Dodaj do ulubionych

Dwa artykuły z Interii

14.08.09, 00:42
Pod
koniec 2010 r. szok

Za
przeciętną płacę można kupić pół metra mieszkania

Jako że kończą się wakacje to takich artykułów będzie coraz więcej.
Deweloperom coś chyba interes nie idzie. Swoją drogą skoro oni tacy przekonani
że za 2 lata mieszkań będzie brakowało i ceny wystrzelą w kosmos, to czemu nie
lecą kupować działek i nie rozpoczynają nowych budów? Za dwa lata sprzeda się
wszystko jak ciepłe bułeczki :) CHWDD!
Obserwuj wątek
    • Gość: fajnie123 Re: Dwa artykuły z Interii IP: 194.181.0.* 14.08.09, 07:57
      Hahaha uwielbiam takie "przepowiednie" Bieleckiego:

"Koniec przyszłego roku, a już na pewno 2011 rok to będzie okres niedoborów
      mieszkaniowych."

Uśmiałem się do łez, dzięki za dobry humor z rana!
      • Gość: . Re: Dwa artykuły z Interii IP: 213.76.165.* 14.08.09, 08:37
        Bardzo ciekawe spostrzeżenie-dlaczego nie rozpoczynają budów i spadła ilość
        pozwoleń na budowę skoro ma nastąpić okres ogromnego zapotrzebowania oraz:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6927536,Baby_boom_w_Warszawie___padnie_kolejny_rekord.html
        • Gość: haha To kłamstwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 14:33
          Spec, oko i steady już dawno UDOWODNILI NA FORUM, że żadnego boomu nie ma i
          będzie. Warszawa będzie się wyludniać! No i przecież wszyscy młodzi wyjechali,
          więc kto niby miałby te dzieci zrobić!

Steady, napisz im, że to nieprawda, proszę...
          • stoje_i_patrze trolu 14.08.09, 17:30
            Trolu zmieniający co chwilę nicki a la bezstrony czy moze bezdomny? a moze haha
            ?? idz sobie sio stad. Twoje zachowanie jest tragiczne. Współczuje Tobie, i
            Twojej rodzinie. Idź do lekarza na nogi, bo na głowę już za poźno.
            • Gość: bezstronny Re: trolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 17:42
              O! Stoje_i_patrze... Coś nerwowy jesteś. A tak, zapomniałem - grałeś na spadki
              na giełdzie. Ostatnie miesiące mogły zaboleć.
              • Gość: bueheee Re: trolu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 18:29
                za to ty grajac na wzrostu na nieruchach stales sie krezusem
                • Gość: bezstronny Re: trolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 21:10
                  W lutym kupiłem akcje JWC. Gdybym kupił więcej - byłbym nim niewątpliwie. :)
                  • Gość: oleg Re: trolu IP: *.spray.net.pl 14.08.09, 21:42
                    slabo zainwestowales,
                    ja kupowalem na poczatku lipca SKO, sprzedalem jakos pod koniec miesiaca i
                    przerzucilem sie na BRE, ale dosc szybko sprzedalem (pare dni temu).

stooq.com/q/?s=sko&d=20090814&c=3m&t=l&a=ln&b=1&r=jwc
                    stooq.com/q/?s=bre&d=20090814&c=1m&t=l&a=ln&b=1&r=jwc
                  • stoje_i_patrze Re: trolu 15.08.09, 14:47
                    tak tak Trolu. Jeszcze napisz iz wskoczyles w CHEMOS albo SKOK tydzien przed
                    wzrostami to Ci uwierze. Jestes żałosny, naprawdę.
              • stoje_i_patrze Trolu 15.08.09, 14:44
                Na padki grałem do konca kwietnia, z przerwami. Potem w większości na wzrosty.
                Prześledź wpisy na blogach czy innych forach to sobie poszukasz.

Od pewnego czasu gram w usa na spadki w FXP, EDZ

Gant i polnord to moje ulubione spolki developerskie. spojrz na wykres glupcze
                tego ostatniego. Juz z ponad dwa miesiace temu pisalem iz mozna kupic ich akcje

masz pn za 3 miesiace
                stooq.pl/q/?s=pnd&c=3m&t=l&a=lg&b=0
                nie jestem geniuszem finansowym co nie zmienia faktu iz przeczysz w swoich
                wpisach Trolu faktom. A fakty sa takie iż ceny spadły. I nie piepsz proszę o
                baku spadków w super lokalizacjach - patrz zlota 44, czy pacific residence na
                powislu i wiele wiele innych. A moze wolisz spadki cen na prostej w acciona.
                Zaklinasz rzeczywistosc, niestety prawda jest inna. powtarzam, idz do lekarza od
                nog bo na glowe juz za pozno.
                • stoje_i_patrze Re: Trolu 15.08.09, 14:48
                  tylko zebys tego opatrznie nie zrozumial Trolu że gram w usa na spadki. Gram na
                  spadki poprzz FXP i EDZ. spradz co to jest zanim zaczniesz komentowac.
                • Gość: bezstronny A co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 17:31
                  Dla mnie spadki byłyby znaczące gdyby dotyczyły segmentu popularnego. A tutaj
                  niestety jak spadło o 5% to dobrze. Po wzrostach o 120% i dwuletnim wyczekiwaniu
                  nie sądzę, żeby kogokolwiek to urządzało. Przejrzyj sobie posty ludzi, którzy
                  NAPRAWDĘ szukają mieszkania bez większych przypałów i w rozsądnej cenie.
                  Naczytają się na takim forum postów w 20% obniżkach i sprzedawcy u devów
                  zabijają ich śmiechem...

Ale, ale! Czemu piszesz o spadkach w czasie przeszłym? Czyżby już nie miało
                  spadać na łeb i szyję do poziomów z 2005r przez następne trzy lata? Czy po
                  goribankim, poszim i thesopranosie Ty też podwijasz ogon i przymierzasz się do
                  przyznania, że to już koniec spadków?
                  • Gość: bezstronniejszy Re: A co dalej? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.08.09, 18:50
                    cos ty, co bedziesz mial litosc dla golodupcow i mowil im o
                    jakichkolwiek spadkach, tak naprawde to nawet 5% nie spadlo a 5%
                    wzroslo
                    a na koniec roku wszystkie mieszkania w wawie wykupia a od 2010
                    bedzie po 20k EUR metr

wez zmien sobie nik na bezzmozgu bedzie odpowiedniejszy
          • Gość: :-) Re: To kłamstwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 21:04
            No w stolycy mamy prawdziwa ekspolozje demograficzna:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka