franz_k 20.12.07, 10:21 czy ktoś ma doświadczenia z "migracji" z SAP do innego systemu ERP np proALPHA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dtylczyn Re: migracja z SAP do innego ERP 20.12.07, 10:25 Ciekawe pytanie - jak świat światem migruje się tylko do SAP'a ;)))) Co byś chciał zmigrować? Jakie obszary systemu? Odpowiedz Link
franz_k Re: migracja z SAP do innego ERP 20.12.07, 10:45 też należę do 'świata', który myśli w ten sposób co Ty i będzie to pewnie pewiem precedens na naszym rynku.. ale nia ja decyduję, ani nie mam głosu na ten temat.. nazwałem to 'migracja' ale to bedzie zastąpienie SAP systemem proALPHA Odpowiedz Link
laczers Re: migracja z SAP do innego ERP 20.12.07, 13:37 Witam . Robiłem taka migrację jako 1 w polsce. Kilka lat temu w firmie zwoltex zmienił się włąsciciel i w srodku roku kazał nam zmigrować dane z R3 (produkcyjnego) na inny ERP(poprzedni) . Przy zachowaniu stan , obrotów itd. Sap chodzil juz 7 mcy a w momencie odpalania sapa zmienilismy indexy itd. Zabawa trwała 3 mce ale się udało. Jakich informacji potrzebujesz . Nam najwiecej czasu zajeło szukanie w jakich tablicach , struktorach sa dane , było szukania sporo łąćznie z puszczaniem sledzen i analiza logów. Wszysto jest do zrobienia. Odpowiedz Link
wilhelm4 Re: migracja z SAP do innego ERP 21.12.07, 00:53 Tak >nieporzadna< implementacje SAPa zrobiliscie ? Przeciez wszystko jest w SAPie >dokumentowane<. Nie mozna bylo nacisnac na guzik - i wszystko "po prostu" >cofnac< ? :)))))))))) Odpowiedz Link
franz_k Re: migracja z SAP do innego ERP 21.12.07, 08:56 wilhelm .. heh - to nie kwestia porządna nie porządna (ja jestem tylko użytkownikiem- nie wdrożeniowcem) po prostu tak jak u laczersa- zmiana właściciela.. cięcie kosztów.. i taki skutek, że rezygnacja z SAP Odpowiedz Link
laczers Re: migracja z SAP do innego ERP 21.12.07, 09:02 jak bedziesz potrzebowal pomocy to wal jak w dym :) chcetnie podziele sie uwagami. Odpowiedz Link
franz_k Re: migracja z SAP do innego ERP 21.12.07, 09:07 :-) ostrzegam, ze zapamiętam :-) jestem basisowcem, i w tej chwili nie wiem co mnie może 'czekac' przy tym manewrze ..na razie chyba rozejrzę się za pracą ;-) Odpowiedz Link
franz_k Re: migracja z SAP do innego ERP 21.12.07, 09:04 dziękuję za odpowiedź.. w naszym przypadku wdrozony zostanie nowy system proALPHA, więc wdrożenie bierze na siebie firma, która będzie to robić w całej grupie firm, więc cóż 'zmartwienie' po jej stronie, byłem ciekaw czy były takie przypadki w Polsce pozdrawiam i przyjemności świątecznych Odpowiedz Link