Dodaj do ulubionych

SUPO - Dom przy Trzcinowej

IP: *.acn.pl 07.12.03, 22:25
Czy ktoś wie coś na temat developera firmy SUPO. Teraz budują nowy budynek
na ul. Trzcinowej we Włochach. Plany wyglądają zachęcająco ale nie znam tej
firmy.
Będę wdzięczny za opinie ludzi, którzy z ich usług już korzystali.
Obserwuj wątek
    • Gość: rymar Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.12.03, 07:53
      Są w porządku i to co piszą na swojej stronie to prawda. Mieszkam w ich
      pierwszym bloku (na Potrzebnej) i nie było specjalnych problemów. Oddali w
      terminie i byli elastyczni przy wykończaniu mieszkań. Tak było w 2000 roku i
      chyba nic się nie zmieniło. Musisz tylko dobrze wyjaśnić aprawy własnościowe,
      bo na poprzednich budowach były z tym problemy (ja otrzymałem akt własności
      dopiero w tym roku, bo okazało się, że nie można bylo ustalić szybko
      wszystkich właścicieli gruntu). Pozdrawiam.
      • Gość: Nowy Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.acn.pl 10.12.03, 01:07
        Dzięki za odzew. Biorąc pod uwagę ilość odpowiedzi to chyba nie ma zbyt wielu
        klientów tej firmy.
        Mam jeszcze pytanie o stawki czynszu jakie ustanowiło SUPO po wybudowaniu
        budynku. Będę wdzięczny za informacje.
        • Gość: rymar Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 11.12.03, 08:26
          Nie ma czegoś takiego jak czynsz na rzecz Supo. Ustanawiacie wspólnotę i sami
          się rządzicie. Sami opłacacie dozorcę, wywóz śmieci, oświetlenie klatek i
          działki, podlewanie trawników itp.. Tam gdzie mieszkam, opłaty takie na rzecz
          wspólnoty wynoszą ok. 70 zł miesięcznie. Reszta (gaz, swiatło, woda) każdy
          płaci osobno. Pozdrawiam
          • pawel_71 Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej 28.01.04, 12:20
            Mam kilka pytan do Rymara - najlepiej jakbys mi mogl podac
            adres na priva. Glownie chodzi mi o to kiedy od czasu podpisania
            aktow przeszliscie na wlasne administrowanie i gdzie udalo
            Wam sie znalezc tak taniego administratora.

Pozdrawiam,
            Pawel
            • Gość: Munk Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 02.02.04, 09:55
              Ja również się zastanawiam nad kupnem. Byłem już na spotkaniu z developerem -
              bardzo rzeczowy gość oraz na budowie - praca trwała. Budynek budowany
              rzeczywiście techniką tradycyjną z uwagi na swoje stosunkowo niewielkie
              rozmiary.
              Mam pytanie do zainteresowych (być może przyszłych sąsiadów) czy wiedzą coś o
              planach zagospodarowania przestrzennego okolic. Trochę przeraża mnie sąsiedztwo
              torów, ale bardziej będzie mi przeszkadzał jeszcze jeden biurowiec (jeden już
              stoi obok budowy) bądź fabryka /:
              Pozdrawiam
              T.
              • Gość: Nowy Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 217.153.60.* 06.02.04, 13:44
                Obok działki na której budowany jest budynek jest jeszcze działka ok. 6 tys.
                m2, którą także chciało kupić SUPO ale cena jest ponoć zbyt wysoka. W tej
                chwili jest to chyba działka rolna (taka przed kupnem była ta na której
                powstaje ten budynek). Po odrolnieniu może tam powstać wszystko pod warunkiem,
                że zgodzą się na to władze miasta - a nie sądzę, żeby się zgodzili na fabrykę
                (choć w tym kraju wszystko jest możliwe...).
              • ela_tuptus Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej 18.02.04, 20:24
                Cześć
                parę tygodni temu natknęłam się na ich ofertę. Dzisiaj okazało się że mój
                kolega z pracy kupił od nich mieszkanie i już mieszka. Opinie jak najbardziej
                pozytywne. Czy możecie się ze mną podzielić informacjami o samym domu przy
                trzcinowej?
                O co chodzi z tym administratorem? Czy oni dają możliwość wyboru kogoś innego
                oprócz siebie? Jednym słowem czy proponują bycie administratorem czy po prostu
                budują blok i na tym koniec? I w takim razie jak zostało to załatwione w innych
                ich inwestycjach?
                Będę wdzieczna za wszelkie info
                ela
                • Gość: rymar Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 23.02.04, 10:48
                  Z tego co wiem Supo nie zajmuje się administrowaniem, przynajmniej tego nie
                  narzuca. My na Potrzebnej, dostaliśmy akt notarialny w grudniu 2002 a od 1
                  stycznia 2003 załozyliśmy wspólnotę. I wszystko jest OK.
                  • Gość: pawel Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.sip.mco.bellsouth.net 14.03.04, 23:18
                    Do Rymara: Pisales wczesniej, ze zarzadzanie kosztuje Was calkiem
                    niewiele. Gdzie udalo Wam sie znalezc tak taniego zarzadce, czy tez
                    moze ktos z mieszkancow zarzadza bydynkiem?

Pozdrawiam,
                    Pawel
                    • Gość: Rymar Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 16.03.04, 15:19
                      Zarządza wspólnota mieszkańców. Wbrew pozorom nie jest to trudne, szczegolnie
                      jak jest niewiele mieszkań, jak na Potrzebnej (12 mieszkań). Przy nowym
                      budynku, gdzie nie ma w zasadzie remontów, opłaty są niewielkie. Pozdrawiam
                      • pawel_71 Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej 22.03.04, 15:46
                        Gość portalu: Rymar napisał(a):

> Zarządza wspólnota mieszkańców. Wbrew pozorom nie jest to trudne, szczegolnie
                        No tak, ale kto zajmuje sie dogladaniem tego wszystkiego: placeniem za wode,
                        bo jest pewnie placone 1 faktura za caly budynek, sprzataniem - kogos pewnie
                        wynajmujecie, wywoz smieci itp. Czy macie jakis fundusz remontowy (ile za m2)
                        czy na razie nie przeznaczacie na to zadnych funduszy. Zapewne zdarzaja sie
                        Wam jakies drobne naprawy finansowane przez wspolnote, czy za kazdym razem
                        glosujecie w tej sprawie, czy zarzad sam podejmuje decyzje ile i na co wydac?
                        U nas na Kleszczowej moze byc problem, bo mieszkan jest 43 czyli prawie 4x
                        wiecej. Czy u Was na Potrzebnej tez sa garaze podziemne?

Pozdrawiam,
                        Pawel
                        • Gość: Rymar Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 24.03.04, 12:45
                          Administrowaniem zajmuje się 3-osobowy Zarząd. Wspólnota ma dwa konta, jedno
                          remontowe (1 zł za metr kwadratowy mieszkania miesięcznie wpłaca lokator),
                          drugie eksploatacyjne (wszyscy płacą po równo, po 70 zł miesięcznie). Z tego
                          ostatniego opłacane jest wywóz śmieci (umowa z Sitą) oraz dozorca. Raz na 3
                          miesiące Zarząd wywiesza listę opłat za wodę i ścieki, którą uiszcza każdy
                          osobno na konto eksploatacyjne. Nie było na razie żadnych napraw, bo jeszcze
                          działa 3-letnia rękojmia Supo. Zebrania są, ale nie częściej niż raz na pół
                          roku. Mają raczej charakter informacyjny (stan konta remontowego, wykaz
                          terminowości opłat itd). Jest 8 garaży podziemnych (4. lokatorów nie ma
                          garażu). Pozdrawiam
                          • Gość: Zosia Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.orasoft.pl 24.03.04, 23:56
                            Wczytywałam sie w umowę z Supo (inwestycja przy Trzcinowej) i nawet była OK.
                            Czy ktoś z posiadaczy miszkań kupionych od Supo negocjował cś w umowie, na co
                            mogłam nie zwrócić uwagi?
                            Rymar, piszesz o trzyletniej rękojmi, w mojej umowie jest tylko roczna
                            gwarancja. Czy ktoś z chętnych na mieszkanie przy Tzcinowej wczytywał sie w
                            umowę?
                            Pozdrawiam!!!
                          • pawel_71 Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej 29.03.04, 12:23
                            Wielkie dzieki za informacje. Jest to dowod, ze daje sie tanio
                            utrzymac mieszkanie. Nie mowie, ze Supo zdziera, bo te 100zl ktore biora
                            to i tak nic w porownaniu do innych osiedli, gdzie koszty wychodza po 8-9zl
                            z m2. Czy mieliscie kiedys u siebie problemy z wlamaniami i kradziezami.
                            U nas sie juz zdarzyly ale niewiele. Zastanawiam sie jak mozna temu
                            zapobiec nie wynajmujac drogich ochroniarzy, na ktorych nikt z nas nie ma
                            pieniedzy i podobno niewiele to w praktyce daje.

Pozdrawiam,
                            Pawel
                            • Gość: Klient-Trzcinowa Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 16:52
                              Witam

Jeśli chodzi o administrowanie to z tego co się dowiedziałam to po otrzymaniu aktów notarialnych musi zawiązać się wspólnota i ona decyduje czy Supo będzie dalej administrowało budynkiem czy mieszkańcy wolą sami. Wydaje mi się, że przez pierwszy okres kiedy wszyscy dostaną klucze i zaczną urządzać swoje nowe mieszkania warto pozostawić Supo administrowanie, bo przecież nikt nie będzie miał głowy do latania i podpisywania umów z SITA czy opłacania światła na klatkach. Każdy będzie zajęty swoimi sprawami. Co do internetu to ja również nie wyobrażam sobie życia bez niego, z tego co wiem to telekomunikacji przyłączenie telefonu zajmuje parę miesięcy.Jest możliwość skorzystania z ofert innych operatorów np.Sferia (cenowo to samo).Na kleszczowej z tego co wiem jest Globnet i internet chodzi dosyć dobrze.
                              Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
                              • Gość: Nowy Czy ktos wie co sie dzieje na budowie (Trzcinowa)? IP: 217.153.60.* 28.07.04, 13:33
                                Czy ktoś się orientuje co się dzieje na budowie na Trzcinowej? Ostatnio kilka
                                razy przejeżdżałem tamtędy i z daleka wygląda jakby się zatrzymała w miejscu.
                                Od kilku tygodni nie mogą dokończyć elewacji od strony ul. Potrzebnej...
                                • Gość: gosc Re: Czy ktos wie co sie dzieje na budowie (Trzcin IP: 217.153.99.* 26.09.04, 11:34
                                  Elewacja jest juz skonczona, jest tylko jakis problem z doprowadzeniem gazu,
                                  ale moze mostal juz rozwiazany? Podobno pierwsze mieszkania sa juz oddawane.
    • Gość: MaK Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 23:26
      Jutro jade obejrzeć okolice bo tez jestem zinteresowany, mam natomist pytanie
      czy ktoś może sprawdzał w gminie miejscowy plan zagospodarowania i czy nie ma
      grożby że wzdłóż pobliskich torów nie powstanie jakaś droga łącząca Al
      Jerozolimskie z Połczyńską? A pytanie do mieszkańców jak się mieszka w tej
      dzielnicy? Czy jest tam w miarę bezpiecznie? Jakie są wasze wrażenia. Będę
      wdzęczny za wszelkie uwagi.
      Pzdr.
      • Gość: Nowy Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 217.153.60.* 31.03.04, 14:15
        Z tego co wiem to swego czasu była planowana ulica Nowolazurowa, która miała
        połączyć ul. Połczyńską z Al. Jerozolimskimi. Jednak ulica ta miała przebiegać
        na granicy Włoch i Ursusa równolegle do ul. Zapustnej.
        • Gość: Doris Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 217.79.145.* 02.04.04, 16:29
          Witam. Milo mi czytac Wasz watek o SUPO ponieważ bede sasiadka niektorych z
          Was. Supo przygladam sie od dluzszego czasu tzn jak budowali blok na
          Kleszczowej udalam sie na miejsce i chyba mialam szczescie bo jak sie okazalo
          pozniej oprowadzal mnie sam szef hehe. Niestety wtedy byly sprzedawane juz
          ostatnie mieszkania na poddaszu. Forum sledze od tamtej pory i nic
          deckrydujacego Supo sie na nim nie pojawilo wiec polowalam na nastepny budynek
          ten przy Trzcinowej. Umowe podpisalam jako druga bede miszkac po 14ka a hee i
          jako czlowiek dbajacy o wlasne interesy poszlam przed podpisaniem umowy do
          mieszkanca z budynku na Kleszczowe. Po prostu zadzwonilam powiedzialam dobry
          wieczor i wypytalam sie o wszytko. Tutaj rowniez nie uslyszalam nic zlego.
          Rokowania wiec byly dobre. teraz powiem o tej wspolnocie bo o to sie osobiscie
          pytalam. SUPO zarzadza przez 3 lata potem przejmuje zarzadzanie
          wspolnota.Stawki sa faktycznie najnizsze w Warszawie.A teraz minusy a wlasciwie
          minus.Pomimo tego ze jest ostateczne pozwolenie na budowe to jednak przemily
          sasiad ten od biurowca odwalal sie w NSA a wlasciwie w Sadzie wojewodzkim i
          niestety mysle ze bedzie problem z odebraniem budynku przez gmine no i z
          wydzieleniem odrebnosci i aktami notarialnymi tzn przesunie sie to w czasie.
          Mieszkania beda oddane pewnie kolo pazdziernika 2004 ciekawa jestem kiedy beda
          akty podpisywane. a i jeszcze plusy inwestycji mozna przestawiac sobie scianki
          czyli dostajemy zarysy reszte za doplata oczywiscie ustawiamy sami. Jak ktos
          bedzie wiedzial cos na temat tego co bedzie stalo obok to bede wdzieczna za
          info. Pozdrawiam wszytkich sasiadow ;-)
          • Gość: Bet Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 62.29.248.* 05.04.04, 18:12
            Dzieki Rymar za informacje,
            i witam sasiadow z Trzcinowej! Jeszcze za wczesnie dla mnie, zeby oceniac, ale
            naprawde jestem pelna dobrej mysli i czuje sie bardzo dobrze traktowana przez
            SUPO. Mnie z kolei jednak martwi dostep do Internetu. Mam w domu Intenret od
            kilku lat i teraz nie wyobrazam sobie placenia rachunkow, czytania wiadomosci i
            pracy bez stalego lacza. Moze beda jakies szanse, zeby pociagnac kable z tej
            nieszcesnej formy, ktora zaskarzyla pozwolenie na budowe:-)
            • Gość: Rymar Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:29
              Witam. U nas telefon zainstalowano po roku, z tym, że wszyscy lokatorzy złozyli
              (pomoglo w tym Supo) podanie do TP S.A. na pół roku przed zasiedleniem. Dziś
              tak wiele firm telekomunikacyjnych szuka klientów, że myślę, że nie bedziecie
              mieli kłopotów. Nie wiedziałem o zaskarżeniu pozwolenia na budowę, ale to jest
              na wielu budowach i mam nadzieję, że nie wpłynie to na termin zasiedlenia
              Trzcinowej - czego wszystkim życzę. Pozdrawiam.
              • Gość: Bet Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.orasoft.pl 07.04.04, 23:07
                Tym zaskarzeniem nie bardzo sie przejmuje, tym bardziej ze sad go nie uznal,
                wiec sa duze szanse, ze wszystko sonczy sie dobrze. Nawet Most Siekierkowski ma
                ponoc zaskarzone pozwolenie:-) Co do Tepsy, to niestety, przez modem to nie to
                samo - i wolniej, i drozej.
                No, ale niech zywi nie traca nadziei:-)
              • Gość: przyszły mieszkani Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.mpips.gov.pl 15.04.04, 14:28
                a propos mieszkań przy Trzinowej, czy nie orientujecie się czy wzrosną po 1
                maja ceny za mieszkania w SUPO. Ja kupuje na raty i interesuje mnie czy raty,
                które będe płacił po wejsciu do UE beda wyzsze. Firma zarzeka się że nie ale
                mam pewny zapis w umowie który troszkę mnie niepokoi. Jakie jest wasze
                zdanie.Pozdrawiam
                • Gość: Bet Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.orasoft.pl 19.04.04, 20:05
                  Ten zapis, ktory Cie niepokoi znajdziesz u kazdego chyba dewelopera, bo nie
                  mozna wymagac od budujacego, zeby on placil za inwencje tworcza naszego
                  ustawodawcy. Dlaczego niby rata mialaby wzrosnac? Prawie na pewno zaplacimy
                  nieco wiecej za mieszkanie, ale to dlatego, ze bedziemy musieli zaplacic wiekszy
                  podatek gruntowy. I tyle, wiecej niespodzianek ja nie przewiduje (a Supo
                  twierdzi, ze jesli przed 1 maja uregulujemy naleznosc za grunt, to nie zaplacimy
                  wiecej - w co ja troche watpie, no ale moze... oby...).
            • Gość: dorota Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 217.79.145.* 11.05.04, 10:40
              W sprawie Internetu jestem zywo zainteresowana sama mam lacze stale w
              dotychczasowym miejscu zamieszknia. Zbieram chetnych w budynku poniewaz
              pracuje w firmie ktora taki dostep zapewnia. Z tego co slysze u siebie w pracy
              mogliby sie podjac kablowania budynku i dostarczenia Internetu dla mieszkancow
              nistety Supo nie jest zainteresowane zeby na etapie budowy polozyc okablowanie
              ( wtedy unikneloby sie kucia i wiercenia jak juz bedzie oddany budynek). Prosze
              pisac na maila dorota@w-n.pl . Jak zbierze sie nas wieksza ilosc to sie
              okabluje caly bidynek z korzyscia rowniez dla tych ktorzy z Internetu nie beda
              korzystac. Mozna polozyc tez kable bezposrednio w mieszkaniach, laczace
              pszczegolne pokoje w siec i wszytko biegloby pod podloga. Pozdrawiam
          • Gość: Bet Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.orasoft.pl 07.04.04, 23:12
            Doris,
            Pani Magda dala nam dopiero co kopie dezycji sadu, ktora uznala zaskarzenie za
            chybione i bezsadne. Wiec moze juz nie musimy sie obawiac, ze akty z tego
            powodu beda opoznione?
            No i dala nam nadzieje, ze moze juz we wrzesniu beda klucze... Byloby super.
            Pozdrowienia od sasiadki i sasiada spod 3:-)
            • Gość: Alicja Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 155.208.255.* 22.07.04, 10:15
              Proszę napiszcie jakie były zaskarżenia postanowienia o budowie. Na jakiej
              podstawie, dlaczego i jakie to miało konsekwencje w przypadku budowy na
              Trzcinowej?
      • Gość: Rymar Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 14:26
        Witam. Supo pewnie się cieszy, że Forum rozrasta się i mają raczej przychylne
        opinie. Trzy sprawy. Pierwsza to rękojmia. Dom na Potrzebnej był pierwszym
        budynkiem Supo w Wwie i może dlatego dawali 3-letnią rękojmię. Chyba, że nowe
        prawo budowlane to reguluje i musi być 1 rok. Po drugie radzę wszystkim
        przyszłym "trzcinowcom" zażądać od Supo ścianek działowych z normalnej cegły, a
        nie z suporeksu, który Supo stosuje. U nas Ci z cegłą nie mają peknięć na
        ścianach, Ci z suporeksem masę. Lepiej im dopłacić i mieć święty spokój. Po
        trzecie bezpieczeństwo. Włochy nie są jakąś niecezpieczną gminą, choć i nas z
        parkingu kradli radia z samochodów, a na murze pojawiały się
        napisy "nowobogaccy wynocha". Pozdrawiam
        • Gość: pepe Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 195.205.15.* 16.04.04, 12:54
          Czesc Wam. W jaki sposob moge dojechac na te Trzcinowa?
          pepe
          • Gość: Nowy Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: 217.153.60.* 16.04.04, 16:42
            Na stronie SUPO jest mapka:
            www.supo.pl/oferta_lokalizacja.html#
            Wjazd od ulicy Dźwigowej potem skręt w prawo w Redaktorską apotem w lewo w
            Trzcinową.
            • Gość: Bet Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.orasoft.pl 11.06.04, 09:46
              Drodzy sąsiedzi z Trzcinowej, czemu milczycie??? W ubiegłym tygodniu byłam na
              budowie i wygląda na to, że pierwsze mieszkania mogą być oddane jeszcze w
              sierpniu... Jak Wasze wrażenia? Dowiedziałam się też, że panowie elektrycy
              ciągną kabel do Internetu. Za jeden punkt w mieszkaniu płaci się 250 zł. Ja na
              swoim osiedlu za podciągnięcie kabla zapłaciłam 600 zł, więc chyba nie jest to
              wygórowana cena. No, i w ogóle jest tam tak przyjemnie! Jedźcie obejrzeć jak
              najszybciej:-)I napiszcie, jak tam przygotowania do urządzania mieszakania?
          • Gość: Nowy Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - dojazd IP: 217.153.60.* 16.04.04, 16:47
            Mała poprawka: z Dźwigowej należy skręcić w Parowcową a później w Redaktorską.
            Czyli:
            Jadąc ulicą Dźwigową skręcamy w Parowcową potem skręt w prawo w Redaktorską a
            potem w lewo w Trzcinową.

• Gość: Agnieszka SUPO - Wilczycka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 20:59
              Szukam sasiadow - klientow SUPO, ktorzy kupili mieszkanie przy ul.Wilczyckiej
              • Gość: MAŁGOSIA Re: SUPO - Wilczycka IP: 193.111.166.* 10.05.04, 09:06
                Podpisałam umowę na M-11 na Wilczyckiej i chętnie poznam sąsiadów z bloku.
                Na razie na budowie mamy tylko dziurę w ziemi, ale przypuszczam, że SUPO w tej
                chwili koncentruje sie na dokończeniu inwestycji na trzcinowej, a potem zajmie
                się nami.
                • Gość: kalafior Re: SUPO - Wilczycka IP: *.orasoft.pl 03.06.04, 21:28
                  Ja mieszkam niedaleko. Panna? Jezeli tak moze wpadne w odwiedzinki :)
              • Gość: Pat Re: SUPO - Wilczycka IP: 62.29.253.* 28.06.04, 09:32
                Cześć, Ja też tam kupuję :) Już niedługo będzie strop nad garażem ;)
                Również chętnie poznam sąsiadów :)
                • maciejwlodarski Re: SUPO - Wilczycka 03.07.04, 10:33
                  Drodzy sasiedzi z Wilczyckiej - zalozmy tutaj wlasne forum, gdzie bedziemy
                  mogli sobie podyskutowac o naszych nowych M.
                  • pawel_71 Re: SUPO - Wilczycka 04.11.04, 08:40
                    Czesc,
                    Czy ktos wie co oznacza zaznaczony na planie Wilczyckiej
                    okragly obiekt, cos w rodzaju rotundy. Na planach mieszkan
                    on nie wyglada na wykorzystany jako mieszkalny, ale wchodzi
                    do bryly budynku. Co to bedzie?

Pawel
                    • Gość: Spike Re: SUPO - Wilczycka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 00:04
                      To mieszkania oczywiscie. Zobacz na wyższych piętrach tam sa jeszcze plany.
                      Teraz mają nawet takie jedno do sprzedania.
                    • Gość: P. Re: SUPO - Wilczycka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 23:05
                      podobno bedzie tam nowe biuro Supo
                      pozdrawiam
                      P.
                      • Gość: dr Re: SUPO - Wilczycka IP: *.crowley.pl 19.07.05, 11:34
                        Moze ktos z przyszlych mieszkancow pochwali sie jak przebiegał/przebiega u
                        niego odbiór techniczny?
                        • Gość: Aga Re: SUPO - Wilczycka IP: 193.192.172.* 08.09.05, 13:29
                          Mam pytanie do wszystkich przyszlych mieszkancow Wilczyckiej - nie macie
                          zadnych problemow z SUPO? Jakos nie podoba mi sie to, ze nie jest wykonczony
                          teren, ze nie mam pilota do bramy i chca mi zabrac klucz do skrzynki z
                          licznikami na klatce schodowej.
                          Mam propozycje: moze zalozymy sobie wlasne forum (Prywatne: osiedla, wspolnoty).
                          Cos mi sie wydaje ze bedzie o czym pogadac...
                          • Gość: K Re: SUPO - Wilczycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:30
                            W zasadzie nie mam.
                            Teren wykanczaja, wczoraj cieli drzewka i zielenine zza plotu.
                            Pilota odebralem wczoraj od Pana Krzysia.
                            Klucz sobie "skseruj" i mu oddaj ;-)

Mozemy gadac czemu nie, ale nie lepiej "pod blokiem" ? ;-)))

POZDR K
                            • pibied Re: SUPO - Wilczycka 09.09.05, 21:22
                              witam Sąsiadów !!!
                              jak u Was przebiegał odbiór techniczny, dużo mieliście "ale ..." coś poszło do
                              poprawek, u mnie nie było kątów prostych w kuchni, drzwi wejściowe były źle
                              obsadzone i szyby porysowane, ale to ponoć nie jest źle, jak powiedzieli
                              panowie, którzy mi towarzyszyli przy odbiorze, ciekaw jestem jak było u innych.
                              pozdr.
              • Gość: Spike Re: SUPO - Wilczycka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 00:06
                Ja kupiłem. Pozdrawiam serdecznie chociaż minęło trochę czasu od Twojego maila
                to mam nadzieję, że nie zrezygnowałaś :-)
    • tglod SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowadzil? 04.10.04, 10:12
      Witam,
      Mam pytanie dotyczace wprowadzania sie do lokali w inwestycji przy Trzcinowej -
      czy Ktos z czytajacych Forum wprowadzil sie? Jesli nie to czy znany jest termin
      oddania budynku?
      Pozdrawiam
      T
      • Gość: res Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.04, 21:15
        Wprowadził się? - dobre, ja jeszcze nie dostałem kluczy choć mieszkania miały
        być oddawane na początku października. Mieszkanie stoi już kilka tygodni w
        prawie niezmienionym stanie - nic się nie dzieje, ale jak widać dla Supo budowa
        na Wilczyckiej jest ważniejsza.
        Czy ktoś zna realny termin przekazania mieszkań?
        • Gość: inka Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: *.energis.pl 05.11.04, 11:30
          Proponuje postraszyć prezesem - powinno poskutkować
          • Gość: Dorota Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: *.w / 80.72.36.* 17.11.04, 12:46
            Z tego co widze to chyba 2 mieszkania sa juz gotowe kwestia tego kiedy ludzie
            zamieszkaja. Ja tez jestem na etapie konczenia. Ogrzewanie dziala. Mozna
            malowac bo z tym byl najwiekszy problem ze nie schlo u mnie nawet pomimo tego
            ze grzalam przez ten okres zrobil sie maly grzybek mam nadzieje ze teraz to
            zniknie. Prosze umawiac sie na odebranie mieszkania jesli maja Panstwo jakies
            uwagi to trzeba przyjsc z fachowcem ktory bedzie robil i niech on wam pomoze
            swoje uwagi nalezy spisac i niech okresla ostateczny termin ich usuniecia.
            Postraszenie prezesem tez pomaga. Poniewaz wiele osob sie skarzy na czasami
            nawet niestosowne zachowanie osob nadzorujacych nie jestescie Panstwo
            odosobnieni. Mam wrazenie ze niektorym zalezy nz tym zeby ta budowa nie
            skonczyla sie tak szybko. Po prostu dluzej beda brac pensje. Pozdrawiam
            wszytkich przyszlych sasiadow. W sparwie Internetu pojawia sie niedlugo
            ogloszenia jezeli beda Panstwo zainteresowani prosze o kontakt na maila lub do
            biura Wavenet sp. z o.o. pod numer telefu 7201665 tutaj bedzie zbierana lista
            osob chetnych
            • Gość: beti Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: 81.210.16.* 17.11.04, 19:52
              Dorota, co tymi ścianami? Czy Ty kładłaś gładź, czy kazałaś malować takie,
              jakie były? Ja dzis oglądałam swoje, w przyszłym tygodniu odbieram, nie mam
              niestety fachowca do tego, ale te ściany mi się nie podobaja, nie wiem, czy nie
              powinni ich zagipsować lepiej, tj. tych rys?
              Pozdrawaiam. B.
              • Gość: supo Re: SUPO? ghhhh IP: *.crowley.pl 17.11.04, 23:42
                supo to krzak! radze uwazac!
                • Gość: ciekawy Re: SUPO? ghhhh IP: *.crowley.pl 18.11.04, 10:04
                  moglbys szerzej rozwinac swoja teorie?
                • Gość: gregis Re: SUPO? ghhhh IP: *.ursus.met.pl / 217.153.143.* 17.01.05, 14:46
                  A ja uważam, że SUPO to bardzo dobra firma. Sam kupiłem mieszkanie i jestem pod każdym względem zadowolony. SUPO THE BEST !!!
                  • Gość: - Re: SUPO? ghhhh IP: *.crowley.pl 17.01.05, 14:51
                    supodupo :)))))))
                    • Gość: hsgh Re: SUPO? ghhhh IP: 213.17.171.* 10.03.05, 17:58
                      supo.
                      wiem cos
                      • Gość: esf Re: SUPO? ghhhh IP: 213.17.171.* 10.03.05, 18:00
                        nie wiem czy moge powiedzieć
                        • Gość: aaaa Re: SUPO? ghhhh IP: 217.153.60.* 11.03.05, 10:55
                          ze jestes burakiem?
                          • Gość: ssfd Re: SUPO? ghhhh IP: 213.17.171.* 24.03.05, 10:13
                            Ze strony Supo znikły skany dokumentów dot. Wilczyckiej (kiedyś były tam
                            pozwolenia na budowe itp.)
                            Cały czas natomiast są dokumenty dot. Trzcinowej.
                            What's going on???
                            • Gość: aaaa Re: SUPO? ghhhh IP: 217.153.60.* 24.03.05, 13:40
                              No i co z tego ?
                            • Gość: dr Re: SUPO? ghhhh IP: *.crowley.pl 25.03.05, 17:13
                              nigdy na stronie developera nie bylo dokumentow formalnych typu pozwolenie na
                              budowe etc. dotyczacych wilczyckiej poza tym nie widze potrzeby upubliczniania
                              tego typu informacji, zainteresowana osoba sobie poradzi w tym zakresie wiec
                              nie widze problemu.
                      • Gość: Bąk Re: SUPO? ghhhh IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.05, 18:41
                        Cooooooooooo?
      • Gość: Ania Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: 193.24.24.* 28.04.05, 14:43
        mam pytanie do lokatorów mieszkań dwupoziomowych - jak się mieszka na poddaszu?
        Mam na myśli nagrzewanie się pomieszczeń latem i wyziębianie zimą? Zastanawiam
        się nad kupnem mieszkania z poddaszem w nowej inwestycji Trzcinowa II i
        chciałabym zaczerpnąć trochę informacji "u źródła"
        • Gość: plum Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 21:58
          Witam,

Z tego co wiem na "Trzcinowej I" nie ma mieszkań dwupoziomowych, w założeniach
          tak miało być ale nic z tego nie wyszło. Odnośnie mieszkań na poddaszu to
          raczej ciężko się już wypowiadać bo chyba jeszcze się nikt do nich nie
          wprowadził. pozdr.
          • Gość: ania Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: 193.24.24.* 05.05.05, 09:11
            a ogólnie, jak się mieszka przy Trzcinowej? Wydaje się, ze jest cisza i spokój,
            jak na wsi?
            • Gość: jelen Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:21
              Rzeczywiscie, dwupoziomowych nie ma bo byly tak duze ze nie bylo na nie klientow
              (150 - 200m) wiec je podzielono na oddzielne.
              Na trzcinowej 2, dwa poziomy sa juz duzo mniejsze (jedno z nich prawdopodobnie
              bedzie moje) a co do poddasza, spadki sa na tyle wysoko ze raczej nie bedzie
              kolizji na linii glowa-sufit (mialem ten problem w normalnym domku na poddaszu).
              Poza koniecznoscia umieszczenia grubszej izolacji na suficie i ciaglego biegania
              po schodach to reszta jest ok.

A co do mieszkania na wsi... Bedzie troche niefajnie przez ogrodki - wypalanie
              traw, ogniska itp. Poza tym ostatnio dosc czesto w miejscu ogrodkow potrafia
              powstawac jakies dziwne inwestycje... Miejmy nadzieje ze nie w tym przypadku :)
            • Gość: plum Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej - ktos sie wprowad IP: 213.17.166.* 07.06.05, 14:43
              Witam,
              Mieszka się całkiem znośnie, nie licząc pociągów i samolotów, ale już za chwilę
              rusza obok nowa budowa, tak więc będzie jeszcze fajniej.
    • Gość: czerwone_brygady Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:23
      czy moglibyscie podac cene m2 z pierwszego budynku na Trzcinowej?
      czy podana przez Supo cena byla ostateczna, czy poźniej jeszcze cos wymyslali?
      widze tez ze Supo szykuje drugi budynek, czy ktos zna juz cennik w tej
      inwestycji?
      ( bo na ich stronie niewiele mozna znaleźć )
      czerwone_brygady@gazeta.pl
      • Gość: jelen Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:02
        Wystarczy do nich zadzwonic. Druga trzcinowa to ok 3600 brutto + ewentualnie
        garaz podziemny za chyba 24 tys. Balkony sa 'gratis'.
      • supo_lokator Re: SUPO - Dom przy Trzcinowej 13.05.05, 19:12
        Gość portalu: czerwone_brygady napisał(a):

> czy moglibyscie podac cene m2 z pierwszego budynku na Trzcinowej?
        > czerwone_brygady@gazeta.pl

Cena pierwszej inwestycji na Trzcinowej wynosila 3200 brutto i sie nie zmienila
        (jeden z punktow umowy). Dadatkiem byla doplata do powiekszonego metrazu
        mieszkania. Pomiary robiono przed polozeniem tynkow. Musis poprosic kierownika
        budowy o dokanie pomiarow przed ich polozeniem. Wtedy bedziesz wiedzial ile
        doplacisz, a przy okazji skotrolujesz poprawnosc takiego pomiaru. Ja sie o tym
        dowiedzialem dopiero przed podpisaniem odbioru lokalu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka