Dodaj do ulubionych

certyfikat/szkolenia SAP HR

20.05.08, 07:55
Witam,

czy ktoś z was miał styczność ze szkoleniami THR10 i THR12 (albo "rozbitymi" odpowiednikami) w ramach ścieżki certyfikacyjnej dla HR?

Mocno zastanawiam się nad zrobieniem tego certyfikatu w perspektywie < 1 rok, stąd zastanawiam się nad wartością szkoleń i sensownością udziału.

Może ktoś mógłby podzielić się opinią/materiałami (to drugie pewnikiem za drobną rekompensatą ;)?

Na "sucho" średnio chce mi się walczyć o 10-15k euro budżetu, tym bardziej, że zdążyłem się nasłuchać wielu "horror stories" o szkoleniach w SAP Polska, a i o kilku zagranicznych centrach szkoleniowych też nie krążą najlepsze opinie.

I przede wszystkim jaka tak naprawdę jest grupa adresatów tych szkoleń? Klient, który "musi" coś wiedzieć o systemie, czy raczej tips&tricks dla konsultanta-wdrożeniowca?

Mój background jest ciut mizerny: tylko 4 miesiące doświadczenia, 95% z 4.6c (ale dużo w "twardym" HR się w sumie nie zmieniło), za miesiąc startujemy z 2 wdrożeniami (w tym jedno z ~15k pracowników, pewnie niektórzy wiedzą o co chodzi), gdzie to nie ja będę tworzył dokumentację i przekładał papierki ;). Troszkę wiedzy o master data, OM, więcej o TM i co prostszych rzeczach w PY (prostsze = prostsze regułki składników), mam niezłego mentora w zakresie PY. Kompletnie nic nie wiem o części miękkiej (która się i tak mocno zmieniła od 4.6c - e-recruiting, szkolenia itd.), ale też średnio mnie to interesuje.

Reasumując: czy ma sens wrócenie na 20 dni do szkoły i co z tego będę miał ;)

Pozdrawiam,
M.

P.S. w sprawie materiałów szkoleniowych, będę wdzięczny o kontakt na mail gazetowy.
Obserwuj wątek
    • mozdzins Re: certyfikat/szkolenia SAP HR 20.05.08, 15:37
      Parę znajomych osób robiło certyfikaty w obszarze HR. Problem polega na tym że
      certyfikacja sprawdza wiedzę z międzynarodowego HR które często ma się nijak do
      polskiej wersji. Najlepiej "skombinować" wymagane materiały "w sieci" :)
      • krzysztof.kuczek Re: certyfikat/szkolenia SAP HR 20.05.08, 20:34
        Hej,
        Są też takie firmy na polskim rynku, w których ludzie z 3 miesięcznym
        doświadczeniem w sapie i hr są przygotowywani do certyfikatów i je zdają.
        Ale czy to o czymś świadczy???
        Pozdrawiam
        Krzysiek
        • mm5m Re: certyfikat/szkolenia SAP HR 22.05.08, 11:33
          Fakt - na szczescie nie jest ich za wiele - a ci z dużym doswiadczeniem
          niejednokrotnie nie maja certyfikatow :)
          • krzysztof.kuczek Re: certyfikat/szkolenia SAP HR 23.05.08, 11:28
            dokładnie ;)
    • marekonserwa Re: certyfikat/szkolenia SAP HR 04.06.16, 14:29
      Jeżeli interesują Ciebie autoryzowane szkolenia SAP to zapraszam na stronę szkoleniasap.pl lub o kontakt info@szkoleniasap.pl.
      Udzielę wszelkich informacji w tej sprawie.
      Jako Partner SAP oferujemy Szkolenia SAP dla firm oraz ofertę dla Klientów indywidualnych.
      Zapewniamy dostęp do systemu SAP Online oraz orygialnych materiałów szkoleniowych.
    • marekonserwa Re: certyfikat/szkolenia SAP HR 19.06.16, 11:35
      www.SzkoleniaSAP.pl - Autoryzowane szkolenia SAP, Certyfikacja SAP, kursy SAP, Rekrutacja SAP, Outsourcing SAP. Szkolenie SAP HANA, SAP HYBRIS, SAP FIORI, SAP ABAP,

Oferujemy oryginalne, autoryzowane materiały szkoleniowe SAP oraz szkolenia SAP na najnowszym systemie SAP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka