lubieradio 30.07.09, 20:27 Witam, w drugiej połowie sierpnia rozpoczynają się odbiory mieszkań. Rozglądam się za przyszłymi sąsiadami :). m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 20:54 Jak niedługo odbiory, to poznasz wkrótce wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 31.07.09, 14:01 nie ma jak mega sympatyczny wpis ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady_at_najx Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.chello.pl 31.07.09, 21:49 won stąd, naganiaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 01.08.09, 19:18 Nie jestem żadnym naganiaczem, lecz przyszłym mieszkańcem. Więc schowaj sobie wieśniaku słomę do butów i skończ szkołe, poproś mamę i tatę by Cię nauczyli kultury i szacunku dla innych. A na razie won do szamba trolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.chello.pl 01.08.09, 21:10 hej Lubieradio, ja też zarezerwowałam tam apartamencik. Ignorujmy trollów którzy zazdroszczą że się nie załapali. Właśnie załatwiamy z żoną ostatnie formalności w banku - kredycik, i wio;) pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheriniatko Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 83.238.13.* 19.08.09, 15:13 Hej, czy moglibyście powiedzieć coś więcej, bo bardzo interesuje mnie ta inwestycja. Np. jaka była cena wyjsciowa za m2 i ile udało się wynegocjować? W rozmowie telefonicznej usłyszałam, że ceny zaczynaja się od 8.700/m2 to trochę dużo jak na tą lokalizację. Widziałam osiedle jedynie z zewnątrz i robi wrażenie, ale czy nie wykorzystują za bardzo okreslenia "apartamenty" by podbijać cenę?? Jak ze standardem mieszkań i rzetelnością developera? Będę wdzięczna za odpowiedź na maila cheriniatko@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 24.08.09, 16:33 Hej, cena zalezy od budynku ktory wybierzesz A,B,C,D lub E (najdroższy), od wielkosci mieszkania i piętra. Na początku inwestycji - ponad rok temu była mozliwość niewielkich negocjajacji - ale naprawde niewiele chcieli schodzic z ceny. Potem jak nastaly trudne czasy kredytowe i developerskie - wstrzymali sprzedaż i buduja z własnych srodków i ludzi ktorzy juz wpłacicli część pieniędzy. osiedle jest na ukończeniu - własnie zaczęły sie pierwsze odbiory mieszkań. Stanart jest wysyki, jakoścć także - choć jak na każdej budowie - trzeba sprawdzić dokłądnie czy wszystko jest jak w umowie. Co do lokalizacji - miejsce jest świetne - cicho i bardzo klimatycznie, las masz praktycznie na wyciagniecie ręki, trasy rowerowy itd. Komunikacja bardzo dobra, pętla autobusowa 100 metrów, tramwaj 20 (na razie linia jest czasow zawieszona - trwa remont). miejsce dla ludzi którzy lubią tę cześc Warszawy idealne. Ale nie jest tanio to fakt. Co do standartu apartamentu - to okreslenie to jest naduzywane notorycznie przez developerów - to nie jest typowy standart apartamentowy, ale jest to o wiele połek wyzej niz wysoki standart ogólny. Warto wybrac sie i sprawdzić osobiście. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-golodupiec Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.09, 20:48 "Komunikacja bardzo dobra, pętla autobusowa 100 metrów, > tramwaj 20 (na razie linia jest czasow zawieszona - trwa remont)." Super komunikacja - jedynie godzinka do (tramwaj tez stoi w korku):- ) 90 min na biurowy mokotow:-) Gorsza jest tylko bialoleka Rozwazalem kupno mieszkania na Bemowie u Budnera tez..ale jak wyliczylem ze za cene kawalerki moge się pobudować u siebie na prowincji to stwierdzilem ze nie ma co tu tyrac w tej warszawie i 40 lat kredyt splacac. Ludzie na prowincji w cenie kawalerki mozecie miec piekna dzialke pod lasem (wielkosc jak cala dzialka budnera na ktorej bedzie 6 blokow) razem z calkiem fajnym domem do pracy 5 inut nad piekne jeziora piec minut a z roboty sie wraca o 15.00. Wbrew pozorom o robote nie jest az tak trudno a jakosc zycia nieporownywalna (przy moim domu "warszawskie apartamenty sa jak fawele" styl pracy czyli robot do wieczora i godzinne powroty tez) Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 24.08.09, 22:45 Na prowincji może jest i jakaś praca, tylko w niewielu miejscach można zarabiać na takim poziomie, aby stać cię było na zakup dużej działki z domem. Bo jak rozumiem piszesz o rejonach typu Warmia czy Mazury. Poza tym możliwości rozwoju zawodowego w Warszawie a na prowincji są zasadniczo różne, a nie w każdym zawodzie da się pracować na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 24.08.09, 22:46 To jaki jest ten standard wykończenia i aktualny przedział cenowy? Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 26.08.09, 12:21 jesli chodzi o standard to wszystko jest na stronie developera a ceny są bardzo różne i trzeba dopytac się w biurze sprzedaży ale śrdni poziom to 10 tys za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 13:36 nawet ponad 10 tyś za metr, te na parterze (10 266 tyś;), wyższe kondygnacje jeszcze większa cena za metr...Pani ze sprzedaży powiedziała, że ceny nie spadną, o ile nie wzrosną...bo mieszkania schodzą jak świeże bułeczki...???;)) Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 08.10.09, 16:33 Idą jak świeże bułeczki po 10 tys. za m2? Ciekawe, bo pobliski Budimex ma problemy ze sprzedażą mieszkań po 8 tys. za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:42 ano właśnie...:) ciekawe prawda?:) wiem, że standard w apartamentach na Gąsiorowskiego jest o wiele wyższy niż w Budimexie, ktory to prawda ma problem ze sprzedażą mieszkań z ceną nawet niżej niż 8 tyś., ale bez przesady...jak świeże bułeczki..coś mi się wierzyć nie chce...:) Odpowiedz Link Zgłoś
efikotek Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 16.11.09, 15:17 czy ktos z Panstwa kupil ostatnio te swieza bułeczkę, czyli apartament w osiedlu Gasiorowskiego? interesuje mnie jaka cene wynegocjowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 08:53 Nam powiedziano, że poniżej 10 tyś nie podchodzą nawet do rozmowy bo cena wyjściowa miała być 10,2 tys z metra 2. Ale my z mezem nie jestesmy najlepszymi negocjatorami niestety, wiec moze Ktos inny podpowie na ile się udało? I czy się udało? Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 20.11.09, 19:35 witam, troche trudno porównywać inwestycje Budimexu do Gąsiorowskiego. Po pierwsze stanard, po drugie lokalizacja (zwracam uwagę na np wyjazdy z garaży prosto na ruchliwą ul.Kocjana), dalej ilość mieszkań - na Gąsiorowskiego to jest 5 małych budynków - razem jakieś sześdziesiat kilka mieszkań. A na Kocjana ..jednak znacznie więcej. Owszem - w Polsce nadużywa się okreslenia "apartament" i na Gąsiorowskiego nieco też przesadzono. Niemniej osiedle jest zaprojektowane starannie, moim zdaniem nawet nieco przesadzono z inwestowaniem w kamienie na klatkach (nie jest to jakieś oszałamiajace - jest bardzo ładne) , drewno egzotyczne ...śmiem sądzić, że nie egzotyczne tez by fajnie wygladało. No kilka rzeczy była moim zdaniem zrobionych pod tych, którzy jeszcze rok temu siedzieli w korporacjach dla karier, ktore nagle sie skończyły. Ale to tylko moje gdybanie. Tak czy inaczej Gąsiorowskiego to moim zdaniem miejscówka dla osób ktore po prostu chciały w tym miejscu mieszkać. Co do negocjajcji średnio - jakoś nie są tu zbyt eleastyczni. Z jednej strony rozumiem, ze za dobre rzeczy trzeba odpowiednio zapłacić, ale z drugiej - odrobina większej elastycznosci by nie zaszkodziła. Inna sprawa, że gdyby byli tacy skłonni do negoocjajcji to mase czasu tracili by na rozmowy o rabacie jakimś tam, a potem Pan X czy Y idzie do Banku i tu zaczynaja się schody. Strome jak diabli. Ja chciałem tam mieszkać, więc jakby to była swiadoma decyzja. Mam kilka uwaga i takich powiedzmy niesmaków - ale gdyby patrzac na moje doświadczenia z innym developerem i to co słyysze od przyjaciół to na Gąsiorowskiego i tak to wszystko jest bardzo przemyślane. Natomiast "mądrali" który ustalił czynsz na poziomie 8,5 za metr i taka samą kwote za piwnice to chyba nalzy wsadzić do piwnicy na kilka dni by może się ogarnął - bo jak porównac stawke za piwnice do stawki za mieszkanie. To chyba pomysł powstały w chwili niżu. Życie przez ostatni 3 miesiace ostro tez mi komplikował pewnien Pan z ochrony, który chyba ma jakiś kłopot z pojęciem kto jest dla kogo. O dziwo mimo wielu skarg, z Panem jakoś porzadku nie zrobiono zbyt skutecznie.I na deser - ceny - sądze, ze nikt nie poda ostecznej kwoty po negocjacjach. To kwestia jednak pewnej etyki. Skoro negocjacje to pomiędzy stronami, a nie forum. Z akcji typu Alternatywy 4 - UPC podobno jest i cacy glacy po czym okazało sie, ze na papierze tak, a rzeczywiscie UPC nie zainstalowalo najwazniejszego urzadzenia wydzielajacego sygnał ze swiatlowodu. Na papierze napisali, za dali, ale zapomnieli widać. I jakoś nikt nie pomyślał by to sprawdzić. Drobiazg. Ale jaki wesoły.I to jest akcja niczym przygody z filmu Barei :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oses Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.tunnel.hp.net 26.11.09, 17:43 Witam, co do ceny się nie wypowiadam bo też uważam, że jest wysoka. No ale ja kupowałem na górce cenowej i sam jestem sobie winien. Natomiast uważam, że te 8,5zł za m2 piwnicy to niezły przekręt. Nie wiem kto to wymyślił ale to kpina i tyle w tym temacie. Też byłbym za tym aby tego "inteligenta" zamknąć w tej piwnicy na cały dzień - wtedy by mu takie pomysły przeszły. Może jakby skrzyknąć wszystkich sąsiadów dałoby się tę opłatę zmienić? Pytałem znajomych i albo płacą niższą stawkę za m2 w ogóle, albo stawka za m2 piwnicy liczona jest dużo niżej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majatest Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 28.11.09, 19:41 Witam Sąsiadów, Te 8,5 zł to propozycja na początek. Nie jest ważne za jakie konkretnie rzeczy trzeba płacić, tylko żeby zebrać wystarczająco dużo na pokrycie całości kosztów. Te pieniądze przecież nie trafiają do kieszeni Budnera. Po ukonstytuowaniu wspólnoty można dowolnie to zmienić i nawet wyzerować koszty piwnic (tak jest np. w moim obecnym mieszkaniu). Niestety mieszkań na osiedlu nie jest zbyt wiele, co oznacza, że koszty administracji, ochrony, wyrzucania śmieci, sprzątania dzielą się między mniej osób, a to oznacza, że taniej może się nie dać. No ale jak się za to weźmiemy :) W każdym razie na początek można spokojnie poprosić o dostęp do danych o wydatkach na utrzymanie. Stąd powinno wynikać jak wyszli na te 8,5 zł/m2. BTW czy ktoś wie ile m2 łącznie z piwnicami ma cała nieruchomość ? Będziemy wiedzieli jaki mamy budżet :) Pozdrowienia, majatest Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 05.12.09, 16:43 Słusznie, Pani Natalia rozsyłała w tym tygodniu propozycje treści aktu notarialnego i tam wszystko jest opisane tj. metraże itd. ps. dziś tj w sobote trwa zabezpieczanie wind przed uszkodzeniami w trakcie prac ekip prowadzących prace. Więc pewnie jakos po niedzieli windy ruszą. Choć z drugiej strony dla mnie oczywistym wydaje sie, ze materiały budowlane bez względu na zabezpieczenie wind to wnosić powinno się po schodach. No coż ....ja wszystko wtaszczyłem na plecach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glusia Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.largus.pl 27.11.09, 15:17 Witam Sasiadow, my kupowalismy swoje "eM" w ubieglym roku i w cenie powyzej 10 tys/m2, ale widzialy gały co brały i jak Kolega zauwazyl slusznie, dla zdecydowanych na zakup, nie liczy sie lokalizacja na pokaz, a jedynie pewne przywiazanie do miejsca, a moze z uwagi na fakt posiadania w bliskiej odleglosci rodziny(?) no coz, kazdy ma swoje powody, a wszystkim szukajacym "Okazji" proponuje jednak zwrot w kierunku np. ul. Lazurowej, zaraz przy budowanej trasie. Podpisuje sie pod wszystkimi punkatmi negatywow -> BTW: "Pan Wazny" z ochrony juz nie pracuje u nas ;) Niestety najwiekszym problemem na dzien dzisiejszy pozostaje kwestia wysokiego czynszu, co bylo dla mnie szokiem, ale w grupie siła, tak wiec bedziemy walczyc:) Dodam jeszcze, ze samo wykonczenie "Apartamentu" przekazane do odbioru pozostawia wiele do zyczenia, ale pocieszajace jest to, ze Budner potrafi sie walnac w piers i poprawia niedorobki, ktore sie zglosi. Do zobaczenia w styczniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxz Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.tpnet.pl 22.12.09, 12:34 > my kupowalismy swoje "eM" w ubieglym roku i w cenie powyzej 10 > tys/m2 Pan Śmiech ma rację, że śmieje się, ma z czego. Ale jaja skąd wy, powiem jacyś nawiedzeni, się bierzecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glusia Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.largus.pl 22.12.09, 12:57 > Ale jaja skąd wy, powiem jacyś nawiedzeni, się bierzecie ze STOLICY, ze STOLICY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 85.222.87.* 10.01.10, 14:37 10 tys na tym końcu Bemowa z ustawicznymi korkami. Naparwdę nie ma czego gratulować!OK. rozkład i wygląd bloków ok, nie wiem jak z wykoanniem, ale lokalizacja żadna rewelacja... jedyny plus - las blisko, reszta porazka. Zobaczymy co powiecie jak będziecie tam mieszkać z małymi dziecmi. Las nie wystarczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.chello.pl 19.01.10, 18:17 A ja chciałam zapytac... czy ktos z Was moze jest włascicielem mieszkania w budynku E na 1 piętrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: 10 tys za m2 lol 24.11.09, 16:25 kup w JW, albo gdzieś za Białołęką po 5 za metr i spędzaj pół życia na dziurawych i zakorkowanych drogach. Nie ma przymusu kupowania od Budnera prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: 10 tys za m2 lol IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 24.11.09, 16:34 OJ TO CHYBA BUDNER BEDZIE SPRZEDAWAL PRZEZ 6 LAT TE APARTAMENTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zn Re: 10 tys za m2 lol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.09, 07:13 ale przeciez z Boernerowa to tez pol zycia trzeba spedzac w korkach?? jak otworza most polnocny to z tarchomina bedzie dojazd 2x lepszy niz od Budnera?? To jest dramat stamatad dojechac. min. 1h do palacu kutury, a w praktyce czesto 80 min one way. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 217.98.20.* 25.11.09, 08:18 Poproszę o wpisy tych co kupili za 10tys. od m2 w lokalizacji za miastem, gdyby podali jeszcze motywację pewnie nieźle bym się ubawił tak nawiasem to wątek wyraźnie typu naganiackiego Odpowiedz Link Zgłoś
efikotek Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 25.11.09, 15:53 10 tys za m kw.na Gąsiorowskiego to duuuza przesada. Apartamenty z bardzo duzymi oknami, a budynki stoja 10 metrow od siebie. Mozna bedzie zobaczyc co sasiad ma w zupie. Niestety, standard nie przystajacy do nazwy "apartament" i ceny 10tys/m.kw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.centertel.pl 17.12.09, 00:11 Gasiorowskiego ... co to za ulica, obskurne garaze, teren po kotlowni, sypiace sie domki, nackane jak w ulu, standard nieco ponad przecietny, komunikacja z miastem katastrofalna - REALNA WARTOSC to 3-4 tys za metr ... ot nieco lepiej niz na bialolece, ale bez szalenstw ... jedyna zaleta to las i to wszystko ... reszta to porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glusia Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.largus.pl 22.12.09, 10:12 ...no to życzymy Panu "Śmiechowi" na Święta Wszystkiego Najlepszego oraz wymarzonego prezentu w cenie 3-4 tys za metr od Budnera :))) Zdrowych i Spokojnych Świąt dla Wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxz Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.tpnet.pl 22.12.09, 12:31 Pani naiwna myśli, że wielu idiotów na tej ziemi aby na wygwizdowie kupować mieszkanie. Pan Śmiech doczeka się znacznie lepszych ofert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glusia Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.largus.pl 22.12.09, 13:03 > Pani naiwna myśli, że wielu idiotów na tej ziemi aby na wygwizdowie kupować mieszkanie. > Pan Śmiech doczeka się znacznie lepszych ofert Raz jeszcze Zycze Wszsytkim prezentu od Budnera za 3-4 tys :)chociaz moze te zyczenia bylyby bardziej adekwatne do daty 01 kwietnia :))) Pozdrawiam Wszystkich "Naiwnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.chello.pl 22.12.09, 20:24 Smiechu warte 10 tys. za metr. Ktos chyba postradal rozum!Pewnie juz cala inwestycja wyprzedana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.centertel.pl 26.12.09, 07:24 szanowna panno glusiu a kto panience powiedzial, ze ja w ogole chcialbym tam kupic mieszkanie ??? gdybym byl ekshibicjonista i chcialbym mieszkac na zadupiu to za 3-4 tys moze bym sie skusil, ale poniewaz mam ladne mieszkanie w nieporownywalnie lepszej lokalizacji to nie kupilbym tam mieszkania nawet za 2 tys za metr - chyba ze na handel. nie kazdy kto pisze na forum chce kupic mieszkanie - niektorzy pisza bo maja ochote lub chca sie posmiac z glupoty ludzkiej. ja akurat interesuje sie rynkiem mieszkaniowym i przegladam oferty deweloperow stad tez znam i te inwestycje. oferta budnera (czy jak mu tam) rozbawila mnie - jak mozna chciec sprzedac za 10 tys a na poczatku o ile pamietam to nawet za 14 tys mieszkanie w takiej okolicy (i jak mozna byc tak glupim aby tyle zaplacic) - stad tez pozwolilem sobie napisac kilka zdan na ten temat, ale doprawdy nie zamierzam tam kupowac zadnego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 26.12.09, 20:45 Dobry Wieczór, ale Pan Śmiech to kompleksy ma jak PKiN. Określenie "zadupie" to dowód. Żyjemy w wolnym kraju. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Stwierdzenie "nieporównywalnie lepsza lokalizacja" to atawizm. Bo dla każdego co innego wpływa na "lepszość" lub "gorszość". Mieszkańcom Gąsiorowskiego można gratulować, że muszą mieć za sąsiada "Pana śmiecha". Bo najgorsze w życiu to nie jest mieszkać tu czy tam, lecz kogo mieć obok siebie. Więc fajnie. Niech wieczne marudy mieszkają tam gdzie można nabyć super pałace po 3 - 4 tysiące. I wszystkim niech się darzy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 26.12.09, 20:47 jedna errata - miało być - nie muszą mieć takiego sąsiada. lubieradio napisał: > Dobry Wieczór, > > ale Pan Śmiech to kompleksy ma jak PKiN. Określenie "zadupie" to dowód. Żyjemy > w > wolnym kraju. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Stwierdzenie "nieporównywalnie > lepsza lokalizacja" to atawizm. Bo dla każdego co innego wpływa na "lepszość" > lub "gorszość". Mieszkańcom Gąsiorowskiego można gratulować, że muszą mieć za > sąsiada "Pana śmiecha". Bo najgorsze w życiu to nie jest mieszkać tu czy tam, > lecz kogo mieć obok siebie. Więc fajnie. Niech wieczne marudy mieszkają tam > gdzie można nabyć super pałace po 3 - 4 tysiące. I wszystkim niech się darzy. : > ) Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER 26.12.09, 21:03 Czy na pewno rozumiesz znaczenie słowa "atawizm"? Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.chello.pl 26.12.09, 21:07 Naprawde trzeba starcic rozum zeby kupic tam mieszkanie za 10 tys.! W okilicy sa mieszkania od 5tys do 7 (budimex). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smiech Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.centertel.pl 26.12.09, 21:30 Szanonwa/y Pani/e Lubieradio opowiadasz niebywale farmazony: 1/ W kwestii mieszkania to mam mieszkanie na Fotach Bema ( o ktorych w innym miejscu napisalem, ze sa jednym z najbardziej spieprzonych miejsc przez deweloperow - w odroznieniu od was potrafie spojrzec realnie na cos co mam, a nie zyc w sferze fantazji), przy ktorych Apartamenty Gasiorowskiego to tak jak mieszkanie w Kobylce a/aby dobic do bolu to posiadam choc w nim nie mieszkam (zwykly pustostan traktowany jako lokata) rowniez penthouse na wilanowie, ktory za 10- 15 lat powinien wygladac w miare ludzki sposob 2/Co do Was to powiem tyle, ze SMIAC MI SIE CHCE CZY TEZ RACZEJ WSPOLPCZUC MI SIE CHCE Z WASZEJ GLUPOTY - nie wyobrazam sobie tego, abym zaplacil 10 tys lub wiecej za metr mieszkania w tak obskornej lokalizacji - chyba ze was strasznie kreca zasyfiale garaze z lat 60-tych, tyl rozpadajacego sie sklepu i sypiace sie domki z lat 60-tych i 70-ych. Do tego wszystkiego deweloper byl tak chciwy, ze wcisnal tam tak duzo PUM, ze zagladacie sobie nawzajem do do mieszkan i widzicie co sasiad je lub jakie majtki ma na sobie, gdyz wraz z idiotyczna moda zainstalowano wam ogromne okna, ktore maja sens gdy wychodza na park, las, ale nie maja zadnego sensu w takiej sytuacji jak u was (to samo zrobila Acciona w III-V etapie OL, jak tez wielu innych deweloperow - w tym na Wilanowie). Tego typu okna sa dobre w BIG BROTHER EXTRA ale nie w zyciu normalnego czlowieka ktory potrzebuje odrobiny intymnosci we wlasnym mieszkaniu. 3/Deweloper mowi wam ze sprzedaje APARTAMENTY - otoz moi drodzy w Polsce prawie w ogole nie ma apartamentow (sam mam mieszkania w budynkach o srednim lub podwyzszonym standardzie, ale nie w apartamencie). Apartament brzmi dumnie, ale aby mozna bylo mowic o apartamencie musi byc splot kilku czynnikow - architektura (wasza to srednia polka), lokalizacja (wasza jest totalnie beznadziejna), uslugi, basen, fitness (tego prawie w Polsce nie ma), caloksztal inwestycji - u was to totalna porazka. Teraz sa takie czasy, ze deweloperzy wciskaja byle kit za duze lub ogromne pieniadze, a jak by sie dobrze zastanowic to okazaloby sie, ze wiekszy komfort moga zapewnic nawet budynki z wielkie plyty epoki Gierka, gdzie jak na obecne czasy sa b. duze przestrzenie pomiedzy blokami. 4/ KOMUNIKACJA JEST KATASTROFALNA - dojechac stamtad do miasta to czysty horror. Ludzie z wielu miejscowosci pod wawa beda szybciej w centrum niz wy z obrzezy wawy. 5/TRZEBA BYC IDIOTA ABY KUPIC MIESZKANIE W TAK KIEPSKIEJ INWESTYCJI ZA 10 TYS (szok - gratuluje glupoty). Gdybyscie mieli odrobine oleju w glowie to stwierdzilibyscie, ze za te pieniadze jakie musicie zaplacic za wasze mieszkania mozecie kupic mieszkania znacznie wieksze, w znacznie lepszej lokalizacji i w porownywalnym standardzie - poczynajac od Ostoi Wilanow gdzie mozna kupic mieszkania od hiszpanskich przyglupow, ktorzy uwazalki ze zbija fortune nawet po 7-8 tys za metr z widokiem na pieknie zagospodarowane "mini jeziorko", przez wybrane mieszkania na Gieldowej (praktycznie w centrum), po niektore inwestycje na Mokotowie. CO WIECEJ GDYBYSCIE MIELI WIECEJ ROZUMU to zamiast placic absurdalne pieniadze jakiemus dziwacznemu deweloperowi moglibyscie kupic dom (no troche trzeba byloby dolozyc) w Walendii, gdzie jest naprawde pieknie, a jakosc inwestycji jest o kilka klas wyzsza od tego co proponuje wam budner (czy jak mu tam) i to co widzicie w otaczajacych was niesamowitych wojskowych "blizniakach". Co wiecej za 3-4 lata dojazd z Walendowa bedzie lepszy i szybszy do centrum niz z waszego boernerowa. KONACZAC POWIEM TYLE ZE ZAL MI WAS TYM BARDZIEJ, gdyz wiekszosc z was to zwykle golasy, ktore aby kupic mieszkanie musza zaciagac b. duze kredyty (jak na wasze mozliwosci) i teraz waszym problemem jest wysokosc czynszu za metr - szok !!! Koszt czynszu jest niczym przy tym co z wlasnej glupoty zaplaciliscie jakiemus chciwemu deweloperowi, a dla was to jest problem. Gdybyscie mieli odrobine wlasych pieniedzy a nie bankowych to moze bardziej byscie je szanowali i doszlibyscie do wniosku, ze lepiej kupic mieszkanie za 7 tys w przecietnym standardzie, w miare niezlej lokalizacji, niz placic idiotyczne pieniadze, za nic nie warta inwestycje i teraz martwic sie o to, czy starczy wam do pierwszego i na splate kredytu. Gdybysci nie popelnili tego bledu to mielibyscie wieksze mieszkania, za nizsza cene, ktore moglbysci sobie urzadzic i moglibyscie spac w miare spokojnie. TAK TO Z GRUBSZA WYGLADA MOI DRODZY "APARTAMENTOWCY Z GASIOROWSKIEGO". PS. zgloscie sie do TVN z propozycja, aby krecili u was BIG BROTHER wowczas moze troche zarobicie i bedzie wam lzej, a i lokalziacja bedzie niebywale prestizowa (dla Joli Rutowicz lub Kazia Marcinkiewicza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki obciach IP: *.centertel.pl 26.12.09, 21:32 Szanonwa/y Pani/e Lubieradio opowiadasz niebywale farmazony: 1/ W kwestii mieszkania to mam mieszkanie na Fotach Bema ( o ktorych w innym miejscu napisalem, ze sa jednym z najbardziej spieprzonych miejsc przez deweloperow - w odroznieniu od was potrafie spojrzec realnie na cos co mam, a nie zyc w sferze fantazji), przy ktorych Apartamenty Gasiorowskiego to tak jak mieszkanie w Kobylce a/aby dobic do bolu to posiadam choc w nim nie mieszkam (zwykly pustostan traktowany jako lokata) rowniez penthouse na wilanowie, ktory za 10- 15 lat powinien wygladac w miare ludzki sposob 2/Co do Was to powiem tyle, ze SMIAC MI SIE CHCE CZY TEZ RACZEJ WSPOLPCZUC MI SIE CHCE Z WASZEJ GLUPOTY - nie wyobrazam sobie tego, abym zaplacil 10 tys lub wiecej za metr mieszkania w tak obskornej lokalizacji - chyba ze was strasznie kreca zasyfiale garaze z lat 60-tych, tyl rozpadajacego sie sklepu i sypiace sie domki z lat 60-tych i 70-ych. Do tego wszystkiego deweloper byl tak chciwy, ze wcisnal tam tak duzo PUM, ze zagladacie sobie nawzajem do do mieszkan i widzicie co sasiad je lub jakie majtki ma na sobie, gdyz wraz z idiotyczna moda zainstalowano wam ogromne okna, ktore maja sens gdy wychodza na park, las, ale nie maja zadnego sensu w takiej sytuacji jak u was (to samo zrobila Acciona w III-V etapie OL, jak tez wielu innych deweloperow - w tym na Wilanowie). Tego typu okna sa dobre w BIG BROTHER EXTRA ale nie w zyciu normalnego czlowieka ktory potrzebuje odrobiny intymnosci we wlasnym mieszkaniu. 3/Deweloper mowi wam ze sprzedaje APARTAMENTY - otoz moi drodzy w Polsce prawie w ogole nie ma apartamentow (sam mam mieszkania w budynkach o srednim lub podwyzszonym standardzie, ale nie w apartamencie). Apartament brzmi dumnie, ale aby mozna bylo mowic o apartamencie musi byc splot kilku czynnikow - architektura (wasza to srednia polka), lokalizacja (wasza jest totalnie beznadziejna), uslugi, basen, fitness (tego prawie w Polsce nie ma), caloksztal inwestycji - u was to totalna porazka. Teraz sa takie czasy, ze deweloperzy wciskaja byle kit za duze lub ogromne pieniadze, a jak by sie dobrze zastanowic to okazaloby sie, ze wiekszy komfort moga zapewnic nawet budynki z wielkie plyty epoki Gierka, gdzie jak na obecne czasy sa b. duze przestrzenie pomiedzy blokami. 4/ KOMUNIKACJA JEST KATASTROFALNA - dojechac stamtad do miasta to czysty horror. Ludzie z wielu miejscowosci pod wawa beda szybciej w centrum niz wy z obrzezy wawy. 5/TRZEBA BYC IDIOTA ABY KUPIC MIESZKANIE W TAK KIEPSKIEJ INWESTYCJI ZA 10 TYS (szok - gratuluje glupoty). Gdybyscie mieli odrobine oleju w glowie to stwierdzilibyscie, ze za te pieniadze jakie musicie zaplacic za wasze mieszkania mozecie kupic mieszkania znacznie wieksze, w znacznie lepszej lokalizacji i w porownywalnym standardzie - poczynajac od Ostoi Wilanow gdzie mozna kupic mieszkania od hiszpanskich przyglupow, ktorzy uwazalki ze zbija fortune nawet po 7-8 tys za metr z widokiem na pieknie zagospodarowane "mini jeziorko", przez wybrane mieszkania na Gieldowej (praktycznie w centrum), po niektore inwestycje na Mokotowie. CO WIECEJ GDYBYSCIE MIELI WIECEJ ROZUMU to zamiast placic absurdalne pieniadze jakiemus dziwacznemu deweloperowi moglibyscie kupic dom (no troche trzeba byloby dolozyc) w Walendii, gdzie jest naprawde pieknie, a jakosc inwestycji jest o kilka klas wyzsza od tego co proponuje wam budner (czy jak mu tam) i to co widzicie w otaczajacych was niesamowitych wojskowych "blizniakach". Co wiecej za 3-4 lata dojazd z Walendowa bedzie lepszy i szybszy do centrum niz z waszego boernerowa. KONACZAC POWIEM TYLE ZE ZAL MI WAS TYM BARDZIEJ, gdyz wiekszosc z was to zwykle golasy, ktore aby kupic mieszkanie musza zaciagac b. duze kredyty (jak na wasze mozliwosci) i teraz waszym problemem jest wysokosc czynszu za metr - szok !!! Koszt czynszu jest niczym przy tym co z wlasnej glupoty zaplaciliscie jakiemus chciwemu deweloperowi, a dla was to jest problem. Gdybyscie mieli odrobine wlasych pieniedzy a nie bankowych to moze bardziej byscie je szanowali i doszlibyscie do wniosku, ze lepiej kupic mieszkanie za 7 tys w przecietnym standardzie, w miare niezlej lokalizacji, niz placic idiotyczne pieniadze, za nic nie warta inwestycje i teraz martwic sie o to, czy starczy wam do pierwszego i na splate kredytu. Gdybysci nie popelnili tego bledu to mielibyscie wieksze mieszkania, za nizsza cene, ktore moglbysci sobie urzadzic i moglibyscie spac w miare spokojnie. TAK TO Z GRUBSZA WYGLADA MOI DRODZY "APARTAMENTOWCY Z GASIOROWSKIEGO". PS. zgloscie sie do TVN z propozycja, aby krecili u was BIG BROTHER wowczas moze troche zarobicie i bedzie wam lzej, a i lokalziacja bedzie niebywale prestizowa (dla Joli Rutowicz lub Kazia Marcinkiewicza). Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob 27.12.09, 20:22 Dobry Wieczór po raz kolejny KOMPLEKSY x nieskończoność. Znaczenie słowa atawizm jest znane jak sądzę mi w miare dobrze - zawsze można wygoglować. Pan Śmiech ma w sobie jakiś przedziwny żal i sam nie wiem co? Kazdy jest dorosły i podejmuje decyzje. Stwierdzenia o tragicznym dojeździe czy czymś tam to subiektywizmy. A może kupując mieszkanie w lokalizacji X wybieramy je bo dla nas to super lokalizacja, pracujemy kilometr od miejsca zamieszkania, albo w domu, albo nie pracujemy, lecz manna leci nam z nieba tak po prostu. Nie wiem skąd tyle agresji, nienawiści i zajadłości. Okna ..są świetne ...nie każdego wychodzą na podwórko. Ale ...po lekturze i treści domniemuję już kto ukrywa się pod Panem Śmiechem. Jeśli dobrze mi się wydaje (ale to tylko domysł) to rozumiem już tę żółć. Stawiam na literkę Ł (jak łopata). Zgadzam się z jednym - określenie "apartamenty" to termin w Polsce nadużywany i nie mający żadnego przełożenia na rzeczywistość. I tyle. Dalsza dyskusja z Panem Śmiechem nie ma sensu. Bo i tak w/w wspomniany ma zawsze racje - znaczy w swoim rozumowania na własne potrzeby. I niech żyje w swoim przeświadczeniu długo i szczęśliwie. OVER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob IP: *.chello.pl 27.12.09, 20:58 Rynek ustala wartosc mieszkania a widzac sprzedaz "apartamentow" budnera cena jest nieadekwatna do wartosci.Na szczescie dla kupujacych rynek zawsze ma racje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob IP: *.centertel.pl 27.12.09, 23:24 Kobieto/Gosciu alez ty pieprzysz farmazony i glupoty. Wbij sobie do glowy, ze nie mam zadnych kompleksow, nie ma we mnie zolci, zlosci i zawisci. JA TYLKO WYRAZILEM SWOJA OPINIE O TEJ INWESTYCJI oraz naiwnosci tych ktorzy kupuja tam mieszkania placac absurdalne pieniadze za cos co nie jest warte nawet polowy tego ile zaplacili. ZAMIAST WYPISYWAC FARMAZONY PODAJ JAKIEKOLWIEK ARGUMENTY PRZEMAWIAJACE ZA CENA JAKA ZAPLACILAS/ES - JA W ODROZNIENIU OD CIEBIE SPROWADZILEM TE CENE NA ZIEMIE PODAJAC PRZYKLADY INWESTYCJI O POROWNYWALNYM LUB WYZSZYM STANDARDZIE, ZNACZNIE LEPSZEJ KOMUNIKACJI I ZNACZNIE TANSZYCH. To ty a nie ja mam problem. GDYBYS MIALA/L ODROBINE OLEJU W GLOWIE TO RADZE WYCOFAC SIE Z UMOWY (o ile nie masz jeszcze zawartej ostatecznej umowy) - ZAPLACIC UMOWNA KARE I KUPIC WIEKSZE MIESZKANIE, W LEPSZEJ LOKALIZACJI, PLACAC MNIEJ. Czasami trzeba umiec stracic - tak jak na gieldzie, trzeba pogodzic sie z tym, ze nie zawsz nasze inwestycje sa udane i czasami ponosimy straty. Na tej inwestycji stracisz, ale per saldo zyskasz kupujac wieksze i lepsze mieszkanie, za mniejsze pieniadze. PS. Tak na marginesie co to znaczy ze okna sa swietne, czy ty wiesz ile kosztuja naprawde dobre okna robione na zamowienie u jednego z najlepszych producentow - troche bys byla/l zaskoczona/y gdybym powiedzial ile mnie kosztowala przyjemnosc wymiany na faktycznie dobre okna a nie te ktore wrzucaja deweloperzy do inwestycji nawet z wysokiej polki. Zapewniam cie ze moga byc nawet sa 2-3 razy drozsze od tego co jest montowane przez dewelopera (w zaleznosci od tego, jakiej klasy bedzie to produkt i jakie parametry chce sie uzyskac). Deweloper ma to w nosie bo dla niego liczy sie tylko to, ze wstawil jakies tam okna z segmentu "sredni +". Przy okazji co do okien to mozna sie spodziewac, ze za jakis czas zaczna sie pojawiac wszelakiego rodzaju atrapy majace na celu ograniczyc fantazje architekta i dewelopera - tak jest m.in na OL gdzie ludzie wstawiaja wiklinke :)) aby zmniejszyc "pole razenia" :) i zapewnic sobie troche wiecej prywatnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
majapu Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob 30.12.09, 19:16 Z dużym zainteresowaniem pochyliłem się nad opinią niezależnego eksperta, bo chociaż rzadko w fachowym tekście dotyczącym nieruchomości można znaleźć takie neutralne sformułowania jak: "farmazony", "zasyfiałe", "idiota", "przygłupy", czy "golasy", to przecież treść jest ważniejsza od formy i jak to mówią: "mądrego to zawsze przyjemnie posłuchać". Nie jestem specjalistą, dlatego najbardziej urzekły mnie te "golasy" kupujące mieszkania po 10 tys. za metr. Słyszałem, że niedługo w Warszawie swoje salony otworzą Ferrari i Aston Martin. Strach pomyśleć, co będzie, jak golasy rzucą się na te auta. Normalny człowiek za gotówkę przez 3 lata do porządnej bryki się nie dopcha. Przez chwilę strapiły mnie te duże okna, ale poguglałem trochę i okazuje się, że NASA testuje właśnie najnowsze wyposażenie promów kosmicznych. Nazywa się to jakoś wiranki, czy piranki i ma osłaniać okna przed promieniowaniem kosmicznym, ale tylko od środka. Z zewnątrz ponoć normalnie nic nie widać. Jest nadzieja, że za kilka lat technologia będzie dostępna w cywilu, a do tego czasu trzeba będzie pociągnąć na tej wiklinie albo folii Jan Niezbędny. No i na koniec ta lokalizacja. Przez chwilę pomyślałem, że skoro dzieciaki chodzą do szkoły na Bemowie, żona pracuje na Woli, a ja do Centrum dolatuję helikopterem z tej okolicy w pół godziny, to może świetnym pomysłem byłoby kupić sobie chatę w Walendowie, Wilanowie, Mokotowie albo najepiej Rzeszowie skąd pewnie niedługo pojadę autrostradą w 15 minut do samego centrum Stolicy, ale się powstrzymałem. Pomyślałem, że warto jednak pójść za radą eksperta i zamiast ładować milion w jakąś norę na końcu świata, najpierw kupić sobie jakąś bieliznę, a dopiero potem, jak starczy pieniędzy, rozglądać się za jakimś kątem przy rodzinie, bo do pierwszego co prawda niedaleko, ale szampana faktycznie nie ma już za co kupić. W Nowym Roku "golasom" życzę jakiejś ciepłej odzieży, żeby moje dzieci nie musiały patrzeć na Waszą nagość przez okna, a ekspertom od nieruchomości trochę dystansu. Naprawdę czasem warto założyć, że 30 golasów pomyślało chwilę, zanim wydali setki tysięcy, czy miliony złotych. Na pewno są też lepsze miejsca, żeby społecznie i zupełnie obiektywnie powyzywać sobie ludzi od idiotów i przygłupów. Polecam fora o polityce. majatest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smiech Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob IP: *.centertel.pl 30.12.09, 21:12 1/Ferrari, Aston Martin - swietne dla wojewodzkiego i biznesmena ze zlotym lancuchem i bialymi skarpetkami frote lub milosnika jazdy tylkiem po asfalcie 2/Zamiast wiranek NASA proponuje nasze swojskie rozwiazania - wiklina lub 5 kompletow firanek lowickich lub najzwyczajniej zamurowac kawalek okna - w mysl hasla kocham i wspieram Polske 3/ Wprawdzie nie naklaniam na Walendie czy Wilanow, ale stwierdzam ze jezeli ktos chce wydac milion zlotych lub kilkaset tysiecy to lepiej zastanowic sie nad tansza i lepsza alternatywa 3a/ Jezeli jednak ktos ma dzieci w szkole na Bemowie (nadal W. Wroblewskiego czyt teraz po bozemu Jana Pawla II ???) i zone pracujaca na Woli to chyba sensowniej kupic mieszkanie w Budimexie, ktory niedawno tez mial cene z kosmosu, ale ich prom kosmiczny zdaje sie zszedl juz w atmosfere i obecnie ma cos pulap 7-8 tys, co nadal jest przesada biorac pod uwage jakosc inwestycji, ale jednak jest juz blizej ziemi niz stacja kosmiczna mir na Gasiorowskiego 4/az 30 frajerow juz znalezli po 10 tys za metr ????? to musze chyba pomyslec i wykupie WCH i postawie tam apartamentowce po 9,5 tys za metr (aby byc konkurencyjnym a zarazem trzynmac odpowiedni poziom ceny aby byc prestizowym i zasluzyc na miano apartamentu), przy czym zrobie wszystko ze szkla - lacznie z podlogami i sufitami - bedzie bardzo nowoczesnie i powinno to bardzo wszystkich zblizyc - wspolnota przeksztalci sie w rodzine 5/Ja natomiast zycze golasom aby dostali podwyzki w takim stopniu aby juz nie jeczeli i nie rwali sobie wlosow z glowy z powodu czynszu na poziomie 8,5 za metr bo jakby nie patrzec to raczej standard, a jezeli nadal mieliby rwac to proponuje rozwiazac umowe i kupic cos na co ich stac i co ku ich zaskoczeniu okaze sie rownie dobre lub znacznie lepsze niz to co zakupili (no chyba, ze licza na wydobycie wegla i koksu z bylej kotlowni - choc obawiam sie, ze nie sa to poklady naturalne lecz przywiezione ze slumska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :p Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 22:38 Pan Śmiech co widze chce zmniejszyc popyt na mieszkania mając nadzieje, że nikt nic nie kupi i spadną ceny a on wtedy wykupi wymażone mieszkanko. Za dobrze się zna na tej inwestycji ;) Niech Pan Śmiech przejdzie się na studia;) I [pozna co to znaczy [popyt i podaż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob IP: 198.36.86.* 06.01.10, 12:30 Fakt jak ktos chce stracic 30 - 40% to warto inwestowac! Polecam! Tylko tych glupich jest juz bardzo malo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMIECH Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob IP: *.centertel.pl 06.01.10, 15:34 PROSZE KUPIC SOBIE SLOWNIK ORTOGRAFICZNY - moze wowczas zamiast maZZZZZZZZZZZZZZZZZZZyc (ja nawet nie marze o tym aby studiowac, ale w wiejskiej podstawowce nauczyli mnie ortografii) zacznie pan patrzec realnie na rzeczywistosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Apartamenty Gąsiorowskiego czy moze wielki ob IP: 85.222.87.* 10.01.10, 14:41 Podpisuję się pod tym tekstem w 100%%% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 85.222.87.* 10.01.10, 16:44 Za rok na Gąsiorowskiego będą sprzedawać po 6tys./m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alma Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.kosnet.pl 21.01.10, 16:04 apartament to mieszkanie powyżej 100 m 2 a nie klitki u budnera ja ma na dachu podgrzewany basen kort tenisowy i to jest życie aha i mamy też siłownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 94.75.121.* 02.02.10, 01:03 Witam, ta inwestycja to ciekawa oferta szczególnie dla kogoś związanego emocjonalnie z tą częścią miasta, niestety obecne 10,5 tyś za m2 to przekręt, ale też pozycja wyjściowa w negocjacjach, które mogą zakończyć się sporym sukcesem nawet u tego sprzedawcy (sic!) nie znam zamkniętego osiedla w którym jest intymność bez zasłon, porównaniom inwestycji w tym zakresie brak jest sensu; dojazd do centrum z tej strony jest zdecydowanie najlepszy i wynika z najmniejszego zagospodarowania gmin podwarszawskich z tej strony miasta oraz fizycznie najmniejszej odległości obrzeży od centrum (alejami, puławską, marsa, modlińską, gdańską to jest dopiero "meksyk"); mieszkam w centrum, mam znajomych na grotach, uprawiam w weekendy jogging w puszczy, ale jej bliskość i zapach, zdecydowanie ponad przeciętne wykończenie tej inwestycji (byłem - znajomi kupili), też ma swoją cenę, niestety nie jest to cena wstępnie proponowana przez dewelopera (obiektywnie); porównanie z sąsiednim budimexem też nie ma sensu, wszystko odbija się w cenie, która jest przemyślana i korygowana aby wyciągnąć najwięcej i sprzedać, na głupotę kupujących lub sprzedających bym się nie powoływał, raczej na konieczność kompromisu przy wyborze mieszkania, dla jednych smutnego dla innych pięknego; nie ma super okazji na tym rynku, raczej przesądzają o cenie szczegóły, jak wysokość i dostępność wkładu własnego, czy aktualności na tym rynku, waluta, a przede wszystkim cierpliwość kupującego i brak presji czasu apeluję aby zachować dystans merytoryczny i słowny, też i na tym forum i nie odpowiadać na wpisy, za którymi bardziej nerwica, a nie człowiek niestety stoi. Pozdrawiam i namawiam do cierpliwości, a nawet użycia "warszawskiego cwaniactwa" do nabycia mieszkania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 08:30 Co autor miał na myśli, czyli czekajcie cierpliwie. Albo stopniowo zejdą z szalonej ceny , albo kupicie za rok/dwa taniej na aukcji u syndyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronw Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.centertel.pl 20.04.10, 22:47 Mieszkam na końcu ulicy gorczewskiej - mam znakomity dojazd do centrum, w okolicy Park Moczydło, odkryty kompleks basenów a w zimie lodowisko... w pobliżu jest też fantastyczny kompleks sklepów i restauracji (WOLA PARK)... tylko co z tego, jeśli jestem zamknięty w swoim "eM" i nawet okna otworzyć nie mogę bo hałas (ukłon w stronę motocyklistów podszkalających jazdę na swoim ścigaczu) jest niemiłosierny! Kiedy zobaczyłem Budnera i wszedłem na teren inwestycji to cisza aż mnie "powaliła"... Do tego te wysokie okna - jeśli ktoś ma problem, że mu sąsiad będzie zaglądał do zupy to Jego problem - podejrzewam, że sąsiedztwo z tej inwestycji wzajemnie do talerzy sobie zaglądać nie będzie bo i po co? Problem jest nie w oknach ale w podejściu do prywatności - nie ma tu znaczenia, czy to inwestycja Gąsiorowskiego czy też Imaginarium Ronsona - w takich miejscach mieszkają jak sądze ludzie świadomi... Wszelkie to obrzucanie i wyzywanie powyżej wydaje mi się lekką przesadą - nikt nikogo do zakupu nie zmusza. Marwti mnie jedynie możliwość zagospodarowania i wybudowania bloków od północnej strony inwestycji (sam zamierzam tam zakupić mieszkanie, bo to chyba najcichsza część tej inwestycji) między blokami wojskowymi i wysokim budynkiem u zbiegu ul.Radiowej i Kaliskiego - czy wiecie coś na ten temat? A co do cen... Budner schodzi z cen - trzeba chcieć i umieć postawić konkretne oczekiwania. Chętnie nawiąże kontakt z przyszłymi jak i obecnymi mieszkańcami: aronw@poczta.fm Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bem Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.chello.pl 21.04.10, 07:38 Jeszcze niedawno mieszkalem na koncu Gorczewskiej z powodu fatalnego dojazdu wyporwadzilem sie. Co dla Ciebie jest fantaystycznym dojazdem?? Strasznie smiesza mnie te wszystkie teksty "dojezdzzam do centrum w 30 min z bemowa" Prosze was..chyba ze wy wszyscy pracujecie na zmiany i swoja pierwsza zmiane zaczynacie o 6.00?? Lazurowa, Gorczewska do Pwstancow i dalej tez korkuja się poteznie!! Do tego tysiace wydane na benzyne i serwis samochodu stojacego w korach. Tramwajem nie wiele lepiej. Dojazd z Bemowa to koszmar, a bedzie tylko gorzej bo bloczkow przybywa (w tym molochow typu JW czy Sando) Metro kiedys bedzie ale to juz bardziej dla naszych dzieci/wnukow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronw Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 195.33.106.* 21.04.10, 13:49 Drogi użytkowniku Bem, Jeżdżę samochodem z tej "zakorkowanej" Górczewskiej. Myślę, że jest ona zakokrowana tak samo jak każda inna ulica w godzinach szczytu... zapewniam Cię, że nie pracuje w trybie zmianowym, a na korki moim sposobem jest wygodne i dobre auto - mieszkańcy bemowa widać są wyluzowani, bo mnie jakoś nie przeszkadza jeśli zamiast zakładanych 30 min jadę 45 i spóźnię się do pracy:) gdy wrocę do domu mam przynajmniej okoliczne forty i las w którym mogę sie odprężyć. Drogi użytkowniku mam nadzieje, że dobrze Ci tam dokąd się wyprowadziłeś, czego serdecznie Ci życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ak Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 195.205.254.* 21.04.10, 14:14 "mieszkańcy bemowa widać są wyluzowani, bo mnie jakoś nie przeszkadza jeśli zamiast zakładanych 30 min jadę 45 i spóźnię się do pracy:)" Pamietam jak przed kryzysem ceny na Bemowie byly wyzsze niż na Bielanach czy na bliskiej Woli bo to przeciez "swietna dzielnica dla mlodych ludzi". Kryzys wyraznie uwidocznil slabosic Bemowa, oprocz Wilanowa jest to dzielnica w ktorej ceny spadly najbardziej. Milego stania w korkach w dobrym, wygodnym aucie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronw Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 195.33.106.* 21.04.10, 15:39 Zdecydowanie jestem za BIELANAMI... uważam, że są równie zielone jak Bemowa ale mają zdecydowanie lepszy dojazd do centrum (jest metro)... sam interesowałem się Imaginarium III Ronsona ale 12 tys za m2 nawet jeśli klatki schodowe wyłożone są kamieniem to zdecydowanie za dużo... Jeśli jesteś w stanie polecić mi coś na Bielanach/Powiślu/Mokotowie (<9-10k PLN) co do mieszkania miałoby dołączony ogródek i nie będzie wciśniete pomiedzy kilkanaście innych bloków (czyt. Nowy Wilanów) to proszę o informację - będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bem Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: *.chello.pl 22.04.10, 07:50 Sokratesa Park, Nowe Bielany II etap Choc fakt to sa inwestycje gdzie PUM jest wycisniete na maksa (zwlaszcza gdy chcesz parter to sie to oddczuwa). pozostaje rynek wtorny - od rogu wolczynskiej i sokratesa w strone stawow bruhmana rozciaga sie fajne osiedle z 4 pietrowymi blokami budowanymi w latach 2004-2008, ewentualnie na chomiczowce jest masa kameralnych bloczkow tylko ze juz komunikacja nie jest tak dobra. albo Imaginarium III ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronw Re: Apartamenty Gąsiorowskiego BUDNER IP: 195.33.106.* 22.04.10, 15:59 Imaginarium III jest naprawdę OK, ale sąsiedztwo poszerzonej Gwiaździstej i usytuowanie etapu III inwestycji daje w sumie marny wynik - jeśli już płacić 12 tys PLN za m2 to chociaż cisza by się przydała. Niestety byłem 2 razy na miejscu "dziury na budowie" i niestety hałas jest. I etap pod samą ścianą lasu wart jest swoich cen, fantastycznie zaplanowany taras na dachu... okolic stawów Bruhmana kompletnie nie kojarzę ale dzięki zerknę. owszem rynek wtóryny jest, ale sam przyznasz, że ofert w kameralnych (==małych) inwestycjach jest jak na lekarstwo... Odpowiedz Link Zgłoś