21mada 11.05.24, 12:00 Czy ktoś ma patent jak zlikwidować? Schudnąć raczej nie mam z czego bo mam BMI 22. A może jednak schudnąć skoro mam tłuszcz na udach? Może moje ustawienia fabryczne to BMI 20? Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grruu2.0 Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:01 A po co? Przecież i tak nikt cię nie ogląda nago? Leż na kanapie dalej i kup kolejne chipsy Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:21 21mada - od zawsze na uda i pośladki pomagała mi jazda na rowerze. Od wielu lat mam stacjonarny i nie służy mi on jako wieszak na ubrania.. Średnio jeździłam na nim ok. 13-15 km dziennie ,a bywało,że i dużo więcej. Tu gdzie teraz mieszkam, zastępczo nam sport pod tytułem ,, latanie po szpitalnych korytarzach i salach " po 7 lub 10 godzin dziennie. No ale to już dla wytrzymałych wariatów/ek . Cellulitu dotychczas nie stwierdzono. No i odżywianie się: owoce,warzywa ,tłuste ryby, mało lub wcale napoi gazowanych, choć akurat mi ,,woda z gazem" nie szkodzi. Lubię też od zawsze kremy do ciała chłodzące Eveline, chyba już się od nich nie odczepie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:34 Dzięki za dorady! 🤗 Myślałam o rowerze ale ematki nieraz pisały że rower w ogóle nie ma wpływu na mięśnie. Myślę że jednak coś tam daje. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:06 Ale co to za głupota - ma i to jeszcze jakie 😱 Pamiętam, ze kiedy jeździłam stacjonarnym na większym oporze ( tak 2-3) to tak mi się mięśnie ładnie uformowały,że aż przystopowałam. Potem jeździłam już ,,na 1- nce " i było pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabat4 Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:12 21mada napisała: > Dzięki za dorady! 🤗 Myślałam o rowerze ale ematki nieraz pisały że rower w ogó > le nie ma wpływu na mięśnie. Myślę że jednak coś tam daje. Bo to zależy od obciążenia. Żeby rozbudować masę mięśniową należy pobudzać przede wszystkim włókna szybkokurczliwe. Czyli - średnie/ duże obciążenie i krótki czas pracy. Na rowerze to też jest wykonalne. Niemniej chyba typowe ćwiczenia na gymie lepiej się sprawdzą, jeśli chodzi o kształtowanie sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:35 No ale ja chciałabym się pięknie prezentować w krótkich szortach a na razie to mogę ludzi straszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 13:56 >No ale ja chciałabym się pięknie prezentować w krótkich szortach a na razie to mogę ludzi straszyć. No ale nawet jeśli poprawisz efekt na jakis czas to uplynie pare lat i juz nic nie pomoze. Taka natura. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:45 A w ogóle to skąd pomysł że ja leżę na kanapie? Ja ćwiczę i ćwiczę tylko szkoda ze efektów brak. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:14 widocznie ujowo ćwiczysz a i diety nie trzymasz Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:36 Daj spokój, to tak samo jak z brzuchem, żadne starania nie pomogą. Lepiej sobie poleż. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:01 Pamietam,e kiedys mialam faze na plaski umiesniony i dwa dobre lata cwiczylam dzien w dzien 5 dni w tygodniu brzuch dobre 45 min. Plus cadio, ktirego nadal nie zaniechalam Miesniory mialam tak twarde ze jak kichalam to brzuch mnie bolal jak rozrywany. A tluszczyk i tak na tym brzuchu byl a spadalo jak wsciekle wszedzie poza Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:16 Matko. A ja ma płaski brzuch za friko. 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 14:30 No a ja ani sladu celulitis i jedrny tylek i fajne cycki. No co zrobisz, kazdy cos ma a inny nie ma Bog jakos rozdawal w kratkę. Ja musze niskoweglowodanowo by mi brzuch nie rosl i cardio.A inny te uda cwiczyc. Ale ja bym gam sie zamienila Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 12:40 Bei pisała coś o odkurzaczu, jak szybko zaczniesz, to do lipca siniaki po odkurzaczu znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 15:10 Idź do gabinetu na wakum, ale jeśli dysponujesz odkurzaczem z regulacją siły ssania to zrób sobie sama zabiegi. Raz w tygodniu. Będą siniaki ( po gabinecie są większe). Jeśli chodzi o kosmetyki- to 7/8 sukcesu to sam masaż ( żel czy balsam powinno się przez 10 min wsmarowywać , i ten masaż pomaga rozbijać grudki). Po masażu owijasz uda folią i pod kocyk. Herbatka, książka i dzieje się Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 15:01 Daj sobie spokój, nie warto się męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Kalafiory na udach 11.05.24, 16:55 Poczytaj wcześniejsze wątki na forum, to samo przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 14:40 ja mam BMI 20 i tez mam niestety kalafiory na udach ... Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 14:51 Cellulit a mięśnie to dwie różne sprawy. Ja mam mocne mięśnie ud, zdrowo się odżywiam, a cellulit i tak jest. Znam kobiety które mają pulchne nogi, a skóra gładka. Pewnie masaże by pomogły, ale mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 14:59 Wg moich obserwacji bmi ma się nijak do kalafiorów. Po prostu jedne je mają, a inne nie. Może spróbuj pokochać? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 15:05 Wakum. 6 zabiegów i w wakacje masz już po problemie. Dieta jest ważna i ruch, i masaże, na końcu kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 15:09 Przestaw się na rower, 2 miesiące używania roweru zamiast auta lub autobusu i kalafiory adieu forevo. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Kalafiory na udach 12.05.24, 18:33 Akurat! Od lat wszędzie jeżdżę na rowerze i owszem, mięśnie są, forma jest. Podobnie jak cellulit. Odpowiedz Link Zgłoś