Gość: Kasia IP: *.devs.futuro.pl 08.12.05, 13:37 Czy mogę prosić o opinie na temat tego developera. zastanawiam sie nad zakupem mieszkania Villa Cameratta. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoszukaniebłądzi Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:34 masz taką funkcję jak "szukaj" - po co zaśmiecasz forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
n-design Re: Marvipol - prośba o opinie 09.12.05, 11:30 Witaj, Jeden z lepszych dev. na rynku. Dba o klienta i wykonuje zawsze w reminie.POLECAM Zapraszam też na naszą stronę www.n-design.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 195.94.199.* 02.03.06, 14:23 czemu piszesz takie głupoty kupowałeś od nich mieszkanie? Pozdrawiam mieszkaniec Przy Agorze 28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.praedux.pl Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:31 Zapraszamy zainteresowanych na spotkanie.Praedux Doradztwo Finansowe.Kredyty.Ubezpieczenia. Ochrona Prawna tel./ fax (48-22) 522-84-54 tel. kom. 0602455507; 0696268348; www.praedux.pl; www.allianz.pl (wystarczy wpiosać nazwisko: Downar) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenman Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:56 Reklama to nie to forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.com.pl / 217.153.27.* 02.03.06, 17:18 Zalecam bardzo dużą ostrożność. Niby opinie w mediach ma dobre, ale wyjątkowo się ostatnio nie popisał z jedną ze swoich inwestycji. W takiej sytuacji kupno u nich czegokolwiek to duże ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:17 A tam cos sie dzieje? Czasami jezdze tamtedy na zakupy- ogrodzone, ale nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 195.94.199.* 03.03.06, 10:48 Jesli chodzi ci o Przy Agorze to masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.chello.pl 10.03.06, 15:25 Oczywiscie zrobisz jak uwazasz za stosowne, ale zważ proszę , ze ta 'Villa ' ma stanąć w wyjątkowo hałasliwej ( masakrycznie wręcz) okolicy. Mieszkałam o okolicach Drogomilskiej - nie dosć , ze daleko, to jeszcze hałas. No ale są osoby, którym to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z bielan Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:02 z tego co wiemy, to ostatnia inwestycja Marvipolu i nie planuja za bardzo nastepnych chyba beda jeszcze mniej rzetelni, niz przy tych ostatnich inwestycjach, ktore widzielismy nie pakuj sie w to, sa ciekawsze inwestycje na Bemowie no i tansze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Przy Agorze IP: *.chello.pl 10.03.06, 18:23 Przepraszam ktos wspomniał Przy Agorze Marvipolu. Zastanawiałam się nad kupnem tam lokum na r. wtórnym. Czy ktoś mieszkającym tam mógłby mi odpowiedzieć jak wyglada sytuacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Przy Agorze IP: *.chello.pl 11.03.06, 01:57 O co chodzi z tym budynkiem Przy Agorze ? Odpowiedzcie , proszę........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Przy Agorze IP: 195.94.199.* 16.03.06, 14:27 nie pakuj sie w to budynek jest z wadą prawna nie do usunięcia jestem mieszkańcem tego budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.kablowka.waw.pl 10.03.06, 21:00 Jakie ciekawe inwestycje są na Bemowie? Szukam i na razie nic mi w oko nie wpadło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrjiusza masz złe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:07 Masz fatalnie złe informacje :-) Będą budować na ul. Pory (niedaleko Stegien, na dole Skarpy...) oraz bardzo wysoki apartamentowiec w centrum (nie bede pisał gdzie - aby nie robić sobie konkurencji przy zakupie tam...) Poza tym niezbyt rozumiem czemu ich się czepiacie - kupiłem mieszkanie w Kazimierzowskiej Residence i jestem zaskoczony wysoką jakością wykonczenia chocby częsci wspólnych. Tam gdzie developerzy, skąd inąd bardzo szanowani na rynku dają płytkę gresową za 20 zł tu mam za 150 zł. Windy, drzwi - wszystko o klasę wyżej niż w standardzie warszawskim. A na prawde mogli by na tym oszczędzać... A tego nie robią. Myślę ze wiec info o ich śmierci jest zdecydowanie przesadzone :-) Akurat miałem styczność z kilkoma developerami i naprawde są powyżej jakiejś średniej - choć oczywiscie mogłoby być lepiej... Albo ktoś im robi czarny piar :-) to wówczas nie mamy o czym rozmawiać... Bo i po co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba1103 Re: masz złe informacje IP: *.chello.pl 11.03.06, 01:41 Widocznie MArvipol uznał, że Przy Agorze nie trzeba się starać, albo się zmęczył przy Kazimierzowskiej. Na marginesie to pracujesz u nich, czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrjiusza Re: masz złe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 11:31 co do Agory - mysle ze kupujący zapomnieli ze płacąc niecałe 3 tys za metr (tak było na stronie - nie wiem do konca w razie czego prosze mnie wyprowadzic z błędu) oczekiwali Bój jeden wie czego... Na ile to ich "niestaranie się" a na ile cena z metra (a wiec i materiałów itp) to nie wiem... Po drugie najpierw powstał budynek przy Agorze a potem przy Kazimierzowskiej, gdzie cena z metra jest 6-7 tys. Wiec się zmęczyć nie mogli. Być może Marvipol zrobił jakieś babole przy Agorze, ale obecnie przy Kazimierzowskiej na prawde fajny budynek postawili. Ludzie własnie odbierają (ja odebrałem dwa dni temu) - i nie widziałem na naszym forum wew. jakiś negatywnych opinii. Zyczył bym każdemy odbioru, gdzie człowiek się czepia że tu gdzieś farba kapnęła itp. Na prawde wszystko na poziomie i to nie jest tylko moja opinia. Stąd uważam że opinie o nich są nieco przesadzone. To moje trzecie mieszkanie o dev. i na tle innych wypadają co najmniej dobrze. A praca u nich ? nie komentuję. Bo to standar - jak jest jakaś opinia pozytywna na tym forum to musi być pracownik firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazon Re: masz złe informacje IP: 213.134.136.* 14.03.06, 09:16 Pożyjemy zobaczymy, na Przy Agorze też było pięknie - ale do czasu. A PR - to my im jeszcze zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: masz złe informacje IP: 195.94.199.* 16.03.06, 14:32 to nie chodzi o jakość wykonania. Przy Agorze też się postarali ale to wyjdzie w praniu Chodzi o to że budynek mieszkańcy kupili z wadą prawną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly klient Re: masz złe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:06 sprawdz tylko czy nie zmienia czegos w projekcie i zeby potem dostali pelne pozwolenie na uzytkowanie uwazaj na zbytnią samowole z ich strony miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34885,3217005.html bo na pewno beda ostro kombinowac na tak malej dzialce to ze cement jest dobry, to nie wszystko powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: masz złe informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:59 "oraz bardzo wysoki apartamentowiec w centrum (nie bede pisał gdzie - aby nie robić sobie konkurencji przy zakupie tam...)" Przez centrum rozumiesz ścisłe Śródmieście czy bliską Wolę? Jesli to drugie, to o inwestycji wiedzą już chyba wszyscy zainteresowani budownictwem/architekturą - jeśli zaś to pierwsze to ciekawy news :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: masz złe informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:06 Jeśli chodziło Ci o Wolę to po dzisiejszym artykule w GW definitywnie wszyscy będą o tym wysokim apartamentowcu wiedzieć ;) (swoją drogą świetny będzie, Kuryłowicz nadal w formie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: masz złe informacje IP: 195.94.199.* 16.03.06, 14:29 porozmawiaj z mieszkańcami poprzednich ich inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeezzeeduura Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:11 "z tego co wiemy?" Taaa.. nie dość że mało "wiecie" to nawet czarny PR robicie wyjątkowo marny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda przy agorze - wada prawna IP: *.chello.pl 16.03.06, 16:53 A czy ktoś mógłby wyjaśnić jaka to wada prawna ( chodzi mi o inwest. Przy Agorze). dzięki magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: przy agorze - wada prawna IP: 195.94.199.* 17.03.06, 10:33 warunkowe pozwolenie na użytkowanie budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: przy agorze - wada prawna IP: *.era.pl 13.04.06, 09:22 A dlaczego jest warunkowe? Zbudowali coś niezgodnie z projektem? Czy jest jakiś inny powód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darro Re: przy agorze - wada prawna IP: 91.239.248.* 05.09.13, 08:48 Witam! Czy po tylu latach udało się uzyskać ostateczne pozwolenie na użytkowanie tego budynku? Czy mógłbym prywatnie zapytać o ten blok? Zamierzam kupić tam mieszkanie. Z góry dziękuję. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekp Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 195.94.201.* 23.03.06, 22:55 Kupiłem u nich mieszkanie - Villa Marina - jest w trakcie budowy i na razie jestem bardzo zadowolony. Proces negocjacji umowy - znośnie, aczkolwiek mają parę nieuczciwych zapisów w umowie. Zmiany lokatorskie i możliwość kontroli tego co robią (jak postępują prace, wejście do mieszkania w celu zasugerowania poprawek) - bez zastrzeżeń. Myślę podobnie jak forumowicz z Kazimierzowskiej Residence, że Marvipol robi czasem więcej niż wynosi minimum (użycie lepszych materiałów, organizowanie dodatkowych spotkań z lokatorami w celu usunięcia usterek przed oddaniem mieszkania). Mam nadzieję, że dalsza współpraca też będzie bezproblemowa. Swoją drogą zauważyłem pewną prawidłowość. Pojawia się nowy wątek z cyklu Firma X- prośba o opinie. Na to stado frustratów odpisuje "Nie pakuj się w to, dziadek mojego dentysty kiedyś przechodził koło ich biura i mówił że to oszuści". Każdy mejl z pozytywną opinią jest kwitowany "Ty to jesteś pracownikiem firmy X". Naprawdę mało pojawia się tych najcenniejszych postów - wskazujących nieuczciwych developerów, typu "Nie kupuj w Domu przy Agorze ponieważ budynek jest obciązony wadą prawną". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.devs.futuro.pl 13.04.06, 10:17 Na Twoim miejscu uważałabym. Na poczatku robią bardzo dobre wrażenie - niestety końcówka jest fatalna. Kupiłam od nich mieszkanie i powiem, że z takim chamstwem i nieprofesjonalną obsługą klienta nigdy się nie spotkałam.Serdecznie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
sultan11 Re: Marvipol - prośba o opinie 13.04.06, 17:12 Zdecydowanie odradzam. Afera goni afere ostatnio na Mokotowie i Służewcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 217.17.32.* 13.04.06, 18:46 Ciekawe, jakie to afery...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:40 nie myl słowa afera z normalną działalnością firmy. Firma działa dla zysku i każdy chce "wycisnąć" jak najwięcej. Nic dziwnego ze i Marvipol chce zarobić stawiając wyższy budynek. Skoro ktoś im pozwolił to już nie wina Marvipolu. Jeśli urzędnik złamał prawo - niech tak jak w panstwie prawa odpowie za to. Oni mają dokumenty, ktoś im pozwolił i koniec dyskusji... Afera to za duże słowo - starają się na tym zarobić a u nas każdy kto chce zarobić to aferzysta. A zupełnie nie zmeinia faktu, że budują jak na warszawską średnią bardzo ładnie, z dobrych materiałów (maiałem odbiór mieszkania w Kazimierzowskiej - takie pierdoły ze aż głupio było mi im mówić - wszytsko równe, ładne i sprawne). A i ceny jakoś nie mają księżycowe - zerknij na ich najnowszą inwestycję na ul Pory... Odpowiedz Link Zgłoś