Dodaj do ulubionych

Dom Development- Umowa

27.01.03, 08:02
Jestem w trakcie robienia wywiadu przed podpisaniem umowy przyrzeczenia
sprzedaży. Planuję zamieszkać w Derby III w listopadzie, jeżeli wszystko
pójdzie dobrze.
Jedno z palących pytań, to:
- Czy ktoś nie zna jakiegoś prawnika (niedrogo), który "siedzi" w temacie
umów z developerami i byłby w stanie sprawdzić (doradzić zmiany) moją umowę?
Chętnie skorzystałbym z innych rad osób, które przeszły cały proces z DD.
Obserwuj wątek
    • Gość: romek Re: Dom Development- Umowa IP: deimos:* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 09:16
      > Chętnie skorzystałbym z innych rad osób, które przeszły cały proces z DD.

Zapraszam na derby.waw.pl
    • Gość: małgosia Re: Dom Development- Umowa IP: *.cs.net.pl 28.01.03, 12:03
      mogę Ci pomóc,jestem prawnikiem i niedawno kupiłam mieszkanie z mężem w DD

Małgosia

Dzwoń: 0502 819 712
      • Gość: gosc portalu Re: Dom Development- Umowa IP: proxy / 217.8.186.* 28.01.03, 13:30
        Gość portalu: małgosia napisał(a):

> mogę Ci pomóc,jestem prawnikiem i niedawno kupiłam mieszkanie z mężem w DD

Hmm..... to DD swiadczy rowniez uslugi sprzedazy mezow? w ramach sprzedazy
        wiazanej? ;)) i to swoich pracowników

(biuro matrymonialne czy co ;))
        • Gość: Joker Re: Dom Development- Umowa IP: 213.25.153.* 28.01.03, 13:48
          Na mężów promocja była do końca roku i tylko dla grupy docelowej - prawników.
          Ja chciałem kupić mieszkanie z żoną, ale się skończyły i dali mi w zamian
          kuchnię. Podobno jeszcze można szarpnąć kochanka, ale tylko jak kupisz powyżej
          100 m.kw.
      • Gość: Idu Re: Dom Development- Umowa IP: *.man.polbox.pl 07.04.03, 18:58
        Przeczytałam, że niedawno kupiłaś mieszkanie od DD. Czy możesz podzielić się
        swoimi opiniami - dotychczas przeczytałam kilka raczej nieprzyjemnych na temat
        DD i nie bardzo wiem, co robić - część osób poleca, a część wręcz przeciwnie.

Z góry dziękuję,

Inga
        • jedrek Re: Dom Development- Umowa 09.04.03, 11:38
          coz, ja konsekwentnie NIE POLECAM.
          mieszkam na Bartyckiej, juz 1,5 roku bez aktu notarialnego.
          I bez obiecanego garazu.
          Pozdrowienia.
      • Gość: Stówka Re: Dom Development- Umowa IP: *.marketingserwis.pl 14.07.03, 13:51
        Witam Małgosiu,
        Także jestem klientem DD. Podpisałam umowę z DD ponieważ uciekłaby mi
        rezerwacja. Mam teraz wątpliwości, czy nie wpuszczono mnie w maliny choćby z
        obmiarem pow. mieszkania. Czy mogę skorzystać z tel do Ciebie?
        Pozdrawiam,
        Stówka, Metrum, lok.100
    • Gość: benefka Re: Dom Development- Umowa IP: *.itpp.pl 14.07.03, 03:48
      Ja osobiscie polecic również nie mogę...
      Poczynając od zupełnego braku kompetencji w dziale sprzedaży i kompletnej
      dezinformacji w stosunku do FAKTÓW, a skończywszy na dalekim od ideału
      wykończeniu nie tylko mieszkania, ale otoczenia całego bloku (wynik zapewne
      daleko posuniętych oszczedności)... Jestem niezadowolonym klijentem tegoz
      developera i z pewnoscią nie polecam!!!
      • Gość: kropka Re: Dom Development- Umowa IP: 217.153.15.* 14.07.03, 10:57
        Nie strasz...własnie kupiłam od nich mieszkanie sądząc, ze jest to jedna z
        solidniejszych firm na rynku.Czemu nie polecasz ?

Kropka
        • Gość: Stówka Do Kropki IP: *.marketingserwis.pl 14.07.03, 14:06
          Witaj Sąsiadko!
          Chyba my dwie pozostałyśmy w wakacje w W-wie:-) Chetnie zamienię z Tobą parę
          słów, bo naczytałam się o DD, znajomi pokazali mi błędy w umowie i nie jestem
          prawnikiem. Mój e-mail: m_matysiak@poczta.onet.pl. Odezwij się, to umówimy się
          na tel.
          Pozdrawiam,"Stówka" Metrum, m.100
    • Gość: "Stówka" Re: Dom Development- Umowa IP: *.marketingserwis.pl 14.07.03, 13:47
      Witam Cypisa,
      Ja mam podpisaną umowę z DD na inwestycję Metrum. Mam także kilka uwag. W tym
      jest jedno poważne zastrzeżenie finansowe. Skontaktuj się ze mną tel. 0 502
      707 720 (najlepiej po 21:00)Wejdź także na adres www.namyslowska.pl i poczytaj
      forum.
      Pozdrawiam.
      "Stówka"
      • mikunio Re: Dom Development- Umowa 14.07.03, 14:39
        Mam nadzieję, że od czasów Bartyckiej trochę się w DD zmieniło...

coz, ja konsekwentnie NIE POLECAM.
        mieszkam na Bartyckiej, juz 1,5 roku bez aktu notarialnego.

- - - w umowie przyrzeczenia w Metrum znajduje się czteromiesięczny termin
        przeniesienia własności mieszkania (liczony od wydania pozwolenia na
        użytkowanie)

I bez obiecanego garazu.

- - - j.w. zarówno garaż, jak i komórka lokatorska także znajdują się w umowie -
        zaznaczone, opisane, podliczone.

Chciałbym wierzyć, że podobne jak na Bartyckiej (ewidentne) wpadki ze strony
        dewelopera już się nie powtórzą, ani w przypadku tej inwestycji, ani żadnej
        innej. Mam nadzieję, że zapisy w umowie ułatwią egzekwowanie praw "w razie
        czego". Ja w każdym razie w niemal pół roku od podpisania umowy nie mogę
        skarżyć się na jakiekolwiek niemiłe przejścia zawinione przez dewelopera.

• kpuchatek1 Re: Dom Development- Umowa 05.08.03, 09:52
          A masz w umowie, co sie stanie jak DD nie podpisze aktu w ciagu 4 miesiecy ?
          Jesli nie to mozesz mu skoczyc - podpisze kiedy bedzie chcial.
          Podobnie DD robi z odsetkami karnymi - pisze, ze wyplaci, ale kiedy juz nie.
          Jak ktos podpisuje umowe z DD, to niech zroci uwage, aby na wszystkie
          zobowiazania byly zapisane konkretne terminy.
          Powodzenia !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka