Dodaj do ulubionych

BMI_STRUMYKOWA

IP: 193.0.75.* 19.11.02, 17:25
Witajcie wszyscy posiadacze mieszkań kupionych od BMI< a zwłaszcza mieszkańcy
osiedla ze Strumykowej. Może tak - w związku z sytuacja dotyczącą wspólnoty i
zarządzania osiedlem - bysmy podyskutowali trochę na forum o tym, jak z tego
dobrze wybrnąć?
Co Wy na to?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 193.0.75.* 25.11.02, 09:55
      Jestem za - niewiele wiem o całej sprawie, ale może wypowiedzieliby sie Ci,
      którzy uczestniczyli w zebraniach powołujących nowy zarząd?
    • Gość: przemek Re: BMI_STRUMYKOWA IP: *.compensa.pl / 10.1.4.* 25.11.02, 10:33
      mam mieszkanie przy Mehoffera - też BMI - przyłączam się do wezwania!
      pozdrawiam,
      przemek
    • percent Re: BMI_STRUMYKOWA 25.11.02, 12:24
      Witam,

jestem mieszkancem osiedla na mehoffera kupionego od BMI. Proponuje zeby sprawy
      dotyczace BMI umieszczac na nowozalozonym forum prywatnym: fora
      prywatne>miasta>osiedle na mehoffera

Pozdrawiam
      • Gość: jeremiasz Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 193.0.75.* 29.11.02, 16:42
        Witajcie,
        cieszę się, że się odezwaliście. Szkoda tylko, że wszyscsy z Mehoffera. ja
        mieszkam na Strumykowej. Z tego jednak, co wiem - problemy są wszędzie takie
        same. Także przy Odkrytej. Może odezwie się ktoś, kto bywał na zebraniach
        mieszkańców?
        • milimetr197 Re: BMI_STRUMYKOWA 02.12.02, 09:25
          Poniżej cytat z wypowiedzi na tym forum która zmieściłem parę tygodni temu:
          "Z wad wymieniłbym zachowanie pana Prezesa który osiedle traktuje jak swoją
          prywatną własność (wszystkie decyzje na temat gospodarowania osiedlem podejmuje
          arbitralnie firma BMI). Pierwsze zebranie wspólnoty zostało zwołane dopiero po
          czterech latach i miało przebieg wyreżyserowany przez Firmę BMI (wnioski
          mieszkańców były odrzucane bez głosowania). Pierwsze opłaty eksploatacyjne BMI
          naliczyło po kilkunastu miesiącach od przekazania mieszkań za cały okres
          (wyobraźcie sobie kwoty) nawet za czas kiedy nie byliśmy właścicielami
          mieszkania, ani nie mieliśmy wydanych kluczy i za usługi których nie wykonało.
          Sprawy nie udało się wyprostować do dnia dzisiejszego z powodu braku
          jakiejkolwiek reakcji firmy na wysyłane pisma.
          Jako najważniejszą wadę wymieniłbym nieuregulowaną kwestię własności
          części wspólnych budynku. Firma BMI podstępem, groźbą lub innymi metodami
          zmusza właścicieli do podpisania korekty aktu notarialnego sporządzonego
          przeszło cztery lata temu w której następuje zmniejszenie udziału właściciela w
          części wspólnej (w pismach rozsyłanych do właścicieli jest mowa o zwiększeniu
          udziału po korekcie, w telefonicznej rozmowie wyjaśniono mi ? że jeżeli
          zwiększy się mianownik ułamka to zwiększy się mój udział). Do dnia dzisiejszego
          firma BMI pomimo licznych pism nie przedstawiła mi ( a pan Prezez podczas
          ustnej rozmowy odmówił) informacji kto będzie właścicielem (wspólnota
          mieszkaniowa , czy firma BMI) pomieszczeń gospodarczych, wózkowni , kotłowni,
          klatek schodowych po podpisaniu korekty aktu notarialnego.
          W przypadku gdyby wszyscy właściciele zgodzili się na podpisanie w/w
          korekty BMI będąc właścicielem Np. kotłowni będzie praktycznie nieusuwalne jako
          zarządca.
          W sprawie gruntu proszę zwrócić uwagę na wielkość działki na której
          jest postawiony blok. Na ul. Odkrytej niektóre budynki posiadają jedynie wąski
          pasek ziemi poza budynkiem."
          • Gość: jeremiasz Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 193.0.75.* 05.12.02, 15:15
            NO dobrze, co robic przy podpisywaniu aktu notarialnego? Jak ci, którzy go
            jeszcze nie podpisali, albo dopiero chcą kupic mieszkanie od BMI mogą się
            ustrzec przed tym zmniejszaniem udziałów w części wspólnej?
    • Gość: mieszkaniec strumy Re: BMI_STRUMYKOWA IP: *.wspiz.edu.pl 12.12.02, 11:48
      ludzie przestańcie wreszcie podpuszczać sie wszyscy na wzajem.Osiedla są
      wybudowane dla normalnych ludzi którzy chcą placić za swoje mieszkania.Jeżeli
      sie to komuś nie podoba niech sprzeda mieszkanie i wyprowadzi sie tam gdzie mu
      pasuje. Daj cie spokój firmie która jest jedną z lepszych tego typu firmą w
      warszawie i nam mieszkańcom.Czy nie widzicie ze jesteści grupką oszołomów, nikt
      was nie traktuje poważnie, nikt nie odpowiada na wasze odezwy i nikt nie chodzi
      na wasze zebrania. Zastanówcie się nad sobą bo do Leppera wam bardzo blisko.
      • Gość: Anonim Re: BMI_STRUMYKOWA IP: *.pkp.com.pl / 10.32.2.* 13.12.02, 07:15
        Człowieku !!!
        Albo jesteś ślepy, albo jesteś z BMI.
        Przedstawiasz się różnie na róznych wątkach a wysyłasz z tego samego IP
        • basmar Re: BMI_STRUMYKOWA 17.12.02, 14:21
          To co się dzieje woła o Pomstę do Nieba. Jeżeli kotoś coś wie na tema t
          działania naszej Wspólnoty to proszę dajcie znać. Jeśli mamy walczyć z BMI to
          musimy to robić razem - musimy mieć sprawny Zarząd Wspólnoty, a nie gabinet
          szarych eminencji. Bo jak nie to BMI wycycka nas do końca.
          Pozdrwaim !
          • Gość: jeremiasz Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 193.0.75.* 03.01.03, 14:05
            Zgoda!
            Tylko że jakoś nie widać tu tych, którzyw iedzą najwięcej - osób, które
            uczestniczyły w zebraniach i próbowały powołać zarząd. Może by się odezwały?
            Pozdrawiam
            • Gość: Mieszkanka Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 217.153.91.* 10.01.03, 09:47
              no właśnie, co sądzisz o jutrzejszym zebraniu i firmie zarządzającej?
    • Gość: Leon Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 217.96.11.* 03.01.03, 15:07
      Ze dwa tygodnie temu odbyło się pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkańców bloku
      na ulicy Strumykowej 40 - to temat który prowadził jeszcze Energopol Warszawa
      przed przekazaniem reszty budynków do BMI. Zebranie odbyło się przy udziale
      członków Developera, wszystko odbyło się grzecznie, w głosowaniach mniej więcej
      100% zebranych była jednomyślna, szybko wybrano zarząd, uchwalono statut. Ale
      ten temat był przygotowywany już od jakiegoś roku, przy dużej przychylności
      zarządu Energopolu. Jeżeli chcecie się dowiedzieć coś więcej to dzwońcie do
      jednego z członków nowopowołanego Zarządu Wspólnoty - p. Bartuzi (tel.
      602651702). Ten człowiek jest specem w temacie wspólnot praktycznie i
      teoretycznie.
      • Gość: jeremiasz Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 193.0.75.* 07.01.03, 16:55
        Gość portalu: Leon napisał(a):

> Ze dwa tygodnie temu odbyło się pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkańców
        bloku
        > na ulicy Strumykowej 40 - to temat który prowadził jeszcze Energopol Warszawa
        > przed przekazaniem reszty budynków do BMI.
        Leon - czy to znaczy, że BMI przejęło niedokończoną budowę Energopolu? Tam,
        gdzie wisi szyld BCB?
        • Gość: Leon Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 217.96.11.* 09.01.03, 15:52
          Sorry. Pochrzaniło mi się BCB z BMI, ze względu na podobieństwo nazw :). To są
          w rzeczywistości dwa różne tematy.
        • Gość: jeremiasz Re: BMI_STRUMYKOWA IP: 193.0.75.* 30.01.03, 19:14
          Hej - Strumykowicze! Co z Wami?
          Mieszkańcy z Mehoffera (osiedle oddane duzo póxniej, a właściwie wciąż
          budowane) mają juz swoją stronę. A my co?
          Nawet pogadać nie możan?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka