enia17 15.05.23, 23:44 W weekend na Okęciu. Dziś w Katowicach O co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemcyy Re: Drony na lotniskach 15.05.23, 23:51 Nie wiem, ale mam nadzieje, ze zaden samolot sie nie rozwali przez tych popaprancow. Raczej to nie drony z prezentow komunijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Drony na lotniskach 15.05.23, 23:55 Wcześniej tez były tego typu incydenty. Kretynow nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 05:29 Drony, balony, rakiety zbłąkane... Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 07:02 Jesli chodzi o drony, to wczesniej - przed wojna, byly takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 06:48 Gdyby były latające hulajnogi, to by i hulajnogi zawalały powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 06:48 Ale jeśli ktoś lubi szukać spisku ... Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 06:59 Dron wielkości szybowca to normalka, c'nie? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 07:23 Są różne drony. Jak ktos wietrzy spiski to niech wietrzy. Jego problem. I tak nie masz wplywu na to co się dzieje. Czy to ruski czy nie ruski dron. To po co się martwić? Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 07:43 Idealna suwerenka! Jest jak jest, po co drążyć? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 08:51 No i co ci da drążenie? Pakujesz się już? Robisz zapasy? Prywatne śledztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 10:13 anilorak174 napisała: > No i co ci da drążenie? Pakujesz się już? Robisz zapasy? Prywatne śledztwo? Ale ty nie masz robić dochodzenia, ty masz się domagac, zeby odpowiednie służby to dochodzenie przeprowadziły i poinformowały o wynikach. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 10:15 anilorak174 napisała: > No i co ci da drążenie? Pakujesz się już? Robisz zapasy? Prywatne śledztwo? Jak po co? Idą wakacje, loty, ktoś bliski, albo sama Ty możesz znaleźć się w pobliżu takiego drona. Jest to jakieś zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 10:21 Czyli siedziec w piwnicy na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 08:31 To nie są "komunijne" drony. Dron wielkości szybowca? Można sobie dopowiedzieć, co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 08:52 No to dopowiedz skoro wiesz. I może podziel się co powinnismy wszyscy zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 09:50 Z punktu widzenia przeciętnego obywatela zrobić z Ruskimi nic się nie da . BTW niedługo wezmę udział w szkoleniu wojskowym - pierwsza pomoc, orientacja w terenie, walka wręcz, reagowanie na zagrożenia, podstawy strzelania (na symulatorze). Tyle mogę dla siebie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 10:01 Powodzenia. Może coś ci to da. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 10:04 Tzn. wszystko oprócz strzelania może przydać się i w "normalnym" życiu, więc się nie zmarnuje . Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 09:07 alex_vause35 napisała: > (...) Można sobie dopowiedzieć, co i jak. (...) Oczywiście. Wiemy, kto za tym stoi. To owe słynne "wiadome siły". Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 12:49 Mój chłop lata dronem w celach fotograficzno - rozrywkowych. Musial zdać specjalny test aby nim operować. Raz zbliżył się, - zaznaczam - ZBLIZYL do strefy zakazu lotów, a chwile potem mieliśmy tuz nad głowa wojskowego myśliwca. Pilot popatrzył i dal nam tylko znak by się wycofać. No i się wycofaliśmy. Akcja zrobiła na nas spore wrażenie. Jakim cudem te drony sobie latają nad lotniskiem, jest dla mnie zupełnie niezrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 12:51 Acha, rzecz miała miejsce w UK, nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 12:56 No pewnie dlatego ze w UK. U nas to burdel na kółkach jak widać. A tak ogólnie stawiam, że następny Rzeszów w ciągu 3-4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 12:59 Wg. Mnie to , że w ślad za ilością kasy, na którą stać właścicieli tych drogówki nie zwiększa się inteligencja tych właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 13:12 "Dron wielkości szybowca" musi skądeś wystartować. Jeśli więc to faktycznie tej wielkości dron był, to zapewne wojskowy, ew. policyjny (nie wiem, czy policja takie ma i do czego mogłyby służyć). (Zakładam, że małe lotniska, z których korzystają np. modelarze, jest monitorowane równie sprawnie co tych ładnych kilka lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Drony na lotniskach 16.05.23, 15:46 mdro napisała: > to zapewne wojskowy, ew. policyjny (nie wiem, czy policja > takie ma i do czego mogłyby służyć). podoba mi się ta teoria. Jak zresztą każda, z której wynika, jakie dzbany zostały po 2015 w tych służbach. Odpowiedz Link Zgłoś