Dodaj do ulubionych

Osiedle Gołąbki w Ursusie

IP: 79.97.212.* 10.01.09, 13:49
Zastanawiamy się nad zakupem mieszkania na Gołabkach(dew. Gawra), w budynku M,
oddanie pod koniec tego roku.
Co myślicie o tej lokalizacji?Jak jest z dojazdem itp.
Mi się wydaje, że dla osób dysponujących mniejszym budżetem to chyba lepszy
pomysł niż mieszkanie na Białołęce, a może się myle.Bardzo proszę o opinie..
Obserwuj wątek
    • satorianus Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 10.01.09, 15:02
      Lokalizacja lepsza, ale na Białołęce można kupić za mniej niż 5000zł/metr. A
      takich cen w Ursusie(chyba) jeszcze nie ma. No chyba, że od Orkiestry, ale to
      rosyjska ruleta
      • Gość: yt Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 10.01.09, 20:43
        lokalizacji nawet nie ma co porównywać do Białołęki - KM+SKM na
        jednym bilecie to prawie jak metro - rano co 5 minut i w 15 jestes w
        samym centrum mając gdzieś korki itp.

Ursus stał się lokalizacją z super dojazdem - trzeba to otwarcie
        powiedzieć!
        Zwłaszcza jeżeli jest to lokalizacja nieoddalona zbytnio od stacji
        obecnej lub Niedźwiadek (powstanie w bieżącym roku)
        • Gość: Aga Wilanów One Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.chello.pl 11.01.09, 11:11
          Wszystko pięknie, ładnie, ale Ursus to NIE JEST Warszawa (wiem, wiem, zaraz
          wyskoczą Ci, to mi każą sprawdzić na mapie). W pracy wszyscy się śmiejemy, jeśli
          ktoś mówi, że kupił sobie apartament na Ursusie.
          • Gość: Giaca Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.81.datacomsa.pl 11.01.09, 11:41
            Jeżeli się śmiejecie w pracy, to przekonałaś mnie - nie kupuję tam mieszkania...;)
            Jakie to żałosne.
            • Gość: hahahahaha!!!! Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 11.01.09, 13:46
              wilanów one - i wszystko jasne! :-))))))))))))))

pozdrowienia zakompleksione dziwolągi ze wsi !

jaktam zimą z dojazdami? odmawiacie codziennie paciorek, "zeby rano
              pojazd odpalił"?
              • Gość: yf Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 11.01.09, 13:47
                pewnie strasznie gwiżdże teraz wiatr na tym waszym prestiżowym polu
                z kapuchą
              • Gość: Aga Wilanów One Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.chello.pl 11.01.09, 16:27
                Wypraszam sobie takie inwektywy.
                Ja z moim partnerem mieszkamy w jednej z najbardziej eksluzywnych części miasta.
                Prestiż, swoboda, styl, dobry smak i dynamizm - to właśnie cechuje mieszkańców
                naszych apartamentów.
                Wszelkie niepochlebne opinie o braku dojazdu czy infrastruktury, to zwykłe
                niedorzeczności, Wilanów jest świetnie skomunikowaną dzielnicą, a dojazd do
                Centrum nie zajmuje więcej niż 15 minut.
                A taki Ursus - brudno, szaro, ponuro, korek od 5 do 23. I do tego jak to brzmi -
                "mieszkać na Ursusie" - skojarzenia są od razu niepozytywne! Kojarzy się z
                zaściankowościa, wsią i brakiem kultury. Ale Ursus ma także małe plusy, np. CH
                Factory (prawdziwi warszawiacy wiedzą o co mi chodzi).
                • Gość: Teperek Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.acn.waw.pl 11.01.09, 17:16
                  Buahahahah.
                  > Prestiż, swoboda, styl, dobry smak i dynamizm
                  Nie rozśmieszaj mnie.
                  >Wilanów jest świetnie skomunikowaną dzielnicą, a dojazd do
                  >Centrum nie zajmuje więcej niż 15 minut.
                  Chyba w nocy z soboty na niedzielę.
                  > zaściankowościa, wsią i brakiem kultury.
                  Właśnie z Ciebie wychodzi to wszystko o czym piszesz.
                • steady_at_najx Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 12.01.09, 08:03
                  >"Ja z moim partnerem mieszkamy w jednej z najbardziej eksluzywnych części miasta"

Pytanie : wmowili to wam w biurze sprzedazy ? Czy sami to wmawiacie w biurze sprzedazy ?

>"a dojazd do Centrum nie zajmuje więcej niż 15 minut."

moze jak masz blyskajacego niebiesko koguta na dachu i jedziesz po polnocy

>"mieszkać na Ursusie" - skojarzenia są od razu niepozytywne!

kiedys "mieszkac na Wilanowie" to bylo cos, teraz dzieki tym molochom tam budowanym, przekrety Aura Parku i inne gdzie ludziom wmawiamo ogrody zimowe a w tym miejscu postawiono kolejne bloki i oczywiscie jeszcze mocherowe berety powoduja ze Wilanow ma coraz gorsza renome. Mieszkalna pustynia ktora za 15 lat bedzie slumsami.
                • Gość: partner Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:04
                  ja z moim partnerem dobre XD
          • Gość: jaca Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.171.118.202.static.crowley.pl 02.02.09, 18:31
            pracujesz z burakami
        • steady_at_najx Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 11.01.09, 13:56
          >Ursus stał się lokalizacją z super dojazdem - trzeba to otwarcie
          powiedzieć!

chyba o 4 rano. Bo o 8 to ryzowa plus kleszczowa to ok 30-40min korka.
          • Gość: yt Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 11.01.09, 18:03
            steady_at_najx napisał:

> >Ursus stał się lokalizacją z super dojazdem - trzeba to otwarcie
            > powiedzieć!
            >
            > chyba o 4 rano. Bo o 8 to ryzowa plus kleszczowa to ok 30-40min
            korka.

przeczytaj CAŁY post - napisałem, że przy korzystaniu z komunikacji
            szynowej, która jest porównywalna z metrem masz korki gdzieś
            • Gość: Zi Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.spray.pl 11.01.09, 18:55
              Potwierdzam.

Mieszkam na Skoroszach w Ursusie (nie "na Ursusie") od października 2008 i dojazd do centrum KM lub SKM zajmuje 15 minut (kursują co 5-10 minut). Wcześniej mieszkałem na Stegnach i na pl. Unii Lubelskiej (Centrum lub Stary Mokotów) jechałem tyle samo, więc dojazd uważam za całkiem dobry. Oczywiście samochodem jest zapewne gorzej, ale jedynie w godzinach szczytu. Poza tym (po godz. 20 z zegarkiem w ręku 8 minut do pomnika Lotnika. Piszę z czystego doświadczenia. Pozdrawiam.
              • Gość: Wot kanalia Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:47
                Zapomniałeś naganiaczu wspomnieć że z osiedla Gołąbki z miejsca w którym
                budowane są nowe bloki Gawry trzeba jeszcze z pół godziny na piechotę na dojście
                do stacji PKP/SKM, a pociągi są w godzinach szczytu są tak nabite przez osoby
                jadące z Pruszkowa i Piastowa, że wiele osób nie daje rady w Ursusie wsiąść do
                nich.
                Milczeniem pominąłeś też w fakt że co roku w okresie letnim, tak od czerwca do
                września odbywają się na tej linii nieustające remonty przy których pociągi albo
                jeżdżą wahadłowo albo kończą bieg na Zachodniej itd , tak więć w praktyce ona
                niefunkcjonuje przez 2 miesiące w roku.
                Ja ktoś nie pracuje przy linii SKM i musi dojeżdżać do pracy samochodem, ma taki
                sam problem jak nieszczęśni mieszkańcy Białołęki.
                • Gość: yt Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 11.01.09, 21:54
                  > Zapomniałeś naganiaczu wspomnieć że z osiedla Gołąbki z miejsca w
                  którym
                  > budowane są nowe bloki Gawry trzeba jeszcze z pół godziny na
                  piechotę na dojści
                  > e
                  > do stacji PKP/SKM,

To najlepszy dowód, że nikt tu nie nagania (oprócz wilanów ŁAN) -
                  mam gdzieś - Gawra, czy inne - i napisałem o tym, że "jesli się
                  mieszka w pobliżu stacji". Naucz się więc czytać, a potem obrażaj
                  ludzi.

> Milczeniem pominąłeś też w fakt że co roku w okresie letnim, tak
                  od czerwca do
                  > września odbywają się na tej linii nieustające remonty przy
                  których pociągi alb
                  > o
                  BZUDRA! Remonty się - jak wszędzie czasem zdarzają - ale na pewno
                  nie w takim wymiarze jak przedstawiasz. BZDURA!
                  Poza tym za Ursusem jest ileś linii torów aż do tunelu średnicowego
                  i remontując jedną nitkę zawsze można wysłać pociągi na inną. Jest
                  wtedy może nieco mniej sprawnie, ale o żadnym paraliżu nie ma mowy.
                  WIĘC NIE PISZ BZDUR!
                • Gość: yt Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 11.01.09, 21:57
                  > Ja ktoś nie pracuje przy linii SKM i musi dojeżdżać do pracy
                  samochodem, ma tak
                  > i
                  > sam problem jak nieszczęśni mieszkańcy Białołęki.

Właśnie tacy jelenie - nie znający stolycy i z BAAAAAARDZO daleka
                  kupują na wilanów łan. Inni wiedzą, że nawet nie mieszkając tuż przy
                  stacji mogą wsiąść w samochód i do niej w parę minut podjechać, a
                  potem wsiąść i być w 15 minut w centrum. I NIE DA SIĘ TEGO PORÓWNAĆ
                  Z BIAŁOŁĘKĄ, ani wilanowem. ..ale kupuj, kupuj.. :-)))
                • Gość: ZI Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.spray.pl 11.01.09, 23:37

Ale trysnął jadem. Napisz coś pozytywnego - a nazwą ciebie naganiaczem. Nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze mam na względzie prawdziwy cel tego forum i przedstawiłem konstruktywne uwagi co do mieszkania w danej dzielnicy, przy czym żadnej lokalizacji nie agituję. Moim zdaniem mieszka mi się tutaj naprawdę w porządku, przy czym podkreślam - nie psioczę na Białołękę. Gdybym miał tam pracę to miałbym na uwadze właśnie te rejony. Moja żona pracuje w Grodzisku Mazowieckim ja w centrum Warszawy, dlatego wybór dzielnicy Ursus jest w naszym mniemaniu optymalnym rozwiązaniem i jesteśmy z tego wyboru razem zadowoleni. Owszem pociągi w kierunku Centrum, w godzinach szczytu potrafią być zapchane, ale jeszcze nigdy w życiu nie zdarzyło mi się żebym nie miał możliwości do niego wejść i dojechać.Być może jeździsz transportem mięsnym i twoje uwagi odpowiadają twoim realiom. Jeśli tak to pozostaje mi jedynie współczuć.
                  • Gość: Zen A co sprzedaż mieszkanek nie idzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:13
                    Od kiedy to półprawdy, przeinaczenia i jawne brednie nazywa się konstruktywnymi
                    uwagami ?
                    A już pisanie że Ursus jest doskonale skomunikowany i porównywanie go pod tym
                    względem ze Stegnami to naprawdę szczyt bezczelności i deweloperskiej propagandy.
                    • Gość: ZI Re: A co sprzedaż mieszkanek nie idzie ? IP: *.um.warszawa.pl 12.01.09, 13:24
                      > Od kiedy to półprawdy, przeinaczenia i jawne brednie nazywa się
                      konstruktywnym
                      > i
                      > uwagami ?

Nie mam na celu nikogo wprowadzać w błąd. Opisuję po prostu moje
                      odczucia z mieszkania od niespełna połowy roku w Ursusie (Skorosze).
                      Linią 207 do stacji PKP jadę dosłownie 5 minut. Potem KM lub SKM do
                      centrum jest 15 minut. Potwierdzam, że w szczycie wagony potrafią
                      być zatłoczone, ale nigdy mi sie nie zdarzyło żebym nie miał
                      możliwości do nich wejść. Ale co tu tłumaczyć człowiekowi, który
                      podchodzi do tematu na zasadzie - Takie jest moje zdanie i się z nim
                      całkowicie zgadzam. Jak mawiał klasyk - nie warto kłócić sie z
                      idiotą bo ktoś z zewnątrz może nie zauważyć różnicy.

A już pisanie że Ursus jest doskonale skomunikowany i porównywanie
                      go pod tym
                      > względem ze Stegnami to naprawdę szczyt bezczelności i
                      deweloperskiej propagan
                      > dy.

Widzę, że nie potraficz czytać ze zrozumieniem, więc wyjaśnię, że
                      nie porównałem Stegien i Ursusa pod względem komunikacyjnym. Napewno
                      Stegny są lepiej skomunikowane niż Ursus. Napisałem jedynie, że
                      dojazd do pracy zajmuje mi poodobną ilość czasu.
                • Gość: aaa Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.chello.pl 02.02.09, 17:42
                  nieprawda!!! dojazd z Osiedla Gołąbki do stacji PKP nie zajmuje więcej niż 5-10 minut (w zależności od trasy autobusu). najszybciej 716, potem 394, najwolniej wg mnie 194. a przystanek jest tuż przy Galerii Gawra, więc nie opowiadaj głupot, że trzeba iść pół godziny na piechotę!!!
              • Gość: kei Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.infoplus.com.pl 12.01.09, 11:22
                Uczył Marcin Marcina... chyba przy placu:(
                Co tu deliberować... Ursus to jedno wielkie, coraz większe
                blokowisko , żadnego parku, zieleni, miejsca gdzie można póść na
                spacer. Za nic tam nie chciałabym mieszkać.
                • Gość: fds Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 11:58
                  Gość portalu: kei napisał(a):

> Uczył Marcin Marcina... chyba przy placu:(
                  > Co tu deliberować... Ursus to jedno wielkie, coraz większe
                  > blokowisko , żadnego parku, zieleni, miejsca gdzie można póść na
                  > spacer. Za nic tam nie chciałabym mieszkać.

a gdzie byś zamieszkał?
                • Gość: Niedźwiadek Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: 212.87.2.* 12.01.09, 12:25
                  Zapraszamy na Niedźwiadek - znajdziesz tu nie tylko zieleń, przedszkola, szkoły,
                  żłobek, przychodnie, sklepy, i nie tylko.
                • Gość: fdsfds Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.chello.pl 16.02.09, 18:31
                  rozumiem, że masz na myśli skorosze? rzeczywiście, to jest jedno, wielkie blokowisko. ale na pewno nie gołąbki!!!!
            • steady_at_najx Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 12.01.09, 07:57
              > przeczytaj CAŁY post - napisałem, że przy korzystaniu z komunikacji
              > szynowej, która jest porównywalna z metrem masz korki gdzieś

wspomnij jeszcze o nisko latajacych samolotach - stan ze sznurkiem i jak dobrze utrafisz to bedziesz w centrum w minute trzydziesci.

Rzecz w tym ze szyny nie dotycza calego Ursusa. Bardzo duzo nowobudowanych tam osiedli to osiedla zbyt daleko sytuowane od kolei zeby mowic ze "Ursus jest dobrze skomunikowany". Powstaje mase nowych blokow a to wszystko maja obsluzyc dwie male uliczki z lat 20tych (waskie jednopasmowe). Z tego co widze na ursusie bedzie tylko gorzej. Nieroby w ratuszu wydawaly wylacznie pozwolenia na budowanie kolejnych molochow nie wymagajac na kolegach deweloperach budowy drog czy inwestowania w ich poszerzanie. Za dwa lata ursus bedzie jednym wielkim korkiem. Budowa estakady przy Jerozolimskich z tego co mi wiadomo znow zostala przesunieta (zaskarzony przetarg?) na "swietego kiedystam".
    • Gość: ania Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: 212.87.25.* 12.01.09, 08:26
      Ursus to dobra lokalizacja.

Przez 5 lat mieszkałam na Niedźwiadku. W centrum jest się w 30 minut od
      przekręcenia klucza w zamku - porównywalnie (albo nawet lepiej)z Ursynowem,
      gdzie też nierzadko trzeba dojść kilka-kilkanaście minut do metra, a metro
      jedzie +/-20 minut do centrum.

Teraz przeprowadziłam się właśnie na osiedle Gawry na Gołąbkach, dojazd wydłużył
      się tylko o kilka minut.

Samoloty mi osobiście nie przeszkadzają, zresztą, nad Ursynowem też latają.

Jedyny minus - teraz Gara się ceni, 7,5-8 tys za m2 stanu developerskiego to
      chyba nie jest mało.
      • satorianus Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 12.01.09, 08:45
        Ja też mieszkałem i jeździłem do Centrum. Do Marriota 517 w godzinach szczytu
        jedzie 45-50minut. Na Gawrze kilkuletnie mieszkania wciąż sprzedają się za 8,
        9tys/metr- dziwne zjawisko jak dla mnie, ale... się sprzedają.
      • steady_at_najx Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 12.01.09, 08:45
        >Ursus to dobra lokalizacja.

W centrum centrum

Po pierwsze nie wszycy pracuja w centrum. Po drugie dobry dojazd dotyczy tylko tych mieszkajacych przy skmie - reszta stoi w coraz dluzszych korkach (a bedzie jeszcze gorzej)
        • Gość: ania Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: 212.87.25.* 12.01.09, 08:53
          > W centrum centrum

Centrum to jakiś punkt odniesienia.

Jak ktoś z Kabat mówi, ile jedzie do centrum, to jakoś nikt się nie czepia, że
          "centrum-centrum" i trzeba jeszcze dalej dojechać.

> Po pierwsze nie wszycy pracuja w centrum. Po drugie dobry dojazd dotyczy tylko
          > tych mieszkajacych przy skmie - reszta stoi w coraz dluzszych korkach (a bedzie
          > jeszcze gorzej)

Jakiś czas temu ZTM pomyślał i zrobił kilka nowych linii - dowożących do stacji
          PKP - krótkich, ale kursujących bardzo często, tak więc nawet mieszkający dalej
          od SKM mają łatwiej.
          Korki zaczynają się przy wyjeździe z Ursusa.

P.S. Nie jestem naganiaczem. Po prostu dobrze mi się tu mieszka.
          P.S.2. Mieszkałam również przy stacji metra Wierzbno, i na Powiślu. Teraz dojazd
          do pracy (to samo miejsce) zajmuje mi zamiast 35 minut 45 minut. Różnica
          niewielka, jak na Warszawę.
          • steady_at_najx Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 12.01.09, 08:56
            Nie powiedzialem ze jestes naganiaczem/naganiaczka/
            Ripostowalem tylko Twoje argumenty.
            • Gość: ania Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: 212.87.25.* 12.01.09, 08:59
              Ale już nie ripostujesz ;) Wnioskuję z tego,, ze Cię przekonałam ;)
              • steady_at_najx Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie 12.01.09, 09:10
                Nie do konca. Jestem nierzadko w ursusie. Niestety za kazdym razem jadac tam rano nie moge powstrzymac sie od bluzgow :) (korki na ryzowej i kleszczowej). Niestety pociag nie wchodzi w gre bo raz ze daleko od niego, dwa ze dojazd do centrum nic nie da - za duza ilosc przesiadek ( sumie byloby ich ze 3-4 )
        • Gość: yt Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 09:15
          steady_at_najx napisał:

> >Ursus to dobra lokalizacja.
          >
          > W centrum centrum
          >
          > Po pierwsze nie wszycy pracuja w centrum. Po drugie dobry dojazd
          dotyczy tylko
          > tych mieszkajacych przy skmie - reszta stoi w coraz dluzszych
          korkach (a bedzie
          > jeszcze gorzej)
          >

Wdzielnicach, gdzie nie ma metra, ani SKM/KM stoi nie "reszta", ale
          WSZYSCY. I to robi różnicę.

Dodajmy jeszcze, ze Ursus jest dzielnicą stosunkowo małą, tak więc
          ruch generuje relatywnie mniejszy.
    • Gość: gosc Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.tpnet.pl 12.01.09, 10:07
      Naganiaczom już dziękujemy, szczególnie tym co tak dobrze im się mieszka w ursusie, że ciągle siędza na forum i wszystkich przekonują.
      • Gość: gość Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.um.warszawa.pl 12.01.09, 11:02
        Pseudo ekspertom samozwańcom, co to potrafią w mig odróżnić
        naganiacza od osób, którzy przekazują swoje opinie również
        dziękujemy.
    • Gość: agness Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 14.01.09, 11:16
      Najlepsze są wypowiedzi osób, które w życiu nie były w Ursusie (np. na
      Skoroszach), nie widziały placów zabaw, nie słyszały samolotów, ale mają
      najwięcej do powiedzenia, bo znajomy znajomego.. albo czytali coś w lokalnej
      gazetce pt. "o prestiżu wilanowa" i powtarzają te same slogany od lat..

Białołęka ma kiepską komunikację (przynajmniej miała 6 mies temu), ale są tam
      lokalizacje nie zdominowane przez blokowiska, nowe domy, czasem spore działki z
      fajnym widokiem - jak dom w cichej okolicy, a ciągle <15 km do centrum. Ale
      jakoś nikt tego nie docenia, bo świat przysłaniają stereotypy.

A teraz powiem jak jest realnie - wyjazd ze Skoroszy prostu Dzieci Warszawy,
      nawrotka na Alejach. Na Alejach stoi się teraz TYLKO do skrzyżowania z
      Łopuszańską - przetestowane w obie strony w godzinach szczytu. Węzeł
      Łopuszańska, po drodze jeszcze Salomea-Wolica rozładuje korek IDENTYCZNIE jak to
      miało miejsce w przypadku rozjazdów przy makro. Dla tych, co tu nie byli, a dużo
      słyszeli to właśnie tam kiedyś tworzył się korek. Teraz tworzy się na kolejnych
      światłach, a po rozładowaniu go będzie się tworzył w miejscu, kiedy mieszkańcy
      Ursusa już skręcą z alei - w Popularną, Kleszczową, Dzieci Warszawy.

Można się śmiać i złorzeczyć, ale perspektywy dla dzielnicy są obiecujące. Chyba
      nikt mi nie wmówi, że Aleje nie są poprawiane, bo sama już doczekałam się 2 z 3
      wiaduktów. I nikt mi nie wmówi, że Aleje przebudują później niż wybudują
      alternatywny dojazd przez działki developerskie w wilanowie..
      • Gość: Kłamczuch Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:53
        Masz racje.
        W zasadzie to można powiedzieć że z Ursusa jest lepszy dojazd do Centrum
        Warszawy niż z samego Centrum Warszawy.

Ps.
        A po ile sprzedajecie te mieszkanka ?
        • Gość: joanna Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: 62.99.163.* 14.01.09, 21:10
          Gdyby komunikacja z Ursusem opierała się tylko na transporcie
          kołowym byłoby bardzo źle.Ale jest "metro naziemne" czyli kolejka -
          jaka jest taka jest ale to właśnie ratuje Ursus przed zatkaniem.co
          do dróg jak zrobią węzeł z Jerozolimskimi będzie naprawdę
          dobrze.Zresztą i tak bardzo sie poprawiło od momentu oddania
          wiaduktu nad rondem Dudajewa.
          Inna rzecz jest tragiczna - to brak szkół, a właściwie ich
          niedobór.Jest ich tylko 5 i nauka odbywa się na 2 zmiany.Przy obecnym
          przyroście naturalnym za 2-3 lata trzeba bedzie uruchomić 3
          zmianę.Można powiedzieć, że nie każdy ma dzieci, więc co go to
          obchodzi, no ale zawsze mieć może i to zanim przeprowadzi się do
          bardziej "cywilizowanej" dzielnicy."Cywilizowanej" bo oprócz braku

szkół i przedszkoli publicznych (sytuację ratują prywatne ale są
          znacznie droższe), nie ma ośrodków zdrowia, z centrów kultury jest
          klub Arsus i Leroy Merlin oraz Centrum Handlowe Skorosze-dobrze, że
          blisko jest Warszawa.Oczywiście mało terenów zielonych, wąskie
          uliczki, tysiące samochodów itp.

Wszystko to spowodowała ekipa samorządowa rządząca przez wiele lat i
          na wszystkie strony wydająca bez opamiętania pozwolenia na
          budowę.Charakterystyczną postacią tejże władzy jest Wiesław Krzemień
          właściwy "capo di tutti capi" tej dzielnicy - kto widział tego
          pana wie o co chodzi.Ten pan mieszka w bloku dewelopera Ebejot
          wybudowanym w 2000 roku lub ciut wczesniej co spowodowało, że przez
          wiele kolejnych lat (aż do wyborów samorządowych 2 lata temu kiedy
          trochę "nowych" ludzi doszło do samorządu) na terenie tej
          dzielnicy budował wyłącznie Ebejot (na południe od linii kolejowej)
          na północ królowała wyłącznie dziwnym zbiegiem okoliczności
          Gawra.Ci ludzie rządzą nadal i sądzę że są gotowi zabudować wszystko
          ile się da zarabiając na tym jak sądze i zupełnie nie
          inwestujących w infrastrukturę dzielnicy.
          • Gość: xyz Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.81.datacomsa.pl 18.02.09, 11:11
            Ja mieszkam w Ursusie już kila lat i jest mi tu dobrze. Nie kupujcie
            sobie tu mieszkań, bo będziemy mieli większe korki hehehe A jak ktoś
            nie wie jak dojechć bez korków to jego problem. Myślę, że ci, którzy
            tu mieszkają wiedzą jak jechać żeby nie stać w korkach.
            • Gość: Wiracha Re: Osiedle Gołąbki w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 12:00
              Gość portalu: xyz napisał(a):
              > Myślę, że ci, którzy
              > tu mieszkają wiedzą jak jechać żeby nie stać w korkach.

Masz helikopter ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka