Gość: adios IP: *.merinet.pl 09.11.06, 00:06 Witam wszystkich mieszkańców inwestycji na Tarchomińskiej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnes Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.11.06, 11:57 Kupiłaś tam mieszkanie?13 czy 15?Ja sie przymierzam do 13.Jesteś zadowolona?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adios Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: 212.135.128.* 09.11.06, 13:55 13 ,chyba już nie zdążysz chyba że masz rezerwacje,mogło byc lepiej a lepiej jest chyba na tych najwyższych pietrach a ty masz jakie watpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
sebkrysz Re: Tarchomińska 13 i 15 09.11.06, 19:36 bylem tam wczoraj i mam pytanie do nabywcow - czy nie obawiacie sie okolicy, meneli itd? sam mieszkam na Grochowie wiec praskie klimaty nie sa mi obce, ale na Tarchominskiej nie wyszedlbym w nocy na spacer. Poza tym kamienica super, wysokie mieszkania, dobra cena, ale jednak dosc daleko od tej odnowionej Pragi na Zabkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:51 eeetam , w nocy na spacer, jak wezmiesz troche kasy na myto, to bedzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anime Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:12 byłem tam wieczoram z dziewczyną żywej duszy nie widziałem wchodzilismy na podwórka a nasza koleżanka była też dziś i nawet do kamienicy ktorejś weszla na piętro żeby z góry zobaczyć budowe -sama!,obok buduje sie drugi budynek tarchomińska 15, obok na tarchomińskiej jest szkoła lub przedszkole ,na dole będą usługi ,pozatym fabryke konesera bedą przerabiac ma centrum kultury wiec napewno bezpieczenstwo okolicy wzrośnie,coprawda mieszkania od strony dziedzińca będą okno w okno no i taka mala studnia sie zrobi, Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: Tarchomińska 13 i 15 10.11.06, 11:36 daleko i do Pragi i troche daleko od Szmulek wogole wszedzie daleko a najdalej to juz wogole do tej odnowionej o spacerze w nocy to wogole nie ma mowy, nawet czasami to i za dnia lepiej nie wysciubiac nosa za drzwi bym wogole tam sie nie interesowal mimo, ze klimaty, kamienica super, cena ok po prostu za daleko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: 217.153.123.* 11.11.06, 13:07 Mieszkam niedaleko Tarchomińskiej od 20 lat i jeżeli chodzi o moje odczucia: Zalety okolicy: 1) na prawdę dobra komunikacja, rano idziecie 10 min. do czterech śpiących a stamtąd na przykład tramwajem 25 bez jakichkolwiek korków(ma wydieloną trasę) w 15-20 min. do centrum. Taksówka z centrum kosztuje 18 zł. Za 4-5 lat będzie jeszcze lepiej bo będzie przy Dw. Wileńskim stacja metra. 2) Centrum Wielńska. Wracając z pracy robicie sobie zakupy w sklepie, w którym jest wszystko i jest czynny do 23. 3) Bezpieczeństwo. Przez te 20 lat nic mi się nie stało a lubię sobię na przykład pobiegac o 11 wieczorem z walkmenem. Wady: 1) Brzydka okolica. Niestety wadą Pragi jest to, że jest to bardzo zaniedbana okolica aczkolwiek niedługo mają przeprowadzić sporo remontów budynków i dróg. 2) Mało zieleni 3) Sporo dresów i żuli w okolicach. Nie są specjalnie groźni, ale lubią sobie wystawać z winkiem w bramach przy Tarchomińskiej. Nie jest to przyjemny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adios Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: *.merinet.pl 11.11.06, 22:02 brak zieleni jest zauważalny w tej okolicy a do przystanku autobusowego trzeba przejść kawałek a do dworca trzeba przedzierać się przez białostocką,obok jest tam tez jakiś bar który serwuje obiadki myślicie że da się coś tam zjeść i za jaką cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ido Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: *.merinet.pl 11.11.06, 22:05 bar nie wygląda najlepiej może się coś zmieni:) myśle że nowi lokatorzy pragi mogą też zmienić mentalność mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adios Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: *.merinet.pl 11.11.06, 22:08 domowe obiadki za rozsądną cenę czemu nie:) bedzie tam około 100 mieszkań nowych pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
knj Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety 12.11.06, 11:50 witam jesteśmy parą młodych architektów będziemy mieszkańcami tarchomińskiej 13 jeśli ktoś będzie potrzebował jakiegoś projektu wnętrz ,będziemy też robić i szukać dla siebie, więc zapraszam: ost2000@wp.pl Jest teraz dobry czas żeby wpłynąć na jakieś zmiany układu ścian itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaweł Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.11.06, 16:23 czy są tam jeszce jakies mieszkanka i w ogóle jestescie zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: 212.135.128.* 13.11.06, 17:31 chyba cos na parterze zostało ale nie mam pewności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: 217.98.97.* 13.11.06, 18:17 a moze wrzucicie link? pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: *.eranet.pl 14.11.06, 09:02 przeczytajcie sobie umowy,szczególnie te zapisy o własności itd.... szczerze radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tarchomińska 13 i 15 - wady i zalety IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.11.06, 10:15 rzeczywiscie wszystko to strasznie zawiłe ale bank udzielając kredytu powinien sprawdzic ich dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shmoolander Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:12 widac od razu ze kmiot prezez Pana przemawia. przeprowadzilem sie tu ok 10 lat temu, o zadnym mycie, napadach nie bylo i nie mam mowy. a to co przemawia to wlasnie wychowanie a`la ostroleckie albo pasleckie. spacery pan z pieskami nigdy nie bylu zaklocane, a Panu Szanownemu z samochodem na rejestracji z rodzaju NOL lub WR radze isc na srodmiescie w godzinach poznowieczorowych i przekonanie sie - gdzie szybciej zostanie zaczepiony i trzepniety w niewyparzona jadaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.11.06, 18:53 Witam! Czy ktoś kupił tam mieszkanie?Nie moge znalezc za wiele informacji o developerze. Z góry dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.merinet.pl 15.11.06, 20:30 ja już staram się o kredyt ,chyba nie ma już mieszkań wpisz tarchomińska 13 w google i znajdziesz ,a czy ktoś miał problem z kredytem na tę inwestycje ,chodzi o te prawa własności itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.11.06, 09:28 Dostałam już kredyt. Wszystkie papiery są w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.merinet.pl 20.11.06, 23:27 nie wiecie czy można już zmieniac ścianki w mieszkaniach czy może jest za późno już ?ktoś już cos robił?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.11.06, 11:07 Witam!Gdzie masz mieszkanko?Ja II piętro.Dzisiaj jade zobaczyć co tam slychać na budowie. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.rpsburksgreen.com 22.11.06, 13:47 też drugie!@napisz koniecznie co sie teraz tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.hondaplaza.pl 22.11.06, 16:08 a ja trochę z innej beczki... jeśli jakis złośliwy bank nie udzieli Wam kredytu to chętnie odkupię cesję do mieszkania do 200 000 tys. zł. :) 431 00 00 Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.11.06, 09:58 Hej, kierownik budowy zaprasza za tydzień, będą juz okna i tynki na ścianach na I piętrze i będzie można obejrzeć swój odpowiednik mieszkania na II piętrze. Do tego czasu prosił o ostateczną decyzję co do ścian działowych, jest już ostatni dzwonek na ewentualne poprawki. Okna na II piętro przyjadą pod koniec następnego tygodnia, a w jeszcze nastepnym zaczną tynkować.Wszędzie jest juz instalacja elektryczna i są zakładane rury kanalizacyjne.Za wiele nie obejrzalam bo w moim mieszkaniu jest szatnia dla pracowników. buuuuuuuu! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.merinet.pl 25.11.06, 11:12 dzięki za informacje!to dobre wiadomości ze praca wreee ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt do Agi IP: *.merinet.pl 27.11.06, 19:19 Aga nie wieszw jakich godzinach można wpadać na budowę i o której bedzie kierownik czy on jest cały dzień?czy bez problemu można tam wejść o każdej porze za dnia oczywiście czy trzeba się jakoś umawiać z nimi?jest tam jakiś kontakt telefoniczny bo nie wiem czy tak poprostu wpuszczą na teren budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Agi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.11.06, 14:56 hej, najlepiej jechać tam do 18stej, kierownik powinien cały czas tam być(nawet gdy go nie ma to jest zawsze ktoś inny upoważniony), dostaniesz piękny kask i możesz oglądać mieszkanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: do Agi IP: *.merinet.pl 29.11.06, 18:55 ok dzięki byłem widziałem załatwiłem tylko jakiś pion na ścianie mnie zaskoczył i przesunięcia w konstrukcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.12.06, 11:51 Witam! coś tak ucichło na forum, dostaliście kredyty?Był ktoś może na budowie ostatnio? happy new year! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.merinet.pl 14.01.07, 12:01 bylem wczoraj na budowie Tarchominskiej13 powstawiali okna i wykańczają podłogi ,ściany ,zrobili boniowania na elewacji od dziedzińca ,pogoda sprzyja więc nie ma zastoju ,liczę że uporają się wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.acn.waw.pl 29.01.07, 15:21 Witam! Wlasnie odkrylem to forum. Bede mieszkal na I pietrze - lokal M-8. Bylem ostatnio na budowie-chlopaki sie uwijaja. Minus jest taki,ze slonce to tam bedzie dochodzic, jak sobie zamontuje jakies zwierciadla na zewnatrz. Developer straszyl mnie,ze byc moze wyrobia sie z oddaniem na polowe kwietnia, ale nie bardzo w to wierze. Pozdrawiam sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.merinet.pl 04.02.07, 13:10 my już poprzestawialismy pare ścianek w mieszkaniu na tarchominskiej 13 M-9 (niestety na tym etapie budowy to już dodatkowy koszt) dzięki temu mamy więcej przestrzeni i bedzie troche inaczej i myślimy nad wnętrzem ,jesteśmy młodymi architektami jeśli macie jakieś życzenia to zapraszamy adds@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.merinet.pl 06.04.07, 22:58 podobno elewacja frontowa jest gotowa i zabieraja sie za dziedziniec ,co myślicie moze by tam jakies drzewko wsadzic albo takie waskie i wysokie w wielkich donicach postawic?ale czy to nie zabierze nam słońca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: 212.2.100.* 09.04.07, 10:40 Hej, jest odwrotnie. Dziedziniec jest prawie gotowy, a front jeszcze nie. Jestem jak najbardziej za odrobiną zieleni na dziedzińcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tarchomińska 13 i 15 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.04.07, 18:07 Nie wiecie czemu oni wciąż nie mają tej strony internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
knj Re: Tarchomińska 13 i 15 16.04.07, 21:21 wewnątrz kładą podłogę jakieś takie jasne płytki jestem ciekaw jak sie bedzie tam mieszkało czy światła trochę bedzie bo ja mam mieszkanie w skrzydle po lewej no i żaluzje bedzie trzeba kupic macie pomysł na wnętrze bierzecie architekta czy liczycie na własne siły? Odpowiedz Link Zgłoś
knj projekt wnetrza i ekipa tarchomińska 13 i 15 08.05.07, 11:44 witam budowa prawie idzie ku końcowi więc czy ktoś z przyszłych mieszkańców inwestycji Tarchomińska 13 i 15 potrzebuje projektu wnętrza mieszkania wraz z ekipą ? po wiecej info proszę na maila, ekipa jest doświadczona z wieloletnią praktyką ,ceny atrakcyjne ,nadzór nad realizacją ,dobór wszystkiego ,"pod klucz" ,kto pierwszy ten szybciej bedzie miał zrobione, pozdrawiam przyszłych mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo helooo, szukam porady. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:30 Chcę zapytać jak Wam się współpracuje z tym developerem? Mają nowa inwestycję i zastanawiam się czy wchodzić. Bardzo prosze o radę, piszcie o złych i dobrych stronach (oczywiście Wasze forum już przeczytałam). Jak wasza inwestycja? czy wszystko idzie zgodnie z planem? pomóżcie margo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: helooo, szukam porady. IP: *.acn.waw.pl 24.05.07, 21:08 wspolpraca idzie calkiem niezle. mieli oddawac przed terminem,ale nie wiem czy ostatecznie im sie uda. Na pewno nie beda spoznieni, choc trzeba uwzglednic,ze jest to budowa jednej kamienicy, a nie osiedla. Kontakt jest ok, ustawiaja sie frontem do klienta np. nie bylo problemow, aby zawierac umowy w formie aktu notarialnego u wybranego notariusza. Starali sie, bo to ich pierwsza inwestycja- zobaczymy jak bedzie po oddaniu obiektu, a to juz niedlugo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARGO Re: helooo, szukam porady. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 23:18 SUPER, DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ:) ZASTANAWIAM SIE NAD OSIEDLEM NA KRZYŻÓWKI ALE JESZCZE NIE MAJA POZWOLENIA NA BUDOWĘ... BEDE WDZIĘCZNA ZA JAKIEŚ INFO PO ODDANIU, KIBICUJE TEJ INWESTYCJI BO PROJEKT BARDZO MI SIĘ PODABAŁ, ALE NIESTETY BYŁO JUŻ ZA PÓŹNO. POZDRAWIAM... Odpowiedz Link Zgłoś