Gość: kowalk IP: *.mofnet.gov.pl 24.07.06, 16:10 Czy ktoś zdecydował się weejść w inwestycję Morskie Oko 2 realizowaną przez TBM Dom Sp. z o.o. w Otwocku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzys Re: Morskie Oko 2 IP: 81.210.12.* 24.07.06, 16:38 Witam, My skierowalismy swoje oczy na 3 inwestycje w Otwocku: Morskie Oko - MakDom, HirnyBD i ...S costam?, niepamietam :)) Z tych trzech padlo na Hirnego ze wzgledu na okolice (Swidry). Morskie Oko odpadlo bo to zadupie (nawet mieszkancy Otwocka tak mowili :) i zupelny brak mozliwosci renegocjacji umowy + dziwny prezes, a do tego budynek nie rozni sie niczym od "pieknych" inwestycji Warszawskich typu "osiedle" a nie po to wybieral bym Otwock by miec widok z okna na nastepne blokowisko. Ps. Ale za to plusem Oka sa przekroje mieszkan! :) Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Morskie Oko 2 IP: 82.177.111.* 25.07.06, 14:57 Gość portalu: Krzys napisał(a): > Morskie Oko odpadlo bo to zadupie (nawet mieszkancy Otwocka tak mowili :) i zup > elny brak mozliwosci renegocjacji umowy + dziwny prezes, a do tego budynek nie > rozni sie niczym od "pieknych" inwestycji Warszawskich typu "osiedle uuulalala no to krzysiu bedziesz "miastowy" a reszta na zadupiu... no no widac rosnie nam w Otwocku osiedla ala MARINA na mokotowie, a tak na serio to twoj clay post to stek bzdur: 1. co rozumiesz przez zadupie? jakis sciek tamtedy plynie?? 2. dziwny prezes....gej??? 3. "a do tego budynek nie > rozni sie niczym od "pieknych" inwestycji Warszawskich typu "osiedle"" - tego to juz zupelnie nie rozumiem... kilka niskich bloczkow z ladnie zagospodarowanym podworkiem, bardzo przyjemnie i kameralnie w przeciwienstwie do hirnego gdzie budynek przypomina barak w KL Auschwitz. a moze tak w ogole to pomylily ci sie adresy biedaku, bo tam w okolicy nie ma zadnego blokowiska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Morskie Oko 2 IP: 81.210.12.* 25.07.06, 15:20 Developer sledzi forum? A ja zle cos napisalem? ..Prawda? Przeepraaaszam - zartowalem. Morskie Oko jest ekstra a Hirny be i na tym pozostanmy :) Pozdrawiam Krzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Morskie Oko 2 IP: 82.177.111.* 25.07.06, 15:29 Ale Krzyś nie bedzie plakal? a tak na serio to moglbys w koncu powiedziec co miales na mysli z tym blokowiskiem? Wilanów wcale nie lepszy - to takie ochydne willowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Morskie Oko 2 IP: 81.210.12.* 25.07.06, 15:42 Czytasz to co piszesz? Podoba Ci sie twoj ton wypowiedzi? Mi nie. Nie mam ochoty podejmowac dysput z osoba piszaca w taki sposob, to wszystko. I tak, bylem na budowie Morskiego Oka jak i w tych okolicach Otwocka Mimo wszystko, pozdrawiam Krzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Morskie Oko 2 IP: 82.177.111.* 25.07.06, 15:48 no i jasniepan sie obrazil. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Morskie Oko 2 IP: 83.238.11.* 25.07.06, 16:10 Jak dla Ciebie budynki Hirnego to budy to cos z Toba jest chyba nie tak:/ Rownież odwiedziłam inwestycje Hirnego i Morskie Oko, przyznaje ze Morskie... to koniec Otwocka (wiec zadupie). Każdy ma jakies upodobania, moze Morskie Oko nie jest takim blokowiskiem jak to mozna zobaczyc w Wawie, ale na takie miasteczko jak Otwock to to wyglada jak blokowisko w niskiej zabudowie. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
michallg Re: Morskie Oko 2 25.07.06, 18:14 Gość portalu: J. napisał(a): >Morskie... to koniec Otwocka (wiec zadupie) hmm ciekawe rozumowanie:) a co jest dalej za zadupiem? bo za morskim okiem zaczyna sie Karczew. to to jest zazadupie? chociaz nie! przepraszam to jest poczatek Karczewa, zadupie jest na koncu. to moze przeddupie? a co jest w srodku? chyba dupa...czyli Hirny (czy jak mu tam). wiec juz lepiej na zadupiu niz w samej dupie. :\ poza tym nie rozumiem za bardzo Krzysia. Piszesz, ze MO to blokowisko a kupujesz mieszkanie rowniez w blokowisku. Co innego jakbys budowal wille pod lasem. Wtedy bym Cie zrozumial. ale w takim wypadku jestes troche zabawny. zupelnie jak polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Morskie Oko 2 IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 20:48 O jeju ale Wy drobnostkowi jestescie:/ Piszac "zadupie" przeciez kazdy normalny człowiek skojarzy,że chodzi o koniec miasta (to chyba nie jest obrazliwy zwrot?) Ja w tej chwili mieszkam na warszawskim zadupiu,i jakos mnie to nie boli. A z ta inwestycja Hirnego to nie trafiles,inetresuje mnie inwestycja na "przeddupiu" Otwocka,hehehe:) Pozdrowka i troszke usmiechu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Morskie Oko 2 IP: 81.210.12.* 26.07.06, 08:57 Hola hoola! :) Chyba nastapila sytuacja porozniajaca strony i ich interesy, gdzie po czesci widze swoja wine uzywajac slowa typu "zadupie" - a przeciez nikt wydajac oszczednosci swojego zycia (zwykle) nie chce by jego wymazone M3 nagle zostalo nazwanym per "zadupie". Mea culpa! Przepraszam za to. Niemniej, gwoli scislosci, odpowiedzialem tylko na post "kowalk" poprzez pryzmat mych doswiadczen ktore to pozyskalem odwiedzajac Otwock jak i z rozmow napotkanych autochtonow Otwockich. Sam niesmial bym wyciagac takich wnioskow i nazywac rejony te - widzac je pierwszy raz w zyciu! - per zadupie. O dziwo, za kazdym razem kazdy pytany czlowiek (tak, zaczepialem ludzi na ulicy - wszak to inwestycja zycia! :) wolal rejony Swidrow (Hirny) niz okolice Ługi (MO). I skrzetnie informacje te zamiescilem w tym watku, to wszystko :) I jeszcze dodatkowo - wszak rowniez musze bronic swoich wyborow! :) - domek Hirny to 2 pietrowy budynek po chyba 9 mieszkan w klatce x 3 klatki w otoczeniu domkow jednorodzinnych (jak i pozostale inwestycje Hirny typu Okretowa w Warszawie itp). Nijak sie ma tu porownanie do jednak prawdziwego osiedla, kilku budynkowego w Morskim Oku, choc oczywiscie i tak daleko mu do pieknych realizacji typu Derby X w Warszawie :))) Ps. Wizualizacja Hirnego na stronie wyglada gorzej niz barak obozowy :) Mam szczera nadzieje ze efekt koncowy bedzie przypominal bardziej realizacje z ul. Okretowej :) Pozdrawiam Krzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Morskie Oko 2 IP: *.chello.pl 31.07.06, 10:10 mamy inne wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Morskie Oko 2 IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 24.07.06, 17:01 byłem, ogladałem, podobała mi się zarówno okolica, jak i plany mieszkań - np. 3 pokojowe z oddzielną kuchnią o normalnej powierzchni 55m !!! Jak dla mnie coś lepszego od wielkiech szop z dwoma pokojami i kuchnią w ciemnym rogu pokoju - jak to zwykle bywa w Warszawie. Ale niestety - wzorce umów, które jak się dowiedziałem nie podlegają negocjacji, całkowicie nie do przyjęcia. Długo by wyliczać, ale jeśli developer nie chce się zobowiązać, że przeniesie własność mieszkania w stanie wolnym od obciążeń, to chyba dalsze komentarze są niepotrzebne ... Umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego nie chcą podpisywać. Dopiero, gdy budynek bedzie miał już 2 piętra. Dla ryzykantów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peterto Re: Morskie Oko 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:08 Moim zdaniem jak na Otwock to lokalizacja, na której ma budować swój blok developer HirnyBD to wielkie zadupie. Byłem tam i nie życzę nikomu, by mieszkał w tej okolicy. A tak ogólnie to nie wyobrażam sobie tego, by Hirny skończył budowę tego bloku jak jeszcze go nawet nie zaczął. Zdaje się, że to jest na ul. Krótkiej. Gdy tam zajechałem- nie widziałem żadnych śladów budowy czy chociaż miejsca ogrodzonego choćby siatką. Mnie osobiście najbardziej podoba się osiedle "Wioska Szwajcarska", ale tam już od dawna nie ma wolnych mieszkań. Jeśli chodzi o Morskie Oko 2 to lokalizacja nie jest najlepsza( Kresy, niedaleka oczyszczalnia ścieków), ale podczas mojej wizyty w biurze dowiedziałem się że tam oprócz Morskiego Oka 2 ma być też realizowana następna inwestycja (oczywiście przez firmę TBM Dom Sp. z o.o.) gdzie oprócz bloków mieszkalnych mają być lokale handlowo usługowe. Gmina obiecuje, ze wybuduje też afaltowe drogi w tamtym rejonie, wiec szykuje sie taka mała metropolia... Odpowiedz Link Zgłoś