Dodaj do ulubionych

ranking ginekologow

18.04.06, 11:51
ktory ginekolog jest najlepszy w kaliszu? Do ktorego z nieplodnoscia albo z
choroba itp. ? Wielkie dzieki:)
Obserwuj wątek
    • basia2121 Re: ranking ginekologow 19.04.06, 16:33
      Wojciech Kuczyński.
      • free_gagatka Re: ranking ginekologow 18.09.07, 23:08
        Widzę, że jest trochę pochlebnych opinii o lek. Kuczyńskim, niech nikt nie
        nazywa tego Pana doktorem, gdyż po pierwsze nie ma takiego tytułu, po drugie,
        według mojej opinii, na niego nie zasługuje. Długo się zastanawiałam, czy zabrać
        głos ale stało sie zbyt wiele.
        Nie rozpoznał mojej ciąży, wyśmiał mnie gdy do niego przyszłam, była to pierwsza
        moja ciąża, na wizytę udałam się z mężem. Nie potraktował mnie poważnie, uznał,
        ze wszystko powinnam wiedzieć, nie potraktował mnie jak pacjentkę, człowieka
        tylko jak 50,00 pln w kieszeni bo dokładnie tyle kosztuje u Pana Kuczyńskiego
        wizyta. Na usg nic nie zobaczył. Jak później się okazało, zrobił je
        nieumiejętnie. Zaraz następnego dnia dostałam plamienia i poroniłam. Ale mój
        przypadek to pestka.
        Moja dobra przyjaciółka leczyła się u Pana Kuczyńskiego dobre parę lat, nie wiem
        dokładnie jak wyglądały wizyty, czy ją w ogóle badał. Nagle poczuła sie bardzo
        źle, trafiła do lekarzy we Wrocławiu gdzie okazało się, że ma guza na jajniku
        wielkości jajka. I co usg Pana Kuczyńskiego tego nie wykaże, tam nie było
        widać??. Lekarze poinformowali ją, że operację ratującą życie powinna mieć rok
        temu!!!!Obecnie jest na ostrej chemii, niestety jej stan jest bardzo poważny,
        rodzina ją wspiera.
        Teraz jestem w kolejnej, upragnionej ciąży, za namową przyjaciółki trafiłam, i
        tym razem do dr. ginekologa, położnika,anestezjologa Piotra Bartczaka. Jest to
        po pierwsze człowiek, potem lekarz. Spokojny, opanowany, cierpliwy, słucha
        pacjenta, mogę mu zadać każde nawet najgłupsze pytanie, w momencie kiedy wchodzę
        do gabinetu wiem, ze jest to czas dla mnie. Trafiłam do niego po pierwszym
        poronieniu. Stwierdził, że widać jeszcze pozostałości po płynie płodowym (chyba
        tak to sie nazywa), że nie trzeba mnie czyścić, że było to poronienie samoistne,
        wytłumaczył dlaczego mogło się zdarzyć, jak powinnam się teraz zachować, czy
        powinnam się denerwować, dał mi nadzieję. Zaufałam mu. Odbiera każdy telefon,
        nawet w niedziele wieczorem. Niestety musiałam z niego skorzystać, gdyż w 8tc
        obecnej ciąży okazało się, że znów plamie. Za namową doktora trafiłam do
        szpitala na patologię ciąży (nikomu tego nie życzę - warunki tragiczne). Na
        szczęście uratowano moją dzidzię i teraz jestem na lekach podtrzymujących ciąże
        i spokojnie patrzę na rosnący brzuch ;-)
        W szpitalu również krążą opinie o każdym z lekarzy, niestety najgorsze o
        Wojciechu Kuczyńskim. Jako człowiek ma opinię zimnego, zdawkowego.
        Pozostawiłabym jego sprawę spokojnie, tym bardziej, że spokój jest mi teraz jak
        najbardziej potrzebny ale dziś moja mama udała się za moją namową do dr
        Bartczaka. Była długoletnią pacjentką lek Kuczyńskiego. Na razie, podejrzewam,
        że ze względu na mój stan, nie chce mi sprzedać szczegółów ale powiedziała
        tylko, że jest źle, tego co ma nie da się wyleczyć i nie może opisać złości jaką
        ma do lek Kuczyńskiego.
        Brak mi słów, czy kolejna kobieta ma cierpieć przez tego ginekologa? Dlaczego
        nikt z tym nic nie robi. Namawiam moją przyjaciółkę by poszła do Pana
        Kuczyńskiego i zapytała jak to możliwe, jak mógł przeoczyć?? Przecież gdy my
        robimy błędy w naszej pracy musimy w taki czy inny sposób za nie zapłacić,
        naprawić. Niestety zdrowia i życia nikt nie wróci.....
        Wiem, że wiele z Was może się ze mną nie zgodzić, mogę wzbudzić kogoś złość bo
        przecież tak wielu pacjentkom pomógł. To dobrze, że pomógł i oby było ich więcej
        niż tych przypadków, o których pisałam.
        Moim zdaniem we wspomnianych wcześniej sprawach jest jakaś część, mniejsza lub
        większa jego winy. Lekarz powinien być detektywem, wypytać pacjentkę, poświęcić
        jej czas. Być może to co się stało w moim otoczeniu to fatalny zbieg
        okoliczności ale jest tego za dużo. Jest mi niezmiernie przykro, że musiałam
        napisać coś takiego, ale nie chcę żeby ktokolwiek przeżył to co moja
        przyjaciółka i moja mama, która jest na chwilę obecną załamana.
        Osobiście uważam również, że my pacjenci za mało walczymy o swoje. Poddajemy się
        lekarzom, leczą nas ale nie mówią z czego, po co przepisują kolejny lek....to
        nasze prawo wiedzieć dlaczego i po co. Kto jak nie my będzie o nas dbał najlepiej??
    • szyszka39 Re: ranking ginekologow 09.05.06, 17:05
      Podbijam temat, też szukam kogoś dobrego. A może ktoś napisze mi coś na temat
      dr Jakubka?
    • oostrowiak Zobacz na forum ostrowskie 09.05.06, 22:03
      Temat "Dobry ginekolog w Ostrowie"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=22940385&a=22940385
      • wielkopolskawschodnia Re: 09.05.06, 22:09
        Wojewódzki Szpital Matki i Dziecka w Kaliszu to jeden z dwóch szpitali tej
        klasy w całym województwie, a ty tu wyjeżdżasz z ginekologami z Ostrowa? No
        zastanów się...
    • z.piekla.rodem Re: ranking ginekologow 10.05.06, 20:04
      Lucy jesli chodzi o ciaze (problemy z zajsciem itp.) , dzidziusia to podobno
      najlepszy jest dr Kurpik. Duzo "ciazowych" pan bardzo go chwali.

Pozdrawiam:)
      • szyszka39 Re: ranking ginekologow 10.05.06, 23:49
        Dziekuje za podpowiedzi, pozdrawiam
        • linka132 Re: ranking ginekologow 06.10.06, 12:18
          tez slyszalam o doktorze Kuczynskim ze jest dobry a takze o Celerze,Jakubku...

w kazdym razie nie polecam dr. Mazura-nie dosyc ze podczas badania odebral
          telefon i kazal mi czekac na fotelu kilka min. az skonczy rozmowe to jeszcze
          stwierdzl ze nic mi nie jestpo tygodniu bylam u innego ginekologa i stwierdzil
          infekcjepochwyoczywiscie po upszednim zrobieniu cytologii, czego dr. Mazur
          wcale nie zaproponowal.
          to tylko moja opinia -moze inni moaja lepsze doswiadczenia.
          w kazdym razie na pewno polecam dr. kuczynskiego, Celera i Jakubka:)
    • becia73 Re: ranking ginekologow 09.10.06, 08:55
      Mikołajczyk i Jakubek
    • anaesthes Re: ranking ginekologow 28.10.06, 15:48
      Kuczyński prowadził moją ciążę, leczyłam się u niego też wcześniej (i teraz
      też), także polecam.
      Kurpik odbierał mój poród, zrobił na mnie dobre wrażenie.
      Pod żadnym pozorem nie poszłabym do Hajdo. Próbował mi wmówić,, że powinnam
      przed zajściem w ciążę przejść terapię hormonalną (oczywiście w jego prywatnym
      gabinecie, a jakże) bo niby mam coś nie tak i nie zajdę w ciążę bez tej kuracji.
      Okazało się, że nie tylko mnie tak próbował "naciągnąć". Na szczęście
      skonsultowałam się z moim lekarzem - Kuczyńskim i problemów z ciążą nie było
      żadnych. Taka terapia mogła tylko zaszkodzić.

Jakubek ma podobno dobry sprzęt medyczny, nie chodziłam nigdy do niego.
    • polala Re: ranking ginekologow 08.11.06, 19:06
      a z kobiet ginekologów,która jest najlepsza i może jakieś namiary,z góry dziękuję
      • joanna1982 Re: ranking ginekologow 16.12.06, 20:06
        Ja tez polecam Kuczyńskiego - prowadził moją drugą ciążę i jest naprawdę
        prosesjonalistą. Wszystkie badania miałam zrobione i jak tylko coś go
        niepokoiło to dostawała skierowania na dodatkowe badania włącznie z prenatalnym
        echem serca maluszka w Poznaniu - na szczęście wszystko było ok.

Zdecydowanie nie polecam hajdo i Mazura.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka