Dodaj do ulubionych

Robyg-Wlodarzewska

IP: 82.177.34.* 09.11.05, 17:27
Szukam przyszłych sąsiadów. Proszę o wpisywanie się i uwagi jak wiecie, o
postępach budowy. Na razie nie dzieje się nic
Obserwuj wątek
    • ifff Re: Robyg-Wlodarzewska 10.11.05, 15:43
      hej,mieszkam w okolicy na Włodarzewskiej,jezdze tamtedy codziennie, tablice
      informacyjne stoja od poł roku, ogrodzenie wokoł a w srodku dół z żabami. Nie
      znam tej firmy...ale chyba kiedys widziałam na forum mało pochlebne opinie o
      niej.
      iff
    • Gość: Hyper_Mouse Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.eranet.pl 11.11.05, 21:38
      Ta inwestycja jest taka sobie, za jakiś czas ma biec obok droga ekspresowa więc
      nie polecam osobom lubiącym ciszę.
      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 14.11.05, 09:47
        Rzeczywiście nic sie nie dzieje, bo firma długo czekała na pozwolenie na
        budowę. Już mają i lada dzień ma się zacząć coś dziać. Natomiast odnośnie
        drogi, która może tam kiedyś powstać: za co? którędy? Przecież nie ma kasy na
        bieżące remonty, a co dopiero myśleć o budowie nowej drogi. Poza tym gdzie - w
        pobliżu są mieszkania na Wlodarzewskiej znajdujące się 30-50m od torów - tam
        się droga nie raczej nie zmieści. Chyba że górą lub tunelem. A to kosztuje...
        • Gość: SiM test IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 16:23
          www.republika.pl/s_and_m/images/fot1.jpg
          www.republika.pl/s_and_m/images/fot2.jpg
          www.republika.pl/s_and_m/images/fot3.jpg
          www.republika.pl/s_and_m/images/fot4.jpg
          www.republika.pl/s_and_m/images/fot5.jpg
          www.republika.pl/s_and_m/images/fot6.jpg

Slaw.
    • Gość: mrówka Re: Robyg-Wlodarzewska do micha IP: *.devs.futuro.pl 14.11.05, 11:06
      Po ile tam jest metr mieszkania? Interesuje sie nowymi inwesytcjami na Ochocie.
      pozdrawiam
      • Gość: klient Re: Robyg-Wlodarzewska do micha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:26
        Developer jest ok. Inwestycja bardzo ładna.
      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska do micha IP: 82.177.34.* 15.11.05, 11:31
        Pierwotnie cena bez garażu oscylowała w granicach 3,8-3,9K PLN za metr. Ale to
        były ceny z września ubiegłego roku, po których kupowali Ci, którzy mieli
        rezerwację. Teraz wiem że ceny dośc sporo poszły do góry, ok. 4,5K PLN za metr
        plus ok. 30K za garaż.
        • Gość: zielarz Re: Robyg-Wlodarzewska do micha IP: 195.68.192.* 15.11.05, 14:57
          W tej chwili średni koszt to ok. 4,7 k.( w cenie garaż podziemny) W zeszłym
          tygodniu firma uzyskała ostatnie pozwolenia i prawdopodobnie jeszcze w tym
          tygodniu ruszy ekipa. Wykonawcą jest firma MOST BUD (Kielce). Wg analityków
          jest to bardzo fajna inwestycja z mocną zwyżką ceny w przyszłości. Mieszkania o
          podwyższonym standardzie (m.in okna drewniane, wyższe mieszkania - ok. 2,7m,
          lepsze materiały wykończeniowe, m.in na klatce schodowej). Dodatkowo mam
          znajomych na Królowej Marysieńki i naprawdę podoba im się to co odebrali.
          zeby nie było za pięknie prawdopodobnie przy każdej tego typu inwestycji
          znajdzie się coś co przyniesie niejeden siwy włos ale mieszkamy cały czas w
          Polsce przypominam...

• Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska do micha IP: 82.177.34.* 16.11.05, 13:25
            Jakich analityków masz na myśli? Ogólnie rzecz biorąc boom na mieszkania trwa
            od kilku lat i ceny mieszkań rosną po 5-10% rocznie. Nie wiem, dlaczego akurat
            ta inwestycja ma być wyjątkowo atrakcyjna. Czyżby dzielnica i bliskość
            zielonych płuc Wawy - parku szcześliwickiego?
          • Gość: sobociak Re: Robyg-Wlodarzewska do micha IP: 213.77.27.* 16.11.05, 13:35
            co do tych analitykow to faktycznie dobre pytanie!
            fakt ze okienka duze drewniane, wykonczenie klatki itp. ale skad te newsy? tez jestem ciekaw.
            pozdrawiam,
          • Gość: oak Re: Robyg-Wlodarzewska do micha IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.02.06, 23:18
            małe sprostowanie...Jeśli chodzi o MOST-BUD to jest to firma obecnie mająca
            siedzibe w Radomiu z prawie 20-letnim stażem na rynku niemieckim...
    • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 21.11.05, 17:18
      Widzę, że coś mało osób zainteresowanych jest tą inwestycją. Cóż, dośc odległy
      (za 2 lata) termin oddania. Mam nadzieję, że w tym tygodniu coś sie zacznie
      dziać. Zamierzam podjechać i sprawdzić.
    • Gość: grazyna013 Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:52
      prosze poczytac i inwestycji Robygu na Ursynowie,wszystko dokladnie
      sprawdzcie ,by nie bylo wpadki tak jak na Alternatywy 1
      • Gość: Nobody Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 22:04
        To tez obok mnie....:)....prawie rok czekania a budynek ukonczony...
        • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 23.11.05, 12:30
          Po pierwsze opóźnienie wynikło bardziej z winy urzędów, niż developera. Coż,
          zawsze urzednik potrafi się do czegoś przyczepić. To fakt, że od roku na
          działce nic się nie dzieje, ale sytuacja się ma zmianić. Generalny wykonawca
          jest, pozwolenie jest, mrozów wielkich nie ma.
          Po drugie, problem na Alternatywy był z miediami, tu podobno wszystko jest
          jasne i uregulowane.
          • Gość: Nobody Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.met.pl 23.11.05, 13:00
            Nie no to wiem....inwestor OK....bydnek stal gotowy w grudniu 2004 jak mial
            stac...to nie to co Domino...ale troche Robyg zawalil z tymi mediami...
    • grazyna013 Re: Robyg-Wlodarzewska 23.11.05, 14:23
      Robyg twierdzil,ze wszelkie pozwolenia mial na mediaa na Alternatywy, sprawda
      okazala sie troche inna. jesl;i chcecie to przeczytajcie na forum prywatym na
      Alternatywy.
      opoznienie 1 rok to tak malo w/g firmy, a do tej pory wszyskich mediow nie
      ma , Posprawdzajcie w urzedach czy firma zlozyl wszelkie dokumenty. w
      zapewnienia nie wierzcie. To dla waszego dobra,
    • benedek Re: Robyg-Wlodarzewska 27.11.05, 08:24
      interesowalismy sie reok temu ta inwestycja, ale musze przyznac ze zdziwilem
      sie jak zobaczylem ze w planach ma tam byc ekspresowka (i wczesniej czy pozniej
      ona tam bedzie - nie ma innego lepszego miejsca na trase N-S). Poza tym dosc
      dlugo starali sie o pozwolenie na budowe, a najgorsze w tym wszystkim jest to,
      że mają beznadziejne układy mieszkań!
      • Gość: zielarz Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 195.68.192.* 28.11.05, 11:49
        Na pozwolenie czekali faktycznie dosyć długo, podobno odkupowali grunt od
        innej firmy i zmieniali plany , taka jest wersja oficjalna jak było naprawdę,
        kto wie...Odnośnie rozkładu mieszkań, rzecz gustu, myślę, że pozytywnie.
        Najgorsza ta trasa szybkiego ruchu. Dokładnie wzdłuż ogrodzenia, niby ma być to
        pół-tunel ale jak będzie naprawdę nikt nie wie.
        A co myślicie o zmianie vat-u termin wrzesień 07 przy zakładanym vacie 22 % od
        08 to niemałe ryzyko podniesienia ceny inwestycji o 15 %.
        Jakie jest Wasze zdanie?

RZ
        • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 28.11.05, 13:48
          Ja również do rozkładu mieszkań nie mam zastrzeżeń, ale jest to moja
          subiektywna ocena. Wałkowany temat drogi szybkiego ruchu jest dla mnie na razie
          mało istotny: nie wyobrażam sobie, że przy całych wydatkach na remonty dróg w
          Wawie i na metro ktoś wywalił kasę (olbrzymią) na budowę przez środek miasta
          drogi ekspresowej (no chyba że tunel albo wiadukt), ale raczej myślę, że jest
          to temat za jakieś 10-15 lat.
          A VAT rzeczywiście może tu nabruździć, o ile termin oddania nie zostanie
          dotrzymany. Ale podobno jest on tak wyśrubowany z górką, że musiałaby się stać
          katastrofa, żeby się nie wyrobili. A poza tym, jeśli ktoś kupuje mieszkanie i
          spłąci go do września 2007 w ratach (np. refinansując z kredytu hipotecznego),
          to co ma do tego podwyżka w 2008 roku. Przecież mieszkqanie będzie już spłacone.
          • Gość: Irek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.gpw.com.pl 28.11.05, 13:54
            Bo do rozliczenia VATu liczy się termin podpisania aktu notarialnego
            przenoszącego własność na Ciebie. Jeżeli developer wybuduje budynek, ale go
            miasto nie odbierze (np. niezgodne zagospodarowanie terenu) to developer choćby
            chciał, to aktu z Toba nie podpisze.
            Rozwiązaniem problemu powinien być zapis w umowie, że jak stawka VAT się zmieni
            w dniu podpisania umowy to VAT płaci sprzedawca. A cena kupującego jest ostateczna.
          • Gość: Admiral Trasa NS powstanie IP: 80.51.246.* 20.01.06, 12:46
            Ona powstanie, na pewno.
            Do 2009 - 2010 powstaną te fragmenty, które mają być budowane jako drogi
            ekspresowe przez GDDKiA (a więc S7 i S69) A następnie powastaną fragmenty
            budowane przez miasto. Nastąpi to zapewne ok. 2013 - 14. Jak tylko skończą
            Obwodnice Etapową Centrum. Po prostu ta trasa MUSI powstać, bo byłoby
            nielogiczne - skoro będą istniały jej dwa spore fragmenty, a za 10 lat będzie
            po prostu NIEZBĘDNA bo inaczej Wisłostrada i inne ciągi komunikacyjne pólnoc -
            południe zupełnie się zapchają.
            Jeśli chcecie dowiedziec się coś więcej o tej trasie to polcem wam stronę
            Siskomu www.siskom.waw.pl. Tam to jest dobrze opisane.
      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 14.12.05, 11:49
        Kilka dni temu byłem na budowie. Kilka zmian: przybyła brama wjazdowa, na placu
        stało kilka koparek, a że była sobota, więc tylko stały. Poza tym dowiedziałem
        się, że właśnie trwa proces wopompowywania wody z wykopów co pozwoli na
        położenie płyt pod przyszłe parkingi podziemne.
        A a propos VAT-u, to raczej nie ma obaw, ponieważ jeżeli nawet od począrtkui
        2008 ma wejsć wyższy VAT, to przecież na każdą wpłatę, której się dokona w
        trakcie budowy jest faktura VAT. I najprawdopodobniej do połowy 2007 całość
        sumy zostanie zapłacona i zafakturowana. Więc nawet jeżali odbiór mnieszkania
        sie opóźni, to nie ma to nic wspólnego z podwyżką podatku, ponieważ całośc
        mieszkania jest zapłacona.
        Pozdrawiam i czekam na kolejne posty.
        • Gość: ostrożny a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.05, 23:26
          taki zorientowany we wszystkim,..
          również w innych inwestycjach Robyga.
          • Gość: mich Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: 82.177.34.* 15.12.05, 11:05
            No bez przesady. Ale jeśli mogę się podzielić informacjami otrzymanymi od
            Robyga lub własnymi naocznymi obserwacjami, to tylko żeby inni zainteresowani
            też wiedzieli. Jak widze zainteresowanie jak na razie jest niewielkie, świadczy
            o tym choćby ilość wpisów na forum. Ale mam nadzieje, że jednak przyszli
            sąsiedzi zaczna się powoli ujawniać:)
            • Gość: zielarz Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: 195.68.192.* 15.12.05, 13:52
              Dzięki za info mnich, wyrastasz powoli na moderatora tego forum nt Robyga, i
              bardzo dobrze. Mam rezerwację na 3 pokoje na Włodarzewskiej więc może kiedyś
              uda się doprowadzić temat do końca. Jak to jest z tym Vatem i datą sprzedaży
              mieszkania a datą wpłaty. Co forum to inne zdanie, a jest to mega ważna sprawa
              jakby nie było 15%. Odnośnie zainteresowania to jakby wszystko staneło nie
              przybywa rezerwacji ani sprzedanych mieszkań może ta inwestycja nie zachęca
              ludzi. Proszę o Wasze zdanie na ten temat.
              • Gość: mich Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: 82.177.34.* 16.12.05, 13:41
                Jak podpisujesz umowę, masz podany harmonogram płatności rat za mieszkanie. Na
                każdą zapłaconą ratę dostajesz fakturę VAT. Więc, jeżeli uregulujesz ostatnią
                ratę przed 2008 rokiem, VAT zapłacisz wg stawki obecnej czyli 7%. Jedyne
                niebezpieczeństwo istnieje, jeżeli jakaś rata zostanie ci do zapłacenia w roku
                2008. Wtedy możesz zapłacić np. 22%, ale raczej nowelizacja ustawy o VAT nie
                powinna dotyczyć umów zawartych przed wejściem jej w życie. Dlatego wg mnie nie
                powinieneś się zbytnio przejmować.
                • mroovka3 Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy 20.01.06, 13:24
                  no niestety, ale z własnego doświadczenia wiem, że nie jest tak różowo, jak to
                  opisujesz. kupowałam mieszkanie w 2003, kiedy vat na grunt wynosił 0%, a
                  mieszkanie odbierałam i podpisywałam akt notarialny w 2005 roku, gdy vat na
                  grunt wynosił już 7%. fakt, że jeszcze w 2003 roku wpłaciłam developerowi raty
                  za grunt - wyszczególnione na fakturze VAT, nie miał wpływu na to, że po
                  zmianie stawki, trzeba było VAT za grunt dopłacić. a to z tej przyczyny, że w
                  opinii ministerstwa finansów, mieszkanie kupuje się aktem notarialnym i liczy
                  się data podpisania aktu notarialnego przenoszącego własność, a nie data
                  wystawienia faktury za jakąś część nieruchomości.

pzdr
            • Gość: helcia Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:33
              no witam ujawniam sie, moze (wlasciwie napewno) bedziemy sasiadami. Zamierzam
              kupic jedno z mieszkan na Włodarzewskiej. A ktore ty zakupiles ??

pozdrawiam
              ania
              • Gość: mich Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: 82.177.34.* 19.01.06, 16:32
                Ja kupiłem mieszkanko nr 44. W I etapie na 6 piętrze, najbliżej Włodarzewskiej.
                A Ty?
                • sixth Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy 29.01.06, 14:10
                  Mieszkanie kupione przeze mnie ma numer 51

pozdrawiam

krzysiek
                  • Gość: mich Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: 82.177.34.* 30.01.06, 10:53
                    Fajnie, Czyli Będziesz dokładnie nade mną. Myślę, że w sytuacji ewewntualnego
                    hałasu od trasy i torów, rozkład W-E jest optymalny. I Widok na górkę
                    szczęśliwicką, a nie na tory itd.
                    Pozdrawiam
                  • funtomas2004 Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy 31.01.06, 21:19
                    A ja kupilem nr 58. To na 8 pietrze. Pozdrawiam Sąsiadów.
                    • Gość: piotrek Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: *.cofaceintercredit.pl 01.02.06, 11:18
                      ja jestem sasiadem z 2p.
                      Pzdr
                      P
                      • Gość: mich Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: 82.177.34.* 01.02.06, 12:41
                        Widzę, że mieszkanka WE są najbardziej oblegane i najchętniej kupowane. Chyba
                        mają optymalne położenie i widok spośród wszystkich mieszkań w I etapie.
                        Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z góry i z dołu i postaram się w weekend
                        rozejrzeć, jak postępy na budowie. Nie omieszkam poinformować.
            • Gość: kostia Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: *.wiadw.pl 20.02.06, 14:30
              ujawniam się- lokatorka z 7 piętra
              • Gość: mich Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 07:36
                Witaj i gratuluje wyboru. A jaki numer?
                • Gość: kostia Re: a mich to chyba rzecznik prasowy firmy IP: *.wiadw.pl 16.03.06, 08:06
                  82 niestety tylko
    • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 02.01.06, 11:32
      Trudno, skoro nikt nie chce się pokazywać na forum, to ja będę od czasu do
      czasu coś pisał. Może z czasem przybędzie uczestników w miarę przybliżania się
      terminu oddania I etapu. A na razie wszystkiego dobrego w Nowym 2006 Roku dla
      przyszłych sąsiadów.
      • Gość: DeeS Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 195.116.43.* 07.01.06, 15:39
        inwestycja całkiem przyzwoita, rozklad mieszkan tez - ale niestety droga
        ekspresowa bedzie w odleglosci kilkudziesieciu metrow od dzialki, do tego
        dochodzi sasiedztwo torow i pociagow
        • Gość: m Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:54
          zdaje sie, ze droga bedzie biec wlasnie miedzy budynkami a torami. Planowana
          jest po 2011 i raczej ma status drugorzednej inwestycji
          • Gość: piotrek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.cofaceintercredit.pl 17.01.06, 16:24
            Witam sasiadow

Mam nadzieje ze z ta droga bedzie tak jak z innymi inwestycjami w Warszawie.
            Odbieramy mieszkania w 2007, mieszkamy 5 lat, sprzedajemy i dopiero cos sie
            zaczyna dziac :-).

Generalnie inwestycja zapowiada sie OK, tylko czemy ta ul.Wlodarzewska taka
            cieniunka? Jachalem ta ulica ze 4 razy i widzialem 2 dzwony. Mam nadzieje ze to
            przypadek a nie regula.

Pzdr
            P
            • Gość: DeeS Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.06, 21:53
              droga jest przewidziana do realizacji dosc szybko, poza tym niedaleko bedzie
              bezkolizyjne skrzyzowanie z al.jerozolimskimi jako ze droga bedzie czescia
              ekspresowki-obwodnicy warszawy. niestety.
            • Gość: b2 Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.mddp.pl 18.01.06, 10:29
              noszę się z zamiarem zakupu tam mieszkania, ale z tego co widze, trudno stwierdizć, czy będzie to dobra inwestycja. mieszkam w warszawie od niedawna i nie znam jeszcze wszystkich + i - na jakie trzeba zwracać uwagę. czy ktoś może napisac jak pięciolatkowi, w miarę obiektywnie, czy włodarzewska x drawska nie będzie utrapieniem dla przyszłego lokatora?
              pozdr.
              • Gość: piotrek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.cofaceintercredit.pl 18.01.06, 13:17
                Moja odpowiedz moze nie byc satysfakcjonujaca, ale do kazdej inwestycji mozna
                sie przyczepic. To droga za blisko, to straz pozarna, szpital, supermarket,
                stadion i mase innych struktur, ktorych ludzie nie lubia.

Inwestycja Robyg na Wlodarzewskiej ma za to zalety. Jest b.blisko centrum, a
                jednoczesnie nie za blisko. Karetki, ani inne sluzby nie sa tu zlokalizowane
                wiec nic nie "wyje". Sa w okolicy parki i centra handlowe z wieloma sklepami.
                Robyg jast bezpieczna firma (sprawdzilem ich). Inwestycja bedzie zamknieta
                (bezpieczenstwo), zapowiada sie ladnie i jakosciowo porzadnie. Co wiecej
                mieszkania w takiej odleglosci od centrum beda nabieraly wartosci.

Mi to wystarczylo.

Pzdr
                P
      • Gość: kostia Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.wiadw.pl 20.02.06, 14:33
        i wzajemnie.
        • ciociabrygida Re: Robyg-Wlodarzewska 25.02.06, 16:19
          Szukam sasiadow jestem spod 14 :)
          Mam nadzieje ze nie bedzie problemow z ta inwestycja.
          Z tego co wiem Robyg nie mialo zadnych spraw sadowych.
          Pozdrawiam
          • Gość: Janusz Robyg-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:58
            To ja nim będę ;-)), moje mieszkanko będzie na 3p.
          • Gość: Janusz Robyg-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:59
            Ciotka? Dobrze będzie, a lokalizacja jest ok ;-))
    • Gość: manola Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.gov.pl 18.01.06, 17:28
      zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na wlodarzewskiej, ale pierwszy raz
      slysze o deweloperze, poza tym pani w biuerze handlowym przerazila mnie mowiac,
      ze przy podpisaniu umowy przedwstepnej trzeba wplacic 15% wartosci mieszkania,

wiem, ze zazwyczaj deweloperzy chca ok. 5% wartosci mieszkania na tym etapie
      umowy,

czy zle mnie poinformowanom, czy rzeczywisce tak jest??
      a moze to nie jest do konca uczciwy deweloper??
      • Gość: nino Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:29
        O tym deweloperze mozesz sobie poczytac na forum Robyg - Alternatywy i
        wszystkiego się dowiesz. Są to niezbyt korzystne posty.
        • dora233 Re: Robyg-Wlodarzewska 19.01.06, 10:28
          Tak,zgadzam się ale jest jedno ale.
          Z nieoficjalnych źródeł wiem, że przy realizacji ma uczestniczyć BPH.
          Jeżeli chodzi o położenie budynku to należy spojrzeć na plan zagospodarowania-
          budynek wykonywany, jest tylko w nieznacznej części odsłonięty
          od "projektowanej trasy N-S", od strony trasy osłania go IIetap a od strony
          Włodarzewskiej III.
          Pas zarezerwowany na trasę jest szeroki i nawet jeżeli powstani(nieprędko) nie
          będzie to uciążliwe dla wykonywanego budynku (nie mówiąc już o wymogu
          zastosowania ekranów)
      • Gość: P Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.cofaceintercredit.pl 19.01.06, 10:54
        Dobrze cie poinformowano - z tym 15% to prawda.

Co do uczciwosci to nie mozna sie przyczepic.
        Maja w portfelu inwestycje zakonczone, w toku i planowane.
        Nie maja problemow z plynnoscia, nie byli windykowani, maja wysoki limit
        kredytowy, brak problemow z platnosciami i korzystny standing finansowy.
        Firma nie jest w upadłości i nie toczy się wobec niej postępowanie naprawcze.
        Dane w bilansach za ostatnie 4 lata tez sa OK. Tylko w 2001 wykazali niewielka
        strate, a pozniej staly wzrost przychodow, wartosci aktywow i zysku.
        • Gość: lepkol Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 195.94.206.* 19.01.06, 11:14
          Sam ich badałem za pomocą wyspecjalizowanej w tym kierunku firmy i nie było się
          do czego przyczepić jeśli chodzi o kondycję firmy. Co do Robyg-Alternatywy to
          fakt, trochę się to nie udało, ale wydaje mi się, że wina leży na styku Robyg-
          Tamtejsza Gmina. Oczywiście to nie powinno obchodzić klientów z tamtej
          inwestycji, bo oni kupili "gotowy produkt od teoretycznie specjalistów od
          budowy i pozwoleń", ale powiedzmy, że to nieznacznie zmienia "wydźwięk
          moralny" ;) całej sytuacji.
          Co do 15% na dzień dobry, to nie ma co się tak przejmować, od czego są
          negocjacje. Gdyby powiedzieli Ci, że na początek wpłacasz 5% to nie było by już
          pola manewru. Z pewnych doświadczeń z tą firmą (mam nadzieję że od tej pory nie
          zmieniło się na gorsze) pamiętam, że byli elastyczni co do harmonogramu wpłat i
          naprawdę dało się dogadać. Szkoda że nie chcieli rozmawiać na temat ceny, ale
          wszyscy wiemy jak jest. Pozdrawiam.
          • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 19.01.06, 16:37
            Co do mediów, to podobno w tej inwestycji wszystko jest jasne kto za co
            odpowiada i kto ma co doprowadzić.
            Bardzo mi miło, że w nowym roku nasze forum odżyło i cieszę się, że jest
            zainteresowanie inwestycją. Co do drogi, to również nie spodziewam się rychłego
            rozpoczęcia prac, bo na to potrzebne są fundusze a tych jak wiemy w Wawie
            brakuje - patrz metro.
            A nawet jeżeli powstanie, to raczej w formie tunelu, przez co nie powinna być
            zbyt uciążliwa.
            Postaram się niedługo wpaść na budowę i zobaczyć co się dzieje. Może uda mi się
            wrzucić kilka fotek.
            • warzaw_bike_killerz Re: Robyg-Wlodarzewska 19.01.06, 17:42
              W tunelu powiadasz? Z tego "Szczesliwego Domu" bedzie BEZPOSREDNI widok na WEZEL
              NS/Al. Jerozolimskie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=20945440&a=35269730
              Pozwolenie juz jest.
              A tutaj mapunia z Twoim "tunelem":
              www.siskom.waw.pl/trasa-ns.htm
              • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.bas.roche.com 19.01.06, 18:28
                Spojrzałem na mapki i rzeczywiście nie wygląda to dobrze. Wg mnie aby trasa była
                nieuciążliwa, potrzeba jakieś 150 metrów odległości i przesłonięcie budynkiem. W
                przypadku tej inwestycji nie widzę tych parametrów - budynek zdaje się być dużo
                bliżej trasy. Być może okna wychodzące na drugą stronę od NS będą się nadawały
                na sypialnie, trudno to stwierdzić.

Mich, oszukujesz samego siebie że trasa nie powstanie szybko. Powoli bo powoli,
                ale inwestycje powstają i zapewne przyspieszą, dużo na to wskazuje.

To oczywiście nie jest jakaś ogromna tragedia, bo jeśli komuś trasa po
                wybudowaniu będzie przeszkadzać to mieszkanie można sprzedać osobie której trasa
                nie przeszkadza. A takich osób jest dużo - mnóstwo ludzi mieszka przy arteriach
                Warszawy - szczególnie w centrum - i jakoś nie narzekają.

Oczywiście trasa ma negatywny wpływ na cenę mieszkań, ale trudno powiedzieć
                jednoznacznie czy kupujący na rynku pierwotnym stracą. W sumie jak na tą
                lokalizację to nie jest jakaś ogromnie wygórowana cena w tej chwili.
                • siskom.waw.pl Robyg-Wlodarzewska - nie kupujcie !!!!!!!!! 19.01.06, 19:40
                  Już za 5-6 lat będzie tam węzeł Trasy NS z Al.Jerozolimskimi.
                  Nie będzie żadnego tunelu.

Albo kupujcie, ale ze świadomoscią bliskości ruchliwej trasy, podobnej do Łazienkowskiej.
                  • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska - nie kupujcie !!!!!!!!! IP: *.bas.roche.com 23.01.06, 16:01
                    > Już za 5-6 lat będzie tam węzeł Trasy NS z Al.Jerozolimskimi.

Trasa trasą, ale węzłem to już chyba nie ma co tak straszyć.

Nie znam dokładnie umiejscowienia, ale z mapki na stronie Robyga wnioskuję że od
                    inwestycji do tegoż węzła bedzie lekko powyżej 300 metrów. To sprawi że węzeł
                    nie będzie specjalnie uciążliwy dla mieszkańców - pewnie faktycznie coś będzie
                    słychać, ale nie będzie tragedii moim zdaniem (mam znajomą co mieszka 350 metrów
                    od trasy AK, mieszkałem u niej parę dni i zero problemów).
                • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 11:06
                  Owszem, kiedyś inwestycje powstaną i temu nie przeczę. Ale po pierwsze koszt to
                  1 mld PLN - na co nieprędko będą fundusze sądząc po budżecie Wawy - wystarczy
                  spojrzeć na tempo innych budów (remont węzła Marynarska - Galeria Mokotów -
                  Wołoska). Po drugie sądząc po tempie budowy w Polsce autostrad i dróg
                  ekspresowych, to taka trasa przelotowa będzie miała niższy priorytet niż inne
                  drogi. Poza tym jest to wiele km drogi, a budowa będzie najprawdopodobniej
                  trwała długie lata. A do momentu ukończenia, to mnie już tam być może nie
                  będzie. Więc jeśli być może zaczną budowę najwcześniej w 2008 roku, to budowa
                  potrwa kilka dobrych lat.
                  • Gość: DeeS Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.06, 00:46
                    pieniadze na ta inwestycje juz sa. pospiech tez jest ze wzg na zmieniajace sie
                    przepisy ochrony srodowiska trasa musi miec szybko pozwolenie (mysle ze juz ma)
                    a jezeli budowa sie bedzie przedluzac to jest to chyba jeszcze gorsze niz
                    dzialajaca trasa (taka budowa wymaga ciezkiego sprzetu przez miesiace) do tego
                    dochodzi budowa wezla z al.jerozolimskimi. inwestycja warta jest jednak uwagi
                    szczegolnie etap III - najdalej od drogi i kolei. mysle ze mieszkania w etapie
                    I w ukladzie W-E maja najlepsza ekspozycje akustyczna.
                    • yasioo7 Re: Robyg-Wlodarzewska 22.01.06, 16:26
                      Pozwolenie na pierwszy fragment Trasy NS zostało wydane w zeszłym tygodniu.
                      Niedługo ma się zakończyć wykup działek, a prace mają ruszyć najwcześniej w IV
                      kwartale 2006.
                      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 23.01.06, 15:35
                        A nie wiecie przypadkiem, czy planowane jest coś w rodzaju ekranów
                        pochłaniających dźwieki czy czegoś chroniącego przed hałasem?
                      • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.bas.roche.com 23.01.06, 15:53
                        > Niedługo ma się zakończyć wykup działek, a prace mają ruszyć najwcześniej w IV
                        > kwartale 2006.

Na pewno ruszą, jeśli tylko robotnicy zgodzą sie pracować za darmo. Bo nie
                        słyszałem aby był uchwalony na to jakikolwiek budżet. Ale nie jestem na bieżąco...
                        • funtomas2004 Robyg-Wlodarzewska - zagospodarowanie terenu 24.01.06, 10:16
                          Na zdjeciu satelitarnym dostepnym np. na www.maps.google.com po wschodniej
                          stronie inwestycji Szczesliwy Dom widac duza dzialke oddalona od budynku o
                          jakies 15-25 metrow. Dzialka jest pusta i ze dwa-trzy razy wieksza od
                          inwestycji Robyg'u. Ma kasztalt trojkata i najdluzszy bok dochodzi do torow
                          kolejowych, a przeciwlegly wieszcholek dochodzi do Wlodarzewskiej. CZY KTOS WIE
                          CO TAM BEDZIE?
                          • Gość: crp Re: Robyg-Wlodarzewska - zagospodarowanie terenu IP: *.visp.energis.pl 24.01.06, 20:39
                            Ten "trójkąt" na wschód (na prawo), między Robygiem a Maszynową podobno został
                            wykupiony przez osobę prywatną, ale wiem tylko tyle, ile się dowiedziałem od
                            mieszkańca Maszynowej. Podobno na spotkaniach wspólnoty stanowi to dla nich duże
                            zmartwienie - tak na oko to tam można spokojnie dwa bloki postawić, podobne do
                            tych z Robygu.
                            Na zachód (na prawo) rzeczywiście, juz będą musiały być "ślimaki" skrzyżowania
                            trasy NS i Al. Jerozolimskich.
                            Odnośnie trasy - zauważcie, że i most w Jerozolimskich, i na Krakowskiej
                            musiałyby być przebudowane, żeby pod nimi można puścić trasę (brak "wolnej"
                            przestrzeni pod mostami na północ od torów) - a dopiero co były remontowane!
                            Więc to nie jest kwestia najbliższych 5 lat... ale kiedyś ta trasa powstanie.
                        • sylmo Re: Robyg-Wlodarzewska 08.02.06, 23:13
                          poczytałam Was troche i zaczełam sie zastanawiac nad trafnością wyboru
                          mieszkania: 3 pietro na zachód - to dobry wybór? (w kontekście planowanej trasy
                          szczegolnie)
                          • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 10.02.06, 13:43
                            To zależy w którym segmencie, są 3. Pierwszy to ten najbliżej włodarzewskiej,
                            drufi to półokrągły łącznik z trezcim, który jest równolegle do planowanej
                            drogi. Więc jeżeli jest to p.3 w segmencie 3, to nie jest to najlepszy wybór.
                            Natomiast jeśli mówimy o segmencie I, to raczej w porządku.
                            • sylmo Re: Robyg-Wlodarzewska 10.02.06, 20:58
                              dzieki! nie dodałam,ze mówimy o pierwszym seggmencie.
                              bylam wczoraj na placu budowy i o 7.00 działał żuraw i działał!:)
                              moje obawy budzi tylko droga - nie sądzisz,że bedzie ciasno?
                              pozdrawiam
                              sylwia
                              • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.06, 08:07
                                Nawet bardzo ciasno. Ale w I etapie raczej nie powinniśmy sie przejmować. Tym
                                badziej jezeli załozą ekrany dźwiekoszczelne i nam zamontują dobre okna (sic!).
                                Poza tym, ja ciągle nie bardzo wierzę w tą drogę. Znowu brak pieniędzy w
                                budżecie.
                                • sylmo Re: Robyg-Wlodarzewska 12.02.06, 10:41
                                  mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie umowy. czy z Waszego doświadczenia są w
                                  niej jakieś zapisy, które wymagają modyfikacji? nie znam się na tym, i oddałam
                                  ją do prawnika, ale może ktoś z Was ma to już sobą i może coś podpowiedzieć?
                                  s.

ps. lokatorów przybywa z dnia na dzień.
                                  • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 13.02.06, 10:05
                                    Ja niczego nie zmieniałem, widziałem dużo gorsze umowy.
                    • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 24.01.06, 13:20
                      Pozwólcie ze podsumuję. To, że działa sobie jakiś komitet społeczny i
                      spontaniczny (SISKOM), to niech sobie działa. I to, że chciałby jak najszybciej
                      doprowadzić do wypełnienia swoich celów przez władze Wawy - to zrozumiałe.
                      Natomiast po pierwsze - strona siskom czy inne podobne nie mogą być traktowane
                      jako poważne i najbardziej wiarygodne źródło informacji o inwestycjach
                      drogowych w stolicy. Po drugie nikt mi na pewno nie powie, że 1 mld zł w
                      budżecie stolicy już jest odłozony i zatwierdzony i tylko czeka na wydanie.
                      Jakos trudno mi w to uwierzyć.
                      Reasumując, nie twierdzę że droga ta nie powstanie, jednak bardziej się
                      skłaniam ku okresowi 2009-2010, niż 2007.
                      • yasioo7 Re: Robyg-Wlodarzewska 24.01.06, 16:09
                        Fragent Trasy NS, na który zostało wydane pozwolenie nie będzie finansowany z
                        budżetu miasta, a z budżetu państwa, konkretnie przez GDDKiA.
                        • Gość: DeeS Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.06, 16:21
                          wlascicielem widocznego na zdjeciu sat. trojkatnego terenu przy planowanej
                          trasie (a wlasciwie na planowanej trasie) jest ...Robyg. W koncu pod budowe
                          trasy tereny trzeba wykupic - nie trzeba nic budowac by zarobic. Wsrod sieci
                          obwodnic Warszawy trasa N-S bedzie realizowana w pierwszej kolejnosci.
                          • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 22:23
                            Ale mowisz o trojkacie po stronie zachodniej, tam rzeczywiscie ma przebiegac
                            trasa NS, Przedmowcom chodzilo o trojkat po stronie wschodniej miedzy I etapem
                            a maszynowa - dowiedzailem sie wczoraj ze wlascicielem jest jakis typ, domyslam
                            sie ze nie kupil tej dzialki pod uprawe rzodkiewki, wiec mozemy spodziewac sie
                            nowej inwestycji... oby niezbyt wysokiej i niezbyt blisko
                            Pozdrawiamy sasiadow

Slawek i Majka - I etap 54
    • Gość: Kamil Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.2a.pl 02.02.06, 20:07
      Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na 7 pietrze, ale z tego co slyszalem im
      wyzej tym bardziej bedzie nioslo od tych tras. co wy na to? pozdrawiam
      • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 194.106.192.* 02.02.06, 23:24
        Nie no, chyba czym wyżej tym ciszej, to chyba oczywiste?
        • Gość: kamil Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.crowley.pl 03.02.06, 09:15
          rozmawialem na ten temat z dwoma budowlancami. jesli chodzi o dzwieki od ulic,
          tras, szum samochodow, to wcale nie jest takie oczywiste. szum moze isc do
          gory. dotyczy to rowniez ekranow, ktore chronia raczej nizsze pietra.
          • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.bas.roche.com 03.02.06, 10:01
            W centrach miast gdzie szum ulic jest problemem nr 1, czym wyżej położone
            mieszkania tym są droższe, to chyba o czymś świadczy. Co do ekranów i odbicia
            dźwięku od płaszczyzny ulicy, to może to sprawić że cichsze niż bez tych efektów
            są parter, pierwsze piętro może. Od drugiego w górę jest coraz ciszej chyba.

Rozmawiałem ze znajomym który mieszka przy bardzo ruchliwej i uciążliwej ulicy i
            mówi że nie ma w zasadzie u niego problem, ale tylko dlatego że mieszka na 8
            pietrze i już tam jest cicho.
    • Gość: kamil tiry IP: *.2a.pl 02.02.06, 22:56
      i jeszcze jedna rzecz. czy ta trasa beda jezdzily tiry? jesli nie, to nie ma
      problemu, bo bedzie jak kazda inna trasa w Ww, jesli beda, to bedzie glosno!
      • Gość: Maciek Re: tiry IP: 194.106.192.* 02.02.06, 23:25
        Wg założeń mają nie jeździć raczej. To ma być trasa wewnątrz miejska nie
        tranzytowa. Tranzytowa ma być obwodnica. Ale jak będzie naprawdę to kto wie.
      • Gość: mich Budowa IP: 82.177.34.* 06.02.06, 09:42
        Byłem w weekend na budowie. I cóż: jest głęboki dół - zapewne pod garaże i
        fundamenty, stoi wielki żuraw i jakaś jedna kantynka dla robotników. Nie są to
        powalające postępy na budowie, no ale zalewanie fundamentów jest podobno
        przewidziane na marzec. Zobaczymy.
        • Gość: Maciek Re: Budowa IP: *.bas.roche.com 06.02.06, 10:49
          Właśnie się ciesz że mądrze robią. Nie leją fundamentów w zimie. Będą lepszej
          jakości.
          • Gość: mich Re: Budowa IP: 82.177.34.* 06.02.06, 14:45
            Pewnie masz rację. Boję się tylko czy termin oddania I etapu będzie dotrzymany.
            Mam nadzieje, że tak. I że zima w końcu nas opuści:)
    • Gość: Kamil I etap, trasa IP: *.crowley.pl 06.02.06, 15:32
      bylem w sobote na budowie. nic sie nie dzialo. pani z budki powiedziala, ze
      robotnicy przestali pracowac bo zaczal padac snieg. nie bylo na budowie nikogo,
      wiec jakosc te prace sa malo obiecujace.
      poza tym sprawdzalem z mapa w reku przebieg trasy N-S. bedzie szla m.in. przez
      dzialke obok i w zasadzie przy plocie "Szczesliwogo Domu".
      jest top zla wiadomosc dla osob z mieszkaniami z oknami na wschod, gdyz te okna
      beda w zasiegu trasy. obawiam sie, ze przy tak malej odleglosci nawet ekrani
      niewiele dadza.
      • Gość: mich Re: I etap, trasa IP: 82.177.34.* 07.02.06, 12:28
        O ile w ogóle powstanie. I weź jeszcze pod uwagę, że 100-200m dalej (bliżej
        Krakowskiej) są budynki spółdzielni Włodarzewska, gdzie odległość między
        budynkami a linią kolejową wynosi ok 20 m, a tam się droga chyba nie zmieści,
        chyba że lokalna.
        • Gość: mala Re: I etap, trasa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 09:12
          Bylam w urzedzie i powiedziano mi ze jest tam wydzielony pas pod droge
          szybkiego ruchu (4 pasy) i ona napewno powstanie, pas ten lezy tuz przy kolejce
          od strony ul. Wlodarzewskeij.Ludzie kupujecie mieszkania a nawet nie
          sprawdziliscie planow zagospodarowania tej okolicy???
          • Gość: kris Re: I etap, trasa IP: *.pse.pl / *.pse.pl 14.02.06, 09:35
            A w jakim urzędzie to sprawdziłaś?
          • Gość: mich Re: I etap, trasa IP: 82.177.34.* 14.02.06, 10:44
            Jak tam zmieszczą się 4 pasy w niektórych miejscach, to chyba tą drogą
            szybkeigo ruchu będą poruszały się maluchy i rowery:) Mówię szczególnie o
            budynkach SM Włodarzewska
            • Gość: Maciek Re: I etap, trasa IP: *.bas.roche.com 14.02.06, 12:00
              Nie wiem o których budynkach mówisz ale jeżdżę tam często pociągiem i po
              północnej stronie torów spokojnie się 4 pasy zmieszczą.
              • Gość: kamil Re: I etap, trasa IP: *.crowley.pl 14.02.06, 12:54
                Ja zrezygnowałem, choc mialem rezerwacje. trasa czyni ta inwestycje bardzo
                ryzykowna z punktu widzenia przyszlej sprzedazy mieszkania. Nawet jesli beda
                ekrany lub tunel, nie zmieni to faktu, ze trasa (bez znaczenia na liczbe pasow)
                bedzie szla tuz za blokiem. Jesli chodzi o miejsce na trase, to nie ma
                problemu, moze sie przeciez przeciac z torowiskiem, lub mozna przebudowac nieco
                tory.
                Popyt na te mieszkania mimo atrakcyjnej ceny jest niewielki, jak widac z
                dostepnosci mieszkan na stronie.
                • Gość: SMD Re: I etap, trasa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 19:26
                  dwa miesiace temu bardzo krotko interesowalem sie ta lokalizacja, kopie planu
                  zagospodarowania dostalem bez problemu od dewelopera, plany drogi i
                  wielopoziomowego skrzyzowania z al. jerozolimskimi tez nie sa tajne.
                  sa takie lokalizacje gdzie do snu liczy sie tiry.
                • dyktafon2 Re: I etap, trasa 14.02.06, 20:18
                  Coś mi się zdaje, że niektórzy na tym forum próbują tłumić swoją źle podjętą
                  decyzje. Byłem dziś w urzędzie o którym pisała "mala" (Pałac Kultury 13 piętro)
                  i rozmawiałem z panią która zajmuje się planami trasy NS.
                  Trasa bez wątpienia będzie i to pod waszymi oknami, pytanie tylko kiedy.
                  Developer mówi, że będzie ale na pewno odsunięta od domów, a kobieta która
                  tworzy plany, że nie wie jak ktoś mógł wydać to pozwolenie na budowę.
                  Powiedziała jeszcze kilka ważnych szczegółów, ale nie będę o nich pisał.
                  Zainteresowanych odsyłam na 13 piętro. Ja zrezygnowałem.
    • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 23:11
      Czesc

Zeby zakonczyc dyskusje, ktoredy, tedy, owedy, zamieszczam mapke na ktorej
      zaznaczylem polozenie planowanej drogi.

slawekmadaj.webpark.pl/lokalizacja2.gif
      Daleko nie jest, blisko tez nie, szczegolnie dla osob ktore wybraly wschodnia
      czesc inwestycji. Mnie to zupelnie nie przeszkadza, trasa planowana jestw
      polwykopie z dodadkowymi ekranami wiec nie powinno byc uciazliwie.
      Dodadkowo bliskie polozenie trasy moze byc jednoczesnie atutem, tym bardziej ze
      wjazd na nia jest calkime niedaleko, jednak na tyle odsuniety by nie draznic
      halasem. Jade do pracy, wbijam sie na trase i leceee... bez przebijania sie w
      korkach na grojeckiej itd...
      Dodadkowo blisko Park Szczesliwicki, dla mnie bomba :)
      W tej chwili mieszkam na Grojeckiej na 7 pietrze tuz przy drodze - 6 pasow -
      korek 2 razy dziennie w godzianch szczytu, jesli teraz znosze halas to mysle
      wlodarzewska bedzie dla mnie oazą spokoju :)
      Apropos postepow, w niedziele przeskoczylem brame i pobiegalem po terenie, nic
      ciekawego sie nie dzieje, wielko dol na dole jest juz cos wylane i wystaja
      prety zbrojeniowe. nie wyglada jednak na to by aktualnie cokolwiek tam sie
      dzialo. Moze jutro albo pojutrze skocze i cykne pare fotek
      W imieniu swoim i Żony pozdrawiam sasiadów :)

Slawek i Majka
      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 15.02.06, 11:11
        Ja też współczuję ludziom, którzy kupią mieszkanie w II etapie, szczegółnie z
        widokiem na plac budowy drogi i na samą drogę. Ja mam mieszakanko w I etapie
        najdalej od drogi, z widokiem z jednej strony na park szczęśliwicki, a z
        drugiej na zieleń na osiedlu. Hałasu też się raczej nie boję, więc ja tam nie
        narzekam. A co do postępów, to rzeczywiście niewiele się dzieje, chociaż
        zgodnie a harmonogramem zalanie fundamentów ma nastąpić koło marca. Może się
        wyrobią.
        • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 11:13
          Rowniez mieszkam po stronie wschodniej - z widokiem na gorke szczesliwicka. Nr
          mieszkania 54. Zaraz chyba pojde zrobic jakies fotki, wieczorem wrzuce linka.
          Moze uda mi sie czegos dowiedziec na samej budowie
          Pozdro
          Slawek
          • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 15.02.06, 13:33
            Ja też chętnie zrobię fotki, tylko nie mam jak ich zamieścić. Dowiedz się też,
            czy robotnicy dostają pensję - to często dośc dobry wyznacznik kondycji budowy.
            Pozdrawiam sąsiadów.
            • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 18:49
              Czesc

Niestety braklo mi smialosci zeby zapytac robotnikow o wyplaty ;-) Dzentelmeni
              o pieniadzach podobno nie gadaja :) Cyknalem kilka fotek, za okolo tydzien bede
              mial prawdziwe "rarytasy" ;-) ale to niespodziewanka :) Tymczasem...

www.slawekmadaj.webpark.pl/im000862.jpg
              www.slawekmadaj.webpark.pl/im000863.jpg
              www.slawekmadaj.webpark.pl/im000864.jpg
              www.slawekmadaj.webpark.pl/im000865.jpg
              Jak widac na zdjeciach, wiele sie nie zmienilo, ale widac ze zaczeli prace. W
              biurze dowiedzialem sie ze garaze beda skonczone do polowy kwietnia, wiec jest
              male opoznienie - wynikajace z pogody (nie ma co sie oszukiwac, przy -30 st
              trudno lac beton ;/ Dowiedzialem sie tez kilku szczegolow nt drogi expresowej
              ktora budzi przestrach w czesci czytelnikow tego forum. Otoz droga ta bedzie
              szla w wykopie, dodadkowo izolowana od halasu. Materialy na ten temat
              zamieszcze nastepnym razem.

Pozdro
              Slawek
              • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 18:51
                Ups sorki.. coz za gowniany serwer.. nie dosc ze maly to jeszcze limit
                transferu.. beznadzieja.
                Poszukam czegos lepszego i dam znac. Wrzuce troche jeszcze innych zdjec
                Tymczasem pozdro
                Slawek
                • Gość: NS Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 15.02.06, 21:37
                  Pytasz developera o droge, to tak jakbyś pytał sprzedającego samochód czy jutro
                  się nie zepsuje. Wykop będzie ale w oklicach ulicy Grójeckiej pod którą ma
                  przechodzić. Wasz dom jest przy alejach które są podniesione w stosunku do lini
                  waszych domów. Mają wkopać waszą część żeby zachwilę ją podnosić, no nie wiem.
                  • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 22:51
                    No i po co takie bzdury pleciesz?
                    Plany widziales ze starasz sie wszystkim wmowic ze wyglada to masakrycznie?
                    Zastanawiam sie czym spowodowana jest tak zmasowany naplyw nieprawdziwych
                    informacji nt tej inwestycji? Nie wierze ze wiaze sie to z checia pomocy bo
                    gdyby tak bylo zanim powiedzialbys/napisal slowo zajrzalbys GDZIEKOLWIEK zeby
                    sprawdzic czy sie nie mylisz. A tak.. siejesz Panie zamet, i niepotrzebnie
                    stresujesz ludzi ktorzy mieszkanie juz tam kupili. Ja mam swoje zarezerwowane i
                    nie zamierzam z tej rezerwacji zrezygowac a posty taie jak twoje oparte na
                    domyslach i przeczuciach sa smieszne.
                    zamieszczam linka do mapki ( fragment mapy + leenda ze strony siskomu)
                    Przeczytasz tam ze trasa idzie w WYKOPIE.
                    Na zakonczenie jeszcze raz prosze, jesli chcesz oglaszac jakies hiobowe wiesci
                    i straszyc ludzi, pofatyguj sie prosze i sprawdz informacje

www.republika.pl/s_and_m/images/obraz.jpg
                    Na czerwono oznaczylem nasz dom - etap 1

Pozdrawiam
                    Slawek
                    • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 23:09
                      Obiecane zdjecia... stan na 15.02.2006 godzina 13.00

Jak wspomnialem za okolo tydzien bede mial "rarytaski" ;-) ktore oczywiscie
                      udostepnie :)

Pozdrawiam
                      Slawek
                      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 16.02.06, 09:35
                        Bardzo się cieszę, że oprócz hiobowych postów typu nie kupujcieee!!! itd.
                        znajdują się ludzie, którzy oceniają pozytywnioe tą inwestcyję. Mało, że z
                        planów wynika, iż droga nie powinna być uciążliwa dla mieszkańców (oczywiście
                        pomijam kwestię spalin), to jeszcze cena mieszkań jest jak na położenie bardzo
                        przystępna. Przypominam, że Szczęśliwice to jednak bardzo droga dzielnica Wawy
                        z zielonymi płucami pod bokiem - Park Szczęśliwicki. Dzięki wielkie Sławku za
                        zdjęcia, ale w Twoim mailu powyżej linki nie działają. Jak możesz coś z tym
                        zrobić, będę wdzięczny. Pozdro dla sąsiadów.
                      • Gość: kris Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.pse.pl / *.pse.pl 16.02.06, 09:44
                        Witam
                        Tak się składa, że żywo interesuję się inwestycją. Chciałbym podzielić się
                        swoimi spostrzeżeniami z prywatnych badań:)

1.Jeśli chodzi o budowę byłem 3 razy i widać, że coś się dzieje i na pewno nie
                        jest to już staw z żabami jak ktoś pisał.
                        2.Jeżli chodzi o drogę byłem w Pałacu na 13 piętrze i obejrzałem szczegółowe
                        plany projektowe z których wynika że na wysokości osiedla droga powinna być w
                        wykopie z tendencją do wychodzenia z niego w kierunku Jerozolimskich.Zmienił
                        się status tej drogi zamiast sześciu pasów mają być cztery.

3.Co do zamieszczonej mapki
                        Nie do końca pokrywa się z planami - osiedle będzie po drugiej stronie
                        zakreskowanej ulicy(przedłużenia drawskiej).
                        4.Ważna rzecz dotycząca drogi.Ostatnia wypowiedź na temat drogi pochodzi z 2001
                        roku (Paweł Piskorski).Teraz podobno projekty przejęło ZDM i ma robić nowe
                        analizy.
                        5.Ciekawa strona na której można zobaczyć trasę NS
                        www.siskom.waw.pl/obwodnice-pokaz.htm
                        Na wysokości osiedla może pojawi się około 2014.
                        Ja bym dodał jeszcze z 5 lat gdyż akurat ten odcinek ma finansować miasto :)

Pozdrowiam
                        Krzysiek
                        • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 10:18
                          Dzieki za informacje
                          Faktycznie troche sie "machnalem" nanoszac osiedle na mapke. Ale juz
                          poprawilem :))

Mieszkancom etapu 2 nie zazdroszcze. CHyba ze ta droga nigdy nie powstanie, a
                          oni kupujac mieszkania za bezcen zrobia na tym najwiekszy interes :))
                          Nie wiewcie czy jestw planach przebudowa wlodarzewskiej? Jest strasznie
                          waska :/

Pozdrawiam
                          Slawek
                      • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 10:08
                        Moze teraz linki zadzialaja..

Pozdro
                        Slawek
                        • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 10:09
                          No sory, nie wiem czemu nie dzuala :/
                          Pozostaje wkleic do przegladarki i zmieniac numer zdjecia. Upierdliwe ale cos
                          ja moge :/

Pozdr
                          Slawek
                        • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 16.02.06, 13:01
                          Sławku, ciągle linki nie działają. Tylko pierwsze twoje fotki można obejrzeć. Z
                          wypowiedzi Krzyśka wynika, że jednak droga powstanie dużo później, niż
                          niektórezy przewidywali. I jestem w stanie w to uwierzyć biorąc pod uwagę
                          szybkoćś działania miasta w zakresie remontów dróg, że nie wspomnę o budowie
                          nowych:)))
                          • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 14:21
                            HA! A ja mam nowe nowinki :)
                            Bylem dzisiaj na ul Chmielnej gdzie dostepne sa szczegolowe plany drogi.
                            Dowiedzailem sie tam ze planowana obwodnica bedzie miala status drogi nie
                            expressowej jak planow czescniej a drogi glownej, bedzie wiec węższa. Dodadkowo
                            potwierdzily sie informacje o przebieg trasy w wykopie. Projekt jest z 2000
                            roku, nowy projektant bedzie mial mozliwosc wprowadzenia pewnych zmian.
                            Istnieje tez mozliwosc ze droga bedzie szla w wykopie az do samych
                            jerozolimskich biorac pod uwage powstajace osiedle (nasze) Obecny plan zasklada
                            mozliwosc wyjscia z wykopu tuz przed alejami.
                            Droga faktycznie finansowana bedzie przez miasto, ale nie wnioskowalbym terminu
                            rozpoczecia prac na podstawie zdolnosci do przeprowadzania remontow.
                            Dowiedzialem sie ze w obecnej chwili nacisk kladziony jest na NOWE inwestycje,
                            a dopiero w nastepnej kolejnosci na remonty (zeby zapobiec korkom) Planowany
                            termin rozpoczecia budowy to rok 2009 ale dowiedzialem sie nieoficjalnie ze jak
                            sie zacznie w 2012 to bedzie dobrze :) No, to chyba tyle :)
                            Ja juz jestem zdecydowany na 100% :)

Pozdro
                            Slawek
                            • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 16.02.06, 14:52
                              Jeżeli nacisk kładziony jest na nowe inweestycje - to jestem szczerze
                              zdziwiony. To tylko nasi logicznie inaczej myslący włodarze w stolicy mogli
                              wymyślić. Zanim wybudują te nowe drogi, powybijamy sobie zawwieszenia w
                              samochodach, więc kto będzie jeździł po tych pięknych nowych drogach. Rowery,
                              motory i tiry. Bo jeszcze kilka zim takich jak tegoroczna, zniknie większosć
                              miekkich francuzów, wiec od razu zrobi sie luźniej.
                              ps. Jak ze zdjęciami?
                              ps.2 Rezczywiście przydałaby sie mała modernizacja włodarzewskiej
                              • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 16:21
                                Nie przesadzaj Michu. Postepowanie miasta wydaje mi sie dosc logiczne. Remont
                                istniejacej drogi powoduje zamkniecie zalozmy jednej jezdni. Ruch odbywac sie
                                bedzie wahadlowo.
                                Nie potrafie sobie tego wyobrazic np na grojeckiej. A Ty potrafisz?
                                Wybuduja nowe drogi, i tamtedy puszcza ruch, a stare wyremontuja. To ma sens
                                (moim zdaniem)

Pozdr.
                                Slawek
                              • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 16:25
                                Zdjecia 15.02.2006
                                Wystarczylo adres wkleic do przegladarki ale dla co bardziej leniwych...

Powinno dzialac :)

Pozdro
                                Slawek
                            • Gość: yazoo Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 16.02.06, 22:03
                              Witam.
                              dziś przeczytałem wszystkie posty i osiwiałem...
                              Mam rezerwacje na 2 mieszkania (z dziś) nr 72 i 99 i biorąc pod uwagę trasę
                              myślę że w grę wchodzi tylko to 72... Co o tym sądzicie?
                              Pytanie nr 2: gdzie na Chmielnej można zobaczyć projekt trasy?
                              Pozdro
                              Tomek
                              • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 23:11
                                nr 72 na pewno jest lepsze bo masz widok na wschód. Z kolei 99 masz widok z
                                jednej strony na zieleń na osiedlu, a z drugiej na przyszła budowę pięknej
                                trasy NS. Miło, że ktoś ma możliwośc sprawdzić wszystkie plany i projekty na
                                mieście - ja niestety nie mogę w ciągu dnia. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i
                                niech budowa postępuje!!! A co do logiki budowania dróg - jak będą pieniadze na
                                nowe drogi, to nie będzie na remonty - budżet ZDM to nie studnia bez dna -
                                patrz przebudowa skrzyżowania przy Galerii Mokotów itp.
                              • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 23:12
                                Wyluzuj.. :))
                                Nie jest zle, powiedzialbym nawet ze jest dobrze :)))
                                Plany jakie zobaczylem dzis na chmielnej (124 - wejscie od zelaznej) idealnie
                                pokrywaja sie z planami zamieszczonymi na stronie siskomu. (przynajmniej w
                                naszym rejonie)
                                Tak orientacyjnie nanioslem nasze osiedla na ta mape tutaj:

To samo zobaczysz na chmielnej. Jesli masz mieszkanie od strony wschodniej to
                                mozesz spac spokojnie. Pamietaj ze droga idzie w wykopie, dodatkowo beda ekrany
                                i pas zieleni. Biorac pod ugage ceny za metr w tej dzielnicy jest absolutnie
                                niemozliwe zeby na tej inwestycji nie zarobic, lub mieszkajac tam odczuwac
                                jakiekolwiek dolegliwosci z powodu tej trasy.

Pozdrawiam sasiadow :)
                                Slawek
                                • Gość: łazienki-prawie Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 17.02.06, 10:23
                                  Elo, no w końcu trafiłem na prawdziwych amatorów. Słuchajcie mam do sprzedania
                                  mieszkanko, wszystkie okna na trasę łazienkowską. Kurcze nie mogę go puścić od
                                  roku. A tu tacy amatorzy nieustającego szumu przejeźdzjących samachodów. Mogę na
                                  własny koszt zainstalować klimatyzaję jeśli np żona nie przepada za tym szumem.
                                  Ja swoją przyzwyczajałem szumem telewizora z wyłączoną anteną. Następny plus to
                                  okna, nie trzeba ich myć, bo po jednym dniu już są czarne, no żyć nie umierać.
                                  Czekam na poważne propozycje.
                                  • Gość: kris Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.pse.pl / *.pse.pl 17.02.06, 12:27
                                    Sprzedaj mieszkanie za pół ceny i wyprowadź się z Warszawy do leśniczówki ze
                                    100 km od miasta to będziesz miał ciszę :)

• Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 17.02.06, 13:52
                                    Mój drogi, nie myl tranzytowej trasy szybkiego ruchu Łazienkowskiej z 3-4
                                    pasami w każdą stronę z drogą główną o 2 pasach. Nie ten poziom hałasu,
                                    nateżenia ruchu itd. Wiec przestań tu mówić o amatorach, bo chyba sam nim
                                    byłeś, skoro zamieszkałeś przy Łazienkowskiiej. A propos hałasu - wystarczy
                                    wymienic okna - może to być tańsze od klimatyzacji. A z tymi czarnymi szybami
                                    to już lekka przesada - owszem, okna brudzą się szybcjiej, ale mycie 2 razy w
                                    roku powinno wystarczyć. A jak ci się hałaś nie podoba, to po co mieszkasz w
                                    Wawie - taka jest specyfika tego miasta, że jest po prostu głośne.
                                    • Gość: łazienki-prawie Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 17.02.06, 14:19
                                      no tak szczególnie głośne to miasto jest np. na starym żoliborzu. Mieszkam przy
                                      trasie, bo jest tak jak w tym przysłowiu o darowanym koniu. Dzięki za dobrą radę
                                      z oknami, tylko co gdy lato jest szczególnie upalne i trzeba je otworzyć, też
                                      nie będzie słychać? Super daj mi namiar na producenta.
                                      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 17.02.06, 14:35
                                        No jezeli wszystkie okna wychodzą ci na Łaziernkowską, to współczuje - nie wiem
                                        co zrobic - wentylatory w każdym pokoju albo w ostateczności klima. Nie
                                        porównuj centralnych dzielnci Wawy z żoliborzem. Ale dojedź do centrum z tego
                                        starego żoliborza w poniżej godzinę. Poza tym stary to znaczy stare budownictwo
                                        itd. itp. A odnośnie okien, kup jakieś 2 lub 3 szybowe - już powinieneś odczuć
                                        różnicę. Oczywiście mozesz też zainwestować w specjalne dźwiękiszczelne, ale
                                        podejrzewam że są one trochę drozsze.
                                      • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.bas.roche.com 17.02.06, 15:34
                                        No okna na Łazienkowską to rzeczywiście problemik, ale nie Ty jeden jesteś w
                                        takiej sytuacji, mnóstwo ludzi mieszka przy trasach, bo to jest miasto niestety
                                        i aż tylu biurowców nie trzeba aby zasłaniały wszystkie ulice.

Jednakże Twój post nie do końca tyczy się dyskutantów w tym wątku, bo jakbyś
                                        uważnie przeczytał to byś wiedział że koledzy nie będę mieli okien na trasę,
                                        zatem nie wiem do kogo się zwracasz jako do "miłośnika".
                                        • Gość: łazienki-prawie Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 17.02.06, 16:14
                                          do was kochani, juz niedługo podzielicie mój los, ale sami nawzajem
                                          przekonujecie się o tym, że ta trasa to nie jest problem. Więc od razu bierzcie
                                          ode mnie mieszkanko, jeszcze zaoszczędzicie. :) Klima gratis!
                                          • Gość: P Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.cofaceintercredit.pl 20.02.06, 12:51
                                            kolega z Dom Development, czy JV Construction - ze tak zniecheca???

czy to z zazdrosci, ze ktos kupuje nowe mieszkanie, a tu trzeba mieszkac w
                                            starym i smierdzacym???

zycze mniej zloscliwosci i wiecej optymizmu - kiedys i Tobie sie poprawi
                                    • Gość: Admiral Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 80.51.246.* 21.06.06, 09:16
                                      To nie będzie droga główna (G) tylko głowna ruchu przyspieszonego (GP). A
                                      różnić się będzie od poprzedniego projektu w klasie S tylko tym, że będzie
                                      można zrobic dodatkowy wezeł - z Grójecką. Szerokość i liczba pasów pozostanie
                                      bez zmian.
                                      • Gość: veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 21.06.06, 20:47
                                        w SISKOM podali ze trasa bedzie miala 2x3 lub 2x2 pasów i bedzie o szerokosci 25
                                        metrów. przynajmniej przy weźle przy wlodarzewskiej bedzie biegla w wykopie i
                                        beda ekrany dzwiekoszczelne (info od SISKOM) wiec skokojnie ludziska z ta trasa
                                        nie ma sie co tak podnicac. trasa NS przy marszalkowskiej to jak przejscie dla
                                        pieszych i do tego w wykopie.
                                        Pozdrawiam zdenerwowanych
                                • Gość: yazoo Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 17.02.06, 18:15
                                  Byłem tam dzisiaj, dzwig ruszał sie to w lewo to wprawo, niezbyt szybko...
                                  niestety nie kupie chyba tam mieszkania... pociagi do Piaseczna i dalej jakoś
                                  możnaby znieść ale ta trasa moim zdaniem pójdzie, nawet przebudowa alej, która
                                  sie teraz buduje o tym świadczy...niestety żonka nie dal rady sie przekonać i
                                  nici z mieszkania... i jeszcze jedno: co zdrugim pojazdem albo jak ktos zechce
                                  przyjechać w odwiedziny? na Włodarzewskiej nie ma gdzie zaparkować! sam to
                                  sprawdziłem dzisiaj, ok. 14 znalezłem jedno miejsce przy Stoenie! Kaszanka!!!
                                  Ale wszystkim, którzy tam kupili mieszkanka szczere pozdro! Nie dajcie się
                                  trasie i mieszkajcie szczęśliwie!
                                  Tomek
                                  • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 22:38
                                    Przestańmy sie bawić w style: nie kupujcvie, głośno, hałas, współczuje itd. już
                                    to przerobiiśmy, więc podrzegaczom mówimy nie!!!! Jak ktos ma lokalizację W-E
                                    to mu trasa nie strzszna, wiec współczycie nie potrzebujemy. Ani ironii. Czekam
                                    na rzeczowe komentarze i odczucia od przyszłych sąsiadów lub potencjalnych
                                    kupców. Fakt, sam nad tym boleję, jeśli chodzi o parking. Mamy 2 samochody a tu
                                    dupa. Miejsca w garzżu na 1 samochów. a obok można zapomnieć. Może trzeba
                                    bedzie parkować w Carrefourze.
                                    • Gość: yazoo Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 18.02.06, 22:33
                                      Witam ponownie.
                                      Mich - nie pisałem:"nie kupujcie", nie pisałem:"współczuje"
                                      a pisałem: nie dajcie się, szczere (szczere) pozdro, mieszkajcie szczęśliwie -
                                      to są słowa polskie i myślę że nie trudno je poprostu przyjąć tak jak brzmią...
                                      to chyba tyle odpowiedzi, a teraz do rzeczy... co myślicie o samej ulicy?
                                      możnaby choć spróbować później powalczyć o jej remont, w końcu coraz więcej
                                      ludzi tam będzie mieszkać (nowe budynki.
                                      Tomek
                                      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 19:45
                                        Racja, warto powalczyć. TYlko że na to potrzeba pieniedzy, które są podobnbo
                                        tylko na nowe drogi, a na remont starych brakuje. A poza tym, czekanjmy
                                        cierpliwie na postępy na budowie.
                      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.06, 16:32
                        Nie wiem co sie teraz dzieje na budowie, jakby ktoś był, niech da znać. Mam
                        nadzieję, że jednak będzie to inwestycja trafiona i opłacalna. Bo szczerze
                        mówiąc, nie będzie to moje docelowe miejsce zamieszkania, ale na kilka lat na
                        pewno.
                    • Gość: NS Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 16.02.06, 00:04
                      aaaa pofatygowałem się i byłem w urzędzie zagospodarowania. To co piszę/mówię
                      nie opieram na złośliwości, jakoże sam zastanawiałem się nad kupnem. Mam pytanie
                      czy ty byłeś w tym urzędzie i rozmawiałeś z ludźmi którzy projektują tą trasę.
                      Wydaje mi się, że boisz się tej konfrontacji po fakcie. A może sam sprzedajesz
                      tam mieszkania...
                      • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 09:47
                        LOL :))
                        Mieszkan tam nie sprzedaje, jestem klientem jak juz mowilem mieszkania nr 54.
                        Rzeczywiscie pofatyguje sie dzisiaj do Pajaca Kultury zeby zakonczyc te
                        dywagacje nt przebiegu trasy. Byc moze zakonczy to serie "cennych porad" dla
                        kupujacych.
                        Wydaje mi sie ze strona siskoma jest w miare wiarygodna ale skoro nalegasz.. :)
                        Postaram sie cos tam skserowac jesli bedzie taka mozliwosc i udostepnic.

Pozdro
                        Slawek
                    • Gość: mala Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 11:52
                      Skad masz ta mapke? Ja bylam w urzedzie gminy, w wydziale infrastruktury i
                      powiedzieli mi ze maja nieaktualne plany zagospodarowania i wiedza ze ta trasa
                      ma byc ale, czy w wykopie czy nie tego nie wiedza...
                      • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:00
                        ul Chmielna 124 wejscie od zelaznej, pokoj chyba 32 pani Elzbieta.. nazwiska
                        nie pamietam. Przebieg trasy w naszym rejonie taki sam jak na stronie SISKOMu

Pozdro
                        Slawek
                        • Gość: KMD Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.06, 22:43
                          Witamy sąsiadów!
                          Właśnie kupilismy mieszkanie w pierwszym bloku,
                          Trasą,która tak wszystkich stresuje My sie nie przejmujemy(widzielismy plany i
                          dokładny przebieg trasy na całym odcinku)
                          Radze cieszyć sie z nowego mieszkanka,
                          Pozdrawiamy.
                          • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 19:46
                            Pozdro, a jaki naumer.
                            • Gość: trex Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.chello.pl 01.03.06, 22:12
                              wlasnie dowiedzialem sie ze ceny podskoczyły o 5%
                              • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 02.03.06, 11:32
                                milutko, mało że już zarobiłem bo miałem rezerwacje bardzo wcześnie 50K, to
                                jeszcze jak słyszę kolejne 20. Kurde. Jak tak dalej pójdzie, to zanim wybudują
                                będzie 30-40% na czysto. Takiego zysku to dawno nie miałem:))
                                • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.bas.roche.com 02.03.06, 12:38
                                  Mylisz się, to nie jest żaden zysk, chyba że masz 2 mieszkania lub więcej. To
                                  nie jest zysk, bo każdy gdzieś musi mieszkać, więc nigdy z tych "zyskanych"
                                  pieniędzy nie skorzystasz - będziesz musiał je wydać na inne mieszkanie które
                                  też bedzie odpowiednio droższe.

Tak a propos: to po ile za m2 chce Robyg na Włodarzewskiej?
                                  • Gość: warszawianka Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.devs.futuro.pl 02.03.06, 13:32
                                    Moi znajomi właśnie do kupili na wtórnym na Włodarzewskiej mieszkanie 65 metrów
                                    3 pokoje w super standardzie wykończneia z zabudową kuchni i AGD z szafami na
                                    zamówienie i z piwnicą za 340 tysiecy
                                    to wychodzi 5230 za metr. JAk odliczyć wykonczenie i sprzęty to wychodzi 4230
                                    za metr w stanie developwerskim.
                                    Chcieli sprzedać drożej ale od wielu miesięcy nie było chętnych.
                                    Może za nim Wasza budowa bedzie ukończona ceny nieruchomości spadną więc tak na
                                    zarobek badzo nie liczcie
                                  • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 02.03.06, 14:35
                                    Jak to nie jest zysk. Na odsprzedaży ewentualnej jest. Oczwiście może nie będę
                                    teraz odsprzedawał, ale kiedyś na pewno. Wtedy niezrealizowany zysk zostanie
                                    zrealizowany. Jak to po księgowemu, mam na razie dodatnią różnicę z wyceny
                                    nieruchomości.
                                    • Gość: Maciek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.bas.roche.com 02.03.06, 15:13
                                      Widzę że chyba nie zajarzyłeś o co mi chodziło. Ale nie ma co więcej wyjaśniać.
                                      Ile za m2 płaciłeś?
                                      • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 03.03.06, 10:28
                                        abstrachując od ceny garażu i tarasu, wychodziło średnio 4,37K za m2
                                        • veljarek Robyg-Wlodarzewska 03.03.06, 23:53
                                          właśnie zaczynam tworzyćstronę mieszkańców Włodarzewskeij 85 proszę o zdjęcia z
                                          budowy to bede umieszczał. strona nie bedzie szczytem technologi bo nie mam na
                                          to czasu. ale zapraszam www.wlodarzewska85.prv.pl
                                          • Gość: Edi Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 04.03.06, 11:05
                                            Piekna strona, piekna wizualizacja, ale czy na miejscu tego ślicznego placu
                                            zabaw i biegających dzieci nie powinna być trasa NS?
                                            • veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska 05.03.06, 18:33
                                              przeczytaj poprzednie watki to wyjasni ci sie wszystko
                                              • Gość: Edi Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 05.03.06, 22:39
                                                "wyjasni ci sie wszystko"??? co to za składnia? rozjaśni, przejaśni, ale
                                                wyjaśni, tego nie znałem, może dlatego wybrałeś mieszkanie wśród samochodowgo szumu?
                                                • veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska 06.03.06, 08:43
                                                  I LOVE car,
                                                  Patrz zagospodarowanie terenu a zobaczysz, że dziwnym zbiegiem okolicznosci
                                                  trasa bedzie miala 2 pasy, a do tego bedzie biegla w wykopie posiadajac oprocz
                                                  tego ekrany dzwieko-chlonne, ale w koncu ty jestes tu alfa i omega ;)
                                                  Serdecznie pozdrawiam
                                                  • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.06, 15:51
                                                    Nie ma co sie spierac, bo wizualizacja jest faktycznie chybiona. Tu gdzie jest
                                                    ten piekny placyk zabaw bedzie znajdowala sie skarpa a na jej dole trasa.
                                                    Mysle ze developer moglby zdobyc sie w koncu na DOKLADNE zaznaczenie przebiegu
                                                    trasy NS konczac zaciekle batalie Moglby tez usunac ta wizualizacje ze strony
                                                    poniewaz wprowadza ona w blad. Mozna przeciez pokazac obszar miedzy blokami,
                                                    tam bedzie przeciez zielono.
                                                    Rozumiem marketing ale takie "triki" to wkladanie sobie kija w szprychy.
                                                    Mnie osobiscie jednak obecnosc trasy nie przeszkadza. Niektorym moze jednak
                                                    przeszkadzac nierzetelne przedstawienie faktow a fakt jest takie ze tego placu
                                                    tam nie bedzie, bedzie tam natomiast wykop i ekran. Glosno nie bedzie wiec nie
                                                    ma strachu, ale po co dawac pretekst do "polemiki" tym ktorzy mieszkania kupic
                                                    tam nie chca, i robia wszystko zeby zniechecic do tego innych.
                                                    Ujadanie tych co mieszkaja na pradze lub w innej "ekskluzywnej" lokalizacji
                                                    i "doradzaja" na tym forum, osobiscie zlewam co i innym mieszkancom goraco
                                                    polecam ;)

Pozdrawiam
                                                    Slawek

PS. Lece na budowe cyknac pare fotek :)
    • veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska 05.03.06, 00:44
      strona mieszkancow wlodarzewska www.wlodarzewska85.prv.pl lub
      www.wlodarzewska.prv.pl
      • veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska 05.03.06, 01:56
        strona www.wlodarzewska.prv.pl ma już swoje forum mieszkańcó, serdecznie
        zapraszam na strone przyszłych mieszkańców.
        • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 06.03.06, 13:03
          Dzięki wielkie, że powstała strona. Bardzo sie przyda, szczególnie na
          umieszcanie zdjęć i innych komentarzy. Jak widzę na stronie robyga, zostało im
          tylko 54 mieszkania wolne, z czego połowa jest zarezerwoqwana. Nieźle, chyba
          jednak podwyżki cen nie odstraszyły klientów. Pozdrówka dla wszystkich sąsiadów.
          veljarku, zrób może liste mieszkań na stronie z numerami, wtedy będzie łatwiej
          sąsiadów z okolicy znaleźć, wtedy łatwiej się będzie umiejscowić.
          • Gość: ruda Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 5.6.2R1D* / 170.252.72.* 06.03.06, 16:26
            plizzzz.powiedzcie czy widzieliscie umowe i czy wszystko z nia ok bo mi sie
            wlanie zwolnilo mieszkanie i musze sie juz jutro zdecydowac.
            pozdrawiam
            • sylmo Re: Robyg-Wlodarzewska 06.03.06, 20:11
              generalnie jest ok, choc kilka punktów jest nieścisłych.
              moze juz doprecyzowali po moich sugestiach.
              pozdrawiam
              Sylwia
            • ciociabrygida Re: Robyg-Wlodarzewska 06.03.06, 22:03
              Umowe konsultowalem z prawnikiem od nieruchomosci dlatego wprowadzilem w niej
              jedna zasadnicza zmiane:
              Jest: ktora stanowi czesc niniejszej umowy
              powinno być: który jest integralna czesc umowy
              (chodzi o zalaczniki)
              Ponoc to takie wazne?? Nie wiem czemu
          • veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska 06.03.06, 22:09
            na stronie www.wlodarzewska.prv.pl jest dostepne juz forum ale bez was bedzie
            ono martwe. Piszcie propozycje co mam wstawic jeszcze na strone. Mam zrobic
            liste mieszkancow??
            Nie wiem czy beda chetni do ujawniania sie. Wpisujcie sie na forum.
            Jak bede mial czas to zrobie lepsza strone ale to wymaga czasu.
            W koncu mam 1,5 roku do konca budowy :)
            Niech Chuck bedzie z wami
            • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 07.03.06, 10:48
              Skoro mieszkańcy ujawniają sie na forum gazety, to dlaczego nie na forum strony
              wlodarzewskiej. Ale możesz spróbować, jeśli pomysł nie wypali to trudno. A przy
              okazji, z tego co oglądałem zdjęcia widzę, że na budowie wiele się zmieniło i
              budowa posuwa się ładnie naprzód. Oby tak dalej, i niech to zima już sie
              skończy. Chyba w tym roku dała się we znaki nie tylko budowlańcom, ale
              wszystkim. Pozdrówka
              • Gość: dorota Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 217.153.180.* 10.03.06, 09:54
                cześć wszystkim, którzy będą mieszkać na włodarezwskiej 85.chciałabym z kimś
                pogadać, kto już podisał umowę i wpłacił jakies pieniadze.nalepiej byłoby się
                spotkac na budowie.dzwońcie 607 78 74 73.
                dzięki, pozdrawiam
                • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 10.03.06, 12:16
                  Czemu na budowie?. Ja już kupiłem mieszkanko i wpłaciłem chyba 20% wartości.
                  • Gość: dorota Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 217.153.180.* 10.03.06, 14:08
                    to gdzie się spotkamy? ja też kupiłam. po prostu chcę pogadać, bo kupuję je
                    sama i sama w tym wszyskim siedze. lepiej wiedzieć więcej. bo już mam dość tych
                    dyskusji na temat trasy NS.
                    pozdrówko
                    • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 10.03.06, 15:25
                      Ja w sumie nie wybierałem sie dzisiaj na budowe, tym bardziej że jak wychodze z
                      pracy, to już jest ciemno i niewiele widać. Ale być może bede w weekend w wawie
                      (to jeszcze nie jest pewne), to wtedy dam ci znać. A przy okazji, jaki jest
                      numer twojego mieszkanka?
                    • Gość: veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 10.03.06, 18:12
                      Dorotko zapraszam na forum mieszkańcó www.wlodarzewska85.prv.pl
                    • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 10:38
                      jestem w wawie, mozemy pogadac w weekend.
                      • Gość: sąsiadka dół na budowie IP: *.net-serwis.pl 11.03.06, 19:28
                        Drodzy sąsiedzi, dół na budowie istnieje od około dwóch lat. Dobrze, że nie
                        leją fundamentów, za 3 lata na pewno będa lepsze. Rok temu, podobno były tam
                        nawet ryby. Również rok temu ilość mieszkań do sprzedaży była mniej wiecej taka
                        jak teraz, nie wspominając o tym, że zarezerwowana była większość (ciekawe).
                        Rok temu tez zastanawiałam się na kupnem metrażu z doła, i chyba dobrze, że
                        skończyła się na zamiarach. Nie martwcie się jednak, wkd-ka zwlania na zakręcie
                        przy budynku.
                        Pozdrawiam!!

• Gość: Maciek Re: dół na budowie IP: *.bas.roche.com 11.03.06, 19:47
                          Ciekawe kto i po co takie bzdury wypisuje. Czy Wy ludzie macie satysfakcje z tego?
                        • Gość: mich Re: dół na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 11:52
                          Rzeczywiście, gdyby głupota umiała latać, fruwałabyś pewnie wysoko nad Wawą i
                          naszym "dołem". Żenada wypisywać takie brednie.
                          • Gość: sąsiadka Re: dół na budowie IP: *.net-serwis.pl 12.03.06, 11:57
                            Pal was sześć. Mieszkam tuż obok od paru lat. Rozumiem jednak, że kolega na
                            etacie jasnowidza w jakimś cyrku, że tak wlasną piersią broni tego doła. Żenadą
                            jest wypisywac własnie takie brednie, zamiast pomyślec przez sekundę, czy
                            przypadkiem nie jest coś na rzeczy.
                            • Gość: Maciek Re: dół na budowie IP: *.bas.roche.com 12.03.06, 12:14
                              Znalazłem nieścisłość w Twojej wypowiedzi stąd sądzę że to bzdury. Ale mogę nie
                              mieć racji. Jednak jak mieszkasz w pobliżu to dziwię się że nie wiesz że
                              fundamenty już są. Chyba że na wlodarzewska.prv.pl ktoś zechciał umieścić
                              fotomontaże.
                              Więc nie obrażaj się, ale doświadczenie z tego forum uczy że już o wielu
                              inwestycjach wiele głupot się można było dowiedzieć.
                              • Gość: veljarek Re: dół na budowie IP: *.aster.pl 12.03.06, 19:20
                                hej hej ja prowadze wlodarzewska.prv.pl i nie robie fotomontazy, a widac po
                                zdjeciach ze budynek "rosnie" w ciagu 2 tygodni bardzo sie zmienilo.
                                Faktem jest ze dół byl w tym miejscu przez 2 lata bo cofnieto im pozwolenie na
                                budowe i stalo to i miejscu. Ale teraz jest pozwolenie na stal. Inwestycja
                                zostala odkupiona od innego inwestora (stad dół) bo nie mial pozolenia. Robyg na
                                razie sie wywiazuje. Zreszta popatrzcie w umowe placimy jak pojawi sie pietro itd.
                                • Gość: dorota Re: dół na budowie IP: 217.153.180.* 13.03.06, 08:26
                                  hej, sorry że w weekand nie dałam znać. mój nr mieszkania to 28 III piętro
                                  klatka I. mieszkanie jest zachodnie z widokiem na dziedziniec naszego osiedla.
                                  słuchajcie, jest początek tygodnia więc zarezerwujcie sobie np. trochę soboty
                                  by się spotkać. mamy przed soba cały tydzień więc ujmijcie to w swoich planach.
                                  taka jest moja propozycja. pogadamy sobie o naszym przyszłym domku :)))))
                                • mije Re: dół na budowie 13.03.06, 09:54
                                  Na razie się wywiazuje.....na Alternatywy też sięwywiązywał na etapie budowy
                                  pieter....ale obecnie przestał się wywiązywać ze wszysytkiego. Budynek stoi
                                  gotów do zasiedlenia, ale bez pozwolenia nadzoru budowlanego. Powód: wykonanie
                                  niezgodne z projektem. Robyg przestał więc płacić za biezącą eksploatację
                                  częsci wspólnych.....praktycznie porzucił budowe i pozostawił ją samej sobie.
                                  • veljarek Re: dół na budowie 13.03.06, 10:16
                                    skąd ty masz takie informacje??
                                    • Gość: dorota włodarzewska 85 IP: 217.153.180.* 13.03.06, 10:44
                                      Wiecie może ile osób kupiło juz mieszkania?
                                      • Gość: niezadowolony oszuści IP: *.aster.pl 13.03.06, 10:58
                                        Omijajcie tego dewelopera szeroki łukiem!!!!!!! Zanim kupicie u nich mieszkanie
                                        to dobrze się zastanówcie czy chcecie się z nimi użerać!!!!!!!!!!!!!!! kłamią na
                                        każde pytanie jakie im zadasz. Zanim podpiszesz umowę to wydzwaniają są mili i
                                        prawie do t.... wejdą, ale potem zapomnij o uprzejmościach. My się z nimi bujamy
                                        przez ponad dwa lata i nic z tego nie wynika, aż w końcu spotkamy się z nimi w
                                        sądzie, bo to co wyprawiają przechodzi ludzkie granice.
                                        Więc zastanówcie się czy chcecie aby Wasze ciężko zapracowane pieniądze
                                        wylądowały w błocie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                    • mije Re: dół na budowie 13.03.06, 11:40
                                      Bo kupiłem u nich mieszkanie w domu na Alternatywy 1.
                                      Upuźnienie sięgnęlo juz 1r4 m-cy i będzie się przedłużać.
                                      Planowane ponowne podejście do zatwierdzenia przez nadzór budowlany nie
                                      szybciej niż pod koniec maja.
                                      Od jesieni 2005 budynek jest ukończony ale Robyg miał problemy z przyjęciem go
                                      przez rózne służby. I zawsze wychodziły jakieś podstawowe błędy w sztuce
                                      budowania. Zupełnie jakby pierwszy raz budowali. Amatorszczyzna całkowicie
                                      dyskwalifikująca ich jako profesjonalnego dewelopera.
                                      Ja mam już ich dosyć.
      • Gość: mich wspólnota IP: 82.177.34.* 13.03.06, 12:25
        Myślę, że propozycja Doroty odnośnie spotkania jest warta przemyślenia. Chociaż
        z drugiej strony jeśli miałby zgromadzić się tłum, to może być różnie. Ale
        oczywiście warto jest wymieniać doświadczenia i spostrzeżenia. Ja raczej w ten
        weekend nie będę mógł wziać udziału, ale czekam na ewentualne kolejne
        spotkania. A co do inwestycji na Alternatywy, to błędy leżą nie tylko po
        stronie Robyga, ale gminy również. Tutaj jest już wszystko uregulowane i nie
        powinno być problemów. Ale oczywiście potknięcia się zdarzają i mogą się
        przytrafić i na Włodarzewskiej. Mam jednak nadzieję, że poślizgu nie będzie.
        Pozdro all.
        • Gość: dorota Re: wspólnota IP: 217.153.180.* 13.03.06, 12:36
          A Ty na którym piętrze będziesz mieszkał?
          dzięki, za poparcie. bo właśnie chodzi mi o takie spotkanie, by sobie pogadać...
          pzdr
          • Gość: mich Re: wspólnota IP: 82.177.34.* 13.03.06, 13:25
            Ja wybrałem mieszkanko na 6 piętrze, nr. 44, W-E. Widok z zachodu na
            dziedziniec osiedla, a ze wschodu na górkę szczęśliwicką. Tylko że jak ja
            kupowałem, to praktycznie do wyboru były prawie wszystkie mieszkania, wiec było
            w czym przebierać. A jak widzę to jednak segment I ma najlepsze wzięcie jako
            potencjalnie najbardziej oddalony od potencjalnej drogi. Pozdrówka.
        • mije Re: wspólnota 13.03.06, 12:42
          NIestety na Alternatywy nie wszystko jest uregulowane. Inaczej nie byłoby tak
          dużego opuźnienia.
          A faktem jest, że Robyg przestał ponosić koszty zarządu budynku. Zwolnił
          zarządcę i ochronę. NIe ma na terenie budynku także nikogo z firmy
          wykonawcy.... co jest praktycznie równoznaczne z jego porzuceniem.
          Nikt nie zarządza częśćią wspólna w pełni wyposażonego we wszystkie urzadzenia
          gotowego do zamieszkania budynku. A jest to domena dewelopera, bo to jest jego
          własność. Teraz każdy szabrownik może tam wejść, wymontować i wynieść co
          zechchce. I co wtedy powie swym klientom szanowny developer? Ze nie dozorował
          swojej własności i pozwolił na rozszabrowanie budynku?
          • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:20
            Gdzie znajde informacje na temat budowy na alternatywy. (wiecej niz na forum) ??
            • mije Re: wspólnota 13.03.06, 13:31
              NIgdzie......informacje dostepne są tylko bezpośrednio od nabitych w butelkę
              klientów Robyga , którzy kupili tam mieszkanie :o)))
              • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:41
                Chcialbym zrozumiec. Wiem ze czujesz sie oszukany i strasznie mi przykro, ale
                gdy ja sprawdzalem tą firme w bankach to jest ok. Z tego co wiem jezeli by cos
                sie takiego dzialo to by bylo o tym wszedzie glosno. a przede wszystkim po
                wpisaniu na google alternaywy + robyg mialbym pewnie kilkanascie strron
                komentarzy a tu tylko sa na stronie gazecie (forum). Sam dobrze wiem ze jezeli
                gdzies chca oszukac klujenta to wszedzie robi sie głośno a nawet głupia prasa
                by sie zainteresowala bo za kazdy artkol gazety placa.
                Bardzo prosze o odpowiedz.
                • mije Re: wspólnota 13.03.06, 13:50
                  Ja także sprawdzałęm ich w bankach i na forumach przed podjęciem decyzji. I
                  także nic niepokojącego nie znalazłem
                  NIestety zycie zweryfikowało te badania i obecnie po 2,5 roku doświadczeń z tym
                  deweloperem Robyg jest dla 50 kilku klientów z Alternatywy całkowicie
                  niewiarygodnym partnerem. NIestety
                  Inwestycja na Alternatywy to cała historia i wcale nie jest takie niemożliwe,
                  że coś w telewizji się o tym nie powie :o)....Temat reportarzu o domu przy
                  ul.Alternatywy bedzie bardzo chwytliwy, a jest o czym opowiadać .
                  Jak na razie Robyg robi wszystko aby swoich klientów doprowadzić do takiego
                  rozsierdzenia, aby zaprosili media na teren budowy.
                • szuja3 Re: wspólnota 13.03.06, 13:54
                  Mają nawet "certyfikat wiarygodnego developera".I co z tego?Mieli "najlepiej dla
                  • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:17
                    Chyba zaryzykuje.
                    • mije Re: wspólnota 13.03.06, 14:18
                      Dużo zdrowia, cierpliwości, pieniędzy i czasu zyczę.....będą potrzebne :o|
                      • Gość: mich Re: wspólnota IP: 82.177.34.* 13.03.06, 14:43
                        Nie wiem dlaczego, ale nazwa ulicy przy której powstał wasz feralny budynek
                        kojarzy mi się z pewnym polskim serialem. Oczywiscie to czysty zbieg
                        okoliczności, ale najwyraźniej wasza budowa ma dużo wspólnego z serialem. Poza
                        tym budynek przy alternatywy nie jest jedyną inwestycja tego developera, jest
                        jeszcze wilanów, i tam wszystko idzie zgodnie z planem. A poza tym to dlaczego
                        do tej pory nie zwróciliście uwagi mediów na zaniedbania, przecież to nie jest
                        chyba takie trudne.
                        • Gość: Nobody Re: wspólnota IP: *.met.pl / 217.153.166.* 13.03.06, 14:47
                          Zauwaz, ze przy tej ulicy obok buduje sie 5 lat osiedle Domino....cos felerna
                          ta ulica :)
                          • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:54
                            A ile budynkow stoi bez zadnych problemow na tym osiedlu. to pewnie takie
                            nieszczescie. Ze ulica nie jest szczesliwa to ... płytkie :)
                            • Gość: Nobody Re: wspólnota IP: *.met.pl / 217.153.166.* 13.03.06, 15:19
                              No i obok jest tez SM Dziesiatka - w stanie upadlosci....wiec nie jest to az
                              tak plytkie...
                          • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:58
                            Z tego co wiem to mieszkancy wilanowa i innych inwestycji sa zachwyceni. O
                            wilanowie wypisze kazda przegladarka informacje a o alternatywy zadnej - to
                            dziwne skoro sa tkie problemy od 2,5 roku a na forum ludzie pisza od miesiaca.
                            U nas juz od miesiaca istnieje strona internetowa ze zdjeciami a alternatywy
                            tego nie maja?? Zadnej wspolnoty zadnych soptkan zadych info w necie - to
                            naprawde dzine. A o wilanowe mase info. Dziwne
                            • mije Re: wspólnota 13.03.06, 15:00
                              Wspólnota i spotkania są, co nie znaczy musimy o nich trąbić na cała Warszawę.
                              A o inwestycji na Alternatywy 1 pewno jeszcze usłyszycie , bo my nie zostawimy
                              tego tak jak obecnie
                              • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:02
                                Jestem z wami calym sercem.
                                • mije Re: wspólnota 13.03.06, 15:08
                                  Dodam tylko, ze nasze forum musieliśmy zabezpieczyć przed publicznym dostepem,
                                  ponieważ nie chcieliśmy aby kazdy czytał nasze posty. Istniało uzasadnione
                                  podejzenie, ze ludzie z Robyg Development tak samo przeglądają fora internetowe
                                  jak ty czy inni potencjalni klienci robyga. Po co mieli znać nasze ustalenia i
                                  nasze plany?
                                  • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:19
                                    Jak uzyskac dostep do waszego forum ??
                                    • Gość: SiM Re: wspólnota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.06, 15:32
                                      Musisz miec ukonczone 70 lat i zgode obojga rodzicow ;-)
                                      Pozdro
                                      Slawek
                                      • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:45
                                        Dzwonilem do robyga i przyznali sie do opznien na budowei przy alternatywy 1,
                                        jak mi powiedzial pewen pan problem wynika z mediami doprowadzonymi do budynku
                                        a raczej braku pozwolenia na ich doprowadzenie, gdyz biegly przez teren
                                        prywatny. Rozmowy trwaly dlugo (ble ble ble ) ale juz niedlugo bedzie to
                                        swinalizowane prawnie gyd skoncza. Troche jestem przerazony. Ale mowiac
                                        szczerze to sprawa w sadzie jest wygrana bo na podstawie wyciagu z rejestru
                                        przedsiebiorcow mozna stwierdzic ze wszystko jest w rekach firmy matki ROBYG.
                                        Po prostu nawalili, (zazdroszcze wlascicielowi tej dzialki prywatnej ktoredy
                                        mialy biegnac media bo mogl sobie teraz niezle policzyc za wszystko gdy wszyscy
                                        zakonczyc ta sprawe)
                                        Pozdrawiam
                                        • mije Re: wspólnota 13.03.06, 15:59
                                          Temat mediów jest dawno zamknięty. Media zostały doprowadzone jeszcze w
                                          listopadzie 2005. Dom jest gotów do zasiedlenia od tego czasu. Od listopada
                                          2005 Robyg walczy o uzyskanie pozwoleń wszystkich stosownych urzedów i
                                          instytucji. Ze strazą pożarną walczył chyba do stycznia 2006 o pozwolenie.
                                          Sprawa rozbiła się o dostęp do budynku dla samochodów straży. Okazało się, że
                                          dostęp do budynku jest tylko od strony frontu. Trzeba było podpisywać umowę z
                                          zarządem sąsiedniego osiedla "Ikar" o zamontowanie furtki i wolny dojazd dla
                                          straży pożarnej (Ikar jest zamkniętym osiedlem).
                                          Obecnie jak pokonano tę przeszkodę okazało się, ze nadzór budowlany wykrył
                                          niezgodności z projektem. Robyg nie sprzedał wszystkich miejsc parkingowych w
                                          garażu w związku z czym odstapił od montowania platform parkingowych w piwnicy.
                                          Ten profesjonalny deweloper nie wiedził, ze ten "szczegól" będzie powodem
                                          niespełnienia warunków do przyjęcia budynku do eksploatacji przez nadzór
                                          budowlany. Obecnie mają czas na zamontowanie platform do 15 maja ...pytanie czy
                                          zamontują.
                                    • mije Re: wspólnota 13.03.06, 15:42
                                      To forum tylko dla członków wspólnoty na Alternatywy.
                                      Nikt z zewnątrz nie bedzie miał do niego dostępu.
                                      Takie zasady. Członkowie wspólnoty znają się osobiście, więc weryfikacja
                                      członków forum jest prosta. Jak zasada...nikogo z zewnątrz wspólnoty nie
                                      wpuszczamy na forum.
                        • mije Re: wspólnota 13.03.06, 14:58
                          Byliśmy nastawieni pragmatycznie. Priorytetem jest dla nas szybkie zamieszkanie
                          i notarialne przekazanie włąsności. Sprowadzenie na teren budowy telewizji
                          tylko zaogniłoby sytuację. Chcieliśmy się jakoś dogadać polubownie. Niestety
                          ostanie posunięcie Robyga wymawiające administratorowi umowę o zarządzie
                          nieruchomością i zwolnienie ochrony nie daje nam już wątpliwości jak powinniśmy
                          postapić. Odmowa utrzymywania budynku w sytuacji gdy nadzór budowlany nie dał
                          zgody na jego eksploatację tylko i wyłącznie z winy dewelopera, to jest jawne
                          eskalowanie konfliktu i kpina z własnych klientów. I jest to jednoznaczne z
                          pozostawieniem budowy bez nadzoru.

Zwróccie uwagę na jeszcze coś. Robyg tworzy dla celów każdej inwestycji nową
                          spółkę-córkę. To jest zabieg mający jeden cel. W przypadku gdy przyjdzie do
                          takiej sytuacji jak na Alternatywy co moze być powodem płacenia kar umownych
                          lub pozwów do sądu taką spółkę szybko można doprowadzić do upadłości , a firma
                          matka czyli Robyg nie przejmie po niej zobowiązań finansowych i nie bedzie
                          odpowiadać prawnie za błędy tej ostatniej. Wtedy wyjście na drogę sądową nie
                          bedzie miało sensu, bo nie bedzie kogo pozywać. A trudno bedzie udowodnić, że
                          firma-matka ma odpowiadać za zobowiązania nieistniejącej firmy - córki.
                          Zobacz z jaką firmą podpisałeś umowę przedwstepną.
                          My mamy z Robyg Development, ale aneksy były już podpisywane z Robyg Investment.
                          Wy tam na Włodarzewskiej pewno macie Robyg Park, czy jakoś tak.
                          • Gość: dorota Re: wspólnota IP: 217.153.180.* 13.03.06, 15:43
                            czytam te wasze wypociny i dochodzę do wniosku, że to wszystko jest pozbawione
                            sensu. jeżeli są wątpliwości to choćmy wszyscy na świętokrzyską i zrobimy
                            najazd na dyrektora i może on nam prawdę powie, jak jest z tą nazwą itp. bo tak
                            gadać możemy bez końca.
                            pzdr :)))
                            • mije Re: wspólnota 13.03.06, 15:50
                              Powiem wam, że chodzenie tam po wyjaśnienia nie ma sensu. Chodziliśmy tam wiele
                              razy w kwestii wyjaśnienia problemów z inwestycją na Alternatywy 1. Zawsze było
                              mnóstwo zapewnień i .....kłamstw w żywe oczy. Twierdzę tak ,bo jak pokazało
                              życie, to co twierdziłą Pani dyrektor marketingu stało w sprzeczności z
                              rzeczywistoscią. A pan prezes nigdy nie miał dlaswoich klientów czasu.
                              Chodzenie tam nic nie da. Już moge powiedzieć, że zostaniecie zapewnieni, ze
                              wszystko jest O.K.
                              Ale idźcie...a potem napiszecie mi czego się dowiedzieliście :o))
                              • Gość: Nobody Re: wspólnota IP: *.met.pl / 217.153.166.* 13.03.06, 15:54
                                Mieszkam na osiedlu Jarzebiny i kiedys sie dziwilem, czemu ten budynek juz
                                dawno ukonczony a w oknach ciemno....teraz widze, ze wieczorami w niektorych
                                oknach trwaja prace wykonczeniowe....to jak to jest ? Zostal juz oddany czy
                                niektorzy nie wytrzymali i wprowadzili sie na "czarno" ??
                                • mije Re: wspólnota 13.03.06, 16:05
                                  Duża część klientów odebrała mieszkania protokołem odbioru technicznego (do
                                  tego celu nie jest wymagane pozwolenie na uzytkowanie od nadzoru budowlanego) w
                                  celu urzadzenia ich. Byli mamieni zapewnieniami dewelopera, że odbiór
                                  nastapi "na dniach"
                                  Obecnie kiedy włozyli w lokale kupę kasy deweloper mówi im , ze jak im się nie
                                  podoba to co się dzieje na budowie mogą odstąpić od umowy ...teraz, kiedy
                                  urządzili mieszkania. Oczywiście pieniędzy nikt im nie zwróci.
                                  Stąd płynie nauka dla wszystkich klientów Robyga. NIgdy nie urządzajcie
                                  mieszkań przed zobaczeniem na włąsne oczy pozwolenia na użytkowanie budynku od
                                  nadzoru budowlanego.
                                  • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.aster.pl 13.03.06, 16:50
                                    To wsyzstko wzjasnia, po prostu niedopelnili kilku papierkow a nasze urzedy
                                    pracuja pelna para i na podpis trzeba czekac latami (cholerne urzedasy). Ale
                                    tryeba jeszcze raz wszzstkim powiedziec :
                                    "NIgdy nie urządzajcie mieszkań przed zobaczeniem na włąsne oczy pozwolenia na
                                    użytkowanie budynku od nadzoru budowlanego."
                                    To ważna rada za ktora bardzo dziekuje.
                                    Niefortunna ta ich budowa na alternatywy, mam nadzieje ze u nas bedzie lepiej.
                                    Alternatywni trzymajcie za nas kciuki a my za was.
                                    Patrzmy im dokladnie na rece.
                                    P.S. Ale ze mnie beszczelny czlowiek- nie kupilem garażu
                                    • Gość: mich Re: wspólnota IP: 82.177.34.* 13.03.06, 16:55
                                      Jakim cudem nie kupiłeś garażu. Przecież garaż wliczony jest w cenę mieszkania.
                                      • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.aster.pl 13.03.06, 16:57
                                        trzeba bylo powiedziec ze sie nie chce i obnizali cene o 20.000zł :)
                                        Serio. Ale doliczyli mi za komórkę. 2200zł/m2
                                        • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.aster.pl 13.03.06, 17:11
                                          Pod adresem veljarek@wp.pl zbieram chetnych do wycieczki na Świętokrzyską 18 do
                                          biura i wyjasnienia oraz uzyskania potwierdzenia kto jest wlascicielem Robyg
                                          Park. Ustalmy roboczy termin na piatek okolo 17.00
                                    • Gość: Niezadowolony Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:19
                                      Kwestia nie dostania na Alternatywy 1 pozowlenia od nadzoru budowlanego
                                      pozwolenia na użytkowanie nie wynika z "niedopełnienia kilku papierków"....to
                                      jest efekt beztroski i braku profesjonalizmu w budowaniu domu w wyniku czego
                                      popełniono zupełnie podstawowe błędy w sztuce budowlanej. Taki deweloper
                                      powinien wiedzieć, ze odstępstwo od projektu to pewna odmowa nadzoru
                                      przekazania budynku do eksploatacji. TO, ze Robyg beztrosko odszedł od projektu
                                      swiadczy o jego braku profesjonalizmu, beztrosce w podejmowaniu decyzji i braku
                                      znajomości prawa budowlanego oraz szczegółowych rozporządzeń administracyjnych
                                      wynikających z tego prawa. Te wszystkie wymienione okoliczności całkowicie go
                                      dyskwalifikują jako profesjonalną firmę budowlaną i inwestora.
                                      Wszystkie problemy z tą inwestycja wynikają całkowicie od poczatku do końca z
                                      tych błędów w sztuce. NIe można liczyć na to, że przepisy prawa budowlanego i
                                      zasady działania urzedów będzie można nagiąc do własnych potrzeb. Trzeba po
                                      prostu spełnić ich wymagania i tyle. Robyg tego nie zrobił to jest całkowicie
                                      tylko i wyłącznie jego wina. To, ze urzędy działają tak czy inaczej nie jest
                                      żadnym usprawiedliwieniem. Ich szybkość działania nie ma nic do rzeczy. Wiedząc
                                      jak działają urzędy i nie mając wpływu na ich inercję nalezało ten czynnik
                                      uwzględnić w harmonogramie projektu budowy tego budynku i tyle. Robyg tego nie
                                      zrobił to jest tylko i wyłącznie jego wina.
                                      Strzeżcie się tego dewelopera. Patrzcie mu cały czas na ręce bo nie jst on
                                      uczciwą firmą.
                                      • veljarek Re: wspólnota 13.03.06, 22:41
                                        Bardzo dziekuje wszystkim za krytyczne opinie to pomoze wszystkim. Bedziemy
                                        teraz (my mieszkancy włodarzewskiej) bardziej patrzec na rece wykonawcy. Nie
                                        ukrywajmy ze potrzebne sa nam takie opinie, bo dziwne by bylo gdyby nie bylo
                                        slow krytyki. Badzmy dokladni i szczegolowo sprawdzajmy wszystko.
                                        Dziekuje
                                        • Gość: veljarek Re: wspólnota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:40
                                          Ja zaryzykuje mieszkanie na włodarzewskiej ale zawsze beda mile widziane wasze
                                          spostrzezenia i uwagi drodzy "poszkodowani" Piszcie cos czasem na forum.
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: dorota spotkajmy się IP: 217.153.180.* 14.03.06, 14:42
                                            DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!!!
                                            ci co myslą poważnie o włodarzewskiej 85 to w piątek 17 marca spotkanie o 17.00
                                            w holu na świętokrzyskiej. jest nas już dwoje. zapraszam
                                            pzdr
                                            • mije Re: spotkajmy się 14.03.06, 16:27
                                              O 17-tej to już jest po pracy ....nikogo waznego w Robygu nie zastaniecie
                                            • Gość: mich Re: spotkajmy się IP: 82.177.34.* 15.03.06, 09:59
                                              Nie przesadzajcie tylko z iloscią osób, chyba że chcecie happening urządzić.
                                              Nie w ilości siła, ale w sile merytorycznej uczestników. Dlatego lepiej niech
                                              pójdzie 2-3 osoby dobrze przygotowane merytorycznie niż cała delegacja. Ja
                                              niestety o tej porze nie mogę, pracuję do 18. Ale życzę wam powodzenie i czekam
                                              niecierpliwie na efekty.
                                              pOZDRO
                                              • Gość: veljarek Re: spotkajmy się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:19
                                                O co mamy pytać? Proszę o propozycje na maila veljarek@wp.pl (na forum mogą
                                                siedzieć szpiedzy)
                                                • Gość: mich Re: spotkajmy się IP: 82.177.34.* 15.03.06, 12:44
                                                  Najlepiej prześledź maile na forum, to będziesz wiedział o co pytać.
        • szuja3 Re: wspólnota 13.03.06, 12:57
          Tzn. w Robygu usłyszałeś,że błędy leżą po stronie gminy.Ciekawe,kto jest winny
          kłopotów pozwoleniem na użytkowanie:parkingiem, strażą pożarną itd.Może te
          cholerne krasnoludki? Dużo zdrowia życzę!Przyda się Wam.
          • mije Re: wspólnota 13.03.06, 13:18
            Krasnoludki z Robyga. :o)))
          • Gość: SiM Pare zdjec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 22:15
            Witam sąsiadów :)
            Ostatnio zrobilem pare zdjec, na szybko wrzucilem na stronke
            strony.aster.pl/sim/
            mam nadzieje ze nie bedzie problemow z niedzialajacym linkiem :/
            W zwiazku z tym ze mieszkam w miare niedaleko nowe zdjecia beda pojawialy sie w
            miare regularnie.

Pozdro
            Slawek
            • veljarek Re: Pare zdjec 15.03.06, 22:30
              Czy moge wskazane zdjecia umiescic na stronie www.wlodarzewska.prv.pl ?? i
              www.wlodarzewska85.prv.pl ??
              • Gość: SiM Re: Pare zdjec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 23:11
                jak dla mnie no problem. Enjoy!
                Wszedlem na Twoja stronke, chcialem sie zalogowac ale login SIM jest juz zajety
                (?!) Kto sie podemnie podszywa? ;-]
                Przy okazji male info o mojej wizycie na budowie. Kierownik budowy okazal sie
                bardzo spoko typem, przydzielil mi jakiegos majstra co by mnie po budowie
                oprowadzil (zeby mi sie jaka krzywda nie stala ;-) Generalnie jakis taki
                uprzejmy byl, az sie zdziwilem ;-) Niby szczegol a jakos pozytywnie mnie
                nastawil :)

Pozdro
                Slawek
                • Gość: dorota 18.03.2006spotkanie na budowie IP: 217.153.180.* 16.03.06, 10:32
                  cześć - dla wszyskich, którzy interesują się losami budowy bloku na
                  włodarzewskiej 85. w sobotę o 12.00 spotykamy się na placu
                  budowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to sobie pogadamy... :))))))))))
                  pzdr
                  • veljarek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie 16.03.06, 19:09
                    Zglaszam sie na sobotnie spotkanie o 12.00. Kto bedzie niech sie wpisuje.
                    Zobaczymy ile jest osob zaangazowanych w to przedsiewziecie.
                    Pozdrawiam i zapraszam do zobczenia nowych zdjec z budowy na
                    www.wlodarzewska.prv.pl
                    • Gość: SiM Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.06, 22:35
                      A co bedzie tematem rozmowy? Piszesz "zobaczymy ile osob jest zaangazowanych"
                      Dla mnie to troche dziwne bo nie wiem w co sie mam zangazowac na budowie.
                      Bylem w kilku instytucjach, rezultaty moich wedrowek po urzedach opublikowalem
                      na tej stronie. Porobilem pare fotek, ale nie pojawie sie na spotkaniu poniewaz
                      uwazam je za bezcelowe. Czy znaczy to ze nie jestem zaangazowany?
                      Jesli spotkanie nie ma byc zwyklym kurtuazyjnym meetingiem, ale ma czemus
                      sluzyc to ja bardzo chetnie sie zjawie. Czekam tylko na info jaki jest cel
                      spotkania.

Pozdrawiam zaangazowany :-)
                      Slawek
                      • veljarek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie 17.03.06, 10:27
                        Sim źle mnie zrozumiales, chodzi mi o to zeby jako to powiedzieli mieszkancy
                        alternatywy patrzyc im na rece i interesowac sie regularnie nawet glupotami ale
                        ich cisnac. Zeby wiedzieli ze nie beda robili samowoli i w koncu my tu jestesmy
                        klijentami. Warto sie spotkac na chwile chociaz zeby sie poznac w koncu
                        bedziemy tam mieszkac kiedys i nie chcialbym sie mijac z sasiadami ale z nimi
                        czasem porozmawiac.
                        Pozdrawiam sąsiadów
                        • Gość: DOROTA Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: 217.153.180.* 17.03.06, 13:06
                          Z TEGO CO SIĘ ORIENUJĘ JEST JUŻ TROCHĘ CHĘTNYCH NA SOBOTĘ,
                          WIĘC DOZOBACZENIA W POŁUDNIE NA WŁODARZESKIEJ
                          POZDRAWIAM :))
                          • Gość: zdegustowany Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.egb.pl 17.03.06, 19:24
                            Ty to moja droga Doroto! naucz sie najpierw poprawnie pisac, poza tym ten Twój
                            pęd do spotkań jest dla mnie troche dziwny, chcesz zeby się wszyscy dowiedzieli
                            jaka to TY"fajna" jesteś??? Chwalisz sie od poczatku, ze Ty sama to i tamto a
                            pustakiem tu od Ciebie daje na kilometr. "Porozmawiac o naszym domku"...nie
                            wiedziałem, ze razem z mieszkaniem nabywam natretną sąsiadkę! Wyluzuj
                            laseczka,bo chyba sie zapedziłaś nieco...nie kazdy ma ochotę na bezcelowe
                            spotkania, gadkę szmatkę i tego typu zjawiska. Jestes mecząca i jezeli jeszcze
                            Ci tego nikt nie napisał,to wierz mi ze przez grzeczność. Nie jesteśmy w
                            przedszkolu i razem na lezakowanie sie nie wybieramy. Każdemu z nas,kto nabył
                            mieszkanie zalezy na nim i jezeli spotkania bedą dotyczyć merytorycznych i
                            kluczowych kwestii,a nie tylko tego,że "przeciez bedziemy sąsiadami" to zapewne
                            odzew bedzie większy. Zastanów sie też nad tym,ze moze ktoś nie ma ochoty
                            poznawać "upierdlliwej sąsiadki" z 3 piętra, która już teraz jest męcząca a co
                            dopiero bedzie wyprawiac jak pozwolimy jej wejść do mieszkania.
                            Tak tylko czekam az wyślesz nam linka do swojego zdjecia i podasz adres agencji,
                            w której moglibysmy Cię spotkać. Jesteś jakąś desperatką czy jaki "bolek"?
                            Troche powagi...;)
                            I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich przyszłych normalnych
                            sąsiadów. Mam nadzieje ze bedzie nas więcej.
                            P.S.
                            Zauważyłem, za zakup mieszkania to dzisiaj fajna zabawa i dzieci chwalą sie tym
                            jak nową lalką Barbie...
                            • Gość: veljarek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl 17.03.06, 19:41
                              Ty - zdegustowany bądź gentelmen. Pisać o kobiecie, której nawet nie znasz nie
                              przystoii prawdziwemu mezczyznie. Troche kultury. Jezeli nie chcesz sie spotykac
                              nie ma problemu ale nie krytykuj i nie obtrazaj innych osob.
                              Doroto przepraszam za niektorych mezczyzn, co chwila taki sie rodzi :)
                              Pozdrowienia 4all
                            • Gość: mich Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 21:18
                              Widze że kolega zdegustowany jest stałym bywalcem agencji, skoro w takie tematy
                              od razu uderza. I chyba kolega jest zdegustowany obsługą w agencjach:) Wiec
                              jeśli kolega się spotykac nie chce, to nie musi się w takich inwektywach
                              objawiać. Po prostu lepiej w ogóle sie nie odzywać. I jeszcze jedno, od kiedy
                              to tzw. bycie laską jest nieprzyzwoite albo niewłaściwe. Tak więc jeżeli
                              koleżanka Dorota jest rzeczywiście niepośledniej urody, to chyba miło na ładne
                              dziewczyny spoglądać. Ja najprawdopodobniej pojawię się jutro na budowie, coby
                              poznać przyszłych sąsiadów. Pozdro
                            • Gość: SiM Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.06, 10:56
                              Chill out, stary.. chill out
                              Slawek
                              • Gość: veljarek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl 18.03.06, 15:40
                                Panie zdegustowany, na rozmowe z Dorotą (dla ciebie panią Dorotą) to musisz
                                sobie zasłużyć, kulturą osobisą nie grzeszysz. Dorota i SIM-y dzieki za
                                spotkanie. Uwazam je za bardzo wartosciowe i moglismy wymienic rozne opinie.
                                Szkoda ze bylo.
                                Pozdrawiam wszystkich (oprócz zdegustowanego)
                                • Gość: mich Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.06, 17:34
                                  veljarku, na spotkaniu był mich, nie SIM. Ale rzeczywiście spotkanie było
                                  bardzo ciekawe i poglądowe. Oby było więcej i szersze grono w nich
                                  uczestniczyło. Pozdro dla Doroty i Veljarka.
                                  • Gość: veljarek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:20
                                    Sorki za pomyłkę Mich-owie, ale nastepnym razem musimy isc na PIWO :)
                                • Gość: SiM Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.06, 21:00
                                  :))))))
                                  Nas niestety nie bylo :) no ale wierzymy ze spotkanie bylo udane :)
                                  Pozdrawiamy
                                  Slawek i Majka
                                  • Gość: veljarek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl 18.03.06, 22:45
                                    SIM-owie zapraszam na nastepne spotkanie za okolo miesiac. Mysle ze bedzie juz
                                    kupionych wiecej mieszkan czyli rownoznace z wieksza iloscia chetnych do
                                    spotkania. Info o spotkaniach bedzie publikowane na stronie
                                    www.wlodarzewska.prv.pl na forum. Serdrcznie zapraszam.
                            • Gość: welder_22 Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 09:10
                              ,,Obrażanie kogokolwiek na Forum jest niedopuszczalne", ale Ty się do tego nie
                              zastosowałeś. Zdegustowani jesteśmy my (o czym świadczą wypowiedzi: veljarka,
                              micha) Twoim zakompleksionym stylem bycia.
                              • Gość: mich Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.06, 20:38
                                Miejmy nadzieję, że więcej takich wypowiedzi nie zobaczymy na forum, które ma
                                służyć lepszej informacji i komunikacji. Oczywiście zapraszamy kolejnych
                                przyszłych sąsiadów na kolejne spotkanie "na budowie". O kolejnym terminie
                                poinfomujemy na forum. Veljarek umieścił najnowsze zdjęcia na osiedlowej
                                stronie www.wlodarzewska.prv.pl. Dzięki i pozdro 4 all.
                            • Gość: piotrek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: 83.238.10.* 20.03.06, 11:29
                              ale gosciu dales popis...
                              mam nadzieje, ze nie bedziesz moim sasiadem
                              • Gość: kris Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.pse.pl / *.pse.pl 20.03.06, 12:00
                                Ani moim :)

• Gość: veljarek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:35
                                  Ale moim !!
                                  • Gość: mich Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: 82.177.34.* 23.03.06, 11:31
                                    Też współczuje przyszłym sąsiadom pana zdegustowanego. Mam nadzieję, że będę
                                    mieszkał od niego w bezpiecznej odległości.
                                    • Gość: Maciek Re: 18.03.2006spotkanie na budowie IP: *.bas.roche.com 23.03.06, 11:49
                                      Drodzy mieszkańcy pięknej Włodarzewskiej,

(Pięknej bo byłem ostatnio w okolicach, mój brat tam pracuje, naprawdę miła
                                      okolica!).

Chcę Was pocieszyć - mianowicie ja będę mieszkał na osiedlu Marina. I
                                      poczytajcie sobie stare wątki dotyczące naszego osiedla - tam są kawałki przy
                                      których Wasz zdegustowany to pikuś. Tymczasem okazało sie że praktycznie
                                      wszystkie były prowokacjami wpisywanymi przez ludzi którzy podawali się za
                                      mieszkańców a nimi nie są. Zatem możliwe że Wasz zdegustowany to jakiś znudzony
                                      internauta i nie będziecie mieli takiego sąsiada. Pozdrawiam!
    • Gość: INTERNET Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.06, 23:45
      Czy ktos orientowal sie moze jak bedzie wygladala sprawa netu w bloku?
      Prowadzone sa juz jakies rozmowy z ktoryms z providerow? Jesli tak to mam
      nadzieje ze nie z telekompromitacja polska SA.
      Moze wartoby zainteresowac ta inwestycja chocby ASTER, w tej chwili chyba
      najlepszy dostawca netu w wawie. Ma swoja siec na ochocie wiec moze byloby mu
      po drodze (?) chetnych tez by chyba nie zabraklo
      Czy ktos ma jakies info na ten temat? Jesli nie to postaram sie jutro czegos
      dowiedziec.

Pozdro
      Slawek
      • veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska 17.03.06, 10:24
        Super pomysl bo sam sie nad tym zastanawialem. Trzeba by uderzyc do Aster i UPC
        (upc jest tansze i szybsze) i moze by sie udalo zalozyc kiedys siec osiedlową,
        ktora jak wiemy jest duzo tansza. Jak mozesz to zapytaj w tych dwoch sieciach.
        Pozdrawiam
        • Gość: SiM Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 18:28
          Tyle ze UPC ma limity a aster nie.
          dzisiaj strasznie zarobiony bylem, i nie dalem rady, jutro bede wiedzial co i
          jak. Oczywiscie sprawe opisze
          Pozdro all :)

Slawek
          • Gość: veljarek Robyg-Wlodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:25
            Mam pytanie do mieszakncow uicy Alternatywy. Jak sie sprawy mają? Czy sa jakies
            nowe posunięcia Robyg?? Jakies obietnice etc.
            Pozdrawiam
            • mije Re: Robyg-Wlodarzewska 23.03.06, 12:34
              Niestety. Cisza. Czekamy do 15 maja (wtedy mija termin zamontowania brakujących
              platform parkingowych)
              A obietnice Robyga nie są warte funta kłaków.
              • szuja3 Re: Robyg-Wlodarzewska 23.03.06, 13:39
                A wszystkim sympatycznym Państwu pragniemy przypomnieć,że termin oddania do
                użytkowania minął w GRUDNIU 2004.Dla mniej zorientowanych, dzisiaj: 23 MARZEC 2006
                • szuja3 Re: Robyg-Wlodarzewska 23.03.06, 13:42
                  Jeszcze raz kliknę, co by wątek był na górze i ciężka praca Robygu nie zapadała
                  w zapomnienie.
                  • Gość: veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 23.03.06, 20:27
                    Mam nadzieje ze bedziecie sie sądzić.
                    Życzę zwyciestwa w tej walce. W kupie siła.
                  • Gość: veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 23.03.06, 20:46
                    Dawajcie znak jak sie posuwa sprawa z Robygiem. Licze ze ten maj bedzie
                    ostatecznym terminem oddania.
                    • Gość: ! Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl 24.03.06, 09:42
                      • twilka Re: Robyg-Wlodarzewska 29.03.06, 21:37
                        Dobrze ze jest strona dla mieszkancow, milo patrzec jak sie ludzie jednoczą.
                        Pozdrawiam mieszkańców I etapu.
                        • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.06, 22:56
                          My ciebie też, jako przyszłą sąsiadkę:) Chyba:))
                          • Gość: veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:07
                            Cos ostatnio forum stoii w miejscu. Szukam sasiadow z 1 pietra I klatki bo mam
                            sprawę. Bardzo wazna sprawe i pilną.
                            • Gość: mich Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 82.177.34.* 06.04.06, 13:09
                              Rzeczywiście cos ostatnio posucha na forum. Mam zamiar wybrać się w weekend na
                              budowę i cyknąć parę fotek. Pozdro 4 all.
                              • Gość: veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:16
                                Wszsyscy przeniesli sie na forum www.wlodarzewska.prv.pl , na ktore serdecznie zapraszam.
                              • Gość: veljarek Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:35
                                Wyslij mi te fotki na maila to umieszcze na stronie :)
                    • twilka Robyg-Wlodarzewska 27.03.06, 22:43
                      Zapraszam na strone mieszkancow włodarzewska 85 www.wlodarzewska85.prv.pl lub
                      www.wlodarzewska.prv.pl
                      • veljarek Robyg-Wlodarzewska 22.05.06, 09:03
                        Witam,
                        Mam pytanie do mieszkańców ulicy altenatywy czy rozwiazal sie problem ?? Z tego
                        co pamiętam w maju miało być wszystko wiadomo czy. Jak tam teraz funkcjonuje robyg??
                        Pozdrawiam
                        • Gość: veljarek Robyg - Alternatywy... IP: *.aster.pl 01.06.06, 21:27
                          Witam jesem mieszkańcem włodarzewskej i chciałbym sie spytać mieszkańców
                          altermnatywy jak rozwinęła sie sytacja, czy robyg dopilnował wszytkiego i czy
                          skończyły się wasze problemy.
                          Pozdrawiam
    • Gość: SiM Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.06, 17:42
      Czesc

Pisze po dluzszej przerwie ale mam pare informacji, jak to u nas bywa - nie do
      konca satysfakcjonujacych :/

Zaczne od Internetu bo ta sprawa obiecalem sie zajac. Przejrzalem oferty
      providerow i tak jak przypuszczalem najbardziej oplacalny
      cena/jakosc/predkosc/limit okazuje sie ASTER ktory predkosci ma spore, i cene
      przystepna no i bez zadnych limitow w sciaganiu danych.
      Zadzwonilem wiec na ich infolinie zeby dowiedziec sie czegos wiecej.
      Wyjasnilem kobiecie o co chodzi i dowiedzialem sie ze mozliwosc zalozenia
      internetu bedzie rozwazana dopiero wtedy gdy blok bedzie juz stał. Boje sie ze
      w tym momencie bedzie juz za pozno bo investor podpisze umowe z kim innym
      (np TPSA lub dialog co bedzie totalna katastrofa) i zamiast normalnego
      internetu bedziemy mieli pseudonet z limitami.
      Kobieta poinformowala mnie ze w tej chwili nikt mi w tym temacie nie moze
      pomoc. Zastanawiam sie nad mozliwym rozwiazaniem zeby ASTER zainteresowac ta
      inwestycja, w koncu mieszkan tam bedzie sporo. O kontakcie z osoba kompetentna
      w ramach zawierania umow z developerem nie ma co marzyc, jest trudniej dostepny
      niz szef ABW wiec jestem w kropce. List wyslany do sekretatiatu zginie zapewne
      pod stosem papierow, zalany kawą "pani Stasi" i skonczy w koszu. No ale
      sprobowac warto wiec wysle im takie info. Mysle jednak ze aby dzialac
      skutecznie trzeba dotrzec do osoby ktora moze powiedziec tak lub nie dla takiej
      inwestycji. Wowczas bylaby mozliwosc wejscia do mieszkania z gotowym łaczem bez
      koniecznosci kucia scian i demolowania klatek schodowych (gdyby zgoda na
      podlaczenie netu byla uzyskana juz po wybudowaniu budynku) zaoszczedziloby to
      kucia scian, na gniazdka internetowe/telefoniczne/tv lub (o zgrozo) prowadzenia
      kabli na zewnatrz, np po podlodze ;-)
      To tyle w temacie netu..

Bylem dzisiaj na budowie, Panowie uwijaja sie jak pszczoły :) az milo patrzec,
      nikt nie stoi z rekami w kieszeni. Po placu nie walaja sie zadne puste butelki
      po napojach % czy puszki po piwie. W zyciu takiej budowy nie widziałem :)))
      Kierownik jak zwykle uprzejmy, pogadalem z nim chwilke. Dowiedzialem sie ze w
      przyszlym tygodniu ma byc zalewany strop nad garazami, wyjscie z garazy
      planowane jest na koniec kwietnia wiec juz niedlugo :) Rowniez za tydzien plac
      bedzie troche uporzadkowany wiec bedzie wygladal znacznie bardziej
      cywilizowanie :))
      No coz.. ja, poczatkowo nie do konca zdecydowany teraz bardzo optymistycznie
      patrze na te budowe :)) bo dobrze sie na niej dzieje :)
      Zapraszam do obejrzenia zdjec i 2 króciutkich filmikow z placu budowy.

strony.aster.pl/sim/
      Pozdrawiam
      Slawek i Maja :)
      • Gość: mich Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: 82.177.34.* 29.03.06, 12:04
        Wielkie dzięki Sławku. Cieszę się z kolejnych zdjęć i info z budowy.
        Rzeczywiście trudno znaleźć budowę bez tzw. napojów. Tym lepiej to świadczy o
        jakości budujących. A co do netu, to najpierw trzeba chyba dotrzeć do Robyga i
        tam porozmawiać z jakąś w miarę kompetentną osobą. Rzeczywiście Aster nie ma
        limitów, ale koszt 180PLN za kablówke i net to tanio nie jest. Znacznie taniej
        powinna wyjść sieć osiedlowa. Niech się wypowie Jarek jako informatyk.
        • Gość: SMak Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: 157.25.9.* 02.09.06, 08:15
          Witam.
          Co do sieci: za 199 w Aster jest obecnie TV + pakiet HBO + sieć 4Mb (6Mb od
          02:00 do 10:00). Developer może podpisać jaką chce umowę, lecz ma być wspólnota,
          która powinna się takimi sprawami zająć.
          Pozdrawiam
          SMak
      • krisdabrows Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji 29.03.06, 13:08
        Witam

Przydałoby się uporządkować budowę i jej otoczenie oj przydało .
        Wczoraj pojechałem sprawdzić postępy na budowie i zaparkowałem samochód koło
        budki ROBYGA, po ruszeniu wpadłem w taką dziurę z wodą i błotem, że szkoda
        gadać.O mało podwozia nie straciłem:)Uważajcie

Dzięki za zdjęcia

Pozdrawiam
        Kris

• Gość: dorota Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: 217.153.180.* 29.03.06, 15:22
        hej, dzieki za zdjęcia i info o internecie.
        pozdrawiam
      • Gość: veljarek Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:35
        Faktycznie lepiej byloby zrobic siec osiedlowa oparta o DSL TPSA (nie ma
        limitow) ale ja jako informatyk nie specjalizuje sie w sieciach komputerowych
        dlatego chyba odpadam do budowy takiej sieci. po drugie z taka siecia jest o
        tyle problem ze kazdy nastawia sie na sciaganie co obciaza innym lacze. Znam to
        z autopsji.
        Pytanie: czy moge przeslac zdjecia SIM na swoją strone ??
        • Gość: SiM Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 20:19
          No coz, ja mieszkalem juz w 2 lokalizacjach w ktorych podlaczenie do netu bylo
          poprzez siec osiedlowa i powiem szczerze ze ja na taka zabawe sie nie pisze.
          oczywiscie mozecie miec i macie inne zdanie. Otoz przy sieci osidlowej
          konieczne jest
          1. zakup sprzetu ( sporo kasy)
          2. utrzymanie sprzetu ( kradzieze switchow to niestety norma)
          3. administrowanie ( swieta - admin pojechal do rodzicow na wieś, siec padla i
          nie ma kto jej naprawic)
          4. Nie mam nic przeciw informatykom ale niestety mialem take "szczescie" ze
          kazdorazowo w sieci osiedlowej kompetencje osob zarzadajacych siecia byly..
          hmmm... niewygorowane. Siec padala w zaleznosci od osiedla z czestotliowscia
          raz na tydzien do raz na miesiac.

I teraz zastanowmy sie co dzieki temu zyskamy.. 10 - 15 zl miesiecznie?
          oczywiscie dopiero po czasie w ktorym splacimy routery, switche, huby, kable
          sserwer itp
          Pytanie czy gra jest warta swieczki.

Przytoczona przez kogos kwota 180 zl/mc to kwota za transfer 1.5 Mbit w dzien i
          3 Mbit w nocy, razem z kablowka. Istnbieja przeciez tansze taryfy.
          Najtansza taryfa ze strony aster:

brak limitu transferu danych
          transfer ściągania danych do 128 kb/s
          transfer ściągania danych do 256 kb/s w godzinach od 2.00 do 10.00
          transfer wysyłania danych do 64 kb/s
          10 MB przestrzeni dyskowej na 1 konto e-mail
          2 adresy e-mail (dostęp poprzez Webmail)

to koszt 74 zl brutto wiec chyba nie majątek. Osoby lepiej uposazone mialyby
          mozliwosc zakupienia sobie drozszej taryfy.
          Moze tak to wyglada ;) ale nie jestem w zaden sposob zwiazanyz firma ASTER,
          jestem po prostu bardzo zadowolonym klientem ( biorac pod uwage to co
          przeszedlem uzywajac neostrady, dialogu oraz dwóch sieci osiedlowych)
          Czekam na Wasze opinie na te temat

Pozdro
          Slawek
          • veljarek Net na wlodarzewskiej 29.03.06, 21:11
            Zgadzam sie z SIM-em gdyz wiem ze niektorzy internetu uzywaja do przegladania
            stron (tak jak ja) a innym zalezy na sciaganiu danych. Powiem szczerze ze nie
            przeszkaadzaja mi limity w Chello bo gdy sie tylko oglada strony to zeby
            przekroczyc limit musialbym sie bardzo postarac. Moglbym postawic serwer na na
            SBS-sie a on kosztuje kilka tysiecy, nie milem nigdy okazji zarzadzac siecia w
            linux. Fakt jest ze w osiedlowej sieci jest taniej ale gdy ktos sciaga jakis
            film z netu to wscieklosc bierze bo sie strony nie chca otwierac. Juz nie
            wspomne o modernizacji routerow i switch-y.
            Trzeba pojsc do robygu niech pisza pismo do Aster, UPC zeby za 2 lata by net w
            bloku.
            Pozdrawiem wszystkich uzależnionych od netu takich jak ja :)
            • Gość: PaWeł Re: Net na wlodarzewskiej IP: *.shell.com 25.04.06, 15:10
              Mieszkam teraz w bloku naprzeciwko budowy i tam niestety nie ma nic poza TP.
              Nie byli zainteresowani ciągnięciem kabla :(
              • Gość: veljarek Re: Net na wlodarzewskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:29
                o rzesz w "ryjek" jeża.
                Trzeba bedzie uderzyć po znajomych w sieciach kablowych.
                Pytanie do wszystkich
                KTO ZNA PREZESA Aster lub Chello to prosze info.
                Pozdro
          • Gość: mich Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: 82.177.34.* 30.03.06, 10:30
            Oczywiście że istnieją tańsze pakiety w Aster, tylko jeżeli komuś zależy na
            ściąganiu z netu programów czy filmów, to im szybsze łącze tym krócej wszystko
            idzie. Pewnie, że dla zwykłego użytkownika, który tylko czasami sobie coś
            poczyta, to zwykły abonament w kwocie 80-100 PLN też się znajdzie. Ale muszsę
            przyznać, że rzeczywiście łącze Aster naprawdę jest szybkie. I bez limitów.
        • Gość: SiM Re: Zdjecia, AVI'ki i pare informacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 20:31
          Aha, zdjecia oczywiscie mozesz zamiescic na swojej stronie
          Pozdro
          Slawek i Majka
          • rafal.wojtowicz Etap II 22.05.06, 09:33
            Witam,

czy ktoś zamierza kupić/kupił już mieszkanie w 2 etapie? Ja byłem już
            zdecydowany na 100% dopóki nie poczytałem waszych postów i dopóki nie opadły mi
            emocje w związku ze znalezieniem "atrakcyjnego" mieszkania.., które jak się
            okazuje będzie ekranem dzwiękoszczelnym dla 1 i 3 etapu. Sam zarezerwowałem
            lokal nr 89, ze względu na ciekawy rozkład mieszkania i juz 26 musze podpisac
            umowe przedwstepna. Przeraza mnie jednak wizja robót i sławnej juz trasy NS, na
            którą to zapewne będę miał widok z ogródka..w umowie przedwstępnej jest bardzo
            dużo miejsca poswięconego na służebności wpisane do hipoteki, czy czytaliscie
            to i czy to jest standard?
            Kolejna sprawa to termin oddania z wielu informacji które podajecie wynika ze
            zawsze sa jakieś opóźnienia, czy zatem termin koniec marca 2008 na odbiór
            techniczny jest realny?
            jesli chodzi o standard, ogródek ma być ogrodzony tylko 0.5m wys. murkiem, czy
            jest mozliwosc zwiększenia jego wysokości, posadzenia drzewek itp?
            • Gość: mieszkaniec 1etapu Re: Etap II IP: 217.153.180.* 23.05.06, 15:44
              przyszły sąsiedzie, rozumiem że masz obawy z widokiem na trasę, ale przecież
              mieszkańcy 1 i 3 etapu też bedą mieli widok na trasę, tylko zależy z jakiej
              strony. bez obaw, jeżeli chcemy mieszkać w centrum Warszawy... dobrze że to nie
              tramwaje.przecież na pewno będą ekrany itp.
              a jeśli chodzi o termin oddania Twojego etapu to jest to realne, przecież leją
              już fundament pod garaż, więc do 2008 zdązą.
              pzdr.
              • Gość: veljarek Re: Etap II IP: *.aster.pl 24.05.06, 22:31
                Jestem administratorem wlodarzewska.prv.pl , zatem zapraszam na moje forum,
                ktore czyta wiecej osob (przepraszam za nieskromność). Tam otrzymasz
                wyczerpujące odpowiedzi. Tylko zadaj pytanie.
                Tak swoja droga to bym chyba zaryzykował zakup mieszkania, bo jak wiadomo wielu
                osobom trasą tą nie beda jezdzic tiry, tylko osobówki zatem przy ekranach
                dzwiekoszczelnych ujdzie w tłumie. Pamiętajmy w koncu to centrum warszawy.!!!
                • Gość: Slawek Re: Etap II IP: *.acn.waw.pl 15.06.06, 16:42
                  Veljarek wrote:
                  "jestem administratorem wlodarzewska.prv.pl.."

Ktora to strona ostatnio coraz czesciej nie dziala :/

S.
                  • Gość: veljarek Re: Etap II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:56
                    Bardzo przepraszam że strona czasem nie dziala prawidlowo. Postawiona ja na
                    serwerze gdzie trzba tlumaczyc ludziom ze serwer musi byc wlaczony 24h/dobe.
                    Czasem pani woznej brakuje gniazdka i wylacza serwer :)
                    Staram sie jak moge aby strona dzilala ale czasem na glupote ludzka nie ma sily.
                    Pozdrawiam mieszkancow
            • Gość: pit99 Re: Etap II IP: *.tvu.ac.uk 19.06.06, 15:05
              witam my z zona planujemy kupic mieszkanie w drugim etapie bo mialo byc cicho i
              zielono a co tu slysze jakies dzwiekoochronne parawany widok na trase brak
              konkretnych terminow na poszczegolne etapy budowy zaczyna brzmiec to mniej
              interesujaco niz mnie informowano. jak masz jakies info daj znac dzieki pit99
              • mozdzins Re: Etap II 20.06.06, 15:25
                Otóż co do trasy to sytuacja się powoli wyjaśnia.
                Trasa NS jest w trakcie opracowywania dokumentacji i uzyskiwania doecyzji
                środowiskowych i ma być realizowana priorytetowo po zakończeniu budowy Trasy
                Siekierkowskiej a więc być może już na jesieni przyszłego lub wiosnę 2008 roku.
                Takie informacje padły na wczorajszym spotkaniu na ulicy Foksal. Ma być także
                złożony wniosek o dofinansowanie jej ze srodków UE która to zwraca do 80%
                kosztów inwestycji. W zwiazku z powyższym powstanie tej trasy w perspektywie
                najbliższych 5 lat uważam za naprawdę wysoko prawdopodobne.
              • Gość: wujek Re: Etap II IP: *.chello.pl 23.06.06, 18:47
                ja się już zdecydowałem na zakup i załatwiam kredyt. Jesli chodzi o trase NS to
                juz chyba wszystkie watki zostały poruszone i jednych to rusza innych nie, ja
                naleze do tych drugich poniewaz wole bliskosc trasy i mniej korkow do pracy:)jak
                ona wplyne na warunki mieszkania narazie nikt nie wie, a pewine bedzie tak, ze w
                ogole nie bedzie przeszkadzac bo puszcza ja w wykopie i dodatkowo zasłonią ekranami.
                co do terminow sa konkretne, przynajmniej w mojej umowie do konca marca 2008,
                odbior techinczny i do konca maja przeniesieine wlasnosci. W umowie de fakto
                jest dodatkowo ukryty 1 miesiac zabezpieczeina developera na wypadek zwloki ale
                jeden miesiac to chyba niewiele. Mysle,z e na tego developera nie ma co narzekac
                , wydaja sie profesjonalni i ich umowa w obecnych warunkach rynkowych jest na
                prawde spoko. powodzenia
                • Gość: veljarek Re: Etap II IP: *.aster.pl 24.06.06, 19:27
                  I pamietajmy ze w umowie sa odsetki za zwlokę od dewelopera 6% w skali roku.
                  Niech sie opozniaja a bedzie ich to sporo kosztowalo, a od calosci kwoty to
                  naprawde sporo. Nie jest interesem Robyg opoznienia.
                  Ja tez naleze do tych ktorych trasa nie przeraza bo w koncu bedzie w wykopie a
                  to naprawde wiele jak na warszawe.
              • Gość: klon Re: Etap II IP: *.tvu.ac.uk 26.06.06, 21:01
                to dobrze
                • Gość: Piotr Re: Etap II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 00:18
                  Ło matko... a ja mam zarezerwowane mieszkanie w II etapie z oknami na stronę W -
                  czyli na trasę, po przeczytaniu Waszych postów chyba się jednak nie zdecyduję
                  na zakup :( Coś mi od początku nie grało... taka cena i tyle wolnych mieszkań,
                  biorąc obecną sytuację na rynku, eh.
                  Czyli pozostaje mi Wilanów, a szkoda bo zapowiadali się sympatyczni sąsiedzi.
                  Pozdrawiam
                  • eesah Re: Etap II 13.07.06, 23:29
                    Z tą trasą to nie ma co panikować!!! Będzie albo nie będzie. A Wilanów daleko
                    od Centrum :( I też nie masz gwarancji, co za parę lat powstanie pod Twoim
                    oknem czy osiedlem. Takie życie w mieście.

Dodam jeszcze tylko, że fajni sąsiedzi są o wiele ważniejsi od jakiejś tam
                    trasy! No i grilla robią, na którego zapraszają innych fajnych sąsiadów :)))
                    • Gość: piotrr trasa - akustyka - ostrzegam, że trzeba zwrócić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:05
                      uwagę na okna i nawiewniki, które w nich montują - w projekcie były o
                      podwyższonej akustyce, a teraz ... mój kolega który pracuje w branży powiedział
                      mi że na budowie niestety zaczeli oszczędzać...
                      Sprawdzić należy ściany, i ich izolację (pod względem akustycznym), windy!!! i
                      oczywiście wentylację (działa 24 godziny na dobę).
                      Zastanawiałem się nad kupnem ale po oględzinach etapu pierwszego wiem, że sie
                      nie zdcyduje. Obecnie mieszkam w nowym budynku przy górczewskiej gdzie dokonano
                      oszczędności... i szukam mieszkania gdzie będzie można odpocząć po robocie:)
                      • Gość: xiluox <a href="http://www.szczesliwydom.fora.pl" target="_blank">www IP: 217.153.99.* 06.10.06, 14:09
                        zapraszamy na forum mieszkańców
                        www.szczesliwydom.fora.pl
                        • ciociabrygida Re: <a href="<a href="http://www.szczesliwydom.fora.pl" target 08.10.06, 13:15
                          Zapraszam na strone mieszkańców osiedla Szczęśliwy Dom ( Robyg Park ).
                          www.wlodarzewska.waw.pl . Znajdziesz tu wszelkie informacje o trasie NS i o
                          inwestycji (wbudowane forum).
    • Gość: xiluox Re: Robyg-Wlodarzewska IP: 217.153.99.* 06.10.06, 14:08
      zapraszamy na forum mieszkańców
      www.szczesliwydom.fora.pl
      • ciociabrygida Re: Robyg-Wlodarzewska 08.10.06, 13:15
        Zapraszam na strone mieszkańców osiedla Szczęśliwy Dom ( Robyg Park ).
        www.wlodarzewska.waw.pl . Znajdziesz tu wszelkie informacje o trasie NS i o
        inwestycji (wbudowane forum).
        • Gość: agata Re: Robyg-Wlodarzewska IP: *.chello.pl 29.11.06, 21:20
          Witam sąsiadów
          Razem z mężem zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania w III etapie. Będziemy
          mieszkać pod nr 66 na 5 piętrze. Jesteśmy trochę zdezorientowani tym co pisali
          (przyszli może już obecni mieszkańcy Alternatwy. Ale cieszymy się. Oboje
          wychowaliśmy się na Ochocie i kochmy tę dzielnicę. Pamiętam jak na
          Włodarzewskij były pola i ogródki. Na rowerach przedzirałam się do starego
          drewnianeo mostu, który już niestety nie istnieje. Było cudownie. Mam nadzieję,
          że mieszkanie na Włodarzewskiej też będzie cudowne. Pozdrawiamy sąsiadów.
          Agata i Wojtek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka