Dodaj do ulubionych

Tęsknię za Egiptem

15.07.04, 22:17
Apel do wszystkich doświadczonych egiptomaniaków !
Jutro mija już tydzień odkąd wróciłam z Sharm el Sheikh a ja mam nadal
kosmicznego doła, chodzę totalnie zakręcona i nie mogę przestawić się na
naszą polską codzienność.I nie jest to efekt pierwszego razu bo bywałam już w
ciepłych krajach. PC_Maniacu, Corrino i wszyscy inni siedzący w temacie -
ratujcie ! Czy tak mi już zostanie do kolejnych wakacji, czy też jakoś to się
leczy ?
Obserwuj wątek
    • izzaa Re: Tęsknię za Egiptem 15.07.04, 22:26
      Oj Madzia :) watpie czy Ci to przejdzie :) i z pewnoscia zostanie Ci to tak do
      kolejnych wakacji, bynajmniej ja tak mam :) i niestety (albo na
      szczescie ) "egipcjanka" jest nieuleczalna ;)
      Serdecznie Cie pozdrawiam
      Chora na Egipt Iza ;)
      • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 15.07.04, 22:42
        Dzięki Izzaa za słowa wsparcia :-)
        Już myślałam, że tylko ze mną jest coś nie tak, że może to od tego upału...
        Pozdrówka,
        Madzia
        • maissa Re: Tęsknię za Egiptem 15.07.04, 22:51
          Oj, zostanie Ci to, zostanie. To choroba raczej nieuleczalna. Ja choruję na nią
          od 2000 roku. Nie ma szans na wyleczenie.
          • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 15.07.04, 23:10
            No to super...Najgorsze jest to, że już nie wyobrażam sobie wakacji gdzie
            indziej. Dobrze, że przywiozłam ze sobą trochę muzyki ( słucham non stop i
            jakoś tak mi się cieplutko w sercu robi ).
    • Gość: andrzej Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.espol.com.pl 15.07.04, 23:37
      nie przejdzie. za tydzień mija nam rok od pierwszego wyjazdu i od tego czasu
      nie myślę o niczym innym. do ponownego wyjazdu jeszcze 60 dni.
      a najgorsze jest to, że też już byliśmy w ciepłych krajach i nigdy tak nie było.
      co dziwniejsze prawie w ogóle nie ciągnie mnie do zabytków Egiptu. liczy się
      tylko rafa i pustynia.
      w tym roku Taba i jak się uda, to jeden dzień w Izraelu.
      a już kombinuję jak w przyszłym roku wylądować tam dwa razy...
      • gajasirocco Re: Tęsknię za Egiptem 15.07.04, 23:45
        Dla wszystkich "chorych na Egipt" stworzyłam w Warszawie Karawanseraj, czyli
        centrum kultury arabskiej, gdzie mozna odpocząć w atmosferze Afryki i przenieść
        się w czasy, gdy karawanseraje były miejscami spotkań ludzi różnych kultur.
        Jest to tylko taka namiastka tego dalekiego świata pelnego zapachów, kolorów,
        dźwięków, za którym tęsknimy i gdzie chętnie wracamy.
        Pamiętajcie, że Karawanseraj jest czynny codziennie i zapraszam wszystkich
        gorąco! Konarskiego 87- 22/ 6653859
        • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 16.07.04, 10:51
          gajasirocco napisała:

> Dla wszystkich "chorych na Egipt" stworzyłam w Warszawie Karawanseraj, czyli
          > centrum kultury arabskiej, gdzie mozna odpocząć w atmosferze Afryki i
          przenieść
          >
          > się w czasy, gdy karawanseraje były miejscami spotkań ludzi różnych kultur.
          > Jest to tylko taka namiastka tego dalekiego świata pelnego zapachów, kolorów,
          > dźwięków, za którym tęsknimy i gdzie chętnie wracamy.
          > Pamiętajcie, że Karawanseraj jest czynny codziennie i zapraszam wszystkich
          > gorąco! Konarskiego 87- 22/ 6653859

Szkoda bardzo, że mieszkam tak daleko od Wawy...
          • Gość: Piotrek Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.09.04, 23:07
            oj tęsknię:)
            • Gość: Piotrek Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.11.04, 14:18
              Strasznie tęsknię!!! Niestety nie dałem rady polecieć w tym roku:)
              • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 14.11.04, 16:26
                Ech, Piotrek, czas mija a mi nie przeszło - beznadziejna sprawa...
    • scorpio1956 Re: Tęsknię za Egiptem 16.07.04, 00:14
      Masz przerąbane,niestety.Diagnoza :Egiptus chronica.
      Ja w tym roku myślałem:do trzech razy sztuka.PRZEJDZIE!. Guzik prawda.Jest
      jeszcze gorzej.Kombinuję jak koń pod górę,żeby na jesień jeszce raz
      pojechać.Juz raz na rok mi nie wystarcza.A szczególnie kochany Sharm.
      Tak,więc się nie martw.Kuracja czeka Cię długa a efekty niekoniecznie
      zadawalające.
      Jedyne lekarstwo:POWRÓCIĆ tam!!
      POZDROWIENIA
      Nieuleczalnie chory,bez perspektyw na wyleczenie.
    • h_a_t_s_h_e_p_s_u_t Re: Tęsknię za Egiptem 16.07.04, 00:32
      madzia112 napisała:

> Apel do wszystkich doświadczonych egiptomaniaków !
      > Jutro mija już tydzień odkąd wróciłam z Sharm el Sheikh a ja mam nadal
      > kosmicznego doła, chodzę totalnie zakręcona i nie mogę przestawić się na
      > naszą polską codzienność.I nie jest to efekt pierwszego razu bo bywałam już w
      > ciepłych krajach. PC_Maniacu, Corrino i wszyscy inni siedzący w temacie -
      > ratujcie ! Czy tak mi już zostanie do kolejnych wakacji, czy też jakoś to się
      > leczy ?
      Niestety nie, ten stan co prawda trochę minie, ale tylko trochę... Ja byłam w
      Egipcie ostatni raz rok temu i nadal jakoś nie mogę się przyzwyczaić do szarej,
      Polskiej rzeczywistości... Najgorsze jest, to że nie wiem czy pojadę tam w te
      wakacje ;( No ale każdy maniak Egiptu tak ma - nic się na to stety, albo i
      niestety nie poradzi ;-(
    • aicha_fr Re: Tęsknię za Egiptem 16.07.04, 08:23
      Nie masz szans na uleczenie, ten stan może się tylko pogłębić. Tylko czy warto
      z tym walczyć? Nie szukaj ratunku bo i tak nic i nikt Ci nie pomoże (tylko
      kolejny wyjazd). I to jest piękne!
      Pozdrowienia, nie daj się wpędzić w melancholię!
      Aicha
      • Gość: madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem IP: 217.173.202.* 16.07.04, 10:49
        Jak to milo, że tyle osób rozumie mój stan. Próbuję jakoś nie popaść w
        melancholię ( choć to trudne patrząc za okno, siedząc w sweterku i obserwując
        stopniowe blednięcie cudnej opalenizny ). Gdyby to tylko bylo możliwe
        spakowałabym się w 10 minut i heja na lotnisko... A tak całkiem na serio to juz
        zastanawiam się czy może by tak zimą, aby na spokojnie, bez upałów pozwiedzać...
        Serdecznie pozdrawiam wszystkich uzaleznionych od Egiptu,
        Madzia
        • beata_blue Re: Tęsknię za Egiptem 14.11.04, 16:47
          Ja tez :(((
          Moja egipska milosc trwa od 24.07.2003, czyli od zobaczenia nocnej,
          rozswietlonej Hurghady z samolotu... Dwa cudne tygodnie minely, rok czekalam i
          znowu ja zobaczylam 19.07. :)
          A teraz czekam do 07.2005, odliczam-na razie miesiace (jeszcze 8!), potem dni,
          godziny... Bo nie wyobrazam sobie wakacji gdzie indziej, nigdy!
          Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Egipcie-kraju, w ktorym zawsze swieci
          slonce, kazdego dnia, kadego roku... :)
    • egipt-hotele Re: Tęsknię za Egiptem 01.12.04, 14:28
      hejka wszystkim,którzy tak jak i ja pokochali z całego serduszka Egipt! w tym
      roku razem z moją sis Agatą i mama ("mazer"jak to mówią Egipcjanie)
      poleciałyśmy do Hurghady.nigdy w życiu nie pomyslałm,że spędzę tydzień w tak
      wspaniałym miejscu i poznam tylu cudownych ludzi.nie sądziłam też,że po
      powrocie wpadnę w takiego doła.moja tesknota sięga już zenitu.moja siostra tak
      samo tęskni.codziennie oglądamy na Discovery Civilization programy o
      Faraonach.ale szczególnie tęsknimy za naszymi przyjaciółmi,których tam
      poznałyśmy.z jednym Davidem piszemy eski,a z Sali i Seamem maile.jestem jednak
      zrozpaczona bo nie ze wszystkimi mamy kontakt.moim największym marzeniem jest
      wrócić do Hurghady i spotkać się z Nimi wszystkimi.jednak wiem,że to nierealne:
      ( gdyby to wszystko nie było takie drogie....także moi kochani cieszcie się,że
      wracacie do Egiptu.bo nam pozostały tylko wspomnienia i zdjęcia...jeśli chcecie
      to proszę napiszcie do mnie.oto moj mail daria186@o2.pl odpiszę zawsze jeśli
      zajrzę do skrzynki.pozdrawiam gorąco.daria
      • Gość: Martika Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 10:56
        Byłam we wrześniu i każdy dzień zaczynam od tego forum. Myślę, że w kwietniu mi
        się uda pojechać bo do jesieni to chyba nie wytrzymam. Rafa mnie opętała...
        • Gość: misia Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.04, 11:08
          Byłam w Hurghadzie w lipcu dwa tygodnie, po powrocie równiez nie mogłam się
          przprzestawić do rzeczywistości, minał tydzień a nawet dwa kiedy wszystko znów
          było ok. Byłam w Egipcie pierwszy raz i strasznie zafascynowł mnie ten kraj.
          Mam nadzieje, że uda mi się wyjechać w wakacje. Pozdrwiam wszystkich
          TĘSKNIĄCYCH ZA EGIPTEM I KOCHAJĄCYCH TEN KRAJ!!!!!!!!!!!!!!!!
          • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 12:43
            Jak mi się w seduchu cieplutko zrobiło, bo założyłam ten wątek już tak dawno a
            jestem odtąd na tym forum codziennie i to tak jakbym nie do końca "wróciła" z
            Egiptu... Liczę dni do następnego wyjazdu ( mam nadzieję że to będzie w
            lutym !! )i też rafy śnią mi się po nocach...
            Pozdrawiam serdecznie wszystkich rozumiejacych tą tęsknotę !
            • anii1 Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 19:12
              Nie wiem kim z zawodu jest scorpio ale diadnozę, którą postawił to strzał w
              dziesiątkę :) - Egiptus chronica - też zapadłam na tę chorobę już jakiś czas
              temu i wcale mi ona nie przeszkadza, nie szukam na nia lekarstwa wręcz
              przeciwnie - ja ją uwielbiam:)))
              Od dziecka byłam zafascynowana starożytnym egiptem (nie było jeszcze discovery
              ale kasety z wypożyczalni obejrzałam chyba wszystkie)a po pierwszej wizycie w
              Egipcie fascynacja ta pogłębiła się jeszcze bardziej. Ta cała egzotyka, ludzie,
              muzyka, morze, rafy..... ja poprostu to kocham:)
              Nie jest mi aż tak smutno i żal kiedy wracam z Egiptu - ja poprostu myślę już o
              następnym wyjeździe i tym staram się żyć bo wiem, że jeśli tylko będę miała
              takie możliwości to będę tam powracać i powracać...
              Pozrawiam
              • deoand Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 21:35
                ja jednak jestem nieco odmiennego zdania o egipskim fanatyźmie .
                pewno ,że Egipt/ dla mnie starożytny / robi wrażenie ale jest tyle innych
                miejsc na Ziemi które trzeba zobaczyc , że nie można ograniczac sie tylko do
                Egiptu .
                W BBC był taki program 50 miejsc które trzeba zobaczyc zanim umrzesz i tam
                Egipt był na dopiero 17 miejscu . Coś w tym jest .
                Nie odsadzajcie mnie od czci i wiary maniacy Egiptu - takie jest moje zdanie i
                mam do niego prawo - tak jak wy macie prawo do swojego umiłowania kraju
                faraonów .
                pzdr.deo
                • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 21:57
                  No pewnie Deo, że masz pełne prawo do swojego własnego osądu :) i nikt Ci tego
                  nie ma za złe. Mówisz, że Egipt nie jest wysoko na liście obowiązkowych rzeczy
                  do zobaczenia. Cóż, ktoś tą listę sporządził i napewno nie byli to
                  egiptomaniacy ;). Widzisz, to jest jak z miłością - coś tak ogromnie cię
                  zafascynuje w drugiej osobie, że nikt inny już cię nie interesuje. Inni patrząc
                  na Ciebie z boku mogą się dziwić - co takiego on w niej widzi, jest tyle
                  ładniejszych... I tu jest podobnie - totalna fascynacja tym krajem, dla jednych
                  to zabytki, dla drugich morze i to co tam żyje i ta cała egzotyczna otoczka. No
                  i tak się składa, że właśnie na tym forum spotykają sie ludzie, dla których
                  Egipt to takie właśnie szczególne niepowtarzalne miejsce na ziemi - i pewnie na
                  naszej liście to byłby numer jeden :)))
                  Pozdrawiam,
                  Magda
                  • deoand Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 22:36
                    pewno na waszej liscie Egipt byłby Nr 1 - To był program BBC emitowany w TVP II
                    i tam głosowali chyba brytyjczycy .
                    tez sie zdziwiłem że Egipt jest tak daleko ... ale trudno
                    Na marginesie Wygrał Wielki Kanion w USA !!
              • scorpio1956 Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 23:10
                anii1 napisała:

> Nie wiem kim z zawodu jest scorpio ale diadnozę, którą postawił to strzał w
                > dziesiątkę :) - Egiptus chronica - też zapadłam na tę chorobę już jakiś czas
                > temu i wcale mi ona nie przeszkadza, nie szukam na nia lekarstwa wręcz
                > przeciwnie - ja ją uwielbiam:)))

Nie jestem z zawodu lekarzem.Ale wiem,że na taką chorobę zapadłem.I wiem,że ta
                choroba na razie jest nieuleczalna.Znam jeden środek na tę chorobę,ale jest on
                niebezpieczny,uzależnia . Jaki...?. Ano pojechać znowu,a potem jeszcze raz a po
                pewnym czasie..zmienic miesiąc i znów pojechać.Myśl o następnym wyjeździe mnie
                nakręca,daje mi siłę przetrwania.
                Deo pisze,ze jest tyle pięknych miejsc na świecie. I ma 100%racji. Tylko po co
                mam tam jechać jak mi w Egipcie jest tak wspaniale.Człowiek żyje by przezyć
                wspaniałe chwile,być tam gdzie mu dobrze. Dla jednych to są np. Mazury(nie ma
                ich na liście BBC).A dla mnie właśnie zabytki Egiptu,błękit nieba,granat
                morza,słońce,rafy,wiatr od pustyni,kochane kamelki daja mi pałera do życia.
                Więc po co mi zamieniać Porsche na być może piękniejsze ale gorsze.
                Pozdrawiam wszystkich chorych na tę niezwykłą jednostkę chorobową.
                Zbyszek
                • mariarella Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 23:28
                  Do niedawna sądziłam, że to ze mna jest cos nie tak - jeżdzić w to samo miejsce
                  trzy razy w ciagu roku....? Juz nawet nie przyznaje się do tego moim znajomym
                  bo dziwnie na mnie patrzą!!!
                  Ale co zrobić jeśli -mnie osobiście- nie ciekawią juz żadne inne miejsca a o
                  Egipcie marzyłam od dziecka??

Wróciłam trzy dni temu a juz wybieram sie pod koniec stycznia.....na wiosnę
                  przymierzam się do Pustynii Libijskiej i oaz....
                  • scorpio1956 Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 23:33
                    mariarella napisała:

> Do niedawna sądziłam, że to ze mna jest cos nie tak - jeżdzić w to samo
                    miejsce
                    >
                    > trzy razy w ciagu roku....? Juz nawet nie przyznaje się do tego moim znajomym
                    > bo dziwnie na mnie patrzą!!!
                    > Ale co zrobić jeśli -mnie osobiście- nie ciekawią juz żadne inne miejsca a o
                    > Egipcie marzyłam od dziecka??
                    >
                    > Wróciłam trzy dni temu a juz wybieram sie pod koniec stycznia.....na wiosnę
                    > przymierzam się do Pustynii Libijskiej i oaz....
                    Zanim wybierzesz sie znowu ,to opisz najpierw i to dokładnie tak jak obiecałas
                    objazdówke Triady ,a przede wszystkim tę Jordańską część.
                    I o zdjecia tez poproszę.
                    Czekamy.
                    • mariarella Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 23:40
                      spokojnie - juz mam opracowany zarys opisu, nawet zaczęłam dzisiaj cos pisać..
                      tylko gdzie mam to umiescić najlepiej? może na wakacje.pl?? trochę gorzej ze
                      zdjeciami - robiła je moja kumpelka i czekam na płytę którą ma mi przesłać
                      (mamy około 30 filmów!!) Ja tym razem szalałam z kamerą - hehe! Fajnie było!!
                      Tak jak mówiłam - opiszę bo to też radocha!!
                      • scorpio1956 Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 23:47
                        mariarella napisała:
                        > tylko gdzie mam to umiescić najlepiej? może na wakacje.pl??

Najlepiej umieść tu,na tym forum np. pt. Jordania z Triada.
                        Łatwiej potem będzie wyszukiwać jak post spadnie. Do wakacji pl. nie każdy z
                        tego forum zagląda(ja np. nie)
                        A na zdjęcia poczekamy.
                        Pozdrowienia
                        • mariarella Re: Tęsknię za Egiptem 02.12.04, 23:57
                          okej!
                          tymczasem miłych snów o pieknie zachodzącym słońcu, przesłonietym palmami nad
                          brzegiem rafy.....
    • Gość: Ar23 Re: Tęsknię za Egiptem IP: 217.153.76.* 03.12.04, 11:40
      Ja byłem w Egipcie 2 razy - w zeszłym roku El Gouna i w tym roku Sharm. Też
      myślę ciągle o tymkraju i nie mogę doczekac się następnego wyjazdu do Egiptu.
      Tylko gdzie teraz jechać??????????? Hurgada raczej odpada - syf i tłok, do
      sharmu może za 2 lata. Co polecacie na trzeci raz : ) ???
      • mariarella Re: Tęsknię za Egiptem 03.12.04, 13:43
        Jesli nie lubisz tłoku to może Safaga? Ale syf jest wszędzie :-)) trzeba to
        polubic.... Zresztą w Hurghadzie też są miejsca gdzie jest cicho i spokojnie,
        nie musisz mieszkać w Sakali albo w Daharze...
        • tomskey Re: Tęsknię za Egiptem 03.12.04, 14:19
          Szanuje Wasze zdanie,bo miłość podobno jest slepa,ale tak w zasadzie poza rafą
          to to nic podniecającego w Egipcie nie ma... Niedawno wróciłem i twierdze,że
          ani tam (w porównaniu z wieloma innymi krajami) jakieś specjalne warunki
          naturalne,ani szczególnie fajni tubylcy,ani "klimaty",kuchnia taka sobie,ten
          brud,nachalnośc...Dwa "kurorty" na krzyż,a własciwie strefy hotelowe -
          absolutnie bez wyrazu.Pomijam rzeczy oczywiste,jak pamiatki potegi
          cywilizacyjnej,które oczywiscie trzeba zobaczyć.Ale raz wystarczy...Ale to
          tylko moje pewnie odosobnione zdanie:) Tak sie tylko zastanawiam co sprawia,ze
          ktos kocha jakieś miejsce a nie inne.To chyba czasem musi byc nawet dzieło
          przypadku:) Ale zycze miłych wrazen w Egipcie. Ja juz tam pewnie nie trafię-mam
          inne ukochane rejony.Pozdrowionka
    • galaxy1 Re: Tęsknię za Egiptem 03.12.04, 14:56
      madzia112 napisała:

> Apel do wszystkich doświadczonych egiptomaniaków !
      > Jutro mija już tydzień odkąd wróciłam z Sharm el Sheikh a ja mam nadal
      > kosmicznego doła, chodzę totalnie zakręcona i nie mogę przestawić się na
      > naszą polską codzienność.I nie jest to efekt pierwszego razu bo bywałam już w
      > ciepłych krajach. PC_Maniacu, Corrino i wszyscy inni siedzący w temacie -
      > ratujcie ! Czy tak mi już zostanie do kolejnych wakacji, czy też jakoś to się
      > leczy ?
      Madziu112 !
      Bylem juz w Egipcie 4 razy i wybieram sie za 3 tygodnie znowu.Musze dodac ze
      pszerwa 2 miesieczna to juz za duzo jak na mnie.
      Juz od paru lat nurkuje i musze powiedziec ze Hurghada pszypadla mi do gustu,
      nie wiem czy to juz TO ale jedna z moich corek byla w Szarm El Szeikh i jakos
      nie wyrazala zachwytu(tez nurkuje).Ludzie , kultura, jedzenie duzo plusow.
      Moja dziewczyna znalazla polska firme (ANNA)ktora m.in. zajmuje sie nurkowaniem.
      Sprubuje tej alternatywy.Skandynawska firma Colona wybiera miejsca do
      nurkowania, ktore nie sa za interesujace inna Aquanauts Divind Center (duzo
      Niemcow w grupie)wybierala ciekawsze miejsca i tansze jedzenie na lodzi.
      Pozdrawiam wszystkich entuzjastow Egiptu i nurkowania.
    • Gość: ma_rysia Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:10
      ja wróciłam z Hurghady miesiąc temu i tak jak wy nie moge zapomnieć! Teraz
      tylko o jednym marze: żeby jak najszybciej tam wrócić. Wszyscy moi przyjaciele
      stwierdzili, ze od powrotu jestem ciągle smutna i zamyślona... Poznałam tam
      świetnych ludzi, z jednym kolesiem nawet utrzumuje kontakt przez maile, ale to
      mi nie wystarcza!! Ja chce wrócić!! Namawiam rodzinkę zebyśmy polecieli na
      sylwka, ale wszyscy mi odraadzają i mówią ze bedzie za zimno... ale ja już
      poprostu niewyrabiam!
      • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 03.12.04, 19:45
        Podpisuję się pod tym co napisał Scorpio - to oczywiste, że na świecie jest
        tyle pięknych miejsc, które warto zobaczyć, ale po co to robić skoro odkryło
        się to swoje szczególne miejsce na ziemi :)) No chyba, że ma się
        naturę "odkrywcy" i dyshonorem jest wracanie drugi raz w to samo miejsce - tyle
        przecież jeszcze do zdobycia. Ktoś napisał, że to może być dziełem
        przypadku...Nie zgodzę się z tym, bo to oznaczałoby, że wszyscy zakochani w
        Egipcie nigdzie indziej nie byli i stąd ten "bezkrytyczny zachwyt", a tak
        przecież nie jest. Tu się wraca po próbach zachwycenia się innym krajem, innymi
        miejscami. I stwierdza się, że to jest TO.
        • Gość: ma_rysia Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:51
          Madzia ma racje! Ja mimo, że mam niewiele latek zwiedziłam już kawałek świata i
          napewno będę dalej zwiedzac, ale jeszcze ani razu mi się nieprzytrafiło tak
          tęsknić za jakimś krajem... Wiadomo, tydzień, dwa, ale minął już miesiąc, a ja
          ciągle o jednym... Ten kraj ma w sobie coś co przyciąga! Tylko dziwne, bo
          reszta mojej rodzinki, która ze mną była ma obojętne uczucia do Egiptu.
          Pozrowienia dla wszystkich zakochanych :)
          • Gość: misia Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 15:47

Zgadzam się z Tobą ma_rysia, ten kraj naprawdę ma coś w sobie co przyciąga.
            Moji znajomi, rodzinia byli negatywnie nastawieni do mojego wyjazdu, ale ja nie
            żełuję ani sekundy spędzonej w Egipcie!!! Moja mama nawet mi odradzała ten
            wyjazd, wmawiając mi, że jest tam niebezpiecznie itp. Muszę stwierdzić, że na
            początku też miałam małe obawy, ele jednak niesłuszne, cały pobyt przebiegł
            superowsko. Ale kto nie odwiedzi Egiptu, nigdy nie zobaczy jak tam naprawdę
            jest i się nie przekona do tego kraju! od mojego wyjazdu minęło prawie 5
            miesięcy, a ja nadal myślę i wspominam Egipt..........
            • azra19 Re: Tęsknię za Egiptem 10.12.04, 10:36
              Jeżdżę do Egiptu od 6 lat (zawsze styczeń-luty), na początku przyszłego roku
              będzie 7 raz. Znajomi też na mnie dziwnie patrzą. Ale gdzie można znaleźć
              ciepłe miejsce w zimie, gdzie nie trzeba długo lecieć i można się nie nudzić?
              Dodam, że możemy wyrwać z pracy tylko tydzień urlopu a w takiej sytuacji
              marnowanie np. 2 dni na lot tam i spowrotem to bzdura. Mam tam wielu znajomych,
              swoje miejsca gdzie co roku jestem witana jak utęskniony gość. Ten kraj jest
              wspaniały. A na lato polecam Kretę!
              • Gość: Piotrek Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.03.05, 23:04
                Ja też tesknię......
                • clavdia Re: Tęsknię za Egiptem 27.03.05, 04:16
                  Od tej tęsknoty nie można się uwolnić. Znam takich, których Egipt nie kręci i
                  się brzydzą brudu. Ale jak ktoś raz się zachwyci, to choroba nieuleczalna.
                  Jedynym ratunkiem są częste powroty. Dla mnie pociechą jest też korespondencja
                  z przyjaciółmi z Egiptu, no i forum:)))))
    • Gość: Sylwia Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.bb.online.no 28.03.05, 11:23
      ufffffffff, a juz myślałam, że jestem nienormalna i chciałam szukać dobrego
      specjalisty-egiptologa:) pozdrawiam wszystkich zakochanych po uszy jak ja!!!
      • madzia112 Re: Tęsknię za Egiptem 28.03.05, 21:56
        Tak sobie czytam mój post z lipca i co ? I nie przeszło :-|. To chyba nie
        będzie pocieszeniem dla kolejnych zarażonych 'egipcjanką'. Wprawdzie mój stan w
        lipcu miał postać wyjątkowo ostrą, ale niestety przekształcił się w
        przewlekły ... O czym zresztą mówiono mi na początku mojego wątku ;-) I tak się
        stało...I czymże jest zemsta w porównaniu z tą przypadłością ? Czym TO się
        leczy ? No bo chyba nie Antinalem, a procenciki tylko chwilowo znieczulają ;-)

Pozdrowionka dla zarażonych Egiptem
        Magda
        • anii1 Re: Tęsknię za Egiptem 28.03.05, 23:46
          Witam wszystkich tęskniących:)
          Madziu jasne, że nie przeszło ani Tobie ani mi i ani jak się wydaje całej
          reszcie forumowiczów.
          Ja już zaczynam odliczanie - zostały mi tylko bądź aż dwa miesiące:)) Moja
          radość jest tym większa, że pierwszy raz pojade do Sharm. Do tej pory bywałam w
          Hurghadzie /lepsza baza wypadowa/.
          Już zaczęłam szperać na forum i innych stronkach i wyszukiwać wszelkich
          informacji, choć zdaje sobie sprawę, że będę jeszcze miała jakieś dodatkowe
          pytania dotyczące tej części Egiptu - mam tylko cichą nadzieję na wyrozumiałość
          naszych kochanych forumowiczów;)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich egiptomaniaków:))))
          Ania

• Gość: Jasmin Re: Tęsknię za Egiptem IP: *.idea.pl 29.03.05, 02:00
            Wiecie mam to samo.To jest straszne.Myslalam ,ze to mi przejdzie po
            miesiacu,dwoch.Minelo pol roku odkad wrocilam z Hurghady i doslownie nadal
            czuje to samo jakbym dopiero co wrocila.Jeszcze do tego doklada sie tesknota za
            bliskim memu sercu Egipcjanem.Dzis znowu smsik od niego.Owszem pamieta.Boze ja
            chcem tam wrocic.Kto powie jak zarobic na ten wyjazd.Jak ktos chce pogadac,a
            moze wybiera sie tez za 2,3miesiace to moj nr.gadu gadu8482914
    • ma_rysiaa Re: Tęsknię za Egiptem 29.03.05, 12:39
      Ja równiez spojrzałam na mój wątek z grudnia :] Nie mam pojęcia na czm to
      polega, ale ja ciągle nie mogę zapomnieć i jak czytam wasze posty to jeszcze
      długo nie zapomne.
      Niestety ja nie odliczam dni :( nie wiem kiedy pojade...

pozdrawiam wszystkich
      <nareszcie posiadajca swój staly login> Marysia
    • Gość: amarna Re: do madzia 112 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:12
      " podróż nie zaczyna się przecież w momencie, kiedy ruszamy w drogę, i nie
      kończy, kiedy dotarliśmy do mety. w rzeczywistości zaczyna się dużo wcześniej i
      praktycznie nie kończy się nigdy, bo taśma pamięci kręci się w nas dalej, mimo
      że fizycznie dawno już nie ruszamy się z miejsca. wszak istnieje coś takiego
      jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby z gruncie rzeczy
      nieuleczalnej. " fragment "Podróże z Herodotem" Ryszarda Kapuścińskiego :)
      • Gość: ERYK Re: do madzia 112 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:04
        Witaj Madziu w Klubie.... Przeżwasz to co przeżywają chyba wszyscy... Po raz
        pierwszy byłem w Egipcie w ubiegłym roku. Teraz nie wyobrażam sobie wakacji
        gdzie indziej. Egipt to RAJ NA ZIEMI. Do kolejnego wyjazdu pozostało mi 59 dni.
        HUUURRRA. Codziennie przeglądam Discavery w poszukiwaniu jakiegoś programu o
        Egipcie (akurat jest tydzień z Egiptem. W samochdzie słuchm jakiejś Egipskiej
        muzyki kupionej przypadkowo za kilka euro gdzieś na tamtejszym bazarze... Już
        teraz zaplanuj sobie kolejną wycieczkę. Polecam zdjęcia PC_MANIACA dostępne
        gdzieś tu na forum( PRZY OKAZJI SERDECZNE POZDROWIENIA). Zdjecia są super.. Aż
        robi się gorąco i czuje tamten klimat...
        Pozdrowienia dla wszystkich egiptomaniaków
    • poganka_m Re: Tęsknię za Egiptem 29.03.05, 20:12
      Ech... po raz pierwszy byłam w Egipcie w 2000 r. I zaraziłam się... "Egiptus
      chronica". Od tamtej pory jestem tam każdego roku, a gdybym miała wiecej urlopu
      niż te 26 dni, to pewnie bywałabym częściej. W tym roku lecę 25 maja na 3
      tygodnie. Już odliczam dni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka