claraveritas 01.12.06, 01:06 To dość nowy fundusz na rynku, czy dużym ryzykiem będzie zainwestowanie ok 25 000 na okres 3-5 lat? Będę wdzięczna za rady i inne propozycje. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
josner Re: Subfundusz Selektywny Plus ING 01.12.06, 07:58 claraveritas napisała: > To dość nowy fundusz na rynku, czy dużym ryzykiem będzie zainwestowanie ok 25 > 000 na okres 3-5 lat? > Będę wdzięczna za rady i inne propozycje. > Pozdr Nikt normalny chyba nie napisze ci wprost: kupuj i nie bój się. Jeśli coś stracisz musisz mieć żal do siebie a nie do innych. To dziwny fundusz. Na stronie ING można przeczytać że inwestowanie w ten fundusz obarczone jest wysokim ryzykiem. Ale patrząc na wykres od początku otwarcia subfunduszu (chyba od końca czerwca 2006) mam wrażenie jakby to był fundusz stabilnego wzrostu lub zrównoważony z bardzo dobrymi wynikami. Porównaj sobie selektywny z akcyjnym. Selektywny ma większą stopę zwrotu przez ostatnie 3 miesiące. Jestem ciekaw jak ten fundusz się zachowa w trakcie korekty na giełdzie. I jestem ciekaw jakie oni mają aktywa. Jakiś czas temu konwertowałem z akcyjnego na selektywny. Miałem dość tych skoków wyceny jednostek subfunduszu akcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
axel40 Re: Subfundusz Selektywny Plus ING 01.12.06, 16:20 Poczytaj tutaj o funduszach.Powinno Ci pomóc. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44442 Odpowiedz Link Zgłoś