Dodaj do ulubionych

Ważne książki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 20:23
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • t.j.koprowski Re: Ważne książki 31.05.04, 09:37
      Polecam serdecznie książkę autorstwa Majgull Axelsson 'Daleko do Nilfheimu'. Nilfheim to mitologiczny hades dla skandynawów. Można w tej książce spotkać dla piekła Na początku książki na Filipinach, gdzie główna bohaterka spotyka się z erupcją wulkanu; i pod koniec, gdzie po powrocie do rodzinnej Szwecji piekło powraca.
    • Gość: tom [...] IP: *.sggw.waw.pl 02.06.04, 18:10
      • Gość: żorżyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 18:08
    • Gość: Wejalek Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:40
      To jest najlepszy program o książkach, tylko niestety też jest zrzarty
      (zjedzony) przez wydawnictwa, cichych sponsorów, łatwość gości...cóż widać
      takie są polskie realia. Słucham co tydzień o 18.00
      • Gość: Humpty Re: Ważne książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 12:37
        > To jest najlepszy program o książkach, tylko niestety też jest zrzarty
        > (zjedzony) przez wydawnictwa, cichych sponsorów, łatwość gości...cóż widać
        > takie są polskie realia. Słucham co tydzień o 18.00

Należy żałować, że Wejalek nie słucha prawdziwych audycji krytyczno-literackich
        nadawanych w programie drugim. Polecam.
        • Gość: bubek Re: Ważne książki IP: *.net-serwis.pl 14.06.04, 19:09
          Humpty, ja Cie zupelnie nie rozumiem. Po co ty sluchasz tego radia? Czy
          naprawde jedyna korzysc jaka z tego sluchania osiagasz to wychwytywanie bledow
          i wypisywanie inwektyw na forum? Skoro wszedzie wokol sa takie wspaniale
          audycje... Masochista?
          • Gość: Humpty Re: Ważne książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:32
            Bubek, przekomarzasz się, czy pytasz serio? Jeśli to drugie, to potwierdź swój
            zamiar zgłębienia tajemnicy moich radiowych penetracji. Wtedy odpowiem, bo po
            próżnicy nie chce mi się.
            A skalę radiową mam szeroką, więc przelatuję w górę i w dół. Szuka, ciągle szukam.
        • Gość: Wejalek Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:26
          Słucham różnych audycji dotyczących książek, nawet sam je czytam.Teraz to już
          się zgodzę z tobą "Ważne książki" to jest program, który ma podreperować
          wydawnictwom sprzedaż książek. Słucham, ale z coraz większym zażenowaniem.To
          dobrze, że moja wypowiedz wywołała kontrowersje. Ostatnio było o fantastyce,
          sam prowadzący wiedział, że opowiada głupoty, mówiąć do konkursowiczów, żeby
          poszukali sobie w internecie odpowiedzi na pytania. Wstyd, ale będę nadal
          słuchał, choć jedną książkę może ciekawą omówią. Pozdrowienia
          • Gość: Ania Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 22:03
            A może wyślecie do radia swoje propozycje książek wartych omówienia na antenie
            zamiast liczyć, że omówią "choć jedną książkę może ciekawą"?
            • Gość: Wejalek Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:15
              Aniu! Ja Cię serdecznie przepraszam, ale to wydawnictwa dyktują, jakie będą
              książki, tu nikt nie czeka na propozycje. Po za tym nie wiem czy zauważyłaś
              książki omawiane są nowościami i to radio ma za zadnie namówienia mnie na kupno
              danej książki i poinformowania mnie o niej. Widać są jeszcze ludzie, którzy
              żyją w cudownym świecie liczącym na bezmarketingowe powodzenie. Pozdrawiam
              • Gość: Ania Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 13.07.04, 12:31
                No dobra, nawet jeśli nikt nie czeka na moje propozycje, to i tak je dostanie :)
                Po coś chyba zrobili adres e-mail specjalnie przeznaczony do ksiazek. Zobaczymy,
                zobaczymy... Pozdrawiam.
        • Gość: mysz Re: Ważne książki IP: *.bzmw.gov.pl / 62.89.110.* 13.10.04, 10:15
          a kiedy to jest ta prawdziwa audycja o książkach w programie II
    • Gość: Ania jakie książki IP: *.acn.waw.pl 12.07.04, 22:20
      Witam,
      Dopiero zaczęłam swoją przygodę z Tok FM. Czy możecie mi powiedzieć jakie
      książki były ostatnio omawiane w tej audycji? Z wcześniejszych wypowiedzi
      dowiedziałam się, że dyskutowano o fantastyce: czy o książkach Terry'ego
      Pratchetta też?
      A przy okazji, czy czytaliście coś Doroty Masłowskiej, "cudownego dziecka młodej
      polskiej prozy"? Właśnie przeczytałam króki wywiad z nią zamieszczony na Onecie
      i muszę przyznać, że ciężko ją zrozumieć (styl wypowiedzi).
      • Gość: hairypizza Re: jakie książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 19:56
        chetnie dowiedzialabym sie o jakich ksiazkach byla mowa tydzien i dwa tygodnie
        temu. przegapilam.

a jeszcze wczesniej mowiono o takich tytulach jak:

"orly i anioly" julii zeh
        "lowca autografow" zadie smith (dla mnie p. smith to urocza osoba, ale marna
        pisarka).
        i inne...
        np.
        "goraczka latynoamerykanska" p. domoslawski (artur?)

slucham audycji co tydzien. czasami jednak wylaczam w trakcie.
        • Gość: Ania Re: jakie książki IP: *.acn.waw.pl 27.07.04, 16:21
          W zeszłym tygodniu była książka "Pierwszy łyk piwa i inne drobne przyjemności" -
          Philippe Delerm. A tytułu wcześniejszej nie mogę sobie przypomnieć. Kurczę,
          mogliby prowadzić jakieś archiwum, zwykłą listę książek juz omówionych.
          • Gość: ptok Re: jakie książki IP: 62.233.153.* 27.07.04, 21:25
            1.jestem za archiwum
            bo wtorek przelatuje znienacka
            2.pytanie-dlaczego wyłaczasz audycję w trakcie?
            co ci w niej dolega?
            • Gość: ptokj Re: jakie książki IP: 62.233.153.* 27.07.04, 21:27
              i żeby nie było nieporozumień -NIC nie zastąpi mi Ksiażki
    • Gość: Ania namiastka archiwum IP: *.acn.waw.pl 29.07.04, 13:24
      No wrzucajmy tu omówione tytuły z datą audycji, żeby można było się cofnąć w
      czasie i powspominać ;)

28.07.2004 "Mistrz i Małgorzata", Michaił Bułhakow (wydanie specjalne)

Wygrał ktoś książkę? Ja nie zdążyłam się dodzwonić...

• Gość: Ania Re: namiastka archiwum IP: *.acn.waw.pl 17.08.04, 12:59

04.08.2004 "Adrian Mole. Męki dorastania", Sue Townsend

11.08.2004 "Kapitan Alatriste", Arturo Perez-Reverte

18.04.2004 "Dziennik Anais Nin"
    • Gość: życzliwy redaktór janiszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:09
      prowincjusz wyżej sra jak dupę ma, z wot'u do agory, bravo dżejkob
      • Gość: Anais Re: redaktór janiszewski IP: *.net-serwis.pl 04.10.04, 20:36
        Wiesz co "życzliwy"? Jesteś chamem i prostakiem. No i poza wszystkim ewidentnie
        zżera Cię zawiść. Nie musisz go lubić, nie ma obowiązku. Ale jak już piszesz,
        to pisz przynajmniej z sensem. A jeśli umiesz tylko rzucać mięsem, to idż
        porzucać z kolegami na podwórku. Dorwało się bydło do interneta!
    • Gość: mysz tokarczuk IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 13.10.04, 12:27
      czy ktoś czytał nową książkę tokarczuk?
      • Gość: Ania Re: tokarczuk IP: *.acn.waw.pl 27.10.04, 13:35
        Nie czytałam jeszcze. Może napiszesz coś na zachętę?
        • Gość: mysz Re: tokarczuk IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 12:12
          właśnie spytałam się bo...
          zastanawaiałam się czy kupić i w końcu kupiłam
          ale jeszcze nie przeczytałam
          wiem, że to książka o trzech kobietach z trzech pokoleń
          dla mnie to było zachęcające
          napiszę więcej jak przeczytam
          • szkurhan Re: tokarczuk 28.10.04, 15:45
            To najsłabsza jej książka ale przeczytać należy...
            • Gość: mysz Re: tokarczuk IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 12:18
              a która jest najlepsza?
    • Gość: nikt ważny Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:37
      Dzisiaj słuchałam powtórkę Waszego programu hm...bez Ani to już nie ten sam
      program;(...
      • Gość: A. Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 18:40
        Hmm... A ja mam kompletnie odmienne zdanie... Pierwszy raz mi się tak dobrze
        słuchało tej audycji, gdy prowadził tylko J.Janiszewski. Cóż, kwestia gustu.
        • Gość: nikt ważny Re: Ważne książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:46
          Na szczęście to tylko Twoje zdanie(wrażenie)Ja uważam,że Ania i Kuba to świetny
          team i bardzo kibicuję tej audycji,bo brak niestety takowych w naszych
          mediach...niestety;(
          • loveandpeace Kozak z "Zadry" 15.12.04, 11:29
            Przedstawiacie jedna z uczestnikow dzisiejszych Waznych ksiazek o Jelinek jako
            Beate Kozak z Fundacji eFka - zwariowaliscie? Przeciez ona jest redaktorka
            naczelna Zadry, jedynego w Polsce feministycznego pisma. Mam nadzieje, ze
            bedzie mowic o Jelinek feministka-redaktorka a nie pani zatrudniona w jakiejs
            Fundacji.

Pozdrawiam serdecznie

LOveandpeace
            • Gość: uważna Re: Kozak z "Zadry" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:26
              Ale "Zadrę" wydaje Wydawnictwo eFKa przy tejże fundacji, dla ścisłości.
              • loveandpeace Re: Kozak z "Zadry" 16.12.04, 00:17
                pudlo :) wiem bo prenumeruje Zadre. Zadre wydaje Fundacja Kobieca eFKa, a
                wydawnictwo eFKa wydawalo ksiazki, Zadry nie, dla scislowsci ;)

serdecznosci
                loveandpeace
          • Gość: A. Re: Ważne książki IP: *.acn.waw.pl 09.02.05, 02:44
            Nie tylko moje, zapewniam Cię... Jednak tej dyskusji nie ma co kontynuować, bo
            ani ja ani ty zdania nie zmienimy.
    • Gość: Zdanka Nie no fajnie IP: *.4web.pl 23.02.05, 12:44
      A ma ktos coś do powiedzenia o tej Winterson, czy tu zawsze tylko takie
      przepychanki, he?
    • bruzda1 Po co są te konkursy? 10.03.05, 11:54
      Program jest ciekawy. I owszem. Ale niestety nieco zraziłem się do niego i do
      całego Toku. Udało mi się dodzwonić i odpowiedzieć na pytanie konkursowe.
      Cieszyłem się niestety przedwcześnie...minęły 2 miesiące a tęsknie oczekiwana
      książka nie doszła. (Mieszkam w Krakowie więc nie mogę udac się na Szczerską)
      Pal to sześć! Ale jeśli takie konkursy maja być jakąś atrakcją dla słuchaczy,
      to wypadałoby nagrody wysyłać :((((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka