Dodaj do ulubionych

VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI.

IP: *.renault.fr 14.02.03, 17:35
Szukam kogos kto zdecydowal sie na zakup tej inwestycji i moze bedziemy sasiadami. Prosze o info
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.renault.fr 17.02.03, 18:47
      Czy naprawde nikt nie interesuje sie ta lokalizacją
    • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.renault.fr 18.02.03, 17:30
      Wciaz poszukuje przyszlych sasiadow
    • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: proxy / 172.21.177.* / *.renault.fr 20.02.03, 19:04
      Wciaz czekam na sasiadów
      Piotr
    • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 23.02.03, 11:26
      szukam sasiadow na tej inwestycji
      Piotrek
      • Gość: Andrzej Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 24.02.03, 00:01
        No to jednego prawdopodobnie znalazles. Jeszcze sie zastanawiam. Daj jakiegos
        maila.
        pzdr
        • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 24.02.03, 00:10
          Czesc,
          Wreszcie ktoś się odezwał. Bardzo się cieszę z tego powodu, bo już myślałem że
          tylko my będzimy tam mieszkać. A oto kontakt do nas:
          kp.wnekowscy@chello.pl
          piotr.wnekowski@renault.com.pl

Pozdrowienia
          Piotrek
          • kostnik Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. 24.03.03, 11:26
            Gość portalu: pw napisał(a):

> Czesc,
            > Wreszcie ktoś się odezwał. Bardzo się cieszę z tego powodu, bo już myślałem
            że
            > tylko my będzimy tam mieszkać. A oto kontakt do nas:
            > kp.wnekowscy@chello.pl
            > piotr.wnekowski@renault.com.pl
            >
            > Pozdrowienia
            > Piotrek
            Witam potencjalnych sąsiadów! Czy już się zdecydowaliście? Umowa rezerwacyjna
            czy przedstępna?
        • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.renault.fr 24.02.03, 20:02
          Andrzej,
          Czy zrezygnowales?
          Piotrek
    • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 25.02.03, 23:45
      Czy moze ktos jeszcze sie interesuja ta inwestycja?????????????????????????
      Piotrek
      • Gość: bga Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 26.02.03, 19:07
        tak ja sie interesuję! :)
        pzdrbga
        • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 26.02.03, 22:51
          Gość portalu: bga napisał(a):

> tak ja sie interesuję! :)
          > pzdrbga

I jak Ci sie podoba inwestycja, w ktorym budynku rozpatrujesz zakup?

Pozdrowienia
          Piotrek
        • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 26.02.03, 22:52
          Gość portalu: bga napisał(a):

> tak ja sie interesuję! :)
          > pzdrbga

I jak Ci sie podoba inwestycja, w ktorym budynku rozpatrujesz zakup?

Pozdrowienia
          Piotrek
    • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 01.03.03, 01:22

Szukam kogos kto zdecydowal sie na zakup tej inwestycji i moze bedziemy
      sasiadami. Prosze o info
      • Gość: tomili Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 06.03.03, 13:18
        wlasnie przymierzam sie do podpisania umowy - mam zamiar to zrobic w przyslym
        tygodniu - negojowales cene przed podpisaniem umowy - z jakim efektem
        • Gość: Andrzej Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 06.03.03, 20:10
          O ktorym myslisz budynku?
          pzdr
          A
          • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 06.03.03, 22:22
            budynek C2
            Piotrek
        • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 06.03.03, 22:20
          Negocjacje są trudne, nie chcą rozmawiac o upustach. Mnie udalo sie wyrwac 1%
          Piotrek
          • Gość: tomili Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 07.03.03, 10:51
            to rzeczywsicie niewiele schodza z ceny - chyba mieszkania im sie dobrze
            sprzedaja - ja zastanawiam sie nad mieszkaniem 4 pok. Podobno zostaly tylko w
            budynku najblizej ulicy.
            Tomek
            • Gość: Andrzej Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 07.03.03, 11:05
              Czesc

Ja negocjowalem zwlaszcza terminy wplat i zapisy uszczegolawiajace "kiedy"
              wplacac.

pzdr
            • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 07.03.03, 23:55
              My zdecydowalismy sie na mieszkanie 4 pokojowe. Pierwszą lokalizację mielismy
              wlasnie w budynku przy ulicy ale jak tylko zwolnilo sie mieszkanie w budynku
              obok (C2) to podpisalismy umowe rezerwacyjna. Wiec mówią pewnie prawde o braku
              wolnych tego typu mieszkan.
              Piotrek
              • Gość: tomili Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 10.03.03, 12:06
                Gość portalu: pw napisał(a):

> My zdecydowalismy sie na mieszkanie 4 pokojowe. Pierwszą lokalizację mielismy
                > wlasnie w budynku przy ulicy ale jak tylko zwolnilo sie mieszkanie w budynku
                > obok (C2) to podpisalismy umowe rezerwacyjna. Wiec mówią pewnie prawde o
                braku
                > wolnych tego typu mieszkan.
                > Piotrek
                No to kupujesz takie same mieszkanie jak ja - ale mnie zostalo przy ulicy -
                chyba jednak nie zamierzaja przerobic stryjenskich na autostrade - sprawdzales
                plan zagrospodarowania przest. okolicy?
                • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 11.03.03, 20:48
                  Gość portalu: tomili napisał(a):

> Gość portalu: pw napisał(a):
                  >
                  > > My zdecydowalismy sie na mieszkanie 4 pokojowe. Pierwszą lokalizację mieli
                  > smy
                  > > wlasnie w budynku przy ulicy ale jak tylko zwolnilo sie mieszkanie w budyn
                  > ku
                  > > obok (C2) to podpisalismy umowe rezerwacyjna. Wiec mówią pewnie prawde o
                  > braku
                  > > wolnych tego typu mieszkan.
                  > > Piotrek
                  > No to kupujesz takie same mieszkanie jak ja - ale mnie zostalo przy ulicy -
                  > chyba jednak nie zamierzaja przerobic stryjenskich na autostrade -
                  sprawdzales
                  > plan zagrospodarowania przest. okolicy?

Autostrady tam na pewno nie bedzie, a i nic duzego nie wybudują, w planie
                  zagospodarowania przestyrzenego jest przewidziana niska max. 2 pietrowa
                  zabudowa.

Pozdrawiam
                  Piotrek
    • Gość: FOKA Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 62.93.65.* 10.03.03, 10:10
      JAKIE SĄ CENY MIESZKAŃ W TEJ LOKALIZACJI :)
      • Gość: Andrzej Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl 10.03.03, 23:49
        Czesc

Od 3300 do 4000 netto. W zaleznosci od lokalizacji.
    • kostnik Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. 22.03.03, 10:57
      Również zamierzam kupić mieszkanie w tej inwestycji! Czy nie przerażaja Was
      okna w kolorze sosny lazurowanej (dosłownie jest to kolor żółty), widziałem u
      nich w biurze - okropność!!!
      Druga rzecz - konstrukcja balkonów - stalowa bez możliwości położenia gresu lub
      terakoty. Na balkonach podłoga będzie drewniana co oznacz pleśń i wilgoć.

Jeśli chodzi o drogę, to na mapce ogólnej na ich stronie jest zaznaczona traasa
      szybkiego ruchu (autostrada) pod lasem Kabackim. Jest to kawałek drogi od
      osiedla ale hałas się idealnie roznosi.

Chętnie pogadam o tej inwestycji: kostnik@gazeta.pl
      • Gość: Pit Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 16:51
        Czesc Kostnik,

Tez mialem kupic mieszkanie u Viterry na Stryjenskich. Mialem nawet podpisana
        umowe rezerwacyjna. Jednak zrezygnowalem. Postaram Ci sie wymienic dlaczego:
        1. wielkosc osiedla - przerazila mnie troche wielkosc tej inwestycji. Duze
        mieszkania znajduja sie tylko w 3 wolnostojacych budynkach i w na koncu
        skrzydla tego duzego budynku w ksztalcie litery V. Reszte zajmuja mieszkania 2
        pokojowe i kawalerki. Duzo mieszkan, duzo ludzi, w srodku zaplanowany jest plac
        zabaw, czyli jak sie zejda tam dzieciaki latem to zgielk moze byc nie do
        wytrzymania.
        2. ja rozpatrywalem kupno mieszkania 3 pokojowego. Te mieszkania jak juz
        wspomnialem znajduja sie w trzech wolnostojacych budynkach. Te budynki mialy
        byc kameralne i male, ale jak sie dowiedzialem ze na pietrze znajduje sie 5
        (!!!) mieszkan to troche zmienilem zdanie. W tej chwili mieszkam w bloku z
        wielkiej plyty 4 pietrowym i na pietrze mamy 3 mieszkania. A tutaj nowe
        budownictwo, bardzo wysoka cena i na pietrze 5 mieszkan jak w jakims hotelu a
        nie w kameralnym budynku. do tego na caly budynek jest przewidziana tylko jedna
        winda.
        3. Beznadziejny rozklad mieszkan 3 pokojowych. Zainteresowanych zapraszam na
        strone Viterry, osiedle VitaParc ---> rzuty mieszkan. Okna z pokoi wychodza
        tylko na sasiedni budynek plus okno balkonowe na Las Kabacki (duzy plus). Ja
        rozumiem, ze mieszkania na tzw. "przestrzal" sa drogie, ale przy tej cenie (360
        tys zl za mieszkanie 3 pokojowe z garazem - stan surowy) uwazam, ze mieszkania
        powinny byc bardziej rozkladowe. Takich beznadziejnych 3 pokojowych klitek
        dawno nie widzialem - mieszkanie dlugie i waskie i mimo swojego sporego metrazu
        (80 m2) wyjatkowo malo "przestrzenne".

Do zalet na pewno mozna zaliczyc: dobrego developera, wysoka jakosc,
        lokalizacja - sasiedztwo lasu kabackiego, komunikacja - sasiedztwo metra i
        autobusow, strzezone osiedle.

Ale moim zdaniem to za malo, zeby podjac decyzje na tak.

Pozdrawiam
      • Gość: Andrzej Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 23.03.03, 22:35
        Czesc

Balkony - tez mi sie opcja drewna nie podoba. Rozwiazanie - coroczna
        konserwacja (moze kiedys da sie zmienic).
        Droga - sprawdzilem w Urzedzie nie ma jej w Planach, Viterra dala niestety
        wyciag z Planow z lat 70

pzdr
        Andrzej
        • kostnik Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. 27.03.03, 09:53
          A kolorystykę okien uważasz za odpowiednią (żółty czy jak kto woli sosna
          lazurowana?)?
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Czesc
          >
          > Balkony - tez mi sie opcja drewna nie podoba. Rozwiazanie - coroczna
          > konserwacja (moze kiedys da sie zmienic).
          > Droga - sprawdzilem w Urzedzie nie ma jej w Planach, Viterra dala niestety
          > wyciag z Planow z lat 70
          >
          > pzdr
          > Andrzej
    • kostnik Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. 24.03.03, 11:24
      Zdecydowałeś się na tą inwestycję?
      • kajko6 Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. 27.03.03, 15:35
        Viterra jak wszyscy developerzy nieźle buja przyszłych klientów, oto przykłady:
        1. Wysoka jakość - śmiechu warte,
        na klatkach lastrico, instalacje z rur stalowych, dach w technologii "dachu odwróconego", na balkonach podłoga z
        gnijącego po roku drewna itp, nie wspominając już o jakości wykonania (wystarczy przejechać się do Ursusa i
        samemu zobaczyć),
        2. Wspaniała lokalizacja - też dobre,
        przy bardzo ruchliwej przez całą dobę ulicy Stryjeńskich (TESCO 24H), ponad kilometr od stacji metra, z autobusami
        co 20 minut, z ledwie widocznym lasem (już niedługo widok będzie zasłonięty przez inne osiedla),
        3. Pięknie zagospodarowane osiedle - lekko przesadzili,
        budynki oddalone są od siebie o 10m, max 20m - ( pięknie to można na tym osiedlu zaglądać sąsiadowi w talerz)!
        4. Termin oddania- koniec listopada tego roku - cha, cha, cha,
        5. Cena,
        trzeba być kompletnym idiotą, żeby za tą cenę kupować taki szajs !!!
        • Gość: pw Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.chello.pl 27.03.03, 21:12
          kajko6 napisał:

> Viterra jak wszyscy developerzy nieźle buja przyszłych klientów, oto
          przykłady:
          > 1. Wysoka jakość - śmiechu warte,
          > na klatkach lastrico, instalacje z rur stalowych, dach w technologii "dachu
          od
          > wróconego", na balkonach podłoga z
          > gnijącego po roku drewna itp, nie wspominając już o jakości wykonania
          (wystarcz
          > y przejechać się do Ursusa i
          > samemu zobaczyć),
          > 2. Wspaniała lokalizacja - też dobre,
          > przy bardzo ruchliwej przez całą dobę ulicy Stryjeńskich (TESCO 24H), ponad
          kil
          > ometr od stacji metra, z autobusami
          > co 20 minut, z ledwie widocznym lasem (już niedługo widok będzie zasłonięty
          prz
          > ez inne osiedla),
          > 3. Pięknie zagospodarowane osiedle - lekko przesadzili,
          > budynki oddalone są od siebie o 10m, max 20m - ( pięknie to można na tym
          osiedl
          > u zaglądać sąsiadowi w talerz)!
          > 4. Termin oddania- koniec listopada tego roku - cha, cha, cha,
          > 5. Cena,
          > trzeba być kompletnym idiotą, żeby za tą cenę kupować taki szajs !!!

Powiedz nam co proponujesz w tych okolicach co nie jest "szajsem"
        • Gość: Andrzej Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 27.03.03, 23:55
          Czesc

Jestem ciekaw gdzie sa te wspaniale mieszkania. Moze Panski pracodawca je
          sprzedaje?
          - odleglosc od metra? fakt cale 5-10 minut, jak ja to wytrzymam, chyba padne
          na ... ze zmeczenia
          - Stryjenskich? ciekawe jak majac okna od lasu bede slyszal ulice,
          - jakosc wykonania? no tak JWC i DD to sa dopiero fachowcy
          - cena? jesli nie pasuje proponuje SAM81 lub inna spoldzielnie, zaoszczedzone
          pieniadze radze wydac na lekarzy

pzdr
          Andrzej
          • Gość: Andrzej Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 27.03.03, 23:56
            zapomnialem jeszcze
            termin wykonania - przejdz sie na budowe zanim bedziesz powatpiewal
        • Gość: Bea Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 28.03.03, 00:08
          Ścisła konkurencja czy co?
          Baby Ci potrzeba!!! Jakieś utajnione kompleksy czy co?
          Może w ten sposób: trzeba być kompletnym idiotą, żeby mieszkać w tym brudnym i
          śmierdzącym mieście, albo? trzeba byc kompletnym idiotą żeby mieszkać w tym
          kraju pełnym idiotów, polecam inną galaktykę jest ich wiele!
          Bea
          • Gość: Pit Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 157.25.43.* 28.03.03, 09:07
            Generalnie osiedle jest do bani. Ogromna ilosc mieszkan, bliskosc budynkow,
            fatalna rozkladowosc tychze mieszkan. Cena zupelnie nieadekwatna. Czy mozna
            mowic, ze osiedle jest kameralne jesli na pietrze jest 5 mieszkan a bloki sa
            oddalone od siebie o 20 metrow????? Dla mnie to kolejny przyklad jak sie robi
            ludzi w konia....
            • Gość: FOKA Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 62.93.65.* 28.03.03, 09:50
              Tak czytam co poniektóre wypowiedzi i naprawdę śmiać mi się chce - najłatwiej
              krytykować - LEPPERYZM, ale powiedzieć coś konstruktywnego i sensownego już o
              wiele trudniej.
              Ja rozumiem tych co w końcu decydują się kupić mieszkanie - ile można w końcu
              wynajmować, znam ten ból. Nie ma idealnych lokalizacji, nie ma idealnych
              ustawień mieszka, nie ma idealnych developerów, ale takie marudzenie niczego
              nie zmienia. A jak komuś się coś nie podoba, to niech kupi sobie sam teren
              zbuduje dom a dookoła zasadzi las i wtedy niech mówi, że ma kameralnie i
              intymnie - ale czy będzie bezpiecznie?
              Ciekawa jestem gdzie w Warszawie są takie wspaniałe lokalizacje ?
              Jest już przeciez coraz mniej atrakcyjnego miejsca do budowania, no chyba że
              ktoś woli mieszkanie na rynku wtórnym - ceny porównywalne do nowych. To fenomen
              rynku warszawskiego, którego mój umysł nie jest w stanie pojąć.
              W każdym razie kończąc wypowiedź - pozdrawiam wszystkich kupujących przy
              Stryjeńskich, też myśleliśmy z mężem o tej lokalizacji, ale w końcu wzięliśmy
              coś bardziej zaawansowanego w budowie i mimo, ze dostaniemy stan surowy i przez
              kilka miesięcy albo dłużej będziemy urządzać nasze mieszkanko w podstawowe
              wyposażenie pozwalające nam w nim zamieszkać - to jesteśmy szczęśliwi a
              krytykanci niech się dławią swoją żółcią.
              PODRAWIAM i miłego weekendu
              • Gość: Pelt Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 217.153.15.* 28.03.03, 10:38
                A można spytać gdzie się zdecydowaliście.

• Gość: FOKA Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 62.93.65.* 28.03.03, 10:55
                  A należysz do krytykantów przyczepiających się do wszystkiego czy do rozsądnych
                  desperatów marzących o własnych 4 ścianach ?
                  Kupiliśmy w Mostostalu - Al. Kasztanowa :)
                  Pozdrawiam :)
                  • Gość: Pit Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 157.25.43.* 28.03.03, 11:09
                    wal sie na ryj...
                    • Gość: FOKA Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 62.93.65.* 28.03.03, 12:00
                      Gość portalu: Pit napisał(a):

> wal sie na ryj...

NO COMMENTS - brakuje mi po prostu słów - mam nadzieję, że mieszkasz w
                      izolowanym baraku na skraju miasta.
                      Milutki jesteś - nie ma co - wyrazy współczucia dla najbliższych i przyjaciół -
                      a masz w ogóle takich :(
        • kostnik Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. 29.03.03, 14:12
          kajko6 napisał:

> Viterra jak wszyscy developerzy nieźle buja przyszłych klientów, oto
          przykłady:
          > 1. Wysoka jakość - śmiechu warte,
          > na klatkach lastrico, instalacje z rur stalowych, dach w technologii "dachu
          od
          > wróconego", na balkonach podłoga z
          > gnijącego po roku drewna itp, nie wspominając już o jakości wykonania
          (wystarcz
          > y przejechać się do Ursusa i
          > samemu zobaczyć),
          LASTRICO I TAK JEST LEPSZE OD PŁYTEK ZA 19,90 ZŁ/M2, INSTALACJA Z RUR
          STALOWYCH - FAKT NIE JEST ZA NAJLEPSZA, DACH W TECHNOLOGII DACHU ODWRÓCONEGO
          NIC ZARZUCIĆ NIE MOŻNA, BALKONY ZGADZAM SIĘ FATALNE - MIMO DOBREJ KONSERWACJI
          DREWNO JEST DREWNEM I BEDZIE GNIĆ, JAKOŚĆ WYKONANIA NIE JEST IDEAŁEM ALE NIE
          JEST AŻ TAK FATALNA TYM BARDZIEJ ŻE DEWELOPER W KAŻDEJ KOLEJNEJ INWESTYCJI
          STARA SIĘ POPRAWIAĆ BŁĘDY ZAUWAŻONE W POPRZEDNICH INWESTYCJACH (CHOĆBY SPRAWA
          DACHU I PRZECIEKAJĄCYCH GARAŻY Z URSUSA)
          > 2. Wspaniała lokalizacja - też dobre,
          > przy bardzo ruchliwej przez całą dobę ulicy Stryjeńskich (TESCO 24H), ponad
          kil
          > ometr od stacji metra, z autobusami
          > co 20 minut, z ledwie widocznym lasem (już niedługo widok będzie zasłonięty
          prz
          > ez inne osiedla),
          DO TESCO JEST KAWAŁEK DROGI A WYDAJE MI SIĘ ŻE GŁÓWNY RUCH DO TESCO BĘDZIE KEN-
          EM, KILOMETR OD METRA - AKURAT ZEBY SIE PRZESPACEROWAĆ DLA ZDROWIA, AUTOBUSY -
          BEDĄ GŁÓWNIE PRZESZKADZAĆ MIESZKAŃCOM BUDYNKU C1, LAS - DZISIAJ JEST A CO
          BEDZIE ZA PARE LAT NIEWIADOMO, MOŻE WYTNĄ POD OWE BLOKI, CHYBA NIKT NIE KUPUJE
          TEJ INWESTYCJI PRZEKONANY ARGUMENTEM ZE Z OKIEN WIDAĆ LAS???!!!
          > 3. Pięknie zagospodarowane osiedle - lekko przesadzili,
          > budynki oddalone są od siebie o 10m, max 20m - ( pięknie to można na tym
          osiedl
          > u zaglądać sąsiadowi w talerz)!
          CZASEM WARTO WIEDZIEC CO JEST U SĄSIADA W TALERZU!? NA INNYCH OSIEDLACH
          ODLEGLOŚCI SĄ PODOBNE, WIĘC NIE WIEM W CZYM PROBLEM?
          > 4. Termin oddania- koniec listopada tego roku - cha, cha, cha,
          TERMIN ODDANIA TO GRUDZIEŃ 2003, NIEWIELU JEST DEWELOPERÓW KTÓRZY BUDUJA W
          TECHNOLOGII 1 ROKU, Z RGÓŁY JEST TO 1,5 DO 2 LAT, NAWET JESLI PRZESUNIE SIE O
          MIESIAC CZY DWA TO I TAK BĘDZIE DOBRZE, ALE BIORĄC POPRAWKĘ NA ICH POPRZEDNIE
          INWESTYCJE TO NIE POWINNO BYĆ TAKIEGO PROBLEMU
          > 5. Cena,
          > trzeba być kompletnym idiotą, żeby za tą cenę kupować taki szajs !!!
          CENA RZECZ WZGLĘDNA, ZALEŻY KTO CO SOBIE CENI, TROCHĘ MOŻE WYGÓROWANA ALE CZY
          ZA PODOBNE PIENIĄDZE JEST COŚ JESZCZE WARTEGO UWAGI W TEJ OKOLICY???

• Gość: Just. Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 213.17.180.* 28.03.03, 11:51
      ale się ubawiałam czytając ten wątek...
      a szczególnie ostatnią wypowiedzą :)))
      jeśli bedziecie sasiadami to wam współczuję :)

pozdrawiam

• Gość: FOKA Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 62.93.65.* 28.03.03, 12:06

JA też się ubawiłam czytając ten wątek a ponieważ zazwyczaj mówię co myślę to
        kazano mi się walić na ryj ale nie podano mi instrukcji jak to robić :)
        Mam nadzieję, ze nie trafię na takiego buraka sąsiada, a jak trafię to będę
        musiała go lekko zresocjalizować. O ile nie jest na to za późno - HE HE HE

POZDRAWIAM WSZYSTKICH NORMALNYCH I KULTURALNYCH FORUMOWICZÓW :)))
    • Gość: Wojtek Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 213.17.245.* 31.03.03, 11:53
      Bardzo ciekawe nowe wątki pojawiły się o balkonach, ścianach i oknach na forum.
      Polecam do przeczytania wszystkim zainteresowanym VitaParc na Stryjeńskich
      • pikus14 Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. 02.04.03, 14:47
        Czy może mi ktoś zdroworozsądkowo i rzeczowo wyjaśnić dlaczego mieszkania w tej inwestycji kosztuja "tylko"
        4400 zl/m2 ?.
        Ja zauważyłem że:
        1. Developer na tym osiedlu wciska PRL-oski standard (w budynkach dużo małych mieszkań, 5 mieszkań na
        piętrze,
        lastryko na klatkach schodowych, osiedle bez satysfakcjonującej komunikacji miejskiejj).
        2. Jest nawet gorzej niż za PRL-u (budynki oddalone od siebie o 10 m, w najgorszym PRL-u tak nie było),
        3.Developer stosuje reklamę dla głupków, czyli jako atuty osiedla podaje nieprawdziwe informacje np wpaniały
        wygląd osiedla ( ma na myśli te gnijące balkony, żółte okna, niespotykane w okolicy zagęszczenie budynków na
        osiedlu?) czy też widok na las (raczej na zajezdnię metra?),
        4. Developer stosuje najtańsze technologie (odwrócony dach) co w połączeniu z zatrudnianiem najtańszych
        podwykonawców skutkuje jakością jak na poprzednich budowach (tragiczną, wystarczy poczytać o kłopotach z
        przeciekającym "odwróconym dachem" na poprzednich budowach),

Ja tego nie rozumiem, przeważnie dlatego, że ten "towarek" znalazł tylu nabywców, którzy co prawda zaraz po
        podpisaniu umowy zauważyli że kupili poloneza zamiast mercedesa, ale nie mają zamiaru się z niej wycofać
        (wysokie
        kary umowne?) i teraz wypisują głupoty o negocjowaniu koloru okien (jakby to był główny minus tej inwestycji)

Będę wdzięczny za ewentualne opinie szczęśliwych nabywców, co ich skłoniło do tak desperackiej decyzji?

Z poważaniem
        P
        • Gość: Pit Re: VITERRA. STRYJENSKICH. SASIEDZI. IP: 157.25.43.* 02.04.03, 15:00
          Przeczytaj moj wpis z 22.03 - tez uwazam, ze ta inwestycja jest do bani. Ale co
          kto lubi. Moze niektorzy maja za duzo pieniedzy i chca kupowac taki szajs. Nie
          mam pojecia :(
          • Gość: Andrzej Re: Viterra - Witam konkurencje IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 02.04.03, 20:12
            Witam przedstawicieli konkurencji. Nie chce mi sie szczegolowo odpisywac na
            wasze klamstwa. Zaczynajac od ceny (nie 4400 tylko 4200 dla wybranych mieszkan)
            konczac na zajezdni metra, ktora kazdy moze sprawdzic na mapie gdzie sie
            znajduje. Spadajcie z tego forum i zajmijcie sie sprzedaza waszych "cudownych,
            z dala od ulic i innych zabudowan" mieszkan. Pewnie przystanek pod nosem
            glownego wejscia nie jest dla was bliska odlegloscia. Proponuje wybudujcie
            przystranki pod kazdymi drzwiami a na pieknym dachu o najnowszej technologii
            postawcie ladowisko dla helikopterow :)
            pzdr
            • Gość: konkurent Do Andrzeja IP: 212.76.37.* 02.04.03, 21:41
              Co się tak denerwujesz Andrzejku?. Złość piękności szkodzi!!!
              Czy nie uczyli was na przyspieszonych kursach dla sprzedawców Viterry, że nie
              należy ulegać emocjom?.
              Czytelnicy swój rozum mają i nie muszą słuchać twoich pokrętnych tłumaczeń.
              Więc to ty raczej spadaj z tego forum, bo znacząco zaniżasz jego poziom
              intelektualny!!!
              • Gość: Andrzej Re: Do Konkurent IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 02.04.03, 22:30
                Wreszcie napisales cos prawdziwego:). Forumowicze swoj rozum maja i mam
                nadzieje sprawdza wszystkie twoje klamstwa m.in - komunikacja miejska (miejsce
                przystanku autobusowego i odleglosc od metra), las kabacki (miejsce zajezdni
                metra), cena (wg konkurentra 4400), .
                Szczesliwy oczekujacy na wybudowanie - umowa rezerwacyjna
                Spadaj
                • kostnik Re: Do Konkurent 03.04.03, 11:04
                  Powiem szczerze bardzo mnie intryguja wypowiedzi osób które mówia że coś jest
                  do bani, ze czegos nie ma, że coś za blisko lub daleko. Ja też moge powiedziec
                  że mam gęś na złotym łańcuchu - i co uwieżycie?
                  Jeśli ktos mówi że nie ma przystanku autobusowego, który jest dokładnie na
                  wprost obecnego wejścia na budowę, czy zajezdnia metra, która jest daleko w
                  odali, itp.

Rozwiązania sa dwa: albo jest to faktycznie konkurencja która stosując
                  prymitywne metody liczy na to że uda się jej znichęcic potencjalnych klientów
                  albo forumowicze, którzy pisza bo piszą, niewa żne co, byleby do przodu, by
                  ożywić dyskusję o niczym.

Mam nadzieję, ze ci zdecydowani sprawdzają powielane tu informacje i je
                  weryfikuja, a dzięki temu dochodza do obiektywnych wniosków co jest prawdą a co
                  nie?!

Pozdrawiam

Kostnik
                  • konkurencja1 Re: Do Konkurent 03.04.03, 11:43
                    kostnik napisał:

" Ja też moge powiedziec
                    że mam gęś na złotym łańcuchu - i co uwieżycie?"

Hi, hi, hi,
                    No i się wydało, dlaczego "kostnik" nabył lokal w tej inwestycji.
                    Ma słabe wykształcenie (wnioskując z poziomu jego ortografii), na pewno nie zrozumiał warunków umowy!!!.
                    Ale skąd wziął pieniądze na zakup?. Jedno jest pewne, nie zarobił ich dzięki własnej inteligencji!!!.
                    PS
                    Andrzejku i kostniku macie wieeeeeele wspólnych cech.
                • konkurencja1 Re: Do Konkurent 03.04.03, 13:00
                  Gość portalu: Andrzej napisał(a):

Szczesliwy oczekujacy na wybudowanie - umowa rezerwacyjna
                  > Spadaj

Bardzo nas wszystkich cieszy andrzejku, że jesteś szczęśliwy. I życzymy ci szybkiego powrotu do zdrowia !!!

Konkurencja
                  • baczek10 Re: Do Konkurent 07.04.03, 15:15
                    kostniku, andrzejku, co z wami?
                    • kostnik Re: Do Konkurent 09.04.03, 14:05
                      baczek10 napisała:

> kostniku, andrzejku, co z wami?

Czekasz na dalszą potyczkę słowną moją z Andrzejem czy może chcesz pogadać o
                      VitaParc.
                      Zdeklaruj się bo nie wiem czy warto pisać coś jeszcze w tym wątku?

KOSTNIK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka