orlandoo 22.04.06, 08:29 Czy ktoś zrobił trasę z Polski do Kalinigradu i dalej na mierzeję Kurońską? Jak z kierowcami?Nie próbują rozjechać?Gdzie nocować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertrobert1 Re: rowerem do Kaliningradu 22.04.06, 20:46 orlandoo napisał: > Czy ktoś zrobił trasę z Polski do Kalinigradu i dalej na mierzeję Kurońską? Ja nie ale po krajach nadbaltyckich troche pojezdzilem. > Jak z kierowcami?Nie próbują rozjechać? Ogolnie jest dobrze: mniejszy ruch i zdecydowanie wieksza kultora chyba...ze sie natkniesz na kierowce z Polski. >Gdzie nocować? Zdecydowanie pod namiotem na dziko gdyz tam ze swieca szukac campingow a wlasnie turystyka na dziko jest powszechnie stosowana. Odpowiedz Link
endrass Re: rowerem do Kaliningradu 10.05.06, 08:59 Przymierzałem się w tym roku do tego ale musiałbym jechać sam a tego nie chciałem, zwłaszcza tam. Drugim problemem były kwestie legalno-pobytowe, bo po przeczytaniu umowy pomiędzy Polską a Federacją Rosyjską o ruchu bezwizowym (polecam!!!) odechciało mi sie jeszcze bardziej. W świetle tej umowy Okręg K. jest traktowany wyjątkowo i obowiązują tam dość restrykcyjne przepisy meldunkowe (np. do Piławy w ogóle nie wjedziesz) a co za tym idzie, stosunek do innostrańców. Myślę, że nie ma tu porównania z krajami bałtyckimi - to jest Rosja a nie demokratyczne kraje. Byłem raz w Okręgu K. ale nie rowerem - drogi są fatalne. Odpowiedz Link