Dodaj do ulubionych

To i owo!!??!! ??

25.05.12, 20:04
I mamy wieczor piatkowy, co nam
przychodzi do glowy, w cieplutki, jeszcze
slonciem promieniejacy wieczor.

Tydzien przeminal z piekna pogoda,natura
zaprasza nas na swoje lono.
To cudnie podziwiac to co juz rosnie, i w
zakamarkach chowa swe utajone radosnie,
zycie zwierzatek i ptaszkow kszatanie.

A my przez to swoje zabieganie, nie dostrzegamy
tego ukropu, i pozniej z zachwytem chwalimy
to cudo naszym okiem.
-Lusia-
Obserwuj wątek
    • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 25.05.12, 20:08
      Sluchajcie obserwowalam dzisiaj jak sowa
      karmila swoje piskle wylegle w nocy.
      To male lezalo na pleckach oczka mialo zamkniete,
      a sowa rwala kawaleczki mieska i wkladala mu je
      delikatenie do dziobka.
      Wystarczylo 2 keski i maly sie uspokoil i ucichl do rana.
      -Lusia.
      • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 25.05.12, 20:10
        No to wbije dla nas numerek zakonczony ze..r..eee..m..00000
        -Lusia-
        • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 25.05.12, 20:12
          To teraz ide z maluszkiem na wybieg,
          i moze pozniej wpadne na podglad, zobacze....
          -Lusia-
          • tetika Re: To i owo!!??!! ?? 25.05.12, 21:07
            Jeeej to bylas tak blisko ze moglas podejrzec?
            wspaniale, tez bym tak chciala....
            jak dasz rade to rob fotki....
            • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 25.05.12, 21:45
              TETIKO
              jak wejdziesz na strone Vistula to pod napisem
              bociany; w 3 rzedzie jest www.beleefdelenten.-kliknij
              - i pokarza sie bociany 3 szt, juz spore
              -i u gory u mnie na bezowym pasku wzdluz ekranu
              sa napisy drukowane duze litery;STENNUIL -sowa
              - i tak po kolej sokoly, sikorki, szpak, itd...
              popodgladasz sobie tak jak ja to robie jak mi nudno.
              przyjemnego podgladania.
              -Lusia-
              • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 25.05.12, 22:13
                ZAPRASZAM do stolu,
                miejsce do wyboru, prosze sie nie rozpychac
                dla wszystkich wystarczy kawalka pizza "Margerita".

Zrobilam ja sama bo taka chec smakowa mialam,
                nie zajelo zbyt wiele czasu a efekt smakowy i zapachowy
                snuje sie po calym domu.

Czy ktos jeszcze chce moze troszeczke,
                prosze bardzo, tam kawalki pokrojone, leza
                na talerzu.

Oj... juz sie skonczyla...??? a to dobrze , bo jutro
                tez dzien sie zacznie nowy .To wpadnie nowy smak do
                glowy i znow bedzie male przyjecie na balkonie.
                Zapraszam
                -Lusia-
                • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 26.05.12, 08:14
                  Znany aktor Leonardo DiCaprio wypozycza swoj dom za 1.1 miljona
                  koron za jeden miesiac jezeli chcesz mieszkac pol roku to cena spada
                  o polowe.

Slawny piosenkarz Elton John w srode w Los Angeles szukal pomocy
                  w szpitalu. Okazalo sie ze ma zapalenie pluc. Zawiesil 4 koncerty na
                  ktorych mial spiewac w Los Angeles.Juz jest w domu z antybiotykami,
                  i ma zabronione brac udzial w koncertach.
                  -Lusia-
                  • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 26.05.12, 12:03
                    o jeja
                    alez Cie naszlo Lusia....
                    jakos widac jeno Tetika sie doalczyla
                    i robie teraz ja....

wczoraj to i owo np.zropbilam
                    dziz zas sobie pospalam
                    zapowiadzialam slubnemu coby mnie budzil gdzybym jeszcze 8:30 spala
                    nie lubie tak dlugo spac a niewiem czemu tak sie dzieje...

dobrego dnia z tym i owym zycze,
                    a pomysl dobry Lusia...
                    • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 26.05.12, 13:27
                      KENDO
                      Dziekuje!!!
                      Ja naprawde w realu upiekla sobie ta pizze,
                      a pozniej mysle sobie, nikogo nie ma na necie
                      to sobie pofantazjuje sama dla soiebie.???...
                      -Lusia-
                      • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 26.05.12, 13:40
                        noooooooooooo,
                        wierze,ze pizza sie udala jak zwykle
                        mam dzis zamiar bukli popelnic
                        bo tylko polowka mi zostala....
                        zimno mmi tez jest dzisiaj.
                        • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 26.05.12, 16:17
                          Sluchaj no pani, ja ostatnio wypraktykowalam, jak mi
                          bylo zimno; wzielam ciezarki i podnosilam pod roznymi
                          katami, ok. 3 min. rozgrzalam sie, wez nastaw sobie
                          jakas muzyke i pod muzyke lzej sie podnosi....
                          sproboj.....i wyrobisz sobie ladna linie raczek.
                          -Lusia-
                          • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 26.05.12, 16:49
                            wzielam sie za pieczenie grachamek,
                            jededna blacha juz w piecu

dziekuje za tipsa,
                            wieczorkiem moze sobie zrobie..
                            • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 17:56
                              Ale zalecial mi zapach konwali, bo bzu mamy pod
                              dostatniem na spacerach, jak ide z "maluszkiem"
                              -Lusia-
                              • greis52 Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 18:52
                                a u mnie pięknie kwitnie pachnie akacja,
                                slyszalam ze niektórzy smażą ja w cieście naleśnikowym
                                • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 18:58
                                  nie smakowalam tego kwiatu w ciescie,
                                  ale pewnie smaczne i aromatyczne,
                                  u mnie bez bialy i chabrowy kwitnie
                                  glog bordowy i bialy tez....
                                  qrcze,
                                  nie moge sie zdecydowac co udziergac z zakupioenych Lace puder roz....
                                  zmarnowalam mase czasu na szukaniu i tylko popodziwialam innych zdolnosci...
                                  • greis52 Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 19:11
                                    niewiele znam się na dzierganiu,
                                    ale jestem fanka Twoich zdolności
                                    i wierze ze coś fajnego wiosennego udziergaszsmile
                                    • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 19:22
                                      oj,dzieki Greis
                                      konwaljowy szal mam w planie i w takie liscie,co juz zrobilam ale niewypal,
                                      nie widzialam orginalu zrobionego....bedzie przerobka a na konwaljowe bialy kolor musze kupic bo chyba najbardziej bedzie pasowac...
                                      • jaga_22 Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 21:19
                                        A może zrób Kenduś kapelutek od słoneczka?
                                        • tetika Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 22:16
                                          Lusienko dziekuje Ci bardzo
                                          teraz wiem o czy m mowicie smile
                                          piekniutkie ptaszki.
                                          Ja dzis bylam u znajomej na dzialce, ale mi nieco spaskudzila wizyte bo zamiast pozwolic m i sie nacieszyc kwileniem ptakow to wlaczyla radio i bebnilo uncertain i nie dala go zgasic.
                                          • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 22:33
                                            TETIKO
                                            A daj spokoj, coz to za kobita -saroetypowa-
                                            to faktycznie zepsula Ci caly urok sielanki, na drugi raz sie z nia
                                            umow, ze przyjdziesz ale bedzie twoja rezyseria.

Ja jak odwiedzam Kendo to siedac na altanie u niej oczywiscie,
                                            nie musze isc do parku czy lasu, slychac rozne odglosy ptakow.
                                            Wiec siedze sobie wygodnie w fotelu i slucham az mnie usypia
                                            taka sielanka.
                                            Milego wieczoru.
                                            -Lusia-
                                        • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 22:37
                                          JAGO
                                          Kendo ma fafelusik od slonca.
                                          Ale jak sobie juz cos umyslila, to tak chodzi kolo tego
                                          tematu, az jej jakas idea wpadnie odpowiednia do glowy.
                                          No i zaskoczyla i tydzien jej nie ma, bo pochlonieta robotka.
                                          milego wieczoru, a raczej to juz taka pora to do lozeczka.
                                          -Lusia-
                                • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 27.05.12, 22:41
                                  GREIS
                                  To ja to musze wyprobowac, ale te akacje co rosna
                                  u mnie to przy ruchliwej drodze, gdzie juz bedzie na
                                  nich masa olowiu ze spalin samochodowych, nie wiem
                                  czy gdzies poza miastem bym znalazla, jakos nie zwrocilam
                                  uwagi, ale jarzebin jest duzo.

Sadzac po zapachu to smak bedzie zblizony do wanili tak
                                  podejrzewam.
                                  -Lusia-
                                  • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 28.05.12, 09:20
                                    o,jak do wanilji to Tobie Lusia nie bedzie nawet smaczek pasowal,
                                    ale przyjedz w wolny dzien do mnie pojdziemy nad stawik,
                                    popatrzymy,moze nie zwracalysmy uwagi na akacje...

*Jagus
                                    mam daw fafelusiki od slonca....
                                    choc nawet przegladalam wczoraj zdjecie ich...ale zaden mnie nie zainspirowal....

cos wymodze....
                                    • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 10:52
                                      Bylego dyktatora Iraku Saddama Husaina najstarsza corka Raghad Saddam chce
                                      wydac do druku jego recznie napisane "moemoraerna", Wczesniej on napisal
                                      4 ksiazki dla modziezy ktore byly wydane. Ostatnia ktora wydal, opowadala obogatym ksieciu w Iraku ktory sie zakochal w biednej wiejskiej dziewczynie.
                                      W roku 2006 wykonano na nim kare smierci za ludobojstwo swojego narodu
                                      i nie tylko.
                                      -Lusia-
                                      • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 14:28
                                        ciekawam tych "pamietnikow"
                                        bo coz mogl w nich napisac??
                                        ile" ludzi zeslala na smierc?"

a tak pozatem
                                        to jak pop odwiedzinach u pielegniarki??? zyjesz jeszcze????
                                        • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 15:34
                                          O..je...je..jku...
                                          Dzisiaj bylo strasznie, dziwnie pieklo, bo byla tez wieksza
                                          dawka leku, tak ze to mi juz wystarczy do konca zycia- na
                                          30 lat przewiduja dzialanie przeciwcial
                                          .
                                          I pytalam rowniez o zapalenie pluc; to moze byc wirusowe,
                                          i bakteryjne i jeszcze tam jakies... I mozna sie zaszczepic
                                          po 65 roku jeden raz- tak mnie uswiadomila pielegniarka.

No na razie w Polsce chyba mi nic nie grozi w tym klimacie
                                          czlowiek sie wychodowal przeciez.
                                          -Lusia-
                                          • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 16:21
                                            oj strasznosci...jakos przezylas....

w domu bylo juz wszystko skonczone z wodomierzem....

siedze i kimam,i chyba televizornie wlacze i kmne na fotelu,bo bykow narobioe w chuscie...
                                            • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 17:13
                                              NO ale sie zawzielas na robotki, no przy
                                              dzisiejszej pogodzie to tylko w domu
                                              siedziec i cos dobrego degustowac??....
                                              • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 18:30
                                                taaaaaaaaaaaa i juz byka zrobilam,
                                                (podgladalam jednym okiem sokoliki,jak puszek sobie wydlubywali i karmieni byli...)
                                                gdzies na koncu rzadka ,
                                                ale jakos zgubilam oczko i nie widac ,pokrywa sie wzor z poprzednim rzedem...
                                                kurcze,
                                                niewiem co wyjdzie z tego,juz drugi "raport",
                                                pozniej moze dodam te 19 albo tylko po +3 oczka z kazdej strony,
                                                a pod koniec mozna po +19 ze dwa razy dodac,by"ogony byly dlugie..
                                                robie az wyrobie 10 deko Lace

miejcie sobie cieply wieczor,
                                                lapie sie dalej za druty.
                                                • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 21:19
                                                  A zostaw ta robote, bo jutro bedzie Cie kark bolal
                                                  i dlonie....
                                                  -Lusia-
                                                  • alfredka1 Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 21:59
                                                    Witajcie, dziergjacie... a gdy wrócę z gór, to poproszę o wytłumaczenie wszelkich zawiłości chuścianych,
                                                    Góry już prawie pobielały, nawet bez zaczyna kwitnąć w Kuznicach
                                                    .
                                                    do domu wracamy w sobotę
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 29.05.12, 23:00
                                                    ALFREDZIU
                                                    Witaj wieczorowa pora, no popatrz, Kendo jak sie
                                                    dorwie do drutow, to jak jak by byla od nich uzalezniona,
                                                    ale ona pierw wyprobuje wzor i jak jest latwy to i ja sie
                                                    zalapie, i dziergam, nawzajem sobie doradzamy.

No to bedziesz miala mase nowinek i wrazen z tak dlugiego
                                                    wojazowania w gorach. U nas dziisiaj tem,spadla ledwo do
                                                    +12 w dzien ja w cieplej kurtce,i nie tylko ja, bo po miesice
                                                    mase ludzi bylo cieplo ubranych.

Ale niezaleznie od mojej pogody, zycze ciepla i pogody ducha
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 01.06.12, 20:46
                                                    Stiuardesia Holenderskich lini lotniczych KLM,
                                                    wypadla z samolotu, w chwili wchodzenia na
                                                    pomoscie, o godz,14,08, Upadek okazal sie
                                                    niegrozny. Po opatrzeniu rany plastrem samolot
                                                    odlecial z godzinnym opoznieniem.
                                                    Zdarzenie to mialo miejsce na lotnisku Landvetter
                                                    w Göteborg.
                                                    Oczywiscie przyczyne wypadku bada specjalna
                                                    komisja. Byl to drugi wypadek w ktotkim czasie.
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 08:19
                                                    W Australi rodzice Jehowas Witne zabronili dac
                                                    swojej 4 letniej corce krew. Sprawa zaja sie najwyzszy
                                                    sad i zezwolil lekarzom na prowadzenie leczenia choremu
                                                    na raka dziecku.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 08:45
                                                    Niby zawsze zabraniają,bo taką mają religię,ale nie mają często
                                                    nic przeciwko,żeby lekarze wbrew ich woli ratowali życie,bo wtedy
                                                    oni nie ponoszą winy i nie grzeszą.
                                                  • tetika Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 10:20
                                                    to glupota zeby fanatyzm religijny byl silniejszy niz zdrowy rozsadek i zycie dziecka.
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 10:43
                                                    A popatrzec na kraje Arabskie;... co robia w imie Allaha...????
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 12:50
                                                    *Alfredzia nas odwiedzila,
                                                    milo sie poczytalao raport z podrozy,
                                                    dzis wracacie,
                                                    wiec bedziem czekac na ciekawe foty...

*LUsia jakos nie umie sobie wyobrazic wypadniecia stiuardesy,
                                                    niedlugo zaczna pasazerow gubic podczas lotu

*Jaga/Teti
                                                    dla mnie fanatyzm religijny trudny do zrozumienia
                                                    wychowana jestem w wierze katolickiej,
                                                    mnimo wszystko mam szacunek do kazdej religi,
                                                    ale kiedy zabrania sie ratowac zdrowie to juz nienormalnosc religijna...
                                                  • henryk245 Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 13:18
                                                    m.youtube.com/#/watch?v=g1IJ7ivtbS8
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 13:59
                                                    Panie Heniu u mnie potrzeba specjalny
                                                    program zeby posluchac co zapodales.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 18:18
                                                    Nasza sowa na podgladzie beleefdelente - dzisiaj
                                                    byla obraczkowana, wzieli jej jedno jako, ktore sie
                                                    nie wyklulo i z drugim nie widzialam co sie dzialo.
                                                    Maluszka tez wyjeli z gniazda do inspekcji, ale nie
                                                    pokazywali co z nim robili. I w gniezdzie jest teraz
                                                    tylko ten maluszek tydzien temu wykluty.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 02.06.12, 18:39
                                                    Wschodni Baltyk ma najwiecej min i amunicji po II wojnie swiatowej,
                                                    a takze chemicznej broni na dnie morza. 175.000 min wysadzono w
                                                    powietrze wokol polnocnych krajow w 1900 latach,
                                                    Co roku jest zglaszannych 30 alarmow znalesienia min pozostalych po
                                                    II wojnie sw.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 03.06.12, 16:07
                                                    W gniazdku szkpakow na podgladzie beleefdelente
                                                    mysz sie dobrala do malych pisklat, jednemu z nich
                                                    obgryzala skrzydelko, w pore przyfrunela matka z
                                                    pokarmem i dziobem po glowie jej dala, ciekawe, czy
                                                    sie jeszcze raz odwazy na przyjscie.
                                                    Nie bardzo widac czy mocno to skrzydelko uszkodzila,
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 03.06.12, 16:31
                                                    i chyba wszystkie je zjadla bo kamerka zamknieta u szpaczka...
                                                    www.beleefdelente.nl/vogel/merel
                                                    mozna tylko zareistrowane obejzec....

u sokola tez juz chyba zakoncza,
                                                    pokazali urywki nagran z paru lat....
                                                    nieszczesliwa para
                                                    www.beleefdelente.nl/vogel/slechtvalk , po prostu za duzo stersu miala,byli atakowani przez inna pare.

u sowki tez tragedia, www.beleefdelente.nl/vogel/steenuil
                                                    ech...chyba przestane ogladac ptactwo,
                                                    w kazdym gniezdzie jakies nieszczescie z maluszkiem lub totalne oziebienie jaj.
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 03.06.12, 16:43
                                                    Ja szpaki jeszcze po tej myszy ogladalam, ale moze sie
                                                    znarowila i przyszla jeszcze raz i pozagryzala.
                                                    Tam padal deszcz moze to on uszkodzil kamerke.??
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 03.06.12, 16:46
                                                    szkoda mi tych szpaczkow,
                                                    bo jak to ta sama para co kocisko im zjadlo poprzedniu kul??
                                                    ech natura rzadzi swymi prawami.
                                                  • kendo Re:monarchia angielska 03.06.12, 18:06
                                                    www.gp.se/nyheter/varlden/1.964734-fest-for-drottningen-i-london
                                                    krolowa angielska Elizabeth II:s 60 lat na tronie

od tygodnia w televizorni pokazuja jej zycie na toronie
                                                    jej dzieci wnuki,
                                                    jej stosunek do wydarzen i podjetych krokow....
                                                    chyba pierwsza jak do tych czasow obchodzi tak dlugie swe" panowanie..."
                                                  • greis52 Re:monarchia angielska 03.06.12, 20:46
                                                    deser.pl/deser/1,97052,8670149,5_RZECZY__KTORYCH_NIE_WIEDZIELISCIE_o_zyciu_w_Palacu,,ga.html
                                                    diamentowy jubileusz, fetowali i królowie i poddanismile
                                                  • lusia_janusia Re:monarchia angielska 03.06.12, 21:01
                                                    Niestety GREIS
                                                    zdjec mi nie przezuca, ale pokazywali u nas
                                                    przez caly tydzien i dzisiaj w TV.
                                                  • kendo Re:osmiornica gigant 06.06.12, 15:40
                                                    www.expressen.se/nyheter/mystisk-jatteblackfisk-hittad-i-australien/
                                                    zauwazona zostala za swe rozmiary przy autralijskich wodach
                                                    10-siecio ramienna osmornica/3 m dlugosci/i pare czlonko juz zjedzonych,
                                                    rybacy podejzewaja ,ze bylo to na krotko przed ,zanim ja zauwazono,
                                                    bo kolor i zapach byly OK,
                                                    choc dla ludzi smak amoniakowy ale dla kaszelota czy rekina jest OK.
                                                  • kendo Re:kodowany nagrobek 08.06.12, 09:30
                                                    www.dn.se/nyheter/sverige/jesper-lankar-till-minnessida-vid-broderns-grav
                                                    sa w USA
                                                    teraz w szwecji,
                                                    brat zmarlego zrobil tabliczke,ktora umiescil obok nagrobka,
                                                    mozna ja skanowac i wejsc na strone,gdzie znajduje sie cala informacja o zmarlym
                                                    tabliczka wyposazona w kodQR,
                                                    skonstruowal rowniez maniken,ktory sprawdza ile ludzi skanowalao(telefonem mozna zeskanowac kod) ten kon
                                                    40 -dziesci ludzi zagladalo na strone internetowa i czytalo/ogladalo zdjecia na ktorym jest zmarly,
                                                    jak twierdzi sam "wynalazca",chcial w ten sposob dla calej swej rodziny /przyjaciol zostawic "pamiatke po zmarlym" w internecie.
                                                  • lusia_janusia Re:kodowany nagrobek 09.06.12, 09:37
                                                    Czarna jagoda +borowka czerwona, rosnace obok siebie,
                                                    bedac zapylone przez ten sam insekt, powstanie pomieszanie
                                                    czarnej z czerwona, ale smak nie pryzpomina ani czarnej jagody,
                                                    ani borowki czerwonej, taki stwierdzili biolodzy, ktorzy natkneli
                                                    sie na ten ewenement.www.gp.se/nyheter/sverige/1.970052-blingon-i-bohuslan
                                                  • kendo Re:krzyzowka jagody i borowki 09.06.12, 10:01
                                                    lusia_janusia napisała:

> Czarna jagoda +borowka czerwona, rosnace obok siebie,
                                                    > bedac zapylone przez ten sam insekt, powstanie pomieszanie
                                                    > czarnej z czerwona, ale smak nie pryzpomina ani czarnej jagody,
                                                    > ani borowki czerwonej, taki stwierdzili biolodzy, ktorzy natkneli
                                                    > sie na ten ewenement.www.gp.se/nyheter/sverige/1.970052-blingon-i-bohuslan

https://i49.tinypic.com/ogcrvn.jpg
                                                    wczoraj wlasnie czytalam o tym,
                                                    ciekawr jaka cene daca do sprzedazy?
                                                  • kendo Re:zolwiowa milosc sie skonczyla 10.06.12, 11:11
                                                    https://i45.tinypic.com/2ng97aw.jpg
                                                    zolwiowa para olbrzymow zakonczyla swe wspolne zycie 115 lat,
                                                    ,Bibi najwyrazniej zmeczyla sie mezem Poldi nadgryzajac mu skorupe,
                                                    pracownicy austryjackiego ZOO musieli rozdzielic pare,
                                                    nie wiedza,czemu nagle zolwiowa zmienila swe postepowanie na tak agresywne?
                                                    (para zostala przeprowadzona ze szwajcarii)
                                                    nie pomogly romantyczne obiady/kolacje/ani psychologiczne pertraktacje
                                                    po prostu para zolwiow juz sie nie toleruje

moze Teti cos wie jak to funkcjonuje u zolwi?
                                                  • lusia_janusia Re:zolwiowa milosc sie skonczyla 10.06.12, 13:05
                                                    No i jak to sie zwierzaczki /gady/ upodabniaja
                                                    do postepowania ludzi, u nich tez zdarzaja sie
                                                    rozne historie zyciowe, akurat jak ta, tylko ludzie
                                                    nie zyja tak dlugo.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:zolwiowa milosc sie skonczyla 10.06.12, 13:16
                                                    o swiecie....
                                                    dopiero bylaby chyba meczarnia....

szaliczylam rower az do konca Snälltågsv
                                                  • jaga_22 Re:zolwiowa milosc sie skonczyla 11.06.12, 12:26
                                                    Może żółwie też mają sklerozę i zapomniał o wszystkim co ich łączyło?
                                                  • kendo Re:zolwiowa milosc sie skonczyla 11.06.12, 12:31
                                                    *Jagus
                                                    moze i tak
                                                    zwazywszy,ze tyle lat(115) wspolnie przezyli,
                                                    to ona co zaczela nadgryzac jego skorupe....
                                                  • kendo Re:zycie pingwina 11.06.12, 13:00
                                                    https://i50.tinypic.com/30c5agg.jpg
                                                    Nekrofili, sexualny przymus i homosexsualism,
                                                    brityjski naukowiec przed stu laty,George Murray Levick ,ktory spedzil czas podczas seksualnego zycia pingwina w Antarktis
                                                    odslania drastyczne zachowanie,
                                                    dokument byl steplowany jako tajny,
                                                    dzis postanowiono go podac do publicznej wiadomosci,

a tak zawsze lubilam pingwinki.
                                                    www.dn.se/nyheter/vetenskap/pingvinsex-chockade-forskare
                                                  • kendo Re:zycie mlodych ptakow 11.06.12, 17:22
                                                    https://i45.tinypic.com/34sryx4.jpg
                                                    soptkalam na srodku trasy rowerowej,
                                                    "podprowadzilam " na trawe,
                                                    wcale sie nie balo mlode,
                                                    matka na czubku mlodej brzozy sie darla,myslala,ze chce jej dziecku zrobic krzywde,
                                                    niewiem,jak sprawna ptaszyna jest,
                                                    bo jakby kulala kiedy na trawke kazalam jej podskoczyc,
                                                    skrzydelko tez cos niewyraznie wygladalo...

ech zycie mlodych ptaszkow niewesole,
                                                    ile z nich przezyje doroslego wieku,
                                                    one pozno wiaza sie w pary i maja mlode....
                                                  • lusia_janusia Re maczki sie rozrastaja 12.06.12, 10:01
                                                    Wczoraj byl jeden a dzisiaj juz drugi
                                                    zdazyl wyrosnac przez noc.

U bocianow na razie spokoj, bylo karmienie
                                                    i poszkodowany chwycil 3 keski jakiegos jedzenia,
                                                    siedzi caly czas skulony.

A mlode wroniatko da sobie rade, jak matka jest w pobluzu
                                                    to ja dokarmi, jak ja nie upoluje jakis inny sepowaty.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Re maczki sie rozrastaja 12.06.12, 10:14
                                                    *Lusia
                                                    spostrzgawcza jestes z "maczkami"..

o to dobrze z bociusiem poszkodowanym
                                                    nie wchodze wogole na ten link....

jutro porowerkuje w tamta strone i sprawdze czy odfrunelo ptaszydelko czy mama czasami na ktoryms drzewie siedzi i adoruje...
                                                  • lusia_janusia Re: Re maczki sie rozrastaja 13.06.12, 09:40
                                                    Przez nocwyrosl nam jeszcze jeden maczek, bo wczoraj
                                                    bulo tylko dwa.
                                                    Kendo na gniazdo bocianow wcale nie wchodz. Tragedia.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: Re maczki sie rozrastaja 13.06.12, 10:52
                                                    Oj, dopiero widze w jakim stanie wyslalam swoj
                                                    wpis, albo musze mocniej przyciskac klawiature,
                                                    albo caly czas patrzec na jaki klawisz klikam.
                                                    W Polsce pisalam na tamtejszych maszynach do pisania,
                                                    a tu klawiatura ma troche w innych miejscach poprzestawiane
                                                    litery i ztad te moje bledy- przepraszam-
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Re maczki sie rozrastaja 13.06.12, 10:58
                                                    tak,
                                                    maczed dorosl jeszcze jeden,
                                                    dzieki,ze zauwazasz czolowke..

a co z bocianami,
                                                    dobila to nieszczesne dziecie?
                                                    czy rodzenstwo go dobilo??
                                                    nie,nie wejde tam juz .....
                                                  • kendo Re:zycie mlodych ptakow 13.06.12, 11:00
                                                    kendo napisała:

> https://i45.tinypic.com/34sryx4.jpg
                                                    > soptkalam na srodku trasy rowerowej,
                                                    > "podprowadzilam " na trawe,
                                                    > wcale sie nie balo mlode,
                                                    > matka na czubku mlodej brzozy sie darla,myslala,ze chce jej dziecku zrobic krzy
                                                    > wde,
                                                    > niewiem,jak sprawna ptaszyna jest,
                                                    > bo jakby kulala kiedy na trawke kazalam jej podskoczyc,
                                                    > skrzydelko tez cos niewyraznie wygladalo...
                                                    >
                                                    > ech zycie mlodych ptaszkow niewesole,
                                                    > ile z nich przezyje doroslego wieku,
                                                    > one pozno wiaza sie w pary i maja mlode....
                                                    >
                                                    nie mial pisane by zyci dluzej,
                                                    samochod go rozjechal...
                                                    a dzis rowerowalam do apteki i ptak przy drodze zabity
                                                    jez rozjechany,,,
                                                    qrcze chyba w domu musze siedziec i nie paterzec na to nieszczescie..strasznosci...
                                                  • irene.jg Re:zycie mlodych ptakow 13.06.12, 12:36
                                                    Kendo, to strasznie smutne. Życie jest bezwzględne.
                                                  • kendo Re:zycie mlodych ptakow 13.06.12, 12:41
                                                    tak Irene
                                                    przezywam "kazde zycie"
                                                    bo kazde ma jakis cel do spelnienia na ziemi..
                                                    tragedia w bocianim gniezdzie,
                                                    sceny w kamerkach z boku sa drastyczne,
                                                    dzis Lusia mnie nawet ostrzegala bym nie wchodzila...
                                                    www.beleefdelente.nl/vogel/ooievaar
                                                  • irene.jg Re:zycie mlodych ptakow 13.06.12, 12:46
                                                    Lusia miała rację. Ja nie czytam artykułów i nie oglądam drastycznych opisów znęcania się nad zwierzętami, bo to kosztuje mnie strasznie dużo zdrowia.
                                                  • lusia_janusia Re:zycie mlodych ptakow 13.06.12, 13:13
                                                    Sluchajcie MOJE PANIE
                                                    mi tez to nie sprawia przyjemnosci, ogladania cierpienia.
                                                    Ale roznica jest jedna miedzy nami a zwierzetami, ze my
                                                    przy dobrej woli i checi staramy sobie pomoc wzajemnie,
                                                    lub szukamy pomocy medycznej, czy innych instancji,

Natomiast zwierzeta sa zdane na siebie i na nasza dobra
                                                    wole, oraz pomoc z naszej strony.
                                                    To my budujemy swiat i go ksztaltujemy a zwierzeta w tym
                                                    nam pomagaja.

I swiat bedzie tak wygladal jakim go sobie stworzymy. ...niestety...
                                                    -Lusia-
                                                  • irene.jg Re:zycie mlodych ptakow 13.06.12, 13:29
                                                    Oczywista oczywistość Lusiu. Normalny człowiek nie czerpie satysfakcjji z cierpienia innych, a stara się pomóc.
                                                    Dlatego ja od lat przygarniam koty bezpańskie, a raz nawetpieska, i opiekuję sie nimi najlepiej jak umiem do końca ich dni. I cenię ludzi, którzy zamiast rasowego pieska czy kotka przyjmują ze schroniska kundelka czy kotka dachowca, bo wtedy pomagają naprawdę nie ze snobistycznych pobudek, a altruistycznych.
                                                  • kendo Re:zycie mlodych ptakow 13.06.12, 13:33
                                                    *Irene,
                                                    tez sie rozchorowuje,
                                                    jak widze cierpienie zwierzat/ptakow,
                                                    a ludzie nierazsa tak okrutni...
                                                    w gazetach tez wielkim lukiem omijam takie wiadomosci....
                                                    tez wzielismy Bobby ze schroniska,dwa kociaki podrzutki na altanie przezimowalam i doki im znalazlam...

natura sie broni wedlug "naszych praw"
                                                    bo takie jej stwarzamy i ziwerzeta i ptaki sa uzaleznione od tego.
                                                  • lusia_janusia Re:karnawal studentow 13.06.12, 13:50
                                                    Ostatnie klasy gimnazjum mlodziez przebiera sie
                                                    za rozne postacie, tzn. wybieraja sobie temat i
                                                    przebieraja i maluja komicznie dla zabawy,

Wtedy idzie caly korowod przez miasto; bebnia,
                                                    krzycza swoje slogany, i maja bardzo weslo.
                                                    Publika stoi na chodnikach i podziwia pomysly.

Przed chwila przechodzila klasa przebrana za
                                                    wiezniow, i opryszkow, niektorzy mieli straszne
                                                    maski na twarzy, jakich przestepcy uzyawaja do
                                                    napadow, aby nie byc rozpoznanym.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:falszywe jednokoronowki-obraza krola 14.06.12, 09:33
                                                    https://i50.tinypic.com/4jpz4x.jpg

swiecieeeeeeeeeee!!
                                                    ciekawe jaka "organizacja sie tym zajela" zrobic cos takiego krolowi,
                                                    po lewej stronie moneta falszywa z textem.."nasz kurewski krol",albo Krol kurwiaz(rz)
                                                    prawidlowy text to Carl XVI Gustaf* Sveriges Konung

kobieta ktora zauwazyla falszywa monete,dostala reszte w Narodowy dzen szwecji ,
                                                    kiedy z wnukami byla w krolewskim Parku...
                                                  • lusia_janusia Re:falszywe jednokoronowki-obraza krola 14.06.12, 09:43
                                                    Ale jaja, do czego sie opozycja posuwa,
                                                    musze teraz zwracac uwage w sklepie, ale
                                                    to-nie tylko jedna korona- to jest uderzenie w twarz
                                                    monarchie, niezaleznie co kto soba prezentuje..
                                                    tak ja mysle...
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:falszywe jednokoronowki-obraza krola 14.06.12, 09:46
                                                    www.expressen.se/nyheter/falska-enkronor-gor-narr-av-kungen/
                                                    tez pobieglam i sprawdzalam w portfelu swoim...
                                                  • kendo Re:falszywe jednokoronowki-obraza krola 14.06.12, 09:48
                                                    a teraz zaskoczylam,
                                                    kupowalam Tv program,placilam koronowkami i chinka sprawdzala je,mowic,ze zbiera "stare"....
                                                    nieszczera,wiecej chyba nic nie kupie u niej.
                                                  • pia.ed Re:falszywe jednokoronowki-obraza krola 23.06.12, 22:53
                                                    > www.expressen.se/nyheter/falska-enkronor-gor-narr-av-kungen/

Przed paroma dniami mialam duze ilosci 1-koronowek, ale mi nawet do glowy
                                                    nie przyszlo sprawdzac ... choc wiedzialam o tym falszerstwie. Od dzis zaczynam ...

https://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn33&guid=1d355ac9-61ad-4eb1-a4f9-0f3e2f2a3221

A jak sie Wam podoba ta 66-letnia Szwedka?

• kendo Re:falszywe jednokoronowki-obraza krola 24.06.12, 08:24
                                                    *Pia
                                                    ja sprawdzam tera kazda korone..
                                                    szkoda,nie trafila mi sie cobym na pamiatke miala.

szwedki dobrze wygladaja na swoje lata,
                                                    choc sa i tu "odchylenia" ze sa starsznie" pomarszczone",
                                                    osobiscie znam 2 panie,
                                                    ktore mimo ze sa mlodsze odemnie,
                                                    maja calusienkie cialo w zmarszczkach,
                                                    nawet nogi-widzialam na wspolnej gimnastyce takowa
                                                  • kendo Re:karnawal studentow 14.06.12, 09:37
                                                    lusia_janusia napisała:

> Ostatnie klasy gimnazjum mlodziez przebiera sie
                                                    > za rozne postacie, tzn. wybieraja sobie temat i
                                                    > przebieraja i maluja komicznie dla zabawy,
                                                    >
                                                    > Wtedy idzie caly korowod przez miasto; bebnia,
                                                    > krzycza swoje slogany, i maja bardzo weslo.
                                                    > Publika stoi na chodnikach i podziwia pomysly.
                                                    >
                                                    > Przed chwila przechodzila klasa przebrana za
                                                    > wiezniow, i opryszkow, niektorzy mieli straszne
                                                    > maski na twarzy, jakich przestepcy uzyawaja do
                                                    > napadow, aby nie byc rozpoznanym.
                                                    > -Lusia-
                                                    dolanczam przyklad zdjeciowy
                                                    https://i45.tinypic.com/28tl85t.jpg
                                                  • lusia_janusia Re:karnawal studentow 22.06.12, 09:33
                                                    Widze KENDO
                                                    ze juz pozmienialas dekoracje na "MIDSOMMAR"
                                                    ale bedzie deszczowe jak zwykle, juz ogladalam pogode.
                                                    Zeby chociaz nie padalao jak bede szla do pociagu...
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:karnawal studentow 22.06.12, 09:47
                                                    no,
                                                    trzeba rozglaszac szwedzkie obchody lata..pia tez sie bedzie cieszyc,
                                                    chciala nawet odpowiedni watek..

jutro idziesz do pociagu o ktorej to podjade,
                                                    moze nie bedzie z gosciami kolidowac na 14 godz."ich zamowilam"
                                                    bo dziecie idzie do kolegow wieczorem..
                                                  • henryk245 Re: To i owo!!??!! ?? 02.08.12, 07:20
                                                    zmianynaziemi.pl/wiadomosc/kolejna-tajemnica-wyspy-wielkanocnej-tkwi-w-jej-glebie

'eliksir mlodosci" poprawia pamiec ...

.. a kto chcialby pozbywac sie tego daru ktory daje podeszly wiek ?
                                                    kto chce pamietac ? wszystkie przyzeczenia .
                                                  • dorka556 Re: To i owo!!??!! ?? 02.08.12, 07:31
                                                    Jaki może być związek z substancją poprawiającą pamięć a ogromnymi posągami?
                                                    Wydaje mi się to, mocno naciągane.
                                                  • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 02.08.12, 08:43
                                                    dorka556 napisała:

> Jaki może być związek z substancją poprawiającą pamięć a ogromnymi posągami?
                                                    > Wydaje mi się to, mocno naciągane.

a jak dzialaja tabletki Ginko-biloba,czy jak one sie zwa?
                                                    tez sa na poprawienie pamieci...,jak to moja Mama mowi"..by trafic do domu.."

cyt...Pewien składnik izolowany z gleby Wyspy Wielkanocnej okazał się być niesamowitą substancją, która według badań naukowych ma działanie poprawiające funkcjonowanie procesów przyswajania wiedzy. Zauważalnie poprawia też pamięć i to nawet starszych osobników laboratoryjnych. Ta substancja to Rapamycyna....
                                                    zmianynaziemi.pl/wiadomosc/kolejna-tajemnica-wyspy-wielkanocnej-tkwi-w-jej-glebie
                                                    a tu ten skladnik wystepuje w glebie....
                                                    moznaby sie przeprowadzic na Wyspy Wielkanocne i poprawic sobie mentalnosc....
                                                  • dorka556 Re: To i owo!!??!! ?? 02.08.12, 09:01
                                                    Kendo, oczywiście, że ten składnik może poprawić pamięć, ale nie rozumiem, co dobra pamięć ma do wielotonowych posągów.
                                                  • henryk245 Re: To i owo!!??!! ?? - nikomu na reke .... 02.08.12, 10:17
                                                    innemedium.pl/wiadomosc/w-afryce-znaleziono-szczatki-metropolii-ktore-moga-pochodzic-sprzed-200-tysiecy-lat
                                                    teorie ewolucji raczej niewzmacnia
                                                    kreacjonisci tez niemaja powodu do radosci

coraz nowsze odkrycia daja wiecej pytan,zadnych odpowiedzi.
                                                  • lusia_janusia Re: To i owo!!??!! ?? 02.08.12, 10:23
                                                    I zajadac jako witaminki ziemie???
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: To i owo!!??!! ?? 29.07.12, 05:26
                                                    orwellsky.blog.onet.pl/Facebook-polaczy-sie-z-Twoim-b,2,ID480602424,n
                                                  • dorka556 Re: To i owo!!??!! ?? 29.07.12, 06:26
                                                    Facebook nie połączy się z moim bankiem.
                                                    Nie jestem zalogowana i nie mam zamiaru logować się tam.

Henryku, ranny ptaszek z Ciebie.
                                                  • henryk245 Re: To i owo!!??!! ?? 29.07.12, 06:37
                                                    Rebig_grinorka556

Dobre Rano Dorka
                                                    nie ranny ptaszek lecz juz spiaca sowa - Olimpiada oczywiscie
                                                    i SETI , teraz po porannym spacerku z futrzakiem i po sniadanku
                                                    ide spac do lunch'u.
                                                    Pzdr.
                                                  • henryk245 Re: To i owo!!??!! ?? 28.07.12, 13:21
                                                    www.eksplorer.eu/zagadki/59-powstanie-swiata-wedlug-roznych-mitow
                                                  • kendo Re: zagadki powstania swiata 28.07.12, 14:59
                                                    henryk245 napisał:

> www.eksplorer.eu/zagadki/59-powstanie-swiata-wedlug-roznych-mitow

i milo sie poczytalo "basni"
                                                    najciekawsza dla mnie to Egipska,
                                                    naczytalam sie lektur o tej kulturze/o Faraonach /bogach ich wysokim pojeciem o swiecie i technika...

natomiast Indie,
                                                    tu jakos nie moge bariery perwac,
                                                    nie bardzo mnie pociaga...
                                                  • henryk245 zagadki powstania ludzkosci 28.07.12, 18:53
                                                    ".. i stwrzyl Bog Adama i coby mu cno niebylo stwprzyl mu Psa Przyjacoela
                                                    po czasie jakims przyszlo na mysl Bogu by partnerke dac Adamowi,w tym celu
                                                    wyjol Bog jedno ziobro Adamowi coby miec material do zamiaru swego
                                                    coby 'jednym cialem jestescie' ale Pies Burkiem przez Adama zwanym byl szybszy
                                                    zlapal ziobro (kosc) i ucieka,Bog w swych szatach dlugich niemogl Burka dogonic
                                                    ale udalo mu sie zlapac Burka ogon,pies szarpnol i ogon w reku Boga sie ostal
                                                    jako budulec partnerki Adasia,i od tego czasa Dobermanny bez ogonow chodza"

zrodlo: New Holy Bible
                                                  • henryk245 to i tamto 29.07.12, 06:33
                                                    orwellsky.blog.onet.pl/Facebook-polaczy-sie-z-Twoim-b,2,ID480602424,nv
    • greis52 Re: To i owo!!??!! ?? 24.06.12, 08:25
      "Zbieraj rumianek bo święty Janek"
      dzisiaj imieniny mojej mamy,
      moda na imiona wraca małe Janeczki
      czasami bawią się w piaskownicysmile
      • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 24.06.12, 08:59
        Gratulacje dla Twojej Mamy Greis,

Lusia tez ma imieniny dzisiaj....

znam w kraju pare Jan i Janina....
        • kendo Re: To i owo!!??!! ?? 27.06.12, 08:28
          dzis jakos nie ochotna na neta jestem po wczorajszej widomosci o "moich sokolikach"

miejcie sobie dobrze.
          • kendo Re: To i owo!!??!! ??zatrucie woda 05.07.12, 13:25
            strasznosci jednym slowem.
            dziewczyna umarla od zatrucia woda,
            tak,tak zatrucie woda,
            jak wypowiedzial sie lekarz przyjmujacy dziewczynke,
            organizm zostaje zatruty od namiernej ilosc wypitej wody w ciagu paru godz-
            muzg puchnie a ze czaszka twrda,
            eksploduje .....
            jak sie okazalo dziweczynka grala w wodny poker
            ten co przegrywa wypiaja wode

a wiec,
            wszystko w normie dozwolone,
            wypic 2 l wody dla mnie w ciagu dnia
            to troche i tak za duzo...
            • greis52 Re: To i owo!!??!! ??zatrucie woda 05.07.12, 14:00
              Gromadzące wodę komórki ciała puchną, zwiększając kilkakrotnie swoja objętość. Najbardziej krytyczny jest w tej fazie obrzęk mózgu. Miękka tkanka mózgowa otoczona jest sztywnymi kośćmi czaszki i nie ma miejsca na powiększanie swojej objętości. Jedynym kierunkiem jaki może obrać puchnący mózg, jest podstawa czaszki, niestety znajdujące się tam ośrodki sterują pracą mięśni oddechowych i serca. Intensywny nacisk nabrzmiałego mózgu doprowadza do ściśnięcia móżdżku i dosłownego jego wyłączenia. Zahamowanie akcji serca i zablokowanie oddechu powoduje natychmiastową śmierć.
              odkrywcy.pl/kat,111396,page,2,title,Nadmiar-wody-moze-zabic,wid,12865040,wiadomosc.html
              z tym zalecanym wypijaniem wiadra wody to dietetycy i lekarze przesadzają
              moim zdaniem jak się nie chce pic to nie pic na siłęwink
              • dorka556 Re: To i owo!!??!! ??zatrucie woda 05.07.12, 15:44
                greis52 napisała:

> moim zdaniem jak się nie chce pic to nie pic na siłęwink

Mnie nigdy nie chce się pić, nawet w największe upały.
                Czytałam kiedyś, że tak się dzieje w starszym wieku. Dlatego na siłę, staram się pić1,5-2 l. wody, w przeciwnym razie mocno puchną mi nogi.
                • kendo Re: To i owo!!??!! ??zatrucie woda 05.07.12, 17:14
                  uuuuu,ja to "hlajkonik" jestem,
                  wszedzie zabieram buteleczke wody ze soba
                  a jak upal to nawet dokupuje,
                  popijam sobie droga lub posiedziawszy z 10 min.w cieniu,
                  bo wtedy ugasimy skutecznie pragnienie,

przy braku wody
                  reaguje migrena jednodniowa...
                  • kendo Re: To i owo!!??!! ??zatrucie woda 05.07.12, 18:20
                    dalesze wiesci o zatruciu,
                    dziewczynka miala 12 lat,
                    byla z klasa na obozie ,
                    podczas gry w pokera wypila 6 litrow wody,
                    roscienczyla krew,znalazlo sie wiecej soli ,ktora spowodowala sciaganie plyno do mozgu
                    mimo szybkiej interwencji w szpitalach po paru dniach zmarla
    • henryk245 Re: To i owo!! ...strach sie bac 06.07.12, 18:50
      innemedium.pl/wiadomosc/czy-mozna-oszukac-wszystkich-czy-istnieje-magia
      • henryk245 Re: To i owo!! ...strach sie bac 06.07.12, 18:54
        www.zmianynaziemi.pl/wiadomosc/niepokojaco-wysokie-stezenie-ozonu-troposferycznego-przy-powierzchni-ziemi
        • tetika Re: To i owo!! ...strach sie bac 06.07.12, 21:08
          Lusiu nie mam pojecia jak to jest u zolwi bo mam samczyka ktory odkad jest u nas raz jeden widzial samiczke , ale ta nie byla nim zainteresowana....
          Narazie moj dreptaczek od kilku dni ma total glupawke i nie wolno mi chodzic po mieszkaniu na bosaka bo lata za mna ( biegiem lata, nie uwierzycie jak sie toto moze szybko przemieszczac) i mnie gryzie.... tak gryzie , w palce a jak sie zaczynam bronic to z tylu w pecinke big_grin a jak sie jeszcze bronie to potrafi z glowki mnie skorupa pare razy....
          No szok , nie wiem czy ma okres godowy czy zwyczajnie zlapal agresora bo i w palec u reki mnie chcial ujesc smile
          Koniec koncow albo musze chodzic w zimowych kapciach z zaslonietymi palcami ( wtedy sie tylko za mna czujnie oglada) albo szybko przemykac kolo niego tak zeby widzial ze nie nadazy i stracil mna zainteresowanie smile
          zeby nie to ze nie wiem jak film z aparatu przerobic na taki do wklejenia tutaj to bym wam pokazala wariata smile.
          Ale go nagram , moze znajomy mi to przerobi to wam pokaze smile
          • kendo Re: To i owo!! ...strach sie bac 07.07.12, 15:48
            o rany Teti,
            ale masz "teroryste na pokojach-podlogach"
            a moze Ty wysylasz jakies sygnaly poprzez zapach??....
            • kendo Re:w swiecje bajki H.C Anderson "goly" 07.07.12, 15:52

https://i46.tinypic.com/24ky5up.jpg
              wcale nie podoba mi sie ta idea,
              klub golfowy zamowil z brazu pommnik H.C Anderssa w celach walki z rakiem piersi....
              przedstawiajac go jako biseksualiste....
              www.expressen.se/kvp/h-c-andersen-med-brost-vacker-kanslor/
              • dorka556 Re:w swiecje bajki H.C Anderson "goly" 07.07.12, 17:28
                Mnie nie tylko nie podoba się, ale jeszcze nie widzę związku między rakiem a Andersenem (może coś nie wiem?).
                A tak w ogóle to i mężczyźni, rzadko, ale też chorują na raka piersi, nie trzeba być biseksualistą.
                • kendo Re:w swiecje bajki H.C Anderson "goly" 07.07.12, 19:25
                  mi szczeka opadla,
                  kiedy zobaczylam ta wzmianke w gazecie,
                  tez nijak nie widze powiazania z rakiem piersi,
                  coby mialo to jakos zareklamowac na meskim popiersiu..

ale tu juz nic mnie nie dziwi,
                  rklamy robia takie,ze wzajemnie wala sie po twarzach....taki widac maja punkt widzenia na jakies sprawy,
                  co my bysmy zupelnie inaczej to zrobili/widzieli.
        • henryk245 Re: To i owo!! ...strach sie bac 07.07.12, 18:08
          www.orion2012.pl/heliosfera
          • kendo Re: To i owo!! ...strach sie bac 07.07.12, 19:23
            kiedys nie mieli odpowiednich przyrzadow i warunkow do mierzenia wszystkiego,
            w obecnej dobie moga spawdzi,
            wiec chyba wszystko cyklicznie przebiega
            na planetach "obcych" jak i na Ziemi....

niewiem czy czytales/ogldadales sydnyt,
            blekinge ma byc zalane za 100 lat,
            wiec do tego czasu nas juz nie bedzie
          • kendo Re: juz wiadomo gdzie bedzie koncert Eurovsion 08.07.12, 11:57
            www.expressen.se/noje/eurovision-song-contest-halls-i-malmo/
            w 2013 roku w maju
            w miescie Malmö odbedzie sie Eurovision Song koncert

ale bedzie sie dzialo Pia u Ciebie....
            na ta okolicznosc komuna cos ekstra przygotuje
            mam na mysli,
            unowoczesnia lokal czy nowe jakies dobuduja....
            • kendo Re: dni miasta 13.07.12, 16:06
              poniewaz sa wielkie budowy w miescie
              niema tych dni
              ale na uliczkach pogrywaja i na rynkach(mamy trzy)
              dzis busowo bylo,
              nasluchalam sie ,pozniej przekierowali sluchajacych na rynek i godzina w miescie uciekla na sluchaniu blouesssssssssssaaaaaaaaaaaaa.....
              jutro w koscie gra na flecie,
              obym nie zapomniala.....
              • jaga_22 Biustonosze od 600 lat 19.07.12, 11:24
                Uniwersytet w Innsbrucku poinformował w środę, że archeolodzy znaleźli liczące sobie 600 lat staniki; według agencji AP odkrycie to jest rewolucją w historii bielizny, ponieważ jak dotąd znawcy mody uważali, że biustonosze istnieją zaledwie od 100 lat.

Eksperci od mody sądzili dotąd, że era staników nastała dopiero wtedy, gdy kobiety przestały nosić gorsety - pisze Associated Press.

Jednak naukowcy odnaleźli w średniowiecznym zamku Lemberg w Tyrolu cztery lniane biustonosze, które - wyglądają dokładnie jak współczesna bielizna - powiedziała specjalistka od spraw mody Hilary Davidson.

wiadomosci.onet.pl/swiat/austria-rewolucyjne-odkrycie-w-dziedzinie-historii,1,5193236,wiadomosc.html
                • kendo Re: Biustonosze od 600 lat 19.07.12, 11:44
                  o jejaaaaaaaaaaaaaaaa,
                  ale odkrycie...i kto by pomyslal,
                  ze tak dawno temu bylo juz "okrycie biustu...
                  a ile jeszcze niespodzianek nas czeka?????????????
                  niech no zaczna" glebiej/dokladniej kopac"
                  • lusia_janusia Re: Nudny wieczor... ??? 22.07.12, 20:25
                    I taka wczesna godzina a tu nikogo nie ma, coby mozna
                    bylo troszke pogadac...???

A moze wszyscy zmienili swoje nawyki i niedziele czynia,
                    dniem wolnym od komputera a ja nic o tym nie wiem..???

No coz uzbroje sie w cierpliwosc i moze jeszcze zagladne za nim
                    sie zrobi pora do spania...

Tymczasem do napisania.....
                    -Lusia-
                    • kendo Re: Nudny wieczor... ??? 23.07.12, 10:06
                      *lusia
                      chyba pora letnia kazdego rozleniwia do siedzenia przy kompie,
                      ja wczoraj np.dziergalam przod swetra i o dziwo w probce bledu we wzorze nie zauwazylam,
                      dopiero zrobiwszy raport wzoru.....
                      ech,ten co sie niezna nie bedzie wiedzial,ze to blad,
                      nastepne rzedy juz poprawnie zrobione.....zle po prostu z diagramu odczytalam znaczek...wrrrrrr
                      dzis ciagdalszy zmagan drutowych a i do bibljioteki musze tez..
                      • lusia_janusia Re: Nudny wieczor... ??? 23.07.12, 10:10
                        To musimy razem, bo ja ta ksiazke wypozycze na siebie,
                        zeby sobie wzory poodpisywac???
                        -Lusia-
                        • kendo Re: Nudny wieczor... ??? 23.07.12, 10:21
                          rowerem do przystanku podjade,
                          zadzwonie kiedy bede czekac na bussa.
                          zreszta chyba zaraz sie zbiore,
                          wlosieta wyschly naturalnie..
                          • kendo Re: to i owo 24.07.12, 11:14
                            nic sie niechce robic w taka piekna pogode,
                            a tyle czeka czynnosci do wykonania,
                            ech...dzien dlugi,moze zdaze co nieco....
                            • jaga_22 Re: to i owo 24.07.12, 11:55
                              Ja też mam dziś lenia,nawet nie gotuję,mam same owocki,
                              zjadłam wiśnie,maliny,a jeszcze leży jabłuszko tegoroczne i truskawki.
                              Wypiłam teraz kawę z czekoladką,może postawi mnie na nogi.
                              Pójdę trochę posiedzieć na balkonie,słonko w górze,to już mnie nie będzie przypiekać z tej strony.
                              • henryk245 Re: to i owo 24.07.12, 17:15
                                m.onet.pl/strefa_tajemnic/5194525,detal.html
                                • lusia_janusia Re: to i owo 24.07.12, 18:19
                                  HENRYK
                                  Czytajac ten artykul ma sie mieszane uczucia, trudno jest w
                                  to wszystko wierzyc???
                                  Niby te wojny mu sie sprawdzily, a reszte, dokombinowuje sie
                                  fakty jego wizji do wydarzen???

Moze cos z prawdy w tym wszystkim jest;.. pozyjemy zobaczymy...
                                  -Lusia-
                                  • henryk245 Re: to i owo 24.07.12, 18:26
                                    podalem tamten link jako cielawostke,wierzyc niewierzyc ?
                                    cholerka wie,chyba jak z wszystkimi innymi wierzeniami

ponizej cos powaznego:

ampavatis.manifo.com/
                                    • kendo Re: to i owo z przepowiedniami 25.07.12, 09:48
                                      no kiedys podobnie czytalam
                                      co Nostardamus czy jak mu tam
                                      opisywal....

musi cos w tych przepowiedniach wizyjnych byc,
                                      jest wspolny "mianownik" niektorych wydazen....
                                      my chyba nie dozyjemy to tych zdarzen...??
                                      • lusia_janusia Re: to i owo z przepowiedniami 25.07.12, 10:04
                                        No chyba nie, ale jest o czym myslec???
                                        -Lusia-
                                        • kendo Re: to i owo z przepowiedniami 25.07.12, 10:10
                                          ech,takimi myslami
                                          sobie glowy nie trza "zawracac"
                                          lepiej pomyslec "krotkofalowo"
                                          czy poplanowac co trza dalej zrobic..
                                          bo chyba do ogrodu wejde i pogrzebie pod bzami....
                                          • kendo Re: to i owo z ogrodem 25.07.12, 10:41
                                            idem popatrzec
                                            gdzie sie moge przychylic i jakiego hwasta wyrwac...

miejcie sobie dobrze,
                                            w przerwie za drut sie zlapie,
                                            wczoraj fajnie mi sie robilo...
                                            • lusia_janusia Re: to i owo z ogrodem 25.07.12, 10:48
                                              Nie wiem czemu ale cos mnie nie nachodzi ochota
                                              na drutowanie, wszystko inne wynajduje tylko nie to,
                                              chyba musze na SILE SIE PEZRZEMOC.

Tez juz ide do zaplanowanych obowiazkow, po poludniu
                                              wpadne....
                                              -Lusia-
                                              • kendo Re: to i owo z ogrodem 25.07.12, 10:49
                                                bys juz skonczyla ta tunike by zaczac nastepny projekt..
                                                najgorzej zaczac,pozniej idzie lekko...
                                                powodzenia
                                                ja zobacze jak do wieczora bedzie...
                                                tez ide juz sobie....
                                                • henryk245 .. na kazdy temat 26.07.12, 13:22
                                                  orwellsky.blog.onet.pl/
                                                  • lusia_janusia Re: .. na kazdy temat 26.07.12, 22:13
                                                    HENRYK
                                                    A w tym co podales cos dla pan sie znajdzie???
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: .. na kazdy temat 26.07.12, 22:29
                                                    Wrocilam troch pozniej do domu, jak planowalam z Malmöa
                                                    Jestem rozczarowana galeria "TRIANGIEL" przeciez tak
                                                    niedawno otwierali z taka pompa, a juz remonty, rozgrzebany
                                                    caly parter.
                                                    Pogoda dopisala, ludzi multum, czas z cora spedzony owocnie.

Jak pojedziemy z Kendo (moze) to sie po swojemu rozejrzymy.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: .. Grycanki 26.07.12, 22:57
                                                    Czy ktos moze w skrocie przyblizyc "Grycanki"
                                                    co to za kobiety, o ktorych tak duzo sie pisze w tm linku????...
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: .. Grycanki 27.07.12, 08:23
                                                    *Lusia,
                                                    niema sobie czym glowy zawracac,
                                                    "amerykanska supa"w wydaniu grycanek,
                                                    sa zatluszczone cory wlcznie z mama-"obroncy "twierdza,ze sa chore,
                                                    lansuja modne ciuchy,tak jakby nie mialy luster w domu no i oczywiscie produkuja lidy z tego co zrozumialam...

pomijajac ich tusze-bo to mnie nigdy u innych nie razi,
                                                    natomiast razi mnie ubior niestosowny do swego ciala
                                                    u Jagi kiedys wlasnie bylo pare razy zamieszczane zdjecie ich.....
                                                  • kendo Re: .. Grycanki 27.07.12, 08:25
                                                    kendo napisała:

> *Lusia,
                                                    > niema sobie czym glowy zawracac,
                                                    > "amerykanska supa"w wydaniu grycanek,
                                                    > sa zatluszczone cory wlcznie z mama-"obroncy "twierdza,ze sa chore,
                                                    > lansuja modne ciuchy,tak jakby nie mialy luster w domu no i oczywiscie
                                                    produkuja lody (poprawilam literowke z tego co zrozumialam...
                                                    >
                                                    > pomijajac ich tusze-bo to mnie nigdy u innych nie razi,
                                                    > natomiast razi mnie ubior niestosowny do swego ciala
                                                    > u Jagi kiedys wlasnie bylo pare razy zamieszczane zdjecie ich.....
                                                  • lusia_janusia Re: .. Grycanki 27.07.12, 08:42
                                                    Ale tez mi co;... mama z corkami nie maja luster w domu,
                                                    i za kszty samokrytycyzmu. Dajcie spokoj, czym to sie zachwycac.
                                                    Moze lody to i komus smakuja, tak jak i one na wyrost wygladaja,
                                                    a niech tam... nie dla mnie i nie o mnie..
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: .. Grycanki 27.07.12, 13:34
                                                    Marta, Wiktoria i Weronika Grycan szturmem zdobył polski show biznes. Choć wielu sądziło, że ich obecność w mediach będzie chwilowa, one wciąż mają się świetnie, a ich kariery rozwijają się w zawrotnym tempie. Jak donosi "Fakt", Grycanki są zasypywane ofertami pracy o iście gwiazdorskich warunkach.
                                                    --------------------------------------------------
                                                    Są na fali sukcesu i tusza im nie przeszkadza.

rozrywka.dziennik.pl/plotki/artykuly/399210,kariera-marty-weroniki-i-wiktorii-grycan-kwitnie-tabloid-policzyl-ich-zarobki.html
                                                  • slo-onko Re: .. Grycanki 27.07.12, 14:07
                                                    nigdy tego nie zrozumiem dlaczego tak się dzieje,ze ludziom oplywajacym w luksusie daje sie mozliwosci dodatkowego zarobienia i to zadnym wysilkiem i zadnym kosztem tylko za pokazanie ladnej buzi w tv,a ludziom biednym potrzebujacym pomocy utrudnia sie jeszcze zycie????
                                                    czym zasluguja sobie takie Grycanki i Szpaki zeby byc na fali i zbierac za nic nagrody i kase ,a czym zasluguja ci biedni pokrzywdzeni przez los mlodzi ludzie, ktorzy nie maja mozliwosci na normalne zycie i mieszkaniew ludzkich warunkach ???????

bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,12192799,Odciety_od_swiata__pozbawiony_godnosci__Wiezien_osmego.html
                                                  • lusia_janusia Re: .. Grycanki 27.07.12, 14:36
                                                    O jej, faktycznie drastyczna sytuacja.
                                                    Ale tak naprawde to ja nie wierze, ze gmina nie ma lokalu
                                                    zastepczego.
                                                    Tyle lokali po sklepach stoi pustych (przynajmniej w tym regionie
                                                    w Polce co ja bylam) , czy nie mozna by bylo zadaptowac taki lokal
                                                    dla inwalidy.

Troche logicznego myslenia w gmnie.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: .. Grycanki 27.07.12, 14:38
                                                    Bo to się opłaca slo-onko,to jest biznes.Ludzie chcą je oglądać.
                                                    Są miłe i prą do przodu.Zobaczymy co pokażą.To,że tata i mama są bogaci,to nie wszystko.Każdy chce i powinien żyć na swój własny koszt i rachunek.

www.se.pl/rozrywka/plotki/weronika-grycan-moja-mama-jest-fantastyczna-osoba-wideo_270866.html
                                                  • slo-onko Re: .. Grycanki 27.07.12, 14:34
                                                    ja tez sadze,ze nie ma czym i kim sie zachwycac.
                                                    i juz na pewno nie przyloze sie do wzbogacenia sie firmy Grycan, bo wg mnie ludziom z dobroci to sie w d.......... przewraca !!!!
                                                    zeby jeszcze cos soba reprezentowaly ....
                                                    projektowaniem odziezy moze zostac kazda z nas, wielkie mi co.
                                                  • lusia_janusia Re: .. Grycanki 27.07.12, 15:14
                                                    I my nic juz na to nie poradzimy SLO-NKO, w Ameryce jest
                                                    to samo, tylko czasem gdzies ktorys bogacz odpali dla biegnych,
                                                    lub pieniadze przekaze na jakis zbozny cel,

A o nich jeszce chyba nic takiego nie bylo??, sami plawia sie w tym
                                                    bogactwie.....
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: .. Grycanki 27.07.12, 16:19
                                                    wszystko ma swoj cel/czas
                                                    jak sie nie podziela,
                                                    skonczy sie kariera...
                                                    powinni dla "oka" dac na jakis harytatywny cel...
                                                    lub cos zorganizowac w tym celu,
                                                    dopiero popularnosc by wzrosla....
                                                  • somewhereovertherainbow Re: .. Grycanki 30.07.12, 11:46
                                                    też myślałam że grycanki to od lodów, ale wyczytałam ze to całkiem inna firma. rodzina ta sama, ale lody już nie, one po prostu wypłynęły na nazwisku
                                                  • dorka556 Re: .. Grycanki 30.07.12, 11:56
                                                    Te Grycanki są od ciastek.
                                                    Oglądałam wywiad z p.Grycanem od lodów i skarżył się, że bardzo mu spadły teraz obroty a mają przecież zupełnie inne firmy.
                                                    Swoją drogą są okropne a ta najmłodsza już teraz wymaga leczenia. Może endokrynolog by pomógł?
                                                  • kendo Re: .. koniec 30.07.12, 12:01
                                                    obrony/robienia reklamy/spekulowania /ich zdrowie
                                                    wiec niech dbaja o nie
                                                    tu nie miejsce na ten temat..
                                                    lody lubimy jakie lubimy
                                                    i nie wspomnamy tej firmy....
                                                    bo wyrazilysmy juz zdanie na ten temat.
                                                  • somewhereovertherainbow Re: .. Grycanki 30.07.12, 12:34
                                                    od ciastek?!
                                                    wiem ze ta matka grycan ma kawiarnię czy coś , ale ze od ciastek? gdzieś czytałam, że ojciec gra na giełdzie (?). no nic, w każdym razie z lodami na pewno nic nie mają 
                                                  • lusia_janusia Re: .. Grycanki 30.07.12, 16:31
                                                    Szkoda tylko, ze moje nazwisko panienskie nie przynioslo
                                                    mi tyle rozglosu, to moze bym i zostala w Polsce, albo
                                                    w wielkiej Ameryce???....
                                                    -the end-
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: .. poprawa pamieci 02.08.12, 10:31
                                                    dorka556 02.08.12, 09:01Odpowiedz

Kendo, oczywiście, że ten składnik może poprawić pamięć, ale nie rozumiem, co dobra pamięć ma do wielotonowych posągów.

podejzewali rowniez ,zemieszkancy wyspy i moc dostawali inna bo te glazy sciagneli na te wysokosci,albo przez kreatyne myslenie znali sposob by posagi "wtaszczyc"
                                                    tak ja to bym zrozumiala
                                                  • dorka556 Re: .. poprawa pamieci 02.08.12, 12:36
                                                    Kendo, jesteś bystrzejsza ode mnie.Ja na to bym nie wpadła.
                                                    Nie ma to jak kreatywne myślenie. Dzięki.
                                                  • lusia_janusia Re: .. oparzenia 02.08.12, 13:34
                                                    Wszyscy wiemy jak latwo mozna sie oparzyc.
                                                    Ale gdy juz wypadek mial miejsce, niezwlocznie oparzone
                                                    miejsce trzeba chlodzic zimna woda, do momentu,
                                                    az minie bol; zapobiega to oparzonym komorkom skory
                                                    do szybszego odbudowania i leczenia i usmierza bol.

Natomiast nigdy nie powinnysmy przykladac kostek lodu,
                                                    i poleac lodowata woda.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: .. oparzenia 02.08.12, 17:05
                                                    a co Lusia,
                                                    oparzylas sie...ales "sierotaaaaaaaaaaaa".....
                                                  • kendo Re: .. poprawa pamieci 02.08.12, 17:04
                                                    hi,hi..
                                                    *Dorus
                                                    no kazda z nas zrozumiala inaczej tekst i wyrazila swe zrozumienie....
                                                    pozatem od lat naukowcy zastanawiaja sie w jaki sposob tubylcy faktycznie wtaszczyli te figury w gory????
                                                    moze teraz to odkrycie im pomoze w zrozumieniu....hi....
                                                  • lusia_janusia Re: .. poprawa pamieci 02.08.12, 18:31
                                                    A o co chodzi, bo jestem troche do tylu.???
                                                    drutuje, i z "Maluszkiem" posuwam, pierw siedzialam na
                                                    balkonie pod parasolem od slonca, i wszystko juz posprzatalam,
                                                    chyba bedzie cos z deszczu.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: .. poprawa pamieci 02.08.12, 19:17
                                                    tu juz pada.... lekki deszczyk,
                                                    akurat pancio trawe skosilo,
                                                    to fajnie sie "podleje"

*Lusia,
                                                    chodzi o to ,
                                                    na wyspach Wielkanocnych naukowcy odkryli glebe bogata w "zyciodajne mineraly/witaminy,
                                                    a ze pancio zalaczyl to w pierwszych wpisaach tego watku...zaraz podsune pod nosek linka do poczytania...
                                                    i z Dorka czytalysmy,kazda na swoj sposob go tlumaczac...
                                                  • lusia_janusia Re: .. poprawa pamieci 02.08.12, 20:37
                                                    Ale mnie rozsmieszylo, to co bedziemy teraz jedli
                                                    ziemie...ha..ha..hiii. az Charli przybiegl z sypialni zobaczyc
                                                    dlaczeo sie smieje???

Zartowalam, to ja mysle ze beda odzyskiwac te zwiazki
                                                    z ziemi i przetwarzac w medyceyne??
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 jeszcze jedna piramida 03.08.12, 11:58
                                                    www.mizarprofit.pl/
                                                    w czasach kryzysu trzeba byc ostrozniejszym
                                                    16% w skali roku to niedorzecznosc
                                                    naiwni i pazerni traca najwiecej
                                                  • kendo Re: jeszcze jedna piramida 03.08.12, 12:03
                                                    nie jestem w tym madra,
                                                    swoimi zasobami w wyprobowany system sobie zbieram....
                                                    odpukac...odstukac...jakos sobie daje rade bez piramid....
                                                  • henryk245 Re: jeszcze jedna piramida 03.08.12, 12:08
                                                    kendo,uwazaj na myszy ...
                                                  • kendo Re: jeszcze jedna piramida 03.08.12, 18:53
                                                    *Heniutek,
                                                    "niebuj baski"
                                                    juz zadbalam coby myszy nie siegly fortuny....
                                                  • kendo Re: .. poprawa pamieci 03.08.12, 12:01
                                                    hi.hi..Lusia
                                                    a uprawiajac warzywka w tak bogatej ziemi wszystko bedzie nam sluzyc ku pamieci....
                                                  • henryk245 Re: .. poprawa pamieci 03.08.12, 12:10
                                                    lusia,jedynie ci ktorzy zostana skremowani
                                                    ziemi gryzdz niebeda
                                                  • lusia_janusia Re: .. poprawa pamieci 03.08.12, 15:00
                                                    Swiete slowa Hernyk.
                                                    -Lusia-
                                                  • slo-onko pamieć o... 03.08.12, 17:48
                                                    czy Waszym zdaniem lepiej jest chowac zmarlego tradycyjnie czy moze w lapidarium ?
                                                    bo ja sie waham czego by sobie zyczyc na wypadek, albo na starosc.
                                                    z jednej strony tradycyjny grob ,ale rodzina najblizsza musi dbac, pielegnowac . a co w przypadku takich grobow, ktore czesto sa zaniedbane/zapomniane z roznych losowych przyczyn? stoja w gaszczu dzrew okryte smutkiem,zarosniete zielskiem? lapidarium zawsze jest oswiecone lampkami,udekorowane kwiatami nawet sasiednimi.
                                                    na tzw.murze z wnekami gdzie jeden "stoi" kolo drugiego ten ktos nigdy nie bedzie sam i nie bedzie swiecic smutkiem?
                                                    ja jeszcze poki co nie mam wyrobionego zdania,ale moje "zyczenie" byloby w kierunku jednak lapidarium.
                                                  • kendo Re: pamieć o... 03.08.12, 18:52
                                                    czyli Slo
                                                    myslisz o keremacji i ustawienie urny gdzies tam....

ja wyrazilam swoje zyczenie ,ze chce byc skremowana i prochy rozsypane,
                                                    po co mam sprawiac rodzinie niepotrzebny klopot,nie beda wiecznie zyc,kto sie bedzie zajmowal mogila?,
                                                    jak oplacone to "pogrzebowy zaklad...
                                                  • slo-onko Re: pamieć o... 03.08.12, 19:25
                                                    no o tym nie pomyslama,ale u nas chyba nie mozna inaczej niz pochowek w jakikolwiek sposob.
                                                  • kendo Re: pamieć o... 03.08.12, 19:32
                                                    *Slo
                                                    wiem,ze juz sa kremacje na dolnym sladku i mozna zazyczyc urne z prochami,
                                                    niewiem czy jest tez specyjalne miejsce na rozsypanie prochow,jak tutaj na cmentarzu wyznaczone miejsce,
                                                    w Wszystkich Swietych najblizsie zostawiaja tam zapalone znicze czy kwiatek...
                                                    a drugie miesce,to ustawiaja urne w jakims miejscu gdzie tez rodzina odwiedza....
                                                  • lusia_janusia Re: pamieć o... 03.08.12, 20:28
                                                    Ale WAS wzoelo przy piatku ta takie tematy.
                                                    To jest ludzkie, i niezbedne zeby rodzina wiedziala
                                                    w razie czego.???
                                                    Ja tez swoim dziciom juz powiedzialam co maja zrobic.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: wroble 10.08.12, 08:13
                                                    W olsce populacja tego przyjemnego praszka zmniejszyla
                                                    sie o 70% w porownaniu do roku 2000..

Wiaze sie to z brakiem pozywienia-zabudowanie smietniki,
                                                    oraz naplyw ptakow krukowatym - konkurencja dla maluchow-.
                                                    -Lusia-
                                                    P.S. nie wiem jaki blad nie wszedl I wpis, najwyzej beda dwa.
                                                  • kendo Re: wroble 10.08.12, 09:00
                                                    u sasiada co roku rodzina wrobelkow zamieszkuje....
                                                    lubie je ogladac,
                                                    jak maluchy wyprowadza z gniazda,
                                                    pousiadaja na trawce obok siebie i dziobki otwieraja na pozywienie
                                                    a rodzice zwijaja sie po trawce/pogalazkach zbierajac robaczki...
                                                  • lusia_janusia Re: waz BOA 15.08.12, 09:26
                                                    Na Florydzie zlapali wielkiego weza BOA 5,18 metrow
                                                    dlugi, 74 kg ciezki i mial w sobie 87 jajek, nalezy
                                                    do rekordow lowieckich. Pochodzi z Burmy, wlasciciel
                                                    go wypuscil na wolnosc jak sie nim znudzil i byl za
                                                    duzy w domu,

Oblicza sie ze 10.000 pytomow Boa zyje na wolnosci,ktore zostaly
                                                    wypuszczone przez niezdecydowanych kupcow. lub przemytnikow
                                                    tych plazow.

Nukowcy studiuja teraz weze jak przeszkodzic w ich rozmnazaniu sie.
                                                    O zgrozo....
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: waz BOA 15.08.12, 09:31
                                                    brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
                                                    po prtostu strasznosci
                                                    a ludzie faktycznie nieodpowiedzialni za swoje postanowienia
                                                    powinni byc jakos ukarani ci co sie dopuscili tego czynu
                                                  • henryk245 Re: to i owo ... 16.08.12, 13:12
                                                    niniwa2.cba.pl/szarota_przepowiednia.htm
                                                  • lusia_janusia Re: to i owo ... 16.08.12, 13:31
                                                    Ta przepowiadnia obejmuje okres do dzisiaj.
                                                    i sugestie autora jak wyszla na jaw i przez kogo
                                                    pierwsza byla drukowana, ale nie ma co bedzie dalej??
                                                    Ciekawy artykul Henryk
                                                    -Lusia-
                                                    -
                                                  • kendo Re: to i owo ... 16.08.12, 14:04
                                                    no,nie powiem
                                                    trzeba jeszcze raz poczytac w skupieniu...
                                                    jak czesc przepowiedni spelnila sie do dzisiejszych czasow....
                                                  • henryk245 Samiec Alfa:-) dziesiec przykazan ... 17.08.12, 09:23
                                                    www.weszlo.com/news/11438-Samiec_Alfa_10_przykazan_mieszkania_na_swoim
                                                    milego dnia wsiem zyczem
                                                  • kendo Re: Samiec Alfa:-) dziesiec przykazan ... 17.08.12, 09:53
                                                    henryk245 napisał:

> www.weszlo.com/news/11438-Samiec_Alfa_10_przykazan_mieszkania_na_swoim
                                                    > milego dnia wsiem zyczem

niektore rady faktycznie bardzo praktyczne,
                                                    dla niejednego pana by sie przydaly.
                                                  • kendo Re: to i owo ....pourlopowe odchudzanie 17.08.12, 09:36
                                                    niemal kazda gazeta juz ma temat pourlopowy
                                                    i rady jak szybko pozbyc sie nabytych kalorii podczas urlopu...
                                                    radza by zaczac o d spacerow...
                                                    zwiekasza c sukcesywnie dlugosc drogi/urozmaicac ja,
                                                    podczas spaceru tepo zwiekszac/zmniejszac,
                                                    by pozniej codziennie lu co drugi dzien praktykowac w polaczeniu z odpowiednim menu....

a ja wiem jedno
                                                    w moim wieku "sadelko" i tak sie odklada tam gdzie niechce,
                                                    musialabym sie chyba zaglodzic...
                                                    bo jestem bardzo doklada w wyborze jedzenia
                                                    bardziej na witaminowe niz na tluszczowe klade nacisk.
                                                  • lusia_janusia Re: to i owo ....pourlopowe odchudzanie 17.08.12, 10:06
                                                    W moim przypadku dochodze do wniosku, ze ruch
                                                    to zdrowie, mimo tych samych rutyn jedzeniowych bez ruchu
                                                    zaczyna sie odkladac, niestety, tu i tam i tylko w tych miejdcach
                                                    wlasnie gdzie sobie nie zyczysz.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: to i owo ....pourlopowe odchudzanie 17.08.12, 10:10
                                                    no tez zauwazylam taka tendencje,
                                                    gdy sie "zasiedze w domu" to waga od razu w gore
                                                    i niepotrzebne jakies "faldki" sie buduja.
                                                  • henryk245 Re: to i owo ....rozmiar bielizny tez 23.08.12, 09:58
                                                    podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/641666,wywiad_skarbowy_i_celnicy_beda_miec_dostep_do_naszych_bilingow_bez_ograniczen.html
    • greis52 Re: To i owo!!??!! ?? 24.02.15, 10:49
      chciałam usprawiedliwić moją niebytność na forum,
      będę nianią wnusi na razie bez dostępu do internetu
      ale obiecuje że jak tylko się gdzieś do niego dopcham
      dam znak życia, pozdrawiam życząc Wam i forum zdrowiawink
      • lusia_janusia Re: *Greis z wnusia* ?? 24.02.15, 11:01
        *Greis, to jestes szczesliwa babci,
        zycze samych radosci i przyjemnych chwil z nia spedzanych.
        • kendo Re: *Greis z wnusia* ?? 24.02.15, 11:11
          oooooooooooooo..
          Lusia to my i Pia nie jestesmy jeszcze babciami,zdaje sie maria tez czeka na wnusie..

samych przykemnych chwielek z wnusia zycze Greis,
          czy nie ste w tym wieku co Jagi/Dorki? roczek bedzie miec??

oczywiscie bedziemy czekac z niecierpliwoscia i na opis pieknych wrazen z wnusia..

acha oczywiscie dziekuje za nowy watek "krytykanctwo"
          • slo-onko Re: *Greis z wnusia* ?? 24.02.15, 19:34
            to i ja dodam swoje 5 groszy, w sobote zobaczylam tescik ciazowy mojej starszej corci, na pozytyw z czerwona kreska. to poczatek i nie chce zapeszyc,ale musi byc dobrzesmile
            • kendo Re: *Greis z wnusia* ?? 24.02.15, 20:03
              wowwwwwwww...Sloo
              trzymam kciuki za wszystko dobre(odpokac/odstulac)
              • lusia_janusia Re: *czad, podpalenie* ?? 16.03.15, 08:51
                Wczoraj po poludniu, byl dziwny zapach w klatce schodowej, poszlam z Maluszkiem na rude
                a tu zbiegowisko w klatce po poim powrocie.

Okazalo sie, ze ktos podlozyl ogien w piwnicy tam gdzie mamy swoje komorki, bylo
                pelno dymu. Ludzie stlumili zarodek, policja zapieczetowala drzwi tasma, nawet nie
                wiem czy ktos sie wlamywal do komorek,.

Musze teraz pilnowac ludzi ktorzy maja przyjechac; exsperci od pozarow i z biura, zeby pozwolili nam wejsc i zobaczyc jak rzeczywiscie tam wyglada, smierdzi w calej klatce, drzwi pootwieralam na przestral zeby wietrzyc, ale zimno i zapach tez do mieszkania wchodzi.
                • jaga_22 Re: *czad, podpalenie* ?? 16.03.15, 11:59
                  Lusia no i co eksperci orzekli?
                  • lusia_janusia Re: *czad, podpalenie* ?? 16.03.15, 12:44
                    Jaga, wpuscil mnie exspert zeby zobaczyc, i byl ogien podlozony w mojej
                    komorce, zadzwonilam juz do firmy ubezpieczeniowej, maj przyjsc ocenic szkody,
                    po poludniu moze za chwile przyjada z firmy z policja i chyba beda przesluchiwac
                    kazdego lokatora.

Nie wiem jak to sie i kiedy zakonczy, na razie jestem mocno ustresana, bo mialam
                    same wartosciowe rzeczy w piwnicy.
                    • jaga_22 Re: *czad, podpalenie* ?? 16.03.15, 14:30
                      Ojejku Lusiu,to dlaczego wartościowe rzeczy wynosisz do komórki.Masz takie małe mieszkanie? To chyba musi być ktoś z Twojego domu,bo skąd by wiedział,gdzie gdzie co jest.Tylko po co jeszcze podpalił?
                      Okropności.sad
                      • maria88 Re: *czad, podpalenie* ?? 18.03.15, 09:36
                        Oj, Lusiu to masz dopiero kłopot.
                        Kiedys w piwnicy moich rodziców wybuch pożar.
                        Spowodował go kilkunastoletni chłopak, który
                        uciekł z domu. Bylo to zimą. Okienko wyłamał
                        i rozpalił ognisko z gazet jakie tam były aby sie ogrzać.
                        Na szczęście szybko to ktoś zauważył.
                        Moja piwnica była 2 razy zalana.
                        Awaria kanalizacji i od tej pory wszystko mam ułożone wysoko.
                        • lusia_janusia Re: *czad, podpalenie* ?? 18.03.15, 10:47
                          *Jaga, *maria88, dziekuje.
                          Juz po ogledzinach, wszystko nadaje sie do wyrzucenia tak powiedziala
                          komisja z ubezpieczenia.

Mam papier na ktory musze wszystko wpisac i z protokolem z policji dstarczyc
                          do ubezpieczenia i czekac ile dostane za ten moj dorobek w Szwecji pieniedzy?
                          • lusia_janusia Re: *czad, podpalenie* ?? 18.03.15, 10:49
                            A zapomnialam, bo czad juz doszedl do mojego mieszkania i czuje sie chyba troche nie tak,
                            pozwolono mi wziac aparat ktory czyscil powietrze w piwnicy do swojego mieszakania,
                            wlaczylam i zob acze jak bedzie dalej.

Musze chyba pojezdzic po sklepach i poszukac i sama kupic i przenosic z pokoju do
                            pokoju, tylko nie wiem ile z kolei bedzie kosztowal,?
                            • lusia_janusia Re: *otwarcie galeri* 26.03.15, 14:28
                              Nie poszlam na godzine otwarcia bo ludzi bylo mrowie,
                              dopiero po godz,12, otworzyli nowe butiki, miedzy innymi
                              chinska samoobslugowa restauracje na luczh czas, herbaciarnie,
                              kawiarenke, hoob y sklepik , i wiele innych butikow.

Na razie ludzi wszyscy przychodza i ogladaja, sklepy z ciurachmi do
                              niedzieli sprzedaja 25% taniej, ale nie widzialam sklepu z butami, jeszcze raz
                              sie przespaceruje jak bedzie mniej ludzi, to dokladnie poogladam.

https://i60.tinypic.com/11htqgg.jpg

Wczoraj bylo otwarcie dla eminentow-suportow z czescia artystyczna, a dzisiaj dla reszty
                              ludzi.
                              • maria88 Re: *otwarcie galeri* 27.03.15, 18:29
                                Też nie lubię takich imprez.
                                • lusia_janusia Re: >> JUBILEUSZ<< 28.03.15, 09:49
                                  zAPOMNIALAM O SWOIM ...JUBILEUSZU... WEJSCIA NA NET.
                                  a bylo to 6 marca 2012, i pomyslec , jak ten czas szybko leci
                                  juz ponad 3 lata z WAMI klikam - bardzo przyjemnie. - dziekuje Wam za to.

https://i59.tinypic.com/s1oitg.jpg
                                  • jaga_22 Re: >> JUBILEUSZ<< 28.03.15, 10:04
                                    Miłego klikania Lusiu z nami.

https://lo2.dabrowa.pl/pliki/dyr_0.jpg
                                    • lusia_janusia Re: >> JUBILEUSZ<< 28.03.15, 13:24
                                      *Jaga, dziekuje,
                                      juz chyba jestem tak przyzwyczajona do kompa, ze nie wiem
                                      co pierw robilam jak go nie mialam, czas wypelnia totalnie, i nie tylko.
                                      • jaga_22 Re: >> JUBILEUSZ<< 29.03.15, 18:27
                                        Szkoda Lusiu,że taka fajna walizeczka Tobie uciekła.
                                  • lusia_janusia Re: >> brak zakupu<< 28.03.15, 13:23
                                    https://i57.tinypic.com/o2sk3.jpg

Wrocilam z miasta, nic nie kupilam, moja walizka sprzedana, zanim sie namysle
                                    to tak mam, jest mala nadzieja na poniedzialek, ale sie nie ludze, ze dostana.
                                    Dopiero teraz wiem jakie miala zalety, na 4 kolkach, 5 lat gwarancji, ..kabin resväska,,,
                                    co moglam miec ze soba w samolocie nie oddajac na bagaz, kod, ktory byl rejestrowany, w
                                    razie czego jak sie zapomni.
                                    • slo-onko Re: >> brak zakupu<< 30.03.15, 12:09
                                      tez nie lubie takiego zbiegowiska,ktore czyha na rozne gratisy. lubie pochodzić kiedy jest niemal pusto,wtedy zakupy sa o niebo fajniejsze i można wszytsko powoli ogladac.
                                      • lusia_janusia Re: >> brak zakupu<< 30.03.15, 12:37
                                        SLO, dokladnie, po kilka razy wracam oczami do wybranego towaru,
                                        ktorey wisi na wieszakach i ogladam go z daleka jak sie prezentuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka