Dodaj do ulubionych

dom przy Fałata na Mokotowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 19:32
stoi sobie ładny dom z pieknymi oknami i elegancko wykończony ale od roku nie
widziałam tam ani jednego światełka, jest domofon, niby ochrona, ale naprawdę
nic tam się nie dzieje.
Czy ktos coś wie na ten temat??? Bo w sumie ładne miejsce i może warto się
rozejrzeć.
Proszę o info
Obserwuj wątek
    • Gość: Jędrek Re: dom przy Fałata na Mokotowie IP: *.acn.waw.pl 07.08.03, 23:17
      witaj, prawdopodobnie jest to inwestycja spółdzielni mieszkaniowej PAX. jak
      kazdy w warszawie wie, ze ta spoldzielnia przezywa ostatnimi czasy ogromne
      klopoty.
      pozdrawiam Jędrek
      • Gość: AGA Re: dom przy Fałata na Mokotowie IP: *.crowley.pl 08.08.03, 08:15
        W chyba nie Paxu. Czy chodzi o ten piękny dom z szarej cegły nie dochodząc do
        Rakowieckiej ? To raczej super drogie mieszkania dla wybrańców,ktorzy się nie
        spieszą, bo i tak maja gdzie mieszkać
        • Gość: mika Re: dom przy Fałata na Mokotowie IP: 212.69.75.* 12.08.03, 11:21
          nie wiem czy myślisz o tym samym, przy rakowieckiej to inny dom i ludzie tam od
          dawna mieszkają, a ten jest w głębi po lewej stronie za kościołem, nie rzuca
          się w oczy bo to wąska uliczka i nawet nie widać go z daleka, ale dziwne że
          nawet jakby to były mieszkania drogie i ludziom by się nie spieszyło to od roku
          nic tam się nie dzieje, a dom sobie stoi skończony
          Pozdrawiam
          • Gość: Michał Re: dom przy Fałata na Mokotowie IP: 213.76.146.* 12.08.03, 12:45
            Mieszkam obok i słyszałem, że popełniono jakieś błędy technologicze (za miękkie
            podłoże) i budynek jest do poprawki. Ale nie wiem, ile w tym prawdy.

Pozdrawiam
    • Gość: AGA Re: dom przy Fałata na Mokotowie IP: *.crowley.pl 18.08.03, 15:58
      Polecam oferty nieruchomości w Onecie. jest tam 1000 m2 z tego nowego domu na
      Fałata do sprzedania , cena metra kwadratowego przeszło 5.900 PLN . Polecam
      młodym małżeństwom na dorobku- świetna lokata kapitału
      • navajo1 Re: dom przy Fałata na Mokotowie 18.08.03, 19:15
        naprawdę????tylko tyle??? no to jest niesamowita okazja hehehehe
        ale serio dom jest ekstra, ale jakoś stoi puściutki od dawna, trochę mnie to
        dziwi, że nawet snoby się nie pokusiły?!!a moze jakiś przekręt ten dom, co? ;)

Gość portalu: AGA napisał(a):

> Polecam oferty nieruchomości w Onecie. jest tam 1000 m2 z tego nowego domu
        na
        > Fałata do sprzedania , cena metra kwadratowego przeszło 5.900 PLN . Polecam
        > młodym małżeństwom na dorobku- świetna lokata kapitału
    • Gość: ktoś Re: dom przy Fałata na Mokotowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 11:44
      Dom na Fałata z szarej cegły został zaprojektowany prez pracownię JEMS
      Architekci z Warszawy i jest naprawdę b. ładny. Położony w pieknym miejscu
      wśród właściwie już zabytkowego osiedla "szarych domów" dlatego elewacja
      dostosowana jest do otoczenia. Mieszkań chyba 9. Działka zabudowana do maximum.
      Inwestor prywatny i z tego co wiem uczciwy. Jeżeli jest problem to
      prawdopodobnie z ceną, która jest wynikiem zakupu gruntu + wykonanie dobrego
      budynku, a mieszkań niewiele.

Pozdrawiam
      • Gość: veewee Re: dom przy Fałata na Mokotowie IP: *.sas.dk 02.09.03, 14:01
        Gość portalu: ktoś napisał(a):

> Dom na Fałata z szarej cegły został zaprojektowany prez pracownię JEMS
        > Architekci z Warszawy i jest naprawdę b. ładny. Położony w pieknym miejscu
        > wśród właściwie już zabytkowego osiedla "szarych domów" dlatego elewacja
        > dostosowana jest do otoczenia. Mieszkań chyba 9. Działka zabudowana do
        maximum.
        > Inwestor prywatny i z tego co wiem uczciwy. Jeżeli jest problem to
        > prawdopodobnie z ceną, która jest wynikiem zakupu gruntu + wykonanie dobrego
        > budynku, a mieszkań niewiele.
        >
        > Pozdrawiam

Witam,
        Dom jest raczej BARDZO przeciętny, a na pewno nie "b. ładny"! To nie tylko moja
        opinia, ale większości osób, które go widziały. Poza tym to nie prawda, że cena
        jest wynikiem dobrego wykonania, bo budynek jest regularnie, przepraszam za
        wyrażenie, schrzaniony - m. in. dlatego tyle czasu stoi wolny. Cała podstawa,
        fundamenty i osadzenie są "skopane", w rezultacie czego na poziomie garaży
        pojawia się "potop" wód gruntowych (co w praktyce oznacza osłabianie podstawy
        budynku, wilgoć, nieprzyjemny zapach stęchlizny, grzyb itp. itd.). Wieść gminna
        niesie, że działka (nota bene dawna ulica Wrzosowa) została kupiona przez
        inwestora za ok. 0.5 mln $, co nie jest bez znaczenia w kwestii ceny za lokal.
        Budynek wydaje się być przeklęty przez sąsiadów, którym dosłownie "wchodzi na
        salony" (swoją drogą musiała gdzieś pójść w ruch duuuuuuża kasa za pozwolenie
        na postawienie tego "cacka" w ten sposób!!). Uważam, że potencjalne kupno
        mieszkania w w/w inwestycji to kiepski pomysł, grożący dalszymi nieoczekiwanymi
        i niemiłymi "niespodziankami". Także widoki z okien tego budynku (z każdej
        strony) nie jest wart przysłowiowego "złamanego grosza", a co dopiero...

Ukłony!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka