Dodaj do ulubionych

zwierzyniec

09.09.12, 18:37
www.youtube.com/watch?v=JXeVYlP86uA&feature=g-user-u
Jak mama panda zagluje swoim dzieciaczkiem.
-Lusia-
Obserwuj wątek
    • greis52 Re: zwierzyniec 10.09.12, 07:58
      Nie żyje Monty - jeden z psów rasy corgi należących do Elżbiety II.
      Monty zagrał ważną rolę w wideoklipie z udziałem monarchini, pokazanym z okazji otwarcia igrzysk olimpijskich w Londynie.

wiadomosci.onet.pl/regionalne/wielka-brytania-i-Irlandia/nie-zyje-pies-elzbiety-ii-filmowy-gwiazdor,1,5241497,region-wiadomosc.html
      • lusia_janusia Re: zwierzyniec 10.09.12, 08:31
        To w ladnym wieku mu sie zmarlo, ale pieski male tak zyja,
        albo jeszcze dluzej,
        -Lusia-
        • greis52 Re: zwierzyniec 10.09.12, 09:01
          choroby a juz smierc pupila dla człowieka to cieżkie przeżycie,
          sama juz to przeszłam mi wiem jak ciezko jest
          gdy brakuje przyjaciela rodziny...
          • lusia_janusia Re: zwierzyniec 10.09.12, 10:21
            Ja po swoim piesku tutaj to trzy miesiace tesknilam, slyszalam
            jego tupanie pazorkow po podlodze, sapanie i przewracanie sie
            w swoim legowisku.
            -Lusia-
            • lusia_janusia Re: zwierzyniec 11.09.12, 10:10
              W Göeteborgu niezwykle spotkanie w niedziele; www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1060108-markligt-mote-i-vasastan --
              Sowa zawitala na dachy domow na spotkanie z wronami,
              -Lusia-
              • jaga_22 Re: zwierzyniec 13.09.12, 10:42
                Widzę również sroczkę.Dziś i do mnie zawitała,ale jeszcze nic nie wykładam.
                • lusia_janusia Re: zwierzyniec 13.09.12, 12:35
                  One probuja juz cos wymusic JAGO, nie chce im sie szukac
                  za jedzeniem, ale przeciez nie jest jeszcze tak zimno, to robactwa
                  chyba maja pod dostatkiem. Masz racje, bo sie przyzwyczaja , ze im
                  to lekko przychodzi.
                  -Lusia-
                  • dorka556 Re: zwierzyniec 13.09.12, 20:22
                    http://i47.tinypic.com/30w5ts7.jpg

Rudiemu, też lekko przychodzi, bo dzień w dzień jest u mnie.
                    Do tej pory jadł tylko kabanoski kocie i ciasteczka. Latałam po nie do Rossmana (ponad 3km). Było mi za daleko i teraz musi się zadowolić Whiskasem z tuńczykiem. Starcza na dłużej.
                    • greis52 Re: zwierzyniec 13.09.12, 20:34
                      ale przystojniak z tego kociakasmile
                      no i jakie delikatne podniebienie mawink
                      • jaga_22 Re: zwierzyniec 14.09.12, 11:22
                        Kocio ma dobrze z Tobą Dorka big_grin ale warto,bo dobrze mu z oczu patrzy.smile
                        • dorka556 Re: zwierzyniec 14.09.12, 14:12
                          http://i47.tinypic.com/2ut2n2d.jpg

Odwiedza mnie nie tylko sympatyczny kocio, ale zdarzają się też odwiedziny nieproszonych gości.
                          Na szczęście miałam zamkniętą bramę, bo inaczej zrobiłyby spustoszenie.
                          • jaga_22 Re: zwierzyniec 14.09.12, 15:38
                            Widzę,że wolnego chowu,miłe zwierzątka .big_grin
                            • lusia_janusia Re: zwierzyniec 14.09.12, 16:09
                              Pomys Dorko ile bys miala welny po ostrzyzynach.
                              Rudi faktycznie ladny.
                              -Lusia
                              • jaga_22 Re: zwierzyniec 15.09.12, 13:01
                                https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201209/1347538213_ibdz5t_600.jpg
                                • lusia_janusia Re: zwierzyniec 16.09.12, 01:13
                                  Moglabym to nazwac instynkt zachowawczy u zwierzat.
                                  -Lusia-
                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 16.09.12, 08:19
                                    Czasem taki instynkt zachowawczy zawodzi u ludzi,bo chyba też go mamy?
                          • henryk245 Re: zwierzyniec 06.10.12, 20:02
                            https://i47.tinypic.com/2ut2n2d.jpg

.. o kurcze jak sielsko-anielsko
                            az sie dusza rozkleja.

Pzdr.
                            • dorka556 Re: zwierzyniec 06.10.12, 21:58
                              Henryku, dla Ciebie sielsko-anielsko...dobrze, że zdążyłam w porę bramę zamknąć, bo dla mnie wcale nie byłoby sielsko-anielsko.
                              • dorka556 Re: zwierzyniec 06.10.12, 22:09
                                http://i46.tinypic.com/ajtdh5.jpg

Jaguś ma swoje sroczki, Lusia Maluszka (tymczasowo), Henrykostwo Borysa(?) a ja mam kota.
                                Rudi znowu mnie dzisiaj podglądał.
                                • jaga_22 Re: zwierzyniec 06.10.12, 23:22
                                  Wiadomo,zakazane zawsze najciekawsze.Cichy rudy wielbiciel.smile

a tu moje sroczki,dostały słoninkę.

http://i46.tinypic.com/2cpcdch.jpg
                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 08.10.12, 14:48
                                    https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201210/1349589898_knepwx_600.jpg
        • panmarchew Re: zwierzyniec 16.10.12, 13:24
          Super film.
          • jaga_22 Re: zwierzyniec 16.10.12, 14:11
            Trochę dziwny jak na golębia.

wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/niezwykla-przyjazn-kota-z-golebiem,5277100,0,fotoreportaz-maly.html
            • henryk245 Re: zwierzyniec 17.10.12, 10:22
              youtu.be/cTgAXwFxRcE

Hindusi niemaja uprzedzen wobec Zwierzat
              nawet wobec Kobry Krolewskiej .
              • jaga_22 Re: zwierzyniec 17.10.12, 14:04
                Ale ludzie są durni.Wiem,że dziecku nie zrobi krzywdy,bo wyrywają gadowi zęby,
                ale jak można. Od razu wyłączyłam po pierwszym ataku gada na główkę dziecka.sad
                • henryk245 Re: zwierzyniec 17.10.12, 16:30
                  Hindusi wychodza z przekonania rownowartosci zycia
                  w kazdej formie,ja ich podziwiam za to,sam niejem
                  trupow ssakow ale jem ptaki i ryby i mam podle samopoczucie
                  z tego powodu,wiem jednak ze do dostosowania organizmu do
                  wegozarcia trzeba wiekow-niemozna od razu rezygnowac z
                  animalnego bialka,za okolo osiem generacji ale niewczesniej

podobnie sie ma moda na zarcie srodziemnomorskie-to tez blad
                  niekoniecznie co zdrowe dla Greka musi byc zdrowe dla Polaka
                  pomocne jest sprawdzenie co jadla mama naszej mamy zeby
                  niebyc otyly i ryzykowac choroby wiencowo-sercowe .
    • greis52 Re: zwierzyniec 16.09.12, 20:31
      ulubiency.wp.pl/gid,14919097,img,14919213,kat,1012383,galeriazdjecie.html
      "Rozstania w świecie zwierząt to rzecz zupełnie naturalna . Wszystko odbywa się szybko, przeważnie za obopólną zgodą, bez udziału osób trzecich. Adwokaci, sądy i ciągnące się rozprawy z udowadnianiem win nie mają tu miejsca. Bo i nie ma na to czasu. Powodów rozwodu może być wiele, zawsze jednak dzieje się on dla dobra danego osobnika i w kwestii przedłużenia gatunku. "

• jaga_22 Re: zwierzyniec 06.10.12, 18:56
        Przyjaźń od małego
        Wyjątkową parą stanowią też mała małpka o imieniu Miwa, która zaprzyjaźniła się z dzikiem nazywanym Uribo do tego stopnia, że większość czasu spędzała jeżdżąc na jego grzbiecie. Oba zwierzaki trafiły do zoo w Fukushimie, gdy straciły swoje matki.

ulubiency.wp.pl/gid,14981053,img,14981268,kat,1012383,galeriazdjecie.html
        https://i.wp.pl/a/f/jpeg/29962/000_hkg4168237_miwa.jpeg
        • lusia_janusia Re: zwierzyniec 06.10.12, 21:46
          I wspolne losy polaczyly ich samotne uczucia.. jakie to jest naturane
          w sensie - nie nadrabiane mina czy w imie korzysci-
          Niedlugo u ludzi zanikna takie uczucia, teraz kadzy goni, za pieniedzmi,
          wyzszym standartem i pozycja ......
          -Lusia-
          • lusia_janusia Re: zwierzyniec 08.10.12, 15:26
            To faktycznie piekna galerie zwierzaczkow mamy, i ptaszki, koty, pieski,
            koziolki . malpki swinki, takie zdjecia to milo sie oglada.
            -Lusia-
            • jaga_22 Re: zwierzyniec 16.10.12, 09:55
              Przyjaźń niezwykła
              https://i50.tinypic.com/68g64w.gif
              • lusia_janusia Re: zwierzyniec 16.10.12, 10:00
                Oj jak przyjemnie popatrec na takie zdjecie,
                dzieki Jago.
                -Lusia-
              • henryk245 Re: zwierzyniec 16.10.12, 13:21
                https://i50.tinypic.com/68g64w.gif

.. czyj to pisklak ? zakrzywiony dziob,lowca ?
                • czubatek Re: zwierzyniec 19.10.12, 22:36
                  Dzieki za sliczne zdjecie,to sie nazywa prawdziwa przyjaznsmile
                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 22.10.12, 11:39
                    Czubatku jak Twój kotek?

Daj buziaka i lecę.
                    http://i46.tinypic.com/2djccnb.gif
                    • henryk245 Re: zwierzyniec 23.10.12, 10:17
                      niemam zdjec Bobby'ego na Tab'ie , szkoda

w dalszym ciagu spie w srodku ale musze do garow
                      ugotowac ptaszka na lunch i kolacje dla mojego
                      pieszczocha ktory teraz okupuje moje lozko i niema
                      szams by z tego zrezugnowal przed nastepnym
                      spacerkiem albo micha,Bobby'iego tez jesienne
                      lenistwo dopadlo
                      • jaga_22 Re: zwierzyniec 25.10.12, 16:55
                        Dziś Dzień Kundelka

http://i49.tinypic.com/6gjt7c.gif
                        • lusia_janusia Re: zwierzyniec 25.10.12, 17:39
                          W doborowym towarzystwie siedzi sobie
                          kundelek, widac ze sie akceptuja nawzajem
                          Dziekuje JAGO.
                          -Lusia-
                          • jaga_22 Re: zwierzyniec 02.11.12, 12:11
                            https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201210/1351689582_o7dwau_600.jpg
                            • lusia_janusia Re: zwierzyniec 02.11.12, 15:55
                              Jaka piekna rodzinka, zeby tak ludzie sie kochali
                              i tolerowani, nie trzeba by bylo stawiac slupow granicnych.
                              .Lusia-
                              • jaga_22 Re: zwierzyniec 02.11.12, 17:31
                                Zawsze porównuję ludzi do zwierząt w sprawie wychowania potomstwa.
                                niestety na korzyść zwierzątek.Mają instynkt i to wystarcza.
                                Dziś sprawa kobiety 41 lat ,która urodziła i zamordowała 5-tkę,albo i 6.-tkę dzieci.sad

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/409405,matka-z-hipolitowa-podejrzana-o-zabojstwo-wiecej-niz-dwojki-dzieci.html
                                • lusia_janusia Re: zwierzyniec 02.11.12, 17:49
                                  To jakas wdowa, chyba jakies odchylenia ma psychiczne, na pewno beda
                                  ja badac pod tym wzgledem. Bo chyba przy zdrowych zmyslach nikt tak
                                  nie postepuje. Makabra, Cos mi sie wydaje ze ostatnio jest a duzo takich
                                  wypadkow, gdzie matki zabijaja swoje dzieci, czy to jakas psychoza? czy
                                  depresja?
                                  -Lusia-
                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 04.11.12, 12:36
                                    http://i45.tinypic.com/2njiyv9.jpg
                                    • lusia_janusia Re: zwierzyniec 04.11.12, 12:47
                                      Wzruszajace zdjecie Jago.
                                      -Lusia-
                                    • lusia_janusia Re: pies balansuje na linie 08.11.12, 13:28
                                      www.expressen.se/tv/galna-klipp/har-dansar-hunden-pa-lina/
                                      mieszana rasa Borden Coli i Kelpi nauczyl sie balansowac na linie.
                                      Najlepsza koncentracje ma wlasnie w lesie, gdzie nic nie pzeszkadza.
                                      Pies nazywa sie Ossi.
                                      -Lusia-
                                      • jaga_22 Re: pies balansuje na linie 08.11.12, 13:50
                                        Czego to pies nie zrobi dla swojego pana,aby go zadowolić.
                                • czubatek Re: zwierzyniec 02.12.12, 20:48
                                  Jestem zachwycona ta sliczna,opiekuncza kotka,twierdze tak samo jak Lusia,zwierzeta sa bardzo opiekuncze dla potomstwa a ludzie nie zawsze,smutnesad
                                  • henryk245 Re: zwierzyniec 04.12.12, 09:17
                                    polish.ruvr.ru/2012_12_04/W-Norwegii-lis-ukradl-telefon-i-napisal-sms-a-do-jego-wlasciciela/
                                    • jaga_22 Re: zwierzyniec 05.12.12, 11:31
                                      Moja wnusia też wysyła sms-y big_grin

Tak samo.
                                      https://img.hopaj.pl/images/3/6/36ac750b3e6934c38c747cfa4017dac1.jpg
                                      • lusia_janusia Re: zwierzyniec 05.12.12, 11:58
                                        Jago to Martynka uzdolniona jak na swoje 3 latka.
                                        Bo trzeba pierw znalezc te wszystkie obrazki i pozniej je
                                        przeslac, i wiedziec na ktory z klawiszy nacisnac.

Jak na razie dla mnie przy kompie to czarna magia, nie moge pobrac
                                        teraz zdjecia ze swojej poczty i przeniesc do swoich bildow bo dostaje nie
                                        ta ramke w ktorej moge dalej wysylac polecenia. Jestem niecierpliwa i juz.
                                        Wydje mi sie, ze komputer powinien miec jeszcze jedn funkcje najwazniejsza,
                                        odczytywac twoje musli co chcesz zrobic w danym momencie na kompie.
                            • lusia_janusia Re: zwierzyniec 09.11.12, 20:19
                              www.youtube.com/watch?v=pUV1oTciznE&NR=1&feature=endscreen
                              tego tez jeszcze nie widzialam.
                              -Lusia-
                              • jaga_22 Re: zwierzyniec 09.11.12, 21:12
                                Lusia,ale znalazłaś,piękne to.smile
                                • kendo Re: zwierzyniec 10.11.12, 15:01
                                  *Dorka,
                                  no Rudi dostojniaczek...
                                  jakby go tak ladnie wyczesac bylby podobny do norweskiego lesnego kota-to taka rasa.

slicznie sa wszystkie zwierzaczki,

*do Jagi sroczki jak zwykle wrociuli na sloninki i inne lakocie.
                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 12.11.12, 13:23
                                    video.interia.pl/obejrzyj,film,134413,sortuj,sm,st,134413,pozycja,1,G%C5%82odne_kociaki
                                    • lusia_janusia Re: zwierzyniec 12.11.12, 15:01
                                      Mozna siedziec do nocy i ogladac na bis.
                                      -Lusia-
                                      • kendo Re: zwierzyniec 12.11.12, 15:09
                                        ale super kociaczki....

nieraz ogladam sobie psiuny do pozna w nocy...
                                        tez sa super zabawne.
                                        • jaga_22 Re: zwierzyniec 16.11.12, 16:50
                                          https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201211/1352985384_4xgvsq_600.jpg
                                          • kendo Re: zwierzyniec 16.11.12, 18:24
                                            uuuuuuuuuuuuuuuuuu..ale super fota
                                            fajnie sie zmowili....
                                            • lusia_janusia Re: zwierzyniec 23.11.12, 21:49
                                              www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=N351_JrDnNM
                                              niespotykany kolor dobermanow "Blue Doberman Pinschers"
                                              • lusia_janusia Re: zwierzyniec 23.11.12, 22:31
                                                www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2020&feature=iv&src_vid=JclhY55VaAI&vshockji_6rlj_FU
                                                • kendo Re: zwierzyniec 24.11.12, 09:47
                                                  lusia_janusia napisała:

> www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2020&feature=iv&src_vid=JclhY55VaAI&vshockji_6rlj_FU

alez dokazywali
                                                  a to najmniejsze chcialo sobie pospac...
                                              • lusia_janusia Re: zwierzyniec 23.11.12, 23:13
                                                www.youtube.com/watch?v=tfjKdKq5Gko&feature=fvwp&NR=1
                                              • kendo Re: zwierzyniec 24.11.12, 09:42
                                                lusia_janusia napisała:

> www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=N351_JrDnNM
                                                > niespotykany kolor dobermanow "Blue Doberman Pinschers"

alez slicznosci tlusciutkie

szkoda,ze pozbawili ich w tak wczesnym dziecinstwie ogonow.
                                                • lusia_janusia Re: zwierzyniec 24.11.12, 09:52
                                                  Nie wiem chyba nie widzialam tego koloru, to nie
                                                  beda takie czarne jak Wasz Boby Boy tylko wiecej popielate?
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 24.11.12, 10:37
                                                    lusia_janusia napisała:

> Nie wiem chyba nie widzialam tego koloru, to nie
                                                    > beda takie czarne jak Wasz Boby Boy tylko wiecej popielate?

beda sie mienic w kolorze ciemno granatowego....
                                                • dorka556 Re: zwierzyniec 24.11.12, 10:12
                                                  kendo napisała:
                                                  >
                                                  > szkoda,ze pozbawili ich w tak wczesnym dziecinstwie ogonow.

Może jestem starej daty i zaraz naskoczycie na mnie.
                                                  Doberman jest piękny, gdy ma obcięty ogon i dobrze przycięte uszy. Może to i niehumanitarne, ale to mały pikuś, w porównaniu np. z obcinaniem napletków żydowskich chłopczyków. Liczy się jakość życia potem.
                                                  Szkoda, że nie mam zdjęcia swojego dobermana. Gdy poszliśmy z nim na coroczną wystawę psów rasowych w Zakopanem, to ludzie zamiast patrzyć na dobermany na wybiegu, zachwycali się naszym.

>
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 24.11.12, 10:44
                                                    *Dorcia,
                                                    wiem,wiem,dobermany to Roy Roysy wsrod rasy psow,
                                                    dobrze wychowany/tresowany jak" mercedes bedzie"bedzie "cicho plynnie jechal"
                                                    uwielbiam ta rase,choc na poczatku trzeba "sie napracowac"
                                                    ale za to puzniej efekt murowany na 1001%,
                                                    lubia pracowac/starszne pieszczochy lozkowe/niektore polecenia tylko trzy razy wykonaja
                                                    kazdy z nich co innego lubi,
                                                    obecnie mamy trzeciego....co jest bardzo nam oddany i dziekuje codziennie ze zostal zabrany z "sierocinca"

Pierwszego kupilam slubnemu na urodziny
                                                    akurat wprowadzili zakaz obcinania ogonow i operowania uszu,
                                                    byl sensacja dla wszystkich i najukochanszy/najgrzeczniejszy porownujac do tych dwuch pozostalych

*Dorus
                                                    a moze syn posiada zdjecia??
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 26.11.12, 10:21
                                                    video.interia.pl/obejrzyj,film,129033,sortuj,s,st,sowa|wszystkie|nazwie
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 26.11.12, 10:30
                                                    Nigdy Jago bym nie przypuszczala ze moze to funkcjonowac,
                                                    ta sowa musi byc oswojona z kotem.
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 26.11.12, 10:41
                                                    ja juz nie wchodze w zadne ogladanie w Youtube,
                                                    bo czas mi wtedy "ucieka niewiem kiedy"....
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 26.11.12, 11:26
                                                    I co? nie obejrzałaś tego Kendo?
                                                    Lusia,ja też tak myślę,że sowa była wychowana w jakimś azylu.
                                                    Jedno jest pewne,zabawa jest potrzebna wszystkim.
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 26.11.12, 11:55
                                                    video.interia.pl/obejrzyj,film,134661,sortuj,,st,,pozycja,2,Szczur_zakochany_w..._kocie
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 26.11.12, 12:27
                                                    *Jagus,
                                                    nie obejzalam
                                                    lece dalej do pracki....
                                                    miej sobie milo w necie
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 26.11.12, 13:28
                                                    Ciekawe jak kot bedzie kiedys zly na szczurka, to szczurek
                                                    moze stracic zycie.
                                                    Ale te nastepne filmiki z kotem i psem sa tez ladne.
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 26.11.12, 14:42
                                                    przez ten czasu uporzadkowalam sobie odlozone rzeczy w salonie,
                                                    czyli niedlugo swiatecznie bede stric..
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 28.11.12, 19:08
                                                    www.youtube.com/watch?v=EVwlMVYqMu4&feature=related
                                                    W restauracji......................
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 29.11.12, 09:27
                                                    super "przedstawienie"
                                                    ze ludziska takie pomysly maja,
                                                    usmialam sie bardzo..polecam obejzec.
                                                  • dorka556 Re: zwierzyniec 29.11.12, 09:41
                                                    Super. Oglądałam już kiedyś, i wtedy i teraz, zwróciłam uwagę na ręce aktorów.
                                                    Pomyślałam, że ona i on grają chyba zawodowo w pantominie. Takie mają wyraziste.
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 29.11.12, 10:03
                                                    to po prostu super bylo,
                                                    mimo niewidzenia psich glow
                                                    umieli fajnie synchronizowac uklad rak...
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 29.11.12, 15:41
                                                    To podpieranie dlonmi pyskow psich wychodzilo im najlepiej,
                                                    mnie rozbawilo akurat przed snem.
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 30.11.12, 13:11
                                                    Wybitnie cierpliwy.
                                                    https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201211/1354117206_by_jeykey1543_inner.gif
                                                  • dorka556 Re: zwierzyniec 30.11.12, 14:41
                                                    www.youtube.com/watch?v=3G1PFLuTrgM
                                                    Sówki-cudności.
                                                    Ściągnęłam od Tetiki, ale nie mogłam się powstrzymać. Sorry
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 30.11.12, 16:49
                                                    o swiecie
                                                    coz oni z tym beidym kociakiem robia...
                                                    masz racje jagus,cierpliwe kocie..
                                                  • kendo Re: Sonia 01.12.12, 16:53
                                                    szczeniaczek od sasiada u mamy na urlopie
                                                    https://i46.tinypic.com/309ltvd.jpg
                                                    https://i47.tinypic.com/2n6t951.jpg ,wiercipieta straszna,nie lub byc na rekach noszona a tymbardziej pozowac do zdjecia..
                                                    https://i47.tinypic.com/5cd4q0.jpg
                                                    szkoda,ze dawali ja dzieciom od sasiadki by na spacer z nia chodzily na smyczy,
                                                    takie dziecko male nie umialo sie z nia obchodzic....
                                                  • lusia_janusia Re: Sonia 01.12.12, 17:03
                                                    No sliczna, taka bym chciala miec na wlasnosc,
                                                  • kendo Re: Sonia 01.12.12, 17:22
                                                    jest przeslodka i bardzo "gadatliwa"
                                                    nieda sie nikomu zlapac....
                                                    nie chcialabym by wiekasza urosla bo jest bardzo proporcjonalna,
                                                    ma piekny kolor siersci,
                                                    tu zlapana z nienacka https://i47.tinypic.com/2j1vre0.jpg zmarszczyla czolo w formie pytania,
                                                    a dlaczego mnie schwytano????????????
                                                  • kendo Re: ciasteczka dla Bobby 02.12.12, 17:48
                                                    chyba je upieke,
                                                    ale bez dodania rozmarynu i pietruszki natki,
                                                    wiem,ze nie bedzie takowych jadl...

Ingredienser:
                                                    250g mjöl av durumvete
                                                    ½ paket torrjäst
                                                    1 burk tonfisk i vatten
                                                    1/4 dl olivolja
                                                    1 tsk rosmarin
                                                    1 dl finhackad persilja
                                                    ca 1 dl varmt vatten

Gör så här:
                                                    Sätt ugnen på 150 grader (gärna varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjölet med torrjästen. Häll tonfisken i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Tillsätt tonfisk, olivolja, rosmarin, persilja och vatten i mjöl- & jästblandningen. Knåda ihop allt till en slät deg. Låt jäsa i ca 30 minuter. Kavla ut degen till en 5 mm tjock platta och skär sedan till 1 cm breda och 5 cm långa pinnar. Baka dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt pinnarna torka på eftervärme.
                                                  • kendo Re: ciasteczka dla Bobby 02.12.12, 17:49
                                                    kendo napisała:

> chyba je upieke,
                                                    > ale bez dodania rozmarynu i pietruszki natki,
                                                    > wiem,ze nie bedzie takowych jadl...
                                                    >
                                                    > Ingredienser:
                                                    > 250g mjöl av durumvete
                                                    > ½ paket torrjäst
                                                    > 1 burk tonfisk i vatten
                                                    > 1/4 dl olivolja
                                                    > 1 tsk rosmarin
                                                    > 1 dl finhackad persilja
                                                    > ca 1 dl varmt vatten
                                                    >
                                                    > Gör så här:
                                                    > Sätt ugnen på 150 grader (gärna varmluft) och klä en plåt med bakp
                                                    > låtspapper. Blanda mjölet med torrjästen. Häll tonfisken i ett durkslag o
                                                    > ch låt den rinna av ordentligt. Tillsätt tonfisk, olivolja, rosmarin, per
                                                    > silja och vatten i mjöl- & jästblandningen. Knåda ihop allt till en slät
                                                    > deg. Låt jäsa i ca 30 minuter. Kavla ut degen till en 5 mm tjock platta o
                                                    > ch skär sedan till 1 cm breda och 5 cm långa pinnar. Baka dem i mitten av
                                                    > ugnen i ca 20 minuter och låt pinnarna torka på eftervärme.
                                                    >

allas.se/baka-ditt-eget-hundgodis-vinn-bok-med-recept/
                                                    tu do obejzenia,jak wygladaja
                                                  • lusia_janusia Re: ciasteczka dla Bobby 02.12.12, 18:00
                                                    I myslisz ze bedzie chcial jesc?, jak on nie chce mieska?
                                                  • kendo Re: ciasteczka dla Bobby 02.12.12, 18:23
                                                    no niwiem?
                                                    test zrobie z polowy porcjii
                                                    rybe lubi,a to na tunczyku
    • kendo Re: zwierzyniec 05.12.12, 12:47
      biedny maluszek....
      mi by sie w glowie zakrecilo..
      • lusia_janusia Re: zwierzyniec 05.12.12, 23:21
        www.youtube.com/watch?v=wjkLFdZKp2Y&list=UUa4IqsphJ-CWSO-hNNCFLfg&index=1&feature=plcp
        Tak dzisiaj sniegowalo w Makowie u bocianow i kaczek,
        a kot jak zwykle tez urzedowal.
        • kendo Re: zwierzyniec 06.12.12, 09:54
          nareszcie togo kota zobaczylam,
          cwaniak,
          kolo zarelka warowal....
          czarne bociany "w starym gniezdzie staly,
          jak bylam patrzec na pierwsza kamerke
          • jaga_22 Re: zwierzyniec 06.12.12, 10:04
            Lusia,co do sms-a Martynki to tak jak z liskiem było ,przypadkowe kliknięcie.
            chyba nie uwierzyłaś,że lisek przesłał sms-a. wink
            • lusia_janusia Re: zwierzyniec 06.12.12, 22:36
              Dobry pomocnik do sprzatania
              www.youtube.com/embed/PztO-OvzRyg?rel=0
              • kendo Re: zwierzyniec 07.12.12, 09:27
                milo bylo popatrzec...ciekawe czy dlugo musial sie uczyc psiunek tego?
                • kendo Re: bokserek spi na kanapie 07.12.12, 13:09
                  www.expressen.se/tv/galna-klipp/ar-den-slumrande-valpen-varldens-sotaste/
                  takiego slodzika gaeta nam dzis pokazala
                  przeslodziascie sobie spi szczeniaczek w anglji...
                  • lusia_janusia Re: bokserek spi na kanapie 07.12.12, 14:07
                    Psiunia pieknie spi i sni, ze moze biega gdzies po
                    lace ze swoim rodzenstwem.
                    • lusia_janusia Re: bokserek spi na kanapie 07.12.12, 14:54
                      https://i49.tinypic.com/2r4r66r.jpg
                      Tak sobie plywaly po niezamarznietym stawiku kaczki.
                      • lusia_janusia Re: bokserek spi na kanapie 08.12.12, 09:54
                        https://i49.tinypic.com/293y455.jpg

Przy takich mrozach przyjemnie patrzy sie na takie
                        cieple zdjecie co ?....
                      • pia.ed Jaktfalk w Malmö 23.01.13, 23:10

www.sydsvenskan.se/malmo/ovanlig-fagel-i-malmo/
    • greis52 Re: zwierzyniec 10.12.12, 09:51
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nie-udalo-sie-uratowac-wiekszosci-plazow-i-gadow-w-zoo-w-Opolu,wid,15164426,wiadomosc.html?ticaid=1fad2
      żal zwierzaków
      • kendo Re: zwierzyniec 10.12.12, 09:53
        nawet nie otwieramlinka..mam fobie na gady

ale mimo wszystko,co sie stalo szkoda ich bo przeciez zywe i chce zyci jak my
        • kendo Re: tylko dwie przednie lapki 30.12.12, 13:28
          www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/katten-anakin-foddes-med-bara-tva-ben/
          taki kotek sie urodzil na Florydzie,
          ur.jako bezdomny,przygarniety do domu
          dobrze sobie radzi jak na razie,
          wlasciciekla obiecala specyjalny "wozeczek na tylne lapki gdy kocio bedzie juz staruszek"
          • jaga_22 Re: tylko dwie przednie lapki 30.12.12, 15:56
            A jaki sprawny,ma szczęście w nieszczęściu,że ma przednie łapki.
            • kendo Re: tylko dwie przednie lapki 31.12.12, 09:49
              bylam zszokowana,,
              od razu pomyslalam,ze to wina "srodowiska" w ktorym sie urodzil,
              bo to "kot miastowy-porzucony... i przygarniety przez "dobrych ludzi"
              • jaga_22 Re: tylko dwie przednie lapki 09.01.13, 16:57
                https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201301/1357582964_ifi09h_600.jpg

• kendo Re: tylko dwie przednie lapki 10.01.13, 09:15
                  o jejaaaaaaaa,
                  za laza w oku ze wzruszenia mi sie zakrecila...
                  nieprawdopodobna sytuacja,
                  dobrze,ze zwierzadka moga wyczuci instynktownie innych chorobe...
                  my mamy mozliwosc widzenia i co robimy dla swoich bliznich?????(tu odnosze sie do jednostek,ktore udaja,ze nic nie widza)
                  • kendo Re: dziwna osmiornica 10.01.13, 09:50
                    www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/mystiskt-sjoodjur-fangat-pa-bild/
                    8 m wielkosci,
                    okerslaja ja jako legenda wsrod osmiornic
                    zyje po bardzo dalekich glebokosciach...
                    • jaga_22 Re: dziwna osmiornica 10.01.13, 10:30
                      No i uśmiercili jąsad
                      • kendo Re: dziwna osmiornica 10.01.13, 12:34
                        *Jagus wylowili ja bez dwoch dlugasnych macek niezywa....
                        a sledzili ja przed szesciu laty z podwodnego statku ,
                        bardzo plochliwa byla na ostre swiatlo reflektorow jak na odglos solnika.
                        • kendo Re: rezultat porakietowy 10.01.13, 12:37

wiele sie czyta raportow dotyczacych wystraszonych zwierzad, zwlaszcza domowych,
                          jeden z nich wstrzasnal mna niesamowicie,
                          wlasciciel bedacy z pieskiem na spacerze uslyszeli rakiete,
                          psiuna w panike wpadla wyznula sie z obrozy i na oslep pedzila....wyskoczyla z mostu ,rzeka zamarznieta byla i piestk sie zabil od razu....

mnustwo ptactwa niezywego w parkach pod drzewami lezalo...
                          biedaczyska chyba na zawal poumierali...
                          • jaga_22 Re: rezultat porakietowy 10.01.13, 13:41
                            Dla rozweselenia.

https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201301/1357757197_uut6zj_600.jpg
                            • jaga_22 Re: rezultat porakietowy 13.01.13, 15:24
                              https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201301/1358044786_d8qpcp_600.jpg
                              • kendo Re: rezultat porakietowy 13.01.13, 16:36
                                *Jagus,
                                no fajne zdjecia kociaczki cudnie prosza,
                                a psiunek ze ze swinka....
                                no,macie czas na szukanie,
                                ja po obiedzie poszlam spalac kalorie,
                                omiotlam ze siegu samochod i nakrylam przednia szybe by nie drapac...

naprzyprawialam czym sie dalo baranine na pieczen na jutro...

teraz z herbatka odpoczynek...

dzieki Jagus,
                                zawsze fajne zdjecia pokazesz.
                                • kendo Re:pieski tanczace salsa 16.01.13, 10:55
                                  hd.se/blogg/djurbladet/2013/01/15/hundar-som-dansar-salsa/
                                  no niewiem czy sie one nie mecza???????
                                  • lusia_janusia Re:pieski tanczace salsa 16.01.13, 12:45
                                    Ogladalam wczesniej te balety, niektore widac robia
                                    to z ochota, a jak Maxio chce smakolyka to nie staje
                                    na dwoch i nie prosi?, niektore sie same z siebie ucza.
                                    • kendo Re:pieski tanczace salsa 16.01.13, 14:10
                                      smysle,
                                      ze Maxsio szybko by sia salsy nauczyl hi,hiiiiiiiiii
    • slo-onko Re: zwierzyniec 18.01.13, 11:10
      u nas w pracy byla dzisiaj pieska Bokserka Tekila z kolnierzem na szyji. 1 stycznia pies sasiada chapnal ja za noge. taka biedniutka pozszywana,ale "usmiechnieta" jak to piesek.
      • kendo Re: zwierzyniec 18.01.13, 11:14
        hi,hiiiiiiiii...dobre imie dla pieska-Tekila-
        oj bieula...ale szybko sie zagoi...najwazniesze ze ma humor...
        • dorka556 Re: zwierzyniec 18.01.13, 11:22
          https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvv7YWPYAW0EBSg_Ez3Ts-ECquXtshXo6Bwv8DDG-Na2fTrtbAGg

Też lubię Tekilę.
          • kendo Re: zwierzyniec 18.01.13, 11:25
            oooooo..a ja nie smakowalam jeszcze Tekili....

ale kupie nastepnym razem na promie,
            zawsze to zdziebko taniej niz tu w monopolowym....

a propo nazwy dla pieskow
            to znajomi mieli
            Karys,
            Imbir
            • kendo Re: zwierzyniec/Poprawka 18.01.13, 11:26
              kendo napisała:

> oooooo..a ja nie smakowalam jeszcze Tekili....
              >
              > ale kupie nastepnym razem na promie,
              > zawsze to zdziebko taniej niz tu w monopolowym....
              >
              > a propo nazwy dla pieskow
              > to znajomi mieli
              > Karys,=Kaprys tak sie zwal
              > Imbir
              • slo-onko imiona piesków 18.01.13, 11:28
                a ja miałam do czynienia z pieskami o imionach wilczór Borys i Stefan- duza rasa zaliczana do groznych taki masyw miesni,zapomnialam nazwy rasy. wielka morda,ale lagodny jak baranek.
            • slo-onko Tekila 18.01.13, 11:27
              Dorka czy Tekilę pija sie liżąc sól iz agryzajac cytryna?
              • slo-onko imiona piesków 18.01.13, 11:30
                spokalam sie z sunią julią i martą i zuzią. nadawanie imion ludzkich dla zwierzat to przesada czy nie?
              • dorka556 Re: Tekila 18.01.13, 11:47
                Slo-onko, tak zgadza się, ale ja nigdy palców solą nie lizałam, lubię drink.
                Tekila, sok pomarańczowy, syrop ,granatowy' (czerwony) i kostki lodu.
                • kendo Re: Tekila i imiona 18.01.13, 12:01
                  wlasnie mysle,
                  ze tekile tylko jako drink bym sie napila....nie czysta ..

a imiona pieskom?
                  wlasciwie duzo psow nosi imiona ludzkie,

choc ja mialam Zabke/Jasmi/Rex/Dux/Bobby
                  moznaby nadawac imiona wedlug cech psich,
                  ale tu juz chyba trzeba by miec dobra intuicje
                  by od razu przy zakupie szczeniaka nadac mu imie

dzieci przewaznie nazywaja swoich pupilkow
                  imionami z ksiazek,
                  dorosli tutaj wybieraja "stare imiona ludzkie"
                  • jaga_22 Re: Tekila i imiona 18.01.13, 12:19
                    Ja miałam Miśka,jamnika Toffiego i wielorasowego Czapiego.
                    Co do imion ludzkich zwierzątkom nadawane,to nie mam nic przeciwko.
                    Może są bardziej kochane?
                    • slo-onko Re: Tekila i imiona 18.01.13, 12:27
                      ja tez nie mam nic przeciwko, chociaz podobaja mi sie takie imiona dla pieskow czy kotow,ale mniej pospolite np. wlasnie jak Borys. ale jak slysze glos pani,ktora nawoluje swoja sunie imieniem julcia to juz nie tak mi sie podoba,bo to imie naszej rodzinnej dziewusi.
                • slo-onko Re: Tekila 18.01.13, 12:25
                  aaaaaaaa nie znalam tej mieszanki,w arto wyprobowac. przy okazji sprobuje, fajnie wyglada z tym sokiem .
                  • kendo Re: imiona 18.01.13, 12:32
                    no,tak dziwnie sie slyszy kiedy wola sie psiune z bardzo popularnym ludzkim imieniem....

a jeszcze dziwniej kiedy
                    maly psiunek ma imie boksera Tyjson,
                    czy Zoro
                    • lusia_janusia Re: imiona 18.01.13, 15:30
                      Corki "Maluszek" ma na imie CHarli -Chu-hauhahttps://i49.tinypic.com/11iiiv9.jpg
                      jak byl malutki to tak wlasnie wygladal, Teraz ma w tym roku 7 lat. Jest
                      przeslodkim i madrym psiuna.
                      A wczesniej mielismy takiego
                      https://i50.tinypic.com/5n2p3o.jpg papilon nazywal sie
                      "Bamse" i byl bialo czarny a na glowce troche tylko brazowego.
                      • kendo Re: imiona 18.01.13, 15:55
                        hi,hiiiiiiiiiiii Charli maly nietoperzyk...tak mawiam na niego nieraz,
                        jak zacznie sie zastanawiac to uszka szeroko postawi i jwyglada slodziasto...
                        umie rzadzc nami....

a Bamse byl ekspertem wysmienitym do szukania....

dobra
                        ide juz sobie....
                        • lusia_janusia Re: imiona 18.01.13, 18:01
                          Natomiast Bamse prowadzil mnie takimi drogami, gdzie znajdowalam
                          zawsze pieniadze, i to nie male pomijajac juz 5, czy 10 kr, Szkoda, ze go
                          juz nie ma. Bo "Maluszek" leci na leb na szyje byle dalej i dlugo.
                          • kendo Re: imiona 19.01.13, 09:08
                            tak,
                            Babse mial "nosa do pieniedzy"
                            ciekawe to zjawisko bylo....
                            a pomysl na Maxa,on to szuka puszek po piwie by choc ociupinke kropelek zlizac,
                            a jego pani wcale nie piwkowa...
                            • jaga_22 Re: imiona 19.01.13, 13:57
                              http://i50.tinypic.com/2upr1g9.jpg
                              • kendo Re:jedzonko 19.01.13, 14:02
                                hi,hiiiiiiiiiii,
                                swietne kociaki przy zarelku....

pamitam jak do naszego pierwszego psiuna przybiegala od gospodarza narzeczona...
                                Rex dumnie stal nad nia kiedy jadla z jego miski....
                                nigdy nie odepchna jej...
                                kiedys cala noc na schodach przespala czekajac az Rex na spacer wyjdzie,a nigdy nie uciekal ze swojej dzialki....ladnie sie bawilil...
                                • jaga_22 Re:jedzonko 19.01.13, 14:10
                                  Kłótni nie ma.

https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201301/1358256610_by_jeykey1543_inner.gif
                                  • lusia_janusia Re:zwierzaki 19.01.13, 16:22
                                    https://i47.tinypic.com/98sim1.jpg
                                    a co ma powiedziec ten pies?, czy kot , taki bojowy?
                                    • kendo Re:zwierzaki 20.01.13, 10:23
                                      hi,hiiiiiiiiiiiii..
                                      pewnie razem ucztowali
                                      i psiun przestal popierac kota...dobreeeeeeeeeeee
                                      • lusia_janusia Re:zwierzaki 20.01.13, 10:55
                                        No mozna to tak zinterpretowac.
                                        • jaga_22 Re:zwierzaki 20.01.13, 12:35
                                          https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201301/1358565893_mgvd23_600.jpg
                                          • kendo Re:zwierzaki 20.01.13, 14:48
                                            o swiecieeeeeeeeeee..

pamietam Bobby tez nam kable od kopma podgryzac chcial,
                                            juz szykowal sie pd biurkiem do czynu,kiedy weszlam....
                                            i komorki nosil -chcial chyba gdzes dzwonic,
                                            za pilota sie lapal,pewnie kanal w telewizorni nie pasowala do ogldania..
                                            • lusia_janusia Re:zwierzaki 20.01.13, 15:58
                                              No prosze jaki sprytny i pyta oczami.. bylem dzielny?
                                              • jaga_22 Re:zwierzaki 21.01.13, 13:26
                                                https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201301/1358187826_by_forsa69_inner.gif
                                                • kendo Re:zwierzaki 21.01.13, 13:29
                                                  o jeja,
                                                  ten jez zywy jest...
                                                  kocio go obejmuje czy co???????????
                                                  • lusia_janusia Re:zwierzaki 21.01.13, 13:36
                                                    Ciekawe zdjecie Jago, ale nietypowa przyjazn.
                                                  • slo-onko piesek i niemowlak 21.01.13, 14:07
                                                    moja pieska nie toleruje malych dzieci, szczegolnie takich,ktore lomoczą ja fujarką. wiec pamietajac takie sceny zniechecila sie to wszytskich maluchow. kiedy u nas przyszlo dziecie na swiat moja psina omijala ja szerokim lukiem, myslalam,ze tak zostanie i wogole jej nie zaakceptuje. na szczescie cos zmienilo sie w tym pieskim mozdzku, teraz siada kolo malucha , daje sie poglaskac a najbardziej przytulna jest wtedy kiedy maluch trzyma cos do jedzenia w raczkach. niejednokrotnie udaje sie jej wyprosic albo delikatnie porwac jedzonko. maluch nauczyl sie nawet i samo karmi psa.
                                                  • lusia_janusia Re: piesek i niemowlak 21.01.13, 15:15
                                                    SLO przewaznie tak jest, piesek sie nauczyl ze mu na razie nic
                                                    nie grozi ze strony maluch, a tymbardziej jak uda mu sie dostac
                                                    dobry kesek, to akceptuje dziecko i przyjazn bedzie trwala.
                                                    Z czasem intuicyjnie bedzie bronil dziecka, sami sie o tym przekonacie.
                                                  • kendo Re: piesek i niemowlak 21.01.13, 15:50
                                                    ot psiunka...
                                                    fajnie macie co ogladac,
                                                    kiedy oboje sa na podlodze i Wnusia karmi psiunke cieszac sie przy taym...
                                                  • kendo Re: sokol w Malmö 24.01.13, 08:51
                                                    *Pia

niesamowita rzecz,
                                                    czyli juz czas na nie??
                                                    wracaja by zakladac "rodzine"

a te tutejsze co najprawdopodobniej cala rodzina zostala zatruta
                                                    zdjeli "gniazdo " ,motywujac,ze za duze niebespieczenstwo grozi ewentualnej nowej rodzinie sokolej...
                                                  • lusia_janusia Re: sokol w Malmö 24.01.13, 09:07
                                                    Wczoraj w Makowie 2 kamera byla zamknieta, dzisiaj kot
                                                    posilal sie jedzeniem dla bocianow i kaczki, zajadal kurczaki, opiekunka
                                                    przechodzila ale go nie pogonila.
                                                  • kendo Re: w Makowie 24.01.13, 09:13
                                                    www.makov.cz/?action=webkamera
                                                    tam sniegu dosypalo,
                                                    ale dbaja by ptactow i sarenki mialy co jesc...
                                                    ale po co tam ten kot?
                                                    nawet jak nakarmiony to bedzie diki zef rzadzil i polowac bedzie na "ulomne ptactwo"
                                                  • lusia_janusia Re: w Makowie 24.01.13, 09:17
                                                    Na ich blogu ludzie bardzo krytycznie sie wypowiadaja
                                                    na obecnosc kota bo jest ich dwa i naprawdopodobnie
                                                    zjedli ta mala kaczuszke "Mandaryn" co miala polowe skrzydla,
                                                    byla najmniejsza i nie umiala sie obronic.
                                                  • kendo Re:300km od domu,powrocila 24.01.13, 09:32
                                                    www.dn.se/nyheter/varlden/kissen-som-hitta-hem--efter-300-kilometer
                                                    Holly,uciekla wlascicielom listopadowa noca ,
                                                    zadne poszukiwania nie daly rezultatu
                                                    az teraz trafila do swoich wlascicieli,
                                                    niedaleko swego domu ,odnaleziona przez innych ludzi i poddana opiece weterynarza,
                                                    znalezion czipa ,pozniej oddano je wlascioélom prawowitym,
                                                    miala zdarte pazury i poduszeczki na lapkach,ale to nic dziwnego przeszla 300km.
                                                  • pia.ed Re: sokol w Malmö 24.01.13, 13:10
                                                    Z tego co napisano wynika, ze sokoly nigdy nie odlatują na zimę ...
                                                    nie przemieszczaja sie nawet na male odleglosci, tak jak to robia niektore ptaki, ktore na zime przenosza sie z polnocy na poludnie Szwecji, gdzie maja latwiejszy dostep do jedzenia.

Ten sokol jest rzadkim gatunkiem, żyje na północy Szwecji,
                                                    i prawdopodobnie "zabłąkał się"
                                                    do południowej Szwecji.

kendo napisała:
                                                    > niesamowita rzecz,
                                                    > czyli juz czas na nie?? wracaja by zakladac "rodzine"

• lusia_janusia Re: sokol w Malmö 24.01.13, 13:44
                                                    Teraz najprawdopodobnie beda go obserwowac, czy moze sie
                                                    osiedli?, jak znajdzie w poblzu duzy obszar lowny dla siebie to moze
                                                    sie i zadomowic jak znajdzie partnera to bedzie przychowek.
                                                  • kendo Re: sokol w Malmö 24.01.13, 13:48
                                                    moze ten gatunek sokoola nie odlatuje,
                                                    ale na 100% wedrowny odlatuje w inne kraje,
                                                    tak pisali w legendzie o tym wedrownym sokole.
                                                    zeszloroczne byly mieszane matka z niemiec,ojciez z Göteborg
                                                  • pia.ed Orzel krolewski i orzel morski 26.01.13, 00:52
                                                    kendo napisała:
                                                    > na 100% wędrowny odlatuje w inne kraje

Pewnie dlatego nazywa się sokół wędrowny ... wink

A tutaj informacja o orłach które zbierają się nad jeziorem Hornborga.
                                                    Przylatują już teraz skuszone wystawionym tam na przynętę mięsem ze świni ...
                                                    i już teraz zaczynają swoje gody ...

www.skanskan.se/article/20130124/PALANDET/130129875/1007/-/ornar-sliter-kott-i-hornborgasjon
                                                    För örnarna är det säsong nu, med aktivitet en bit in i februari.
                                                    – Det finns ett bofast, häckande par vid Hornborgasjön ...
                                                    Men nu kommer det också örnar från annat håll för att äta.
                                                    Det utlagda svinköttet lockar.
                                                    – Just nu är här åtminstone tre havsörnar och en kungsörn här,
                                                    säger Ahlgren. Det kan bli upp till 10-15 stycken.

• pia.ed Sokoły ... 26.01.13, 01:26
                                                    lusia_janusia napisała:
                                                    > Teraz najprawdopodobnie beda go obserwowac, czy moze sie
                                                    > osiedli?, jak znajdzie w poblizu duzy obszar lowny dla siebie to moze
                                                    > sie i zadomowić ...

Ten sokol pokazal sie na 14 pietrze budynku i znikł ... nikt nie wie gdzie teraz jest.
                                                    Jak wynika z informacji w Wikopedii, sokoły żywią się mniejszymi ptakami,
                                                    potrafią upolować gołębia rzucając się na niego swoim ciężarem z szybkością 320 km/h.

Na Wikopedii znalazłam informacje, ze sokół wędrowny wcale nie jest wędrowny ...
                                                    Owszem, może się chwilowo przemieszczać do miast albo wiosek rybackich,
                                                    ale poza tym jest ptakiem osiadłym.
                                                    Na południe odlatują ptaki, które zima nie mogą zdobyć pożywienia z powodu śniegu ...
                                                    Drapiezniki maja pożywienie cały rok ... ptaszki, ryby w morzu.

pl.wikipedia.org/wiki/Sok%C3%B3%C5%82_w%C4%99drowny
                                                  • kendo Re: Sokoły ... 26.01.13, 07:33
                                                    *Pia
                                                    ta informacje o przemieszczajcym sie sokole przeczytalam w tamtym roku z ornitologa wypowiedzi,ktory tutejszymi sokolami sie "zajmowal"
                                                    a ogladasz te orly w estonii,
                                                    co mam zalinkowane na czolowce przedostani link przed dzikami rowniez z tego kraju.
                                                  • kendo Re: zima ,a ja mam plaszczyk 26.01.13, 17:57
                                                    https://i48.tinypic.com/6h6wpk.jpg
                                                    nie za bardzo lubi plaszczyk,
                                                    stoi biedak w kuchni i czeka kiedy pancio gotowy do wyjscia bedzie
                                                  • slo-onko Daisy 28.01.13, 07:15
                                                    http://img44.imagehaven.net/img/thumbs/VQND0VX2KY_P1040187.JPG
                                                  • slo-onko Re: Daisy 2 28.01.13, 07:18
                                                    http://img44.imagehaven.net/img/thumbs/26I49GXJH5_P1040202.JPG
                                                  • jaga_22 Alex 28.01.13, 09:08
                                                    Witajcie ,jam kawaler Alex do wzięcia.

http://i50.tinypic.com/w06ftd.jpg
                                                  • slo-onko Re: Alex 28.01.13, 09:26
                                                    przysojniak, moze by sie dogadal z moja Dejzą?
                                                  • lusia_janusia Re: Alex 28.01.13, 10:08
                                                    Na temat naszych pupilow mozna sie rozpisywac i opowiadac
                                                    w nieskonczonosc- To juz wszystkie pieski zobaczylismy?

Greis tez pokazala swoja dame jak zrozumialam i innym linku
                                                    Slo Twoja dama by raczej pasowala do "Maluszka"-Charli. W tym sniegu wyglada
                                                    przezabawnie i widac ze bardzo zywotna.

Jago i Kendo Wasze piesy goruja nad naszymi maluchami co im nic nie
                                                    ujmuje, kazdy jest sliczny na swoj sposob.
                                                  • jaga_22 Re: Alex 28.01.13, 10:16
                                                    Masz rację Lusiu,wszystkie pieski są śliczne i kochane.
                                                    Alex mimo,że często nas nie odwiedza,to bardzo się już dobrze czuje u nas.
                                                    Widzi ,że tworzymy rodzinę i już nie jest taki wiercipięta,wydoroślał.
                                                  • kendo Re: Alex 28.01.13, 10:16
                                                    *Sloo,
                                                    no i przypomnialas sobie wklejanie,
                                                    bo kiedys tak duzo wklejalas roznosci zdjeciowych...
                                                    fajnie popatrzec na Maluszkowa
                                                    i jak Lusia pisze,ze pasowalaby do jej Maluszka...
                                                    a to taka z zywiolem Twoja psina,
                                                    widac uwielbia buszowac w sniegu....

Alex faktycznie "wydorosla" tylko po co ramki od obrazkow zjada....

jak na razie to przewaga psiunow...
                                                    niech beda w dlugim zdrowi...
                                                    i glaski/smyrki/ i cudna niewida sla nich...
                                                  • slo-onko pieskowo 28.01.13, 10:30
                                                    no wkleilam,bo mam link ze zgapka o wklejaniu zdjec. w domu nie zdazylam. moglabym wkleic film jak sie psina skrobie na slizgawke,a potem z niej zjezdza,ale film chyba zbyt duzych rozmiarow jak na forum no i nie wiem czy filmy mozna instalowac na stronach?
                                                  • kendo Re: pieskowo 28.01.13, 12:29
                                                    *Sloo
                                                    przez tinypicka masz mozliwosc filmik wyslac....
                                                    bo jesy kropeczka coby "ptaszka postawic"
                                                  • jaga_22 Re: pieskowo 28.01.13, 12:41
                                                    Najwyżej się nie uda,ale warto spróbować.Czekamy na filmik.smile
                                                  • slo-onko jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 13:33
                                                    explore.org/#!/live-cams/player/service-puppy-cam
                                                  • jaga_22 Re: jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 14:48
                                                    Trzeba bardzo długo czekać zanim przyjdzie dziewczyna
                                                    i przygotuje miejsce dla maluchów

http://i49.tinypic.com/f0vx50.gif
                                                  • slo-onko Re: jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 15:04
                                                    to moze film lecial od poczatku? bo ja jzu widzialam gotowiec. nie wiem jak to dziala z linku?
                                                    sa tez inne zwierzeta pod filmem,ale wszytskiech nie daje rady ogladac.
                                                    malenkie szczeniaczki sa przeslodkie jak zreszta kazdy zwierzecy maluszek.
                                                  • jaga_22 Re: jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 16:12
                                                    Teraz otworzyłam i jest odrazu cała rodzinka

http://i45.tinypic.com/18d5ib.gif
                                                  • lusia_janusia Re: jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 16:55
                                                    SLo i Jago dziekujeza linka i zdjecia, zlodziej czasu, ale az
                                                    sie chce ogladac jak to. to male sie bawi i je.
                                                  • kendo Re: jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 18:44
                                                    o rany,
                                                    ale fajne,
                                                    szczeniaczki superanckie,
                                                    sikaja na niebieski kocyk a nie na trociny....
                                                    teraz pandy ogladam,tez super...
                                                    swiecie a milam za druty lapac....
                                                  • lusia_janusia Re: jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 20:38
                                                    Akurat widzialam jak malucha opiekunka wstawila do piasku,
                                                    zeby sie zalatwil, i czekala, a on udawal ze sie zalatwia, jak odeszla
                                                    to on wyskoczyl, a opiekunka wlozyla go ponownie do piasku i
                                                    zalatwil sie na drugie danie, jakie beda madre pieski.?
                                                  • slo-onko Re: jak w pieskowym żłobku 29.01.13, 20:48
                                                    tez ich teraz obserwuje,nic tylko zabawa im w glowie i gryzienie w mamowe ucho.
                                                  • kendo Re: jak w pieskowym żłobku 30.01.13, 14:00
                                                    teraz wielkie sprzatanie im zrobiono.
                                                  • kendo Re: w pieskowym żłobku 30.01.13, 16:37
                                                    explore.org/#!/videos/player/chaos-gives-birth-montage
                                                    a tu nowe szczeniaczki na swiat przychodza...
    • greis52 Re: zwierzyniec 08.02.13, 14:39
      www.wykop.pl/ramka/1404815/najwieksze-zwierzece-obzartuchy/
      • kendo Re: zwierzyniec 08.02.13, 14:49
        tak,
        niedzwiadek lasuch nawet w bajkach dla dzieci,
        znaja go z miodowego lasucha

a swoja droga lososie ktorymi sie zywia sa tlusta ryba
        i nic im nie jest,jak w wielkich ilosciach zjedza,
        natomiast ja musze uwazac,bo od razu watroba mi "krzyczy"

kiedys czytalam o nich powiesci tz.z nimi w roli glownej,
        wiedza/zapamietuja,gdzie ich ulubione jagody rozna czy ziola,ktorymi sie lecza kiedy sa skaleczone czy chore...
        • lusia_janusia Re: zwierzyniec 08.02.13, 15:18
          A wsrod ludzi nie ma lasuhow, ktorzy slodkie jedliby tonami,..
          albo miesozerni, jak miesko to jemy, a pozniej sie skarza, ze tu i tam
          im przytylo...
          • jaga_22 Re: zwierzyniec 14.02.13, 13:07
            www.makov.cz/?action=webkamera
            http://i46.tinypic.com/23to1vr.gif

http://i49.tinypic.com/2udvxq1.gif
            • lusia_janusia Re: zwierzyniec 14.02.13, 14:01
              Jago ale fajnie uchwycilas, pelny kosz wrobelkow
              i sarenki tez, dobrze sie sie tam znalazly i maja pod
              dostatkiem jedzenia.
              • dorka556 Re: zwierzyniec 14.02.13, 14:30
                Tutaj od wielu lat nie widziałam żadnego wróbla.
                Mieszkam przy lesie, może wróble wolą miasta?
              • kendo Re: zwierzyniec 14.02.13, 14:30
                ten szosty szczeniaczek
                to chyba byl w goscinie u nich
                slicznie sie bawili,bo widac bylo,ze sa z tego samego "rocznika"....

w makowie
                slicznie dbaja o swoich podopiecznych,
                tez dosypalo sniegiem.

explore.org/#!/live-cams/player/great-dane-service-puppies-indoor-puppy-room
                a te "pierogi" rosna na szerokosc jakos..."
                czy ktos zauwazyl,ze oczka sie im otworzyly???
                weszla mam o 7godz.ich czasu i nakarmila maluchy i poszla sobie
                a te rozlaza sie po calym legowisku
                • jaga_22 Re: zwierzyniec 14.02.13, 16:28
                  explore.org/#
                  Dobrze się bawią maluchy.

http://i45.tinypic.com/1zvvngm.gif

http://i48.tinypic.com/96g8l1.gif
                  • kendo Re: zwierzyniec 14.02.13, 16:59
                    *Jagus,
                    nie widzials u nich jak bylo raniutko...szlaly strasznie...
                    a to widzialam jak zaatakowaly ja do zabawy wszystkie na raz...
                    sliczne sa,i porownuja uprzednie zdjecia ich co zamiescilas,
                    to widac jak urosly i jeszcze wiecej cialka nabraly.
                    • lusia_janusia Re: zwierzyniec 14.02.13, 17:15
                      Przesliczne te labladorki - Jago - dziekuje.
                      Ide popatrzec teraz na te 3 maluch i pozniej na te wieksze
                      arlekiny co bylo ich 8 z poczatku.
                      • lusia_janusia Re: zwierzyniec 23.02.13, 09:32
                        pontu.eenet.ee/player/saunja.html
                        Orzel w Estoni przymierza sie do gniazda i ma nadzieje
                        znalezc partnera.
                        • kendo Re: zwierzyniec 23.02.13, 10:09
                          ciekawe czy znajdzie....
                          bedzie moze okazja do podgladania malych orlatek....

tu juz pare dni ma sunia bole porodowe...czuwa personel cala dobe nad nia...

zmienil na chwile kamere by pokazan te szczeniaczki,jak sobie radza przy misce

w drugim pomieszczeniu szczeniaczki juz miesiac maja i ucza ich chleptac mleko z miski poza kojcem zabaw,
                          mama nadzoruje coby wsztkie mleczko wypily,a pozniej resztki spija sama,jak to mamy zwykle robia
                          • jaga_22 Re: zwierzyniec 05.03.13, 15:44
                            https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1362416308_3xhuzn_600.jpg
                            • kendo Re: zwierzyniec 05.03.13, 19:47
                              cudne zdjecie
                              psiun nieco zafrasowana ,
                              bebiskowi obojetnie gdzie spi....
                              • lusia_janusia Re: zwierzyniec 05.03.13, 20:11
                                Oj, co za cudo Jago, jak maluszek blogo spi, i chyba nie wie, ze na piesku.
                                • jaga_22 Re: zwierzyniec 08.03.13, 14:56
                                  Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.wink
                                  https://img.hopaj.pl/images/9/0/907aee00b343f23f2adb353901fcf662.gif
                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 08.03.13, 15:39
                                    Wspaniale Jago to stara prawda, te dwa ciagna kazdy do
                                    siebie a ten trzeci sobie podgryza.
                                    • kendo Re: zwierzyniec 08.03.13, 15:42
                                      ale super ,
                                      w srodeczku sobie fajnie podgryz miesko.
                                      • jaga_22 Re: zwierzyniec 08.03.13, 15:48
                                        Nie spodobał się maluszkowi kumpel.wink
                                        Lusia,taki jak Twój.big_grin

https://img.hopaj.pl/images/f/e/fe916bfd75bbe2141539da060865e978.gif
                                        • kendo Re: zwierzyniec 09.03.13, 09:45
                                          o przesliczny filmik Jagus....

tak,"nasz Maluszek" reaguje,
                                          jak przed sklepem czekamy z nim na rekach i ludzie chca go poglaskac bez pytania...
                                          • lusia_janusia Re: zwierzyniec 09.03.13, 10:34
                                            Faktycznie Jago ze podobny do "Maluszka"
                                            takie male to od razu pokazuja swoje niezadowolenie.
                                            • jaga_22 Re: zwierzyniec 12.03.13, 18:31
                                              https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1362961540_by_maszpa_inner.gif
                                              • kendo Re: zwierzyniec 12.03.13, 18:50
                                                strasznie dluho mi kreci,
                                                jutro sprobuje jeszcze raz.....
                                                • jaga_22 Re: zwierzyniec 17.03.13, 13:33
                                                  https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1362952700_by_maszpa_inner.gif
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 21.03.13, 10:47
                                                    https://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1363737878_bacwro_600.jpg
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 21.03.13, 10:57
                                                    no tak Jagus,

teraz pomyslalam co to bedzie jak Alex przyjdzie??
                                                    biedne kocio traumy dostanie moze....
                                                    a moze jest do psa przyzwyczajone a Alex nie...wiec moze byc przykra konfrontacja,

a moze tak kocia do kosza zamykanego wlozyc by sie nawzajem powachali przez "zabespieczenie"??
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 21.03.13, 11:47
                                                    Na razie to lepiej ich razem nie poznawać,to jest jednak dorosły kot
                                                    i nie chcę aby miał taki start.Kot nigdy nie zapomina przykrości.
                                                    Powiedziałam wczoraj córce,że mamy kota,
                                                    to mam nadzieję,że dobrze mnie odczyta.
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 21.03.13, 12:26
                                                    no tak Jagus,
                                                    przezyl tralme niemal "zatopienia"
                                                    wiec niech dobrze zapozna sie z nowym otoczeniem i domownikami i odwiedzajacymi gosciami...
                                                    zreszta zauwazysz po zachowaniu,
                                                    nieraz w szkielku pokazuja koty mialczace,jak zareagujne na to...

zycze mu samych cieplych/milych dni w waszym domku Jagus,
                                                    a bedzie tak mial....bo jestes "za kociakami wszystkim"
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 13.04.13, 12:59
                                                    https://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201304/1365425434_dzrqzl_600.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 13.04.13, 13:01
                                                    Dobry numer, to przeciez nie ma zamkniecia, przed tymi
                                                    pupilami, i tak osiagna co chca.
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 14.04.13, 08:48
                                                    hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
                                                    Jagus Twoj Mruczek i tak sobie poradzi,

przed Bobbym nie zaslaniamy,
                                                    rosklada sie gdzie chce....
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 14.04.13, 21:17
                                                    www.youtube.com/watch?v=yNy9jTeolUk
                                                    przyjemnie sie oglada takie filmiki.
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 15.04.13, 10:20
                                                    Lusia
                                                    filmik bardzo urzekajacy...
                                                    dwa maluszki u Losowej???
                                                    opiekuncza mama
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 15.04.13, 11:31
                                                    Piękny filmik.Rozbrykane maluchy i kochająca mama .
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 18.04.13, 13:05
                                                    www.ustream.tv/new/explore/animals
                                                    Tema pieski- doliczylam sie 8 szczeniakow, b.wesole i rozbrykane.
                                                  • lusia_janusia Re: zwierzyniec 18.04.13, 13:18
                                                    Chcialam zeby pokazalo pieski a tu orzel sie wcisna,
                                                    ale mozna sobie klikac n rozne obrazki i wybrac. z tego
                                                    linka wyzej zamieszczonego.
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 18.04.13, 13:31
                                                    oczywiscie,juz obejzalam kilka,

mama orlica karmi wyklute piskle....
                                                    bardzo delikatna jest...a maluszek slabiutki,glowka kiwa.....
                                                  • tetika Re: zwierzyniec 18.04.13, 16:38
                                                    zajrzyjcie do Jagi w kocim watku podpielam sie z moim zolwiem goscinnie.
                                                  • jaga_22 Re: zwierzyniec 22.04.13, 13:16
                                                    https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201304/1366539064_3fod5j_600.jpg
                                                  • kendo Re: zwierzyniec 22.04.13, 16:20
                                                    zdjecia same za siebie opowiadaja historie,

sliczny futerkowiec...
                                                    az dziwi,ze psiunki zaakceptowaly malenstwo....

moj pierwszy doberman tez by tak postapil,
                                                    ale do Bobby mam watpliwosci....z emocji by go moze nosem uszkodzil...bo jest bardzo impulsywny,
                                                    szybko i wszystko chce sprawdzac nosem i lapa....
                                                  • lusia_janusia Re: pomylka 23.04.13, 10:10
                                                    Sliczne zdjecia Jago.

A tu niespodzianka kot zadomowil sie w dziupli
                                                    dla sowy przygotowanej.
                                                    www.droonessa.nl/site/page7.aspx
                                                  • lusia_janusia Re: pomylka 29.04.13, 14:58
                                                    Zagladalam do 10 szczeniakow i widzialam ta duza suke ze
                                                    sterczacymi uszai poraniona na lewej stronie na przedniej lopatce i pod szyja,
                                                    musialo sie to stac dzisiaj rano, bo chodzi z otwarta rana.
    • greis52 Re: zwierzyniec 12.07.13, 16:51
      www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=galeria&gal_id=238819&_CheckSum=1966017894
      Nowe żubrzątko w Wolińskim Parku Narodowym,
      małe i sympatycznesmile
      • kendo Re: zwierzyniec 12.07.13, 17:09
        no ale fajniusieeeeeeeeeeeeee...
        wszystko co male jast takie urocze ,
        gdy dorosleje nabiera ksztaltow postawy nie byle jakiej....dostojnie wygladaja jako dorosle osobniki.
        • slo-onko Re: zwierzyniec 12.07.13, 19:47
          uroczy maluch,troche nieksztaltny,tulow maly, dlugie nogi.
          wszytskie male i mlode zwierza wygladaja jak maskotki do przytulania.
          • kendo Re: zwierzyniec 13.07.13, 11:51
            te koniki tez dlugie nogi maja
            a sa sliczne https://i44.tinypic.com/1496vxv.jpg nie boja sie podejsc bym je poglaskala...
            • kendo Re: psiunki w Ipswich 15.07.13, 12:24
              servicedogproject.blogspot.se/
              podczytuje bloga tlumaczac tutaj
              translate.google.com/?hl=pl#en/pl/
              opisuje o zyciu w chodowli tych psiunow,szkoda,ze nie wiecej o psach a o swoich rosterkach...
              • slo-onko to śpiochy! 15.07.13, 14:30
                http://i39.tinypic.com/1zph0r5.jpg
                http://i43.tinypic.com/2wc01ud.jpg
                http://i43.tinypic.com/2pozd07.png
                http://i44.tinypic.com/30mamc5.jpg
                http://i43.tinypic.com/x3s8pj.jpg
                http://i42.tinypic.com/2vb60rq.jpg
                • slo-onko Re: to śpiochy! 15.07.13, 14:41
                  http://i41.tinypic.com/f1fk2.jpg
                  http://i39.tinypic.com/2mfeoac.jpg
                  http://i39.tinypic.com/30m8oxj.jpg
                  http://i42.tinypic.com/2dugjli.jpg
                  http://i41.tinypic.com/2je9tg0.jpg
                  http://i42.tinypic.com/m8ecmu.jpg
                  http://i44.tinypic.com/2cyf7mu.jpg
                  http://i41.tinypic.com/2w5sivr.jpg
                  http://i40.tinypic.com/2hdmvc2.jpg
                  http://i40.tinypic.com/vh58xz.jpg
                  http://i44.tinypic.com/r9g67p.jpg
                  • kendo Re: to śpiochy! 15.07.13, 15:05
                    *Sloo,
                    po prostu przeslodziaste te spiochy,
                    jak przecudnie przybieraj pozy...super...
                    • jaga_22 Re: to śpiochy! 15.07.13, 16:51
                      A to mój śpioch.big_grin też lubi do góry brzuchem.

http://i44.tinypic.com/2ro4bol.jpg

• kendo Re: to śpiochy! 15.07.13, 16:58
                        *Jagus,
                        o ranyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy,
                        myslalam,ze tylko moj Bobby tak potrafi,
                        widac,ze kociaki tez...super poza...w sloneczku brzuszek grzeje.
                        • kendo Re: to śpiochy! 17.07.13, 21:03
                          co dzien podgladam maluszki
                          od dwoch mam "Pi" i "Merlow"
                          a tu mozna zdjecia poogladac..
                          servicedogproject.shutterfly.com/pictures
                          ta 6 maluszkow ja na slepka patrza...

servicedogproject.blogspot.se/ , bloga podczytuje,
                          nie maja zawsze ochotnikow na noc do wszystkich psiunow,
                          ta kobieta faktycznie ma " zapal psi" musi strasznie lubiec psiuny i ta rase...
                          • slo-onko Re: to śpiochy! 17.07.13, 21:11
                            robie to samo, z reguly rano "oblatam" poczty, forum, pieski, prasowke, wszytsko przy kawie. rano spia,bo u nich to noc. ale bardzo lubie je podgladac,takie male nieporadne pelzaczki ze slodkimi okraglymi pysiami
                            • kendo Re: to śpiochy! 17.07.13, 21:19
                              pomyslec,ze sie "czolgaja " podpychajac sie tylnymi lapkiami,
                              wczoraj trafilam,jak ta szostke co juz patarza na oczka dokarmiali z miski jakas papka,
                              niektore od razu "zalapaly" ze to jedzonko,
                              niektore musialy lycha pod nosek podsuwac...
                              po prosu "slodziaczki wielkie"...
                              • kendo Re: nowa rasa labradoodlel 19.07.13, 12:13
                                krzyzowka miedzy pudlem a labradorem
                                akurat w norewskiej krolewskiej rodzinie narodzilo sie 9st.kudlatych szczeniaczkow...
                                krolewski pudel z labradorem polaczony,sadb]labradoodlen[/b]
                                otrzymano pierwsze szczenieta,bardzo inteligetne/chetne do "pracy" maja byc trenowane dla niewidomych
                                www.expressen.se/husdjur/kunglig-valplycka-hos-norska-kronprinsparet/
                                pod zdjeciem kliknac prosze w strzalke /zdjecia nastepne wejda

www.expressen.se/husdjur/koll-pa-labradoodlen-smart-talig--mjuk-ras/
                                z krzyzowki z poprzednich pokolen z labradoodle i pudlem,
                                otrzyma sie bardzo dobrego psiuna dla alergika,
                                malo siersci gubi
                                • kendo Re: sniadanko w Ipswitch 22.07.13, 15:30
                                  u psiunko karmienie szczeniaczkow,
                                  jak ldanie wylizuja miche
                                  • kendo Re:kocio tez lubi hata yoge 05.08.13, 15:40
                                    www.amelia.se/artiklar/katter-gor-yoga-och-det-ser-saaa-skont-ut-/
                                    w domu nieraz ciwcze,
                                    drugi psiun,zawsze chcial byc blisko,
                                    widac bylo,ze go te moje figury uspakajaly,,,

a kociaki faktycznie super sie "wyginaja
                                    • dorka556 Re:kocio tez lubi hata yoge 12.08.13, 07:27
                                      http://i43.tinypic.com/2hpixoz.jpg
                                      Rudi hata yogi nie uprawia, ale lubi whiskas. To zdjęcie z wczorajszego dnia.
                                      Dzisiaj też mnie odwiedził rano o 5.30. Wtedy moi goście wyjeżdżali (następni już się zapowiedzieli) i tylko zrobił się ruch , kocio już był na posterunku, czekając na swoją porcję chrupek.
                                      • slo-onko Re:kocio tez lubi hata yoge 12.08.13, 07:32
                                        bardzo gościnne zwierzątko, ale nia ma nic darmo, swoja porcje musi otrzymać? milutki pyszczek.
                                        • lusia_janusia Re:"Maluszka" relaks 12.08.13, 08:48
                                          SLO dopiero dotarlam po urlopie do tego "linka" przesliczne
                                          wylegujace sie psiaki w roznych pozach.

Dorko Twoj przyszywany Rudi jest jednak Tobie wierny, trktuje
                                          cie jak swoja pania, bo wie ze zawsze moze na Ciebie liczyc
                                          z dobym jedzonkiem, a przy okazji to pewnie i nieproszone myszy
                                          tez przegoni.

A to "Maluszek" jak jest u mnie na sluzbie, na podwojnych
                                          przescieradlach.
                                          https://i41.tinypic.com/ajvwg6.jpg
                                          • slo-onko Re:"Maluszka" relaks 12.08.13, 09:01
                                            nasze pupile maja dobrze, uwielbiają pielesze i potzrebuja jeszcze pieszczot i naszej bliskości,bo przecież to my stanowimy dla nich ich "rodzine".
                                            • lusia_janusia Re:"Maluszka" relaks 12.08.13, 09:16
                                              Wlasnie SLO, a "Maluszek" to wyjatkowy przylepa, jak jestem zajeta to
                                              wlasnie tak sobie radzi, ale z chwila jak juz jestem w fotelu czy na kanapie,
                                              to juz jest u mojego boku, albo przy Kendo jak gosci u mnie.
                                              https://i43.tinypic.com/30be5w0.jpg
                                              • slo-onko Re:"Maluszka" relaks 12.08.13, 09:27
                                                jak akzde zywe stworzonko potrzebuje czulosci,zwlaszcza te mniejsze,ktore potarfi wskoczyć bez pytania na kolana. z tymi większymi trudniej,czesto nie mieszcza się an kolanach toteż w inny sposób wynagradza się te psia czulosc.
                                                • lusia_janusia Re:"Maluszka" relaks 12.08.13, 09:31
                                                  U Kendo i Henryka Boby Boy lubi glaski,
                                                  kladzie glowe na kolana i stalby godzinami,
                                                  zeby go glaskac.
                                                  • henryk245 ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny ? 12.08.13, 17:57
                                                    https://zmianynaziemi.pl/sites/default/files/imagecache/440na300/14828112_s.jpg

Indie stały się właśnie pierwszym krajem na świecie, w którym rząd zapewnił delfinom specjalny status, uznano, że posiadają one osobowość. Czyni to z Indii pierwszy naród na świecie, który docenił niezwykłą inteligencję i świadomość tych morskich ssaków.

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/delfiny-zostaly-uznane-za-stworzenia-posiadajace-osobowosc

"Ich poziom inteligencji szacuje się na taki, jaki posiada sześcioletnie dziecko."
                                                    ________________________________________________________________

.. szescioletnie dziecko ? pojecie relatywne biorac pod uwage rozne srodowiska
                                                    ladowe i morskie
                                                    z punktu morskiego,jaka inteligencje ma czlowiek ? jak szescioletni delfin ?

• lusia_janusia Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 12.08.13, 18:56
                                                    Henryk, czyli wniosek taki, ze teraz trzeba zrobic
                                                    czlowieka, zeby stal na wyzszym szczeblu inteligencji.?
                                                  • kendo Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 12.08.13, 19:16
                                                    dokladnie tak Lusia,
                                                    czytalam kiedys,przepowiednie Nstradamusa,ktory powiedzial,
                                                    ze posiadziemy inteligencje delfina przez jego zrozumienie "mowy"
                                                    wiadomo wysylaja dziwki,ktorych nie slyszymy by sie porozumiec miedzy soba...

pozatem wykorzystuja delfiny do "terapi z dziecim" uposledzonych mentalnie"....
                                                  • henryk245 Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 13.08.13, 12:19
                                                    lusia_janusia 12.08.13, 18:56

"Henryk, czyli wniosek taki, ze teraz trzeba zrobic
                                                    czlowieka, zeby stal na wyzszym szczeblu inteligencji.?"

.. niezaszkodzilo by Lusia,ale do tego Konieczny jest Cud
                                                    czy niezauwazasz postepujacej degradacji zachowan ludzkich ?
                                                    ktore przyspieszaja

czy jestesmy pierwsza tak wysoko rozwinieta cywilizacja ludzka ?
                                                    czy prze nami,przedhistorycznie czy istnialy rownie wysoko lub wyzej
                                                    rozwiniete cywilizacje ktore same sie wykonczyly ?
                                                    czesciowe odpowiedzi na podobne pytania znajdziemy w ;
                                                    "Zakazana Archeologia"

milego czytania zycze

Pzdr.
                                                  • kendo Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 13.08.13, 12:25
                                                    "Zakazana arheologia"
                                                    powinny chyba teraz wznowic wydanie,
                                                    wiele sie zmienilo-a wlasciwie do wielu wnioskow doszli poprzez lepsza technike badan....
                                                  • lusia_janusia Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 13.08.13, 16:40
                                                    Ale zauwazam, ze teraz dzieci rodza sie madrzejsze,
                                                    niz lata kiedy ja sie urodzilam.

Maja od urodzenia inny start i jak tylko zaczynaja siedziec,
                                                    to bawia sie komorka telef. lub siedzac na kolanach u mamy czy
                                                    taty probuja swoich paluszkow na komputerze.......
                                                  • kendo Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 13.08.13, 17:32
                                                    o tak,tak,
                                                    slusznie Lusia ,
                                                    tak jest..zamiast lalek galkankowych maj juz Pada....
                                                  • lusia_janusia Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 13.08.13, 17:44
                                                    Niektore dzieci to nie wiedza jak wyglada
                                                    szmaciana laka, albo autko wystrugane z kawalka drewna,.
                                                  • kendo Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 13.08.13, 17:47
                                                    dokladnie tak jest....

a na psiunkach sa nowe zdjecia do ogladania

servicedogproject.shutterfly.com/Pictures
                                                    ta osemka ostania....
                                                  • lusia_janusia Re: ludzie inteligentne jak szescioletnie delfiny 14.08.13, 09:40
                                                    www.ustream.tv/new/explore/news
                                                    Kliknij w zdjecie Pandy, rozbrajajacy filmik.
                                                  • kendo Re:malutka panda u mamy 14.08.13, 10:27
                                                    tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/djur-och-natur/article16884.ab
                                                    tu po szwedzku,
                                                    zaraz po urodzeniu personel zabral mamie maluszka,
                                                    z obawy przed uszkodzenim,
                                                    po miesiacu w inkubatorze maluszka oddali mamie i zaakceptowala go od razu...

sliczna scena...
                                                  • kendo Re:malutka panda u mamy 18.08.13, 15:46
                                                    zdjecia z ostanich miotow szczeniaczkow,jest co ogladac i posluchac z kamerki jak sie bawia mruczas roskosznie
                                                    servicedogproject.shutterfly.com/
                                                    https://i44.tinypic.com/whjm92.jpg

tak je ucza by siadaly na komede i dostaja wtedy lyzkowe lakocie z puszki
                                                    akurat widzialam,jak je karmila...
                                                    czare sa dwa szczeniaczki i najbardziej skaczace,
                                                    ciezko by je usadzic choc na chwilke...
                                                    po prosu przeslodn´kie szczeniaki

dzis niedziela,
                                                    wiec chyba mase ludzi przybedzie by je ogladac ...
                                                  • lusia_janusia Re:malutka panda u mamy 18.08.13, 15:52
                                                    Sa przesliczne, zawsze zajmuja mi nawiecej
                                                    czasu, przyciaga jak magnez, dzisiaj patrzylam jak
                                                    dostaly jesc o godz.6,oo(USA) i kazdy nad swoja
                                                    miska wyjadal kulki.
                                                  • kendo Re:karmienie maluchow 18.08.13, 16:05
                                                    o to nie widzialam...szkoda,
                                                    tak ladnie same jedza z misek swoich i spiesza sie,jakby na akord jadly

porownujac naszego Bobby co miesem trzeba karmic,
                                                    to nikt nie uwierzy kiedy by opowiadac....
                                                  • lusia_janusia Re:wycieczka rowerowa 18.08.13, 16:23
                                                    No wlasnie, a ja widzialam, przy okazji jak
                                                    bede u Was to musze to uwiecznic ku pamieci
                                                    .
                                                    Z dzisiejszego spaceru rowerowego w polnocna
                                                    czesc miasta, sciezka rowerowa;
                                                    https://i42.tinypic.com/24ayd0p.jpg
                                                    I takie metne bylo niebo, ma sie na dezcz, wiec zawrocilam
                                                    do domu.
                                                  • kendo Re:wycieczka rowerowa 18.08.13, 17:09
                                                    no fajne kaczuchy na kamyczkach sie iskaja dziobami...

tu tez tak jakos metnie za oknem,
                                                    ale sernik juz w piecu i "olsni na stole wieczoerm"
                                                    zaraz poszukam recepty na ryz zapiekany z jablkami,
                                                    bo od wczoraj ryzu mi zostalo...
                                                    niewiem kiedy to pozjadam,
                                                    jestem syta juz po oblizywaniu po robieniu sernika....
                                                  • lusia_janusia Re:wycieczka rowerowa 18.08.13, 17:15
                                                    Ja tez bym byla syta oblizywaniem, bo
                                                    czasem ekstra wiecej lyzeczka sobie proboje.
                                                    Dzisiaj pogoda metna i takie same zdjecia wychodza.
                                                  • slo-onko Re:zwierzyniec 22.08.13, 21:25
                                                    Moja psinka bedzie jutro poddana zabiegowi wyciecia trzech brodawczakow .od wczoraj leczona infekcja, a jutro bo zbadaniu krwi zdecyduja czy na glupim jasku czy pod narkoza. Na narkoze jest troche za stara wiec buloby ryzykiem uspic ja w tym wieku .pozostanie chyba jasiek. Zobaczymy jak to zniesie.
                                                  • lusia_janusia Re:zwierzyniec 22.08.13, 22:04
                                                    Ojjjjj SLO to wspolczuje, ja z corka i "Maluszkiem" nie chodze juz do weta,
                                                    bo mi brakuje sil, przezywam chyba gorzej od psiuna.
                                                    A co te prodawki jej przeszkadzaly, lizala je?
                                                    To o tym zadecyduje wete. Zycze zeby wszystko poszlo dobrze.
                                                  • slo-onko Re:zwierzyniec 22.08.13, 22:27
                                                    Lusiu, moja psinka jakis czas temu dostala narosli na ciele. jedne wieksze, drugie mniejsze. wet nie kazal ruszac dopoty dopoki nie zacznie sie z nimi cos dziac. niestey zaczely po kilku latach saczyc krwia. trzeba z tym zrobic porzadek, bo przeciez piesek wskakuje na lozko, na koc, czasem na koldre. pod dotykiem nie reaguje znaczy nie dokuczaja i nie bola. troche ja oszpeca,bo bed emusili zgolic siersc przy mordce, dupci i na grzbiecie. ale jak mus to mus.
                                                  • lusia_janusia Re:zwierzyniec 22.08.13, 22:42
                                                    To faktycznie w kilku miejscach , ale siersc szybko odrasta i do zimy
                                                    nakryje nowa siersc gole placki. Zeby tlko nie bylo nic powaznego?...
                                                    Trzymam kciuki za pomyslne badanie - bez zadnych bledow -.
                                                  • kendo Re:zwierzyniec 23.08.13, 08:37
                                                    kciukuja z psiunka Sloo,
                                                    siersc odrasta szybko,

wiem,
                                                    przed pobraniem krwi od naszych psiunow,zawsze golili miejsce,
                                                    szybk zaratalo pozniej sierscia,...
                                                  • kendo Re:zwierzyniec- trenowany 24.08.13, 19:12
                                                    www.youtube.com/watch?v=2HMOsPmmLGQ
                                                    pokazuja,jak pieski pomagaja "chorym

oczywiscie wiecej jest filmikow,
                                                    ktre pokazuja pieska w stadium szczeniecym i trening

www.youtube.com/watch?v=rSBRN6huwzQ
                                                    te sa juz duze
                                                    suczki czarne
                                                    najbardziej rozrabiajace...
                                                  • lusia_janusia Re:zwierzyniec- trenowany 24.08.13, 20:05
                                                    To teraz bede chyba siedziala cala noc i ogladala psiun Kendo,
                                                    Ide do piwnicy wystawic rower, zaraz przyjdzie "Maluszek"
                                                    a mloda idzie do pracy.
                                                  • kendo Re:zwierzyniec- trenowany 24.08.13, 20:07
                                                    hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,
                                                    obejzalam filmiki tylko z tymi co ogladamy,
                                                    oczywiscie mozna i reszte obejzec,
                                                    czasdu stracilam,
                                                    dopiero kolacje zjadlam....zaraz wylanczam sie
                                                    i w televizorni cos poogladam....
                                                  • lusia_janusia Re:zwierzyniec- trenowany 24.08.13, 21:48
                                                    Daj pani spokoj, jak to wciaga jak magnez, a te
                                                    maluchy przeslodkie i na niektorych jest glos i
                                                    slychac jak malutkie pomrukuja.
                                                  • kendo Re:zwierzyniec- trenowany 25.08.13, 09:51
                                                    oczywiscie,ze wciaga ogladanie
                                                    zabiera rowniez czas...wieczor sobie inaczej zaplanowalam i na pieskach stracilam"

dzis tez pewnie ludzie/sponsorzy ich odwiedza,
                                                    wstawia w poniedzialek nowe zdjecia,a moze i filmik z glosem,
                                                    dawno nie wstawiali....
                                                  • lusia_janusia Re:zwierzyniec- trenowany 25.08.13, 10:51
                                                    To okolo godz.15 naszego czasu
                                                    juz beda sie krzatac, i przygotowywac wszystko dla odwiedzajacych.
                                                  • kendo Re:zwierzyniec- trenowany 25.08.13, 10:55
                                                    tak,
                                                    wyniosa maluchy pod daszek na dwor,
                                                    puszcza luzem dorosle psy,
                                                    ciekawe co dzis Erlene napisze,
                                                    ze brakuje jej w "osrodku"-ona taka "mialczaca" jest
                                                    i zawsze znajdzie w ten sposob sponsora i dostana jedzenie dla psiunow czy cos innego..
                                                  • kendo Re:pieskie zycie z ameryki 27.08.13, 15:55
                                                    servicedogproject.shutterfly.com/
                                                    kliknac pozniej w pasku na "" Pictures & Videos""

zawsze w niedy maja" dom otwarty"
                                                    ludziska przychodza obejzec szczeniaki i zawsze cos kupia/dadza jakies datki na utrzymanie calego kompleksu chodowli pieskow dla kalekich ludzi...

przecudne szczeniaczki,
                                                    kazdy ma juz swoja "osobowosc"
                                                  • lusia_janusia Re:pieskie zycie z ameryki 28.08.13, 10:11
                                                    To u mnie jest obowiazkiem, sprawdzam ich kilka razy
                                                    dziennie, jest na co popatrzec, zawsze sie cos ciekawego
                                                    dzieje.
                                                  • kendo Re:pieskie zycie z ameryki 28.08.13, 10:56
                                                    teraz na pancia" abonamencie" je podgladam
                                                    bo nie wykorzysta wszystkich MB
                                                    dam rade do konca miesiaca....to filmiki "krada MB"
                                                    inaczej by moze starczylo....
                                                  • lusia_janusia Re:pieskie zycie z ameryki 28.08.13, 11:02
                                                    Przed chewila podgladalam psiaki i rozeabialy,
                                                    chyba dostaly jedzenie, bo sie po koleji zalatwialy.
                                                    U nich byla godz. 4 nad ranem.
                                                  • kendo Re:pieskie zycie z ameryki 28.08.13, 11:23
                                                    bawia sie cudnie z pluszowa osmiornica,
                                                    4 szczeniaczki kazdy w swoja strone ciagna....

rosypujom im karme na poslanie,kiedy sie w srodku nocy przebudza,
                                                    zjedza,pobawia sie i spaia do 7 godz.
                                                  • slo-onko Re:pieskie zycie z ameryki 28.08.13, 14:35
                                                    o jakies nowe osoby kreca się przy pieskach.
                                                    szybko psiuny urosły, rzadko wpadama, wiec widze roznice.
                                                  • kendo Re:pieskie zycie z ameryki 28.08.13, 16:52
                                                    *Sloo
                                                    to wolontariusze,
                                                    za kazdym razem ktos nowy,pobedzie pare razy i zmieniaja sie ,
                                                    sa "stale osoby" Erlene/MariaMegan/Aerelene
                                                    Erlene jest szefowa,75 lat i prowadzi caly osrodek,
                                                    pisze tez bloga,gdzie biadoli za kazdym razem ,
                                                    ze czegos im brak/lub trzeba naprawic zabudowania gdzie psiuny przebywaja,
                                                    ludzie dobrej woli posylaja pieniadze/koce/lakocie dla psiako/a nawet i materialy budowlane....
                                                  • lusia_janusia Re:pieskie zycie z ameryki 29.08.13, 10:02
                                                    Milosnikow pieskow, nigdzie nie brakuje.
                                                  • kendo Re:pieskie zycie z ameryki 29.08.13, 10:09
                                                    a to prawda,
                                                    przez nie zuzylam caly "szybki limit internetowy"

jade teraz "na zwolnionych obrotach " bezplatnych...

ciagnie sie przewracanie stron...
                                                    ale do 1 wrzesnia wytrzymam,
                                                  • lusia_janusia Re:pieskie zycie z ameryki 29.08.13, 14:17
                                                    Mi dzisiaj nie otworzylo Makowa w Czechoslowacji,
                                                    pytalo mnie w tabelce co chce zrobic i klikalam ze
                                                    avbrytam/przerywam/.
                                                  • kendo Re:pieskie zycie z ameryki 29.08.13, 17:14
                                                    otworzylo mi Makow,

psiuny tak dokazywali,
                                                    ze lozeczko przestawili...
                                                    speia teraz jak mopsy kazdy w "swym kaciku"
                                                  • kendo Re:powitanie pancia z podrozy 01.09.13, 10:43
                                                    tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/djur-och-natur/article17841.ab
                                                    pancio wrocil po polrocznej slozbie wojskowej do domu,
                                                    psiun przeszczesliwy wita pancia....

podobnie mnie witali nasze dwa psiuny,jak i Bobby
                                                    kiedy wracam do domu po odwiedzinach u Mamy,

*Pia zamiescial tego linka u henryka
                                                    ja czytajac Aftonbladet znalazlam go tez....
                                                  • lusia_janusia Re:powitanie pancia z podrozy 01.09.13, 10:46
                                                    "Maluszek" sie cieszy w podobny sposob nawet jak
                                                    tylko zostaje u mnie na pare godzin, jak go mate odbiera.
                                                  • lusia_janusia Re:Great Danes-pieski 01.09.13, 11:51
                                                    www.youtube.com/watch?v=2HMOsPmmLGQ
                                                    Kendo poznajesz, to przeciez na te maluchy tak sie gapimy
                                                    co dzien. To ich szefowa i zalozycielka opowiada, dlaczego
                                                    stworzyla ten osrodek rozrodu tej rasy i ternowaniu psow.
                                                  • kendo Re:Great Danes-pieski 01.09.13, 12:39
                                                    oczywiscie,ze poznaje,
                                                    szefowa juz po obcieciu wlosow pod kamere....
                                                    pomysl ,ma 75 lat ,
                                                    widac ciezko jej chodzic,a ma takie "wielkie serce dla psiunow"
                                                    i innych zwierzad,ktore czlowiek juz niechce....
                                                    ma dobra reke do trenowania rowniez....

sliczne siersciuchy....
                                                  • kendo Re:powitanie pancia z podrozy 01.09.13, 12:36
                                                    a jak mnie zawsze wita....
                                                    pedzi prosto na kanape ogladajac sie czy za nim czlapie
                                                    i wtedy juz na kolanach wyprawia ekstazy radosci....
                                                  • kendo Re:kocie upojne relaxowanie 06.09.13, 09:19
                                                    www.expressen.se/tv/galna-klipp/coola-katten-njuter-av-massage/
                                                    kotki tez uwielbiaja takie relax
                                                  • kendo Re:u pieskow 12.09.13, 17:21
                                                    sdpepwphotos.shutterfly.com/pictures/2602
                                                    szefowa od pieskow z mopem na glowie

docs.google.com/document/d/1IrNnBBtnoGyqjy8o2j5ue8jRgrY3j4qf8R-xUfXiWsw/edit?pli=1#
                                                    ciekawe czy uda sie cos wiecej pobrac....
                                                  • lusia_janusia Re:u pieskow 12.09.13, 18:25
                                                    Ale dobre bylo to przedstawienie z pierwszego vidio.
                                                  • kendo Re:u pieskow 12.09.13, 18:48
                                                    www.youtube.com/watch?v=4c4LFFsD5dQ
                                                    pokazany caly obszar gdzie mieszkaja
                                                  • lusia_janusia Re:u pieskow 12.09.13, 19:20
                                                    Ale sie teraz naogladam........psiunow,
                                                  • kendo Re:u pieskow 12.09.13, 19:23
                                                    nawet Lusia nie pisz,
                                                    ja tez calkiem przypadkiem weszlam na te strony
                                                    szefowa w blogu podala,wiec z ciekawosic weszlam,
                                                    blogi niektorych tlumaczylam,

Megan tez bierze psiuny do swojego domu
                                                    i tak im scieli jak w pensjonacie...,widzialam na jednym z blogow...
                                                  • kendo Re:placzacy slonik 13.09.13, 15:25
                                                    www.expressen.se/nyheter/har-borjar-den-lilla-elefanten-att-grata/
                                                    pamietacie,
                                                    Jaga w tamtym tygodniu w watku "Dobranocka"
                                                    zamiescila placzacego slonika,
                                                    gdzie mam chciala go zadeptac,
                                                    slonk plakal przez 5 godzin z zalu..
                                                    obecnie jego zyciu nic nie zagraza,
                                                    jeden z pracowniko ZOO zaadoptowal go,
                                                    pracownicy nie maja odwagi by ponownie oddac malucha mamie w obawie ponownego odrzucenia.
                                                  • jaga_22 Re:placzacy slonik 13.09.13, 17:36
                                                    No i jest dobra wiadomość o słoniku.
                                                    Dziekuję Kenduś,bardzo się cieszę.smile

http://i43.tinypic.com/169g9b7.gif
                                                  • kendo Re:placzacy slonik 13.09.13, 17:56
                                                    *Jagys
                                                    tez sie ciesze,
                                                    gdyby bylo to w "naturze otwartej" slonik pewnie by umarl z glodu,
                                                    albo inne mamy sloniowe go przygarnely....

zadziwiajaca maja nature slonie,
                                                    sa "tacy ludzcy w uczuciach",
                                                    nieraz na programach w buszu sie widzi,jak sie zachowuja....
                                                  • jaga_22 Re:placzacy slonik 13.09.13, 19:04
                                                    To prawda,zachowują się z rozumem.Chronią wszyscy
                                                    małe słoniki i te ciotki opiekunki.
                                                  • lusia_janusia Re:placzacy slonik 14.09.13, 08:33
                                                    Dziekuje Jago za kwiatki.
                                                    To faktycznie dobra wiadomosc, ze slonik ma sie dobrze.
                                                    Wczoraj w naszej gazecie "Metro" o nim pisali, ze tylko
                                                    plakal.
                                                  • kendo Re:placzacy slonik 14.09.13, 09:45
                                                    ta wiadomosc w Expressen przeczytalam,
                                                    moze beda kontynuowac z rozwojem slonika...
                                                    w ten sposob chyba rozslawiaja ZOO i pewnie dostaja od sponsorow datki....
                                                  • kendo Re:pieski w ameryce co ogladam codziennie 21.09.13, 19:53
                                                    https://i43.tinypic.com/25uu0k0.jpg Tiki/Ethel i chyba Maron slicznie spia
                                                    ...Ethel,moja niebiesko-oka pupilka https://i44.tinypic.com/vyp18l.jpg
                                                    Viola https://i39.tinypic.com/dwbfwp.jpg

ladnie lapkami sie stykaja i fajny komentarz,
                                                    .."wszyscy za jednego,jeden za wszystkich",, za
                                                    https://i39.tinypic.com/20l1rtu.jpg
                                                  • lusia_janusia Re:pieski w ameryce co ogladam codziennie 22.09.13, 08:52
                                                    Sliczne zdjecia Kendo wymacalas, moja pupilka
                                                    jest Tiki -czarna z bialym noskiem- wydaje mi sie
                                                    najbardziej fotogeniczna na zdjeciach,
                                                  • kendo Re:pieski w ameryce co ogladam codziennie 22.09.13, 10:07
                                                    Doly I Tiki sa obie czarne
                                                    najlepiej bawia sie ze soba,
                                                    choc z Ethel szatania "rowno"
                                                    te Arlekinowate bwia sie ze soba najlepiej....
                                                  • lusia_janusia Re:pieski w ameryce co ogladam codziennie 10.10.13, 09:22
                                                    Maluchy juz maja tydzien, i caly czas maja opiekunke, ktora ich
                                                    pilnuje zeby mama ich nie przygniotla, szczeniakow jest 11 szt.
                                                  • kendo Re:pieski w ameryce co ogladam codziennie 10.10.13, 09:24
                                                    lusia_janusia napisała:

> explore.org/#!/live-cams/player/great-dane-service-puppies-indoor-puppy-room
                                                    > Maluchy juz maja tydzien, i caly czas maja opiekunke, ktora ich
                                                    > pilnuje zeby mama ich nie przygniotla, szczeniakow jest 11 szt.

sa przeslodkie maluszki,
                                                    jak szybko sie "czolgaja" lapeczki jak z plasteliny w rozne strony sie ukladaja....
                                                    podgladam je oczywiscie....
                                                  • lusia_janusia Re:pieski w ameryce co ogladam codziennie 10.10.13, 09:44
                                                    Ja tez podgladam szczegolnie wieczorem to u nich jest
                                                    kolo godz,16. a my mamy 22,oo
                                                  • kendo Re:pieski w ameryce co ogladam codziennie 10.10.13, 10:56
                                                    lusia_janusia napisała:

> Ja tez podgladam szczegolnie wieczorem to u nich jest
                                                    > kolo godz,16. a my mamy 22,oo

a nawet pozniej po 22:00 godz.
                                                    to otwieraja pod kamere poczte i pokazuja co ludzie im poprzysylali...
                                                  • dorka556 Re:Rudi 12.10.13, 20:34
                                                    Tym razem nie piesek a kocio.
                                                    Dawno już go nie pokazywałam.

http://i41.tinypic.com/2a8ga3o.jpg
                                                  • lusia_janusia Re:Rudi 13.10.13, 08:55
                                                    Dorko Rudi wyglada slicznie w pazdziernikowym sloncu,
                                                    i jest wszedzie, pomagajac Ci mentalnie w pracy w ogrodzie,
                                                    masz swietne towarzystwo.
                                                  • kendo Re:Rudi 13.10.13, 11:07
                                                    slicznota ten Rudi,
                                                    miejmy nadzieje,ze bedzie zima Cie Dorus odwiedzac by otrzymac lakocie...

mieni sie w sloncu,jak zloto
                                                  • jaga_22 Re:Rudi 13.10.13, 15:59
                                                    Piękniś z tego Rudiego.
                                                  • kendo Re:pieski z ameryki, 13.10.13, 17:29

dzis szfowa na swoim blogu sie jakby wyzalala,
                                                    ze donowala dla ludzi potrzebujacych wytrenowanego psa pod ich potrzeby,
                                                    a oni,zadnego raportu ani razu jej nie dali,jak psiuna sie sprawuje z wyuczonymi umiejetnosciami,
                                                    prowadzi "zaklad" wylacznie oparty na donowaniu przez inne osoby/przedsiebieorstwa
                                                    karmy dla psow/kocy...
                                                    sami wolontariusze pracuja...
                                                    szkoda,ze ludzie jakos nie mysla,by chocby e-maila napisac,ze psiuna dobrze wytresowany.
                                                  • kendo Re:za miedza, 16.10.13, 17:36
                                                    piekna sloneczna pogoda sie wyklarowala,
                                                    pograbilam liscie i na komunalana wysypywalam,
                                                    zobaczylam sarenki,
                                                    co dzien o tej porze przechodza sobie po oziminie...znowu bedzie ziarno za miedza..https://i44.tinypic.com/15d3shw.jpg
                                                  • jaga_22 Re:za miedza, 16.10.13, 18:35
                                                    Żeby nie kolorowe drzewa ,to prawie jak wiosna.
                                                  • kendo Re:za miedza, 16.10.13, 18:44
                                                    tak Jago,
                                                    a kiedy zakwitnie ziarno,
                                                    mam tone kurzu w salonie i na altanie...
                                                    zima bedzie lepiej widacz okna,jak listki opadna z wszystkich drzew krzewow
                                                  • kendo Re:wino dla kota 20.10.13, 09:55
                                                    www.expressen.se/ekonomi/nu-kan-katten-ta-sig-en-jamare/
                                                    japonia jako pierwszy kraj
                                                    lansuje dla kotow wino "Nyan Nyan" (Mjau mjau,
                                                    zawiera :kocia miete/vit C/winogronowy sok.
                                                    producent w zasadzie nie liczy na euforie kupowania,
                                                    niemniej jednak spodziewaja sie,ze bedzie kupowane,poniewaz jak twierdza::cyt.kot nie ma smaku na ciecz,byle mokre bylo...
                                                    **
                                                    no niewiem.....wydaje mi sie,ze kazde zwierze ma poczucie smaku,
                                                    np.nie napija sie wody dlugo stojacej,...
                                                  • kendo Re:dzieci z dziecmi-zwierzadkami 21.10.13, 18:06
                                                    www.mama.nu/Artiklar/Anledningar-att-skaffa-husdjur
                                                    jak sie" swietnie dzieciaczki zgadzaja"
                                                    nie wyrywaja sobie zabawek...
                                                  • kendo Re:Wloski Greyhund 25.10.13, 20:26
                                                    spacerujac z Maluszkiem przez miasto,
                                                    spotkalam kobiete ze swoim pupilkiem
                                                    Wloskim greyhund-niewiem jak sie po polsku nazywa rasa
                                                    www.hundringen.se/public_html/staticpages/index.php?page=20040711142616598
                                                    caly czarny,2-letni Telly,slicznie machali do siebie ogonkami psiunki
                                                    www.google.se/search?q=italiensk+greyhound&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:sv-SE:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=hLZqUojFK-7E4gTpr4GYCA&ved=0CCwQsAQ4Cg&biw=1716&bih=890
                                                    kiedy przykucnelam by powitac go na jego wysokosci,wskoczyl mi od razu na kolana a Charlly zaczal warczec...
                                                    zazdrosny albo bronic mnie chcial,
                                                    kiedy juz przywitalismy sie,to psiunki,poobwachiwali sie w zgodzie...
                                                    bardzo milutkie futerko mial i blyszczal sie jak nasz Bobby.
    • greis52 Re: zwierzyniec 04.01.15, 10:26
      Kłamią nie tylko ludzie. Najróżniejsze sztuczki stosują także zwierzęta.
      Ssaki, ptaki, a nawet wydawałoby się bezmyślne owady czy mięczaki.
      www.wrozka.com.pl/750-wrozka-nr-11-2014/7923-dzikie-klamczuchy
      • kendo Re: zwierzyniec 04.01.15, 10:44
        a mi sie wydaje,
        ze to instynkt wyuczony
        by tak czy inaczej sie zachowywac..
        zwierzta ucza sie podobnie ,jak ludzie,
        kiedy przez swe postepowanie odnosza porazke czy sukces koduja zachowanie i powielaja je lub unikaja...
        • kendo Re:narodzil sie czarny nosorozec 10.01.15, 09:57
          po raz pierwszy w Skandynavi w Danii,
          www.expressen.se/kvallsposten/har-kan-du-folja-en-nyfodd-noshorning/
          tu mozna sledzic z kamery maluszka
          urodzil sie w nowym roku

www.reepark.dk/dyrene/skandinaviens-foerste-sorte-naesehornskalv/live-fra-stalden/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka