Dodaj do ulubionych

1oko na Maroko,II na Saharę-pragnę się tam wybrać

24.04.05, 22:58
Jedno oko na Maroko,drugie na Saharę

Ostatnio nabrałam ochoty na wyjazd do Maroka. Tam mnie jeszcze nie było. A
więc bardzo pragnę odwiedzić ten kraj. Chciałoby się powiedzieć orient leżący
na zachodzie.
Przede wszystkim planuję skupić się na Cesarskich Miastach i pustyni. Ale
jako że byłaby to podróż wielomiesięczna (wyjazd w drugiej połowie czerwca,
powrót w drugiej połowie września), nigdzie nie będę się musiała śpieszyć i
będe mogła w miarę wiele elementów włączyć w tę podróż.
Być może nie ograniczę się jedynie do Maroka, lecz przez Saharę Zachodnią
zjadę do Mauretanii i może jeszcze do Mali. Aż do Timbuktu. Jako, że ja
jestem takim dziwolągiem człapiącym wszędzie własnymi szlakami bez wątpienia
wymyślę coś wyjątkowego. Może przyłączę się do karawany.

Na razie ta podróż tylko pojawiła się w mojej głowie.

Kto z was był w Maroku? Jakie wrażenia?
Dobry pomysł na sezon letni 2005??
Obserwuj wątek
    • beduinka promy z Hiszpanii do Maroka 22.05.05, 22:00
      Czy ktoś z was przerabiał już przeprawę przez cieśninę Giblartar. Jeśli tak to
      napiszcie mi coś o tym.
      Oglądałam już takie stronki
      www.cemar.it/dest/ferries_morocco.htm
      www.triotours.com/faq/ma/ferry-from-spain.htm
      ale nadal trochę pytań mi chodzi po głowie
      Czy bardziej się opłaca płynąć z Tarify czy z Algeciras?? Do Tangeru czy do
      Ceuty??
      Jak to się różni cenowo, jaka jest częstotliwość kursów, jak dojechać w Tarifie
      lub Algeciras do portów, gdzie kupować bilety - bezpośrednio w porcie czy są
      jakieś biura w mieście. czy bilety trzeba kupić wcześniej czy przyjeżdża się i
      zazwyczaj bez problemu kupi się bilet na najbliższy prom?
      • hela1 Re: promy z Hiszpanii do Maroka 22.05.05, 22:44
        Beduinko, pomysl swietny, polecam goraco!
        Mam nadzieje, ze sie tam latem spotkamy w ktoryms z Imperial Cities, bedziemy
        tam nichybnie.
        Jesli chodzi o promy - biletu nie trzeba rezerwowac, kupi sie go wszedzie.
        Mysle, ze lepiej jest wybrac prom do Tangeru niz Ceuty, latwiej jest sie
        stamtad wydostac dalej, dworzec zaraz przy przystani promowej.
        Port w Algeciras lezy centralnie w miasteczku, stamtad sie przeprawialismy.
        Jesli masz jakies konkretne pytania, pisz na priva.
        • beduinka Re: promy z Hiszpanii do Maroka 22.05.05, 23:14
          hela1 napisała:

> Beduinko, pomysl swietny, polecam goraco!
          > Mam nadzieje, ze sie tam latem spotkamy w ktoryms z Imperial Cities, bedziemy
          > tam nichybnie.

to do zobaczenia w Marrakeszy, Fezie lub Meknes :)))

> Jesli chodzi o promy - biletu nie trzeba rezerwowac, kupi sie go wszedzie.

wszędzie, czyli w porcie??

> Mysle, ze lepiej jest wybrac prom do Tangeru niz Ceuty, latwiej jest sie
          > stamtad wydostac dalej, dworzec zaraz przy przystani promowej.
          > Port w Algeciras lezy centralnie w miasteczku, stamtad sie przeprawialismy.
          > Jesli masz jakies konkretne pytania, pisz na priva.

napisz może mniej więcej jakie są teraz ceny podstawowych rzeczy typu butelka
          wody, jakieś jedzenie w ulicznych jadłodajniach itp.
          • hela1 Re: promy z Hiszpanii do Maroka 23.05.05, 10:15
            Bilety mozna kupic w porcie, a takze na stacjach benzynowych, sklepach.
            Informuja o tym plakaty porozwieszane na punktach sprzedazy.
            Woda mineralna wystepuje w wersji gazowanej - Ouelmez, i niegazowanej Sidi Ali
            i Sidi Harazem. Cena okolo 4 dh za butelke poltoralitrowa (1 dh okolo 50 gr).
            W piekarniach w stylu francuskim mozna kupic wspaniale pieczywo i ciastka -
            bagietka to ok 1,5 dh, chlebek okragly 2. Sklepy spozywcze zaopatrzone ok, maja
            bardzo dobre jogurty i wspaniala maslanke. W jadlodajniach roznie - miska
            hariry z chlebem od 2 dh, tagine okolo 15. Mieso z grilla ok 20. Zalezy od
            miasta i okolicy, oczywiscie. Owocow i warzyw w brod za tanie pieniadze. Kraj
            jest bardzo urodzajny - co widac w asortymencie. Transport w cenach polskich
            (pociagi i autobusy). Tanie hoteliki w medinach od 20 dh za noc.

Musiasz zobaczyc Chefchauen na polnocy, prawdziwa perla.
            Pozdrawiam!
            • beduinka Re: promy z Hiszpanii do Maroka 23.05.05, 14:40
              a ile kosztuje ten prom z Algeciras do Tangeru
      • beduinka firmy obsługujące promy z Hiszpanii do Maroka 04.06.05, 12:43
        Może komuś się to przyda - oto namiary na firmy obsługujące promy z Hiszpanii
        do Maroko:

Comarit www.comarit.com/

EuroFerrys www.euroferrys.com/

FRS www.frs.es/

NAUTAS nautas-almaghreb.com/

Trasmediterránea www.trasmediterranea.es/

• gajasirocco Re: 1oko na Maroko,II na Saharę-pragnę się tam wy 23.05.05, 10:26
      Jak ja Wam zazdroszczę- przede mną całe wakacje pracy, jeszcze tylko w czerwcu
      Portugalia i póżniej wycieczki dla moich ukochanych forumowiczów!!!
    • aaki nie byłaś jeszcze na najsłynniejszym placu afryki 23.05.05, 17:28
      błąd, duży błąd
      www.maec.gov.ma/south/Jamaa.jpg
      • beduinka Re: nie byłaś jeszcze na najsłynniejszym placu af 23.05.05, 18:00
        nie byłam jeszcze w wielu miejscach, ale za każdym razem widzę coś nowego,
        nawet w krajach/ miastach, które już wcześniej odwiedzałam - odkrywam zawsze
        coś nowego
      • gajasirocco Re: Ja już tam byłam!!! 23.05.05, 18:41
        Na placu w Marrakeszu oczywiście byłam, lecz marzy mi się ponowna podróż w te
        piekne miejsca.
        • juliaa3 Re: Ja już tam byłam!!! 23.05.05, 21:17
          Jak to robicie?Tez chcialabym znowu wybrac sie w podroz do krajow arabskich?
          Moze jakis wspolny pomysl na wycieczke?MOZE autostopem?
          • beduinka Re: Ja już tam byłam!!! 23.05.05, 21:33
            juliaa3 napisała:

> MOZE autostopem?

autostop też już jeździłam po krajach arabskich - po Tunezji, Libii, Libanie,
            Syrii, Jordanii
            • juliaa3 Re: Ja już tam byłam!!! 23.05.05, 21:39
              Sama?Jak bylo?
              • beduinka Re: Ja już tam byłam!!! 23.05.05, 22:05
                w Tunezji z Gają
                w Libii, Libanie, Syrii i Jordanii - sama
                bez problemów, poznawałam sympatycznych ludzi
                choć jako że jest tam dość dobrze rozwinięty transport w postaci autobusów,
                minibusów i taxi wieloosobowych, które są naprawdę TANIE, to korzystałam raczej
                z autostopu, gdy akurat nie było innego transportu lub musiałabym na niego
                długo czekać
    • beduinka słowo się rzekło - kobyłka u płota 25.05.05, 17:54
      dzisiaj kupiłam już bilet
      19 czerwca lecę do Lizbony, wracam 15 września
      na razie myślę, że pojadę Lizbona - Faro - Sewilla - Kadyks - Algeciras - Tanger
      i już będę w wymarzonym Maroku
      • chiara76 brawo! 25.05.05, 18:18
        i Portugalii trochę "liźniesz", a warto, naprawdę warto!
        • beduinka no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 18:35
          1) czy w Portugalii (+ w Andaluzji) dobrze podróżuje sie autostopem czy są może
          z tym jakieś problemy. Proszę o poradę jak dostać się z Lizbony na jakąś drogę
          wyjazdową w kierunku Faro - na jakieś miejsce, z którego by się dobrze łapało
          okazję
          jeśli sądzicie, że w Portugalii może być krucho z autostopem - co lepiej
          zalecacie - pociągi czy autobusy. Jakie są mniej więcej ich ceny. Jakie są
          zniżki na ISIC

2) co zwiedzić w Lizbonie - tak by nie łazić po muzeach, ale poczuć atmosferę
          miasta. Zaproponujcie mi coś do zwiedzania na jeden dzień. Tyle na początek
          chcę przeznaczyć na to miasto. Np. jeśli przy drodze powrotnej z Maroka
          starczyłoby mi trochę więcej czasu przed wylotem do Polski - wtedy bym chciała
          więcej zwiedzić. Co wtedy byście mi radzili (teraz także z muzeami itp.). Jakie
          miejsca bym wtedy miała jeszcze zwiedzić w Portugalii (północ kraju odpada)

3) co zwiedzić w Faro??

4) czy z Faro do Sewilli łatwo o autostop lub są bezpośrednie autobusy. Za ile?

5) czy w okresie po 19 czerwca + kilka dni oraz na kilka dni przed 15 września
          będą może w Portugalii jakieś wyjątkowe eventy kulturalne - festiwale,
          koncerty, pokazy itp.?

6) czy w ogóle dobrze sobie obrałam trasę przejazdu do Algeciras czy
          poleciłabyś mi coś innego:
          Lizbona - Faro - przekroczeni granicy w Vila Real de Santo Antonio - Sevilla -
          Kadyks - San Fernando - Algeciras

7) czy po drodze z Lizbony do Faro oraz na drodze z Faro do granicy
          hiszpańskiej są jakieś miejsca, których odwiedzenie byś mi koniecznie polecała
          • chiara76 Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 18:52
            beduinka napisała:

Beduinko, zapraszam na forum o Portugalii, przejrzyj wątki, wiele pytań jest
            tam poruszonych, szczególnie ostatnio, kiedy zbliżają się wakacje.
            Ja ze swej strony mogę Ci polecić moją stronę na Virtualtourist:
            www.virtualtourist.com/m/71155/
            jednocześnie polecam samo forum, w razie co tam dobrze i miło odpowiadają. A na
            mojej stronie zorientujesz się, co można zwiedzić w dzień w Lizbonie i sama coś
            sobie wybierz. Ja zawsze polecam Alfamę, ale to każdy coś innego dla siebie
            wybierze.

> 1) czy w Portugalii (+ w Andaluzji) dobrze podróżuje sie autostopem czy są
            może
            >
            > z tym jakieś problemy. Proszę o poradę jak dostać się z Lizbony na jakąś
            drogę
            >
            > wyjazdową w kierunku Faro - na jakieś miejsce, z którego by się dobrze łapało
            > okazję
            > jeśli sądzicie, że w Portugalii może być krucho z autostopem - co lepiej
            > zalecacie - pociągi czy autobusy. Jakie są mniej więcej ich ceny. Jakie są
            > zniżki na ISIC

> Niestety , o autostopie nic tam nie wiem, dlatego radzę spytać u nas na
            forum.

> 2) co zwiedzić w Lizbonie - tak by nie łazić po muzeach, ale poczuć atmosferę
            > miasta.

to zdecydowanie Alfama, ale zajrzyj jeszcze na tę moją stronę, którą Ci
            poleciłam, jak i na mój blog
            www.chiara76.blox.pl tam też jest opis Lizbońskiej podróży.

Zaproponujcie mi coś do zwiedzania na jeden dzień. Tyle na początek
            > chcę przeznaczyć na to miasto. Np. jeśli przy drodze powrotnej z Maroka
            > starczyłoby mi trochę więcej czasu przed wylotem do Polski - wtedy bym
            chciała
            > więcej zwiedzić. Co wtedy byście mi radzili (teraz także z muzeami itp.).
            Jakie
            >
            > miejsca bym wtedy miała jeszcze zwiedzić w Portugalii (północ kraju odpada)
            >
            > 3) co zwiedzić w Faro??
            >
            > 4) czy z Faro do Sewilli łatwo o autostop lub są bezpośrednie autobusy. Za
            ile?
            >
            > 5) czy w okresie po 19 czerwca + kilka dni oraz na kilka dni przed 15
            września
            > będą może w Portugalii jakieś wyjątkowe eventy kulturalne - festiwale,
            > koncerty, pokazy itp.?

To również spytaj na naszym forum, jest tam trochę osób obecnie i oni najlepiej
            coś Ci powiedzą.
            >
            > 6) czy w ogóle dobrze sobie obrałam trasę przejazdu do Algeciras czy
            > poleciłabyś mi coś innego:
            > Lizbona - Faro - przekroczeni granicy w Vila Real de Santo Antonio - Sevilla -

> Kadyks - San Fernando - Algeciras
            >
            > 7) czy po drodze z Lizbony do Faro oraz na drodze z Faro do granicy
            > hiszpańskiej są jakieś miejsca, których odwiedzenie byś mi koniecznie polecała

ja nie wiem, czy to tak po drodze, ale dużo osób zachwyca się Porto, ale nie
            wiem, czy Będziesz na to miała czas.
            Tak, czy inaczej , zajrzyj do nas na forum, na pewno coś Ci doradzą.
            Pozdrawiam!
            • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 19:14
              chiara76 napisała:

> Beduinko, zapraszam na forum o Portugalii,

właśnie zajrzałam i zadałam tam te pytania :)))

> przejrzyj wątki, wiele pytań jest
              > tam poruszonych, szczególnie ostatnio, kiedy zbliżają się wakacje.
              > Ja ze swej strony mogę Ci polecić moją stronę na Virtualtourist:
              > www.virtualtourist.com/m/71155/

już sobie dodałam ją do ulubionych

> jednocześnie polecam samo forum, w razie co tam dobrze i miło odpowiadają. A
              na
              >
              > mojej stronie zorientujesz się, co można zwiedzić w dzień w Lizbonie i sama
              coś
              >
              > sobie wybierz. Ja zawsze polecam Alfamę,

opowiedz mi więcej o tym miejscu

> poleciłam, jak i na mój blog
              > www.chiara76.blox.pl tam też jest opis Lizbońskiej podróży.
              >

w którym miesiącu w blogu szukać lizbońskich wspomnień??

> ja nie wiem, czy to tak po drodze, ale dużo osób zachwyca się Porto, ale nie
              > wiem, czy Będziesz na to miała czas.

no raczej trudno uznać to za "po drodze". wolałabym raczej miejscowości na
              południe i wschód od Lizbony. Północ odpada
              • chiara76 Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 20:12
                beduinka napisała:

> właśnie zajrzałam i zadałam tam te pytania :)))

no widziałam, ale nie sądzę,że coś się tam będzie działo w długi weekend.

>
                > > przejrzyj wątki, wiele pytań jest
                > > tam poruszonych, szczególnie ostatnio, kiedy zbliżają się wakacje.
                > > Ja ze swej strony mogę Ci polecić moją stronę na Virtualtourist:
                > > www.virtualtourist.com/m/71155/
                >
                > już sobie dodałam ją do ulubionych
                >
                > > jednocześnie polecam samo forum, w razie co tam dobrze i miło odpowiadają
                > . A
                > na
                > >
                > > mojej stronie zorientujesz się, co można zwiedzić w dzień w Lizbonie i sa
                > ma
                > coś
                > >
                > > sobie wybierz. Ja zawsze polecam Alfamę,
                >
                > opowiedz mi więcej o tym miejscu
                >
                >
                > > poleciłam, jak i na mój blog
                > > www.chiara76.blox.pl tam też jest opis Lizbońskiej podróży.
                > >
                >
                > w którym miesiącu w blogu szukać lizbońskich wspomnień??

wrzesień 2004, co prawda wkleiłam tam opis podróży z listopada 2003 ale tam
                własnie jest.
                >
                > > ja nie wiem, czy to tak po drodze, ale dużo osób zachwyca się Porto, ale
                > nie
                > > wiem, czy Będziesz na to miała czas.
                >
                > no raczej trudno uznać to za "po drodze". wolałabym raczej miejscowości na
                > południe i wschód od Lizbony. Północ odpada
                • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 20:41
                  z jakich przewodników korzystałaś w Portugalii?? Lonely Planet??
                  • chiara76 Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 22:07
                    nie, korzystałam z Pascala i Wiedzy i Życia. A poza tym w necie znalazłam
                    mnóstwo informacji i po prostu sobie wtedy to wydrukowałam.
                    • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 22:24
                      a pożyczyłabyś mi tego Pascala i WiŻ na trochę, bym je sobie przejrzała

btw - jak dawno już w Karawnseraju nie byłaś?? :-)
                      • gajasirocco Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 22:37
                        Do zobaczenia w Portugalii- ja też tam bedę w tym czasie- zapraszam w okolice
                        Faro do Albufeiry, Vilamoure i Quarteriry- jestem do 22.06.
                        • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 22:48
                          no to przez dwa dni nakładamy się w Portugalii :)))
                          • gajasirocco Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 22:55
                            Nawet-3, bo wylatuję 22 wieczorem, więc może zdążysz wpaść na płd!
                            • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 23:13
                              gajasirocco napisała:

> Nawet-3, bo wylatuję 22 wieczorem, więc może zdążysz wpaść na płd!

jednak nie trzy
                              bo ja lecę 19 maja wieczorem i ląduję w portugalii 5 min po północy :P
                              • chiara76 jeszcze dyskusja też o Portugalii 26.05.05, 09:45
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24320656&a=24320656
                      • chiara76 Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 23:00
                        no nie byłam, a przewodników pożyczyć Ci nie mogę, bo "życzliwa" dusza
                        pożyczyła je ode mnie przed wyjazdem na wybrzeże i ...tyle je widziałam:(ale
                        polecam wyszukanie na necie, i stronę:
                        portugalia-online.net/
                        • gajasirocco Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 23:06
                          Mam Portugalię i Maroko w Let,s GO- to mogę szanownej Beduince pożyczyć!
                          • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 23:12
                            niech będzie. przejrzę
                            choś jak wiadomo ja najbardziej lubię przewodniki z serii Lonely Planet
                        • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 25.05.05, 23:11
                          chiara76 napisała:

> no nie byłam, a przewodników pożyczyć Ci nie mogę, bo "życzliwa" dusza
                          > pożyczyła je ode mnie przed wyjazdem na wybrzeże i ...tyle je widziałam:(ale

:-( współczuję
                          • hela1 Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 26.05.05, 21:59
                            Mam Lonely Planet Morocco, moge pozyczyc1
                            • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 26.05.05, 22:40
                              hela1 napisała:

> Mam Lonely Planet Morocco, moge pozyczyc1

Lonely Planet Marocco to ja planuję kupić, bowiem będę go potrzebować
                              niechybnie w czasie całej podróży
                              nie sądzę byś była w stanie rozestać się z nim na 3 miesiące... mam rację??

natomiast Lonely Planet Portugal - chętnie bym pożyczyła na jakiś tydzień by
                              odbić kilka stron, chyba nt. Lizbony, Faro, może jeszcze innych, natomiast nie
                              zamierzam całego przewodnika kupować

dzięki wielkie jednak za dobre chęci
                              pzdrw
                              beduinka
            • beduinka Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 28.05.05, 18:08
              chiara76 napisała:

> Beduinko, zapraszam na forum o Portugalii

> jednocześnie polecam samo forum, w razie co tam dobrze i miło odpowiadają. A

> Niestety , o autostopie nic tam nie wiem, dlatego radzę spytać u nas na
              > forum.

>
              > To również spytaj na naszym forum, jest tam trochę osób obecnie i oni
              najlepiej
              >
              > coś Ci powiedzą.
              > >

> Tak, czy inaczej , zajrzyj do nas na forum, na pewno coś Ci doradzą.
              > Pozdrawiam!
              >

oj chyba na tamtym forum niezbyt chętnie odpowiadają - 3 dni wątek wisi i
              żadnej odpowiedzi
              • chiara76 Re: no to chiara mam do ciebie kilka pytań 29.05.05, 00:12
                beduinka napisała:
                >
                > oj chyba na tamtym forum niezbyt chętnie odpowiadają - 3 dni wątek wisi i
                > żadnej odpowiedzi

No, ja na to nic nie poradzę. Nie odpowiadam za innych ludzi.
                Ja Ci więcej pomóc nie mogę, starałam się, ale przecież nie zmuszę innych do
                działania. Jest długi weekend i może się komuś nie chce siedzieć w necie , jak
                pogoda za oknem, jaka jest każdy widzi. Poza tym zauważyłam, że ludzi
                denerwuje, jak ktoś nie czyta wątków i wciąż pytają się o to samo. Więc może
                dlatego nie odpowiadają.
                Ja Ci podesłałam link do dyskusji na forum turystycznym (spójrz wyżej). może to
                Ci coś pomoże.
                Poza tym, podesłałam Ci link do virtualtourist, tam często ludzie sobie
                pomagają.
                Pozdrawiam.
    • beduinka Re: 1oko na Maroko,II na Saharę-pragnę się tam wy 27.05.05, 21:14
      oto festiwale jakie odbędą się w Maroku

Rose Feast
      14 - 27 May 2005 (annual)
      Town Centre -
      An oasis in the Dades Valley is responsible for the area's alternative name:
      the Valley of the Roses. El Kelaa des M'Gouna - the only town of any note in
      the area - acts as Morocco's rose capital...

Fez Sacred Music Festival
      3 - 11 Jun 2005 (annual)
      Fez -
      If the term "sacred music" turns you off, think again. Artists from around the
      world flock to Morocco's spiritual capital during the annual Fez Sacred Music
      Festival. The event features...

Cherry Feast
      11 - 24 Jun 2005 (annual)
      Sefrou -
      Contrary to the implications of its name, Sefrou's Cherry Feast is, in fact, a
      celebration of the cherry harvest as opposed to a cherry feast, though you can
      be sure there will be no shortage of...

Essaouira Gnaoua and World Music Festival
      23 - 26 Jun 2005 (annual)
      Essaouira -
      The annual Essaouira Gnaoua and World Music Festival is a celebration of the
      mysterious music of the Gnaouas and takes place in the beautiful town of
      Essaouira. A picturesque port painted in blue...

Marrakech Popular Arts Festival
      Jul 2005 (annual)
      Marrakech -
      For ten days, the bustling city of Marrakech manages to cram in even more
      popular sights and sounds than it boasts already during the Marrakech Popular
      Arts Festival.

Camel Festival
      Jul 2005 (annual)
      Tan Tan Road -
      The people of Goulimine hold an annual Camel Festival on top of their weekly
      Camel Fair (every Saturday). Don't come expecting a recreation of Lawrence of
      Arabia or you might be sorely...

Imilchil Marriage Feast
      26 - 28 Aug 2005 (annual)
      Marrakech -
      Morocco's very own Romeo and Juliet story is the inspiration for this tribal
      marriage festival in which up to 40 couples tie the knot on one day in Imilchil
      in the Middle-High Atlas Mountains. The...

Date Feast
      Oct 2005 (annual)
      Erfoud -
      Sugary dates play an important role in the highly superstitious Moroccan
      culture and the annual Date Feast in Erfoud demonstrates exactly how highly
      they are regarded. Their sweetness makes them an...

Almond Tree Blossom Festival
      Feb 2006 (annual)
      Tafraoute -
      After the red expanses of desert, the small town of Tafraoute makes for
      refreshing viewing in the early spring. Officially the almond capital of
      Morocco, the area is as famous for its produce as...

Wax Lantern Procession
      Apr 2006 (annual)
      Salé -
      The former pirate town of Salé returns to its roots as it celebrates a 16th-
      century holy man in the annual Wax Lantern Procession, the Mawkib Esh Shomouaa
      festival of lights.

Ja się prawdopodobnie wybiorę na
      Marrakech Popular Arts Festival
      Camel Festival
      Imilchil Marriage Feast
      • beduinka Gnawa 14.06.05, 20:58
        beduinka napisała:

>
        > Essaouira Gnaoua and World Music Festival
        > 23 - 26 Jun 2005 (annual)
        > Essaouira -
        > The annual Essaouira Gnaoua and World Music Festival is a celebration of the
        > mysterious music of the Gnaouas and takes place in the beautiful town of
        > Essaouira. A picturesque port painted in blue...
        >
        www.festival-gnaoua.co.ma/
    • beduinka fajna mapka 29.05.05, 01:40
      www.morocco-holidays.com/morocco/map.htm
    • beduinka 14 dni do wyjazdu :))))))) 05.06.05, 11:38
      • gajasirocco Re: 14 dni do wyjazdu :))))))) 05.06.05, 15:53
        A ja 10!!!
    • beduinka 9 dni do wyjazdu / bt 10.06.05, 12:28
    • beduinka 8 dni do początku podróży / bt 11.06.05, 19:27
    • beduinka 6 dni pozostało do wyjazdu... 13.06.05, 14:02
      a przed tym egzamin z współczesnej literatury arabskiej
    • beduinka za 5 dni się z wami pożegnam (na jakiś czas) :-))) 14.06.05, 13:40
      • hela1 Re: za 5 dni się z wami pożegnam (na jakiś czas) 14.06.05, 23:04
        Prosze, jesli bedziesz w okolicach Fezu i Meknesu w polowie lipca, skontaktuj
        sie ze mna mailownie, ok?
        Bardzo chetnie Cie zobacze, jesli nie masz nic przeciw temu :)
        • beduinka Re: za 5 dni się z wami pożegnam (na jakiś czas) 14.06.05, 23:34
          ok
          dam ci znać
          obserwuj też forum - bo korzystając z internetu w Maroku - będę tu zaglądać
          chętnie cię spotkam
          pzdrw
          Mirka
    • beduinka 4 dni do wyjazdu 15.06.05, 09:23
    • beduinka 3 dni do wyjazdu ;))))))))))))))))) 16.06.05, 09:00
    • beduinka pojutrze wyjeżdżam :-P 17.06.05, 07:30
    • beduinka jutro wyjazd :))))))))))))))))))) 18.06.05, 09:49
    • beduinka wyszukiwarka hoteli 18.06.05, 10:43
      www.triotours.com/faq/ma/hotel-search.htm
      • raja1 pa pa 19.06.05, 01:16
        Dzisiaj wylatujesz, wiec zycze Ci udanej podrozy i niesamowitego uczucia
        spelnienia po powrocie.
        • beduinka Re: pa pa 19.06.05, 01:24
          raja1 napisała:

> Dzisiaj wylatujesz,

lubię ten moment, gdy czas do wyjazdu odlicza się tylko w godzinach :)))

> wiec zycze Ci udanej podrozy i niesamowitego uczucia

dzięki. na pewno taka będzie.

> spelnienia po powrocie.

po powrocie to będzie kolejne zawirowanie, tj. w tydzień załatwienie 1001 spraw
          przed rocznym wyjazdem do Syrii :))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka