Gość: gość IP: *.48.142.187.rev.ndm.krawarkon.pl 12.04.11, 17:59 Słyszałem, że w okolicach teneryfy żyją rekiny, czy jest się czym obawiać, czy plaże są jakość oddzielone np. siatką od morza ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_isienka Re: Tenryfa rekiny 12.04.11, 19:25 Na playa del Duque są takie specjalne falochrony z kamieni - możesz zobaczyć na zdjęciach - oddzielają ocean od zatoczki i chronią przed dużymi falami. Osobiście żadnego rekina tam nie widziałam, a pływaliśmy na różnych plażach. Może jeszcze nich inni sie wypowiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Tenryfa rekiny IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 12.04.11, 20:27 Jedyne rekiny jakie widzialam to w Loro Parque,malutkie jak plotki :-) Pierwsze w ogole slysze o rekinach na Teneryfie,ale moze rzeczywiscie ktos cos wie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Tenryfa rekiny 13.04.11, 08:13 Na Teneryfie raczej nie ma rekinów prędzej pływają sobie w oceanie ale to przecież żadna nowość rekiny to ryby i żyją w wodzie . Odpowiedz Link Zgłoś
trotamundos Re: Tenryfa rekiny 13.04.11, 16:59 Nie ma zadnych rekinow - jedz bez obawy. Przez moich blisko 10 lat spedzonych na wyspie nie slyszalem, zeby byly rekiny, nie mowiac juz o ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tenryfa rekiny IP: *.48.142.187.rev.ndm.krawarkon.pl 14.04.11, 15:00 Ok. Wielkie dzięki, po prostu gdzieś przeczytałem, że między Teneryfą, a jakąś wyspą na jej zachodzie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Tenryfa rekiny IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 15:47 Pewnie że są bo to przecież ocean i cieżko żeby nie było w nim rekinów ale pewnie nie czekają na Ciebie aż przylecisz -pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Tenryfa rekiny IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.11, 10:20 www.wannadivingtenerife.com/polisch/diving_sites_tenerife.htm O rekinach faktycznie nie mówią. Ale tu znalazłem: www.naukowy.pl/encyklopedia/Murena_śródziemnomorska - Ryba drapieżna kryjąca się w szczelinach skalnych i grotach, z których wystawia tylko głowę i przednią część ciała. W miesiącach zimowych przenosi się na okres tarła na przybrzeżne płycizny. Czyli tylko zimą można ją spotkać w pobliżu brzegu. Mnie na wyspach nigdy nic nie ugryzło, ani innej krzywdy mi nie zrobiło. Rekina też nie widziałem. Za to delfiny i owszem, ale nie przy plaży, tylko trochę dalej, nieopodal Los Gigantes. Odpowiedz Link Zgłoś
trotamundos Re: Tenryfa rekiny 18.04.11, 16:53 Morena to pierwsza ryba jaka zlowilem na Teneryfie ;) Ma sporo zebow, ale nie slyszalem, zeby capnela kiedykolwiek plazowiczow, natomiast zdarza sie, ze capnie wedkarzy, ktorzy malo ostroznie wezma sie na odpinanie jej z haczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: La ManDe Re: Tenryfa rekiny IP: *.dynamic-zab-02.vectranet.pl 04.06.17, 20:08 Teneryfa leży na oceanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Rekiny IP: *.Red-88-1-17.dynamicIP.rima-tde.net 14.10.15, 16:15 Caella (podobno żarłacz błękitny) to jedyny który widziałem na.........talerzu. Super ekstra smaczny. Jeżdżę co rok, od kilku lat. W miarę możliwości będę jeździł tylko na "Kanary". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sernix Re: Rekiny IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 08.12.15, 22:15 Milo ze chwalisz sie, ze ze smakiem zajadasz sie takimi zajebistymi stworzeniami. Wiecej takich osob jak tY i swiat stanie sie naprawde ch-jowym miejscem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: Tenryfa rekiny IP: *.146.69.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.15, 15:20 Na Gran Canarii po sąsiedzku mały rekin capnął turystkę z Madrytu wczoraj. Dała mu z kolanka i z łokcia (wolnego) i uciekła. Foty w linku: www.laprovincia.es/sucesos/2015/12/26/banista-ataque-tiburon-arinaga/776764.html Odpowiedz Link Zgłoś