Dodaj do ulubionych

sposoby na stres

03.10.14, 23:23
Jak sobie radzicie ze stresem. Niedługo czekają mnie poważne zmiany w pracy, moje być albo nie być. Stres na mnie ciąży bardzo duży, bo jednak mam kredyt, jakoś trzeba się utrzymać. W nocy nie mogę spać, pracę mam odpowiedzialną i nie chciałbym żeby ten stres się na niej odbijał. Znacie jakieś metody, leki jakoś zmniejszające uczucie napięcia?
Obserwuj wątek
    • wilcza25 Re: sposoby na stres 04.10.14, 06:18
      mi pomaga zwykły, najtańszy nervosol w kroplach
      • badencja Re: sposoby na stres 21.10.14, 22:04
        a po co się szprycować? wystarczy się poruszać, jak pisali ludzie niżej, nic tak nie pomaga
    • gemowa Re: sposoby na stres 06.10.14, 11:48
      1. przed snem zmęczyć się fizycznie, najlepiej na świezym powietrzu (rower, bieganie)
      2. środki na uspokojenie najlepiej tylko doraźnie
      3. pracować nad tym co masz w głowie, inaczej nie pozbędziesz się stresu
      4. ew. joga
    • anikssa Re: sposoby na stres 20.10.14, 16:01
      nic mnie tak nie odstresowuje jak bieganie :) wracam czasem z pracy wściekła jak osa to, żeby nie przelewać złości na najbliższych wskakuję od razu w strój do biegania i wracam za jakieś 10km - efekt gwarantowany ;)
      a jeśli ktoś nie biega, to jakikolwiek ruch będzie na pewno dobrze działał - rower czy nawet spacer :)
      • wilcza25 Re: sposoby na stres 24.10.14, 16:31
        oj, dzisiaj to chyba i ja potrzebuje biegania...
        wykończyli mnie tzw wspólpracownicy
    • ekspert_klinika.stresu Re: sposoby na stres 14.11.14, 10:09
      Każdy człowiek jest inny i każdy inaczej rozładowuje stres.Jeżeli występują problemy ze snem,to może się odbić na zdrowiu i ogólnej kondycji-a to w trudnej sytuacji w pracy na pewno nie pomoże.Warto zasięgnąć porady psychologa,który specjalizuje się w terapii antystresowej,uczy technik relaksacyjnych,zmiany nastawienia do czynników stresogennych .Często już jedno spotkanie wystarczy,żeby zacząć sobie dobrze radzić w trudnych sytuacjach.Oczywiście aktywność fizyczna jest bardzo cenna i pomocna.Lekarz może doradzić również leki ziołowe lekko uspokojające do stosowania w sytuacjach bardzo trudnych.Zofia Lorens-Litka.Internistka.
      • Gość: zestresowanawpracy Re: sposoby na stres IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.15, 01:00
        Często potrzeba się zrelaksować niemal natychmiast, szybko w trudnej sytuacji. Wtedy pomaga wstrzymanie oddechu na kilka sekund (slychac jak bije serce, ale sie czlowiek troche uspokaja jednak). Znalazłam listę takich technik radzenia sobie ze stresem: tysiacsekund.pl/hello-world/ - jest kilka "szybkich' metod. Nie wiem tylko jak na gorąco ukryć że się stosuje jakąś technike? Człowiek wychodzi na psychola :)
    • m_ann_a Re: sposoby na stres 30.01.15, 18:06
      Leków chyba bym się bała, spróbuj znaleźć coś, co oderwie Cię od myśli o stresujących sytuacjach. Na mnie to działa najlepiej.
    • biedronka2only Re: sposoby na stres 27.10.15, 09:05
      "Znacie jakieś metody, leki jakoś zmniejszające uczucie napięcia? "

Nervomix znasz? Na bazie ziół jest. Warto się zainteresować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka