tomek715 31.08.06, 20:32 słyszłem że budimex prowadzi jakeś inwestycje na okęciu i w związku z tym ma lub będzie mieć problemy . Czy ktoś może wie co tak naprawdę tam się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Budimex okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:28 Chyba masz na mysli Mołdawska ? Odpowiedz Link Zgłoś
edmoch2 Re: Budimex okęcie 31.08.06, 21:38 Gość portalu: x napisał(a): > Chyba masz na mysli Mołdawska ? Mam na myśli rozbudowę lotniska Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: Budimex okęcie 31.08.06, 22:06 Artykuł wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3585438.html Budimex chyba ma spółkę córkę, więc teoretycznie sytuacja Budimeksu nie ma wpływu na Budimex Nieruchomości. Zawsze jednak ostrożność jest wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika P. Re: Budimex okęcie IP: *.pekao.com.pl 27.09.06, 13:29 Budimex Nieruchomości i solidność to nieporozumienie !!! Wiem jak bydowali na ul.Wyspowej - tragedia ... z zewnątrz to może wygląda i ładnie, ale jakość wykonanych prac jest fatalna. Brak ocieplenia dachu i źle wykonane rynny - efekt to przemarznięte ściany i grzyb w niektórych miejscach po roku użytkowania. Proponuję porządnie się zastanowić nad kupnem mieszkania wybudowanego przez tego developera. Nie chcę mówić o narzuconym Zarządcy, który jest niekompetentny i wręcz bezradny na problemy mieszkańców. BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI - 100 % PARTACTWA - to jest dobra reklama Odpowiedz Link Zgłoś
markow1976 Re: Budimex okęcie 27.09.06, 13:38 trochę przesadzasz co do jakości BX, ja osobiście jestem zadowolony. A więcej w temacie na forum WYspowej: www.forum.wyspowa.desk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.u.p Re: Budimex okęcie 27.09.06, 14:48 Jest takie powiedzonko "co oczy nie widzą tego sercu nie żal" a co z tymi budowami, których wykonawcą jest B., a inwestorem kto inny. Czytałam kiedyś tekst o apartamentowcu "high technology", który robi B., chociaż inwestorem jest zupełnie ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm11 Re: Budimex okęcie 27.09.06, 16:33 Do Moniki P Budimex dał dużą plamę jeśli chodzi o dach i rynny i kilkadziesiąt innych rzeczy, ale w przeciwieństwie do tego co piszesz jest to firma poważna dlatego że: 1) naprawia to co zle zrobiła 2) wyrzuciła inspektora budowy na zbyty pysk 3) wprowadziła lepsze procedury sprawdzające aby uniknąc podobnych sytuacji. Znam te sprawy bo jestem mieszkańcem na tym osiedlu od 4 lat i trochę mnie te sprawy interesowały Odpowiedz Link Zgłoś
ally123 Re: Budimex okęcie 09.02.07, 08:21 Monika P pisala o Bisie, a na nim sasiad nie mieszka. Po naprawach calosciowych czyli ociepleniu dachu od wewnatrz nadal pojawia sie wilgoc na scianach i przemarza, pomimo cieplej zimy. Dotyczy to co prawda niewielkiej ilosci mieszkan ale i tak dobrze nie jest nadal. Pomijam te farse ktora poprzedzala uznanie przez BX, ze jednak spartolil. Ludzie mieli po kilkanascie stopni w mieszkaniach przy grzejnikach na full odkreconych a insepkcja od dewelopera twierdzila, ze to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Budimex okęcie IP: *.budimex.com.pl 09.02.07, 11:13 Budimex to duzy holding, a deweloperka zajmuje sie w nim spółka zależna razem z hiszpanskim partnerem i z tego co wiem ma sie bardzo dobrze. Co do Okęcia to Budimex jest tam członkiem konsorcjum, którego liderem sa również Hiszpanie, takze ryzyko jakichs ewentualnych problemow raczej dotknie Hiszpanów. Odpowiedz Link Zgłoś