Gość: żorżyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 20:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t.j.koprowski Re: Ważne książki 31.05.04, 09:37 Polecam serdecznie książkę autorstwa Majgull Axelsson 'Daleko do Nilfheimu'. Nilfheim to mitologiczny hades dla skandynawów. Można w tej książce spotkać dla piekła Na początku książki na Filipinach, gdzie główna bohaterka spotyka się z erupcją wulkanu; i pod koniec, gdzie po powrocie do rodzinnej Szwecji piekło powraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom [...] IP: *.sggw.waw.pl 02.06.04, 18:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żorżyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 18:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wejalek Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:40 To jest najlepszy program o książkach, tylko niestety też jest zrzarty (zjedzony) przez wydawnictwa, cichych sponsorów, łatwość gości...cóż widać takie są polskie realia. Słucham co tydzień o 18.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humpty Re: Ważne książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 12:37 > To jest najlepszy program o książkach, tylko niestety też jest zrzarty > (zjedzony) przez wydawnictwa, cichych sponsorów, łatwość gości...cóż widać > takie są polskie realia. Słucham co tydzień o 18.00 Należy żałować, że Wejalek nie słucha prawdziwych audycji krytyczno-literackich nadawanych w programie drugim. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubek Re: Ważne książki IP: *.net-serwis.pl 14.06.04, 19:09 Humpty, ja Cie zupelnie nie rozumiem. Po co ty sluchasz tego radia? Czy naprawde jedyna korzysc jaka z tego sluchania osiagasz to wychwytywanie bledow i wypisywanie inwektyw na forum? Skoro wszedzie wokol sa takie wspaniale audycje... Masochista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humpty Re: Ważne książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:32 Bubek, przekomarzasz się, czy pytasz serio? Jeśli to drugie, to potwierdź swój zamiar zgłębienia tajemnicy moich radiowych penetracji. Wtedy odpowiem, bo po próżnicy nie chce mi się. A skalę radiową mam szeroką, więc przelatuję w górę i w dół. Szuka, ciągle szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wejalek Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:26 Słucham różnych audycji dotyczących książek, nawet sam je czytam.Teraz to już się zgodzę z tobą "Ważne książki" to jest program, który ma podreperować wydawnictwom sprzedaż książek. Słucham, ale z coraz większym zażenowaniem.To dobrze, że moja wypowiedz wywołała kontrowersje. Ostatnio było o fantastyce, sam prowadzący wiedział, że opowiada głupoty, mówiąć do konkursowiczów, żeby poszukali sobie w internecie odpowiedzi na pytania. Wstyd, ale będę nadal słuchał, choć jedną książkę może ciekawą omówią. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 22:03 A może wyślecie do radia swoje propozycje książek wartych omówienia na antenie zamiast liczyć, że omówią "choć jedną książkę może ciekawą"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wejalek Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:15 Aniu! Ja Cię serdecznie przepraszam, ale to wydawnictwa dyktują, jakie będą książki, tu nikt nie czeka na propozycje. Po za tym nie wiem czy zauważyłaś książki omawiane są nowościami i to radio ma za zadnie namówienia mnie na kupno danej książki i poinformowania mnie o niej. Widać są jeszcze ludzie, którzy żyją w cudownym świecie liczącym na bezmarketingowe powodzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 13.07.04, 12:31 No dobra, nawet jeśli nikt nie czeka na moje propozycje, to i tak je dostanie :) Po coś chyba zrobili adres e-mail specjalnie przeznaczony do ksiazek. Zobaczymy, zobaczymy... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Ważne książki IP: *.bzmw.gov.pl / 62.89.110.* 13.10.04, 10:15 a kiedy to jest ta prawdziwa audycja o książkach w programie II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania jakie książki IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 22:20 Witam, Dopiero zaczęłam swoją przygodę z Tok FM. Czy możecie mi powiedzieć jakie książki były ostatnio omawiane w tej audycji? Z wcześniejszych wypowiedzi dowiedziałam się, że dyskutowano o fantastyce: czy o książkach Terry'ego Pratchetta też? A przy okazji, czy czytaliście coś Doroty Masłowskiej, "cudownego dziecka młodej polskiej prozy"? Właśnie przeczytałam króki wywiad z nią zamieszczony na Onecie i muszę przyznać, że ciężko ją zrozumieć (styl wypowiedzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hairypizza Re: jakie książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 19:56 chetnie dowiedzialabym sie o jakich ksiazkach byla mowa tydzien i dwa tygodnie temu. przegapilam. a jeszcze wczesniej mowiono o takich tytulach jak: "orly i anioly" julii zeh "lowca autografow" zadie smith (dla mnie p. smith to urocza osoba, ale marna pisarka). i inne... np. "goraczka latynoamerykanska" p. domoslawski (artur?) slucham audycji co tydzien. czasami jednak wylaczam w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jakie książki IP: *.acn.waw.pl 27.07.04, 16:21 W zeszłym tygodniu była książka "Pierwszy łyk piwa i inne drobne przyjemności" - Philippe Delerm. A tytułu wcześniejszej nie mogę sobie przypomnieć. Kurczę, mogliby prowadzić jakieś archiwum, zwykłą listę książek juz omówionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: jakie książki IP: 62.233.153.* 27.07.04, 21:25 1.jestem za archiwum bo wtorek przelatuje znienacka 2.pytanie-dlaczego wyłaczasz audycję w trakcie? co ci w niej dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptokj Re: jakie książki IP: 62.233.153.* 27.07.04, 21:27 i żeby nie było nieporozumień -NIC nie zastąpi mi Ksiażki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania namiastka archiwum IP: *.acn.waw.pl 29.07.04, 13:24 No wrzucajmy tu omówione tytuły z datą audycji, żeby można było się cofnąć w czasie i powspominać ;) 28.07.2004 "Mistrz i Małgorzata", Michaił Bułhakow (wydanie specjalne) Wygrał ktoś książkę? Ja nie zdążyłam się dodzwonić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: namiastka archiwum IP: *.acn.waw.pl 17.08.04, 12:59 04.08.2004 "Adrian Mole. Męki dorastania", Sue Townsend 11.08.2004 "Kapitan Alatriste", Arturo Perez-Reverte 18.04.2004 "Dziennik Anais Nin" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy redaktór janiszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:09 prowincjusz wyżej sra jak dupę ma, z wot'u do agory, bravo dżejkob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anais Re: redaktór janiszewski IP: *.net-serwis.pl 04.10.04, 20:36 Wiesz co "życzliwy"? Jesteś chamem i prostakiem. No i poza wszystkim ewidentnie zżera Cię zawiść. Nie musisz go lubić, nie ma obowiązku. Ale jak już piszesz, to pisz przynajmniej z sensem. A jeśli umiesz tylko rzucać mięsem, to idż porzucać z kolegami na podwórku. Dorwało się bydło do interneta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz tokarczuk IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 13.10.04, 12:27 czy ktoś czytał nową książkę tokarczuk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tokarczuk IP: *.acn.waw.pl 27.10.04, 13:35 Nie czytałam jeszcze. Może napiszesz coś na zachętę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: tokarczuk IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 12:12 właśnie spytałam się bo... zastanawaiałam się czy kupić i w końcu kupiłam ale jeszcze nie przeczytałam wiem, że to książka o trzech kobietach z trzech pokoleń dla mnie to było zachęcające napiszę więcej jak przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
szkurhan Re: tokarczuk 28.10.04, 15:45 To najsłabsza jej książka ale przeczytać należy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: tokarczuk IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 12:18 a która jest najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt ważny Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:37 Dzisiaj słuchałam powtórkę Waszego programu hm...bez Ani to już nie ten sam program;(... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 18:40 Hmm... A ja mam kompletnie odmienne zdanie... Pierwszy raz mi się tak dobrze słuchało tej audycji, gdy prowadził tylko J.Janiszewski. Cóż, kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt ważny Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:46 Na szczęście to tylko Twoje zdanie(wrażenie)Ja uważam,że Ania i Kuba to świetny team i bardzo kibicuję tej audycji,bo brak niestety takowych w naszych mediach...niestety;( Odpowiedz Link Zgłoś
loveandpeace Kozak z "Zadry" 15.12.04, 11:29 Przedstawiacie jedna z uczestnikow dzisiejszych Waznych ksiazek o Jelinek jako Beate Kozak z Fundacji eFka - zwariowaliscie? Przeciez ona jest redaktorka naczelna Zadry, jedynego w Polsce feministycznego pisma. Mam nadzieje, ze bedzie mowic o Jelinek feministka-redaktorka a nie pani zatrudniona w jakiejs Fundacji. Pozdrawiam serdecznie LOveandpeace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re: Kozak z "Zadry" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:26 Ale "Zadrę" wydaje Wydawnictwo eFKa przy tejże fundacji, dla ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
loveandpeace Re: Kozak z "Zadry" 16.12.04, 00:17 pudlo :) wiem bo prenumeruje Zadre. Zadre wydaje Fundacja Kobieca eFKa, a wydawnictwo eFKa wydawalo ksiazki, Zadry nie, dla scislowsci ;) serdecznosci loveandpeace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 09.02.05, 02:44 Nie tylko moje, zapewniam Cię... Jednak tej dyskusji nie ma co kontynuować, bo ani ja ani ty zdania nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Nie no fajnie IP: *.4web.pl 23.02.05, 12:44 A ma ktos coś do powiedzenia o tej Winterson, czy tu zawsze tylko takie przepychanki, he? Odpowiedz Link Zgłoś
bruzda1 Po co są te konkursy? 10.03.05, 11:54 Program jest ciekawy. I owszem. Ale niestety nieco zraziłem się do niego i do całego Toku. Udało mi się dodzwonić i odpowiedzieć na pytanie konkursowe. Cieszyłem się niestety przedwcześnie...minęły 2 miesiące a tęsknie oczekiwana książka nie doszła. (Mieszkam w Krakowie więc nie mogę udac się na Szczerską) Pal to sześć! Ale jeśli takie konkursy maja być jakąś atrakcją dla słuchaczy, to wypadałoby nagrody wysyłać :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś