gochamasl 28.02.04, 14:01 Gdzie mozna zrobic dobre usg, a moze 3D USG, za niewielkie pieniadze? Ktos wie? A moze nagrywaja na kasete? I w ktorym tyg najlepiej zrobic zeby dzidzia "ladanie wyszla" . Nie za duza nie za mala :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bkt Re: USG Wroclaw 04.03.04, 09:49 Jak zrobisz USG ok 4 m-ca to dzidzia ładnie wyjdzie. Moja pani doktor niestety nie ma drukarki (wtedy nie miała, może teraz ma), mój mąż po prostu nagrywał ekran USG na visdeo, wyszło całkiem fajnie. Po drugie - pod koniec ciąży wybierz się dla świętego spokoju na takie lepsze USG, bo są problemy których ginekolog może nie zauważyć - np. refluksy w drogach moczowych, wady serca, etc. Wiem ze we Wrocławiu jest problem, jest lekarz w Oławie w szpitalu który takie coś robił, wiem ze być może w prywatnym gabinecie doktora Jarosza taka maszyna miała być, zapytaj jakiegoś pediatrę albo neonatologa w szpitalu np Korczaka, powinni wiedzieć. Jak chcesz mogę spróbować odkopać te namiary, ale mogą być już nieaktualne. Wczesne zdiagnozowanie refluksów pozwala na szybkie leczenie już noworodka, ja dopiero po prau miesiącach dowiedziałam się o problemach, potem to się ciągnęło i ciągnęło. TO samo z wadami serca. Ale na pewno wszystko będzie OK W szpitalu na Kamieńskiego mają nieźle wyposażony gabinet w przychodni na 1 piętrze, przyjmuje dr Bodniak i chyba Malinowski (ordynator), i za darmo dla wszystkich apcjentek, bez rejonizacji. Prywatnie poelcam dr Winiarską też z tego szpitala (gabinet ma na Karłowicach) Odpowiedz Link
monika121975 Re: USG Wroclaw 04.03.04, 12:24 A ja polecam dr Kowalską z ul. Komandorskiej (prywatny gabinet). USG w cenie wizyty (tylko 50zł) Odpowiedz Link