Dodaj do ulubionych

* Pazdziernik *

01.10.09, 08:40
bywa cieply i sloneczny
oby i ten byl takismile

zycze Zalodze cieplych /kolorowych jesennych dni.
Obserwuj wątek
    • kendo Re: * Pazdziernik * 01.10.09, 08:43
      brrrrrrrrrrrrrrrr....zimnica i deszcze nocne sprawiaja ,
      ze traci sie dobre checi do wszystkiego,
      musielismy juz na noc wlaczyc ogrzewanie by nie zamarznacwink

a tak pozatem to na razie zadnych planow do niczego,
      to przeciez dopiero poczatek dniasmile

zycze skladnego dnia.
      • greis52 Re: * Pazdziernik * 01.10.09, 09:18
        witam, u mnie w domu ciepło,
        od wczoraj grzeja kaloryfery
        i kocyk nie jest potrzebny,
        i nie przeraza chlód za oknem,
        udanego czwartku...
        weekend tuz tuzsmilesmile
        • kendo Re: * Pazdziernik * 01.10.09, 09:44
          jak przyjemnie miec cieplo w domu,
          witaj Greis,

nasza chatka podczas dnia grzeje sie slonkiem bo od poludnia mamy
          okna,oczywiscie jak sloneczko swiec,
          ale cegla magazynuje cieplo,wiec na dzien wylacza sie ogrzewanie,
          zima robie to samo.

na spacerze zmarzlam,
          zalowalam,ze rekawic i przepaski nie wlozylamsad

zycze udanego dnia.
          • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 01.10.09, 11:15
            Witajcie dziewczynki.U mnie zimno na dworze i mokro,a w domu ratuje mnie Piszczoch,który mi wchodzi za plecy i grzeje.Monitowałam już w administracji,zobaczymy,czy poskutkuje.wink

http://i34.tinypic.com/11gor3r.jpg
            • kendo Re: * Pazdziernik * 01.10.09, 11:26
              *Jagus,
              Pieszczoch chyba instynktownie wie,
              ze marzniesz i dogzewasmile
              madry kocio.
              u siostry w bloku juz we wrzesniu dogzewali "na pol gwizdka",bo noce
              tu zimne strasznie,powiedz im w razie co,ze w innych miastach juz
              dawno zaczeli dogrzewacwink

tu przed chwila zrobilo sie ciemno i sypnelo sniegiem,ale zaraz w
              grube krople deszczu sie przeobrazilo...
              rany,takiego pazdziernika nie pamietamwink
              • nana_c Re: * Pazdziernik * 01.10.09, 22:49
                Kendo, wrecz niemozliwe- 1 pazdziernik i snieg?!
                Ojej uncertain
                A ja w Polsce tez marzlam... robilo sie niemilosiernie zimno po zachodzie
                slonca. W poludnie przygrzewalo calkiem, calkiem.
                Ja sie rozpuscilam 2 tygodnie temu z tym cieplem na Wegrzech- 30° i sandaly big_grin
                jakos trudno mi sie zaaklimatyzowac w "normalnym klimacie".
                • kendo Re: * Pazdziernik * 02.10.09, 09:16
                  i jak podzielam Twe zdanie Nano,

witaj ponownie w Vistuli.

tez przyzwyczajona do ciepla w kraju,
                  wrociwszy tu,marzne ,butki juz typowo jesienne wyciagnelam,
                  a dzis juz rekawiczki i szal cieply...
                  szkoda gadac,skandynawskie zimno sadod polnocy do polowy kraju
                  deszcz ze sniegiem popadujesad
                  ale tu na dzis slonecznie ma byc.

zycze ciepelka i zdrowka.

PS;..a zakupila cos w kraju ciekawego?,
                  ja zawsze jakies :pantofelki/ciekawa bluzeczke zakupie/no i
                  oczywiscie kabanoskismile
                  • nana_c Re: * Pazdziernik * 02.10.09, 11:48
                    Witaj Kendo,
                    nie, w Polsce nie kupuje ubran zadnych, nie mam czasu o ochoty po sklepach
                    latac, a w szafie przeciez wszystko mam smile
                    Kupilam pare ksiazek- powiesci, klasyki, pare gazet, lacznie z codziennimi,
                    które znajoma od razu mi "swisnela" big_grin do poczytania na swiezo.
                    Z jedzenia barszcz czerwony w sloiczku, a dla kolezanki, która zamienila sie ze
                    mna dyzurami w zeszla niedziele (przez co musi teraz bidula 3 niedziele pod rzad
                    pracowac, jako ze regularnie co drugi weekend dyzury mamy...) jej zakupilam 2
                    sztangi papierosów, bo palaca malpa jest tongue_out
                    • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 02.10.09, 13:00
                      Witajcie dziewczynki.Aż mnie zmroziło jak przeczytałam o śniegu
                      u Kendo.U mnie nawet słonko teraz błysnęło,ale zimno bo tylko 13st.
                      Kendo,mówiłam też o tym ,że już gdzie indziej grzeją,ale co jak nikt nie dzwoni
                      do nich,to niech marzną,mnie ogrzewa Pieszczoch.big_grin
                      Jak tylko usiądę na fotel,to zaraz się gramoli za plecki.wink big_grin

http://i35.tinypic.com/mc9bo8.jpg
                      • greis52 Re: * Pazdziernik * 02.10.09, 14:15
                        Kiedy październik śnieżny i chłodny, to styczeń bywa zwykle pogodny.
                        Gdy październik ostro trzyma, zwykle potem ostra zima.
                        Pozdrawiam i ciepłego weekendu życzę.
                        • kendo Re: * Pazdziernik * 02.10.09, 17:08
                          *Greis,
                          oby przyslowie o pieknym styczniu sie sprawdzilo,

*Nano,
                          to palaca sie ucieszyla,za rekapensate trzech niedzielwink

witajcie dziewczatka,
                          wrocilam z miasta,
                          zmarzlam,popadalo przelotnie,
                          ale z siostra juz przy stole herbatka sie rozgrzewalysmy,

kapuche kupilam i golabki jutro robic chce.

miejcie sobie cieply wieczor.
                          • kendo Re: * Pazdziernik * 03.10.09, 08:55
                            Ludziki Kochane,
                            mamy strasznie zimno i deszczowo,rankiem bylo tylko +2 stopniesad

zycze ciepelka w serduchach i w domkukiss
                            • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 03.10.09, 10:58
                              https://www.familylobby.com/common/tt4246996fltt.gif

Witajcie dziewczynki,u mnie też zimno,ale nie aż tak jak u Kendo.wink
                              W domu zimno i od rana specjalnie gotowałam nóżki wieprzowe,to się nagrzało
                              w mieszkaniu trochę. big_grin Teraz sobie zjadłam gorące z musztardą...
                              lubię takie,tylko muszą być młode.wink Dobrze,że chociaż deszcz nie pada.smile,a nawet troszkę słonko wyjrzało.smile
                              • kendo Re: * Pazdziernik * 03.10.09, 14:04
                                o!?
                                jak dawno nozek nie jadlam,
                                akurat niedawno widzialam w sklepie,chyba zakupie i tez pojem,
                                chociaz dla przypomnienia smaku,
                                a galareta tez dobra.
                                chatke tez dogzalam piecemsmile

wzmaga sie wiatrzysko tu,
                                zapowiadali sile sztormowa,
                                deszcze dalej leje.....

zycze ciepelka,
                                Jagus,niech pieszczoch grzeje z kazdej stronywink
                                • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 04.10.09, 13:03
                                  https://img33.glitterfy.com/277/glitterfy055902T806D34.gif

Ziąb na dworze i w domu.wink sad Pozdrawiam dziewczynki.
                                  http://i33.tinypic.com/29eq6bm.jpg
                                  • kendo Re: * Pazdziernik * 04.10.09, 13:14
                                    witam Jago/Nano/Greis
                                    i nieobecna Zaloge,

w domu mamy cieplunio,
                                    natomiast za oknem 1 stopien ostzezenia przed wichora i deszczemsad(
                                    choc nie jest przerazliwie zimno,
                                    gazety/dzienniki od rana ostrzegaja przed"fruwajacymi
                                    konarami/rzeczamisad

miejcie sobie mily odpoczynek.
                                    • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 04.10.09, 19:21
                                      A ja miałam dzisiaj tęczę.big_grin

http://i36.tinypic.com/au836x.jpg
                                      • kendo Re: * Pazdziernik * 05.10.09, 10:30
                                        *Jago,
                                        sliczne zdjecie
                                        i az checi do zycia sa inne gdy sie patrzy na niesmile

witaj poniedzialkowo,
                                        rowniez witam reszte Zalogi

tu troszke spokojniej po sztormowych wiatrach,
                                        na razie nie pada,
                                        dobrze,
                                        do miasta dzis musze ,by zrobic sie piekna na zime po lecie u
                                        kosmetyczkiwink
                                        sklepy tez zalicze,kolnierz do marynareczki chce sobie kupic.

zycze udanego poniedzialku.
                                        • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 05.10.09, 10:59
                                          Witam Vistulanki.smile Dzisiaj mam ładne słoneczko,ciekawe na jak długo,
                                          bo chmurki są.wink Póki co jest chęć do pracki.Wybywam zagnieść ciasto.big_grin

http://i35.tinypic.com/2ut0l7c.jpg

Jeszcze ładnie kwitną
                                          http://i36.tinypic.com/2r6k4t3.jpg
                                          • kendo Re: * Pazdziernik * 05.10.09, 18:43
                                            *Jago
                                            mysle ciasto sie udalo?wink

tu swiecilo przez caly dzien z czego sie cieszylam
                                            przyjemnie zakupy sie robi w taka pogode.

zycze milego wieczoru.
                                            • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 06.10.09, 09:03
                                              https://smileys.smileycentral.com/cat/11/11_11_2.gif

Witam....wychodzić spod pierzyny.wink big_grin śniadanko na stole.
                                              Kenduś ,ciasto się udało,a na potwierdzenie to,że nie został ani okruszek.big_grin

https://www.propertypeople.se/bni/wp-content/uploads/2009/04/frukost.jpg
                                              • kendo Re: * Pazdziernik * 06.10.09, 20:54
                                                *Jagus,
                                                rany boskie,
                                                ale swietne sniadanko,
                                                przegapilam je dzis,

pare spraw na telefon z Gmina tez musialam obgadac,
                                                i tylko bede biedniejsza o 44 tys.SKRsad(

zapowiadal sie sliczny dzien,wiec maszyna chodzila az szesc
                                                razy,wszystko poschlo mi na dworze i w kacikach ani jednego ciuszka
                                                do prania niema,
                                                nawet psiunko opranysmile,
                                                obiad opuzniony zjadlam,pozniej do szaf poukladalam/chatke
                                                odkurzylam i po prostu ledwo siedza,
                                                zaraz czlapie do wanny i do lozeczka w czysciutka posciel aby usnac
                                                spokojnie to chyba z likierkiem dwukolorowym,-zasluzylam sobie na
                                                taka nagrode,

zycze milego wieczoru.
                                                • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 06.10.09, 21:27
                                                  No to drogo Cię ta gadka kosztowała Kenduś,pewnie podatek od domku?
                                                  • kendo Re: * Pazdziernik * 07.10.09, 09:00
                                                    witajcie Ludziki.

wstali juz wszyscy??
                                                    wypoczeci/z dobrym humorkiem/ze swiadomoscia nic nierobienia?smile

*Jagus,
                                                    to nie podatek za chatke,
                                                    system grzewczy nam wysiada,zaczynaja cieknac wszystkie
                                                    kraniki/trzesie sie jak zmienia -pompuje cieplo,
                                                    juz latem sie zacinala,
                                                    przybyly "magik" byl zaskoczony,ze jeszcze to u nas dziala,
                                                    (zamontowana w 1985 roku,wiec to chyba juz czas na zmiane)
                                                    wszyscy na naszym okregu musieli dawno powymieniac swoje na nowe.
                                                    wiec kupujemy nowe ustrojstwo,ktore wlasnie kosztuje 44 tysiace w co
                                                    wchodzi :
                                                    -wymontowanie starej i wywoz(inaczej biora 4 tys.za to)
                                                    -podlaczenie nowej maszyneri od razu z zmiekczaczem wody(inaczej
                                                    bysmy musieli sami to zalatwiac)
                                                    -beda sorwac co roku,
                                                    -przyjezdzac za darmo na awarie
                                                    -gwarancja dotyczy na 2 lata.

a pierwasza alternatywa byla,ze mozna byla ja pozyczyc na 4 lata i
                                                    pozniej mozliwosc kupienia,gdzie trzeba byloby doplacici 33
                                                    tys.rozesmialam sie mu w nos,bo cala cena wtedy by wyniosla niemal
                                                    80 tys,bo trzeba bylo by placic niemal 12 tys.na rok przez te 4 lata.
                                                    no ,niewim,czy inni ja pozyczyli czy kupili,
                                                    ale glupawe by byli gdyby pozyczyliwink

zycze pieknego dnia bez usterek technicznych.
                                                  • jaga_22 Re: * Pazdziernik * 07.10.09, 12:58
                                                    No to będziesz miała sprawę poważną załatwioną na ileś tam lat.
                                                    Co robić,wszystko kiedyś trzeba wymienić,oby tylko nie za jednym
                                                    zamachem.Szkoda,że my nie możemy sobie chociaż kosteczek wymienić.wink
                                                  • kendo Re: * Pazdziernik * 07.10.09, 17:22
                                                    Joag,
                                                    oby to nowe ustrojstwo dobrze grzalo i nie psulo sie...

a kostusie niektore mozemy wymienic,np.bioderko z roznym skutkiem ,
                                                    wiem ,ze za granica robia rozne operacje na krzyz i kark,
                                                    uszkodzenia po najechaniu nas od tylu samochodem/swisz
                                                    plasz/napisalam jak sie to tu mowi,
                                                    tutejsi lekarze niechca sie podejmowac tych"zbiegow"
                                                    hiszpania/izrael to wykonuje,nie wszyscy pacjeci otrzymuja zwrot
                                                    kosztow za operacjesad

zycze zrowka kostusiowegosmile
                                                  • kendo Re: * Pazdziernik * 08.10.09, 08:47
                                                    udalo mi sie wczoraj z odpaleniem ogniskasmile

witajcie Zalogo,

dzis pochmurnie i deszczyk zapowiadaja,
                                                    a ja do miasta muszemwink

zycze cieplego/slonecznego dnia.
                                                  • greis52 Re: * Pazdziernik * 08.10.09, 09:35
                                                    u mnie leje jak z cebra
                                                    ale jest cieplutkosmile
                                                    najwazniejsze ze jutro
                                                    zaczyna sie weekendsmile
                                                    pozdrawiam!!!!!!!!!
                                                  • marii51 Re: * Pazdziernik * 08.10.09, 09:45
                                                    pozdrowionka- uściski- wam-----grażuś mi tu też lejesmile
                                                    tesuniu - o rączkach zostawiłam link
                                                  • greis52 Marii... 08.10.09, 09:52
                                                    wiatj Marylko{}{}{}
                                                    teraz juz takie dnie beda nas dopadaly
                                                    goraca herbatka i do pracy
                                                    a nie chce sie myslecsmile
                                                    krople deszczu dzwoniace o parapet
                                                    raczej do snu niz do pracy zmuszajasmile
                                                    cieplutko sie trzymaj!!!!!!
                                                  • jaga_22 Re: Marii... 08.10.09, 15:31
                                                    Cieszcie się,że możecie spać,ja wczoraj męczyłam się do 24.30
                                                    zanim usnęłamwinkDopiero otworzyłam balkon na całą szerokość i jakoś
                                                    odleciałam.big_grin.Dzień był piękny i wschód też.

https://lh3.ggpht.com/_BfL512MhL3o/Ss3kNo53fgI/AAAAAAAASDc/UTIq-_xC5b4/s640/S6306439.JPG
                                                  • kendo Re:Witajcie Kochani 09.10.09, 10:45
                                                    wczoraj komp mi sie "zbiesil",
                                                    musialam szybko uciekac,dzis dziecie wpadnie by podejzec go od
                                                    spodu,co sie w nim nadzialo.

miastowy wypad udal sie,
                                                    kupilam nastepna karte taniej na "pocykowanie paszczydelka",
                                                    od razu podbila karte zakupu,ktora dajac 10 piecztek upowania do
                                                    20% zakupu obojetnie czego,mam juz 5 piecztek,a musze szminke nowa
                                                    zakupic,ponad 100SKR,
                                                    acha za kazy stukoronowy zakup stepluja pieczateczkewink

na razie slonecznie z lodowatym wiatrem

zycze ciepelka i udanego dnia.
                                                  • jaga_22 Re:Witajcie Kochani 09.10.09, 12:12
                                                    To takie coś jest u nas w hipermarkecie i jak się zbierze ileś pieczątek,można
                                                    sobie wybrać zakup za darmo.
                                                    Jak kupowaliśmy sporo materiałów do remontu,to syn wziął za darmo
                                                    wiertarkę,też dobrze.wink
                                                  • marii51 Re:Witajcie Kochani 09.10.09, 13:17
                                                    ufff- takie sprawy załatwić rano! tak wielkiej wagi
                                                  • kendo Re:Witajcie Kochani 09.10.09, 14:24
                                                    tez fajna forma do wybrania sobie "sprzetu",
                                                    ja zbieram piecztki na dobry kremik na paszczydlo,
                                                    robila mi ta seria kremowa paszczydlo i nic nie uczulilo,
                                                    i efekt "zabiegu" byl rewelacyjny,
                                                    siostra juz drgi zestaw uzywa tych kremow i widac dobry rezultat.

*Mari.
                                                    a coz to za emocje?
                                                    czy przykre jakies?
                                                    ale chyba cos dobrego-bo jestes zaskoczona.

spacerek udany i kasztany nazbieranesmile
                                                  • kendo Re:Witajcie Kochani 10.10.09, 10:26
                                                    no sobotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
                                                    dla niektorych luz bluzzzzzzzzzzzzzzzzzz,
                                                    ja bede taniec przy rurze odstawiacwink

nocka lalo deszczysko,
                                                    teraz chlodno z promykami slonca.

zycze udanego dnia.
                                                  • jaga_22 Re:Witajcie Kochani 10.10.09, 14:17
                                                    Witajcie.Pogodynkowa pogoda u mnie się nie sprawdziła i jest pięknie
                                                    i słonecznie.Nawet wybrałam się na spacer do parku.big_grin.

picasaweb.google.pl/rudapeja/Jesien2009#slideshow/5390892365051697474
                                                  • kendo Re:Witajcie Kochani 10.10.09, 14:50
                                                    *Jagus
                                                    spacerek odbylam z Toba,
                                                    sliczne kolory jesieni....
                                                    wierzba piekna w sloncu,

milego dnia.
                                                  • kendo Re: pazdziernik deszczowy/chlodny 11.10.09, 08:26
                                                    i jak tu sie dobrze czuc?
                                                    w chatce cieplutko i pachnie szarlotkasmile

zycze udanego odpoczynku.
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik deszczowy/chlodny 11.10.09, 11:50
                                                    https://friends18.com/img/smile/0194.gif

Witam miło i niedzielnie,na dworze jak to jesień,dzisiaj zimno i ponuro,ale w domciu jest przytulnie.https://dodatki.xorg.pl/emotki/19.gif
                                                  • kendo Re: pazdziernik deszczowy/chlodny 12.10.09, 10:55
                                                    witam Zaloge,

ja sie juz obrobilam/wiatr wytrzepal szmatowe okrycia z kanapy i
                                                    psiunkowe poslanie/mopem po calej chacie przejechalam,
                                                    i co dalej??
                                                    acha,psiune tez wyczesalam,bo podlazil pod rece by go drapacwink

na razie pochmurno z wiatrem,
                                                    moze nie bedzie padac.

zycze udanego poniedzialku Zalodze.
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik deszczowy/chlodny 12.10.09, 14:16
                                                    https://friends18.com/img/good-morning/0127.jpg

Witaj Kenduś,coś załoga nie wraca,daleko w rejsie.big_grin
                                                    U mnie też pogoda taka,że wolę na okno nie spoglądać,ale ogólnie humor mi dopisuje.big_grin
                                                  • kendo Re: pazdziernik deszczowy/chlodny 12.10.09, 18:08
                                                    ech z Zaloga Jagus,
                                                    nieraz ma poryw wspanialy,nieraz zapominajawink

dzis wzglednie bylo,
                                                    musialm do skarbowki podjechac,spotkalam siostre i
                                                    berecik "mocherowy "se zakupilam,we wzor pantery,skompletowalam do
                                                    szalikow i rekawiczek i torbusi,bo jeszcze lubie ten desenwink

zycze milego wieczoru.
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 13.10.09, 08:52
                                                    co prawda slicznie trwaka wygladala rankiem,
                                                    ale zimno /pozniej wilgotno...i jak tu czlek ma byc bezkatarowy?

trzymajcie sie zdrowo dziewczeta.
                                                    ---

Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem,
                                                    nie gaś nigdy światła nadziei
                                                    (Bob Dylan)
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 13.10.09, 10:30
                                                    https://s283.photobucket.com/albums/kk311/impimg/hello/48.gif

Witaj Kenduś i nieobecni.big_grin U mnie jet też zimno,a Dorka przysłała zdjęcie
                                                    początek zimy.Podobno dzisiaj ma u nas padać śnieg.Mają być
                                                    nocne przymrozki,a ja wczoraj nic nie zabrałam z balkonu,bo
                                                    ciemno się szybko zrobiło i liczyłam,że będzie dobrze.big_grin
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 13.10.09, 16:24
                                                    *Jago
                                                    moze kwiatkom sie nic nie stalo,

piekna pogoda dzis,
                                                    wybralam sie na spacer,
                                                    tu podziwialam dawne miejsca gdzie chodzilam z psiunami,
                                                    az cala godzine po lakach szlamsmile

http://i37.tinypic.com/vema80.jpg
                                                    ta droga psiunki lubialy biegac,

http://i35.tinypic.com/nx9ac3.jpg
                                                    jakos szybko liscie z drzewa opadly,zostaly same owoce,

http://i34.tinypic.com/30wm1dl.jpg,ostanie owoce chca byc
                                                    dojrzale,

http://i37.tinypic.com/mbq00l.jpg,bedac takim duzym ,tez
                                                    mozna byc obalonym na ziemie

http://i33.tinypic.com/2rhbgh1.jpg,mine tylko winobluszcz
                                                    i juz spacerek zakonczony.
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 13.10.09, 17:53
                                                    Kenduś bardzo przyjemnie sobie pooglądałam zdjęcia.Czy o tym bluszczu mówiłaś co
                                                    na ostatnim zdjęciu? Ma piękne czerwone liście,moje już zupełnie opadły.wink
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 13.10.09, 20:42
                                                    *Jago,
                                                    wlasnie chce sobie capnac szczepke ,
                                                    czy wystarczy do ziemi galazeczke wlozyc?czy w doniczke i np.na
                                                    altanie trzymac do mrozow a pozniej do domu wniesc,
                                                    podoba mi sie wlasnie kolor.
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 13.10.09, 21:06
                                                    Wiesz co,radziłabym Ci uciąć końcówkę(20 cm) młodego pędu i wstawić do wody,a na pewno wypuści korzenie.Ponieważ jest za późno ,to przetrzymaj
                                                    w chłodnej altanie.Jak w słoiku będzie już dużo korzonków posadź do niedużej doniczki i niech przeczeka do wiosny.smile
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 13.10.09, 21:17
                                                    dziki Jago,
                                                    jutro capcarpce szczepke ,moze uda mi sie i wiosna podrosnie by
                                                    cieszyc me oko,bardzo lubie te kolory,
                                                    w domu mielismy taki sam na altance,a teraz lazienka zrobiona i
                                                    winobluszczu niet.

milego wieczoru,
                                                    leze ogladac co w telewizornismile

--
                                                    Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem,
                                                    nie gaś nigdy światła nadziei
                                                    (Bob Dylan)
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 14.10.09, 08:23

znowu biala trawka/autka do obskrobaniasad
                                                    sloneczko swiec,moze bedzie cieplej .

milego dnia obecnym/nieobecnym zycze.
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 14.10.09, 09:10
                                                    https://friends18.com/img/hugs/0089.gif

Witajcie...mam tylko 2st. i śnieg pada.wink
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 14.10.09, 10:30
                                                    *Jagus,
                                                    niesamowite,
                                                    snieg w pazdzierniku?
                                                    przytul sie do kociakow i wygrzewajsmile

zycze ciepelka chociaby w domusmile
                                                  • marii51 Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 14.10.09, 11:30
                                                    pozdrawiam posyłając domowe ciepełko-
                                                    zimno- wichury do 130 nad Bałtykiem- Żóławy - ewakuowane- bo woda wraca z
                                                    Bałtyku ,przymrozki do minus 10
                                                    kenduś u ciebie cieplej?
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 14.10.09, 11:42
                                                    witaj Mari,
                                                    no jakos nieciekawie z pogoda w kraju,
                                                    i na dodatek powrot wod z Baltykusad(

zycze ciepelka domowego.
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 15.10.09, 10:20
                                                    aura pogodowa sie utrzymuje,a nawet snieg z deszczem zapowiadali na
                                                    jutrosad

dzis ide na kalosa ,
                                                    siostrzenica urodzinki ma
                                                    nareszcie dostanie prezecik,ktory zakupilam w maju,nie moglam sie
                                                    doczekac dzisiejszego dniawink
                                                    kupilam jej karte do salonu kosmetycznego na"renowacje" paszczydelka.

zycze cieplego dnia.
                                                  • greis52 Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 15.10.09, 11:25
                                                    a u mnie pada i wiejesad
                                                    ciepełka Wam zycze!!!1
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 15.10.09, 12:00
                                                    witaj Greis,
                                                    u mnie zaczal snieg pacad,
                                                    zimnoooooooooooooooooo....

zycze ciepelka.
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 16.10.09, 09:25
                                                    wczoraj wieczorem dziwnie sie ocieplilowink
                                                    dzis slonce swieci.....
                                                    zobaczymy z jaka aura pazdziernik sie zakonczy?

zycze ciepelka.
                                                  • kendo Re: pazdziernik z nocnym przymrozkiem:-(( 28.10.09, 21:45

http://i36.tinypic.com/el75ll.jpg
                                                    codziennie psiunek mnie tedy prowadzi do parku,
                                                    w sobote znowu go pilnuje i koniecznie zdjecie musze zrobic,
                                                    w parku dzis bialego golabka karmilam z reki,
                                                    moze uda mi sie powtorzyc "wyczyn"
                                                    dywany z lisci coraz grubsze,
                                                    lubie isci takimi alejkami i sluchac szelestu lisci,
                                                    pozniej kicham wink

zycze milego wieczoru.
                                                  • kendo Re: pazdziernik 29.10.09, 10:02

witajcie nieobecnismile

wczorajsze zdjecie,
                                                    zapomnialam opisac,
                                                    jest ro rynek mojego miasta z dziwna fontanna,
                                                    przyjemnie latem posiedziec przy niej,
                                                    teraz za duzo wilgotnej mgielki sie roznosi.

sloneczko pieknie swiec ,
                                                    listki mienia sie w sloncu skapane nocna mgla.

zycze milego dnia Zalodze.
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik 29.10.09, 10:54
                                                    Witaj Kenduś i nieobecni.U mnie szaro,ale nie pada,więc dobre i to.
                                                    To o zimę nie musisz się martwić,będziesz miała ciepełko.
                                                    Trzymaj się zdrowo,ja już popijam swój eliksir zdrowia.big_grin

http://i37.tinypic.com/m5uys.jpg
                                                  • kendo Re: pazdziernik 29.10.09, 13:54
                                                    witaj Jago,

sliczny obrazek jesienny zamiescilas,az serducho raduje.

tak zima zabezpieczxona pod wzgledem ciepla,
                                                    przyszli o 7:30,skonczyli 12:30,
                                                    jutro elektryk tylko kable ekstra podlaczy do suszarki,(teraz na
                                                    przedluzaczu podlaczona)
                                                    bo troche braklo gniazdek elektrycznychwink

zmykam juz,
                                                    chcialam sobie pare paltocikow przymierzyc-(bo nowy by sie przydal)
                                                    coby pod moherowy berecik pasowalwink,wink.

miejcie sobie mily dzionek
                                                    i weekendzik.
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik 31.10.09, 08:20
                                                    Witam jeszcze w pździerniku,bo taka okazja w tym roku już się nie trafi.smile big_grin smile

https://2.bp.blogspot.com/_fhw-TJnigDo/SlmLD9t3iQI/AAAAAAAAHjI/ll90LDgq8i0/s400/DSCN4371.JPG
                                                  • tebako Re: pazdziernik 31.10.09, 21:48
                                                    pazdziernikowe dobranoc, jutro już listopadowe dzien dobry...
                                                  • jaga_22 Re: pazdziernik 01.11.09, 01:09
                                                    Dobranoc Tebako,wreszcie idę spać.big_grin https://www.beruska8.cz/jezibaby/helouvin2/21.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka