Dodaj do ulubionych

SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 21:19
Czy ktokolwiek z Was kupil mieszkanie na budujacym sie osiedlu Samarytanki?
Czy sprawdzaliscie wiarygodnosc KRAMAR SA. Niestety nie ma jeszcze
mozliwosci utworzenia rachunku powierniczego:(((((

Czy wiecie cokolwiek o ich poprzednim osiedlu przy Handlowej 60???

Bede wdzieczna za informacje
Jana
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 01.09.03, 08:58
      Sprawdź sobie stronę internetową www.invest-dls.pl a tam aktualną ofertę!
      Szczególnie powinna Cię zainteresowac ostatnia z nich i termin jej oddania do
      użytku!
      Kramaru nie znam i nie wiem jak budują.
      W kazdym razie budowa przy Samarytanki JUŻ RUSZYŁA. Jesli jesteś zainteresowana
      to na Twoim miejscu poprosiłabym o umowe i oddała w ręce dobrego prawnika. I
      nie spiesz się, ja się pośpieszyłam a teraz żałuję!
      • Gość: jana Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.11.141.* 01.09.03, 09:41
        no wlasnie. Poprosilam o umowe i dlatego mnie to wszystko niepokoi. Nie wyglada
        ta umowa najlep[iej. Czy probowalas jakos negocjowac ta umowe z nimi??
        No i ten termin oddania...:((
        Prawde mowiac troche sie boje. Pytalam o mozliwosc zalozenia rachunku
        powierniczego. Nie ma poki co takiej mozliwosci. Dopiero gdzies za miesiac jak
        beda brac kredyt. A do tego czasu nie bedzie juz mieszkan ktore mnie
        interesuja. No i wzrosnie cena.:((
        Trzeba przyznac, ze przynajmniej na rysunku osiedle wyglad super.
        Baaaardzo prosze o komentarze osob, ktore kupily u Invest Dls/Samarytanki Sp. z
        o.o.
        Jana
        • Gość: gość Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 01.09.03, 10:01
          daj maila do siebie to Ci opisze współpracę!
          • Gość: jana Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.11.141.* 01.09.03, 10:14
            moj mail: iwobox@interia.pl
            z gory bardzo dziekuje
            • Gość: Buba Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.96.11.* 01.09.03, 11:46
              Również bym prosiła fanklubbiedronka@wp.pl
              Już wcześniej pisąłam na forum i to są uwagi innych (mało zachecające):
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=106&w=6975939forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=297&w=7033481

A opinię prawnika mam. Umow nie gwarantuje mi NIC. Uwag co niemiara.
              • Gość: Buba Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.96.11.* 01.09.03, 11:51
                Coś z tymi linkami nie tak, ale poszukajcie na formu developerzy i forum
                Targówka temat os.Samarytanka.....
                • beatka33 Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS 01.09.03, 12:18
                  Ta budowa trwa już od marca 2000
                  • Gość: Buba Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.96.11.* 01.09.03, 12:23
                    Mam ich pozwolenie na budowę i wyciąg z KW. To znaczy przeniesienie pozwolenia
                    z Invest DLS na Sp. z o.o. Dostali je dwa miesiące po zlozeniu wniosku, tak
                    więc budowa się zaczeła zanim tak naprawdę dostali prawomocne pozwolenie. Teren
                    podobno jest osuszony, podobno. Mnie osobiscie trochę dziwi choćby kwestia
                    cenowa. Najpierw 3050, teraz na mialingu do mieszkańców na ulotce 2800.Czy to
                    nie chodzi przypadkiem o szybkie zebranie kasy???
    • Gość: gość Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 01.09.03, 13:34
      Jana i Buba
      jakby moje odpowiedzi nie doszły mailem to napisze jutro z rana. Chwilowe
      problemy z siecią. :)
      • Gość: jana Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.11.141.* 01.09.03, 13:52
        niestety nie doszla do mnie Twoja odp. Bede wdzieczna jesli odezwiesz sie jutro
        rano

Gość portalu: gość napisał(a):

> Jana i Buba
        > jakby moje odpowiedzi nie doszły mailem to napisze jutro z rana. Chwilowe
        > problemy z siecią. :)
      • Gość: Buba Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.96.11.* 01.09.03, 14:50
        a ja dostałam, wielkie dzięki! Chyba już podjęłam decyzje, choć wcale mi znią
        nie lepiej bo nadal nie mam sowjego M:(
        • beatka33 Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS 02.09.03, 11:09
          Polecam budynki stojące z zagwarantowaną ceną ostateczną. Lepiej od razu
          wiedzieć że zapłaci się drożej ale przynajmniej będzie to cena ostateczna a nie
          z sufitu dla złapania naiwnych. Na Bródnie/Targówku jest w czym wybierać.
          • Gość: Buba Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.96.11.* 02.09.03, 11:39
            są ale w cenach dość wysokich, albo w lokalizacjach z dala od cywilizacji.
            Buduje się bardzo mało.
          • Gość: jana Re: SAMARYTANKI - KRAMAR+INVEST DLS IP: 217.11.141.* 02.09.03, 19:08
            mowisz o rynku pierwotnym?????

beatka33 napisała:

> Polecam budynki stojące z zagwarantowaną ceną ostateczną. Lepiej od razu
            > wiedzieć że zapłaci się drożej ale przynajmniej będzie to cena ostateczna a
            nie
            >
            > z sufitu dla złapania naiwnych. Na Bródnie/Targówku jest w czym wybierać.
    • Gość: kolo Re: SAMARYTANKI - KARMAR+INVEST DLS IP: *.energis.pl 25.11.03, 00:27
      KARMAR SA wiedzie prym w tej inwestycji (jakio udzialowiec i generalny
      wykonawca), a ta spolka - majac w Warszawie w realizacji (wczesniej i obecnie)
      kilkadziesiat budow razem z Warbudem, nie pozwoli sobie na jakies przekrety. Za
      duzo moze stracic, wiec mam nadzieje ze KARMAR dokladnie sprawdzil, a kim
      wchodzi w uklad...
      Poki co nic nie wskazuje na jakiekolwiek problemy ze spolka SAMARYTANKI, a
      rachunek powierniczy juz jest !!! Poza tym Rheinhyp_BRE Bank hipoteczny nie
      kredytowalby takiej inwestycji, gdyby jej tez dokladnie nie zlustrowal.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka