Dodaj do ulubionych

Budimex okęcie

31.08.06, 20:32
słyszłem że budimex prowadzi jakeś inwestycje na okęciu i w związku z tym
ma lub będzie mieć problemy .
Czy ktoś może wie co tak naprawdę tam się dzieje
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Budimex okęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:28
      Chyba masz na mysli Mołdawska ?
      • edmoch2 Re: Budimex okęcie 31.08.06, 21:38
        Gość portalu: x napisał(a):

> Chyba masz na mysli Mołdawska ?
        Mam na myśli rozbudowę lotniska
        • poszi Re: Budimex okęcie 31.08.06, 22:06
          Artykuł

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3585438.html
          Budimex chyba ma spółkę córkę, więc teoretycznie sytuacja Budimeksu nie ma
          wpływu na Budimex Nieruchomości. Zawsze jednak ostrożność jest wskazana.
    • Gość: Monika P. Re: Budimex okęcie IP: *.pekao.com.pl 27.09.06, 13:29
      Budimex Nieruchomości i solidność to nieporozumienie !!!

Wiem jak bydowali na ul.Wyspowej - tragedia ... z zewnątrz to może wygląda i
      ładnie, ale jakość wykonanych prac jest fatalna. Brak ocieplenia dachu i źle
      wykonane rynny - efekt to przemarznięte ściany i grzyb w niektórych miejscach
      po roku użytkowania. Proponuję porządnie się zastanowić nad kupnem mieszkania
      wybudowanego przez tego developera.
      Nie chcę mówić o narzuconym Zarządcy, który jest niekompetentny i wręcz
      bezradny na problemy mieszkańców.

BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI - 100 % PARTACTWA - to jest dobra reklama
      • markow1976 Re: Budimex okęcie 27.09.06, 13:38
        trochę przesadzasz co do jakości BX, ja osobiście jestem zadowolony.
        A więcej w temacie na forum WYspowej: www.forum.wyspowa.desk.pl
        • a.u.p Re: Budimex okęcie 27.09.06, 14:48
          Jest takie powiedzonko "co oczy nie widzą tego sercu nie żal" a co z tymi
          budowami, których wykonawcą jest B., a inwestorem kto inny. Czytałam kiedyś
          tekst o apartamentowcu "high technology", który robi B., chociaż inwestorem
          jest zupełnie ktoś inny.
      • pawelm11 Re: Budimex okęcie 27.09.06, 16:33
        Do Moniki P
        Budimex dał dużą plamę jeśli chodzi o dach i rynny i kilkadziesiąt innych
        rzeczy, ale w przeciwieństwie do tego co piszesz jest to firma poważna dlatego
        że:
        1) naprawia to co zle zrobiła
        2) wyrzuciła inspektora budowy na zbyty pysk
        3) wprowadziła lepsze procedury sprawdzające aby uniknąc podobnych sytuacji.
        Znam te sprawy bo jestem mieszkańcem na tym osiedlu od 4 lat i trochę mnie te
        sprawy interesowały
        • ally123 Re: Budimex okęcie 09.02.07, 08:21
          Monika P pisala o Bisie, a na nim sasiad nie mieszka. Po naprawach calosciowych
          czyli ociepleniu dachu od wewnatrz nadal pojawia sie wilgoc na scianach i
          przemarza, pomimo cieplej zimy. Dotyczy to co prawda niewielkiej ilosci
          mieszkan ale i tak dobrze nie jest nadal. Pomijam te farse ktora poprzedzala
          uznanie przez BX, ze jednak spartolil. Ludzie mieli po kilkanascie stopni w
          mieszkaniach przy grzejnikach na full odkreconych a insepkcja od dewelopera
          twierdzila, ze to norma.
    • Gość: Krzysiek Re: Budimex okęcie IP: *.budimex.com.pl 09.02.07, 11:13
      Budimex to duzy holding, a deweloperka zajmuje sie w nim spółka zależna razem z
      hiszpanskim partnerem i z tego co wiem ma sie bardzo dobrze. Co do Okęcia to
      Budimex jest tam członkiem konsorcjum, którego liderem sa również Hiszpanie,
      takze ryzyko jakichs ewentualnych problemow raczej dotknie Hiszpanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka