Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 10.10.02, 09:40 Jechalem wczoraj winda wewnetrzna! Bardzo mile. Szkoda troche, ze jezdzi tylko wtedy, kiedy jest obslugiwana przez pracownika WP ale rozumiem troske o mimo wszystko droga rzecz. Prezesie! Kiedy bedzie prad w moim mieszkaniu? Czy droga bedzie przejezdna przed listopadem? Kiedy mamy szanse na uzytkowanie garazy? Co z ochrona budynku? Dziekuje z gory za odpowiedz, MG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDrzej Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 11.10.02, 09:10 Mariusz, może rozumiesz troskę o drogą rzecz, ale z pewnością nie wiesz, że nie chodzi tu o troskę żeby mieszkańcy nie poniszczyli wind przy wprowadzaniu się. Chodzi o to, że Wersal nie zapłacił jeszcze Otisowi za już gotowe windy. Z faktu, że dopiero teraz przejechałeś się wewnętrzną windą wnioskuję, że jesteś posiadaczem mieszkania w jajku - szczerze współczuję jeżeli jest to mieszkanie na którymś z wyższych pięter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: WERSAL PODLASKI IP: *.evip.com.pl 11.10.02, 09:44 Skąd wiesz, że nie zapłacił? Jesteś kontrolerem finansowym w Otisie? A nawet jeśli nie zapłacił to jest możliwe że na przykład dostał długi termin płatności. Może lepiej byś powiedział skoro masz tak dokładne informacje, ile czasu w stosunku do uzgodnionego terminu Wersal spóźnia się Otisowi z płatnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 10.10.02, 10:14 Postępy, postępy ... pojawiło się światło w kolejnej klatce w niższym budynku + działający dzwonek przy moich drzwiach. Winda oczywiście nadal nie działa wbrew zapewnieniom kierownictwa budowy... Ciekawe czy WP zdąży z chodnikami i drogami przed zimą, która niestety zbliża się coraz większymi krokami, oj, oj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 10.10.02, 11:59 Niestety w moim odczucie prace na budowie znowy zwolniły: Nic nie dzieje się w garażach. Drogi powstają w mozolnym tempie (Ze względu na mróz pewnie przestaną powstawać). W ślimaczym tempie jest wykańczana klatka schodowa. Potwierdza to ekipa, która wykańcza mi mieszkanie. Chyba trzeba przesunąć grilla na Wielkanoc. Zawsze optymistyczny Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: WERSAL PODLASKI IP: *.stegny.2a.pl 10.10.02, 21:00 Gość portalu: Wacek napisał(a): > Niestety w moim odczucie prace na budowie znowy zwolniły: > > Nic nie dzieje się w garażach. > Drogi powstają w mozolnym tempie (Ze względu na mróz pewnie przestaną > powstawać). > W ślimaczym tempie jest wykańczana klatka schodowa. > > Potwierdza to ekipa, która wykańcza mi mieszkanie. > > Chyba trzeba przesunąć grilla na Wielkanoc. > > Zawsze optymistyczny Wacek Obawiam się, że Wielkanoc to już ustalony termin...(jeżeli grill ma być po podpisaniu aktów notarialnych) Z moich obserwacji również wunika, że tempo jest ślimacze a czasami nawet uwstecznione (birąc pod uwagę konieczne poprawki i ich obfitość). Z dobrych wiadomości to przywieźli drugą partię drzwi wejściowych!!Pytanie kiedy zostaną zamontowane? równie optymistyczna m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Mieszkanie w budynku "U" - KEN nr.3 IP: *.unused.zigzag.pl 10.10.02, 12:27 Witam na forum. Zastanawiam się (bardzo poważnie)nad zakupem mieszkania w budynku "U" (KEN nr. 3) Termin oddania - 06/2002. Proszę o wszelkie możliwe uwagi dotyczące ww. inwestycji. pozdrawiam serdecznie Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Mieszkanie w budynku "U" - KEN nr.3 IP: *.unused.zigzag.pl 10.10.02, 12:29 Witam na forum. Zastanawiam się (bardzo poważnie)nad zakupem mieszkania w budynku "U" (KEN nr. 3) Termin oddania - 06/2002. Proszę o wszelkie możliwe uwagi dotyczące ww. inwestycji. pozdrawiam serdecznie Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Mieszkanie w budynku 'U' - KEN nr.3 IP: *.groupe-andre.fr 10.10.02, 13:18 Gość portalu: Arti napisał(a): > Witam na forum. > Zastanawiam się (bardzo poważnie)nad zakupem mieszkania w budynku "U" (KEN nr. > 3) > Termin oddania - 06/2002. 06/2002 - no to chyba znasz odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDrzej Re: Mieszkanie w budynku 'U' - KEN nr.3 IP: 213.158.197.* 10.10.02, 14:44 Cześć, czy ruszyła sprawa pozyskania Aster City lub innego operatora ?. Czy ktoś z Was telefonował do nich w powyższej sprawie ?. Jeżeli ktoś uważa, że coś śmierdzi to niech wali prosto o co chodzi, bo ja też mogę stwierdzić, że prace nad drogą zwoliniły itd. itp. i coś tu śmierdzi... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Wersal - kablówka IP: 212.160.156.* 11.10.02, 11:51 No wlasnie, ja dzis bylem w swoim mieszkaniu w jajku. Generalnie mam wszystko gotowe do odbioru. Kable wisza (sorry sa w gniazdkach) od tv i od Internetu. Podejrzewam, ze na poczatek beda chcieli nam wcisnac Spray'a a potem jak juz ukonstytuje sie wspolnota to podejmie sie decyzje co dalej. Tylko nie wiadomo kiedy to bedzie. Nie wiem tylko, czy w zwiazku z tym, ze telefony zapewnia Spray, czy mamy mozliwosc podlaczenia sie np. pod TPSA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.electrolux.pl / 10.47.5.* 11.10.02, 11:48 Szanowny Panie Prezesie Cieszę się niezmiernie, że bierze Pan udział w naszym forum. Dołączam do grona osób, które chciałyby mieć możliwość wyboru operatora kablówki. Jednocześnie apeluję o lepszy dostęp do wind. W tej chwili rzeczywiście można się przejechać, ale w godzinach pracy. Panie Prezesie - my w domu nie pracujemy, tylko mieszkamy! Wnoszenie zakupów na 13-te jest bardzo uciążliwe. Dodatkowy apel - o ciepłą wodę. Proszę o konkretną odpowiedź - KIEDY? Do samo dotyczy dróg dojazdowych. I w końcu mały donosik. Przypuszczam, że nie bywa Pan zbyt często na wyższch piętrach i nie orientuje się jakie jest tempo prac. W ciągu dwóch dni pracownicy położyli gres na... 3 schodkach. To chyba mało. Naprawdę wszystko inaczej by wyglądało, gdyby pracownicy przykładali się do swoich obowiązków. Nikt nie wymaga od nich pracy po 12 godzin. Chodzi o to, żeby ich praca w ogóle miała sens. Z poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: WERSAL PODLASKI IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 11.10.02, 11:53 Taniu, rozmawialam dzis z kierownikiem budowy i powiedzial ze winda wewnetrzna jest dostepna od rana do godziny 20.00 (lacznie z sobotami i niedzielami). czy moglabys mi powiedziec czy tak jest naprawde? musze wwiezc troche rzeczy na gore a nie wiem czy w rzeczywistosci ta winda dziala czy to tylko tak teoretycznie jest. bede wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 11.10.02, 12:09 Wczoraj o godz. 18 winda już nie działała. Co do pracy ekip WP to fachowcy wykańczający mi mieszkanie donoszą, że ekipy WP pracują bardzo ochoczo. W dniu wczorajszym przez pół dnia śpiewały ..... Bez komentarza. Co do kablówki, to jeśli ktoś nie wie co śmierdzi, to wyjaśniam. Jest taki piekny staropolski zwyczaj, że jak ktoś chce coś załatwić w naszym kraju to musi dać łapówę. Ten zwyczaj jest szczególnie rozpowszechniony wśród firm budowlanych. Zarządcy wymuszają na dostawcach płatności (czasem całkiem oficjalne, na które są wystawiane faktury) w zamian za dostęp do klientów. Płacą zatem zarządcom (developerom, innym pośrednikom) firmy ochroniarskie, operatorzy telekomunikacyjni, firmy sprzątajace itp. Jeśli zarządca jest dużą firmą, to przekupywany może być pracownik podejmujący decyzję o wyborze dostawcy. Tak wygląda sytuacja na rynku. Jaki jest powód trudności wprowadzenia Aster City? Tego nie wiem. Pozdrawiam, Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI - TV Kablowa IP: 212.244.51.* 11.10.02, 14:24 Ja dodam tylko do wypowiedzi Wacka jedną rzecz. Czasem jeśli chce się wprowadzić "swoją" firmę, to tym "obcym" firmom stawia się takie warunki, żeby ich nie mogły spełnić. Wtedy na placu boj zostaje nasz faworyt. Czy muszę jeszcze rozwijać temat? Odpowiedz Link Zgłoś
mkdfh Re: WERSAL PODLASKI - ciepła woda 11.10.02, 12:40 Gość portalu: Tania napisał(a): > Dodatkowy apel - o ciepłą wodę. Masz mieszkanie w pionie "7", prawda? Ja też - i mam gorącą(!) wodę już od tygodnia. Zatem albo jest jakieś dodatkowe podłączenie wyższych pięter potrzebne (nie wiem jak to rozwiązane jest "w środku"), albo musisz spuścić dodatkowe 10 pięter wystygłej wody z rur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI - ciepła woda IP: *.electrolux.pl / 10.47.5.* 11.10.02, 14:56 A co to jest pion "7"? Co do spuszczenia wody, to chyba jednak nic z tego - już próbowałam i nic. Ale pocieszające jest, że Ty już ciepłą wodę masz. Sprawdzę dzisiaj tą windę po godz. 19:00. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDrzej Re: WERSAL PODLASKI - ciepła woda IP: 213.158.197.* 11.10.02, 15:22 mx, o windach dowiedzialem sie od osoby, której zależy na oddaniu wind Wersalowi, gdyż są już one gotowe - sam wiesz bo nimi jechałeś. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDrzej Re: WERSAL PODLASKI - ciepła woda IP: 213.158.197.* 11.10.02, 15:38 Witam, ja tam nie mam problemu z czytaniem czyjejś krytyki ani pochwał w sosunku do tej firmy, od której kupiliśmy mieszkania. Im więcej postów tym lepiej, nie chodzi o to żeby wrzucić raz na tydzień swoje zajebiście przmyślane przemyślenia wyróżniające się poziomem. Każda uwaga jest przeze mnie mile widziana. Jeżeli ktoś chce pouczać Prezesa to proszę bardzo, Prezes nie musi tego czytać. Wszelkie kłótnie pomiędzy forumowiczami też są fajne, szczególnie te, w których pojawiają się kawały. Nasze forum wspaniale odgrywa rolę informacyjną, gorzej ze sprawczą. My swoje a Prezes tej firmy, od której kupiliśmy mieszkania, swoje. Co mnie obchodzą jego przeterminowane należności od mieszkańców naszej inwestycji, jeżeli w tym samym czasie 100 metrów dalej zaczyna budować nowy blok ?. Jeżeli stać tą firmę na rozpoczęcie nowej inwestycji to dlaczego nie stać ich na dokończenie starej ?. Otóż kwestia priorytetów - kupiec mieszkania to klient jednorazowy. Pozdr. P.S. Kolejne spotkanie z Prezesem i tak nic nie da, wolę poczytać bajki renomowanych pisarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: WERSAL PODLASKI - ciepła woda IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 11.10.02, 15:17 przyłączam się do prośby Tani: co to ten pion 7 ... ja jestem od strony wsch- poludnie w tzw. naroznym ... czy to moze byc pion 7? strasznie bym chciala juz miec ciepla wode! dzieki magda mkdfh napisał: > Gość portalu: Tania napisał(a): > > Dodatkowy apel - o ciepłą wodę. > > Masz mieszkanie w pionie "7", prawda? Ja też - i mam gorącą(!) wodę już od > tygodnia. Zatem albo jest jakieś dodatkowe podłączenie wyższych pięter > potrzebne (nie wiem jak to rozwiązane jest "w środku"), albo musisz spuścić > dodatkowe 10 pięter wystygłej wody z rur... Odpowiedz Link Zgłoś
mkdfh Re: WERSAL PODLASKI - ciepła woda 16.10.02, 11:03 Gość portalu: magda napisał(a): > przyłączam się do prośby Tani: co to ten pion 7 ... ja jestem od strony wsch- > poludnie w tzw. naroznym ... czy to moze byc pion 7? Przepraszam za opóźnienie - nie miałem czasu zaglądać na forum. "7" to od końcówki numeru mieszkania - SE w tym przypadku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:17 Niestety nie mam żadnych doświadczeń z Wersalem Podlaskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 14.10.02, 09:41 Windy dalej, kur..... nie jezdza!!! Bylem zarowno w sobote jak i w niedziele, najpierw okolo 17-tej potem okolo 12-tej i nie jezdzily, pomimo, ze byla karteczka, ze powinny wlasnie wtedy jezdzic! Kiedy bedzie droga? Chce sie wprowadzic za jakies 3 tygodnie. Co z ciepla woda? Taniu, Napisz troche, jak sobie radzisz. Tak na co dzien. Przed podjeciem decyzji o przeprowadzce wolalbym miec chociaz mgliste pojecie na co sie rzucam. Dzieki, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: WERSAL PODLASKI IP: *.it.pl 14.10.02, 11:52 Windy jezdza na razie z windziarzem ktory ma klucz do wind. W sobote i w niedziele jezdzily do 15 (wiem bo nimi jezdzilem). Jezeli nikogo nie zastales w tych godzinach to znaczy ze windziarz mogl pojsc na przyklad do sklepu. Ja tak mialem w niedziele ale zadzwonilem do niego na komorke i sie zaraz pojawil. Jezeli chodzi o droge to kierownik obiecal ja do konca miesiaca. Nie wiem cz im sie uda ale w sobote pracowali. Ja chce sie wprowadzic w listpadzie i tez mi na tym zalezy. Prad (z prawdziwego zdarzenia) ma byc pod koniec tego tygodnia. Windy teoretycznie maja rowniez jezdzic juz swobodnie pod koniec tego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.electrolux.pl / 10.47.5.* 14.10.02, 13:36 Drogi Mariuszu Przede wszystkim nie jest lekko! Nie wiem na którym piętrze masz mieszkanie, ale wdrapywanie się codziennie na 13-te jest bardzo męczące. To znaczy są plusy, bo ujędrnia się to i owo, ale zakupów nie robimy jeśli nie mamy pewności, że uda się wjechać windą. To co pisał 123 o godzinach pracy windy jest prawdą - jednak ten system obowiązuje dopiero od kilku dni, trudno jest mi ocenić czy faktycznie działa. Pomimo powyższego dla mnie windy nie są największym problemem. Najgorszy jest brak ciepłej wody. Codzienne grzanie w czajniku i garach jest cholernie męczące i czasochłonne. A co gorsza ciśnienie wody bywa słabe. Kilka razy miałam sytuację, że juz miałam gotowy wrzątek (już byłam w ogródku, już witałam się z gąską), chcę go rozcieńczyć zimną wodą, a tutaj zimnej wody brak! No i przez niskie ciśnienie bywają problemy z praniem w pralce - trzeba często prać dwa razy. Oczywiście męczący jest też wszechobecny pył - ale to jest coś czego się można spodziewać po każdej budowie. Generalnie, jeśli miałabym gdzie mieszkać nie przeprowadzałabym się - poczekałabym na windę i ciepłą wodę. Jednak w gruncie rzeczy da się wytrzymać, trzeba się tylko nastawić na lekki survival. Aha, jeśli jesteś wrażliwy na przeciągi to też się zastanów - my już zaliczyliśmy przeziębienie. W mieszkaniu jest względnie ciepło, a na klatkach duże zawieje. Mimo wszystko jeśli się dobrze, pozytywnie nastawisz to będzie OK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 14.10.02, 16:06 Dziekuje, Taniu. A jak brniecie przez podworko? W garniturze i wypastowanych butach to chyba nie bardzo...... Obietnice sa pocieszajace ale czy zostana spelnione choc w czesci? Kierownic obiecuje co chwile cos nowego ale z dotrzymywaniem terminow kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.electrolux.pl / 10.47.5.* 15.10.02, 08:43 Błocko jest - zazwyczaj wyjeżdżamy samochodem, więc buty nie cierpią. Cierpi natomiast samochód - a propos, już poniosłam straty, bo na wybojach oderwał mi się taki spojler (czy coś w tym rodzaju) pod zderzakiem. Trochę bezpieczniejszy sposób wydostania się z placu budowy to wychodzenie przez dziurę w płocie (tą przez którą robotnicy noszą piwo) - od strony Płaskowickiej, przy parkingu strzeżonym. Mniej błota się zalicza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 15.10.02, 10:16 Panie Prezesie! Zapraszam Pana na plac budowy! Mam już naprawdę dość! Jak sie Pan ubabrze po kolana w błocie to Pan zrozumie! Do tego gwarantowany widok aż dwóch robotników podpierających łopaty. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 15.10.02, 10:25 Dołączam się do zaproszenia. Na budowie nie dzieje się nic!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tam codziennie. Do budynku nie da się prawie dojść. Dojechanie grozi urwaniem zawieszenia. Czy WP będzie nam zwracał pieniądze za naprawy? Do tej pory nie wyrywałem się i nie donosiłem do prasy, ale moja cierpliwość się wyczerpuje. Ponieważ pracowałem w radio to mam trochę kontaktów. Możemy rozkręcić taką kampanię promocyjną, że wióry będą lecieć. Ponawiam pytanie o konkretny termin: 1. Wybudowania dróg dojazdowych 2. Podłaczenia pradu do "jaja" 3. Podłączenia ciepłej wody 4. Pełnego oddania do użytku wind 5. Wykończenia garażu i klatki schodowej Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 15.10.02, 10:40 Prezesie litości!!! Budowa znów stoi. W wysokim budynku zaprzestano prawie wszelkich prac. Nikt nie układa marmurów, ani gresu na schodach. Ludzie i samochody dosłownie toną w błocie, a prace nad drogami dojazdowymi przypominają najlepsze czasy PRL-u. Przy takim tempie w marcu 2003 ich nadal nie będzie. A zima zbliża się dużymi krokami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: WERSAL PODLASKI IP: spc:* / 126.20.48.* 15.10.02, 12:12 Moim zadaniem W.P. idzie szerokim frontem robót w ( patrz dół na KEN) stosunku do wpłat klientów. Może teraz jedynym źródłem gotówki są wpłaty tych osób, które odbierają na bieżąco mieszkania. Wtedy robotnicy raczą machać łopatami zamiast stać. Moja ostatnia wpłata zastrzeżona jest do czasu odbioru. Byłbym skłonny ją włacać wczesniej, gdybym miał pewność, że pójdzie tylko na dokończenie etapu I. Może więcej jest takich jak ja i oglądając każdą fakturę bylibyśmy skłonni pokrywą ją naszymi wpłatami. Może warto rozważyć spotkanie pzrzyszłych mieszkańców(np. na dachu w dzień bezdeszczowy). i się zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec jaja Re: WERSAL PODLASKI IP: *.waw.cdp.pl / 193.91.26.* 15.10.02, 12:15 Do wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców budowy Wersalu Podlaskiego przy Al. Ken. W sobotę 19 października 2002 roku o godzinie 10.00 na placu między "jajkiem", a 8-piętrowcem odbędzie sie zebranie wszystkich mieszkańców zainteresowanych pomyślnym zakończeniem inwestycji. Zachęcamy do licznego przybycia i poinformowania znajomych o tym spotkaniu. Będą dyskutowane ważne dla nas wszystkich sprawy. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 16.10.02, 16:29 A czy będzie jakiś przedstawiciel z Wesralu na tym spotkaniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: WERSAL PODLASKI - powierzchnia mieszkania IP: *.edipresse.pl 15.10.02, 12:21 Dawno się nie odzywałam, ale śledzę Wasze rozmowy. Bylo jakieś spotkanie w sobotę rano w ośmiopiętrowcu, ale dowiedziałam się za późno, więc nie wiem o co chodziło. Mam do Was pytanie. Czy mierzyliście powierzchnię swoich mieszkań? Czy zgadza się z umową, tzn. z tym za ile zapłaciliście? Kiedy należy to robić, przed położeniem tynków czy po? U mnie jakoś wygląda, że brakuje ok. 1,5-2 m2, ale mierzyłam po położeniu tynków. Pozdrawiam. Majka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych) IP: 212.244.51.* 15.10.02, 12:50 Zwracam się z uprzejmą prośbą do Pana Prezesa Rogowskiego. Czy zechciałby Pan łaskawie odpowiedzieć w końcu na poniższe pytania i jasno wyrazić stanowisko swojej firmy w przytoczonych sprawach? 1. Kiedy zostaną wykonane drogi dojazdowe i chodniki? 2. Kiedy zostanie uruchomiona winda i mieszkańcy będą mogli bez przeszkód z niej korzystać? 3. Kiedy będzie prąd i ciepła woda w mieszkaniach? 4. Kiedy rozpoczną się i zakończą prace w garażach? 5. Kiedy gmina będzie odbierać budynek? 6. Kiedy będzie można podpisywać akty notarialne? 7. Czy mieszkańcy będą mieli do wyboru inną telewizję kablową niż Spray? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszianiec Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: 213.158.197.* 15.10.02, 15:46 Witam, ja również się wkurwiłem, wczoraj upierdoliłem się w błocie do połowy wysokości buta, ucierpiały także spodnie od garnituru. To co się dzieję z tą budową to skandal. Jak można mówić ludziom (klientom, z którymi się ponoć nie pogrywa), że winę za opóźnienie ponoszą dłużnicy - klienci firmy i to przez nich nie ma pieniędzy na dokończeni budowy , skoro kasa na rozpoczęcie kolejnej budowy jakoś jest. To jest po prostu robienie ludzi w balona. Większość z nas chyba widziała dół pod fundamenty na KEN 4 czy 5 (już nie wiem jak oni sobie to nazywają). Ciekawy jestem z czyich pieniędzy jest finansowana budowa kolejnych KENów, skoro warunki Wersalu to wpłata 5% przy umowie reszta przy odbiorze mieszkań. Pan Prezes ma chyba inne priorytery niż my, nie zależy mu na dokańczaniu rozpoczętych inwestycji lecz na finansowaniu nowych budów z pieniędzy pochodzących od takich ludzi jak my. Pozdrawiam mieszkańców i szanownego Pana Prezesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Finansowanie kolejnych budynków IP: *.acn.waw.pl 16.10.02, 21:26 Drogi Mieszkancu (bo tak chyba należy odczytać). Jestem przyszłym, mam nadzieję, mieszkańcem budynku KEN 3 (który ktoś określił jako budynek "U"). Przy całym współczuciu dla sąsiadów z budynków 1 i 2 pragnę zauważyć, że KEN 3 finansowany jest między innymi z pieniędzy wpłacanych przeze mnie. Tak więc nie wyciagaj proszę zbyt daleko idących wniosków. Oczywiście nie mam podstaw by chwalić gospodarkę finansową Wersalu, ale nie ma sensu rzucać haseł, które nie są oparte na faktach a tylko podgrzewają atmosferę. Równie dobrze mogłbym rzucić podejrzenie, że "jajo" wykańczane jest z moich pieniędzy a potem zabraknie funduszy na mój budynek. Jeśli jednak Wersal nie przerzuca funduszy między budynkami to świadczy to raczej na jego korzyść. Drodzy sąsiedzi z jaja i 8-piętrowca - naprawdę szczerze Wam wspólczuję i życzę jak najszybszego zakończenia prac Przy okazji apel do przyszłych mieszkańców KEN 3 i 4 - odezwijcie się! To na nas będzie wkrótce spoczywać obowiązek podtrzymywania tego wątku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Finansowanie kolejnych budynków IP: 195.205.132.* 17.10.02, 09:39 Moim osobistym zdaniem, fakt, że WP nie przerzuca środków z jednej inwestycji na drugiej wynika z faktu, że postępów II etapu KEN pilnuje bank, który kredytuje inwestycję. Przecież wielu klientów wpłaciło tylko 5%. Tymczasem pierwszy etap nie był finansowany w tym systemie i dlatego klienci muszą sobie radzić sami. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Re: Finansowanie kolejnych budynków IP: 10.62.1.* 17.10.02, 10:20 Gość portalu: Robson napisał(a): > Przy okazji apel do przyszłych mieszkańców KEN 3 i 4 - odezwijcie się! To na > nas będzie wkrótce spoczywać obowiązek podtrzymywania tego wątku ;-) Witam - ja tez jestem przyszlym (mam nadzieje) mieszkancem "U" - milo mi poznac sasiada :) BTW - jak wyglada sprawa z wizytami na budowie? Czy nalezy komus zglosic, ze chce sie obejrzec postepy w budowie, czy moze wchodzi sie bez zadnego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Finansowanie kolejnych budynków IP: *.ipartners.pl 18.10.02, 13:06 jestem w trakcie budowy KN3 i mam dużo obaw w związku z problemami z jajem jedna firma i ta sama kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa Re: Finansowanie kolejnych budynków IP: 195.164.27.* 22.10.02, 13:01 Czy mam inwestować w budynek kończący cały ciąg przy KEN - 6 budynek (zaraz od lasku)? Czytam Wasze wypowiedzi, dotyczące budynków "jajo" i "U". Współczuję, ale chociaż widzicie już swoje mieszkania. Mój budynek tymczasem jest zjawą. Np. wg harmonogramu 10 listopada br. ma być zakończony stan "0" - strop nad piwnicą tego budynku. Panie w biurze mówią, że cały budynek ma być oddany w I kw.2004r. Czy ktoś z "praktyków" może mi powiedzieć czy to jest realne. A może macie Państwo jakieś informacje na temat kondycji samej firmy WP. Dlaczego jest taki poślizg w Waszymi aktami notarialnymi. Jeśli nie ma aktu i przeniesienia własności to ciągle mieszkacie w mieszkaniu, które do Was nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Finansowanie kolejnych budynków IP: *.stacje.agora.pl 22.10.02, 17:35 > Dlaczego jest > taki poślizg w Waszymi aktami notarialnymi. Jeśli nie ma aktu i przeniesienia > własności to ciągle mieszkacie w mieszkaniu, które do Was nie należy. Bo gmina nie odebrala budynkow Gmina nie odebrala budynkow, bo sa niewykonczone (niektory mieszkaja po prostu na budowie: "teren budowy, wstep wzbroniony"). Sa niewykonczone, bo jest opoznienie. Jest opoznienie, bo.... Ale teoretycznie budynki maja byc wykonczone do 15 grudnia (wg zapewnien Prezesa) I potem odbierze je gmina. A potem dostaniemy akty notarialne - poczatek gdzies w I kwartale 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa Re: Finansowanie kolejnych budynków IP: 195.164.27.* 24.10.02, 13:59 Termin I kwartał 2003 niewiele mi mówi. Jakie były pierwotne założenia. Interesuję się III etapem tj. budynkiem nr 6 , pod który nie ma nawet wykopów, a miła pani w biurze mówi, że budynek będzie oddany w I kw.2004r. Poza tym oferują warunki bajkowe i niespotykane na rynku. I rata 5% a 95% przy odbiorze mieszkania. Skąd biorą fundusze na wybudowanie całego budynku. Dzieki na wcześniejszą odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich poprzednich i nastepnych. eMKa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finansista Re: Finansowanie kolejnych budynków IP: *.unused.zigzag.pl 24.10.02, 16:06 Mijasz się z prawdą. W późniejszym czasie wcale nie wpłacasz 95%, ale ok. 100%! (200 zł więcej za metr * (średnio) 4000 = 4200, co podzielone przez 4000 daje 105%!!!) Zatem płacisz najpierw 5%, a potem 100%. I masz odpowiedź - firmie opłaca się nawet zaciągnąć na 0,5 roku kredyt na 4% (8% w skali roku), a i tak na tobie zarobi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: 212.160.156.* 16.10.02, 10:20 Ludzie wyluzujcie i zrozumcie wreszcie, ze chodnikow, garazy i aktow notarialnych qrwa przed styczniem nie bedzie! Przeciez widzicie co sie dzieje, mowie to z gorycza, bo sam odbieram po raz drugi w tym tygodniu mieszkanie i odebrac nie moge, bo sa niedorobki. Mozecie sie niepotrzebnie nie stresowac, bo i tak Swiat tam nie bedziemy obchodzic. Widzicie jaka jest pogoda, chodnikow nie ma a jak przyjda mrozy, to przeciez nie beda ich klasc. W mniejszym budynku jeszcze nie jest skonczona elewacja, widac sam styropian. O garazach w 2002 r. zapomnijcie. Na moim pietrze, (1 p. a jajku) sa mieszkania, w ktorych nie ma jeszcze wylanej podlogi (!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: 195.205.132.* 16.10.02, 15:01 Dobra wiadomość jest taka, że ktoś jednak coś dzisiaj robi przy budowie drogi, a zła, że efektów jakość nie widać. Poza tym w jaju zastój. Panowie faachowcy od windy potwierdzili, że jej odbiór nie nastąpi jeszcze dłuuuuugo. Winda zewnętrzna jest zdemontowana. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Postępy IP: spc:* / 126.20.48.* 16.10.02, 16:07 Ja dowiedziałem się, że windzie do pełni szczęścia brakuje jakiejś skrzynki z bezpiecznikami, ale nie jest to problem pieniędzy. Jak nie ma windy, to nie można wykładać terakoty na klatce schodowej, bo cement nie ma czasu na związanie, ze względu na duży na niej ruch. Tym nie mniej coś się dzieje. W moim mieszkaniu pojawiły się drzwi - za nimi , mam nadzieje, dzisiaj od rana wre praca elektryków przygotowujących mieszkanie do oddania. Odpowiedz Link Zgłoś
r.rogowski Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych 17.10.02, 09:40 Witam Państwa, Na wstępie chciałbym Państwa bardzo przeprosić za niedogodności związane z niezakończonymi pracami zewnętrznymi (chodniki, drogi), które uniemożliwiają mieszkańcom korzystanie z placu wewnętrznego. Chciałbym tu teraz odpowiedzieć na postawione tu przez Państwa pytania: > 1. Kiedy zostaną wykonane drogi dojazdowe i chodniki? Odp: Do 15.11.02 - przygotowane, aby bez przeszkód mieszkańcy mogli dojść do klatek schodowych, do 15.12.02 - zakończenie wszystkich prac. > 2. Kiedy zostanie uruchomiona winda i mieszkańcy będą mogli bez przeszkód > z niej korzystać? Odp: Uruchomiona do 30.10.02 wraz z odbiorem technicznym. > 3. Kiedy będzie prąd i ciepła woda w mieszkaniach? Odp: Do 30.10.02 > 4. Kiedy rozpoczną się i zakończą prace w garażach? Odp: Rozpoczęcie prac od przyszłego tygodnia, zakończenie 15.12.02 > 5. Kiedy gmina będzie odbierać budynek? Odp: Postaramy się zgłosić budynek do odbioru przed 15.12.02 > 6. Kiedy będzie można podpisywać akty notarialne? Odp: Będziemy robili wszystko, aby pierwsze akty można było podpisywać jeszcze przed końcem grudnia, natomiast procedury podpisywania wszystkich aktów napewno ruszą w I kwartale 2003. > 7. Czy mieszkańcy będą mieli do wyboru inną telewizję kablową niż Spray? Odp: Zgodnie z umowami przedwstępnymi Wersal ma obowiązek wykonać instalację wewnętrzną telewizyjną z możliwością odbioru telewizji kablowej. Taką możliwość nasze przedsiębiorstwo stworzyło, sygnał udostępnia firma Spray do czasu podjęcia przez Zarząd Wspólnoty mieszkaniowej decyzji o zmianie operatora. Pozdrawiam Remigiusz Rogowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: 195.205.132.* 17.10.02, 10:04 Uprzejmie dziękuję za odpowiedzi na postawione pytania. Będziemy na bieżąco kontrolować postęp prac. Pozdrawiam, Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuskus Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: *.cable.wanadoo.nl 17.10.02, 10:07 No to teraz trzymamy Pana za slowo - w koncu mamy to "na papierze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: 217.153.44.* 17.10.02, 11:35 Gość portalu: Kuskus napisał(a): > No to teraz trzymamy Pana za slowo - w koncu mamy to "na papierze". Nic nie mamy! Na forum ja też mogę odpowiedzieć na te pytania jako dowolny autor. Pozostaje IP, ale i to nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: 195.205.132.* 17.10.02, 11:58 Gość portalu: nowy napisał(a): > Gość portalu: Kuskus napisał(a): > > > No to teraz trzymamy Pana za slowo - w koncu mamy to "na papierze". > > Nic nie mamy! Na forum ja też mogę odpowiedzieć na te pytania jako dowolny > autor. Pozostaje IP, ale i to nic nie znaczy. Na piśmie to mamy umowy i termin 30.06.2002 Buhahahahahahaha Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuskus Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: *.cable.wanadoo.nl 19.10.02, 20:36 A moze zwrociliscie uwage, ze "na papierze" napisalem w cudzyslowiu...Zdaje sobie sprawe z wartosci kolejnych obietnic Prezesa, skladanych w ten czy inny sposob (np. podczas spotkan ze mieszkancami). Wiem tez co mam w umowie (m.in. karne odsetki) i zamierzam sie tego konsekwentnie trzymac, zwlaszcza, ze ja ze swoich zobowiazan sie juz wywiazalem. A ze Prezes nie wywiazuje sie ze swoich zobowiazan to juz inna sprawa. Pewne deklaracje (z konkretnymi datami) zostaly jednak zlozone, wkrotce sie przekonamuy co one byly warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: *.acn.pl / 10.133.133.* 20.10.02, 11:48 Proponuje nie krakac na zapas tylko zweryfikowac w swoim czasie zapowiedziane kilka postow wczesniej terminy podane Pana Prezesa. Powracanie do podejscia: "a wtedy tez Pan obiecywal i nic z tego nie wyszlo" zatoczyloby bledne kolo do okolo 300 postow wstecz i nic by nie wnioslo. Jesli wreszcie doczekany konkretniejszy zestaw danych mialby byc teraz obalony stwierdzeniem "my i tak nie wierzymy", to nie mialyby sensu jakiekolwiek zapytania. Poczekamy, zobaczymy... Odpowiedzi na 7 zapytan potraktujmy powaznie i wiazaco. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 17.10.02, 10:11 Chciałbym serdecznie podziękować Panu Prezesowi Rogowskiemu za konkretne odpowiedzi na pytania Mieszkańców. Mam nadzieję, że uda się tych terminów dotrzymać. Trzymam kciuki nawet na stopach :-) Ze swojej strony chciałbym zasygnalizować bardzo pozytywną rzecz. Znacząco poprawiła się praca ochrony. Pracownicy są bardzo grzeczni, kulturalni i pomocni - to akurat jest rzadkością w Polsce. Poza tym już kilka razy widziałem patrole z psem więc mam nadzieję, że majątek Wersalu jak i części osób już mieszkających jest bezpieczny. Pozdrowienia dla Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADI Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 00:44 r.rogowski napisał: > Witam Państwa, > Na wstępie chciałbym Państwa bardzo przeprosić za niedogodności związane z > niezakończonymi pracami zewnętrznymi (chodniki, drogi), które uniemożliwiają > mieszkańcom korzystanie z placu wewnętrznego. > Chciałbym tu teraz odpowiedzieć na postawione tu przez Państwa pytania: > > > 1. Kiedy zostaną wykonane drogi dojazdowe i chodniki? > Odp: Do 15.11.02 - przygotowane, aby bez przeszkód mieszkańcy mogli dojść do > klatek schodowych, do 15.12.02 - zakończenie wszystkich prac. > > > 2. Kiedy zostanie uruchomiona winda i mieszkańcy będą mogli bez przeszkód > > z niej korzystać? > Odp: Uruchomiona do 30.10.02 wraz z odbiorem technicznym. > Pozdrawiam > Remigiusz Rogowski WIDZĘ, ŻE JEŚLI CHODZI O KLATKI DO POSKUTKOWAŁO - SZKODA TYLKO,ŻE PRZEZ KILKA MIESIĘCY TEGO NIE ZAUWAŻYLIŚCIE...................... KKKKIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEDDDDDDDDDDDDDDYYYYYYYYYYYYYYYYY BĘDZIE WINDA W RESZCZIE KLATEK 8 - PIĘTROWCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 17.10.02, 16:07 Brawa dla Prezesa za poprawienie komunikacji z klientami! Oby tak dalej i oby prace tez nabraly tempa-mam sie zamiar wprowadzic 1 listopada a do pracy chodze w graniturze....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: WERSAL PODLASKI IP: kawa:* / 10.0.0.* 18.10.02, 13:26 Mam pytanie do osób, które już zasiedliły budynek "jaja' lub ośmiopiętrowiec: czy macie już jakiś sposób na odbieranie poczty, czy na razie zachowaliście jakieś inne adresy korespondencyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 18.10.02, 16:26 Podobno miał dziś byc odbiór wind. Czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 18.10.02, 16:45 Ja wiem, że wczoraj o godz. 22 jeździłem windą normalnie, tzn. bez żadnego towarzystwa. Nie wiem czy windziarz wyskoczył na piwo, ale nie wnikam. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały winda IP: *.groupe-andre.fr 21.10.02, 09:07 Gość portalu: Wacek napisał(a): > Ja wiem, że wczoraj o godz. 22 jeździłem windą normalnie, tzn. bez żadnego > towarzystwa. Nie wiem czy windziarz wyskoczył na piwo, ale nie wnikam. Ale to chyba w jajku, bo w niższym budynku nie spotkała mnie jeszcze taka przyjemność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: winda IP: 195.205.132.* 21.10.02, 09:19 Gość portalu: Mały napisał(a): > Gość portalu: Wacek napisał(a): > > > Ja wiem, że wczoraj o godz. 22 jeździłem windą normalnie, tzn. bez żadnego > > > towarzystwa. Nie wiem czy windziarz wyskoczył na piwo, ale nie wnikam. > > Ale to chyba w jajku, bo w niższym budynku nie spotkała mnie jeszcze taka > przyjemność... Tak, w dużym jaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 21.10.02, 09:26 Panie Prezesie, Nie jestem budowlancem i w tym temacie nie pozwole sobie na polemike. Moge miec co najwyzej prosbe lub po prostu pomysl. Brzmi on nastepujaco: Poniewaz sa problemy zarowno z dojazdem jak i parkowaniem czy wyladunkiem reczy to czy nie moznaby posprzatac pierwszego poziomu garazu, zrobic do niego dojazd w pierwszej kolejnosci, dac pare zarowek i pozwolic mieszkancom na wjazd do niego? Korzysci sa oczywiste, zarowno dla budujacych jak i mieszkancow: - nie przeszkadzamy przy budowie drog, chodnikow itp - nie rozjezdzamy dopiero co nasypanego piasku, kamienia, kraweznikow czy kostki brukowej - nie przeszkadzamy w wykonczaniu wejscia do budynku - mamy latwy dostep do windy i klatki schodowej - nie pada nam na glowy przy rozladunku rzeczy - jest az za duzo wolnego miejsca - wykanczanie garazy mozna zaczac od drugiego poziomu, potem udostepnic go wszystkim, gdy bedzie wykanczany pierwszy - mieszkajacy juz w jaju mogliby wchodzic i wychodzic przez garaz, nie brudzac swoich rzeczy - itp, itd Tylko prosze nie mowic, ze nie mozna tego zrobic przed odbiorem budynku-winda tez chyba nie jest jeszcze odebrana przez dozor techniczny.... Mariusz PS.Windy dalej nie sa odebrane-w niedziele wnosilem rzeczy na plecach na 11p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 21.10.02, 09:52 Czy ktoś wie jaki był efekt sobotniego spotkania lokatorów. Niestety nie mogłem w nim uczestniczyć. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti GARAŻ IP: *.unused.zigzag.pl 22.10.02, 17:02 Czy wiecie, jaka jest wysokość opłaty miesięcznej za garaż w Weralu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: GARAŻ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 22:39 Pani w Wersalu poinformowała mnie, że ok 280 zł miesięcznie . pozdrawiam czarny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biuro WP w W-wie Re: GARAŻ IP: *.pl 23.10.02, 10:08 Witam! Pozwolę sobie sprostować informację o wysokości miesięcznych opłat za miejsca postojowe w garażu podziemnym. Opłaty eksploatacyjne wynoszą ok. 40zł/mies. W przypadku gdy Kupujący nie posiada stanowiska postojowego, a jedynie je wynajmuje, koszty najmu i opłat eksploatacyjnych wynoszą ok.280zł/mies. Serdecznie pozdrawiam. Małgorzata Rusak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 24.10.02, 09:37 Wczoraj udało mi się przejść kilka kroków pięknie ulożonym chodniczkiem. Jestem wzruszony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WERSAL PODLASKI IP: lonhhsgdpx* / *.uk.deuba.com 24.10.02, 12:41 A mi udalo sie wczoraj kompletnie ubrudzic samochod w blocie podczas dojazdu do jaja. Nie powiem, zebym byl wzruszony... Pawel Gość portalu: Mały napisał(a): > Wczoraj udało mi się przejść kilka kroków pięknie ulożonym chodniczkiem. Jestem > > wzruszony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: WERSAL PODLASKI IP: *.novartis.com 24.10.02, 10:50 Wczoraj bylem na budowie i panowie elektrycy wreszcie wzieli sie do roboty - zaczeli montowac skrzynki z bezpiecznikami, gniazdka oraz wlaczniki swiatla. Szli od gory i po poludniu byli juz na 8 pietrze i wygladalo na to ze dotra jeszcze nizej. :) Wreszcie pozakladane sa klamki we wszystkich oknach oraz kratki wentylacyjne pod i przy oknach. Winda jezdzi calkiem fajnie. Chodniki powoli ale jednak powstaja. Ja natomiast jutro odbieram mieszkanie na 10 pietrze - trzymjcie kciuki. Mam pytanie do osob ktore kupily mieszkanie bez wykonczenia (i ewentualnie juz je odebraly) - czy w lazience powinna byc futryna czy nie? Bo u mnie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 24.10.02, 12:09 Jeżeli kupiłeś mieszkanie w standardzie podstawowym, to nie będziesz miał drzwi wewnętrznych ani futryn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: WERSAL PODLASKI IP: *.novartis.com 24.10.02, 12:20 Brak drzwi to rozumiem, ale zeby jeszcze futryn nie bylo to juz lekka przesada. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 24.10.02, 12:29 A po co ci futryny ? Jak znam życie dostałbyś metalowe a na rynku można kupić fajne drzwi z ościeżnicami obwiedniowymi - efekt jest całkiem inny. Ja kupiłem w Stobudzie koło ul. Postępu - za 6 drzwi z ościeżnicami obwiedniowymi zapłaciłem 4200 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: WERSAL PODLASKI IP: *.evip.com.pl 24.10.02, 14:25 Brak futryn jest zgodny z umową. Poza wszystkim innym rodzaj zamontowanych futryn od razu zawęża możliwości wyboru drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 25.10.02, 11:36 Bardzo mnie cieszy to, ze budowa drog i chodnikow caly czas idzie do przodu. Ukladana jest rowniez terakota na klatkach. Powialo wiec nieco optymizmem. Widac tez wiecej ludzi, ktorzy zaczynaja urzadzac swoje mieszkania. Problemem jest jednak sprawa windy, ktora czesto nie jezdzi. Kierownictwo budowy powinno zadbac o to, żeby mieszkancy nie musieli niszczyc plytek. Wczoraj wieczorem winda byla znow wylaczona i widzialem,jak okolo 8 osob wdrapywalo sie na gore po swiezo ulozonych plytkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery GARAŻ DO WYNAJĘCIA!!! IP: *.stegny.2a.pl 25.10.02, 15:15 Wynajmę garaż na pierwszym poziomie, blisko wind. Cena do uzgodnienia, ale na pewno niższa niż proponuje WP! Zainteresowane osoby proszę o kontakt: pomma@wp.pl pozdrawiam, m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: WERSAL PODLASKI IP: *.acn.pl / 10.133.133.* 26.10.02, 21:11 Nawet sobie nie wyobrazacie jak optymistycznie nastrajaja wieczorem zapalone swiatla w mieszkaniach w jaju. Napawa to optymizmem na kolejne etapy inwestycji (a w tym i moj kwadrat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej iNTERNET Sa jakieś propozycje taniego połączeni IP: 212.76.37.* 27.10.02, 11:14 Witam !!! Czy ktoś z mieszkanców ma pomysł na postawienia własnego serwera z routerem i podłączenie do dostawcy internetowego ( Neostrada itp.). Myślę, że coś takiego mogło by powstać, jeżeli jeszcze nic się nie urodziła. Przybliżę koszt: Serwer 5000zł Router 480zł 235 użytkowników. Neostrada koszt 700 zł Jeżeli coś takiego skonstruujemy, to mamy za 30 zł miesięcznie stały dostęp, i na inne inwestycje. Pozdrawiam Andrzej Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: iNTERNET Sa jakieś propozycje taniego połą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 21:23 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Witam !!! czesc > Czy ktoś z mieszkanców ma pomysł na postawienia własnego serwera z routerem i > podłączenie do dostawcy internetowego ( Neostrada itp.). nieglupi pomysl :> > Myślę, że coś takiego mogło by powstać, jeżeli jeszcze nic się nie urodziła. > > Przybliżę koszt: > Serwer 5000zł !? jaki to serwer? Wedlug mnie maksymalny koszt serwera to kilkaset zlotych, max. 1000 > Router 480zł 235 użytkowników. to literowka czy serio miales na mysli 235 uzytkownikow? Tylu userow to do jednego routera (i to takiego za 500 zl) nie podlaczysz. > Neostrada koszt 700 zł jedna neostrada na 235 uzytkownikow? To chyba nieporozumienie. Po pierwsze na 235 uzytkownikow to potrzeba by chyba z 30 neostrad, a poza tym N+ jest wyjatkowo nieprzyjazna, jesli chodzi o dzielenie polaczenia. > Jeżeli coś takiego skonstruujemy, to mamy za 30 zł miesięcznie stały dostęp, i > na inne inwestycje. Jezeli juz to proponowalbym skompletowanie wiekszej liczby uzytkownikow i wykupienie odpowiedniego lacza o duzej przepustowosci od jakiegos profesjonalnego providera. pozdrawiam, krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 28.10.02, 10:45 Skoro WP nie ma pieniędzy na dodatkowe ekipy, żeby wykończyć I etap, to ciekawe dlaczego juz zaczynają prace w kolejnym bloku? Osobiście bardzo mnie to denerwuje, bo od 3 miesięcy czekam na balkon i pewnie jeszcze sobie trochę poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finansista Nowa ulga budowlana? IP: 217.11.144.* 28.10.02, 11:05 Czy ktoś z Was korzysta z NOWEJ ULGI BUDOWLANEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: miejsce postojowe IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 28.10.02, 11:41 chetnie wynajme swoje miejsce postojowe na pierwszym poziomie garazy zaraz obok wind. zainteresowanych prosze o kontakt na adres memi1@o2.pl. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: miejsce postojowe IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 28.10.02, 11:41 chetnie wynajme swoje miejsce postojowe na pierwszym poziomie garazy zaraz obok wind. zainteresowanych prosze o kontakt na adres memi1@o2.pl. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: miejsce postojowe IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 28.10.02, 11:42 chetnie wynajme swoje miejsce postojowe na pierwszym poziomie garazy zaraz obok wind. zainteresowanych prosze o kontakt na adres memi1@o2.pl. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: miejsce postojowe IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 28.10.02, 11:44 chetnie wynajme swoje miejsce postojowe na pierwszym poziomie garazy zaraz obok wind. zainteresowanych prosze o kontakt na adres memi1@o2.pl. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: miejsce postojowe IP: 212.191.166.* 28.10.02, 16:28 Weż jeszcze z trzy razy wyślij tego posta o wynajmie, bo może 4 razy to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: miejsce postojowe IP: 212.191.166.* 28.10.02, 16:31 Weź wyślij tego posta jeszcze z trzy razy, bo 4 to chyba za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: miejsce postojowe IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 28.10.02, 16:52 do XXX: niesamowicie zabawny/a jestes ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: miejsce postojowe IP: 212.191.166.* 28.10.02, 16:33 Ja też sobie trochę powysyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajcarz Niech nam żyje prezes naszego klubu IP: 212.191.166.* 28.10.02, 16:44 Otóż okazuj się, że są zadowoleni klienci, oj bardzo zadowoleni (prosto ze strony Wersalu Podlaskiego): Jadwiga Rudzka z Warszawy [2002-10-01 23:55]: Dla Pana prezesa Remigiusza Rogowskiego z okazji imienin - dużo zdrowia, szczęścia, pomyślności i wielu sukcesów w pracy życzy zadowolnona z usług firmy Wersal Podlaski klientka z Warszawy Jadwiga Rudzka. Pragnę także wyrazić podziękowania za miła i cierpliwą obsługę dla kierowników budowy przy ulicy Al. KEN oraz Pań obsługujących biuro sprzedaży mieszkań przy ulicy Wąwozowej. Ja ze swojej strony dodam łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu niech żyje nam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuskus Re: Niech nam żyje prezes naszego klubu IP: *.cable.wanadoo.NL 28.10.02, 20:20 Nie ma co sobie glowy zawracac rubryka "Opinie" na stronie Warsalu. Ja juz dwa razy probowalem zamiescic swoja i oczywiscie nic z tego nie wyszlo. Zdaje sie ze odbiegala od "ogolnie przyjetej linii". Do Moniki i XXX. Dajcie sobie spokoj z zasmiecaniem forum. Az tak bardzo zalezy Wam na dojsciu do 1000 postow!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 29.10.02, 10:07 Czy ktoś z Was orientuje się nt. sytuacji w garażach ? Czy ruszyły ( zgodnie z obietnicą) prace wykończeniowe na poziomach -1 i -2 ? Może już ktoś odebrał piwnice - jeżeli tak to ciekawy jestem jakiego rodzaju drzwi będą do piwnic - metalowe czy ze sklejki pilśniowej. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigar Re: Niech nam żyje prezes naszego klubu 29.10.02, 22:21 Gość portalu: Jajcarz napisał: > Otóż okazuj się, że są zadowoleni klienci, oj bardzo zadowoleni > Ja ze swojej strony dodam łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje prezes naszego > klubu niech żyje nam. Witam, tutaj Jadwiga Rudzka z Warszawy. A są i zadowoleni jak widać. Co tu dużo mówić, nie obyło się bez zastrzeżeń, o firmie Wersal Podlaski jednak zdanie mam jak najlepsze. Zarówno szefostwo jak i pracownicy byli uprzejmi, a na uwagi reagowali pozytywnie. Nie jest idealnie, lecz w obecniej sytuacji Wersal Podlaski w porównaniu z innymi Developerami wypada niezwykle pozytywnie. Jadwiga R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Niech nam żyje prezes naszego klubu IP: 195.205.132.* 30.10.02, 12:16 jadwigar napisała: > Gość portalu: Jajcarz napisał: > > Otóż okazuj się, że są zadowoleni klienci, oj bardzo zadowoleni > > Ja ze swojej strony dodam łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje prezes nasze > go > > klubu niech żyje nam. > > Witam, tutaj Jadwiga Rudzka z Warszawy. > > A są i zadowoleni jak widać. Co tu dużo mówić, nie obyło się bez zastrzeżeń, o > firmie Wersal Podlaski jednak zdanie mam jak najlepsze. Zarówno szefostwo jak i > > pracownicy byli uprzejmi, a na uwagi reagowali pozytywnie. Nie jest idealnie, > lecz w obecniej sytuacji Wersal Podlaski w porównaniu z innymi Developerami > wypada niezwykle pozytywnie. > > Jadwiga R. Czyli jeszcze raz wspólnie, kolektywnie, gromkim chórem: Łubudubu, łubudubu, niech nam żyje Prezes naszego klubu, niech zyje nam! I tak trzymać Wacek PS. Może jednak zorganizujemy jakiś parowóz. Idzie ciężka zima, 20 stopien zasilania. Jeszcze parę wtyczek w skrzynce WP i jak to wszystko p.......... Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigar Re: Niech nam żyje prezes naszego klubu 30.10.02, 22:39 Jadwiga wita ponownie. Gość portalu: Wacek napisała: > Czyli jeszcze raz wspólnie, kolektywnie, gromkim chórem: > Łubudubu, łubudubu, niech nam żyje Prezes naszego klubu, niech zyje nam! > I tak trzymać Wacku jeśli masz odmienne zdanie to Twoja sprawa. Na grupie poruszanych jest wiele niedociągnięć firmy Wersal Podlaski, ja osobiście ze współpracy z tą firmą mam pozytywne odczucia. Ja, czego udowodnić niestety nie sposób, żadnego interesu w promowaniu Wersalu nie mam, zastanawiam się jednak dlaczego Ty --usilnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Prad!Droga! IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 29.10.02, 10:47 Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga! Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga! Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga! Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga!Prad!Droga! Kurwa! Wczoraj na X pietrze odbyla sie walka o podlaczenie do pradu-WP gora, mieszkancy przegrali. Termin ogloszony przez Prezesa uplywa niedlugo. Ja powiem krotko-nie ma szans! Na XVI pietrowym budynku pracuje jeden elektryk i to z przerwami a do tego lekko wstawiony. Kiedys Czyzewski obiecal, ze montaz nowych kabli w miejsce ukradzionych potrwa dwa tygodnie..... to bylo na poczatku wrzesnia. Jest koniec pazdziernika a kable wisza i dlugo jeszcze beda wisiec pomimo, ze Czyzewski znow obiecal, ze do konca tygodnia bedzie prad w mieszkaniach. Troche optymizmu powialo od strony chodnikow (chodnikow, nie drogi!). Sytuacja ma jednak pare swoich smaczkow: - w piatek rano: 5 minut ukladania, 15 minut na papierosa..... a nastepnie wieczorem: praca przy wlaczonej lampie! - operator koparki to hobbysta-uwielbia nia jezdzic, choc ma to malo wspolnego z planowa budowa drogi. Tak naprawde to 99,9% czasu spedza na dowozeniu cementu, kostki, itp. ALE MOZE TAK MA BYC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Prad!Droga! IP: *.groupe-andre.fr 29.10.02, 11:37 >> Troche optymizmu powialo od strony chodnikow (chodnikow, nie drogi!). Kurwa mać! Wczoraj nie tknęli chodników palcem. Dzis pojawili się co prawda o 7 rano, ale do 8 stali, niewiele robili, próbowali odpalic samochód WP. co się działo później nie wiem, ale czas biegnie niebłagalnie. Wątpię czy będzie winda w tym tygodniu (niski budynek) i czy pan Prezes dotrzyma terminów, o których pisał na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Prad!Droga! IP: 195.205.132.* 29.10.02, 12:30 Ja się zawyczaj nie wyrażam, ale wczoraj też na X piętrze ktoś mi ujebał kabel tymczasowo zasilający moje mieszkanie. Teraz został już tylko niewielki kawałek z pętelką, który był w mieszkaniu. Do zasilania się nie nadaje, ale być może znajdę inne zastosowanie. Zreszta kabel i tak by mi się nie przydał wczoraj wieczorem, bo nie dało się go nigdzie włączyć. Na w razie czego Panie Prezesie przyjdę z kablem na rozmowę w sprawie odsetek. W drugiej ręce będę trzymał fakturę z serwisu Renault. Proszę mi podać NIP to od razu wezmę wystawioną na WP! Kiedy będzię prad? Proszę nie odpowiadać tylko przysłać armię elektryków, najlepiej dzisiaj. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Prad!Droga! IP: *.groupe-andre.fr 29.10.02, 12:46 Armię elektryków?! Chyba żartujesz! Przecież w tym tygodniu piątek jest wolny, więc nie opłaca się panom specjalistom przyjeżdżać do Warszawy! No przecież oni też mają rodziny i muszą z nimi trochę pobyć! Więcej wyrozumiałości! Prąd nie zając............................................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta odsetki IP: 217.153.26.* 29.10.02, 11:45 Chcialabym wiedzic w jaki sposob i czy wogole Wersal Podlaski placi odsetki karne za ponad polroczne opoznienie w przypadku osob, ktore dochodzily swoich praw zgodnie z umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: odsetki IP: *.ipartners.pl 29.10.02, 12:00 Kto wie jakie są postępy na budowie budynku KN3, i czy w końcu wersal porozumiał się z bankiem o kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 29.10.02, 13:38 Ja staram się jednak patrzeć optymistycznie. Chodniki powstają z mozołem, ale powstają. Winda w wysokim budynku jeździ prawie bez zakłóceń. Jest już ciepła woda w budynku (to obietnica którą Prezes dotrzymał). Układana jest nadal terakota na schodach. W urzedzie gminy sprawdziłem czy działka została podzielona - jest podzielona. Nie ma natomiast jeszcze wniosku w Sądzie Wieczystoksięgowym. Bez zwolnienia hipoteki z tych działek nie jest możliwe podpisywanie aktów notarialnych. Dlatego zwracam się z pytaniem do Pana Prezesa Rogowskiego. 1. Czemu nie został jeszcze złożony wniosek w Sądzie na Al. Solidarności? 2. Czy Bank Handlowy i inni wierzyciele zgodzili się na zwolnienie hipoteki z części działki na której stoi "jajo" i 8-pietrowiec? Martwi mnie sprawa kablówki. Uważam, że to nie fair, że decyzja zapadła bez konsultacji z Mieszkańcami. Została wybrana firma Spray. Co przemawia przeciw firmie Spray: 1 jest mało znana na rynku warszawskim, 2 w opinii obecnych użytkowników, źle zorganizowana, 3 jej oferta programowa jest uboga (nie ma np. HBO, Canal +, TVN 24) 4 przyłączenie do sieci może kosztować nawet 1000 zł (w Aster dla przykładu niecałe 4 zł)- oznacza to 250 RAZY WIECEJ!!! Co przemawia za: 1 niższe ceny abonamentu niż u konkurencji Kolejne pytanie do Prezesa. 1. Czy WP negocjował ze Sprayem ceny za podłaczenie do sieci? 2. Ile będziemy płacić za podłaczenie? (Docelowo będzie to przecież ok. 600 mieszkań wiec chyba zniżka powinna być znaczna). 3. Co w przypadku gdyby wiekszość mieszkańców chciała podłączyć się już teraz do np. Astercity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 30.10.02, 08:56 ktos kiedys napisal: Re: WERSAL PODLASKI 7 pytań - 7 życzeń (pobożnych r.rogowski 17-10-2002 09:40 odpowiedz na list odpowiedz cytując Witam Państwa, Na wstępie chciałbym Państwa bardzo przeprosić za niedogodności związane z niezakończonymi pracami zewnętrznymi (chodniki, drogi), które uniemożliwiają mieszkańcom korzystanie z placu wewnętrznego.Chciałbym tu teraz odpowiedzieć na postawione tu przez Państwa pytania: > 1. Kiedy zostaną wykonane drogi dojazdowe i chodniki? Odp: Do 15.11.02 - przygotowane, aby bez przeszkód mieszkańcy mogli dojść do klatek schodowych, do 15.12.02 - zakończenie wszystkich prac. > 2. Kiedy zostanie uruchomiona winda i mieszkańcy będą mogli bez przeszkód > z niej korzystać? Odp: Uruchomiona do 30.10.02 wraz z odbiorem technicznym. > 3. Kiedy będzie prąd i ciepła woda w mieszkaniach? Odp: Do 30.10.02 > 4. Kiedy rozpoczną się i zakończą prace w garażach? Odp: Rozpoczęcie prac od przyszłego tygodnia, zakończenie 15.12.02 > 5. Kiedy gmina będzie odbierać budynek? Odp: Postaramy się zgłosić budynek do odbioru przed 15.12.02 > 6. Kiedy będzie można podpisywać akty notarialne? Odp: Będziemy robili wszystko, aby pierwsze akty można było podpisywać jeszcze przed końcem grudnia, natomiast procedury podpisywania wszystkich aktów napewno ruszą w I kwartale 2003. > 7. Czy mieszkańcy będą mieli do wyboru inną telewizję kablową niż Spray? Odp: Zgodnie z umowami przedwstępnymi Wersal ma obowiązek wykonać instalację wewnętrzną telewizyjną z możliwością odbioru telewizji kablowej. Taką możliwość nasze przedsiębiorstwo stworzyło, sygnał udostępnia firma Spray do czasu podjęcia przez Zarząd Wspólnoty mieszkaniowej decyzji o zmianie operatora. Pozdrawiam Remigiusz Rogowski JUZ SIE CIESZE NA NIESPODZIANKE, JAKA CZEKA MNIE PO POWROCIE DO DOMU - BEDE MIAL NORMALNY PRAD!!! OT, MILE! RANO NA KABELKU A WIECZOREM...? OBY NIE PRZY SWIECACH! Oby powyzsze stwierdzenie nie bylo sarkazmem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 30.10.02, 09:50 > ktos kiedys napisal: > > > > > 2. Kiedy zostanie uruchomiona winda i mieszkańcy będą mogli be > z > przeszkód > z niej korzystać? > Odp: Uruchomiona do 30.10.02 wraz z odbiorem technicznym. Ja też nie mogę się doczekać, jak dziś wieczorem wrócę z pracy i wjadę sobie windą na swoje pięterko... Panie Prezesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radi Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 01:09 PYTANIA DO PREZESA: 1.Co z resztą wind w 8 piętrowcu ??? Panie Prezesie ludzie dostają szału taszcząc wszystkie graty na góre, to jakaś paranoja - tak, tak do 30.10.02 - chyba ktoś sobie z nas robi jaja!!!!!!!!!! 2.Spostrzeżenie - może warto, aby ktoś pozamiatał na klatkach schodowych i osłonił marmury - ulegają ciagłemu zniszczeniu, walają się tam tumany gruzu po którym jesteśmy zmuszeni chodzimy bo przecież windy nie dzialają!!!!!!!!!!!!!! 3.Poinformowano mnie w firmie Spray, że ich okablowanie internetowe w pionach nie nadaje się np. do AsterCity - co z tym zrobimy!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 30.10.02, 12:40 OK, powialo optymizmem: - podobno prad ma byc tuz, tuz-poczatek przyszlego tygodnia, - winda jezdze caly czas, widzialem dzisiaj zapalone swiatla drugiej windy i z tego co mowil robotnik to juz wkrotce ma ruszyc; powodem problemow z winda moze byc fakt, ze jesli ktos przytrzymuje drzwi to na innych pietrach gasna i nie daja sie zapalic lampki przywolujace, - kostka idzie OK choc mam pewna watpliwosc: jak WP planuje ulozenie kostki na drodze az do wjazdu na budowe, skoro jest to droga wjazdowe rowniez na dalsze etapy? Niby widzialem, ze mozna tam dojechac od barakow WP ale czy tak bedzie.... Mam tylko wrazenie, ze z WP jest tak caly czas-niby juz, a potem czeka sie tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Kolejne kłamstwa prezesa Remigiusza R. IP: 212.191.166.* 31.10.02, 10:35 Witam wszystkich zrobionych, po raz kolejny, w konia. Uruchomienie wind do 30 października, to termin wyznaczony przez prezesa. Jego niedotrzymanie, budynek 8 piętrowy, świadczy o niskich zdolnościach tego człowieka do zarządzania. Ponadto wychodzi brak kultury i etyki w prowadzeniu biznesu - nie będę tego uzasadniał. Straciłem resztki zaufania do tego człowieka. Nie uwierzę w rzadne jego słowo i będę ostrzegał wszystkich znajomych przed firmą Wersal Poslaski. Pozdrawiam Zawiedziony mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elsbeth Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.160.148.* 01.11.02, 12:46 Czy ktoś z was zna może telefon do prezesa? Ale jakiś inny niż przez sekretarkę, która broni go własną piersią przed klientami? Kupuję mieszkanie na Grochowskiej. To dopiero początki, oddawać go mieli dopiero w czerwcu 2003, ale budowa od ponad miesiąca stoi - podobno nie opłacono dźwigu. Za dwa tygodnie termin kolejnej raty, a do zadaszenia 4go piętra daleko, oj daleko.. I nikogo kompetentnego nie można złapać - prezes wiecznie na spotkaniach, podobnie kierownik inwestycyjny, nawet komórki nie odbiera. Nic nie wiemy. Nie macie jakiegoś namiaru? Z góry wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WERSAL PODLASKI IP: *.plusgsm.pl 03.11.02, 09:57 Gość portalu: elsbeth napisał(a): > Czy ktoś z was zna może telefon do prezesa? Ale jakiś inny niż przez > sekretarkę, która broni go własną piersią przed klientami? Kupuję mieszkanie na > > Grochowskiej. To dopiero początki, oddawać go mieli dopiero w czerwcu 2003, ale > > budowa od ponad miesiąca stoi - podobno nie opłacono dźwigu. Za dwa tygodnie Tak z ciekawości, po co kupujesz nieistniejące mieszkanie? Trochę ryzykowne w obecnych czasach. Nie lepiej poczekać na gotowe, w końcu na rynku warszawskim ciągnie się sporo budów, które skończą się w okolicach podanej daty...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirex Re: WERSAL PODLASKI IP: *.acn.pl / 10.128.129.* 03.11.02, 20:31 Krotki komentarz Do zrozpaczonego klienta wersalu z ulicy grochowskiej: Prezes wcale nie jest nieuchwwytny ani tez pani sekretarka nie broni do niego dostepu. Ja na przyklad bylem 2 tygodnie temu w sobote w biurze wersalu na wawazowej i umowilem sie na spotkanie z panem prezesem na srode. Pan prezes sie zjawil, zadalem mu swoje pytania i tyle... Proponuje nie wprowadzać atmosfery katastrofy. Wspolczuje mieszkancom budynkow 1 i 2 ze oddanie ich budynkow sie przedluza ale taka sytuacja nie jest jeszcze niczym nadzwyczajnym na polskim rynku budownictwa mieszkaniowego. Prosze poogladac sobie listy dyskusyjne dotyczace innych developerow. Oczywiscie wersal jest sporo drozszy wiec powinien byc bardziej solidny , no i z tego tez wzgledu ma bardziej wymagajacych klientów. No ale ze spozniaja sie z oddaniem budynku to nie uzasadnia wygłaszania takich panicznych stwierdzeń. Przykładowo w żadnym miejscu na tym forum nie znalazłem komentarza a propos tego, ze wersal ma dostac w najblizszym czasie kredyt na dokonczenie drugiego etapu inwestycji. Powinno to znaczaco poprawic plynnosc finansowa naszego developera i pozwolic na przyspieszenie prac na pozostalych inwestycjach. W ogole chcialem zaproponowac mniej emocjonalna dyskusje i unikanie daleko idacych stwierdzen bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K&T Re: WERSAL PODLASKI IP: *.ey.com.pl / 132.220.99.* 03.11.02, 22:06 Zdecydowanie zgadzam się z wypowiedzią mirexa. Rozumiem irytację mieszkańców i przyszłych mieszkańców etapu I, jednak i tak jesteście w bardzo korzystnej sytuacji w porównaniu do mnie - ja podpisałem umowę na mieszkanie w budynku #4 w II etapie, wpłaciłem już 80% wartości mieszkania i czeka mnie jeszcze co najmniej 8 miesięcy niepokoju. Nieprawdą jest jednak, że p. prezes unika odpowiedzi na trudne pytania - ja dwa razy dzwoniłem i udało mi się skontaktować za pierwszym razem a nawet umówiłem się na spotkanie, które także się odbyło. Świadczy o tym również dwukrotna wypowiedź p. prezesa na forum dyskusyjnym. Mieszkańcy I etapu - miejcie na uwadze, że Wasze niektóre radykalne wypowiedzi mogą się przyczynić do opóźnienia II etapu. Pozdrawiam forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.191.166.* 04.11.02, 13:22 Witam, oczywiście, że prezes nie unika odpowiedzi na trudne pytania, a NAWET można się z nim spotkać i NAWET wypowiedział się na forum. No i co z tego skoro kłamie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: WERSAL PODLASKI IP: *.stacje.agora.pl 04.11.02, 18:30 Kłamie? Jest jakas roznica miedzy klamaniem (tj. rozmyslnym zatajeniem prawdy, przekazaniem z premedytacja falszywych informacji) a niedotrzymaniem slowa danego, zalozmy, w dobrej wierze. Roznica oczywiscie tylko mentalna - albo "aż"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Re: WERSAL PODLASKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 01:45 Gość portalu: Ja napisał(a): > oczywiście, że prezes nie unika odpowiedzi na trudne pytania, a NAWET można się z nim spotkać i NAWET wypowiedział się na forum. No i co z tego skoro kamie. kłamie? a wiadomości o Wersalu na www.arj255.aktualne.cz widziałeś? Może najpierw się zapoznasz zanim coś napiszesz? Arkadiusz Ps. Przy okazji witam wszystkich forowiczów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały PREZES KŁAMIE IP: *.groupe-andre.fr 05.11.02, 09:53 Gość portalu: Arkadiusz napisał(a): > kłamie? a wiadomości o Wersalu na > <a href="http://www.arj255.aktualne.cz"target="_blank">www.arj255.aktualne.cz</ > a> > widziałeś? Może najpierw się zapoznasz zanim coś napiszesz? Też bym się chętnie zapoznał, ale podana strona nie działa. Niestety muszę zgodzić się z poprzednikiem, że PREZES KŁAMIE. Z premedytacją wprowadza nas w błąd podając nierealne terminy. Najpierw koniec lipca, potem sierpnia, wrzesnia itd. Sorry, ale nie wierzę, że Preses sam wierzył w swoje obiecanki czerwcowe, że do końca lipca ukończy I etap. Minęło kilka miesięcy, a roboty jeszcze im zostało sporo. Kierownicy na budowie nie ukrywają, że jak przyjdzie zima to prace staną i blok ukończą na wiosnę. Współczuję czekającym na kolejne etapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 05.11.02, 09:07 Dzisiaj bedzie wreszcie prad w jaju! Rano elektrycy wnosili skrzynki i mowili, ze dzisiaj podlaczaja! Nareszcie. 5 (lub 6) dni spoznienia mozna jakos przebolec. Jesli chodzi o droge to tez sa jakies optymistyczne ruchy. Moze nawet zbyt optymistyczne-panowie zabezpieczyli sobie taki front robot, jakby chcieli tygodniowa prace wykonac w jeden dzien ale moze im sie uda.... poza tym bloto przymarzlo i jest zasypane piaskiem. Da sie przejsc sucha noga. Oby, oby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 05.11.02, 09:46 Dziękuję Mariusz za konstruktywną informację. Nie wiem tylko czy montaż skrzynek jest równoznaczny z podłączeniem dzisiaj prądu. Oby. Nie chce mi się juz analizować kto i czy kłamie i czy w złej czy w dobrej wierze. Ciekawy jestem czy Prezes wyciągnie wnioski z tej całej sytuacji. Zobaczymy jak będzie wygladać wypłata odsetek. Nie wiem też czy pomogą WP liczne reklamy, które pojawiły się ostatnio w radio, jeśli z drugiej strony będzie "stado" niezadowolonych klientów. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 05.11.02, 14:10 Pytanie do osób już zamieszkujących. Czy są podłaczając się do anten RTV w Waszych mieszkaniach macie jakiś sygnał telewizyjny - tzn podstawowe programy 1, 2, TVN etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 05.11.02, 15:44 Odbieraja programy 1,2, regionalny warszawski, Polsat, TVN (bardzo słabo) Biorąc pod uwagę, że w telewizji nie ma nic ciekawego mnie to na razie wystarczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 05.11.02, 16:20 No to spoko. Jak będę chciał oglądać komedię , albo horror to po prostu wyjrzę sobie przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 05.11.02, 17:11 Trochę optymizmu. Byłem dzisiaj na budowie. Roboty idą pełną parą. W stosunku do niedzieli: Przybyło dużo ułożonej kostki brukowej Zamontowano skrzynki elektryczne w jaju (Prąd w mieszkaniach ma być podłączany od jutra) Zamontowano drzwi wejściowe do jaja Znacznie posunęło się układanie gresu na klatce. Wprawdzie mamy już listopad, ale dobre i to. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego jajka i mokrego dyngusa. Wasz zawsze optymistycznie patrzący na świat. Wacek PS: Łubudubu, łubudubu, niech nam żyje ...... itd. Aha. Zgodnie z prognozą, jutro ma padać śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.191.166.* 06.11.02, 09:48 Proponuję trochę mniej optymizmu. Temperatura nad ranem spadła poniżej zera, mimo tego robotnicy układający kostkę brukową walczą dzielnie. Pozostają inne kwestie: piwnice, prąd w budynku 8 piętrowym (częste przygaszanie żarówki zaczyna być denerwujące), elewacja i balkony - również 8 piętrowy. Poza tym sprawa obciążenia hipoteki gruntu. Czy kotś z Was wie jaki jest status działań zmierzających do jej zwolnienia i wydzielenia działek pod jajkiem i 8 piętrowym ?. Na koniec mała uwaga z życia wzięta. Wspaniali mieszkańcy nie odróżniają śmietnika od budki dla ochrony. Ja osobiście nie widziałem jeszcze śmietnika z drzwiami (są już wstawione) i z oknami. Proponuję trochę ruszyć głową i nogami przed wyrzuceniem śmieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 06.11.02, 11:14 Optymizm jest zawsze wskazany o ile ma racjonalne uzasadnienie. Cały czas wierzę w determinację Prezesa Rogowskiego i w szczęśliwe zakończenie tej budowy. Dlatego jeszcze raz zwracam się bezpośrednio do Prezesa o przedstawienie planów związanych ze zwolnieniem hipoteki pod 8 i 16 pietrowcem. Wiemy, że gmina zgodziła się na podział działki, została ona podzielona, ale za tym jak na razie nie poszły inne działania WP (a moim zdaniem powinny). Kilka dni temu zadałem pytania dotyczące zgody wierzycieli na zwolnienie hipoteki. Prezes, ani biuro sprzedaży w Warszawie nie odpowiedziało. Wydaje mi się Panie Prezesie, że warto kontynuować nieśmiało rozpoczęty dialog z mieszkańcami. Dlatego zapraszam do dyskusji i odpowiedzi na zadane pytania. 1. Czemu nie został jeszcze złożony wniosek w Sądzie Wieczystoksięgowym? 2. Czy Bank Handlowy i inni wierzyciele zgodzili się na zwolnienie hipoteki z części działki na której stoi "jajo" i 8-pietrowiec? 3. Czy WP negocjował ze Sprayem ceny za podłaczenie do sieci? 4. Ile będziemy płacić za podłaczenie kablówki? (Docelowo będzie to przecież ok. 600 mieszkań wiec chyba zniżka powinna być znaczna). 5. Co w przypadku gdyby wiekszość mieszkańców chciała podłączyć się już teraz do np. Astercity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 06.11.02, 15:09 Gość portalu: Sebek napisał(a): > 5. Co w przypadku gdyby wiekszość mieszkańców chciała podłączyć się już teraz > do np. Astercity? Abstrahując od innych tematów, polecam Aster City - mają najlepszą ofertę, a jak już ktoś lub TV po francusku, to są w ogóle bez konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Prad IP: *.bremultibank.com.pl 06.11.02, 15:18 Witam Czy ktos z Was ma jakies informacje na temat pradu? wg ostatnich wiesci mial byc dzisiaj - czy moze sie pojawil? dzieki za info A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Będzie Spray i koniec IP: 195.205.132.* 06.11.02, 15:48 Nie lubię się powtarzać, ale się powtórzę. Spray jest nową firmą na rynku i nie jest przypadkiem, że wchodzi na nowe osiedla. Po prostu odpala część wysokiej opłaty instalacyjnej developerowi, który go wpuszcza na budowę. Robi przy tym taką instalację, żeby inna firma nie mogła jej wykorzystać. Mieszkańcy nie mają tu nic do powiedzenia. Albo zapłacą za instalację, albo w ogóle nie będą mieć telefonu, TV, Internetu. A jak już będzie instalacja i część mieszkań będzie podłączona, to żadna wspólnota mieszkaniowa nie zdoła ze względu na koszty wprowadzić nowego operatora. A developer wywiązał się z umowy. Instalacja jest. Nigdzie nie było mowy, że ma być tania. Wacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: Będzie Spray i koniec- DO PREZESA !!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 00:27 tak, tak juz o tym pisałem - rozmawiałem z kims z firmy Spray i dowiedziałem się, że ich okablowanie internetowe nie pasuje do innego operatora - mają monopol. A co Pan Prezes na to ?????????????????? Czy tak słabo się na tym zna, że nic o tym nie wiedział ???????????????? PANIE PREZESIE CO Z RESZTĄ WIND W 8 PIĘTROWCU I CO Z RESZTĄ ELEWACJI, KTÓRA JEST NIEOTYNKOWANA - IDZIE ZIMA , IDZIE ZIMA................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: Będzie Spray i koniec- DO PREZESA !!!!!!!! IP: 212.244.51.* 07.11.02, 09:27 Prezes znów znacząco milczy... Takie działanie opisane przez Wacka i rudiego to działanie wbrew interesom mieszkańców i wszyscy przyszli Klienci WP powinni wiedzieć o tym, jak deweloper ten dba o ich interesy. To po prostu granda. Najlepiej gdybyśmy się wcale nie odzywali (na praskiej ulicy mówi się "morda w kubeł "), a Wersal wybierze za nas: a. kablówkę b. notariusza c. firmę zarządzającą budynkiem d. i dziesiątki innych podejrzanych firemek a te oskubią nas z reszty pieniędzy dzieląc się z odpowiednimi osobami. Niedawno przez chwile uczestniczylem w spotkaniu mieszkańców na placu budowy i ludzie byli oburzeni taki postepowaniem. Ale kto się tym przejmuje? Czy Pan Prezes jeszcze pamięta takie powiedzenie: KlIENT NASZ PAN ???!!! Obawiam się, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Będzie Spray i koniec IP: spc:* / 126.20.48.* 07.11.02, 13:50 Powinniśmy razem domagać się, aby wszystkie kable telefoniczne z mieszkań zbiegły się w piwnicy, czy innym wspólnym miejscu. Oczywiście powinno to zostać zrobione w koszcie mieszkania i pozostać własnością Wspólnoty. Operator miałby dojście dopiero od tego miejsca i jeden drugiemu by niw\e wadził. Teraz zanosi się na to, że SPRAY zostanie właścicielem pionów kablowych i to jest bardzo groźne. Może w grupie umówilibyśmy się z kierownikiem od elektryki w celu wyjaśnienia sprawy. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na tel 8272983. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mishock Re: Będzie Spray i koniec IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 02:02 Jako "nowy" pozdrawiam wszystkich uczestników duskusji - VIII piętrowiec, mieszkanie odebrane. Wydaje się, że w naszym wspólnym interesie byłoby lepsze zorganizowanie się - czy możemy umówić spotkanie mieszkańców z kilkudniowym wyprzedzeniem i najlepiej w dzień wolny od pracy? Sprawy podpisywania aktów notarialnych i wyboru telewizji kablowej są gorącymi tematami - warto chyba krótko przedyskutować je w naszym gronie i ponownie umówić się na spotkanie z prezesem; ale KONIECZNIE po wczesniejszej rozmowie pomiędzy mieszkańcami, bo inaczej znowu stracimy inicjatywę w dyskusji z prezesem, który chyba zbyt łatwo "zapanował" nad klientami podczas poprzedniej rozmowy. Czy na przykład, jeśli warunki podłączenia "Spraya" są niezadowalające, nie możemy zbojkotować tej decyzji, odmówić podłączenia kabla i po zawiązaniu się wspólnoty mieszkaniowej przegłosować wybór najlepszej oferty? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: Będzie Spray i koniec IP: 212.244.51.* 08.11.02, 09:32 Uważam że pomysł Mishocka jest bardzo dobry. Musimy bardziej się zorganizować i wziąść sprawy w swoje ręce. Ja chętnie przyjdę na takie spotkanie i zawiadomię ludzi których znam. Czas ucieka i działa na naszą niekorzyść. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie spotkanie w jak najszerszym gronie i wytypowanie osób które będą miały pełnomocnicywo do reprezentowania reszty. Może przydałby się też zaprzyjaźniony prawnik? Co do samej TV Spray słyszałem, że ktoś chciał nawet zbierać podpisy pod protestem do Prezesa. Może to jest pomysł? Ale pomysł z bojkotem Spraya jest chyba o niebo lepszy. W końcu nikt nas nie może zmusić do przyjecia niekorzystnych warunków. Kolejną sprawą do omówienia jest sprawa zniżek przy podpisywaniu aktów notarialnych. Bardzo trudno jest je wywalczyć bo notariusze bardzo się pilnują. Ale znam przypadki kiedy mieszkańcom (dużym grupom) udało się wywalczyć niższe opłaty notarialne. Prośba do Mishocka, aby zaproponował jakiś termin spotkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mishock Re: Będzie Spray i koniec IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 23:24 Co do terminu spotkania, to może niedziela 17.11.2002. o godzinie np. 15.00? W związku z porą roku umówić musimy się na klatce schodowej. A tak przy okazji, czy ktoś zna już warunki przyłączenia do TV Spray - osobiście czekam na odpowiedź Spray'a na maila w tej sprawie. I czy może znane są warunki finansowe i treść aktów notarialanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Spotkanie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 20:42 Hej A moze tydzien pozniej, np. w sobote 23 powiedzmy o 15? (to tylko luzna sugestia - bardzo chcialabym wziac udzial w tym spotkaniu, a 17-ego nie dam rady :) Pozdrawiam Ania Gość portalu: Mishock napisał(a): > Co do terminu spotkania, to może niedziela 17.11.2002. o godzinie np. 15.00? > W związku z porą roku umówić musimy się na klatce schodowej. > A tak przy okazji, czy ktoś zna już warunki przyłączenia do TV Spray - > osobiście czekam na odpowiedź Spray'a na maila w tej sprawie. > I czy może znane są warunki finansowe i treść aktów notarialanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polnow Re: WERSAL PODLASKI- kilka waznych pytan IP: *.acn.waw.pl 24.11.02, 21:57 Witam i pozdrawiam wszystkich sasiadow !!! Jestm nowym gosciem tego forum, o jego istnieniu dowiedzialem sie niedawno od sasiada jadac winda w "jaju". Mam kilka WZANYCH pytan. 1.czy Spray jest iedynym operatorem dopuszczonym do budynkow, bo o ile mi wiadomo w pionach zostaja jeszcze dwie rurki do kabli wolne 2.czy wiadomo jak firma bedzie zajmowala sie administracja budynkow prze 1 rok 3.czy wiadomo jak firma bedzie sie zajmowal ochrona osiedla i czy osiedle bedzie monitorowane prze kamery TV przemysloweji czy bede domofony czy videodomofony 4.czy wiadomo jak wyglada sprawa hipoteki na dzien dzisiejszy 5.czy WP nazuca notariusza, czy kazdy moze sobiw przyprowadzic swojego Pozdrawiam wszystkich polnow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.254.* 07.11.02, 09:37 Chciałam uprzejmie poinformować, że w "jaju" jest już "normalny" prąd! Wczoraj moje mieszkanie zostało podłączone! Nareszcie mogliśmy obciąć przedłużacz. Dlaczego obciąć, zapytacie. Otóż mieszkając na XI podłączaliśmy się do skrzynki na X. Aby ułatwić komunikację na korytarzach i klatce schodowej, przedłużacz przerzuciliśmy pionem elektrycznym, który został przez jakiegoś geniusza zaizolowany między piętrami. No i słusznie, ale dlaczego razem z naszym przedłużaczem??? A na zewnątrz kostki brukowej przybywa, zwłaszcza pod 8-piętrowcem. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 07.11.02, 09:47 A u mnie na X pietrze wczoraj wieczorem prądu nie było. Dzisiaj zresztą też nie ma, bo jest awaria i nie ma prądu nigdzie, nawet na klatce. Nie działa też winda. Wspinałem się na górę na piechotę w egipskich ciemnościach. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiuszr Re: WERSAL PODLASKI 07.11.02, 19:44 Forowicze Wersalu P. Zaniepokojony aktywnością jednego z użytkowników forum Wersal Podlaski zwracam Państwa uwagę na niebezpieczeństwo, iż na forum mogą udzielać się osoby nie będące klientami firmy Wersal Podlaski, możliwe, iż posiadające interes w działaniu na jej szkodę. Poddaje pod uwagę działalność użytkownika znanego ostatnio jako Gość: Ja - 212.191.166.* Występującego także pod ksywami „XXX”, „Jajcarz” oraz „Mieszkaniec”. Osoba ta różnie się podpisując ucieka się nawet do popierania swoich wcześniejszych listów (Re: miejsce postojowe Gość: XXX, 28-10- 2002 16:33 oraz odpowiedź Niech nam żyje prezes naszego klubu Gość: Jajcarz, 28- 10-2002 16:44). Dodatkowe wątpliwości budzi fakt, iż osoba ta opisując postępy na budowie łączy się z komputera znajdującego się w Łodzi. Dokładne dane połączenia wyżej wymienianego użytkownika to: Ipadres: 212.191.166.239 inetnum: 212.191.166.0 - 212.191.166.255 netname: AMG descr: AMG.net descr: Lodz, Poland country: PL changed: piotrwi@man.lodz.pl 20001121 route: 212.191.128.0/18 descr: LODMAN changed: napw@man.lodz.pl 20010417 person: Pawel Olszewski address: AMG.net address: Wroblewskiego 16/18 address: PL 93-578 Lodz, POLAND phone: +48 42 683 06 33 fax-no: +48 42 683 06 33 e-mail: P.Olszewski@amg.net.pl changed: piotrwi@man.lodz.pl 20001121 changed: tkielb@cst.tpsa.pl 20020618 Pozdrowienia Arkadiusz R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Wonneschauder Re: WERSAL PODLASKI IP: *.man.polbox.pl 07.11.02, 21:33 WIELKI BRAT PATRZY! Panie Arkadziuszu R. Chyba Pan lekko przesadził. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiuszr Re: WERSAL PODLASKI 07.11.02, 22:06 Gość portalu: Milo Wonneschauder napisał(a): > WIELKI BRAT PATRZY! > Panie Arkadziuszu R. Chyba Pan lekko przesadził. Proszę mnie źle nie zrozumieć. Uważam, iż istnienie tego forum, umożliwiającego nam klientom Wersalu, wolną wymianę uwag i spostrzeżeń dotyczących działalności WP jest wielkim dobrodziejstwem. Apeluję tylko, aby nie przyjmować na słowo wszelkich "rewelacji" dotyczących działalności naszego developera. Powoduje to zbędne zamieszanie oraz atmosferę skandalu na której chyba nikomu nie zależy. Nie oznacza to, iż proponuję powstrzymywanie się od uwag krytycznych. Sam mógłbym ich kilka wymienić :) Arkadiusz R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Wonneschauder Re: WERSAL PODLASKI IP: *.man.polbox.pl 08.11.02, 01:09 Każdemu z nas przychodziły do głowy podobne myśli: Kto pisze w tonie optymistycznym to agent prezesa, a kto kreśli czarne scenariusze jest na pewno wysłannikiem złej konkurencji. Z tym forum jest jak z podręcznikami medycznymi - przy ich czytaniu trzeba dużo zimnej krwi i zdrowego rozsądku. Moim zdaniem nikomu nie można odbierać prawa do wypowiadania się na forum. Kto miałby o tym decydować? Wobec anarchii Internetu nie jesteśmy przecież bezbronni, bo każdy ma swój rozum. Dużo bardziej boję naruszenia mojej prywatności. pozdrawiam wszystkich sąsiadów Milo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.191.166.* 08.11.02, 09:47 Szanowni Forumowicze i drogi kolego Arkadiuszu R. (czyżbyś został oskarżony ale jeszcze nie osądzony i dlatego podajemy tylko pierwszą literę nazwiska ?), na wstępie przepraszam wszystkie osoby figurujące na danych połączenia, z tak wielką wprawą zdobytych przez kolegę Arkadiusza R, gdyż nie mają one nic wspólnego z moimi opiniami wyrażanymi na tym forum. Teraz do kolegi Arkadiusza R., w Wyborczej od dzisiaj zaczyna się konkurs DetekTiVi - szczerze polecam z Twoją smykałką do śledzenia na prawdę warto. Do Arkadiusz R. i forumowiczów: Dodatkowe wątpliwości budzi fakt nieznajomości terminu "serwer" przez Ciebie drogi Arku R. Myślę, że niektórzy z forumowiczów wiedzą, że można się łączyć z Warszawy przez serwer łódzki. Dlatego też Twoja sensacja jest cienkimi nićmi szyta. Proponuję zastanowić się nad stwierdzeniem naszego kolegi ? (koledzy nie kablują na siebie i nie śledzą się nawzajem): "zwracam Państwa uwagę na niebezpieczeństwo, iż na forum mogą udzielać się osoby nie będące klientami firmy Wersal Podlaski, możliwe, iż posiadające interes w działaniu na jej szkodę", a jakież to niebezpieczeństwo i dla kogo kolego Arku ?. Dla nas klientów firmy W.P. na pewno nie. Teraz z drugiej wypowiedzi Arka R. "Apeluję tylko, aby nie przyjmować na słowo wszelkich "rewelacji" dotyczących działalności naszego developera", ja natomiast uparcie twierdzę, że nie jestem źródłem żadnych rewelacji. Moje najostrzejsze stwerdzenie, że prezes kłamie to fakt (weźmy n.p.: uruchomienie wind termin z umowy koniec II kwartału, potem różne obiecanki prezesa, następnie publiczna obietnica na forum do 30 września - ostatecznie uruchomiono je w 6 lisopada). Reasumując kolega musi się jeszcze troszkę skupić jeżeli chce dotrzeć do moich danych osobowych, a ja nie łączę się z komputera w Łodzi (jakoś wolę Warszawę, chociaż ul. Piotrkowska jest całkiem ładna). Ponadto jestem (mimo wszystko) szczęśliwym posiadaczem mieszkania w inwestycji KEN Wersalu Podlaskiego. Apeluję również do forumowiczów o dalsze, anonimowe lub jak nasz kolego z niepełnym podpisem, korzystnie z forum pomimo istnienia takicho osoób jak Arkadiusz, które bardzo lubią wkraczać w cudzą prywatność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: WERSAL PODLASKI IP: 217.153.15.* 08.11.02, 09:26 Chce uczulic wszystkich mieszkajacych już w jaju i osmiopietrowcu na to aby uważali w którym miejscu zostawiają zaparkowane samochody. Dzisiaj rano byłem świadkiem jak robotnik jadący koparką niechcący wybił tylną szybę w srebrnym Golfie zaparkowanym obok 8-io pietrowca. W razie czego moge być świadkiem. Poprostu za nisko podniósł łyżkę do nabierania ziemi i palną w tylną szybe. To tak gwoli przestrogi. Chce tez zapytać ludzi którzy juz mieszkają od miesiąca albo dłużej: Czy wy płacicie jakiś czynsz lub ponosicie koszty zwiazane z woda energią itd. Rozumie iż może być to idiotyczne pytanie zważywszy na opóźnienia w bydowie ale lepiej wiedzieć przed wprowadzeniem jak wy postepujecie. Pozdrawiam Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 08.11.02, 09:37 Czy załapałem się na 1000-y post? Na biurze budowy WP jest taka piękna kartka, która informuje, że wszystkie samochody zaparkowane po 7/11 w godzinach 7-17 w miejscu budowy drogi będą wywożone koparką czy czymś takim. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: WERSAL PODLASKI IP: 217.153.15.* 08.11.02, 10:29 Ciekawe od kiedy ta kartka? Może od dzisiaj od godz. 8.00 (wypadek zdazył się okolo 7.50). Także uważam - nie dajmy sie zwariować skoro wpuscili samochód niech uważają na niego. Wina ewidentnie po stronie robotnika, bo nie chciało mu sie podnieść wysoko łyżki ani sprawdzić czy nie może go ominąć. Pozdrawiam Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 08.11.02, 10:48 Kartkę widziałem wczoraj rano około 9, ale jestem daleki od obrony WP. Pozdrawiam, Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.191.166.* 08.11.02, 09:55 W sprawie czynszu. Na jednym ze spotkań z prezesem ustalono, że nie płacimy czynszu, a raczej (tego nie jestem do końca pewny) albo płacisz czynsz i możesz dochodzić karnych odsetek zgodnie z umową albo nie płacisz czynszu i nie masz odsetek od momentu podpisania protokołu dobioru. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 08.11.02, 10:08 Gość portalu: Ja napisał(a): > W sprawie czynszu. > > Na jednym ze spotkań z prezesem ustalono, że nie płacimy czynszu, a raczej > (tego nie jestem do końca pewny) albo płacisz czynsz i możesz dochodzić karnych > > odsetek zgodnie z umową albo nie płacisz czynszu i nie masz odsetek od momentu > podpisania protokołu dobioru. > > Pozdr Wiem co Prezes powiedział na spotkaniu, ale ja raczej trzymałbym się tego co na papierze a mianowicie: W mojej umowie stoi, że odsetki mi się należą niezależnie od termiowości wpłat kolejnych rat (mimo, że płaciłem w terminie) Czynsz jest płatny od 1/11/2002 (mieszkanie odebrane we wrześniu). Pozdrawiam, Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 08.11.02, 10:39 Patrze zachwycony jak ukladaja kostke jednak pewna rzecz "troche: mnie niepokoi: do jakiej temperatury mozna ja ukladac?! Chyba WP bedzie ja na wiosne ukladal od nowa.... Do mieszkancow: czy koniecznie musicie parkowac samochody w obrebie budowy nawet jesli nic nie przywozicie? Blokujemy siebie nawzajem i robotnikow. Wczesniej juz postulowalem, zeby prowizorycznie uruchomic jeden poziom parkingu co powinno pomoc ale nic z tego nie wyszlo a teraz prace prowadzone sa juz na obydwoch poziomach. Mariusz PS.Do Tani-Dzieki! PS. Do p.Czyzewskiego-Dzieki za prad i luksfery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Spray i koniec IP: spc:* / 126.20.48.* 08.11.02, 12:04 Uzyskałem informację, że budynek kabluje Spray, to znaczy poprowadzi kable garażem do budynków. W pionach poprowadzi koncentryk i pary kabli telefonicznych. Chwała im za to. Niestety, ze względów p.p. w wysokim budynku w odpowiednim momencie wszyskie istniejące rurki pomiędzy piętrami zostaną czymś zalane, i nikt już nigdy nie poprowadzi nowych kabli w pionach. Będziemy skazani na zawsze tylko na jednego operatora TV, internetu i telefonu. Widzę tylko jedną możliwość, gdybyśmy się porozumieli, własnym sumptem położyli uprzedzająco kable pomiędzy piętrami przez, które po zawiązaniu wspólnoty mógłby pobiec sygnał innego operatora i każdy z nas miałby wybór, np TV od Aster, a telefon od SPRAYA. Takim sposobem okablowania budynku WP postawił nas, oczywiście dla naszego dobra, w bardzo niekorzystnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Spray i koniec IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 08.11.02, 12:18 otwory zawsze mozna przekuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Spray i koniec IP: 195.117.240.* 08.11.02, 12:21 Rzeczywiście na to nie wpadłem. Odpowiedz Link Zgłoś