msciw
20.05.08, 07:55
Witam,
czy ktoś z was miał styczność ze szkoleniami THR10 i THR12 (albo "rozbitymi" odpowiednikami) w ramach ścieżki certyfikacyjnej dla HR?
Mocno zastanawiam się nad zrobieniem tego certyfikatu w perspektywie < 1 rok, stąd zastanawiam się nad wartością szkoleń i sensownością udziału.
Może ktoś mógłby podzielić się opinią/materiałami (to drugie pewnikiem za drobną rekompensatą ;)?
Na "sucho" średnio chce mi się walczyć o 10-15k euro budżetu, tym bardziej, że zdążyłem się nasłuchać wielu "horror stories" o szkoleniach w SAP Polska, a i o kilku zagranicznych centrach szkoleniowych też nie krążą najlepsze opinie.
I przede wszystkim jaka tak naprawdę jest grupa adresatów tych szkoleń? Klient, który "musi" coś wiedzieć o systemie, czy raczej tips&tricks dla konsultanta-wdrożeniowca?
Mój background jest ciut mizerny: tylko 4 miesiące doświadczenia, 95% z 4.6c (ale dużo w "twardym" HR się w sumie nie zmieniło), za miesiąc startujemy z 2 wdrożeniami (w tym jedno z ~15k pracowników, pewnie niektórzy wiedzą o co chodzi), gdzie to nie ja będę tworzył dokumentację i przekładał papierki ;). Troszkę wiedzy o master data, OM, więcej o TM i co prostszych rzeczach w PY (prostsze = prostsze regułki składników), mam niezłego mentora w zakresie PY. Kompletnie nic nie wiem o części miękkiej (która się i tak mocno zmieniła od 4.6c - e-recruiting, szkolenia itd.), ale też średnio mnie to interesuje.
Reasumując: czy ma sens wrócenie na 20 dni do szkoły i co z tego będę miał ;)
Pozdrawiam,
M.
P.S. w sprawie materiałów szkoleniowych, będę wdzięczny o kontakt na mail gazetowy.