bratek_75 19.01.06, 16:37 Zetknąłem się z informacją o inwestycji Przedsiębiorstwa Budowlanego Konstanty Strus (z Siedlec) "Przy Bazylice", ul. Siedlecka 37. Czy ktoś wie cos więcej na ten temat. Szczefólnie, czy to wiarygodna firma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 19.01.06, 16:42 Firma taka sobie... właśnie odebrałem od niej mieszkanie Przy Bażantarni. Ale ta Siedlecka to straszna okolica. Pojechałem tam kiedyś zobaczyć jak Strus buduje. Uff... ja wiem, że Praga się rewitalizuje, że tuż obok jest Fabryka Trzciny która robi się modnym miejscem, i tak dalej. Jednak raczej nigdy by się tam nie odważył zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.chello.pl 19.01.06, 22:08 Ja osobiscie wszystkim na tym forum odradzam ta firme. Nie ciekawa to struktura. Bylo juz na tym forum troche na jej temat. Poz. Bork PS. Od razu odpowiem na zarzuty - tak jestem na nich uczulony i to bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 19.01.06, 22:35 Tak, Ty masz kompletnego bzika na ich punkcie. Ja uważam, że jest to przeciętny developer, ale w żadnym razie nie jest najgorszy. Różnica między nami jest taka, że Ty jesteś niedoszłym klientem Strusa, a ja "doszłym". Nie było łatwo z nimi pracować, ale w końcu osiągnąłem to na czym mi zależało - wprowadzam się do nowego mieszkania od 1 marca. Czyli z jednomiesięcznym opóźnieniem. Wystarczy choć trochę poczytać niniejsze forum żeby stwierdzić, że u innych developerów bywa znacznie gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.chello.pl 19.01.06, 22:47 Tak mam :)) i prawda jest ze jestem "niedoszlym" i ze u innych jest jeszcze gorzej, ale jak dla mnie i tak bylo za wiele. Szczerze podziwiam tych, ktorzy maja gorzej niz u strusa. Ale mimo to rzuce uwage ogolna i z lekka filozoficzna - nie powinno tak byc, ze za wlasne duze pieniadze ludzie sa traktowani jak natreci, debile i element nieporzadany. Jedyne co jest porzadane to ich kasa i to placona regularnie. I mam wrazenie, ze caly obecny rynek pierwotny (poza malutkimi wyjatkami) to jakies takie brniecie w bagnie i ci co brna po kolana ciesza sie, ze sa w super sytuacji bo inni brna w bagnie po szyje. Ale polecialem w opisy ;) Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 19.01.06, 23:02 Jeśli wolno zapytać - w jakiej inwestycji kupiłeś w końcu mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.chello.pl 19.01.06, 23:10 Tak jak juz pisalem - zdecydowalem sie na rynek wtorny. Na razie developerow omijam duuzym lukiem. Moze sie cos zmieni w przyszlosci (niedalekiej), to znowu zaczne sie zastanawiac nad kupnem zupelnie nowego lokum. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
bratek_75 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 20.01.06, 11:22 Bork, a na rynku wtórnym nie masz żadnych negatywnych doswiadczeń? Bo ja się rozgladam tu i tu (wtórny i pierwotny) i doszedłem na razie do jednego wniosku: kupując miszkanie używane wcale nie jest lżej. Dlaczego? Dlatego, że większość rynku opanowali pośrednicy i z ich rzetelnością, a nawet uczciwością też bywa różnie. O prowizjach za nic nie bedę wspominał. Jakie są Twoje doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: 193.109.212.* 20.01.06, 14:50 Masz racje, rynek wtorny zostal prawie calkowicie opanowany przez agencje. Sa rownie wkur...jace jak developerzy, a nawet bardziej. Wciskaja sie na bezczela wszedzie nieproszeni. Zadaja kolosalnych pieniedzy, za nic nie odpowiadajac. Choc czasem oferuja pomoc w postaci popilotowania transakcji. Ja spokalem sie rowniez z sytuacjami, ze posrednicy klamali jak mogli na temat mieszkan, probujac wcisnac buble za niezle pieniadze. Ja postanowilem szukac mieszkania od osob, ktore sprzedaja bezposrednio. Niestety takich ogloszen w GW, innych gazetach badz w internecie jest duuzo mniej. Na zapytanie w wyszukiwarkach bezposrednich ogloszen bylo 20 a z agencji 3000. To troche bylo frustrujace, ale co tam. Kontakt, rozmowy i ustalanie roznych detali z osobami sprzedajacych bezposrednio przebiegalo jakos spokojniej i bez tej calej otoczki cisnienia. I co wazne cena zawsze byla nizsza o mniejwiecej 15 tysiecy. Co sprawia, ze warto troszke sie samemu zajac poszukiwaniem mieszkania i ogloszen osob sprzedajacych bezposrednio. Jak pisalem wczesniej developerow omijam szerokim lukiem, ale tez i agencje posrednictwa. Podczas rozmow z nimi mialem wrazenie, ze jedynym ich celem w dzialaniu to wykiwanie mnie na kase. A tego chcialbym uniknac. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 24.01.06, 18:23 ile Ty juz czasu szukasz? bo u Strusa jedni sie juz wprowadzaja na Siedleckiej, drudzy w kwietniu a min ja w lipcu w ostatnim etapie i Strus przenosi swoja siedzibe do Warszawy i kolega Bork pewno przeginal z negocjacjami nt terminow platnosci i myslal, ze wplaci 100% po oddaniu inwestycji i mieszkanie bedzie na niego czekalo i poki nie kupil i nie wykancza do ma duzo czasu i dosrywa to tu to tam na rzetelnie informujace przedstawicielki Strusa omijaj deweloperow i agencje... pewno spotkasz mnie jak bede Ci bezposrednio sprzedawal mieszkanie jak sie Praga zrewitalizuje i naplynie troche innej ludnosci pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.chello.pl 24.01.06, 22:45 :))) Szukam jakis czas, a wlasciwie szukalem. Dokladnie od wrzesnia/listopada. Aktualnie jestem na etapie kupowania mieszkania i mysle, ze sie szybciej wprowadze niz wiekszosc klientow Strusa na bemowie, pradze czy ursynowie. Kupowac od Pana prawdopodobnie nie bede, chociaz kto wie, nigdy nic nie wiadomo. A jezeli chodzi o rzetelnosci informacji w biurze Strusa to ja bylem bardzo malo rzetenie informowany (wszystko juz opisalem wiec nie bede pisal ponownie). Opinie podobna mozna spotkac na wszystkich forach dyskusyjnych przyszlych mieszkancow inwestycji Strusa, wiec nie jestem odosobniony. Przyznam szczerze, ze nie spotkalem na zadnym forum osoby, ktora by tak bronila tej firmy, ale moze poprostu Pan mial wiele szczescie i jest obslugiwany przez nich wzorcowo. Do negocjacji zapisow umowy nawet nie doszlo, firma Strus nie chciala wogole odpowiadac na moje pytania i rozwiewac watpliwosci jakie mi sie pojawialy w zwiazku z ich inwestycja, papierami, dokumentami itd itp (moze dla nich to norma, ale dla mnie kupno mieszkania to przedsiewziecie raczej nie czeste w zyciu). Bardzo mi sie nie spodobalo, ze calosc ryzyka z inwestycji byla przerzucona na klienta (ale tak robi wiekszosc developerow - niestety). Cala liste zarzutow juz opisywale i nie bede sie powtarzal. Dla mnie byly powazne, dla kogos innego moga byc blachostka. Ja poprostu opisuje swoje doswiadczenia z troche blizszej znajomosci z firma i niestety nie sa one mocno pozytywne (jestem poprostu niedoszly klientem i jakos nie jest mi bardzo zal). Jakbym sie przymierzyl do innego mieszkania u innego developera to bym nie pisal o Strusie. Niemniej jednak bardzo sie ciesze, ze Panu wspolpraca z ta firma przebiega gladko i sprawnie. Mam nadzieje, ze rownie szybko sie Pan wprowadzi do swojego M jak ja. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 25.01.06, 17:42 Bork: > A jezeli chodzi o rzetelnosci informacji w biurze Strusa to ja bylem bardzo > malo rzetenie informowany trudno, zeby kazdemu klientowi od gory do dolu spiewano o wszystkich zawilosciach inwestycji, jeszcze przed podpisaniem nawet umowy, tym bardziej, ze firma sie rozwija i moze powiekszy sie sklad tzw przedstawicieli handlowych i moze bedzie luzniej wiec jesli sie pytasz to dostajesz informacje, nie pytasz to masz info ogolne a liste pytan mozna sobie sporzadzic na podstawie lektury tego forum, to nie jest trudne ;-) moze troche trzeba sie wysilic i dokopac sie do informacji a nie zniechecac sie po pierwszej (jedynej?) rozmowie z jedną z osob w biurze... > Przyznam szczerze, > ze nie spotkalem na zadnym forum osoby, ktora by tak bronila tej firmy, ale moz e > poprostu Pan mial wiele szczescie i jest obslugiwany przez nich wzorcowo. nie bronie tej firmy, tylko wplacam $ i pytam ;) i spotykam sie z osobami ktore juz kupily i watpliwosci maleja... nic na hurra ;) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35719 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.chello.pl 27.01.06, 22:45 > trudno, zeby kazdemu klientowi od gory do dolu spiewano o wszystkich > zawilosciach inwestycji, jeszcze przed podpisaniem nawet umowy, tym bardziej, z > e > firma sie rozwija i moze powiekszy sie sklad tzw przedstawicieli handlowych i > moze bedzie luzniej No wlasnie mysle, ze powinni spiewac PRZED podpisanie umowy. Bo jak dla mnie to jest istotne do podjecia decyzji czy taka umowe podpisac. Wiec sorki, ale ja chce wiedziec zanim zloze podpis na umowie. > wiec jesli sie pytasz to dostajesz informacje, nie pytasz to masz info ogolne Wiec sie pytalem i nie dostawalem informacji, bylem jedynie pospieszany, aby jak najszybciej podpisac umowe. A to mi sie bardzo nie podobalo, bo zakup mieszkania za 250 tys to nie kupno bulki paryskiej. > moze troche trzeba sie wysilic i dokopac sie do informacji a nie zniechecac sie > po pierwszej (jedynej?) rozmowie z jedną z osob w biurze... Przejrzalem wszystko na tym forum i na formach mieszkancow innych ich inwestycji. Jezdzilem i robilem ogledziny ich inwestycji skonczonych i w trakcie budowy. Przynam nawet, ze na budowie Przy Bazantarni rozmawialem z przyszlymi mieszkancami i wyglaszali pozytywne opinie o firmie, co mocno "nakrecilo" mnie na zakup mieszkania u Strusa. Potem jednak moj entuzjazm zostal skonfrontowany z rzeczywistoscia. A rozmow z paniami w biurze w Warszawie i Siedlcach przeprowadzilem sporo. Dzwoniac do Siedlec nawet polaczono mnie z P. Strus we wlasnej osobie. No ale coz, nic to jak sie potem okazalo, nie dalo. A z innej beczki, widziales watek o inwestycji przy Jastrzebowskiego? Nic nie napisalem, chociaz mnie strasznie korcilo. Czyli robie postepy, czyz nie? ;) Chociaz moze sie skusze i cosik naskrobi Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 28.01.06, 09:20 No ja kupiłem właśnie takie mieszkanie za 250 tys. Przy Bażantarni. I wiesz co? Wprowadzam się 1 marca, tak jak większość mieszkańców 2 etapu. Czyli z 1- miesięcznym opóźnieniem. Więc może jednak popełniłeś błąd? Ale na pewno nie przyszło Ci to do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.eranet.pl 28.01.06, 16:44 tez mam mieszkanie w inwestycji przy Bazantarni, tylko ze w IIIim etapie. Nie wiem,jak bedac posiadaczem mieszkania z IIego etapu,mozesz miec 1 miesiac opoznienia, skoro planowany termin oddania IIetapu to grudzien 2005 - juz teraz jestes miesiac. Sprawa nie wyglada juz tak rozowo w przypadku etapu 3ego. Jak podpisalem umowe, mialem termin oddania mojego mieszkania na gru.2005. Potem przyszlo pismo, ze jest opoznienie 45dni (oczywiscie nie z winy dewelopera;)). Czyli termin oddania to min 15.II.2006. Z tego co widze, dopiero robia wylewki w mieszkaniach, potem pewno sie wezma za klatki, wyglada na to, ze do tych 45 dni dorzuci sie co najmniej 1miesiac.... Uprzedzam - nie jest istotne, ze pierwotnie IIIetap rok temu byl planowany na VI 2006 - ja podpisywalem umowe na XII 2005 , i to powinno ich obowiazywac. W tym momencie sami zalozyli 1,5 miesiaca opoznienia, bedzie wiecej:( Odpowiedz Link Zgłoś
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 29.01.06, 08:19 Hmm... to uważasz, że można się wprowadzić następnego dnia po odbiorze kluczy? Oczywiście doliczam 1 miesiąc na wykończenie mieszkania, to chyba oczywiste... Zresztą w moim przypadku faktyczne opóźnienie wyniosło tylko 2 tygodnie, bo wprowadziłem ekipę w połowie stycznia, przeznaczając na wykończenie aż 6 tygodni. Co do 3-go etapu, sprawa faktycznie nie wygląda dobrze. Jednak gdy dokonywałem zakupu w połowie roku, pamiętam że kręciłem głową z niedowierzaniem gdy zmieniono termin odbioru 3-go budynku na grudzień 2005. Przecież wtedy było gotowe dopiero bodaj 1 piętro (z siedmiu!). Ten termin nigdy nie był realny. To oczywiście nie tłumaczy Strusa, bo skoro zamieścili ten termin to powinni się byli wywiązać. Ja wybrałem 2-gi budynek bo uznałem że nie ma szans na oddanie 3-go w terminie, a zależało mi żeby jak najszybciej wyprowadzić się z wynajmowanego mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 29.01.06, 08:22 Dodam jeszcze, że w moim mieszkaniu wylewka była robiona chyba najpóźniej w całym budynku - był to koniec listopada. Tak więc od wylewki do odbioru kluczy minęło 5-6 tygodni. Tak więc wygląda na to, że w 3-im budynku klucze będą oddawać najwcześniej w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 28.01.06, 17:03 Hmm, ale ja wcale nie zamierzalem kupic mieszkania w tej inwestycji. Przymiarki robilem do mieszkania w inwestycji na Bemowie. Wiec na 100% nie popelnilem bledu, a do glowy przychodzi mi wiele rzeczy i staram sie wiele rzeczy wyobrazic i dlatego wogole nie zaczalem wspolpracy w ta firma. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 06.02.06, 16:43 prawdziwy postep zrobisz jak: - kupisz juz jakiekolwiek mieszkanie - i potem je sprzedasz :-) teraz to taka mowa trawa ps miedzy podpisaniem umowy a wplata pierwszej kasy jest spooro czasu a jest sie juz jakby inaczej traktowanym pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.chello.pl 07.02.06, 20:08 No pewnie masz racje. Jak juz kupie/sprzedam/kupie... to moze bede bardziej wyluzowany. Jak narazie teraz kupuje moje pierwsze lokum i usilnie staram sie nie byc madrym polakiem po szkodzie. Czutam wypowiedzi roznych osob na forum i wiem, ze osiagniecie tego stanu wiekszego luzu jest mozliwe, mam tego swiadomosc, ale nie jestem w stanie wcielic tego w zycie. Mam nadzieje, ze wszystko przede mna :)) Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu. Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 12:41 > Do negocjacji zapisow umowy nawet nie doszlo, firma Strus nie chciala wogole > odpowiadac na moje pytania i rozwiewac watpliwosci jakie mi sie pojawialy w > zwiazku z ich inwestycja, papierami, dokumentami itd itp (moze dla nich to > norma, ale dla mnie kupno mieszkania to przedsiewziecie raczej nie czeste w > zyciu). Bardzo mi sie nie spodobalo, ze calosc ryzyka z inwestycji byla > przerzucona na klienta (ale tak robi wiekszosc developerow - niestety). Cala > liste zarzutow juz opisywale i nie bede sie powtarzal. Dla mnie byly powazne, > dla kogos innego moga byc blachostka. Również byłem kiedyś zainteresowany inwestycją Strusa i także nie mam dobrej opinii o developerze. W skrócie: miałem sporo uwag dotyczących umowy, zgodnie z którą m. in. developer zobowiązywał się do wybudowania budynku o niesprecyzowanej konstrukcji (sic!), wpłaty nie były powiązane z postępami budowy, nabywca był zobowiązany pokrywać koszty energii elektrycznej od momentu montażu licznika, a więc _przed_ odbiorem mieszkania. Ponadto doszedłem do wniosku, że umowa zawiera klauzule niedozwolone lub zapisy bliźniaczo do nich podobne (to akurat nie zostało rozstrzygnięte, więc proszę to potraktować jako moje wątpliwości). Próbowałem te kwestie wyjaśnić. Nie udało się. Dowiedziałem się tylko, że: 1) Umowy nie można negocjować. Kiedy przesłałem do Strusa oświadczenie, iż umowa nie podlegała negocjacjom okazało się, że jednak się da. Kiedy? Nie mam pojęcia. 2) Ingeruję w pracę pracowników (cytuję oryginał), 3) Zarzucono mi "nakazywanie czynności tego rodzaju jak sprawdzanie danych w komputerze innych pracowników czy też wypisywanie oświadczeń o podanej przez Pana treści." O co chodzi? Wymiana maili z pracownikiem Strusa trwała w okresie obowiązywania tygodniowej umowy rezerwacyjnej. Ponieważ miałem kłopoty z wyjaśnieniem kwestii, które opisywałem wyżej (a czas płynął...) po uzyskaniu kontaktu do osoby, która miała odpowiedzieć na moje pytania, wysmażyłem maila i następnego dnia zadzwoniłem żeby sprawdzić czy doszedł oraz poprosić o potraktowanie sprawy jako pilnej. Pech chciał, że adresatki maila akurat nie było w pracy, a sekretarka / współpracowniczka (niestety nie wiem z kim wówczas rozmawiałem) _zaproponowała_, że sprawdzi w jej komputerze. Uzyskałem potwierdzenie, że doszedł, podziękowałem i odłożyłem słuchawkę. Pikanterii całej sprawie dodaje fakt, że kiedy później dodzwoniłem się do adresatki maila, ta utrzymywała, że mail nie doszedł... Co do oświadczenia - po otrzymaniu informacji, że firma nie ma zwyczaju negocjować umów poprosiłem pracownika Strusa o przekazanie odpowiedniej osobie treści oświadczenia (jak się okazało była odpowiednią osobą była właścicielka firmy), którego podpisania w takiej sytuacji bym oczekiwał. Brzmiało ono mniej więcej tak: "strony oświadczają, iż treść umowy nie podlegała negocjacjom". Co więcej mieszkanie, na które zawarłem umowę rezerwacyjną zaczęło drożeć. Z kwoty x po tygodniu zrobiło się x + 1000 zł (cena była podnoszona chyba trzykrotnie). Na początku zostałem poinformowany, że podwyżka mnie nie dotyczy ponieważ rezerwacji dokonałem wcześniej, ale niedługo potem okazało się, że jednak dotyczy. Oczywiście cena metra podana w umowie rezerwacyjnej nie jest dla dewelopera wiążąca. Niemniej jednak uważam, że sięgnięcie po takie środki i w takim wymiarze (przypominam 1000 zł w ciągu 7 dni) jest wyrazem braku szacunku dla klienta i braku troski o wizerunek firmy. Ponadto jeśli Strus pozwala sobie na takie zagrania przed podpisaniem umowy, to raczej nie należy liczyć na udaną współpracę po jej podpisaniu. Ja bym od nich nie kupił nawet zapałek. Odpowiedz Link Zgłoś
prokus Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 06.03.07, 11:22 Witam! Nazywam się Robert Prugarewicz. Wczoraj odwiedziłem biuro firmy Strus i "zapisałem się" na mieszkanie budowane przez nich na Bemowie. Z niektórych postów wynika, że umowa jest żle skonstruowana, osoby nie mają odpowiednich pełnonomocnictw itp. Trochę mnie to cofnęło, bo obawiam się umoczyć ogromną jak na moje możliwości kasę w przypadku "coś poszło nie tak". Jak zbudują oddadzą i notarialnie będzie moje to zapisy w umowie nie będą już miały znaczenia, ale do tego czasu będę miał wrażenie, że działam jak saper... Niby no risk no fun, ale tu akurat nie ryzykuję tylko ja ale również moja rodzina... Więc fan z tego żaden... No dobra dosyć żalów. Czy mogę poprosić o szybką odpowiedź, jak w Pańskim przypadku potoczyła się sprawa... Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź. Robert Prugarewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.litewska.edu.pl 30.01.06, 08:43 www.kstrus.pl/lokalizacja/?id=5 Może mi ktoś powiedzieć ze zdjęc w powyższym linku, co to jest za cegła? Wygląda to tak jakby rozebrali jakiś budynek i z jego materiału zaczeli budować nastepny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:52 wyglada jak silikat, chociaz zdjecia ciemne, niewiele widac. strasznie umaziane jakies takie te cegly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.06, 18:41 nie wiem co to za deweloper, ale wiem jedno - za m2 mieszkania na rogu KEN i chyba Herbsta albo Jarzębowskiego chcą grubo ponad 5 tys, tymczasem Włodarzewska, która buduje po drugiej stronie skrzyżowania chce za metr o jakieś tysiąc mniej. nie znam szczegółów, pytałąm ich tylko o cenę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.litewska.edu.pl 07.02.06, 08:39 problem w tym, iż na Włodarzewskiej już dawno mieszkania poszły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 09:41 to prawda, wczoraj sprawdziłąm ich stronę i zbaraniałam, wszystko sprzedali a nawet jeszcze terenu przyszłęj budowy nie ogrodzili. Świat oszalał. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmolly Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 06.02.06, 18:58 Firma jest wiarygodna. Miałam kupić u nich mieszkanie przy bażantarni, ale zniechęciła mnie bliskość kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek m Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.02.06, 19:30 Firma moze i wiarygodna. Ale panie ktore pracuja w biurze FATALNE. Nie polecam. Mialem juz kupic tam mieszkanie ale narazie dziekuje. Panie ze sprzedazy wychodza z zaloznie ze jak chcesz kupic mieszkanie to masz wszystko wiedziec, a jak nie to i tak mamy po pieciu chetnych na mieszkanie. Okropienstwo. Wybralem ursynow, ale SIM Ursynow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.06, 21:47 Ja zdecydowanie wolałbym Strusa niż Włodarzewską.Też się interesowałem tymi lokalizacjami i tak samo jak Marek wybrałem SIM Ursynów.Co prawda ceny... Zastanawiam się bo dostałem informację o zmianie konta na które mam dokonywać wpłat czy nie powinno się tego załatwić jako aneks do umowy?Czy Ty też masz taką sytuację?Pytanie do Marka.Czy przejść do porządku dziennego i następne wpłaty dokonywać na nowe konto.Chociaz wszystkie zmiany zgodnie z umową mają być rejestrowane bo mogą byc nie ważne.Chyba jakby co to mnie nie wyślizgają??? Wydają się być wiarygodni dlatego ich wybrałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugat Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 09:49 wyślizgać nie wyslizgają, są bardzo rzetelni ale...sprawdź czy to nie powinno być jednak aneksem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 19:09 Ja tam sobie poogladalem osobiscie inwestycje na bemowie i w siedlcachi naprawde robia wrazenie.znajoma kupila lokum w siedlcach i jest bardzo zadowolona.cieplo, niski czynsz cicho.bo to jest tes wazna jaka technologia budowy.nie zycze sobie sluchac TV sasiada. Ja mysle o Strusie i to powaznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: 213.17.170.* 10.02.06, 10:51 Ja mieszkam u strusa na raabego i słyszę wszystko co się dzieje u sąsiada od tv przez rozmowy po toaletę. Jak na razie największa wada mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 10.02.06, 11:01 W którym bloku mieszkasz? To dziwne, ja słyszałem dokładnie odwrotne opinie od mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
dwunastnica Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 10.02.06, 11:20 Kupiłem od nich mieszkanie w inwestycji Przy Bażantarni. Mieszkanie już odebrałem. Opóźnienie oddania mieszkania: 1 miesiąc. Miejsca parkingowego jeszcze nie odebrałem. Tutaj opóźnienie będzie większe, jakieś 3 miesiące. Rzeczy które przeszkadzają ludziom w tej inwestycji i na które powinieneś zwrócić uwagę przy innych inwestycjach tego dewelopera to: * nie robią odpływów wody (tylko same doprowadzenia). odpływy trzeba robić samemu. Nie kosztuje to dużo. * na najwyższym piętrze podobno przecieka dach. * parter jest bardzo nisko nad ziemią, może w innych inwestycjach jest inaczej * parking podziemny będzie oddany z 3-miesięcznym albo i większym opóźnieniem * osiedle miało być ogrodzone i monitorowane. To można praktycznie między bajki włożyć. Elementem ogrodzenia jest np. płotek o wysokości ok. 1 metra (śmiechu warte) * w niektórych kawalerkach puszczone są przy suficie poziomo rury wentylacyjne co brzydko wygląda i zabiera przestrzeń * rurki z gazem w niektórych mieszkaniach puszczone są przez dużą część mieszkania co brzydko wygląda * umowa przedwstępna z deweloperem narzuca temu deweloperowi niewiele obowiązków i małą odpowiedzialność. Jest bezpieczna dla dewelopera. Klient w najgorszym wypadku może taką umowę zerwać i dostanie zwrot 99% zapłaconych pieniędzy. Zalety: * super lokalizacja * 1-miesięczne opóźnienie jest do przeżycia * możesz dosyć swobodnie zaaranżować mieszkanie przed jego wybudowaniem praktycznie bez dodatkowych kosztów. Jeżeli są jakieś dodatkowe koszty to są one uzasadnione i niewygórowane * mieszkanie jest wg mnie zrobione solidnie i bez fuszerek * mieszkanie kupiłem po bardzo dobrej cenie (4300 za m2). Widzę że na Stokłosach chcą średnio 5600 za m2. Za te pieniądze bym u nich nie kupił (przy założeniu że zaoferują ten sam standard co Przy Bażantarni). Zobacz te mieszkania, porównaj z konkurencją i sam zadecyduj czy warto. W przypadku mojego mieszkania stosunek wartość/cena mieli bezkonkurencyjny. Ale przy 5600 za m2 to są w środku stawki. Może w innych inwestycjach jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_2005 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 10.02.06, 12:05 Mogę się podpisać pod prawie wszystkimi Twoimi uwagami. Zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi. Za ok.2 tygodnie wprowadzam się do drugiego etapu tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: 194.246.124.* 10.02.06, 12:46 nie mogę się zgodzić z punktem, że mieszkanie zrobione jest solidnie i bez fuszerek w moim mieszkaniu (w II etapie) po odwilży pojawiła się woda dach był robiony podczas opadów, woda i mróz zrobiły swoje, MIESZKANIE NIE NADAJE SIĘ DO UŻYTKU zastanawiam sie nad wycofaniem pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
bugabu Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 10.02.06, 15:30 A ja polecam! Kupiłam mieszkanie w ich pierwszej inwestycji na Jadźwingów, i gdyby nie największa wada czyli bezpośrednie sąsiedztwo ruchliwej ulicy, to mieszkanie jest ok, zadnych usterek technicznych - oczywiście poważnych, bo do drobiazgów nie chcę się czepiać. A co najważniejsze dla mnie po prawie trzech latach zamieszkiwania, płacę niski czynsz. Widać że nie zdzierają dla zasady tylko rozsądnie zarządzają pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.crowley.pl 26.03.06, 21:16 > Ja tam sobie poogladalem osobiscie inwestycje na bemowie i w siedlcachi > naprawde robia wrazenie.znajoma kupila lokum w siedlcach i jest bardzo > zadowolona.cieplo, niski czynsz cicho.bo to jest tes wazna jaka technologia > budowy.nie zycze sobie sluchac TV sasiada. > Ja mysle o Strusie i to powaznie... Hahaha, nie zartuj, inwestycje strusa robią na tobie wrazenie? :))) Mieszkam od niedawna w budynku przy Raabego i ani Strus ani ta inwestycja nie robi na mnie wrazenia, a juz tym bardizej jakos budynku. Mieszkanie jest akustyczne, wszystko z gory slychac, i nie tylko z gory. Narazie mieszka doslownie kilku lokatorow, to strach pomyslec co bedzie jak sie wszyscy sprowadzą. Winda jest tragiczna,chodzi tak glosno ze slychac ją w calym budynku. Dziw ze nikt z lokatorow nie zwraca na to uwagi, moze wszyscy są tak zachwyceni szklanym pulpitem i srebrnymi guziczkami ze nikomu nie przeszkadza ze bedzie zyl tam w rytmie jezdzacej w gore i w dol windy, ktorą slychac doskonale przez sciany. Poza tym mnostwo innych fuszerek, burdel na budowie, niespelnione warunki umowy, brak ogrodzenia, monitoringu, oszczednosci na wszystkim, i wiele wiele innych. Wszyscy mowia ze stosunek ceny do jakosci jest dobry, ale ja jakos nie jestem usatysfakcjonowany jakoscią mieszkania jaką otrzymalem w zamian za zaciagniecie kredytu na cale zycie. Tym bardziej ze widzialem mieszkania za 3 tys/metr zrobione o niebo lepiej, tyle ze w innej dzielnicy. Wiadomo,ceny gruntow rozne, ale to nie zwalnia dewelopera z budowania fachowo, czysto i solidnie. Dlugo by pisac, ogolnie nie polecam kupowac u tego dewelopera, bo zawsze bedzie jakies ale, i nigdy niebedzie do konca satysfakcji Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz gdzie po 3k widziales? 05.04.06, 19:38 > otrzymalem w zamian za zaciagniecie kredytu na cale zycie. o ja cie... ale negatywnych emocji... a moze cos pozytywnego? > Tym bardziej ze > widzialem mieszkania za 3 tys/metr zrobione o niebo lepiej, tyle ze w innej > dzielnicy. chciales powiedziec miescie chyba... podobno np w Lodzi sa po 3... to tylko poltorej godziny dojazdu do wawki pokaz mi gdzie sa albo byly rok temu mieszkania po 3k za metr to Cie ozloce hahaha wez ty po prostu sprzedaj mieszkanie i kup se gdzie indziej... bo po co masz sie stresowac, jeszcze zrealizujesz pokazny zysk i kupisz se po 3 dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tc Re: gdzie po 3k widziales? IP: 195.42.249.* 08.08.06, 15:41 czy ktos wie, jaka bedzie cena/m2 przy ul.terespolskiej na pradze pld? obok jedna spoldzielnia buduje na Minskiej, gdzie sprzedawala mieszkania po 3,8k jakies 2 miesiace temu. Prawde mowiac, okolica nie jest za fajna... Odpowiedz Link Zgłoś
kwieciag Re: gdzie po 3k widziales? 28.09.06, 16:15 nie wiem czy u wszystkich deweloperow tak to wyglada (moze po prostu takie sa czasy, ze deweloperzy maja klientow gdzies), ale u strusa najlepiej z uczciwoscia nie jest. Mamy juz 2 miesiace opoznienia terminu oddania mieszkania i nadal nie wiadomo kiedy sie wreszcie doczekamy. Kierowmik budowy lze jak pies, baby z biura odsylaja nas do kierownika budowy albo do pani prezes, ktora nie odbiera telefonow. Wszyscy sa niemili dla klientow. Jesli jakosc mieszkania bedzie taka jak kontakty z ta firma, to naprawde bedzie jak w Alternatywy 4. Nie polecam tej firmy. Jesli znacie jakas bardziej uczciwa, budujaca za rozsadna cene, to nie decydujcie sie na strusa. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: gdzie po 3k widziales? 28.09.06, 21:28 Jakiś czas przymierzałam się do CORY- ogłaszają to już rok. Mieszkam tam w okolicy, bardzo by mi odpowiadało. Najpierw zdziwiło mnie to, że tak długo ogłaszają coś, czego nie ma (nawet na planach). A gdy próbowałam się czegokolwiek dowiedzieć- spotkałam się z arogancją (choć jestem grzeczną kobitką). Odechciało mi się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 28.01.07, 12:52 czy ktos kupił mieszkanie u Strusa w Al.KEN w W-wie? budowa wogóle się nie posuwa, termin chyba poważnie zagrożony. Byłam wczoraj na budowie - dopiero murują ściany wewnetrzne w lokalach (nawiasem mowiąc jedną postawili mi niezgodnie z projektem)a gdzie jeszcze instalacje,tynki, szlichta, okna elewacja itp. czekam pilnie na głosy moich przyszłych sąsiadów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggi57 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 29.01.07, 23:11 ja tez kupilam mieszkanie u strusa. martwie sie brakiem postepu prac. czy cos wiecie jaka jest oficjalna wersja inwestora? czekam na odzew sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 01.02.07, 18:20 wiadomosc z placu budowy przy Al.KEN - podobno kupili okna i szukają teraz podwykonawcy do wstawienia ich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chaker2 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 09.02.07, 10:16 Witam przyszłych sąsiadów. ;) Pewnie wiecie, że postępy można obserwować tutaj: www.fotodom.pl/galeria.php?id=10 Faktycznie na budowie jest mały ruch. Jeśli nie przyśpieszą tempa, to czarno to widzę, zwłaszcza że chyba teraz brakuje rąk do pracy w budownictwie, no ale bądźmy dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qter Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:01 tak, kupilismy mieszkanie na KEN - budowa sie posuwa powoli - ale do przodu - panie w biurze twierdza ze wszystko idzie zgodnie z planem - jutro podejde na budowe i pogadam z jakis pracownikiem jak to naprawde wyglada... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy gość Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: 212.244.84.* 01.02.07, 09:00 owszem bardzo wiarygodny firma buduje w siedlcach i warszawie ,ale proszę szczegóły wyjaśniac wa-wa ul.jadźwingów 2 0-22 323-79-91 Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 01.02.07, 11:38 Nadal przymierzam się do CORY 9przyszli sąsiedzi- odezwijcie się). Już na miejscu pani była dużo milsza niż parę miesięcy temu przez telefon. Odebrałam plany i mocno się zawiodłam. Podzieliłam się zresztą swymi uwagami co do przyszłej architektury lokalu. 2 wejścia, 2 balkony na tę samą stronę (jeden obok drugiego), mała łazienka (proporcjonalnie do mieszkania) i garderoba z oknem (nie można jej kosztem powiększyć pokoików obok). Czekam na cenę. Nasi znajomi odwiedzili okolicę, zobaczyli teren budowy 9a właściwie rozbudowy starego zakładu) i ... uciekli przerażeni. Ale oni z Konstancina. My Prażanie przywyklim do takich klimatów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 12.02.07, 19:02 czy cos wiadomo o postepach na Jastrzebowskiego? widzi mi sie bardzo kiepsko. panienki w biurze milcza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: 195.187.47.* 13.02.07, 09:05 Niestety mam te same odczucia co mój poprzednik. Budowa w ogóle nie idzie do przodu.Chyba nie dostaniemy naszych mieszkań w terminie tj. IX.br, myślę, że jest conajmniej 4-5 miesięczne opóźnienie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaker Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.crowley.pl 14.02.07, 10:39 Fakt, że strasznie się guzdrzą. Dla porównania, na Bellottiego, gdzie codziennie przechodzę w drodze do pracy, rozpoczęto budowę podobnego budynku w połowie ubiegłego roku (!) i budynek jest w bardziej zaawansowanym stadium - są już nawet wstawione okna. Żeby chociaż nadrobili to jakością wykonania, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc3 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 18.02.07, 18:50 niestety strasznie powoli Strusowi idzie ta budowa - obserwuję od dwóch tygodni. Nic się nie posunęło do przodu, cały czas udają, że murują ściany zewnętrzne. Gdzie te okna, o których ktoś tu pisał na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:37 Co do wiarygodności firmy Strus to można mieć bardzo dużo zastrzeżeń. Opóźnienia to u nich norma. A kłamią i oszukują na każdym kroku. Pozytyw jest taki , że jak do tej pory z opóźnieniami, ale budynki oddają. Niemniej jednak, jeśli ktoś chce kupić od nich mieszkanie to radzę: - zmienić zapisy w umowach, żeby wszystko było dokładnie opisane, - umowę podpisać w formie aktu notarialnego - mieć pod ręką jakiegoś zaprzyjaźnionego prawnika Coś niecoś może to pomóc Strusiowy klient z Pragi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.infoplus.com.pl 19.04.07, 11:30 Zgadzam się z Tobą. Współpraca z biurem nie nalezy do łatwych. Panie obsługujące kientów już dawno w porządnej firmie poszłyby na zielona trawkę. A może to jest tak , jaki pan taki kram? Kto kupił na Terespolskiej i co sądzicie o tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 19.04.07, 12:26 sadze, Panie w biurze, wlasnie do tej pory tam pracuja bo TAK pracuja czyli nie zawracaja z byle powodu glowy p.Strus... jako, ze target cenowy firmy Strus nie jest z kosmosu to i obsluga jest jaka jest a Terespolska to nie jedyna inwestycja firmy Strus na Pradze ;-) ogolnie znosnie, bez jakis przekretow, ot firma z ugruntowana pozycja w Siedlcach odkryla dajacy lepsze perspektywy rynek warszawski na chwile obecna naciskalbym na zobaczenie umowy z generalnym wykonawca, bo deweloper jest tylko organizujacym caly proces a to w firmach budowlanych sa problemy np z pracownikami, niedotrzymanymi terminami itp Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 10.06.07, 15:29 Ciekawam odczuć przyszłych mieszkańców osiedla CORA. Większość mieszkań ponoć sprzedana, a na forum cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.infoplus.com.pl 10.06.07, 20:10 Budują... a co będzie zobaczymy. Też dziwi mnie , że tak cicho tu na temat inwestycji przy Terespolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 08.07.07, 11:25 Witam sąsiadów z inwestycji Jastrzębowskiego. Ostatnio prace nabrały dużego tempa, może nam jednak oddadzą mieszkania w terminie? Co Wy na to? Czy są jakieś wieści z placu budowy lub od "miłych" Pań z biura? Ja przestałam do nich dzwonić. pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoreek Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:34 Witam, właśnie kupiłam mieszkanie na osiedlu CORA. Przez wiele lat mieszkałam przy Waszyngtona więc znakomicie znam te okolice. Wybierając lokalizacje kierowałam się łatwym dojazdem do Centrum oraz bliskością parku. Jeśli chodzi o plany mieszkania to bardzo nam odpowiadał układ pokoi oraz taras. Przekonały nas również tylko dwa mieszkania na klatce (znajomi w tym roku wprowadzili się do budynku z 5 mieszkaniami na piętrze. KOSZMAR). Nasi znajomi dwa lata temu kupili mieszkanie na Budrysów i byli bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: 193.109.212.* 20.08.07, 14:29 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 20.08.07, 19:57 no co tam - nie ma nikogo z Jastrzębowskiego na forum? szukam sąsiadów, czy coś wiecie o terminie odbioru? pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwu Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.pearson.com 21.08.07, 22:17 Witam Sąsiadkę Mi pani powiedziała, że nie ma oficjalnej informacji od kierownika budowy, że ma być jakieś opóźnienie, przyciśnięta przyznała jednak, że może być miesiąc lub dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.infoplus.com.pl 22.08.07, 10:08 A czemu koszmar? Ja wybrałam od strony Terespolskiej - 4 lokatorów na klatce i nie widzę koszmaru. Do tego tuz przy mieszkaniu komórka lokatorska, no i loggia a nie balkon. Kazdy bierze to co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoreek Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.08.07, 09:33 Witam Sąsiada, nasi znajomi mają klatkę wąską ciągnącą się przez długość całego bloku, jest dość wąska i ciemna. Z tego co widziałam na Terespolskiej nie ma tak długich klatek więc jest to na pewno na plus. Mam mieszkanie od strony Stanisławowskiej z tarasem i balkonem i już nie mogę się doczekać kiedy będzie gotowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 30.09.07, 19:51 Do dzisiaj zgodnie z umową mieliśmy odebrać mieszkania przy Al.KEN. Czy coś wiecie o możliwych terminach odbioru - jaki będzie poślizg? Z tego co wiem, klatki nie są gotowe, hall wejściowy również i media nie podłączone itd. Jak coś wiecie napiszcie na forum. pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwu Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: 217.153.206.* 01.10.07, 19:02 Mi powiedzieli, że termin odbioru przesunie się o miesiąc i w połowie października mamy spodziewać się wezwań. Ale patrząc na stan zaawansowania budowy jest chyba oczywiste, że ten termin jest nierealny. Pozdrawiam Sąsiadkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 02.10.07, 19:17 Dzisiaj sprawa się wyjaśniła. List polecony ze Strusa a w nim aneks do umowy (z powodu sytuacji rynkowej!!!!??) zmieniający oczywiście termin odbioru mieszkania z 30.09. na 31.12. + inne drobne zmiany. I co wy na to? Zalecam dokładne sprawdzenie bo u mnie jest kilka błędów z numeracją paragrafów. Czekam na wasze opinie, czy też dostaliście taką korespondencję? pozdrawiam sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaker Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.escom.net.pl 02.10.07, 19:45 Ja dostałem. Też są błędy w numerach punktów umowy, do których się powołują w tym "aneksie" (a konkretniej - takich punktów w umowie w ogóle nie ma!) - totalny bubel. Moja rada jest taka - NIE PODPISYWAĆ. Są tam zapisy w najlepszym wypadku obojętne dla nas, a w większości niekorzystne. Niepodpisanie tego świstka NICZYM nie skutkuje, jako że deweloper tak czy inaczej nie ma prawa rozwiązać umowy (poza przypadkami w nimi określonymi). Jeśli czymś takim zagrozi, to równie dobrze może grozić i po podpisaniu tego badziewia. Zreszta ten papier nie daje żadnej gwarancji, że nowy termin zostanie dotrzymany. Ja zamierzam skonsultować się z prawnikiem - a tak czy inaczej na pewno nie podpiszę aneksu w takiej postaci. Jeśli już, to niech będzie tam też coś dla nas korzystnego (np. wykreślenie zapisu o indeksacji). moje gg: 976700 Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin32 Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? 02.10.07, 21:10 Witam sasiadow! Ja tez dostalam ten beznadziejny aneks i tez NIE mam zamiaru go podpisywac. Zamiast poinformowac nas o opoznieniu w oddaniu mieszkan, po prostu wyslali aneks do podpisu, jak gdyby to byla umowa jednostronna a my nie mamy nic do powiedzenia. Niezle to wykombinowali. Podpiszesz taki aneksik i nie mozesz miec zadnych pretensji, ze sie spoznili, bo przeciez podpisales nowe warunki. Jest tam tez kilka detali, ktore sa naprawde niekorzystne dla nas, a przedluzenie podpisania aktu notarialnego az do konca czerwca 2008 dla tych, ktorzy maja kredyty to kolejne koszty. Czy ktos wie, czy podpisujac akt notarialny w 2008 bedziemy musieli zaplacic 22% VATu za garaz? Bo wydaje mi sie, ze tak. I to przez ich opoznienie bedziemy mieli niezle dodatkowe koszty. A co to oznacza, ze sie "zmienila sytuacja rynkowa"? To, ze wyrzucili paragraf z mozliwoscia 3% odstepstwa, jezeli chodzi o powierzchnie mieszkania? O NIE!!! Musimy walczyc o swoje! Piszcie, co radzicie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaker Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.escom.net.pl 02.10.07, 21:32 Ale sprytnie zagrali - proszą o podpisanie w "nieprzekraczalnym terminie" 15 października (czyli niby sugerują, że trzeba to podpisać, chociaż dobrze zdają sobie sprawę, że nie mogą nikogo zmusić). Niechby tak lepiej w "nieprzekraczalnym terminie" te mieszkania oddali... A co do kosztów to racja - wyższe raty kredytów, im później, tym wyższe koszty wykończenia mieszkania (robocizna + materiały), koszt wynajmu mieszkania... myślę, że w sądzie bez problemu można by wygrać zwrot tego wszystkiego. Ale najpierw spróbujmy się dogadać polubownie... oni zawalili - OK, zdarza się, ale niech okażą skruchę i pójdą na jakieś ustępstwa, a nie tak z góry ludzi traktować (no kurczę, mogli by chociaż przeprosić na początek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.infoplus.com.pl 04.10.07, 13:40 Istnieje forum OSIEDLA CORA przy ul. Terespolskiej? Jacyś sasiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 13:59 Witam,ja również otrzymałam aneks i nie mam zamiaru go podpisywać. Dzisiaj ide na skonsultowanie się w tej sprawie z radca prawnym. Z tego co się właśnie dowiedziałam, do 15.grudnia przewidziany jest odbiór mieszkań. Oczywiście, jeżeli nie bedzie problemów z wykończeniem klatek schodowych. Na zdień dzisiejszy, nie ma jeszcze podwieszonej windy. Jak będzie winda podwieszona i skończone klatki to planowany jest odbiór, mimo, że moga nie wyrobić się z wejściem. Natomiat osobiście uważam że wszystko się pzreciągnie do stycznia- ze względu na Świeta w grudniu. Pozdrawiam Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.aster.pl 06.10.07, 20:35 ja też dostałam aneks, nie zamierzam go oczywiście podpisywać - całkowicie jednostronny i na dodatek z błędami w paragrafach. czy ktoś z Was rozmawiał już na ten temat ze Strusem i jaka była ich reakcja? co do prądu w mieszkaniu i zamontowaniu licznika to powszechna praktyka jest taka,że to deweloper podpisuje umowy ze STOENem a po odbiorze mieszkania przez klienta przesyła protokół odbioru do STOENu, który to przepisuje umowę na właściciela mieszkania (nie trzeba wtedy pokazywać umowy cywilnej z deweloperem). co Wy na to? pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iluzja UWAGA! Forum dla przyszłych mieszkańców KEN IP: *.escom.net.pl 06.10.07, 21:48 Właśnie założyliśmy forum dla osób, które kupują mieszkanie u Strusa w inwestycji na Al. KEN. Na razie nie wszystko działa, ale zapraszam - łatwiej będzie sie zebrać i dyskutować. Adres (tymczasowy) to ken84.chaker.pl Pozdrawiam i zapraszam Sąsiadów! Iluzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iluzja UWAGA! Forum KEN - uaktualnienie IP: *.escom.net.pl 08.10.07, 20:23 Wszystkich zainteresowanych informuję, że jesteśmy już pod docelowym adresem (ken84.stoklosy.info). Poprzedni też jeszcze działa. Kilka osób już się zarejestrowało. Serdecznie zapraszamy do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iluzja Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.escom.net.pl 06.10.07, 22:02 A co do Twojego pytania - my dziś byliśmy w tej sprawie. Strus twierdzi, że prawie wszyscy to podpisali i nikt nie dyskutował (jakoś nie wierzę), nie chcą negocjować i nie są zbyt mili. Ale ze szczegółami naprawdę zapraszam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwiazdor Re: P.B. Konstanty Strus - ktos zna? IP: *.se.com.pl 18.10.07, 15:52 Witajcie sąsiedzi, ja aneks dostałem dopiero dzisiaj :-) Oczywiscie wczesniej zona dzwoniła kilkakrotnie do biura i pytała czy termin oddania mieszkania się nie zmienia. Za kazdym razem, nawet na kilka dni przed pierwotnym terminem oddania panie w biurze mówiły ze nie. Mamy z resztą to nagrane (taka moda ;-) Jesli chodzi o aneks tez nie mamy zamiaru go podpisywać. Najgorsze jest to ze oni mogą, tak czy inaczej, rozwiazac umowę, zapłacic jakies smieszne odszodowanie i sprzedac mieszkanine po dużo korzystniejszej cenie. Trzeba wiec z nimi walczyc tak aby zachowac mieszkania w cenie jaką zapłaciliśmy.Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej umowa - dostawa energii IP: *.systemics.pl 24.10.07, 11:22 podpisaliście już umowę ze Stoenem? tzn tą pustką umowę w któej są tylko Wasze dane, a resztę sam Stoen ma sobie dopisać? Bo dla mnie niezbyt logiczne jest podpisywanie pustego papierka a potem coś ktoś sobie dopisze.. Jeśli ktoś kto już odebrałmieszkanie nie podpisał tego, tylko sam ze Stoenem załatwiał - dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 rozczarowana 24.10.07, 22:33 Bardzo mocno przymierzaliśmy się wiosną do Cory. jedyne, co powstrzymywało to brak logiki w architekturze naszego przyszłego lokum. Potem potwierdzono zresztą nasze przypuszczenia, że największe mieszkania mają się nadawać do działalności (np. kancelarie adwokackie, notarialne itd- nic dziwnego zważywszy na sąsiedztwo). Upewniałam się kilkakrotnie gdzie dokładnie bedzie stała ta nasza przyszła część bloku. Zapewniano mnie, że to będzie widok na boisko. Nie skorzystaliśmy. I nie żałuję. Nie dość, że rozkład mieszkania fatalny, to ta część bloku wcale nie wychodzi na wolną przestrzeń tylko prawie dotyka kamienicy naprzeciwko (nie spodziewałam się, aż takiej bliskości!). Nauczka: Warto samemu przeliczać i domagać się ew. na piśmie, bo panienka z biura kilka razy roztaczała wizję ładnego widoku na boisko oddzielone od nas szpalerem drzew... Odpowiedz Link Zgłoś