leszczyk1 12.11.05, 19:19 Kto coś wie o MSC firmie, której właścicielem jest Janusz Cach a budujacej Osiedle Wyścigi vel Hipodrom miedzy Wyscigową a Bokserską oraz jakie ma referencje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: MSC IP: *.chello.pl 12.11.05, 19:28 Sam fakt że osiedle miało powstać dwa lata temu chyba nie stawia w dobrym świetle tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
smok39 Re: MSC 12.11.05, 19:48 Słyszałem, że w tej okolicy DIL Deutche Bank juz dwa lata temu sprzedawał mieszkania i szły jak woda. Sprzedaż była prowadzona w Focusie zaraz przy wejsciu blsko Metra Politechnika. MSC nie moze mieć praw do dysponowania tą nieruchomością Odpowiedz Link Zgłoś
kiasister Re: MSC +SM Nova + ENES 13.11.05, 18:45 Cach budował duzo na Ursusie jako Enes i SM Nova... a także w Lublinie... W Ursusie wielu klientów nie doczekało sie ani mieszkań ani zwrotu kasy... a przedpłaty sięgały prawie połowy wartosci lokalu... Odpowiedz Link Zgłoś
mysliwy5 Re: MSC +SM Nova + ENES 13.11.05, 19:03 MSC vel inne firmy Janusza Cacha mają świetny patent na łatwą kasę. Pobierają zaliczki na mieszkania a potem upadają jako firmy lub sprzedają grunt pod inwestycję i zaliczek klientom już nigdy nie zwracają! Odpowiedz Link Zgłoś
leszczyk1 Re: MSC +SM Nova + ENES 14.11.05, 17:43 To kto mi powie dlaczego Kaczor i jego ludzie nic nie robią w tej sprawie??? Dlaczego mam się narażać na kupno mieszkania już kupionego przez innego lokatora! A Pan Michał Wojtczuk z Gazety nie mógłby napisać ostrzegawczego artykułu w tej sprawie?! Odpowiedz Link Zgłoś
koronny_s Re: MSC +SM Nova + ENES 15.11.05, 17:39 Czytając wątek o MSC i panu Januszu Cach, to rozpoznaję tu przestepczość zorganizowaną. Kilkakrotne wyłudzanie pieniedzy przez podstawionych przedsiębiorców to ich nie do wykrycia przez polskie prawo broń! Są to przypadki masowe a nie mówią o nich media, politycy, dziennikarze. Wiecie dlaczego? Poniewaz podstawieni developerzy zastraszaja klientów, że jak pójdą do radia, prasy, telewizji to już nikt nowy mieszkań nie kupi, a tylko z nowych rolowanych klentów mozna kogoś spłacić! Odpowiedz Link Zgłoś
kiasister Re: MSC +SM Nova + ENES 16.11.05, 18:37 Moim zdaniem jest to inwestycja dla osób lubiących pokaźną dawkę andrenaliny, a ja do takich nalezę i pewnie pójde się zapisać... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrze.poinformowany Re: MSC +SM Nova + ENES 17.11.05, 18:59 Według dobrze poinformowanych źródeł za MSC stoi grupa przestepcza z Pruszkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingpong Re: MSC +SM Nova + ENES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:26 A moim zdaniem ludzie z WSI z panem Derlatka na czele. Nie mogło byc gorzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lafontaine1 Re: MSC 22.11.05, 17:44 leszczyk1 napisał: > Kto coś wie o MSC firmie, której właścicielem jest Janusz Cach a budujacej > Osiedle Wyścigi vel Hipodrom miedzy Wyscigową a Bokserską oraz jakie ma > referencje? Nie wiem czy ci pomoge... ale warto przejrzec archiwa gazety z 2004 i starsze a tam powiedziano juz chyba wszystko o braciach C i ich nie zawodnych sztuczkach... Polecam więc taki link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10991350&a=16240289 lub po prostu uruchom na forum wyszukiwarkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczujący Re: MSC Targi mieszkaniowe EXPO 26-27-listopad 200 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 10:10 MSC przede wszystkim nie buduje tylko PROWADZI ROZBIÓRKĘ!!!! i nie ma papierów na prowadzenie inwestycji między aleja WYŚCIGOWA a BOKSERSKA! Potencjalni nabywcy, sprawdźcie na miejscu co jest napisane na żółtej tablicy. Mieszkania przy Bokserskiej i Wyścigowej zostały sprzedane juz na początku roku. Sprawa podwójnego oferowania mieszkań już bada prokuratura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MX Re: MSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:05 Osiedle Hipodrom na początku "budowała" spółdzielnia Motousługa, i to ta spółdzielnia sprzedawała dwa lata temu mieszkania... Msc odkupił tę inwestycję z pozwoleniem na budowę jakiś rok temu, a po kilku miesiącach spółdzielnia ogłosiła upadłość. Ludzie , którzy podpisali umowy ze spółdzielnią mają teraz kłopoty. ALe chyba zaczyna się coś dziać na placu budowy. Ja mam zamiar kupić mieszkanie w tej inwestycji i bacznie śledzę poczynania panów C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXPO Re: MSC IP: 217.153.130.* 26.11.05, 21:28 Kupując mieszkanie od Cacha stracisz wszystkie pieniądze! Dobrze sie zastanów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MX Re: MSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:56 przecież można się zabezpieczyć, podpisać umowę u notarisza, wpłacać na konto powiernicze (wtedy bank zanim wypłaci pieniądze, sprawdza najpierw postęp robót), poza tym poczekam jeszcze chwilę ,aż budowa ruszy na dobre...ale z tego co wiem, to niewiele mieszkań zostało Odpowiedz Link Zgłoś
bartek1217 Re: MSC 27.11.05, 14:22 Po tym co tu przeczytałem nie chce się przy Wyścigać mieszkać a tym bardziej płacic nie wiadomo komu i za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chbr Re: MSC IP: 81.15.160.* 28.11.05, 17:44 dokładnie, odechciewa sie ogolnie jestem załamana tym,co się dzieje na rynku ( oszukiwanie ludzi ) Niestety sami konsumenci nakręcaja taka spirale, bo w warszawie sprzeda sie wszystko i za kazda cene :( Mieszkania 2 pokojowe sprzedają się "na pniu" Odpowiedz Link Zgłoś
pozdrowieniazlublina Re: MSC 30.11.05, 08:23 Chciałam podziękować tym, którzy walczą z Panem Cachem , twórcą podmiotów developerskich wystawiających ludzi do wiatru. Nie ważne czy to jest MSC , ENES , SM Nova , INCO zawsze jest to Pan Janusz C z synem. Odpowiedz Link Zgłoś
zakratowany Re: MSC 30.11.05, 16:52 Ja nie wiem nic na temat firmy Cacha, ale podoba mi sie na Bokserskiej odsiaduje tu w poblizu krótki wyrok /jeden przystanek od inwestycji/, więc mogę zapewnić właściwa ochrone obiektu. Dla mnie to nie pierwszyzna pomóc lokatorom poczuć sie bezpiecznym. Tak trzymać panie CACH! Więcej budów w pobliżu zakładów karnych . Developerzy Pamiętajcie o nas tak jak MSC. A może w niedalekiej przyszłości spotkamy sie razem panie Cach... Odpowiedz Link Zgłoś
dziekujezaostrzezenie Re: MSC 01.12.05, 17:10 Bardzo dziekuje administratorowi za ten wątek. Uniknęłam dużej wpłaty rzędu stu tysięcy. Pewnie już nigdy tych pieniędzy bym nie zobaczyła... gdyby nie to co tu zostało napisane. Dziękuję wam dobrzy ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
roztropek5 Re: MSC 02.12.05, 07:26 Gratuluję wszystkim, którzy sie nie boja i walczą z nieuczciwoscia developerów Odpowiedz Link Zgłoś
sep111 Re: MSC 03.12.05, 09:56 Brałem udział w sprzedazy działki pod inwestycje Wyścigi za pięc tysięcy złotych. Wiedziałem, że zawarto setki umów z klientami i kto mi co zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
koturniak Re: MSC 03.12.05, 20:16 Mnie do tej inwestycji nie zacheca umowa jaka otrzymuja klienci w mieszkaniu prywatnym. Mnóstwo tu hipotek, zastrzezeń, nawet zapis, że dziaka na której bedzie budowa zostanie im zabrana. Jeśli ktoś coś takiego podpisywal z MSC to niech się wypowie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
solenizantkab Re: MSC 05.12.05, 07:42 Tato chciał mi zrobic prezent i wybraliśmy na targach EXPO mieszkanie w Osiedlu Wyścigi. W sobotę dostał umowe. Przeglądam a tam dług na długu, hipotek więcej niż inwestycja jest warta. Natychmiast zrezygnowałam. A do MSC zadzwonie, zwrócićim uwagę, żeby szanowali czas swoich klientów, ogromne korki przy Domaniewskiej, bo na tragach nic o wysokim zadłużeniu nie wqspomnieli. Poprostu wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Cach MSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:57 Oświadczam w związku z nieprawdziwymi informacjami jakie znajdują sie na portalu gazeta .pl,zapraszam osoby które je publikuja do biura MSC Sp z.o.o Warszawa ul.Domaniewska 17/19 w celu znalezienia prawdy i przedłożenia dokumentów które wszytko wyjaśnia,prosze o osobiste i wcześniej umówione spotkania telefoniczne. 022 8489360. Osoby i Firmy konkurencyjne niechętne tej Inwestycji robią wszystko aby odstraszyć potencjalnych klientów,mając w tym swój określony cel. Odpowiedz Link Zgłoś
wnuczekibabcia Re: MSC 09.12.05, 17:38 Babcia chciała mi zrobic prezent na Mikołaja i kupic mieszkanie. Była na Domaniewskiej i wszystko było cacy. Gdy wyszła za drzwi wyjsciowe mieszkania prywatnego oklejonego kalkomanią MSC, niski kupulentny pan w okularach wręczył jej ulotkę w czerwonym kolorze. Babcia nie miała okularów, więc przyniosła mi tę ulotke i wzór umowy otrzymany przez pana Cacha. Jakie było jej ździwienie gdy zobaczyla w umowie szereg hipotek oraz pozwolenie na budowę wystawione na inna firmę niż MSC. Po chwili wzięła ulotkę w czerwonym kolorze i zasłabła. Poleciałem po kropelki i kiedy babcia odzyskała przytomnośc przeczytałem czerwona ulotkę! BABCIA z wrażenia, że nie utopiła w inwestycji zwanej WYŚCIGI - MOKOTÓW albo Bokserska znacznej sumy pieniędzy ZEMDLAŁA!!!!! Jestem pewny, że z babcią mogłoby byc jescze gorzej, gdyby nie tajemniczy pan w długim płaszczu.... Dziękujemy mu tym postem. Odpowiedz Link Zgłoś