Dodaj do ulubionych

Insbud -problem !!!!!!!

IP: 195.94.206.* 19.11.01, 16:27
Ostatnio firma Insbud sprzdaje po atrakcyjnych cenach mieszkania w róznych
lokalizacjach na Ursynowie. Czy ktoś może udzielić sprawdzonych informacji o
wiarygodności tego developera. Z tego co wiem na części oferowanych
nieruchomościach mają kedyt hiopteczny i ludzie, którzy kupili mieszkania nie
mają podpisanycaktów notarialnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: mała Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.11.01, 10:29
      Chętnie dowiem sie tez czegoś więcej na ten temat, bo jestem w trakcie zakupu
      mieszkania na Nowoursynowskiej i jak dotąd nie natrafiłam na żadne niemile
      niespodzianki. Jednka ostrożnosci nigdy nie za duzo. Bede wiec wdzieczna ,
      jesli ktos podzieli sie z nami istotnymi wiadomosciami w tej kwestii.
      • Gość: irena Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: 193.0.68.* 20.11.01, 11:25
        O ile wiem to Insbud sprzedjae mieszkania, ktore przejal w rozliczeniu od
        roznego rodzaju spoldzielni. I umowa zasadniczo jest trojstronna, a jesli
        kupujesz wtedykiedy inwestycja jest jeszcze nierozliczona przez spoldzielnie
        to trudno sie dziwic zebys dostal/dostala akt notarialny, a radze nie kupowac
        jesli to ma byc umowa trojstronna. Pozdrawiam.
      • Gość: ac Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: 195.94.206.* 20.11.01, 14:25
        Na Nowoursynowskiej jest piękny apartamentowiec z mieszkaniami po 890 Dol.i
        jest jeszcze hipoteka z tytułu zaciągniętego kredytu. Jeśli firma Insbud nie
        spłaci kredytu do wierzyciel wyeksmituje wszystkich, którzy zapłacili za
        mieszkania a nie mają aktu notarialnego.
        • Gość: gosc 1 Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.11.01, 10:41
          a jesli mozna wiedziec, to skad te informacje ze na Nowoursynowksiej jest
          hipoteka z tytułu zaciągniętego kredytu - czy to pewne ? W sierpniu, kiedy
          podpisywalam umowe pokazany mi wyciag z ksiegi wieczystej nie wskazywal na
          zadna hipoteke. Bede wiec wdzieczna za wskazowki dotyczace tej kwestii.
          • Gość: AC Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: 195.94.206.* 24.11.01, 14:48
            HIPOTEKA JEST. OBCIĄŻENIE SPRAWDZA SIĘ W KSIĘDZE WIECZYSTEJ A NIE U
            DEVELOPERA, I TRZEBA BYŁO TAK ZROBIĆ, ZAINWESTOWAĆ 3 GODZINY I PÓJŚĆ DO
            SĄDU,TERAZ MA PANI PROBLEM I ŻADNYCH PRAW DO NIERUCHOMOŚĆI.
            • Gość: irena Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: 157.25.99.* 28.11.01, 11:35
              Insbud, mysle ze robo ostatnio niezle przekrety niewiele badz wcale sie tym nie
              przejmujac np. razem ze spoldzielnia Pax sprzedaja te same mieszkania, Insbud
              po 3.400 Spoldzielnia po 3.600? Dodatkowo wcale nie jest pewne czy nie
              sprzedaja tych samych mieszkan po dwa razy? Radze nie kupowac od Insbudu,
              pozdrawiam.
              • Gość: iga Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: 193.0.117.* 28.11.01, 11:49
                Insbud nie robi przekrętów, sprzedaje mieszkania, które dostał w rozliczeniu ze
                spółdzielnią Pax. Jakość jest bardzo dobra, słyną z tego, że dobrze budują.
                Mieszkam w budynku budowanym przez nich, to wiem.
                • Gość: gosc Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.11.01, 10:55
                  Gość portalu: iga napisał(a):

> Insbud nie robi przekrętów, sprzedaje mieszkania, które dostał w rozliczeniu ze
                  >
                  > spółdzielnią Pax. Jakość jest bardzo dobra, słyną z tego, że dobrze budują.
                  > Mieszkam w budynku budowanym przez nich, to wiem.

a jesli mozna wiedziec, to czy w tym na Nowowrsynowksiej ?
                  Jesli tak , to czy wszystko jest tam OK, i czy dostaliscie akty notarialne ?

• Gość: map Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.11.01, 12:08
                Bez przesady z tą podejrzliwością. Nic dziwnego w tym, że Insbud sprzedaje
                mieszkania przejęte od PAX-u w ramach rozliczenia. PAX także je sprzedaje - ale
                w ramach umowy trójstronnej - razem z Insbudem i za jego zgodą - także nie ma
                niebezpieczeństwa, że mieszkanie będzie sprzedane 2 osobom.
    • Gość: 123 Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.tpi.pl 06.12.01, 18:01
      A właśnie, że mają problemy i to bardzo duże. Właśnie zostały zaciągnięte nowe
      kredyty, a zastawem są mieszkania przy ul. Nowoursynowskiej. Nie mają pieniędzy
      na spłatę tych kredytów a zatem bank albo przejmie mieszkania, albo będzie
      dochodził swoich wierzytolności od naiwnego nabywającego mieszkanie, który
      kupił lokal wraz obciążeniem!!!
      • Gość: gosciowa Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.12.01, 11:23
        No to pieknie, bede jednym z nich. Tylko, ze jak podpisywalam umowe w
        sierpniu,w ks. wieczytsej nie bylo mowy o zadnej hipotece. Czy jest jakies
        rozwiazanie, zeby dostac akt notarialny bez tego obciazenia ???
      • Gość: kk Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.12.01, 09:21
        Gość portalu: 123 napisał(a):

> A właśnie, że mają problemy i to bardzo duże. Właśnie zostały zaciągnięte nowe
        > kredyty, a zastawem są mieszkania przy ul. Nowoursynowskiej. Nie mają pieniędzy
        >
        > na spłatę tych kredytów a zatem bank albo przejmie mieszkania, albo będzie
        > dochodził swoich wierzytolności od naiwnego nabywającego mieszkanie, który
        > kupił lokal wraz obciążeniem!!!

a skąd takie rewelacje ?

• Gość: 123 Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.tpi.pl 28.12.01, 12:42
          Te rewelacje są z autopsji!!!
          • Gość: mk Re: Insbud -problem !!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.01.02, 09:41
            a moze cos wiecej na ten temat ?
            z tego co ja wiem, to odluzaja mieszkanie jesli sie ich o to poprosi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka