natalia_1987 17.06.08, 14:05 Dziewczyny powiedzcie mi czy bardzo silne mdłości to norma w ciąży?? jestem w 8 tygodniu ciąży i strasznie się męcze. Praktycznie wszystko co zjem lub wypije to zwracam. Też tak miałyście lub nadal macie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankups Re: mdłości 19.06.08, 20:32 Nie - kochana, powinnas zgłościć się do lekarza prowadzącego lub do szpitala - owszem, mdłości i wymioty to nić nienormalnego, o ile nie uniemożliwiają Ci przyjmowania pokarmów, a co najważniejsze - płynów. To już wymaga leczenia, ponieważ grozi Ci odwodnienie, nawet zakwaszenie organizmu. Nie martw się zanadto, najważniejsze to zgłosić się do specjalisty, aby wyeliminować tą anormalną sytuację. Daj znać "co i jak", ok? Anka Odpowiedz Link
natalia_1987 Re: mdłości 20.06.08, 22:42 Witaj Aniu. Już jest dobrze. wszystko mi mineło po trzech dniach od napisania tego postu. Podejrzewam że to byl jakiś askudny wirus. Bo mój mąż i teściowa mieli to zaraz po mnie. Ale to nie zmienia faku ze odrzuca mnie od papierosów i mięsa :) Odpowiedz Link
ankups Re: mdłości 21.06.08, 00:15 A to już norma :-) papierosy - dzięki Bogu, że odrzuciło! co do mięcha... ja też nie mogę... EWENTUALNIE drób - ale nie smażony! Dobrze, że już ok, martwiłam się tym milczeniem. Do napisania! Anka Odpowiedz Link
natalia_1987 Re: mdłości 22.06.08, 18:46 Ale ja nie paliłam nigdy. Mo o smażonym mięśie to o żadnym nie ma mowy. Ostatnio też zauwazyłm ze słodycze taz mi nie leżą. A nie pisze bo nie mam za bardzo czasu. Jak wracam z pracy to nawet kompa nie chce mi sie włanczac. Cały czas najchetniej bym spała. No ale pocieszam sie że taki stan bedzie juz niedługo :) Odpowiedz Link