdąża z terminem - teraz sprawa wygląda nie najgorzej. Miło jest obserwować na stronie www postęp budowy. Pozdrawiam Wirtualna Sąsiadka Ania aczap@poczta.onet.pl Gość portalu: mona napisał(a): > Do końca roku mają oddać stan surowy budynku, a potem do maja będą wykańczać. > Byłam na budowie dwa tygodnie temu i prace trwają, na stronie internetowej są > zdjęcia postępu prac (www.mostostal.siedlce.pl), więc nie wygląda to źle. > Lokalizacja b. fajna. Schematy mieszkań są ciekawe (kuchnie oddzielne w > większości mieszkań). Developer jest elastyczny i można z nim negocjować pod > warunkiem, że procent znizki nie jest zbyt duży. Mozna też negocjować spłaty > poszczególnych rat. Nie robią problemu, jeżeli poprosisz ich o dokumenty, a sam > > developer jest znany na rynku i wydaje sie byc b.stabilny. To tyle, co mogę o > nich powiedzieć. Te mieszkania im dość szybko schodzą, z tego co zauwazyłam.A i > > jeszcze jedno - nie ma przymusu wykupu garażu, cena za metr kwadratowy + 7% VAT > > to ok. 3900. Liczę na to, że też w maju odbiorę klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrttss MOSTOSTAL SIEDLCE Al.Kasztanowa IP: *.ceramikagres.pl 01.10.02, 13:01 Witam. Chcę kupić mieszkanie przy Al. Kasztanowej na Kabatach. Budową zajmuje się Mostostal Siedlce. Czy macie jakieś informacje na temat tego developera? Podobno wciąż załatwiają hipotekę. Trochę długo im z tym schodzi - zaczynam się niepokoić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: MOSTOSTAL SIEDLCE Al.Kasztanowa IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 13:10 Rzeczywiście robota pali się im w rękach, tak się składa że ja mieszkam naprzeciwko tego bloku i nawet uwieczniam to na fotorafiach, jak mi się widok z okna zmienia. Wcześniej miałam dość ładny widok na aleję Kasztanową, a teraz będę miała na blok, ale cóż zrobić? mimo wszystko pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję że już niedługo zamieszkacie w swoich mieszkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: MOSTOSTAL SIEDLCE Al.Kasztanowa IP: *.plusnet.pl 02.10.02, 13:12 Developer ma zezwolenie na budowę i bodajże wpis do teczki wieczystej tzw. "matki", natomiast gmina wymaga, aby dodatkowo poszczególne działki A, B I zostały wpisane do hipoteki, a to niestety generalnie trwa długo w naszym kraju i może jeszcze potrwać. Nie jest to ból wyłącznie Mostostalu Siedlce, a wielu developerów. Możesz zresztą o to wypytać bez problemu panią, która zajmuje się w Mostostalu sprzedażą, bo ja mogę coś pokręcić z wytłumaczeniem tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskud Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.future-net.pl 20.10.02, 22:25 Byłem ostatnio na budowie i widac, że nie ma szans za bardzo na zrobienie stanu surowego. Chyba, że w tym roku nie będzie zimy i w grudniu temperatura powyżej 5 stopni. Na stronie internetozej pokazywana jest najwyższa częśc przy skrzyzowaniu KEN/Jeżewskiego. A niektóre skrzydła maja po dw piętra. Pomimo to wszystkie ciekawsze małe mieszkania dwupokojowe zeszły na pniu( nawet na parterze) Firmę należy pochwalić za znakomitego handlowca P.Żuk - osoba kompetentna i słowna( w biurze przy pałacu ), ta kobitka na placu budowy jest mniej kumata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.10.02, 18:32 Mieszkam na przeciwko tej inwestycji i jestem pod wrazeniem tempa prowadzonych tam robót. Roi sie tam od robotników, widać jak praca wre! Nie wierzę aby skończyli na czas (ktoś wspominał o końcu tego roku)ale nie będą mieli chyba zbyt dużego opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.orbis.pl 21.11.02, 15:17 Witam wszystkich zainteresowanych Widząc na stronie internetowej co dzieje się na budowie sądzę, że majowy termin oddania inwestycji jest jak najbardziej realny. Stoi już V piętro w niższej części budynku. W związku z powyższym proponuję żeby już teraz firma Mostostal Siedlce pomyślała o miejscu (może być mini basen) w którym odbyłaby się pierwsza impreza integracyjna. Co o tym myślą przyszli mieszkańcy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 22.11.02, 11:18 He, he, dobry pomysł !!! Postęp budowy istotnie cieszy moje oczy. Oby wszystko szło dobrze tak dalej ! Pozdrawiam przyszłych lokatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.mst.gov.pl 20.12.02, 15:35 podciągnę wątek i przy okazji zapytam: czy ktos jeszcze kupuje mieszkanie ze szklaną ścianą może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 31.03.03, 14:31 Wątek usnął w grudniu, więc postanowiłam go obudzić. Kto jeszcze kupił lub planuje kupić mieszkanie w tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
vox18 Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego 31.03.03, 14:52 Gość portalu: FOKA napisał(a): > Wątek usnął w grudniu, więc postanowiłam go obudzić. > Kto jeszcze kupił lub planuje kupić mieszkanie w tej inwestycji? Interesuję się kilkoma inwestycjami w tej okolicy.Szukam kawalerki ok.40 m2.Na jaki upust mozna liczyć,ile mozna wytargować z katalogowej ceny? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 01.04.03, 09:17 Myślę, że to zależy od umiejętności negocjacyjnych, a poza tym myślę, że przyjdzi etaki moment po oddaniu budynku, że Mostostal będzie bardziej skłonny do ustępstw i negocjacji w kwestii ceny sprzedaży pozostałych im lokali. Jeżeli byłeś na Kabatach i widziałeś okolice to na pewno wiesz, że jest tam dość ładnie i spokojnie - las , trasy rowerowe, fajni sąsiedzi ;) Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.polkomtel.com.pl 31.03.03, 15:02 Cześć FOKA, Ja tez kupiłem - ale to już wiesz.. Bardzo rozciągnięty w czasie ten wątek hehe Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i zapraszam do dyskusji. P.S. FOKA w której części i jak duże mieszkanko zakupiłaś?? Może jesteśmy sąsiadami przez ściane?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polade Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.acn.waw.pl 31.03.03, 19:25 Witam przyszłych sąsiadów! Szukając lokum dla siebie miałem okazję odwiedzać forum na gazeta.pl. Bardzo spodobała mi się myśl, że mogę zamiszkać tak blisko Kabat. Oczywiście z różnych powodów (głownie z bliskości Powsina i scieżek rowerowych). Zacząłem przeglądać forum pt. MS itp. I powiem wam szczerze, że się zaskoczyłem. Myślałem, że skoro mieszkanka są już na wykończeniu to będę brnał przez stosy postów i uwag na różnorodne tematy! A tu... parę tylko parę wątków (oczywiście bardzo cennych - dziękuje za wszystkie informacje). I myślę ja sobie biedny człowieczek, czy to oznacza, że kupują tam mieszkanka tylko ludzie co nie lubią internetu (mało nicków na formum), czy może wszyscy pozostali oprócz Was są tak zadowoleni że hej! Ale jak wiadomo nie ma co patrzeć na innych, dlatego postanowiłem zaryzykować i jestem w trakcie załatwiania formalności. Dlatego, aby nie być bezimiennym czytającym dołączam się do forum! Od razu powiem, że na sprawach budowlanych, prawnych itp. to jestem noga ale lubię dobre i bezpieczne towarzystwo (stąd może wybór też tego osiedla). Skoro tyle trzeba wydać za całość to rzeczywiście warto dokładnie przemyśleć pomysł z negocjaciami o dodatkowe prace wykończeniowe np. wspomnianą zbiorczą wylewką na podłogach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 01.04.03, 09:27 Cieszę się z nowego sąsiada - gdzie kupiłeś - w kórej części ? Sam - z rodzinką? pozdrawiam a co do postów - to myślę, ze ludzie kupujący w Mostostalu mało gadają bo zarabiają na kredyty :)) hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polade Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.acn.waw.pl 01.04.03, 18:12 Witam! Mam nadzieje Foczko, że wszyscy uzbierają na wspomniane kredyty i stać i będzie na porozmawianie z przyszłymi sąsiadami :-)). Sam jestem w podobnej sytuacji, ale na razie nie będę się tym martwił. Czytaj osiedlową listę przebojów, zastanawiam się czy może w sobotnie poranki nie zaplanować sobie np. zajęć z areobiku. Nie to żeby mi się repertuar nie podobał ale w sobotę z rana ??? Niestety mogę mieć problem z odbiorem sąsiedzkiego radia, gdyż załapałem się na cześć C. Ale jeśli ściany nie będą za grube, to cosik się usłyszy! Pozdrawiam! PS: Ciekawe czy w kuchni można było by zabudować wannę? :-)) Ale poważnie, łazienki chyba wszędzie są takie małe i trzeba będzie dobrze je rozplanować! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 02.04.03, 09:09 Gość portalu: polade napisał(a): Czytaj osiedlową listę przebojów, zastanawiam się czy może w sobotnie poranki > nie zaplanować sobie np. zajęć z areobiku. Nie to żeby mi się repertuar nie > podobał ale w sobotę z rana ??? ??? Co z tą listą przebojów??? Chyba się muszę napiś kawy bo nie kumam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 01.04.03, 09:13 Gość portalu: Domel napisał(a): > Cześć FOKA, > Ja tez kupiłem - ale to już wiesz.. > Bardzo rozciągnięty w czasie ten wątek hehe > Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i zapraszam do dyskusji. > P.S. FOKA w której części i jak duże mieszkanko zakupiłaś?? Może jesteśmy > sąsiadami przez ściane?? ;) Witaj Domelku :) Skąd taka ksywka ? My kupilismy w części A - 50 metrów, bo na tyle nas było stać :( Jeżeli jesteś sąsiadem przez ścianę, to mam nadzieję, że w niedzielne poranki nie słuchasz od rana głośno muzyki, bo my lubimy w weekendy pospać :))) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.polkomtel.com.pl 01.04.03, 09:39 Hej, hej, Ta ksywka to z podstawówki.... (100 lat temu) My też zakupiliśmy podobne M3 ale w części B. A masz okna na dziedziniec czy na KEN. Jak na dziedziniec zawsze mogę ci puścić muzykę z balkonu :)) Oczywiście to był zart... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 01.04.03, 09:47 Okno i balkon w dużym pokoju mamy na dizedziniec a kuchnię i mały pokój na kościół i puste pole. Też masz taką małą łazienkę :( A co do muzyki to zależy jeszcze czego słuchasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.polkomtel.com.pl 01.04.03, 11:35 To mamy bardzo podobny rozkład mieszkania - w dużym pokoju raczej nieduzo słońca. Łazienki w 90% są takie małe. Ja mam 3,6 m2 ale kuchnie dużą i tam wywalam pralkę więc bedzie dobrze. Widziałem takie rozwiazanie u kumpla - pralka w kuchni schowana w szafce. Co do muzyki: Wały Jagielońskie, Ich Troje, Shazza takie swojskie klimaty.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 01.04.03, 11:48 Wały Jagielońskie - MATKO BOSKA - Ty to pamiętsza - ILE TY MASZ LAT ???? A co pralki w kuchni też mam taki zamysł, tylko, że te pralki do zabudowy są cholernie drogie :(, a nie znam się czy zwykła też można tak wstawić i zasłonić drzwiami od szafek. My słuchamy OSTREGO METALU ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: *.polkomtel.com.pl 01.04.03, 12:00 Gość portalu: FOKA napisał(a): > Wały Jagielońskie - MATKO BOSKA - Ty to pamiętsza - ILE TY MASZ LAT ???? > A co pralki w kuchni też mam taki zamysł, tylko, że te pralki do zabudowy są > cholernie drogie :(, a nie znam się czy zwykła też można tak wstawić i zasłonić > > drzwiami od szafek. > My słuchamy OSTREGO METALU ;) Jestem jeszcze przed trzydziestką... W odpowiedzi na metal mogę puścic odgłosy z rozbieranych filmów na DVD (z tych bardziej ostrych) - w sobotę rano. Co do pralki to kupujesz pralkę dosłownie jaką chcesz (byle by miała szufladkę do wsypywania proszku z przodu a nie od góry) kładziesz blat, do tego drzwiczki i wyglada jak szafka a nie pralka. To zmywarki i kuchenki do zabudowy są droższe niż wolnostojące. O pralkach do zabudowy nigdy nie słyszałem ;) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 01.04.03, 12:17 To zmywarki i kuchenki do zabudowy są droższe niż wolnostojące. O pralkach do zabudowy nigdy nie słyszałem ;) Pozdr. A ja ostatnio zaczęłam kupować różne gazetki z info nt. wyposażenia domu i tam jest pełno pralek do zabudowy, ale czym się one różnią od takich zwykłych - POZA CENĄ np. około 4500 za pralkę do zabudowy!!!! - nie mam pojęcia??? polecam - http:www.to.czy.to itp stronki POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA Re: Al. Kasztanowa przy Jeżewskiego IP: 62.93.65.* 01.04.03, 12:30 MAŁY PRZEGLĄD DLA SZUKAJĄCYCH PARAPETÓW, GLAZURY I PANELI, i DRZWI :) www.posadzkiparapety./http://www.aldoor.pl/ www.classen.com.pl/http://www.prodmar.pl/ www.kamreno.com.pl/http://www.kamyk.com.pl/ www.multi-tech.waw.pl/http://www.pamir.com.pl/ www.konglomeraty.hg.pl/ www.agencjacenowa.pl/ !!!z innej beczki www.cersanit.pl/http://www.paradyz.com.pl/ www.opoczno.com.pl/ MIŁEGO SURFOWANIA _ POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOKA do mieszkanka IP: 62.93.65.* 07.05.03, 11:28 - www.posadzkiparapety - www.aldoor.pl - www.posadzkiparapety - www.aldoor.pl - www.classen.com.pl - www.prodmar.pl - www.kamreno.com.pl - www.kamyk.com.pl - www.multi-tech.waw.pl - www.pamir.com.pl - www.konglomeraty.hg.pl - www.agencjacenowa.pl - www.agencjacenowa.pl !!!z innej beczki - www.cersanit.pl - www.paradyz.com.pl - www.opoczno.com.pl - www.lazienki.home.pl - www.stolarnia.waw.pl - www.brw.n.com.pl - www.newage.com.pl - www.kuch.pl - www.jax.pl - www.vox.pl - www.sunflex.pl - www.forplyt.com.pl - www.forteo4.forte.com.pl - www.meblewrzosowa.czwa.pl - www.kente.pl MIŁEGO SURFOWANIA _ POZDR > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dsomel Re: do mieszkanka IP: *.polkomtel.com.pl 14.05.03, 09:01 Może warto odświeżyć to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_rr Re: do mieszkanka 14.05.03, 10:47 Gość portalu: Dsomel napisał(a): Może warto odświeżyć to forum... MOŻE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: do mieszkanka IP: *.polkomtel.com.pl 06.06.03, 12:40 Sąsiedzi odezwijcie się. Może jakieś integracyjne spotkanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: do mieszkanka IP: localhost:* 06.06.03, 12:51 Gość portalu: Domel napisał(a): > Sąsiedzi odezwijcie się. Może jakieś integracyjne spotkanie???? Tylko trzeba znależć miejsce i czas mario Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: do mieszkanka IP: *.polkomtel.com.pl 06.06.03, 13:44 Ja już proponowałem: poniedziałek lub środa godz. np. 19.00 a miejsce to najbliższy lokal od budowy...ew. jak chcecie przy metrze to polecam Koński Jar przy stacji Ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: do mieszkanka IP: *.skyline.com.pl 06.06.03, 14:06 Gość portalu: Domel napisał(a): > Ja już proponowałem: poniedziałek lub środa godz. np. 19.00 a miejsce to > najbliższy lokal od budowy...ew. jak chcecie przy metrze to polecam Koński Jar > przy stacji Ursynów. A czemu nie piątek? N aspokojnie po pracy, tylko nie w ten najbliższy bo mam już plany:) Pozdr Kate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: do mieszkanka IP: *.polkomtel.com.pl 09.06.03, 11:15 Co z integracją??? Odpowiedz Link Zgłoś