Dodaj do ulubionych

Kalafiory na udach

11.05.24, 12:00
Czy ktoś ma patent jak zlikwidować? Schudnąć raczej nie mam z czego bo mam BMI 22. A może jednak schudnąć skoro mam tłuszcz na udach? Może moje ustawienia fabryczne to BMI 20? Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • grruu2.0 Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:01
      A po co? Przecież i tak nikt cię nie ogląda nago? Leż na kanapie dalej i kup kolejne chipsy
      • apallosa Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:21
        21mada - od zawsze na uda i pośladki pomagała mi jazda na rowerze. Od wielu lat mam stacjonarny i nie służy mi on jako wieszak na ubrania..
        Średnio jeździłam na nim ok. 13-15 km dziennie ,a bywało,że i dużo więcej.
        Tu gdzie teraz mieszkam, zastępczo nam sport pod tytułem ,, latanie po szpitalnych korytarzach i salach " po 7 lub 10 godzin dziennie. No ale to już dla wytrzymałych wariatów/ek . Cellulitu dotychczas nie stwierdzono.
        No i odżywianie się: owoce,warzywa ,tłuste ryby, mało lub wcale napoi gazowanych, choć akurat mi ,,woda z gazem" nie szkodzi.
        Lubię też od zawsze kremy do ciała chłodzące Eveline, chyba już się od nich nie odczepie nigdy.
        • 21mada Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:34
          Dzięki za dorady! 🤗 Myślałam o rowerze ale ematki nieraz pisały że rower w ogóle nie ma wpływu na mięśnie. Myślę że jednak coś tam daje.
          • apallosa Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:06
            Ale co to za głupota - ma i to jeszcze jakie 😱
            Pamiętam, ze kiedy jeździłam stacjonarnym na większym oporze ( tak 2-3) to tak mi się mięśnie ładnie uformowały,że aż przystopowałam.
            Potem jeździłam już ,,na 1- nce " i było pięknie.
          • sabat4 Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:12
            21mada napisała:
            > Dzięki za dorady! 🤗 Myślałam o rowerze ale ematki nieraz pisały że rower w ogó
            > le nie ma wpływu na mięśnie. Myślę że jednak coś tam daje.

Bo to zależy od obciążenia. Żeby rozbudować masę mięśniową należy pobudzać przede wszystkim włókna szybkokurczliwe. Czyli - średnie/ duże obciążenie i krótki czas pracy. Na rowerze to też jest wykonalne. Niemniej chyba typowe ćwiczenia na gymie lepiej się sprawdzą, jeśli chodzi o kształtowanie sylwetki.
      • 21mada Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:35
        No ale ja chciałabym się pięknie prezentować w krótkich szortach a na razie to mogę ludzi straszyć.
        • princesswhitewolf Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 13:56
          >No ale ja chciałabym się pięknie prezentować w krótkich szortach a na razie to mogę ludzi straszyć.

No ale nawet jeśli poprawisz efekt na jakis czas to uplynie pare lat i juz nic nie pomoze. Taka natura.
      • 21mada Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:45
        A w ogóle to skąd pomysł że ja leżę na kanapie? Ja ćwiczę i ćwiczę tylko szkoda ze efektów brak.
        • thea19 Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:14
          widocznie ujowo ćwiczysz a i diety nie trzymasz
    • primula.alpicola Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:36
      Daj spokój, to tak samo jak z brzuchem, żadne starania nie pomogą. Lepiej sobie poleż.
      • princesswhitewolf Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:01
        Pamietam,e kiedys mialam faze na plaski umiesniony i dwa dobre lata cwiczylam dzien w dzien 5 dni w tygodniu brzuch dobre 45 min. Plus cadio, ktirego nadal nie zaniechalam Miesniory mialam tak twarde ze jak kichalam to brzuch mnie bolal jak rozrywany.
        A tluszczyk i tak na tym brzuchu byl a spadalo jak wsciekle wszedzie poza
        • princesswhitewolf Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:02
          *cardio
        • fogito Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:16
          Matko. A ja ma płaski brzuch za friko. 😳
          • princesswhitewolf Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:30
            No a ja ani sladu celulitis i jedrny tylek i fajne cycki. No co zrobisz, kazdy cos ma a inny nie ma
            Bog jakos rozdawal w kratkę. Ja musze niskoweglowodanowo by mi brzuch nie rosl i cardio.A inny te uda cwiczyc. Ale ja bym gam sie zamienila
    • alpepe Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:40
      Bei pisała coś o odkurzaczu, jak szybko zaczniesz, to do lipca siniaki po odkurzaczu znikną.
      • 21mada Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:46
        Ja mam rumbę. Nada się?
        • bei Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 15:10
          Idź do gabinetu na wakum, ale jeśli dysponujesz odkurzaczem z regulacją siły ssania to zrób sobie sama zabiegi. Raz w tygodniu. Będą siniaki ( po gabinecie są większe).
          Jeśli chodzi o kosmetyki- to 7/8 sukcesu to sam masaż ( żel czy balsam powinno się przez 10 min wsmarowywać , i ten masaż pomaga rozbijać grudki). Po masażu owijasz uda folią i pod kocyk. Herbatka, książka i dzieje się
    • berdebul Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 13:54
      Masaż bańką.
      • fogito Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:16
        O właśnie. Podobno pomaga,
    • ardzuna Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 15:01
      Daj sobie spokój, nie warto się męczyć.
    • qrka Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 16:55
      Poczytaj wcześniejsze wątki na forum, to samo przejdzie
    • alexandra1984 Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 14:40
      ja mam BMI 20 i tez mam niestety kalafiory na udach ...
    • runny.babbit Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 14:51
      Cellulit a mięśnie to dwie różne sprawy. Ja mam mocne mięśnie ud, zdrowo się odżywiam, a cellulit i tak jest. Znam kobiety które mają pulchne nogi, a skóra gładka. Pewnie masaże by pomogły, ale mi się nie chce.
    • wakacje_50 Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 14:59
      Wg moich obserwacji bmi ma się nijak do kalafiorów. Po prostu jedne je mają, a inne nie.
      Może spróbuj pokochać?
    • bei Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 15:05
      Wakum. 6 zabiegów i w wakacje masz już po problemie. Dieta jest ważna i ruch, i masaże, na końcu kosmetyki
    • anorektycznazdzira Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 15:09
      Przestaw się na rower, 2 miesiące używania roweru zamiast auta lub autobusu i kalafiory adieu forevo.
      • runny.babbit Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 18:33
        Akurat! Od lat wszędzie jeżdżę na rowerze i owszem, mięśnie są, forma jest. Podobnie jak cellulit.
    • engine8t Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 18:38
      Ematka ubiera obcisle legginsy
      • ardzuna Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 23:17
        W co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka