12.11.05, 19:19
Kto coś wie o MSC firmie, której właścicielem jest Janusz Cach a budujacej
Osiedle Wyścigi vel Hipodrom miedzy Wyscigową a Bokserską oraz jakie ma
referencje?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: MSC IP: *.chello.pl 12.11.05, 19:28
      Sam fakt że osiedle miało powstać dwa lata temu chyba nie stawia w dobrym świetle tej firmy.
    • smok39 Re: MSC 12.11.05, 19:48
      Słyszałem, że w tej okolicy DIL Deutche Bank juz dwa lata temu sprzedawał
      mieszkania i szły jak woda. Sprzedaż była prowadzona w Focusie zaraz przy
      wejsciu blsko Metra Politechnika. MSC nie moze mieć praw do dysponowania tą
      nieruchomością
    • kiasister Re: MSC +SM Nova + ENES 13.11.05, 18:45
      Cach budował duzo na Ursusie jako Enes i SM Nova... a także w Lublinie... W
      Ursusie wielu klientów nie doczekało sie ani mieszkań ani zwrotu kasy... a
      przedpłaty sięgały prawie połowy wartosci lokalu...
      • mysliwy5 Re: MSC +SM Nova + ENES 13.11.05, 19:03
        MSC vel inne firmy Janusza Cacha mają świetny patent na łatwą kasę. Pobierają
        zaliczki na mieszkania a potem upadają jako firmy lub sprzedają grunt pod
        inwestycję i zaliczek klientom już nigdy nie zwracają!
        • leszczyk1 Re: MSC +SM Nova + ENES 14.11.05, 17:43
          To kto mi powie dlaczego Kaczor i jego ludzie nic nie robią w tej sprawie???
          Dlaczego mam się narażać na kupno mieszkania już kupionego przez innego
          lokatora! A Pan Michał Wojtczuk z Gazety nie mógłby napisać ostrzegawczego
          artykułu w tej sprawie?!
          • koronny_s Re: MSC +SM Nova + ENES 15.11.05, 17:39
            Czytając wątek o MSC i panu Januszu Cach, to rozpoznaję tu przestepczość
            zorganizowaną. Kilkakrotne wyłudzanie pieniedzy przez podstawionych
            przedsiębiorców to ich nie do wykrycia przez polskie prawo broń! Są to
            przypadki masowe a nie mówią o nich media, politycy, dziennikarze. Wiecie
            dlaczego? Poniewaz podstawieni developerzy zastraszaja klientów, że jak pójdą
            do radia, prasy, telewizji to już nikt nowy mieszkań nie kupi, a tylko z nowych
            rolowanych klentów mozna kogoś spłacić!
            • kiasister Re: MSC +SM Nova + ENES 16.11.05, 18:37
              Moim zdaniem jest to inwestycja dla osób lubiących pokaźną dawkę andrenaliny, a
              ja do takich nalezę i pewnie pójde się zapisać...
            • dobrze.poinformowany Re: MSC +SM Nova + ENES 17.11.05, 18:59
              Według dobrze poinformowanych źródeł za MSC stoi grupa przestepcza z Pruszkowa.
              • Gość: pingpong Re: MSC +SM Nova + ENES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:26
                A moim zdaniem ludzie z WSI z panem Derlatka na czele. Nie mogło byc gorzej!!!
    • lafontaine1 Re: MSC 22.11.05, 17:44
      leszczyk1 napisał:

> Kto coś wie o MSC firmie, której właścicielem jest Janusz Cach a budujacej
      > Osiedle Wyścigi vel Hipodrom miedzy Wyscigową a Bokserską oraz jakie ma
      > referencje?

Nie wiem czy ci pomoge... ale warto przejrzec archiwa gazety z 2004 i starsze a
      tam powiedziano juz chyba wszystko o braciach C i ich nie zawodnych
      sztuczkach... Polecam więc taki link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10991350&a=16240289
      lub po prostu uruchom na forum wyszukiwarkę

• Gość: współczujący Re: MSC Targi mieszkaniowe EXPO 26-27-listopad 200 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 10:10
        MSC przede wszystkim nie buduje tylko PROWADZI ROZBIÓRKĘ!!!! i nie ma papierów
        na prowadzenie inwestycji między aleja WYŚCIGOWA a BOKSERSKA! Potencjalni
        nabywcy, sprawdźcie na miejscu co jest napisane na żółtej tablicy. Mieszkania
        przy Bokserskiej i Wyścigowej zostały sprzedane juz na początku roku. Sprawa
        podwójnego oferowania mieszkań już bada prokuratura!
    • Gość: MX Re: MSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:05
      Osiedle Hipodrom na początku "budowała" spółdzielnia Motousługa, i to ta
      spółdzielnia sprzedawała dwa lata temu mieszkania... Msc odkupił tę inwestycję
      z pozwoleniem na budowę jakiś rok temu, a po kilku miesiącach spółdzielnia
      ogłosiła upadłość. Ludzie , którzy podpisali umowy ze spółdzielnią mają teraz
      kłopoty. ALe chyba zaczyna się coś dziać na placu budowy. Ja mam zamiar kupić
      mieszkanie w tej inwestycji i bacznie śledzę poczynania panów C

• Gość: EXPO Re: MSC IP: 217.153.130.* 26.11.05, 21:28
        Kupując mieszkanie od Cacha stracisz wszystkie pieniądze! Dobrze sie zastanów!!!
        • Gość: MX Re: MSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 21:56
          przecież można się zabezpieczyć, podpisać umowę u notarisza, wpłacać na konto
          powiernicze (wtedy bank zanim wypłaci pieniądze, sprawdza najpierw postęp
          robót), poza tym poczekam jeszcze chwilę ,aż budowa ruszy na dobre...ale z tego
          co wiem, to niewiele mieszkań zostało
    • bartek1217 Re: MSC 27.11.05, 14:22
      Po tym co tu przeczytałem nie chce się przy Wyścigać mieszkać a tym bardziej
      płacic nie wiadomo komu i za co.
      • Gość: chbr Re: MSC IP: 81.15.160.* 28.11.05, 17:44
        dokładnie, odechciewa sie
        ogolnie jestem załamana tym,co się dzieje na rynku ( oszukiwanie ludzi )
        Niestety sami konsumenci nakręcaja taka spirale, bo w warszawie sprzeda sie
        wszystko i za kazda cene :( Mieszkania 2 pokojowe sprzedają się "na pniu"
    • pozdrowieniazlublina Re: MSC 30.11.05, 08:23
      Chciałam podziękować tym, którzy walczą z Panem Cachem , twórcą podmiotów
      developerskich wystawiających ludzi do wiatru. Nie ważne czy to jest MSC ,
      ENES , SM Nova , INCO zawsze jest to Pan Janusz C z synem.
    • zakratowany Re: MSC 30.11.05, 16:52
      Ja nie wiem nic na temat firmy Cacha, ale podoba mi sie na Bokserskiej
      odsiaduje tu w poblizu krótki wyrok /jeden przystanek od inwestycji/, więc mogę
      zapewnić właściwa ochrone obiektu. Dla mnie to nie pierwszyzna pomóc lokatorom
      poczuć sie bezpiecznym. Tak trzymać panie CACH! Więcej budów w pobliżu zakładów
      karnych . Developerzy Pamiętajcie o nas tak jak MSC. A może w niedalekiej
      przyszłości spotkamy sie razem panie Cach...
    • dziekujezaostrzezenie Re: MSC 01.12.05, 17:10
      Bardzo dziekuje administratorowi za ten wątek. Uniknęłam dużej wpłaty rzędu stu
      tysięcy. Pewnie już nigdy tych pieniędzy bym nie zobaczyła... gdyby nie to co
      tu zostało napisane. Dziękuję wam dobrzy ludzie...
      • roztropek5 Re: MSC 02.12.05, 07:26
        Gratuluję wszystkim, którzy sie nie boja i walczą z nieuczciwoscia developerów
    • sep111 Re: MSC 03.12.05, 09:56
      Brałem udział w sprzedazy działki pod inwestycje Wyścigi za pięc tysięcy
      złotych. Wiedziałem, że zawarto setki umów z klientami i kto mi co zrobi?
    • koturniak Re: MSC 03.12.05, 20:16
      Mnie do tej inwestycji nie zacheca umowa jaka otrzymuja klienci w mieszkaniu
      prywatnym. Mnóstwo tu hipotek, zastrzezeń, nawet zapis, że dziaka na której
      bedzie budowa zostanie im zabrana. Jeśli ktoś coś takiego podpisywal z MSC to
      niech się wypowie na forum
    • solenizantkab Re: MSC 05.12.05, 07:42
      Tato chciał mi zrobic prezent i wybraliśmy na targach EXPO mieszkanie w Osiedlu
      Wyścigi. W sobotę dostał umowe. Przeglądam a tam dług na długu, hipotek więcej
      niż inwestycja jest warta. Natychmiast zrezygnowałam. A do MSC zadzwonie,
      zwrócićim uwagę, żeby szanowali czas swoich klientów, ogromne korki przy
      Domaniewskiej, bo na tragach nic o wysokim zadłużeniu nie wqspomnieli. Poprostu
      wstyd!!!
    • Gość: Janusz Cach MSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:57
      Oświadczam
      w związku z nieprawdziwymi informacjami jakie znajdują sie na portalu
      gazeta .pl,zapraszam osoby które je publikuja do biura MSC Sp z.o.o Warszawa
      ul.Domaniewska 17/19 w celu znalezienia prawdy i przedłożenia dokumentów które
      wszytko wyjaśnia,prosze o osobiste i wcześniej umówione spotkania telefoniczne.
      022 8489360.
      Osoby i Firmy konkurencyjne niechętne tej Inwestycji robią wszystko aby
      odstraszyć potencjalnych klientów,mając w tym swój określony cel.
    • wnuczekibabcia Re: MSC 09.12.05, 17:38
      Babcia chciała mi zrobic prezent na Mikołaja i kupic mieszkanie. Była na
      Domaniewskiej i wszystko było cacy. Gdy wyszła za drzwi wyjsciowe mieszkania
      prywatnego oklejonego kalkomanią MSC, niski kupulentny pan w okularach wręczył
      jej ulotkę w czerwonym kolorze. Babcia nie miała okularów, więc przyniosła mi
      tę ulotke i wzór umowy otrzymany przez pana Cacha. Jakie było jej ździwienie
      gdy zobaczyla w umowie szereg hipotek oraz pozwolenie na budowę wystawione na
      inna firmę niż MSC. Po chwili wzięła ulotkę w czerwonym kolorze i zasłabła.
      Poleciałem po kropelki i kiedy babcia odzyskała przytomnośc przeczytałem
      czerwona ulotkę! BABCIA z wrażenia, że nie utopiła w inwestycji zwanej WYŚCIGI -
      MOKOTÓW albo Bokserska znacznej sumy pieniędzy ZEMDLAŁA!!!!! Jestem pewny, że
      z babcią mogłoby byc jescze gorzej, gdyby nie tajemniczy pan w długim
      płaszczu.... Dziękujemy mu tym postem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka