albatros07 22.04.06, 21:06 jestem w 2tc a ostatnio zauważyłam że z pochwy wydobywa sie biaława wydzielina której towarzyszy swędzenie i okolice pochwy są zaczerwienione. jest to normalne w okresie ciąży? wiem powinnam pójść do gin. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azuk00 Re: Pomocy!!!! 22.04.06, 21:20 idź to pewnie jakaś infekcja, skoro jest zaczerwienienie.biały śluz- ok, gorzej jakby był innego koloru. a w ciązy łatwiej coś załapać... Odpowiedz Link
agaw00 Re: Pomocy!!!! 22.04.06, 21:53 w drugim tygodniu?????? eee chyba nie kapuje ?? w 4 tak? w2 tygodniu to najczesciej sie jajeczkuje:) no a co do objawów to n bank złapałas zapalenie fachowo grzybica:(niestety ja w tym temacie jestem specem bo mi sie to robi dosłownie z byle czgo!!!a w ciazy to jest sprawa 100 razy delikatniejsza. Z domowych sposobów zanim dotrzesz do gina: jesli masz clotrimazol(maśc smaruje sie w okolicach warg), dobry jest i bezpieczny!w ciązu lactovaginal(globulki dopochwowe), a z domowych sposobow zanim dotrzesz do gina to absurdalne czeste mycie tej okolicy najlepiej delikatnym płynem do higieny intymnej, przemywanie szłwią lub kora debu lub tantum rosa(oczywiscie rozcieńczone), i suszenie, wietrzenie etc!! zakąłdaj równiez małe wkładeczki na ten sluz i zmieniaj je jak najczęsciej. aha i doradze ci jeszcze ze taki stan to nie zawsze sa tzw zarazki mi w ciązy sie to robio na tle alergii na lateks!!!odkryłam to wraz z mom ginem, musiał po prostu stosowac rekawiczki nielateksowe i przez cały poród tez:) pozdrawiam p.s. głupia porada ale praktyczna straaj sie wytrzymac swedzenie i nie dotykaj w znaczeniu nie pocieraj tego miejsca bo to jeszcze bardziej podrażnia Odpowiedz Link