Dodaj do ulubionych

NCC na Kabatach

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.01, 15:12
Czy ktoś ma wiarygodne informacje na temat opóźnienia budowy budynku A na
osiedlu Nordic Star na Kabatach?
Na koniec października planowano zakończenie stanu surowego otwartego, a
tymczasem mamy już drugą połowę grudnia i niekompletne ściany zewnętrzne oraz
częściowo pokryty dach. Z góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olga Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 17:02
      No wlasnie - moze ktos napisze cos wiecej o tej inwestycji
      • Gość: Andrzej Re: NCC na Kabatach IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 14.04.02, 14:51
        Z tego co wiem NCC mialo wykupione dzialki do samego lasu. Jednak buduja tylko
        na jednej a reszte odsprzedali np. Edbudowie, SAM-81. Wiec prawdopodobnie
        wycofuja sie z inwestycji.
    • Gość: Gagi Re: NCC na Kabatach IP: *.tele.pw.edu.pl 14.04.02, 23:03
      czesc,

a moze jest ktos na forum kto sie tam buduje? jakies refleksje?

pozdr,

G.
    • Gość: Marzanna Re: NCC na Kabatach - czy warto? IP: *.acn.waw.pl 22.05.02, 23:46
      Nie straszcie mnie a raczej straszcie bo wlasnie mam tam zamiar kupic
      mieszkanie i to drogo bo oni sa drodzy. Dom stoi, widzialam i ma sie dobrze,
      wiec chyba skoncza do pazdziernika. Dlaczego sie wycofuja? czy nie sa za drodzy
      jak na te czasy? Czy slyszelicie o nich cos zlego?
      • flora28 Re: NCC na Kabatach - czy warto? 24.05.02, 12:25
        witajcie
        z tego, co widzialam, budynki rosna jak na drozdzach. wybralam ich, bo sa
        solidna firma, wzbudzilo zaufanie to, co mowili o niej moi znajomi z branzy
        budowlanej. sa duzi, bogaci, i raczej nie powinno byc klopotow. a ceny? ja
        uwazam, ze wziawszy pod uwage ceny w tej okolicy, sa bardzo przyzwoite. dlatego
        wlasnie ich wybralam.
        jesli chodzi o kontakty, jest ok, wiele razy wprowadzalam poprawki do planu,
        nigdy nie powiedzieli, ze czegos sie nie da i wiekszosc rzeczy robili "w
        cenie". jedyny zarzut - oportunistyczna ksiegowa, ktora nie obchodzi to, ze
        nieslusznie pobieraja od nas VAT za garaze. A, wkurzylo mnie jeszcze to, ze
        zmuszaja do zakupu garazu. Ale ja to przebolalam, moze w koncu dorobie sie auta.
        decyzje oczywiscie podejmiesz sama, ale ja mysle, ze chyba warto, zwlaszcza jak
        sie porownuje do tego, co widac na rynku (nim kupilam mieszkanie dosc
        intensywnie rozgladalam sie po rownych inwestycjach, wiec wyrobilam sobie
        zdanie:))
        pozdrawiam i zycze udanych wyborow
        • Gość: mar Re: NCC na Kabatach - czy warto? IP: *.citicorp.com 28.05.02, 14:22
          Czy termin oddania Nordic Star na Kabatach nie minął przypadkiem w 2000r ?
          • Gość: koko Re: NCC na Kabatach - czy warto? IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 28.05.02, 16:45
            Termin oddania nie minal - budynek A ma byc oddany do konca pazdziernika 2002.
            I ma on byc dotrzymany. A po za tym twierdze ze firma jest OK, sama tam
            kupil;am mieszkanie, oczywiscie po wczesniejszych badaniach rynku. Na tej
            budowie widac postep prac.
    • Gość: m Re: NCC na Kabatach IP: 212.244.180.* 24.05.02, 14:58
      A czy może wiecie ile kosztuje u nich m2 mieszkania o powierzchni ok. 80 m2?
    • Gość: bitri Re: NCC na Kabatach IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.06.02, 08:11
      Jakie sa pozniej u nich czynsze?
    • Gość: JacekD Re: NCC na Kabatach IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 14:47
      Obok tematu...ale.

NCC rzeczywiśce sprzeda(ło) pozostałe działki. Ta budowa jest ostatnią
      inwestycją firmy. Mieszkania oferują drogo, nawet w tej lokalizacji.
      Dekoniunktura na rynku spowodowała wycofanie się z budownictwa mieszkaniowego.

Jacek
    • Gość: JK Re: NCC na Kabatach IP: *.pl 09.07.02, 17:36
      Kupilam tam mieszkanie. Tez czekam na koniec budowy i w miare mozliwosci
      obserwuje teren. Z zewnatrz to juz niewiele mozna podzialac, bo robia blok w
      srodku. Wiec gdy byl jakis niedawny termin platnosci zrobilismy sobie rodzinna
      wycieczke do naszego mieszkania. Tzn. weszlismy do srodka (z pracownikiem NCC
      oczywiscie). Pokazal nam nasze mieszkanie, popytal czy wszystko jest zgodnie z
      planem i naszymi przerobkami (na pierwszy rzut oka chyba jest OK). Powiedzial ze
      rzeczywiscie oni maja to skonczyc do konca wrzesnia, a lokatorom oddawac beda w
      pazdzierniku.
      Ogolnie to oni chyba sa tak dosyc frontem do klienta. Tyle ze sytuacja w polskim
      budownictwie i nie tylko troche psuje atmosfere.
      • Gość: gość Re: NCC na Kabatach IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 09.09.02, 10:02
        Developer jest OK. Tez tam kupiłem mieszkanie. Zrobili powazny błąd w umowie,
        napisali mianowicie ze kolejne raty wpłacane będą w zależności od stanu
        zaawansowania "budynków". Podkreślam "budynków". Wyglada to tak, ze wykanczają
        mi mieszkanie a ja mam zapłacone 30%. Zapłacę dopiero jak skończą i ocenię czy
        wykonali to dobrze. Nie mają prawa naliczać karnych odsetek gdyż budynek B
        skończony będzie dopiero w marcu 2003 r.
        Jakiś czas temu próbowali podpisywać z ludzmi aneksy aby to zmienic ale nie
        każdy się musiał zgodzić.
        Martwi mnie tylko to ze budynek A oddadzą 31 października 2002 a tam cały czas
        będzie budowa części B. Ciekawe co z garażami i dojazdem, niemówiąc już nic o
        miłych odgłosach budowy do marca 2003 albo jeszcze dłużej.
        • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 10.09.02, 08:03
          to znaczy co? chcesz sie z tym bijac (z platnosciami) do marca 2003? Przeciez
          dopoki nie wplacisz im CALOSCI kwoty nie wydadza Ci kluczy.
          co do budowy drugiego budynku: tez mnie to troche martwi, no ale coz, i tak
          calymi dniami nie ma mnie w domu, a mam nadzieje, ze w niedziele dadza sobie na
          luz.

• Gość: GUT Re: NCC na Kabatach IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 10.09.02, 10:25
            NIe , prawdopodobnie wplace reszte jak skoncza budowe 31 pazdziernika i ocenie
            jak to wszystko wyglada. Boje sie bo w lipcu obiecywali ze klucze juz bedzie
            mozna odbierac 15 sierpnia :-))). Dobrze ze sie nie dalem nabrac. Caly czas
            teren wyglada jak plac budowy i nawet nie ma jak dojechac. Ciekawi mnie czy to
            wszystko uprzątną do 31 pazdziernika???.
            • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 10.09.02, 11:03
              ja mam wstepny odbior na 13 wrzesnia, powiedzieli, ze od 1 pazdizernika beda
              wydawac klucze
    • micksnow Re: NCC na Kabatach 20.08.02, 16:59
      Witam,,w zasadzie to sie zdecydowalismy an mieszkania oddawane na wiosne, czy
      ktos ma inforamacje na temat protestow okolicznych mieszkancow na temat tej
      inwestycji?
      • Gość: cutter Re: NCC na Kabatach IP: *.chello.pl 30.08.02, 01:37
        maja uchylone przez NSA warunki zabudowy terenu i druga sprawe w NSA o waznosc
        pozwolenia na budowe ... radze uwazac
        • cleo_1 Re: NCC na Kabatach 30.08.02, 08:57
          Cutter,
          czy uchylenie decyzji odnosnie zabudowy dotyczy budynkow, ktore mialy stawac
          obok obecnie wykonywanej inwestycji Relaksowa?
          • Gość: xxx Re: NCC na Kabatach IP: *.polkomtel.com.pl 30.08.02, 16:11
            Sprawa jest nieaktualna.Takie problemy wystąpiły na początku, kiedy nie było w
            ziemi jeszcze nic. Mają jak najbardziej wszystkie pozwolenia i są wiarygodni wg
            banku ich obsługujacego. Co więcej jeden budynek jest już niemal gotowy do
            oddania, a drugi stoi również i jest wykańczany.
    • Gość: JK Re: NCC na Kabatach IP: *.pl 31.08.02, 19:21
      Cutter, a skad masz takie informacje. Jesli sa sprawdzone to podaj zrodlo.
      Jesli nie, to nie pasuj atmosfery i nie denerwuj ludzi.
    • Gość: Jezyk Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 19:44
      Szukam sasiadow w budynku A przy ul.Relaksowej
      • Gość: Czarna Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 10:34
        Cześć, ja też chętnie poznam ludzi z Relaksowej "A".
        • Gość: Jezyk Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 20:40
          Czesc, czy jestes juz po odbiorach?
          My bedziemy w klatce VIII.
          • Gość: czarna Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 08:42
            Niestety jeszcze nie, ale mieszkam w pobliżu NCC, więc donoszę co następuje: w
            budynku „A” trwa odbiór mieszkań a po budowie kręcą się (niestety dość
            niemrawo) robotnicy. Malują balustrady, robią wejścia do klatek, kończą
            elewacje parteru. Mam nadzieję, że zdążą do planowanego na październik odbioru
            budynku. Mój znający się na rzeczy tata twierdzi, że spokojnie zdążą - pytanie
            tylko jak długo potrwa zanim budynek odbierze gmina... W budynku "B" prace
            posuwają się szybko – wstawili okna, ocieplają ściany, a ściany wież od strony
            bud. „A” są już pomalowane. Wnioskuję więc, że dla osób, które już w
            listopadzie zamieszkają w „A” roboty przy „B” nie będą uciążliwe.
            Ciekawa jestem czy do forum zaglądają jeszcze osoby, które już odebrały w NCC
            mieszkanie? Chętnie przeczytałabym o ich wrażeniach z odbioru lokalu.
            Pozdrawiam,
            Czarna
            • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 17.09.02, 12:13
              Chętnie przeczytałabym o ich wrażeniach z odbioru lokalu.

no to na zyczenie przeklejam tu duze fragmenty moich wrazen z piatkowego odbioru
              mieszkania w budynku A

wrazenia fatalne, po prostu koszmar. Mieszkanie bylo nieprzygotowane do
              odbioru, ktos prowadzil w nim prace (na balkonie), okna i podlogi zasmiecone
              i brudne, nie mozna bylo ocenic, czy szyby sa nieporysowane (po prostu
              panstwu z dzialu handlowego pomylilo sie mieszkanie i uprzatneli to na 4
              pietrze), kierownik budowy - kompletny arogant, cham i gbur, mialam wrazenie,
              ze dostalam to mieszkanie w darowiznie, albo ze przyszlam do czyjegos
              mieszkania i smiem je krytykowac! Mialy byc naniesione dodatkowe punkty
              swietlne w lazience, sypialni i kuchni - nie bylo. Byl obrazony, ze JEDNAK
              maja mi to zrobic! Takiego koszmaru i nerwow dawno nie przezylam. niczego nie
              podpisalam - zadnego protokolu odbioru czy usterek, nic. Dla mnie to byla
              farsa, tragedia, nie odbior. Zaczelo sie od sprzeczki na
              temat "dlaczego ja mam podpisywac protokol usterek (ktorych, jesli nie bedzie,
              nie zglosze, a po dwoch tygodniach trzech scian nie bedzie w mieszakniu, ale
              przeceiz protokol podpisalam bez usterek), a klucze otrzymam za 2 tygodnie. Pan
              zaczal bredzic o zaufaniu do firmy, czym rozbawil mnie do lez, bo zaufanie to
              mozna miec do sprzedawcy bulek, a nie do polskiej firmy budowlanej sprzedajacej
              mi mieszkanie za 200 tys zl. Termin do usuniecia usterek nie zostal wyznaczony,
              bo on stwierdzil, ze to bedzie "przynajmniej miesiac" a ja na to, ze po
              szczegolowych ustaleniach z dzialem sprzedazy powiedziano mi, ze jakiekolwiek
              poprawki zajma nie wiecej niz 2 tygodnie, i na tej podstawie ja wzielam urlop,
              chcac odebrac klucze w pierwszych dniach pazdziernika i od razu zaczac
              wykanczac mieszkanie. Uslyszalam, ze "to nie jest ich zmartwienie", a jak mi
              sie cos nie podoba, to bede czekac nie miesiac, a dwa, jak jest zapisane w
              umowie.
              stweirdzil, ze jak sami zmienimy cos w ukladzie scian, stracimy gwarancje na te
              sciany (te i inne, Bo "pekniecia moga sie przenosic") a oni jako firma nic nie
              zrobia, bo pieniadze z tego zadne, a cale tony roboty.

• Gość: Czarna Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 13:06
                Masz rację taki odbiór to koszmar. Zaskoczyłaś mnie tym opisem, bo jak do tej
                pory nie miałam problemów z obsługą w NCC i też nastawiłam się na remont zaraz
                po odbiorze. Chciałabym szybko wyprowadzić się z wynajmowanego za ciężkie
                pieniądze mieszkania, więc jak usłyszę od jakiegoś buca, że coś tam naprawią
                za miesiąc lub dwa to chyba nie zdzierżę.
                Na odbiorze byłaś sama czy z fachowcem?
                • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 17.09.02, 14:32
                  Ja szlam dokladnie z takim smamym nastawieniam jakie Ty masz teraz, ze to
                  bedzie czysta formalnosc, i nie chcialo mi sie nawet wujka - budowlanca
                  fatygowac. Na szczescie przyjechal! Bez niego zrobiliby z nami co by chcieli.
                  Nawalili na calej linii, w kazdym punkcie (wyobraz sobie, ze za kazdym razem
                  jak szlam ogldac to mieszkanie, ogladalam albo to pietro wyzej, albo to pietro
                  nizej, nigdy swoje, bo a to wylewali podloge, mimo, ze wczesniej sie umowilam i
                  mieszkanie mialo byc dostepne, a to pani sie klucze pomylily...) a zachowywali
                  sie tak (zwlaszcza ten facet), jakbysmy smieli krytykowac ICH dom! JAK my
                  mozemy miec pretensje, ze szyby sa brudne, mieszkanie nieprzygotowane, umowa
                  niewykonana!
                  Na Twoje pocieszenie powiem Ci, ze generalnie sciny byly proste, do tego wujek
                  nie mial zastrzezen, u mnie najgorsze jest to, ze nie wykonali mi tych
                  dodatkowych punktow swietlnych, czego nawet wczesniej nie moglam stweirdzic, bo
                  za kazdym razem ogladalam nie swoje mieszkanie - ale zabawne. Wujek natomiast
                  wyszedl stamtad w ciezkim szoku, bo choc z glebokiej prowincji, miasto raptem
                  100 tys mieszkancow, to odbiory wygladaja tam zupelnie inaczej i nie mogl po
                  prostu zrozumiec, jak facet moze mi powiedziec, oficjalnie, ze firmie sie "cos
                  nie oplaca zrobic". Zadowolenie klienta i renoma firmy to dla nich chyba gips.
                  Ale jak to sie mowi, cham ze wsi wyjdzie, ale wies z chama nigdy.
                  • Gość: hania Re: NCC na Kabatach IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 17.09.02, 16:01
                    Ja swoje mieszkanie w trakcie budowy ogladalam kilkakrotnie, nigdy z tym nie
                    mialam problemow. Rowniez w swoim mieszkaniu wprowadzalam wiele zmian, burzylam
                    kilka scian, stawialam nowe scianki, zmienialam miejsca punktow swietlnych itd.
                    i wszystko to zrobili. Wpuscicli mnie nawet kilka razy z ekipa remontowa (na 2-
                    3 godziny) , aby ci wczesniej mogli przygotowac dla mnie kosztorys. Wszystko
                    jak do tej pory jest OK. Mieszkanie bede odbierac w przyszlym tygodniu. Zobacze
                    czy dalej bedzie tak wspaniale.
                    • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 17.09.02, 16:44
                      Mysle, ze mialas wiecej szczescia niz ja (trafilas moze na innych ludzi). Mnie
                      powiedziano, ze nie oplaca im sie robic czegokolwiek, jak ja chce. To, na co
                      sie zgodzili, i tak jest niezrobione. Kilka razy odmowili mi mozliwosci
                      przyjechania i wejscia do mieszkania (twierdzili, ze maja malo czasu, bo
                      przychodzi wielu nowych klientow ogladac mieszkania, czyli jak kupilas, to
                      spadaj, i nawet im to powiedzialam). Bylam tam dwa razy, nie w swoim lokalu.
                      Myslalam, ze nie ma to znaczenia, ze wystarczy potwierdzenie Pani Kucewicz, ze
                      wszystko jest zrobione, podpisane aneksy do umowy i wplacone pieniadze. No,
                      niestety, ale zycze, aby Ci sie po odbiorze nie zatarlo to wrazenie. U mnie tez
                      byloby pewnie okej, gdyby nie ten idiota, ktory wszystkie rozumy pozjadal, i
                      ktoremu sie nic nie oplaca.
                      • Gość: czarna Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 18:48
                        Ja też wprowadziłam poprawki i jak poszłam zobaczyć mieszkanie ze zdziwieniem
                        stwierdziłam, że o jednej z nich zapomniano. Pani oprowadzajaca po budowie była
                        kompletnie niekompetentna, a pani Kucewicz bardzo zdziwiona. Niestety, nie
                        sprawdziłam drugi raz jak wygląda mieszkanie...
                        • Gość: ola Re: NCC na Kabatach IP: *.pm-studio.pl 20.09.02, 11:16
                          Witam
                          Byc moze zamieszkam w tym samym budynku A.
                          I wlasciwie jestem zaskoczona Waszymi wypowiedziami a propos tego
                          budynku i NCC.
                          Jak narazie moje wrazenie jest jak najbardziej pozytywne, i w porownaniu z
                          innymi deweloperami, NCC wydaje sie byc ok
                          ale potym co przeczytalam, bede bardziej czujna :)
                          na to mieszkanie zdecydowalam sie pare dni temu, wiec ominely mnie
                          sprawy typu, dodtkowe oswietlenia itp, bo mieszkanie jest juz gotowe.

ale jesli chodzi o usterki i zmiany tj inne sciany dzialowe itp - to o tym
                          wszystkim jest w umowie.
                          na usterki maja max 2 tyg, jesli dobrze pamietam, a za "sciany" odpowiada
                          juz przyszly wlasciciel,

jedyne co mi sie nie podoba, to to ze NCC zastrzega sobie w razie mego
                          niewywiazania sie z oplat i i w tym wypadku rozwiazaniu umowy, 7%
                          wartosci inwestycji!
                          jak sie okazalo nie jest to standard i ogolnie by np dostac kredyt musze
                          zlozyc wniosek z podpisana umowa, w pelni swiadoma ze jesli kredytu bank
                          mi nie udzieli, trace 7 % . a dla przykladu Wersal Podlaski, z tego tytulu
                          bierze ok 700zl, jest to jakas oplata manipulacyjna. wiec zdecydowanie
                          mniej, i w takiej sytuacji mozna ryzykowac

pozdrawiam
                          ola
                          • Gość: czarna Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 11:44
                            W porównaniu z innymi deweloperami działającymi na warszawskim rynku NCC jest
                            dobrą firmą. Ale jak sama zauważyłaś i oni zaliczają wpadki - nie wykonanie
                            zatwierdzonych poprawek w lokalu to nie w kij dmuchał. Ciekawe jak sprawdzą się
                            w roli administratora budynku.
                            • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 20.09.02, 12:19
                              Tak, wpadke zaliczyli, ale umieli przeprosic i przyznac sie do bledu;
                              wiekszosc "developerow" pewnie spuscilaby nas nie powiem z czym.
                              Co do administrowania: ktos kiedys (kto mieszka w ich inwestycji Sloneczny Sad
                              bodajze) mowil, ze admininistuja ok; z podanych wyliczen wynika, ze czynsz w
                              NCC bedzie wynosil ok 450 zl (z oplata za garaz). To duzo, jak sadzicie? Gdzies
                              wczesniej zaczynalam watek oplat za garaz, ktorego nie bedzie sie uzytkowalo
                              (bo ja nie mam samochodu i przez najblizsze 2-3 lata nic sie w tym zakresie nie
                              zmieni, chyba, ze sobie do niego wstawie wrotki; w zwiazku z tym, dlaczego mam
                              ponosic oplaty takie sami, jak ci, ktorzy z niego korzystaja i uzytkuja kilka
                              razy dziennie) - nikt tego watki nie pociagnal.
                              Zadnych oficjalnych informacji jednak nie ma jeszcze, wiec nalezy na nie
                              zaczekac, a potem rozmawiac.
                              Olu, jesli chodzi o zminimalizowanie ryzyka, pobierz od banku promese
                              kredytowa, kosztuje mniej niz "czesne" w Wersalu. Ja jestem juz po odbiorze
                              technicznym, o ktorym w rzeczy samej pragne zapomniec jak najszybciej; na forum
                              opisalam jednak wczorajsza wizyte w NCC i rozmowe z dyrektorem sprzedazy, ktora
                              byla bardzo pozytywna. Z oceny wujka - murarza wynika, ze standard wykonania
                              jest bez zarzutu (mial tylko watpliwosci co do braku wyprowadzenia wyjscia
                              odplywu pralki, nie wiem, jak to rozwiazac, i czy faktycznie nie powinni tego
                              robic - moze ktos, kto sie na tym zna, zabierze glos).
                              • Gość: czarna Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 19:01
                                Dolicz do tego opłaty indywidualne: media, telefon, internet, odbiorniki,
                                kablówka... Właściwie co to znaczy 450, mnie mówili, że ok. 6 zł od m kw. przez
                                pierwszy rok a potem podwyżka.
                                A wracając do wątku niewykonanych poprawek, to cieszy fakt że są jeszcze w tej
                                branży ludzie na poziomie. Zwykle wszyscy są baaaaardzo mili, ale przed
                                podpisaniem umowy. Ja, jak już pisałam wcześniej, nie miałam problemów z
                                obsługą w NCC. Dział sprzedaży pracuje bez zastrzeżeń – są uczynni i uprzejmi,
                                a facet, który sprzedał nam mieszkanie jest zawsze do dyspozycji. Kiedyś, jak
                                mieli opóźnienie w realizacji któregoś z etapów, próbowali coś ściemniać
                                („wszystko idzie zgodnie z planem” itp.), ale w końcu, nawet bez większych
                                protestów, zgodzili się na odroczenie raty. Pozostaje ta wpadka z niewykonaniem
                                poprawki. Na razie jestem jednak ostrożna i nie chwalę dnia przed zachodem
                                słońca. Nie odebrałam jeszcze mieszkania, nie mówiąc o zamieszkaniu i
                                zameldowaniu przy ul. Relaksowej (a raczej Dembego). Poza tym, pan dyrektor
                                mógł zachować się z klasą bo czytał Twoją relację z odbioru w necie i wolał nie
                                zobaczyć więcej wypowiedzi w podobnym tonie.
                                • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 23.09.02, 10:06
                                  450 zl to bardzo duzo, nowe mieszkania teraz tyle nie kosztuja; wydaje mi sie,
                                  ze jak beda dowalac takie ceny, to dlugo nam nie poadministruja. 100 zl za
                                  garzaz miesiecznie, za 2 m.kw czy cos kolo tego????? To jakies zarty, nikt z
                                  moich znajomych tyle nie placi (pytalam 3 osoby, ktore maja kupione miejsca
                                  parkingowe). Jesli faktycznie sobie zazycza, trzeba bedzie poczukac innego
                                  adminitratora, a znajda sie tacy, ktorym bedzie sie to oplacalo robic za polowe
                                  tej stawki, na pewno. Tak bylo na osiedlu, na ktorym teraz wynajmuje
                                  mieszkanie, administracja dowalala do pieca, az w koncu ludzie powiedzieli DOSC
                                  i znalezli kogos innego.
                                  • Gość: GUT Re: NCC na Kabatach IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 14.10.02, 10:48
                                    105 PLN za użytkowanie własnego garażu, który kosztował 25 tyś. To absurd.
                                    Znajomy na kabatach, którego blok administrowany jest przez spółdzielnię (czyli
                                    teoretycznie powinno być drożej) płaci 30 PLN za garaż miesięcznie.
                                    Niewykluczone ze chcą z nas ściągnąć jak najwięcej dopóki garaż będzie
                                    użytkowany przez mieszkańców budynku A. To trzeba zmienić.

Pozdrawiam wszystkich z klatki VII
                                    • Gość: Sylwek Re: NCC na Kabatach IP: *.packplast.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 16:01
                                      Witam
                                      Nadszedł ten dzień - pojutrze odbieram klucze (I klatka). Znajomi którzy
                                      odebrali klucze w piątek przekazali mi radosne wiesci odnosci przyszłych opłat
                                      miesięcznych.
                                      A wiec czynsz za mieszkanie ok 6,7zł za m2 , za garaz 105 zł, a dodatkowo
                                      jeszcze czynsz za piwnice (chyba ok 3 zł)!!!. Moim zdaniem przegiecie i to
                                      poważne.
                                      Myśle ze NCC robi to specjalnie, poniewaz nie chce administrować osiedlem i w
                                      ten sposób zmusza nas do zmiany. Mnie i znajomych przekonali bardzo szybko:).

Pozdrawiam
                                      Sylwek

• Gość: jezyk Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 23:06
                            Olu, znam developerow ktorzy zastrzegaja sobie 10% kary umownej przy
                            odstapieniu od umowy. Co wiecej, jest wyrok sadu w takiej sprawie ktory mowi,
                            ze developer ma prawo takie oplaty naliczac gdyz ponosi koszty sprzedazy,
                            marketingu itp.
                            Problem podpisanej umowy przy skladaniu wniosku kredytowego mozna w przypadku
                            NCC ominac. Umowa jest wazna jezeli wplacisz w terminie pierwsza rate. Mozna
                            ustalic termin wplaty tej raty na tyle pozno, zeby bank zdazyl rozpatrzec
                            wniosek i dac promese kredytu. Jezeli nie da, po prostu nie wplacasz i umowa
                            wygasa.

Pozdrowienia
                            Krzysiek

• Gość: Ola Re: NCC na Kabatach IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 21.09.02, 19:19
                              i tak dokladnie chcialam to zrobic, czlowiek z NCC dal mi 10 dni, ale dla
                              bankow gdzie chcem zlozyc wniosek o kredyt, okazalo sie ze jest to termin za
                              krotki.

wiec zlozylam wniosek o promese. i czekam :)

ciekawe czy sie doczekam, i czy ktos nie kupi tego mieszkanka przede mna, bo
                              niby jest zarezerwowane, ale nie na wiecznosc.
                              • pippilotta Re: NCC na Kabatach 22.09.02, 13:09
                                GE Bank Mieszkaniowy chyba rozpatruje najszybciej, mowili ze do 6 dni roboczych
                                od zlozenia wniosku jest juz podpisanie umowy kredytowej. Jezeli masz
                                rezerwacje i zalatwiasz sprawy kredytowe to mysle ze NCC Ci rezerwacje utrzyma.
                                Badz z nimi w kontakcie :-)
              • Gość: Sylwek Re: NCC na Kabatach IP: *.packplast.com.pl / 192.168.0.* 23.09.02, 11:36
                Moje wrażenia z odbioru są całkowicie inne.
                Mieszkanie było przygotowane, a ludzie mili.
                Spisalismy poprawki i ustalilismy date ich usuniecia.
                Nie było zadnych dyskusji ani kwestionowania naszych uwag.
                Wypunktowalismy : drobne peknięcia tynków, rdza na balustradzie, no i jedno
                powazniejsze - róg podłogi w pokoju był popekany.
                Zrobili 2 rzeczy niezgodnie z wprowadzonymi poprawkami, ale to były drobnostki
                nie rzutujące na przyszłość.
                Generalnie pozytywnie, nie idealnie ale dobrze.
                Sylwek
                • Gość: hania Re: NCC na Kabatach IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 24.09.02, 09:32
                  Moje wrazenia z odbioru sa rowniez pozytywne. Mieszkanie bylo przygotowane do
                  odbioru. Ludzie jak zwykle bardzo mili. Nie wykonano tylko jednej zmiany (ale
                  wczesniej uzgadniali to ze mna) Ustalilismy termin wykonania poprawki i dzien
                  odbioru kluczy. Ogolnie mieszkanie nie ma powaznych usterek. Odbior to byla
                  zwykla formalnosc. Moje dobre zdanie o NCC podtrzymuje.
                  Ktos wczesniej pytal na forum czy bedzie cos budowane na terenie obecnego biura
                  sprzedazy. Na tym placu ma powstac 7 pietrowy budynek mieszkalny .
                  • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 24.09.02, 16:45
                    Mam nadzieje, ze po 3.10 ja rowniez bede mogla napisac tutaj w tym samym tonie
                    jak Ty. Dla mnie wazne bylo to, ze potraktowali nas (w koncu, na spotkaniu z
                    dyr.) jak ludzi, a nie maszynki do placenia pieniedzy. Sam ten fakt wiele
                    znaczy, miejmy nadzieje, ze za slowem pojda czyny i juz nie bedzie zadnych
                    wiecej problemow ani z odbiorem, ani z uzytkowaniem i oplatami.
                    pozdrawiam
                  • Gość: ala Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 19:36
                    Skąd masz informacje, że ten nowy budynek ma mieć 7 pięter? W/g moich źródeł ma
                    być 4/5 piętrowy, widziałam proj. wykonawcy. Kto go będzie budował w/g Twojego
                    info?

Pozdr.
                    ala
                    • Gość: Hanka Re: NCC na Kabatach IP: *.euro.mmm.com / 169.5.125.* 16.10.02, 08:59
                      Tak powiedzieli w NCC. Nie wiem kto to buduje, na pewno nie NCC.
                      • Gość: Gość portalu: filip Re: NCC na Kabatach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 15:11
                        To Sam-81, budynek ma mieć ponoć 6 kondygnacji. Ciekawe czy nie przysłoni NCC-
                        sądzę, że to nie za ciekawa wizja dla mieszkańców, którzy kupili mieszkania z
                        widokiem na las, albo w ogóle w kier. wsch-południowym (na niższych piętrach
                        oczywiście), gdy w planach mieli mieć parkingi i teren otwarty. To ostatnio
                        częsty problem na ursynowie.
                        pozdr
                • Gość: pafciu Re: NCC na Kabatach IP: *.local 18.10.02, 12:24
                  spoko jest, takie problemy to nie problemy (no poza czynszem)

• Gość: anka Re: NCC na Kabatach IP: *.euro.mmm.com / 169.5.125.* 18.10.02, 14:12
                    A co z czynszem ?
                    Co do garazu 105 zl miesiecznie - to stanowczo za duzo,przesada, itd...
                    ale ryczalty za co, cw, zw naleza do najnizszych w porownaniu do stawek jakie
                    mialam w poprzednich mieszkaniach.
                    Jakie ryczalt wedlug Ciebie jest do przyjecia?
                    • rainman_2002 Re: NCC na Kabatach 21.11.02, 09:08
                      witam
                      nie no, z czynszem to Wam ostro przeginają. obecnie mieszkam w SAM-81, za 50 m2
                      mieszkania + garaż płacę 185 złotych czynszu, w tym garaż stanowi 30 zł. do
                      tego dochodzą media, ok. 300 złotych na kwartał, a wody zużywamy dużo bo jest
                      małe dziecko. to oznacza, że zamykamy się w 300 złotych miesięcznie ze
                      wszystkim.
                      pozdrawiam
                      rainman
                      • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 21.11.02, 10:07
                        wiem, ze przeginaja, kazdy, kto ma jako takie rozeznanie wie, ze tak jest. nie
                        zamierzam tego zostawic tak jak jest. przeplacamy jakies jeszcze raz tyle, ile
                        powinno byc. 100 zl za miejsce parkingowe?????? firma zarzadzajaca chce sie po
                        prostu nachapac poki moze, przykro mowic, ale tak to wyglada. Niedlugo
                        utworzymy wspolnote i podziekujemy panswtu za wspolprace.
                        • Gość: ania Re: NCC na Kabatach IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 21.11.02, 13:59
                          nina,

wspolnota zostala utworzona z dniem wczorajszym. pierwsi mieszkancy podpisali
                          umowe notarialna i nastapilo przeniesienie wlasnosci :)
                          wiec wspolnota juz jest :)
                          napisze dzis do ciebie maila :)

pozdrawiam,

ania

p.s. sasiadka :)
                          • Gość: nina Re: NCC na Kabatach IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 21.11.02, 14:13
                            Aniucz,
                            czekam na maila z niecierpliwoscia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka