maluszek100 23.12.05, 20:06 dziewczyny, poradzcie. Jestem 3-4 tyd ciaży, ale mam straszne przeziębienie, katar, kaszel, dreszcze. Co mam brać?? leków nie można, ale te babcine sposoby nic nie pomagaja, miód, cytryna, czosnek, nic a nic !!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania800 Re: jestem w 3 tygodniu ..ale ...chora !!!!!!!! 23.12.05, 20:43 na kaszel syrop z babki lancetowatej bez tecepty w ciązy spokojnie możesz pić nie pij herbaty z malin za bardzo rozgrzewa(tak mi powiedział gin)katar sam przejdzie czy leczony czy nie dużo odpoczywaj na ból gardła są tabletki Homeogene9 homeopatyczne więc możesz tez brać spokojnie mi lekarz gin polecił jeszcze septolette(osobiście bardziej mi pomogły) Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:) Odpowiedz Link
maluszek100 Re: jestem w 3 tygodniu ..ale ...chora !!!!!!!! 23.12.05, 23:20 no tak, ale nos mam tak zatkany, że nie moge oddychać!!!!!!!szczególnie w nocy, nie da sie spać. Wiem że kropli do nosa nie można żadnych ale to jest szok !!!!! Odpowiedz Link
feema-to-ja Re: jestem w 3 tygodniu ..ale ...chora !!!!!!!! 24.12.05, 10:24 Inhalacje z rumianku, tylko nie za dlugo zeby sie nie przegrzac. Odpowiedz Link
kaskadam Na zatkany nos 24.12.05, 11:32 Ja miałam to samo. Do nosa można euphorbium - krople homeopat. w sprayu lub jakikolwiek roztwór soli. Może być soli morskiej salimar czy jakoś tak. Nawet trzeba nos czyścić, zeby nie zawalić zatok. U mnie i tak skończyło się na bioparoksie, ale teraz mamy 11 tyg. i ślicznie machamy łapkami. Na bolące gardło piłam sól emską. Wszystko skonsultowane z lekarzem, więc możesz spróbować. Wesołych Świąt i duuuuuuuuuuuuuużo zdrówka. Kasia Odpowiedz Link
guzmania Re: Do kaskadam 26.12.05, 23:38 Kasiu!Gdzie można dostać sól emską?W aptece, jest droga?Pozdrawiam jeszcze świątecznie:-). Odpowiedz Link
lisiczka24 Re: jestem w 3 tygodniu ..ale ...chora !!!!!!!! 24.12.05, 14:54 Uwazaj zebys sie nie doprawiła!Ja bedac w 3/4 tyg ciazy tez bylam chora tylko ze o wiele bardziej niestety :( zrobilam sobie test bylo kupe radosci a na drugi dzien obudzilam sie z wysoka goraczka no i rozpacz w kratke.Byłam przekonana ze strace dzidzi bralam antybiotyk bo domowe sposoby juz by nic nie pomogly!Nie pisze tego zeby cie straszyc bo wszystko dobrze sie skonczylo i mam zdrowego synusia ale trzeba bardzo uwazac bo w ciazy nie ma zartów z chorobami. Wesołych Świąt Odpowiedz Link
patysiak Re: jestem w 3 tygodniu ..ale ...chora !!!!!!!! 25.12.05, 10:42 mozesz brac rutinoskorbin.polykaj tez sobie magvit B6 na wzmocnienie. i dbaj o siebie! nie wolno chorowac w tak wczesnej ciazy. Odpowiedz Link
kamila22-1985 Re: jestem w 3 tygodniu ..ale ...chora !!!!!!!! 25.12.05, 12:47 nie chce cie martwic ale moja szwagierka w ten sposob stracila swoje dziecko poniewaz organizm bronil sie przed choroba i przy okazji przed malutkim jeszcze ziarenkiem.idz lepiej do lekarza zeby powiedzial ci co masz robic.pozdrawiam Odpowiedz Link