Gość: po_co? IP: 206.19.210.* 08.07.08, 16:30 Po co kupować teraz, jeśli ma być taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tyżprawda Re: Jeśli będzie taniej, to po co kupować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:17 dlatego nikt nie kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej nie będzie taniej nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 18:07 Hehe po to żeby się w gó..anych klitach nie gnieździć, po to żeby kątem o rodziców nie mieszkać..., po to żeby nie gnieździć się w blokowisku pełnym żuli,złodzieji i narkomanów... po to.... i tak dalej.. powodów jest dużo a taniej nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: taniej nie będzie 08.07.08, 18:13 szacun szacun.. bedzie bedzie - ale wtedy ciebie na tym forum juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: templariusz Re: taniej nie będzie IP: *.netia.com.pl 08.07.08, 18:31 Serce roście gdy się słyszy takie rozpaczliwe wołanie;) Choć oczywiście żal, że oprócz pseudoinwestorów w plecy będą również szarzy kowalscy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek taniej nie będzie - tylko duzo taniej IP: *.dsl.sil.at 08.07.08, 18:41 spadki w calej UE a szarzy Kowalscy mogli posluchac ostrzezen - a tak w ogole nie musieli uciekac z lekccji matematyki moge sie zalozyc ze 100 pct walnietych w rogi rok temu nie zdawala matury z matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaszka Re: taniej nie będzie - tylko duzo taniej IP: *.chello.pl 08.07.08, 22:00 trzeba kupować teraz bo chłopaki z open fajans nie zrobią normy i nie będą mieć wakacji na hawajach, a poza tym 30 lat jak z bata strzeli i co najważniejsze takiego kredytu jak dziś jutro nie dostaniecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mna Re: Jeśli będzie taniej, to po co kupować? IP: *.chello.pl 11.07.08, 22:51 Trochę jednak kupują. a sąsiedniej bdowie przez ostatnie 2 mieś sprzedali z 50 mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimont Re: Jeśli będzie taniej, to po co kupować? IP: *.chello.pl 12.07.08, 01:51 Jak to nikt nie kupuje? Developerzy podobno nie sprzedali połowy tego co sprzedawali w zeszłym roku, ale i tak uważam że to dobry wynik. Wszystko znormalniało. Nikt jednak nie wspomina ile mieszkań developerów odstrzedają inwestorzy, którzy kupili mieszkania wcześniej. Myślę, że jest ich mniej więcej tyle samo co sprzedają developerzy. Wniosek: niewiele się zmieniło pod względem ilości kupowanych mieszkań. Mieszkania z cesji są od 10% do 20% tańsze niż u developera na tym samym osiedlu. Przy tym poziomie cen mieszkania się teraz sprzedają. W mojej okolicy mieszkania od developera się skończyły i ceny mieszkań od inwestorów sprzedawanych cesją zaczynają iść w górę bo mieszkań na tym konkretnym osiedlu ubywa. Mieszkanie osiąga swoją cenę jeżeli znajdzie swojego klienta, który chce akurat tu mieszkać. (Nie piszę tu o cenach z kosmosu ale 8-10 tys na Mokotowie. Jeżeli ktoś pisze o tym, że ofert na serwisach jest dużo i a liczba ich ciągle wzrasta to prawda. Jednak wyjaśnię jak te ilości powstają. Wystawiłem mieszkanie w lutym na sprzedaż. W ciągu tygodnia 100 agencji zapytało czy może pośredniczyć w sprzedaży mieszkania. Nie miałem nic przeciwko - jak doliczą sobie swoją prowizję. Na mieszkanie podpisałem umowę przedwstępną sprzedaży w marcu - cena byłą średnia na rynku. W tym samym miesiącu małem jeszcze dwóch klientów, którzy byli w stanie zapłacić 5% więcej za mieszkanie. Mieszkanie ostatecznie sprzedałem w kwietniu. Wchodzę na Gratkę lub Tradera a tam cały czas kilkadziesiąt agencji oferuje moje mieszkanie. Ostatnio znalazłem nawet oferty sprzedaży mieszkania mojej znajomej wystawione przez kilka Agencji, tyle że mieszkanie było sprzedane w lutym 2007. Jak dalej mieszkania inwestorów się już sprzedadzą to rynek znów będzie należał do deweloperów. Oni o tym wiedzą ile rzeczywiście sprzedaje się w ten sposób mieszkań więc nie spuszczają cen. A wiedzą bo sami podpisują cesję praw z jednego klienta na drugiego. Ceny generalnie nie wzrosną ale też niewiele spadną. Wszystko się normuje na nowym poziomie cen jaki mniej więcej mamy. To co dobre i jest go mało będzie zawsze drogie a to co kiepskie i jest go dużo będzie tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
artremi Re: Jeśli będzie taniej, to po co kupować? 09.07.08, 01:34 Duzo taniej bedzie na pewno, ale jesli znajdziesz super okazje, jest dobry moment na zlozenie oferty mniejszej powiedzmy o 20-30% od "rynkowej". Jesli jest to mieszkanie/dom twoich marzen w ktorym bedzies chcial mieszkac powiedzmy 20 lat - to nie robisz bledu kupujac. Na pewno nie warto w tej chwili sie zadluzac kupujac male klitki. Juz dawno ludzie przestali wierzyc ze mieszkania moga tylko drozec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysteady o znowu ten cham steady_at_naix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 10:31 O znowu uaktywnił się ten znany z chamskiego i prymitywnego zachowania osobnik o nicku steady_at_naix Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: o znowu ten cham steady_at_naix 10.07.08, 10:52 z pierdla wyszedles ? dawno cie na forum polglowku nie bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty steady Re: o znowu ten ChaM steady_at_naix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:21 Oj nieładnie widocznie nie udałeś się na terapię... ciekawe czy do mamusi swojej też się tak odnosisz...Niestety wyłazi ci słoma z butów - wieśniaczku...przykre,ale nie jesteś winien temu jak cię wychowali rodzice komuszku. Nie masz co robić? Z pracy cię zwolnili i marzysz teraz sobie o nowym pięknym mieszkaniu lub rozłożystym domu, próbujesz leczyć swoje kompleksy wyrzucając z siebie żółć - żałosny jesteś... szkoda mi twej rodziny biorąc pod uwagę fakt jakich epitetów używasz, siedząc w swej nędznej klitce... Notabene masz odpowiedź dlaczego ludzie będą kupować domy z działkami - właśnie dlatego żeby nie gnieździć się w klitach z płyty i nie mieć za ścianą takich osobników jak ty...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: o znowu ten ChaM steady_at_naix 11.07.08, 11:24 >Notabene masz odpowiedź dlaczego ludzie będą kupować domy z >działkami - właśnie dlatego żeby nie gnieździć się w klitach z >płyty >i nie mieć za ścianą takich osobników jak ty...hehe bawisz mnie - nawet nie wiesz jak bardzo, desperacie z niesprzedanymi dzialeczkami po milion zlowty.... kolejne wrzody ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty steady Re: o znowu ten ChaM steady_at_naix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:41 Niestety zachowanie plującego żółcią i nader sfrustrowanego osobnika o nicku steady_at_naix jest żenujące,ale trudno tacy też muszą istnieć...Widocznie osobnikowi się nudzi, niestety steady jesteś nudny ciągle trąbisz o tym samym zamiast merytorycznie rozmawiać o konkretnych inwestycjach i developerach ale przecież zapomniałem,że ty nigdy nic nie kupisz bo po prostu cię nie stać i to cię frustruje ta myśl,że na tym forum są osoby,które było stać na kupno nowego m bądź domu... szkoda mi ciebie frustracie. Nie załamuj się mam radę: udaj się na terapię a później zamiast bezproduktywnie zanieczyszczać to forum idź do pracy. Podejrzewam,że gdyby nie było internetu to byś pod budą z piwem przebywał i nagabywał przechodniów... takie jest moje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: o znowu ten ChaM steady_at_naix 11.07.08, 12:05 hehehehehe, rany ale koles mi humor od rana poprawia... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty steady Re: o znowu ten ChaM steady_at_naix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:17 O znowu ten sfurstrowany wychowany niestety na wsi koleś steady_at_naix. Wychodzi wiejski model wychowania... szkoda mi ciebie,ale może dostaniesz u mnie pracę sprzątacza wtedy zajmiesz się czymś pożytecznym i nie będziesz już musiał pluć żółcią na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: o znowu ten ChaM steady_at_naix IP: *.toya.net.pl 11.07.08, 15:33 anty steady to twój kolejny nick morfinka? Ty to naprawdę zabawny jesteś? Dowiem się wreszcie czy Ci te psy w twojej "ynwestycji" w Krakowie nadal srają pod oknem czy może tylko w Ostrowcu? Odpowiedz Link Zgłoś